Knihy o misiách

Knihy o misiách

(30 produktov)

Pod pojmom misie si väčšina ľudí predstaví rehoľníka/čku, obklopeného množstvo chudobných, bosých de...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Z temnôt do svetla
Z temnôt do svetla

Marino Restrepo

Kniha, ktorú budete čítať, je výsledkom života naplneného drámou, mystikou a zážitkami, ktoré sa môžu tým, čo sú ďaleko od Boha zdať plné protirečenia. Objavíte život zapletený do najzávažnejších omylov a nebezpečenstiev, ktoré sú výsledkom existencie bez duchovného poznania; život zaplavený slepými ambíciami a zameraný na pominuteľné ciele. V diele nájdete aj ovocie autorovho stretnutia s jeho Stvoriteľom, v ktorom ho Jeho milosrdenstvo a odpustenie zachráni z popola hriechu a premárneného života a premení na chlieb evanjelizácie celého sveta. Popritom všetkom sa knihou ako zlatá niť vinie známa biblická veta podľa ktorej si Boh vyberá jednoduchých na to, aby pokoril múdrych. Marino Restrepo nikdy neštudoval teológiu ani náboženské vedy. Napriek tomu prednášal vysokoučeným teológom v Katolíckej cirkvi a v akademickom svete. Jeho jednoduchý spôsob prezentácie Kristovho učenia plynúci z jeho srdca umožnil vzdelancom vypočuť si jednoduchosť evanjeliového posolstva vliateho Duchom Svätým. Ste pozvaní kráčať po chodníčkoch Božieho milosrdenstva.

Skladom

6,79 €

Svetlo kríža v tieni kríža
Svetlo kríža v tieni kríža

Gereon Goldmann

Spomienky nemeckého františkánskeho kňaza Gereona Goldmanna (1916-2003) priťahujú tisícky čitateľov. Život plný napätia, drámy a Božej blízkosti zachytáva v svojich poznámkach:duchovná formácia katolíckeho hnutia mládeže a jeho vstup do františkánskeho rádu,vstup do armády po začatí 2. svetovej vojny,vojenský súd,zvláštne povolenie od pápeža k vysviacke bez teologického štúdia,odsúdenie na trest smrti,záchrana na poslednú chvíľu,misijná cesta do Japonska.Jednoducho povedané vzrušujúci príbeh otca Gereona, ktorý sa nechal viesť Bohom počas svojho rušného života.

Skladom

5,58 €

Posledné kusy
Škandál škandálov
Škandál škandálov

Manfred Lütz

Zamlčované dejiny kresťanstva. Na stránkach tejto knihy môžeme prežívať, ako sa z malej židovskej sekty v Rímskej ríši stalo celosvetové náboženstvo, ako neskôr túto ríšu premenilo na kresťanskú a ako napokon došlo k tomu, že z dobyvačných Germánov sa stali kresťanskí Germáni. Dozvieme sa, aké naozaj boli krížové výpravy, aké prekvapivé poznatky priniesol najnovší výskum v súvislosti s inkvizíciou, procesmi s bosorkami a misiami medzi Indiánmi, a za čo vďačíme osvietenstvu a za čo nie. Malo kresťanstvo pri presadzovaní ľudských práv nohu na brzde alebo na plynovom pedáli alebo na oboch zároveň? Ako je to s emancipáciou žien, sexuálnou revolúciou? A najmä: Aký je skutočný podiel kresťanstva na holokauste? Ide teda o knihu pre kresťanov, ktorí sa neboja pravdy, ale aj pre všetkých ostatných, aby lepšie pochopili, kde sú ich korene.

Skladom

15,42 €

Krížová cesta mučeníkov misií a svedkov viery
Krížová cesta mučeníkov misií a svedkov viery

Martina Grochálová

Slovensko je krajinou štedrou na misionárov. Sestra Veronika Rácková, kňaz Ján Hermanovský, Danica Olexová a Emília Bihariová sú slovenskými mučeníkmi a svedkami viery 21. storočia. Ježišova krížová cesta dala silu im a ďalším desiatim mučeníkom, ktorým je venovaná táto pobožnosť. Jednotlivé meditácie sú veľmi silné a emotívne. Nech sú svedectvá ich živej viery posilou v nesení našich každodenných krížov.

Skladom

1,94 €

Posledné kusy
Príbehy spod akácie
Príbehy spod akácie

Danica Olexová

Publikácia Príbehy spod akácie je zbierkou krátkych textov Danice Olexovej. Príbehy z jej pôsobenia v Afrike sú obohatené o farebné fotografie, ktoré autenticky dotvárajú atmosféru jednotlivých príbehov.Danica Olexová tragicky zahynula v marci 2019 pri leteckom nešťastí. Táto kniha vydaná na jej pamiatku je tiež pripomienkou Danicinho výnimočného talentu, tvorivosti a umenia nadväzovať jedinečné a skutočné vzťahy s ľuďmi.K dispozícii je aj audiokniha na USB: Príbehy spod akácie.

Skladom

18,43 €

DVD: Moja misia I
DVD: Moja misia I

6 dokumentárnych filmov o slovenských misionároch. 6 svedectiev, 6 vzácnych osobností… Františka Olexová, Bernard Kulha, Mária Greškovičová, Marián Kuffa, Jozef Hurton a Štefan Bebjak.Obsah: ANJELI (Juhoafrická republika)MEDZI ZEMOU A NEBOM (Bolívia)TAKÝ VŠEDNÝ ŽIVOT (Rumunsko)PODNIKATEĽ S DUŠAMI (Slovensko, Marián Kuffa)CENA ČLOVEKA (Taliansko)MISIONÁR NA PANGALANE (Madagaskar)Jazyk: slovenský. Dĺžka: 156 min.

