Knihy o sviatostiach

Knihy o sviatostiach

(15 produktov)

Sviatosti sú obrovské dary, ktoré sme nezaslúžene dostali. Boh dobre pozná ľudskú slabosť a vie, že ...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Top 31
Prežívaj adoráciu
Prežívaj adoráciu

Catalina Rivas

Svedectvo Cataliny Rivasovej. Viera je nevýslovný Boží dar. A Kristus je chlieb, ktorý zostúpil z neba. V Katolíckej cirkvi je prítomný aj sviatostne. Akt adorácie mimo svätej omše predlžuje a zintenzívňuje to, čo sa konalo v samotnom liturgickom slávení. Veď len v adorácii môže dozrievať hlboké a pravé prijatie. Brožúra Prežívaj adoráciu je svedectvom Cataliny Rivas a zachytáva jej mystické vízie, ktoré mala počas eucharistických adorácii."V okamihu takmer všetko zmizlo. Ostal len Ježiš vo svojom nádhernom zlatom odeve. Mal krásnu korunu a v ľavej ruke držal zlaté žezlo.... Predovšetkým chcem, aby si sa modlila za kňaza, ktorý umožnil toto stretnutie medzi mnou a tebou. za toho, ktorý konsekoval túto hostiu..."Bolívijská mystička Catalina Rivas je jednoduchou ženou, skrze ktorú Pán Ježiš odkrýva svetu zmysel a tajomstvá svätej omše, svätej spovede, adorácie…

Skladom

1,94 €

Božia prozreteľnosť
Božia prozreteľnosť

Catalina Rivas

"V súkromnom zjavení mystičke Cataline Rivas Boh zjavuje, čo sa odohráva s dušou vo chvíľach spojených so smrťou – bezprostredne pred a po. Catalina v tomto období zažila bolestnú stratu – v krátkom období jej zomrel brat i mama. Posledné chvíle s blízkymi, lúčenie, strata, smrť, spomienky, bolesť... Aké miesto má v tomto Boh – večný, spravodlivý, svätý a milujúci?" Zuzana Ring

Skladom

1,94 €

Ježiš, môj uzdravovateľ
Ježiš, môj uzdravovateľ

Elias Vella

(6.vydanie). Túžite po živote, ktorý je presiaknutý radosťou a vedomím, že Ježiš nás miluje? Každý sa môže rozhodnúť pre vnútornú zmenu a nechať sa uzdraviť Ježišom! Láskavosť a múdrosť exorcistu Eliasa Vellu sa odráža v knihe Ježiš, môj uzdravovateľ, ktorá je prepisom nahrávok z jeho seminára o vnútornom uzdravení.Ku knihe je dobré sa kedykoľvek vracať, opätovne načerpať povzbudenie i dobrú radu. Nechajte sa viesť a dovoľte Ježišovi vás uzdraviť. "Uzdrav ma Pane, nie ako ja chcem, ale uzdrav ma podľa Tvojej vôle."Pozrite si tiež knihu Kristoterapia (2010).Recenzia: Ježiš, môj uzdravovateľ na stránke blog.zachej.sk.

Skladom

11,54 €

Sväté kňazstvo
Sväté kňazstvo

Anna Katarína Emmerichová; Jaroslav Durych (ed.)

Podľa videní blahoslavenej Anny Kataríny Emmerichovej. Anna Katarína Emmerichová bola po celé roky, kedy sa Clemens Brentano zdržiaval v jej bydlisku, pripútaná na lôžko. To sa však týkalo len jej tela - duch putoval po celej zemi i po nadzemských sférach. Vo svojich videniach sa vždy preniesla na miesta, kde sa stalo alebo malo sa v budúcnosti stať to, čo videla. Kniha Sväté kňazstvo obsahuje výňatky z jej mystických vízií týkajúcich sa kňazov, kňazstva, kňazského požehnania, povolania, slúženia svätej omše, sviatostného života, obrazov Cirkvi, Panny Márie...

Skladom

5,72 €

Moje prvé sväté prijímanie
Moje prvé sväté prijímanie

Angela M. Burrinová

Ježiš mi hovorí o sebe. Knižočka Moje prvé sväté prijímanie je nielen peknou pamiatkou na veľmi významný deň v živote prvoprijímajúceho dieťaťa, ale môže byť aj denníčkom, kde si zapíše vlastné myšlienky z čítania Biblie, či predsavzatie, ako zostať Ježišovým priateľom. V knihe s podnázvom Ježiš mi hovorí o sebe si deti môžu prečítať o Ježišovom živote i o jeho vzťahu k nim. Priestor na fotografie i krásne ilustrácie robia z tejto knižky hodnotný darček, ktorému sa poteší každé dieťa!