Skladom

3,88 €

DVD: Moja misia IV
DVD: Moja misia IV

6 dokumentárnych filmov z misií + 3 bonusy. Pokračovanie cyklu dokumentárnych filmov o slovenskych misionároch vo svete. Táto séria nás zavedie do Indonézie, Afganistanu, Talianska, Hondurasu a do amerického New Yorku a Detroitu. Príbehy kňazov, ktorí každý deň prinášajú Ježišovo evanjelium ľuďom ďaleko od Slovenska. Príbehy misionárov, ktorí zabúdajú na seba, aby mohli priniesť nádej tým, čo to najviac potrebujú...DVD obsahuje navyše 3 dokumentárne filmy ako bonusy.Obsah: PÁPEŽOV SAKRISTIÁN (Taliansko);DROTÁR ZA KAMEROU (USA, New York);KANDAHÁRSKE SIRÉNY (Afganistan);SLOVAK EXPORT (USA, Detroit);MISIA HONDURAS;MISIONÁR P. JURAJ VOJENČIAK (Indonézia)Bonusy: CEZ TRI KONTINENTY (Tanzánia);KVAPKA V MORI (Haiti);ZEM SPRAVODLIVÉHO ĽUDU (Burkina Faso)

Skladom

4,85 €

Posledné kusy
Nikdy sa nehanbi za evanjelium
Nikdy sa nehanbi za evanjelium

Jozef Šuppa

Brožúrka obsahuje: Krátky životopis pátra Vendelína Javorku SJ.Deviatnik s prosbou o blahorečenie pátra Vendelína Javorku SJ.Modlitby pátra Vendelína Javorku SJ

Skladom

1,46 €

Posledné kusy
Svetlá pre biednych
Svetlá pre biednych

Boleslaw Slota et al.

Životopisy svätých a blahoslavených redemptoristov. Ak chceme spoznať veľkosť nejakého diela, asi nebudeme čítať stanovy a pravidlá, ktorými sa riadili jeho uskutočňovatelia, ale radšej sa započúvame do príbehu ich života.Aj preto Kongregácia najsvätejšieho Vykupiteľa známa pod ľudovým menom redemptoristi, znovu vydáva životopisy svojich svätcov a blahoslavených. Cez ich príbehy môžeme v plnej šírke vidieť charizmu svätého Alfonza, ktorú aj dnes žijú mnohí muži po celom svete.Spoznáme, že ohlasovať hojné vykúpenie neznamená robiť len ľudové misie či duchovné cvičenia, ale aj venovať sa malomocným, vzdelávať mladých, zakladať školy, robiť apoštolát tlače, znášať utrpenie pre Krista a dokonca obetovať svoj život za „hojné vykúpenie“.Kiež aj v našej dobe má svätý Alfonz vždy horlivých nasledovníkov pri hlásaní evanjelia!

Skladom

4,17 €

Toto je skutočná Afrika
Toto je skutočná Afrika

Štefan Patrik Kováč

Život ľudí v Ugande. Autor Štefan Patrik Kováč vás zavedie do oblasti Afriky, ktorá je „typicky africká,“ do Ugandy. Pôjde mimo turistických trás a destinácií, medzi reálnych ľudí Afriky, ktorí žijú svoj každodenný mnoho ráz pre nás Európanov nepredstaviteľne ťažký život, ale je to život vo viere v Boha.Ukáže vám školy na vidieku, zápas jednoduchých ľudí o vzdelanie, zavedie vás na trhoviská, kde sa domáci snažia aspoň ako-tak speňažiť svoju poľnohospodársku produkciu (avokádo, mango, kassava, plody chlebovníka) a vylovené ryby. Budete cítiť natriasanie počas jázd na afrických cestách, nazriete na typický africký pohreb, čo je dôvod na zhromaždenie aj stoviek ľudí. Autorovi dali na ňom slovo a mohol svedčiť o zásahu Boha.Navštívite chudobné štvrte miest (slumy), zoznámite sa s náboženským životom jednoduchých ľudí, kresťanov je 82% a moslimov 12%. Napriek tvrdému životu, kedy ľudia často zarábajú 0,70 EUR na deň (2000 USh), sú ľudia často optimistickí, s dobrou náladou a žijúci prítomnosť; nevŕtajúci sa v minulosti alebo budúcnosti (tie už sú alebo ešte sú také vzdialené; treba žiť tu a teraz).Tak je ladená aj predkladaná kniha – obrázkovo - textová s 341 plnofarebnými fotografiami: optimisticky, s nádejou, lebo Boh žije. 352 strán nazretia do iného spôsobu života. Pri čítaní zavrite oči a nechajte sa na chvíľu uniesť na čierny kontinent a spoznajte úplne inú kultúru. Ako žijú veriaci v Afrike. Kniha sa veľmi dobre hodí aj ako darček.