Skladom

6,60 €

Chcem sa, Bože, dobre vyspovedať
Chcem sa, Bože, dobre vyspovedať

František Krajňák (ed.)

Knižočka Chcem sa, Bože, dobre vyspovedať obsahuje výber statí z diel známych katolíckych teológov. Zameriava sa na tému kresťanskej dokonalosti, no hovorí tiež o svedomí a o sviatosti zmierenia. Snahou jej zostaviteľa Františka Krajňáka bolo poskytnúť prípravu na dobrú svätú spoveď, pretože len človek s čistým srdcom - srdcom zmiereným s Bohom dokáže ísť do celého sveta a hlásať evanjelium (porov. Mk 16, 15).

Skladom

2,81 €

Amoris laetitia (Radosť lásky)
Amoris laetitia (Radosť lásky)

Pápež František

Posynodálna exhortácia Svätého Otca Františka o láske v rodine. Posynodálna Apoštolská exhortácia Svätého Otca Františka Amoris laetitia: „Radosť lásky - O láske v rodine” bola napísaná len pár týždňov po skončení biskupskej synody o rodine. Verejnosti bol tento dokument predstavený dvoma kardinálmi a jedným manželským párom. Pápež František v tomto 264 stranovom dokumente zhŕňa výsledky synody o rodine. Obsahovo je rozdelený do deviatich celkov: Vo svetle slova; Situácie a výzvy pre rodiny; Pohľad obrátený na Ježiša: povolanie rodiny; Láska v manželstve; Láska, ktorá sa stáva plodnou; Niektoré pastorálne perspektívy; Posilniť výchovu detí; Sprevádzať, rozlišovať a integrovať krehkosť; Manželská a rodinná spiritualita.Najvyššia hlava Cirkvi sa vo svojej exhortácii Amoris laetitia zaoberá súčasným stavom rodiny a jej budúcnosti. Všíma si bohatstvo, krásu a lásku, ktoré ponúka manželstvo spájajúce dvoch ľudí. Nevyhýba sa ani kontroverzným a často diskutovaným témam. Láska a milosrdenstvo. To je Amoris laetitia.„Radosť z lásky, ktorá sa prežíva v rodinách je tiež radosťou Cirkvi. Ako naznačili synodálni otcovia, napriek početným znakom manželskej krízy, túžba po rodine zostáva živá, osobitne medzi mladými, a motivuje Cirkev."(Pápež František).Exhortácia vyšla aj v českom jazyku Amoris laetitia - Radost z lásky.

Skladom

6,50 €

Let na orlích krídlach
Let na orlích krídlach

Elias Vella

O modlitbe. Každý človek je originál ako je aj jedinečný vzťah človeka s Bohom. Neexistuje presný návod ako budovať vzťahy. Každý si sám buduje svoje väzby, či už k ľuďom alebo k Bohu. Základom vzťahu ľudskej bytosti s Bohom je úprimná, osobná modlitba. Len modlitba podľa predpisu alebo nejakej šablony nestačí, potrebný je živý rozhovor dieťaťa s Otcom. Nie každý človek už objavil čaro a silu takejto modlitby. Preto nám otec Elias Vella ponúka svoje skúsenosti a zážitky zo stretnutia s Kristom. Nechajme sa inšpirovať a aj my hľadajme osobné stretnutie a objavujme moc milostí, ktoré z neho plynú. Nech sa pre nás modlitba stane zážitkom – nadčasovým a nespútaným ako let na orlích krídlach.

Skladom

8,34 €

Katechizmus pre veľkých i malých
Katechizmus pre veľkých i malých

7. vydanie. Katechizmus pre veľkých i malých je výbornou pomôckou pre tých, ktorí chcú mať prehľad v náuke Katolíckej cirkvi a postupne si osvojiť jej učenie. Je rozdelený do týchto celkov:Cieľ človekaO viereO prikázaniachO prostriedkoch milostiV rámci týchto hlavných blokov sú prehľadne a jasne rozobrané základné témy katolíckeho života: O troch Božských osobách a ich vlastnostiach, O anjeloch, O prvom hriechu, O vyznaní viery, O vtelení Ježiša Krista, O jeho utrpení, zmŕtvychvstaní, nanebovstúpení, o jeho druhom príchode, O Duchu Svätom, O Cirkvi, O odpustení hriechov, O večnom živote, O úcte k svätým, O desiatich Božích prikázaniach, O piatich cirkevných prikázaniach, O hriechu, O pokušení, O dobrých skutkoch a cnostiach, O Božej milosti, O 7 sviatostiach, O modlitbe.