Skladom

17,36 €

Hakuna Matata
Hakuna Matata

Monika Paločková

(ne)skutočné príbehy lekárky v Afrike. Keď sa pýtate Boha: „Bože, kde si, že je na svete toľko chudoby?“ Boh odpovedá: „A kde si Ty?“ (Vladimír Krčméry)Modeling ma bavil, no môj potenciál nebol využitý ani na 10 %. Práca pre cestovnú agentúru bola síce interaktívna, no volanie po niečom zmysluplnejšom väčšie. Ja a medicína? Nikto v rodine lekár nie je. Zvládnem to? 18-ročná, modliaca sa vo francúzskom mestečku Lourdes cítim nevysvetliteľne silné volanie. Ako lekár sa môžem dostať práve tam, kde viem zúročiť, rozvinúť a ponúknuť všetky svoje talenty. Na vytúžené miesto – pomáhať tam, kde iná pomoc nie je. Medicína bola ťažká. Záchranou mi bola obrovská mapa sveta na stene. Po jej krajinách som prstom chodievala a vravela si: „Vydrž! Keď raz budeš lekár, pôjdeš na všetky tieto miesta. Pôjdeš kdekoľvek Ťa bude treba!“A tak sa začala moja dobrodružná cesta lekárky na rozvojových projektoch: Burundi, Južný Sudán, Albánsko, Keňa. Ja, na misii zažívajúca príbehy písané samotnou Afrikou. Vedela som, že sa s vami o tieto neskutočné zážitky musím raz podeliť. Sama im totižto dodnes nemôžem uveriť.Vraví sa, že ľudia v Afrike ťa naučia viac než ty ich. Musím to potvrdiť. Som šťastná, že prostredníctvom mojej knihy spolu objavíme tajomstvo „hakuna matata“ afrického života. Bude to jazda. Želám ti krásny čitateľský zážitok.

Skladom

22,26 €

DVD: Moja misia 5.
DVD: Moja misia 5.

7 dokumentárnych filmov o slovenských misionároch. Vladyka Milan (Ukrajina) Slovák Milan Šášik CM je od roku 2003 gréckokatolíckym biskupom na Zakarpatskej Ukrajine. Doteraz v jeho diecéze posvätili 210 nových chrámov a kaplniek a 38 je vo výstavbe. Napriek tomu sa v niektorých obciach veriaci stále modlia na ulici.Moje srdce pre Írsko (Írsko)Ako v Írsku, odkiaľ kedysi odchádzali mnísi a misionári do celého sveta, opäť rozdúchať plameň viery? Slovenský misionár Gašpar Habara SVD má riešenie. Írom ponúka radosť evanjelia a hlavne široký úsmev a srdce.Otec Hora (Zimbabwe)V bývalej Rodezií pôsobia misionári verbisti zo Slovenska. František Kantár čerpá silu pre svoju prácu v krásnych afrických horách.Si jedna z nás (Ukrajina)Na Zakarpatskej Ukrajine, v rómskej osade pri Mukačeve, pôsobí misijná dobrovoľníčka Katarína Pajerská. S Rómami varí, zavára, chodí na ryby, upravuje pastoračné centrum, lúpe orechy, modlí sa... Je jednou z nich.Bosco Boys z Nairobi (Keňa)Fetujú lepidlo, aby mali krajší život. Na uliciach hlavného mesta Kene musia dávať pozor, aby ich nezožrali hladné psy. V internátnej škole Bosco Boys pracujú aj dobrovoľníci zo Slovenska, vrátane kňaza Petra Kuchára.Podobenstvo o kreditkách (Tanzánia)Peniaze tvoria len 10 % úspechu. Všetko ostatné závisí od správnych ľudí, ale najmä od Božieho požehnania. Dve dobrovoľníčky zo Slovenska otvorili v Tanzánii škôlku, školu a ambulanciu.Na Zakarpatí s láskou (Ukrajina)V Mukačeve pôsobia tri sestry dominikánky zo Slovenska. Pre miestnych sú dôležité najmä ich modlitby a priateľstvo. Venujú sa aj menšine Slovákov, ktorí na Zakarpatskej Ukrajine žijú.

Skladom

6,31 €

Audiokniha
Audiokniha: Príbehy spod akácie
Audiokniha: Príbehy spod akácie

Danica Olexová

Pútavé príbehy v podaní herečky Slávky Halčákovej pozývajú čitateľa do Afriky.Napísala ich talentovaná autorka Danica Olexová, ktorá bola celé štvrťstoročie dobrovoľnícky i profesionálne spojená s viacerými africkými krajinami, predovšetkým s Južnou Afrikou a Keňou, kde päť rokov pracovala a žila. Danica Olexová zahynula pri leteckom nešťastí Etiópskych aerolínií v roku 2019, no jej príbeh sa neskončil. Pokračuje ďalej nielen v originálne spracovanej knihe a audioknihe, ale aj v Nadácii Danice Olexovej – Baboon, ktorá bola založená na jej pamiatku.

Ihneď na stiahnutie
-15%

8,50 €

Misijná škola modlitby
Misijná škola modlitby

Milan Zeleha

Z podnetu našich misionárov Vydavateľstvo Misionár začína vydávať edíciu misijných brožúriek s názvom Bližšie ku Kristovi. Týmito brožúrkami Vám chceme strvácniť vypočuté, alebo aj nedopovedané slovo na svätých misiách. Keďže povedať všetko v jednej kázni sa nedá… A niekedy je dobré si aj vypočuté slovo pripomenúť a zopakovať. Okrem toho sú tí, ktorí sa nemohli zúčastniť týchto kázni, či vôbec sv. misií, a tak práve tieto praktické misijné brožúrky sa môžu stať pre nich malou misiou.V edícii Bližšie ku Kristovi chceme jednoducho, stručne a vecne predstavovať rôzne aktuálne a dôležité témy z nášho kresťanského života ako je modlitba, spytovanie svedomia, svätá spoveď, téma odpustenia a láska k blížnemu. Začíname brožúrkou o modlitbe. Nájdete v nej 4 misijné katechézy: roztržitosť pri modlitbe, počúvanie Boha, obsah a forma našej odpovede Bohu, modlitba požehnania.