Skladom

4,85 €

E-kniha
E-kniha: Diabol a jeho pôsobenie
E-kniha: Diabol a jeho pôsobenie

Franz Spirago

Svedectvá o prejavoch zlého ducha z nedávnej histórie. Franz Spirago v knihe Diabol a jeho pôsobenie podáva koncept posadnutia, špiritizmu, veštenia, slobodomurárov, pohanských modiel či Antikrista.Na príkladoch málo známych prípadov exorcizmov zaznamenaných napríklad v Příbrame v Čechách, v rakúskom Mariazelli či v juhoafrickom Natali autor opisuje krutú manifestáciu vlády satana, bažiaceho po zničení človeka. Aj dnes sa odohráva bitka, ktorá už pozná víťaza: satan verzus alter Christus – kňaz, prednášajúci modlitby exorcizmu.Ako sa môžeme pred vplyvom diabla chrániť?A máme mať z neho strach?Autor v knihe veriacim odporúča plne využívať moc sviatostného života, svätenej vody, svätenín, zvlášť odporúča nosenie benediktínskeho medailónu a v neposlednom rade postoj utiekania sa k Bohu v úprimnej modlitbe. Sv. Michal Archanjel, bráň nás v tomto boji!Kniha je cirkevne schválená.

Ihneď na stiahnutie
-15%

6,72 €

Posledné kusy
Vytrvať v Kristovej pravde
Vytrvať v Kristovej pravde

Robert Dodaro

Manželstvo a sväté prijímanie v Katolíckej cirkvi. Príspevky v tejto knihe predstavujú odpovede piatich kardinálov Katolíckej cirkvi a ďalších štyroch odborníkov na knihu Evanjelium rodiny, vydanú v minulom roku kardinálom Walterom Kasperom.Ide o jeho prednášku na mimoriadnom konzistóriu kardinálov, ktorého centrálnym bodom bola príprava dvoch zhromaždení Biskupskej synody zvolaných pápežom Františkom na rok 2014 a 2015 na tému „Pastoračné výzvy týkajúce sa rodiny v kontexte evanjelizácie."Kardinál Kasper vo svojej prednáške navrhol zmenu v doktríne a sviatostnej disciplíne Cirkvi, ktorá by v obmedzených prípadoch umožňovala rozvedeným a civilne znovuzosobášeným katolíkom po uplynutí obdobia pokánia prijímať Eucharistiu. Kardinál sa pritom odvoláva na prax prvotnej Cirkvi a na zaužívanú východnú tradíciu pravoslávnych aplikovať v prípade rozvedených osôb milosrdný prístup, na základe formuly, nazývanej u pravoslávnych oikonomia, vďaka ktorej sú druhé sobáše „tolerované“.Podľa W. Kaspera má kniha poskytnúť „teologický základ“ pre následnú diskusiu. Cieľom tejto publikácie je odpovedať na jeho pozvanie do ďalšej diskusie.

Skladom

7,76 €

Posledné kusy
Kňazstvo
Kňazstvo

Józef Augustyn

Spiritualita a služba - súčasné výzvy. „Ak ostanete v mojom slove, budete naozaj mojimi učeníkmi, poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí. „ (Jn, 8, 32) Kto potrebuje viac poznať pravdu o sebe samom ak nie ten, kto vedie druhých ku ideálu, ktorým je Kristus?Čítanie knihy otca Augustína Kňazstvo umožňuje pastierom Cirkvi nazrieť hlboko do ich viery, Kristovej lásky a svojho života. Čítaním si kňazi uvedomia, že potrebujú radu spovedníka, duchovného vodcu, brata, kamaráta. Je potrebné, aby uvažovali nad milosťou vysviacky ako najväčším darom, ktorého sa im dostalo.Autor neustále pripomína aj nádej, ktorá nikdy nesklame. Je to dar milosti povolania a kňazského svätenia. Sám Boh na nich vyleje Ducha Svätého. Sila, ktorú získavajú z Ducha Svätého sa nám zdá ľudsky nemožná, ale ona je nielen možná, ale stáva sa aj zdrojom požehnania