Skladom

0,97 €

Život kresťana u moslimov v Ázii
Život kresťana u moslimov v Ázii

Štefan Patrik Kováč

Misijná cesta do Pakistanu. Štefan Patrik Kováč, Mgr., ThLic. - spisovateľ, učiteľ, duchovný poradca a kazateľ. Člen Spolku slovenských spisovateľov.Narodil sa 24. februára (pokrstený 3. marca) 1970 v Piešťanoch. V rokoch 2000 - 2005 študoval na teologickej fakulte UK v Bratislave (plus štátna skúška z pedagogiky). Ďalšie št. skúšky z anglického a nemeckého jazyka úrovne C1/C2 zložil v Nitre v rokoch 2007 a 2008. Pokračoval postgraduálnym štúdiom teologie, ktoré ukončil v roku 2010 na katedre biblických vied získaním licencie na učenie pravej Náuky (licenciát).Vedúci Spoločenstva Živá voda (založené v marci 2000). Vydávali časopis Živý prameň. Pomazaný olejom na službu duchovného poradenstva bol 30. júla 2014. Slúžil na kresťanskom mládežníckom festivale CampFest ako hlavný poradca v rokoch 2014 a 2015. V roku 2015 podnikol 1. misijnú cestu do východnej Afriky - do Ugandy. Prišiel kázať Božie slovo tamojším kresťanom na hranicu s Kongom, vyučovania prekladali do jazyku lukonzo. Po pozvaní z Nadácie Učenia Božieho slova absolvoval 2. misijnú cestu do Ázie - do moslimského Pakistanu. Kázania mal v angličtine a prekladali ich do jazyka pandžábí (Urdu).Je autorom šiestich kníh. Bloguje na platformách mojakomunita.sk a postoj.sk, publikoval články a literárne diela v časopisoch Jednota - The Union (USA), Viera a Život, Katolícke noviny, Nahlas, Posol, Slovo medzi nami, Zrno, Miriam a inde. Slúžil službou kázania, prednášok, svedectiev, vyučovaní a prezentácií v Bratislave (od 1999), Nitre, Veľkom Záluží, Piešťanoch, Veľkých Kostoľanoch, Vŕbovom, Banskej Bystrici, Dolnom Lopašove, Trnave, Hlohovci, Dolnej Křupej, Boleráze, Beckove, Trenčianskej Teplej, Bwere (UG), Dunajskej Lužnej, Budmericiach, Zurichu (CH), Pate pri Seredi, Nových Sadoch, Lahore (PK), Faisalabáde (PK), Valašskej Belej, Topoľčanoch, Komárne, Dubnici n/Váhom, Leviciach, Šumiaci, Dunajskej Strede, vo Vranove nad Topľou, Prievidzi, Cabaj-Čápore, Humennom, Zvolene a i.Je šťastne ženatý s manželkou Evkou. Boh ich obdaril pokladom šiestich detí: dostali Sáru, Juditku, Jakuba (+), Samuela, Miriam a Dávida. Venuje sa kázaniu a vyučovaniu Božieho Slova, prednáškam, besedám o knihách, duchovnému poradenstvu a vedie ľudí k duchovnému rastu.

Skladom

17,36 €

Posledné kusy
Otvorila som dlaň a ponúkla im svoje srdce
Otvorila som dlaň a ponúkla im svoje srdce

Mária Malá

Zápisky z Kambodže. Kniha sa zrodila v ďalekej Kambodži, teraz má rásť a pokračovať vo svojom posolstve tam, kde sa práve nachádza, aby sa toto posolstvo šírilo ďalej, pretože táto kniha nie je cestopisná, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať alebo plná zážitkov spojených s prácou, ktorú sme tam vykonávali.Snažila som sa v nej poukázať na to, ako nám Boh pomáha v rôznych životných situáciách, keď sa na neho s dôverou obrátime. Ak len trochu niekomu pomôže, potom písať ju nebolo zbytočné.Biela nádej v podobe malých zrniek ryže. Biela nádej v podobe malých zrniek ruženca. Biela nádej v bielom sárí s modrým okrajom. Biela nádej v bielej knihe s tým istým okrajom. Biela nádej pre tých, ktorí ju vezmú do ruky a nájdu ju v nej. Kniha obsahuje 16 strán farebnej prílohy.

Skladom

7,66 €

Posledné kusy
Ovocie misií 103/2019
Ovocie misií 103/2019

Štefan Kormančík

Misie sa nám zvyčajne zvyknú spájať s pojmami ako zbierka, milodary, pomoc. No čo sú to skutočné misie si môžete prečítať v tejto útlej brožúrke Ovocie misií a lepšie spoznáte problematiku dnešných misií. Čo je pravda a čo nie? Ako misie podporiť alebo aké projekty prinášajú skutočnú pomoc?Čo má byť hlavnou náplňou misií?...a ešte oveľa viac vám prezradí Štefan Kormančík - salezián, ktorý ako misionár pôsobil a je predsedom rozvojovej organizácie SAVIO o. z.

Skladom

1,46 €

USB: Príbehy spod akácie
USB: Príbehy spod akácie

Danica Olexová

Audiokniha na USB, číta Slávka Halčáková. Audiokniha plná pútavých príbehov pozýva čitateľa do Afriky. Talentovaná autorka bola celé štvrťstoročie dobrovoľnícky i profesionálne spojená s viacerými africkými krajinami, predovšetkým s Južnou Afrikou a Keňou, kde päť rokov pracovala a žila. Danica Olexová zahynula pri leteckom nešťastí Etiópskych aerolínií v roku 2019, no jej príbeh sa neskončil. Pokračuje ďalej nielen v audioknihe, ale aj v Nadácii Danice Olexovej – Baboon, ktorá bola založená na jej pamiatku.Audiokniha je vo formáte mp3 na USB s dĺžkou 86 min.Kniha vyšla v tlačenej verzii: Príbehy spod akácie (Spolok svätého Vojtecha, 2021).

Skladom

9,70 €

Noviny: Slovo+ 8/2022
Noviny: Slovo+ 8/2022

Téma: Naši veriaci za hranicami.Slovenské katolícke misie v Európe.

Skladom

1,84 €

Všichni jsme misionáři
Všichni jsme misionáři

Papež František; Gianni Valente

Papež František - rozhovor s Giannim Valentem. Rozhovor s papežem Františkem na téma misijního rozměru církve volně navazuje na encykliku Evangelii gaudium z roku 2013. Tentokrát papež hovoří velice osobním tónem a používá mnohé příklady a zkušenosti z vlastního života. Jde mu o to, abychom nezapomněli, že každý máme ve světě své jedinečné poslání, přičemž „bez něho nemůžeme dělat nic“ (srov. Jan 15,5). Misijní poslání křesťanů se nezakládá na lidské výmluvnosti ani na strategiích a metodách, ale na „síle přitažlivosti“, jíž působí živý Kristus v srdcích lidí: kéž by tak mohl volně působit i skrze každého z nás.

Skladom

5,34 €

Posledné kusy
Tí, čo majú vieru, vedia hory prenášať
Tí, čo majú vieru, vedia hory prenášať

Katarína Trenčianska

Spomienky Ľuda Matejova na začiatky Slovenského misijného hnutia. Riadky tejto knihy spolu s ukrytým medzi riadkami nám otvárajú okno do duše človeka. Sme pozvaní vstúpiť do tohto sveta, avšak nemusíme sa obávať pocitu závratu, naopak, cítiť ľahkosť sviežeho vánku, radosť, pokoj a namiesto vťahovania do hlbiny sme povznášaní. Povznášaní k niečomu, čo nás robí ľudskejšími, trpezlivejšími, ochotnejšími niesť naše bremená bez prehlbovania priepastí v nás a medzi nami.

Skladom

5,82 €

Posledné kusy
Stories From Beneath The Acacia
Stories From Beneath The Acacia

Danica Olexová

Kniha plná pútavých príbehov a krásnych fotografií pozýva čitateľa do Afriky. Talentovaná autorka bola celé štvrťstoročie dobrovoľnícky i profesionálne spojená s viacerými africkými krajinami, predovšetkým s Južnou Afrikou a Keňou, kde päť rokov pracovala a žila. Danica Olexová zahynula pri leteckom nešťastí Etiópskych aerolínií v roku 2019, no jej príbeh sa neskončil. Pokračuje ďalej nielen v originálne spracovanej knihe, ale aj v Nadácii Danice Olexovej – Baboon, ktorá bola založená na jej pamiatku.Kniha vyšla aj v slovenskom jazyku: Príbehy spod akácie.

Skladom

23,28 €

Posledné kusy
Volanie Číny
Volanie Číny

Leopold Slaninka

Kniha Volanie Číny je osobnou výpoveďou jezuitského kňaza z jeho misijnej skúsenosti v čínsky hovoriacom svete: najskôr super moderný Hongkong a kúsok Európy na brehu Číny v meste Macau, neskôr práca s hendikepovanými deťmi na Taiwane a nakoniec nezabudnuteľná kontinentálna Čína.Prechádzajúc týmto svetom, autor si uvedomuje, že Čína dnes vo svete predstavuje jedinečný fenomén, ktorý rezonuje čoraz viac vo všetkých sférach života spoločnosti. Čína sa v súčasnosti pre mnohých stáva nezvyčajnou výzvou i tajomným volaním. Okrem skúseností prežitých vo svete Ďalekého východu a stručnej histórie pôsobenia jezuitov v tejto časti sveta sa autor podelil aj o veľmi osobnú skúsenosť, ktorú prežil v rámci procesu rozlišovania o povolaní na misie do Číny.Keďže sa v tomto procese rozlišovania a rozhodovania nechal viesť svätým Ignácom z Loyoly, skutočným majstrom duchovného rozlišovania, návody pretavené autorovou osobnou skúsenosťou sa môžu stať vzácnymi pre každého, kto stojí pred akýmkoľvek vážnym životným rozhodnutím.Obsahuje 16-stranovú farebnú obrazovú prílohu.

Skladom

5,72 €

E-kniha
E-kniha: Jeden veľký sen
E-kniha: Jeden veľký sen

Steve Peifer; Gregg Lewis

Po tom, čo stratili jeden život, zachránili tisícky ďalších. Jeden veľký sen je príbeh Stevena Peifera a jeho manželky, ktorí po traumatickej rodinnej udalosti zasvätia svoj život pomoci druhým. Aby neostali v prostredí, v ktorom utrpeli bolestnú stratu, rozhodli sa odísť na dvanásť mesiacov do Kene. Videli, ako choroby, sucho, hlad, korupcia ovplyvňujú každodenný život Afričanov. Napokon sa pôvodne rok trvajúci pobyt v Afrike stal pre manželov Peiferovcov celoživotnou misiou. Zo Steva, manažéra jednej z najväčších amerických firiem v oblasti výpočtovej techniky, ktorý predtým riadil prácu tisícov ľudí, sa stal v Keni učiteľ, ktorý pomáha deťom osvojiť si základy práce s počítačom a pomocou sponzorov zabezpečuje pravidelnú stravu pre žiakov kenských štátnych škôl. Postavil prvé počítačové centrum v Keni a ďalších 20, ktoré sú umiestnené v bezprostrednej blízkosti kenských vidieckych škôl.

Ihneď na stiahnutie
-35%

7,70 €

Audiokniha
Audiokniha: Samuraj
Audiokniha: Samuraj

Šúsaku Endó

Výměnou za právo obchodovat s Latinskou Amerikou se skupina samurajů vydává spolu s františkánským knězem na cestu do křesťanského světa. Cestují do Mexika, Španělska i do Říma, kde tři z nich přijmou křest jako prostředek ke splnění své mise. Jenže jejich výprava v Evropě zkrachuje. Situace v Japonsku se změnila. Šógunát o vazby se Západem nemá zájem a křesťané jsou pronásledováni. Rozehrává se tak střet dvou odlišných kultur na pozadí japonských dějin.

Ihneď na stiahnutie
-15%

11,64 €

Posledné kusy
Misijná a charitatívna činnosť
Misijná a charitatívna činnosť

Ladislav Bučko

vysokoškolská učebnica. Publikácia podáva hlavné témy, ktoré tvoria teoretický základ misijnej a charitatívnej práce, alebo ňou hýbu v praxi. Tematické okruhy zahrňujú biblické, teologické a antropologické východiská ako aj pohľad na dejiny, modely a formy misijnej činnosti. Niektoré teoretické poznatky zo štúdia misiológie, ktoré autor uplatnil pri tvorbe publikácie, reflektuje vo svetle svojich misijných skúseností v rôznych častiach sveta.Ladislav Bučko – misijný pracovník a učiteľ misiológie, dekan Fakultného inštitútu misijnej práce a tropického zdravotníctva sv. Jána Pavla II. na Vysokej škole sv. Alžbety v Bratislave. Je absolventom kybernetických a teologických štúdií. Venuje sa skúmaniu misijných modelov a stratégií v rozvojových komunitách. Pôsobil v oblasti misie a rozvoja na Ukrajine, v Rusku, Arménsku, Kazachstane, Keni, Burundi, Kambodži, Vietname a na Slovensku.

Skladom

15,52 €

E-kniha
E-kniha: Zo Slovenska do východnej Indie
E-kniha: Zo Slovenska do východnej Indie

Pavol O. Silaši

Pavol Odorik Silaši — kňaz, misionár a autor cestopisov v 2. polovici 19. storočia. Svoju cestu na misie v Indii opísal a v troch pokračovaniach uverejnil v roku 1876 v časopise Orol. Načrtáva svoju cestu do Terstu a do Ríma. Okrem osobných pocitov a dojmov podáva i historické a zemepisné zvláštnosti, stretnutia a rozhovory s ľuďmi a porovnáva so situáciou vo vtedajšom Uhorsku.

Ihneď na stiahnutie

2,00 €

E-kniha
E-kniha: Žena v srdci Cirkvi
E-kniha: Žena v srdci Cirkvi

Leopold Slaninka

Rozhovory s prvou slovenskou veľvyslankyňou vo Vatikáne Dagmar Babčanovou. Žena v srdci Cirkvi – Dagmar Babčanová, hlboko veriaca žena s charizmou pokory a mnohých životných skúseností, sa teší výsade, že bola prvou ženou, ktorá ako veľvyslankyňa reprezentovala Slovensko vo Vatikáne. Na stránkach knihy rozhovorov, ktoré s ňou viedol vedúci slovenskej redakcie Vatikánskeho rozlasu páter Leopold Slaninka SJ, sa dočítate o osobitostiach atmosféry za múrmi vatikánskych palácov, o nezabudnuteľných stretnutiach s pápežmi Jánom Pavlom II. a Benediktom XVI., o ďalších veľkých osobnostiach, ktoré pôsobia v centre Cirkvi, o živote diplomata. Osobitné miesto v knihe majú kapitoly, ktoré sú spomienkou na Jána Pavla II. a ktoré sú vyznaním vzťahu pani veľvyslankyne k životným hodnotám. Kniha obsahuje fotografickú prílohu.

Ihneď na stiahnutie

4,20 €

E-kniha
E-kniha: Volanie Číny
E-kniha: Volanie Číny

Leopold Slaninka

Kniha Volanie Číny je osobnou výpoveďou jezuitského kňaza z jeho misijnej skúsenosti v čínsky hovoriacom svete: najskôr super moderný Hongkong a kúsok Európy na brehu Číny v meste Macau, neskôr práca s hendikepovanými deťmi na Taiwane a nakoniec nezabudnuteľná kontinentálna Čína. Prechádzajúc týmto svetom, autor si uvedomuje, že Čína dnes vo svete predstavuje jedinečný fenomén, ktorý rezonuje čoraz viac vo všetkých sférach života spoločnosti. Čína sa v súčasnosti pre mnohých stáva nezvyčajnou výzvou i tajomným volaním. Okrem skúseností prežitých vo svete Ďalekého východu a stručnej histórie pôsobenia jezuitov v tejto časti sveta, sa autor podelil aj o veľmi osobnú skúsenosť, ktorú prežil v rámci procesu rozlišovania o povolaní na misie do Číny. Keďže sa v tomto procese rozlišovania a rozhodovania nehcal viesť svätým Ignácom z Loyoly, skutočným majstrom duchovného rozlišovania, návody pretavené autorovou osobnou skúsenosťou sa môžu stať vzácnymi pre každého, kto stojí pred akýmkoľvek vážnym životným rozhodnutím. + 16 stranová farebná obrazová príloha

Ihneď na stiahnutie

3,90 €

Posledné kusy
Daj nám národy
Daj nám národy

Carl Gustaf Severin; Ville Männistö

Ako sa zapojiť do misie. Táto kniha ti ukáže Božie srdce pre misiu a povzbudzuje, aby aj tvoje srdce zahorelo túžbou poslúchnuť Pána v jeho poslaní: „Choďte a kážte evanjelium!“ Vo svete je núdza o misionárov. No toto povolanie platí pre každého z nás, bez ohľadu na to, kým sme a čo robíme. Ak máte túžbu zapojiť sa do misie a lámete si hlavu nad tým, aké kroky podniknúť, táto kniha vám ukáže, ako na to. Nájdete v nej odpovede na otázky: Čo znamená misia a čo je Veľké poslanie? Ako zistiť, či som aj ja povolaný? Ako získať srdce, ktoré horí pre misiu? Čo robiť na misijnom poli? Carl-Gustaf Severin spolu s manželkou Monikou pôsobia v zbore Slovo života vo švédskej Uppsale už od roku 1989. Carl-Gustaf je zanieteným misionárom a za posledných 30 rokov precestoval 60 krajín, v ktorých hlásal evanjelium a vyučoval v biblických školách, predovšetkým v bývalom Sovietskom zväze. Na Slovensku vyšli jeho knihy: Rusko si získalo naše srdcia a Vždy je lepšie zostať triezvy. Ville Männistö sa aktívne zapája do misií od roku 2005. S manželkou Johannou žili dlhé roky v Ázii. Ville pravidelne vyučuje na biblických školách a záleží mu na výchove novej generácie misionárov. Pracuje ako koordinátor misijnej činnosti zboru Slovo života v Uppsale a zodpovedá aj za jeho medzinárodnú vydavateľskú činnosť.

Skladom

7,66 €

CD: Marián Kuffa - Promluvy (mp3)
CD: Marián Kuffa - Promluvy (mp3)

Marián Kuffa

Nahrávka byla pořízena při Třech dnech spirituality v Brně roku 2016. Marián Kuffa (nar. 1959) je slovenský kněz, který slouží v Žakovcích pod Tatrami. Už více než dvacet let se věnuje bezdomovcům, bývalým vězňům, alkoholikům, opuštěným matkám a mladým lidem bez rodinného zázemí. Žakovce se staly domovem pro více než 250 lidí v nouzi, kteří si sami zajišťují provoz domů i svou obživu, ale ještě s otcem Mariánem vypomáhají v okolních romských vesnicích. O díle otce Mariána vzniklo několik filmů, dokument Jany Ševčíkové Opři žebřík o nebe získal cenu Českého lva jakožto nejlepší dokumentární film roku 2015.

Vypredané

5,34 €

Malé príbehy
Malé príbehy

Wilhelm Busch

Farár Wilhelm Busch (1897 - 1966) bol poslom s misiou. V neúnavnom zápale a s otvoreným srdcom bol na cestách pre ľudí a ich problémy a bol známy ako zvestovateľ a evanjelizátor aj ďaleko za hranicami Nemecka. Celé desaťročia viedol ako mládežnícky farár dom Weiglehaus v Essene, kde sa týždenne zhromažďovali stovky mladých ľudí, aby počúvali Božie slovo.Bol tiež aktívnym členom Vyznávačskej cirkvi v odboji proti zločinom tretej ríše a talentovaným autorom kníh. Humorným a živým spôsobom podal písomne mnohé svoje skúsenosti a stretnutia s rôznymi ľuďmi. Tieto krátke príhody sú spomienkami na mnohé jeho zážitky a dôrazne dosvedčujú moc Evanjelia.

Vypredané

1,65 €

Hovorme o tom!
Hovorme o tom!

Wilhelm Busch

Malé príbehy 2.. Skúsenosti z mladosti, z vojnového obdobia, zážitky so študentmi, Vianoce... Život Wilhelma Buscha (1897 - 1966) bol plný nezabudnuteľných spomienok. Tento kňaz sa stal ohlasovateľom evanjelia aj za nemeckými hranicami. Dokázal k sebe pritiahnuť mládež a podať im Božie slovo atraktívnym spôsobom. Kniha Hovorme o tom obsahuje príbehy z jeho života, ktoré dokazujú silu evanjelia v každodennom živote.

Vypredané

1,46 €

Matka Terézia - príbehy a anekdoty
Matka Terézia - príbehy a anekdoty

Reinhard Abeln

Agnes Gonxa Bojaxhiu, žena pochádzajúca z Macedónska a zakladateľka Misionárok lásky, je dodnes príkladom nesebeckého života, ktorý darovala tým najchudobnejším. Každý, kto sa s ňou stretol, cítil jej lásku, milosť a zbožnosť. Dnes ju už celý svet pozná pod menom Matka Terézia.Pri práci s pacientami, diskusií s podnikateľmi alebo pri stretnutiach s najchudobnejšími ľuďmi z celého sveta si zachovala pokornú povahu a úsmev. Kniha Matka Terézia - príbehy a anekdoty obsahuje zbierku spomienok a zážitkov, ktoré dotvárajú obraz tejto výnimočnej ženy.

Vypredané

4,37 €

15 dní so svätou Matkou Teréziou
15 dní so svätou Matkou Teréziou

Francesco Follo

Modlíme sa so svätou Matkou Teréziou. Život sv. Matky Terézie sa dôsledne odohrával v znamení hľadania lásky, ktorá jej dala skúsenosť s vykupiteľskou a milosrdnou Božou láskou. Práve preto sa stala misionárkou milosrdenstva. Nepotrebovala žobrať iba preto, aby dostala peniaze a mohla pomáhať chudobným, ale najmä preto, aby mala Božie milosrdenstvo, aby mohla pomôcť tým najchudobnejším z chudobných a podvihnúť ich ľudskosť k Bohu. Modlitbu potrebovala ako vzduch na dýchanie. Táto knižočka nás uvádza do modlitieb Matky Terézie, ktorá bola svätorečená 4. septembra 2016.Sv. Matka Terézia často zápalisto opakovala: Plodom ticha je modlitba, plodom modlitby je viera, plodom viery je láska, plodom lásky je služba, plodom služby je pokoj. Mgr. Francesco Folio pracoval niekoľko rokov v službách Sekretariátu Vatikánskeho štátu. V tom čase chodieval dva razy do týždňa ako duchovný správca do domova slobodných matiek, ktorý vedú Misionárky lásky v Ríme. Takto sa niekoľkokrát stretol s Matkou Teréziou. Mgr. Folio sa od nej naučil odpovedať na smäd Krista na Kríži modlitbou a službou chudobným. V súčasnosti je stálym pozorovateľom Svätej stolice pri UNESCO v Paríži.

Vypredané

3,88 €

Elisabeth Elliotová - Radostná podriadenosť
Elisabeth Elliotová - Radostná podriadenosť

Janet Benge; Geoff Benge

Kresťanskí hrdinovia - kedysi a dnes. Inšpiratívne a pravdivé príbehy mužov a žien, ktorí odpovedali na Božie volanie.Hrdinovia nie sú záležitosťou minulosti. Aj v blízkej minulosti aj v dnešných dňoch by sme ich našli na svete mnoho. Ľudia, ktorí sa rozhodnú obetovať svoje pohodlie pre dobro iných. Možno sú úplne obyčajní a na prvý pohľad nezaujmú, no ich skutky o nich hovoria hlasnejšie ako vonkajšie zdanie.V knihe Elisabeth Elliotová - Radostná podriadenosť čitateľ nájde príbeh odvážnej ženy, ktorá viedla misijný život. Pracovala pre Aukov - indiánov v Južnej Amerike po smrti svojho manžela. Po mnohých rokoch sa vrátila do Spojených štátov ako misionárka a stala sa svetovo známou kresťanskou autorkou a redaktorkou, ktorá sa nebála hovoriť o správnych hodnotách každého kresťana. „Nie je možné byť vždy hrdinom, ale stále sa dá ostať človekom.“ J.W. Goethe

Vypredané

3,88 €

Skutočný človek
Skutočný človek

Štefan Chrappa

Fascinujúci životný príbeh saleziána Karola Nižňanského, misionára v Indii. Keď odchádzal na misie do Indie, pokúsili sa ho zabiť. Jed, ktorý mu na Slovensku podali, ho síce nezabil, no do konca života musel znášať ukrutné bolesti. Keď v roku 1984 zomrel, mal za sebou takmer sto operácií. Operoval sa dokonca aj sám. Jed mu celkom zničil sietnice, no napriek tomu videl. Lekári to nedokázali vysvetliť. Pracoval osemnásť hodín denne a z plodov jeho neúnavného snaženia čerpajú Indovia dodnes. Slovenský kňaz, básnik, prekladateľ, pedagóg a publicista Karol Nižňanský - Skutočný človek.

Vypredané

6,40 €

Matka Tereza (Viera do vrecka) - 69/2016
Matka Tereza (Viera do vrecka) - 69/2016

František Neupauer

Svätica, ktorú pozná celý svet. Jej kroky viedli aj na Slovensko. Aký odkaz nám zanechala?

Vypredané

1,46 €

Dorie, dievča, ktoré nikto nemal rád
Dorie, dievča, ktoré nikto nemal rád

Doris Van Ston; Erwin W. Lutzer

Dorie je napínavý, pravdivý príbeh o tom, čo Božia láska môže urobiť v živote. Doris van Stone prevádza čitateľov cez ťažké roky svojho detstva do zaujímavých rokov misionárky s manželom v Daniskom kmeni na Novej Guinei.So stúpajúcim počtom pôrodov nemanželských detí, nárastom rozvodov a strašného zvyšovania počtu zneužívaných detí tento príbeh pripomína, že Božia láska, odpustenie a milosť sú väčšie ako ľudská bolesť a smútok.

Vypredané

4,19 €

Hudson Taylor - Hlboko v srdci Číny
Hudson Taylor - Hlboko v srdci Číny

Janet Benge; Geoff Benge

"Ak nám Boh nepomôže, nemáme nádej," prekrikoval kapitán Morris hukot búrky. Hudson Taylor (1832-1905) s ním musel súhlasiť. Skutočne sa Dumfries mohla práve v ten deň potopiť a on by nikdy neuvidel brehy Číny - krajiny, ku ktorej národu ho Boh tak jasne povolal.Hudson prežil svoju prvú nebezpečnú plavbu do milovanej Číny. So srdcom upriameným na bezpodmienečnú poslušnosť Bohu a v dôvere, že sa o neho postará Ten, kto ho povolal, prekonal prenasledovanie a obrovské osobné straty, len aby priniesol Božie pravdy na čínske „polia hotové k žatve".Príbeh Hudsona Taylora ešte aj dnes vyzýva a inšpiruje mladých aj starých kresťanov, aby nehľadiac na osobné skúšky a ťažkosti niesli nemenné posolstvo evanjelia tým, ktorí sú unášaní prúdom beznádeje.

Vypredané

3,88 €

1 z 3
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, pred 4 dňami

žiadna

userAvatar

Ľubomír, pred týždňom

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, pred týždňom

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk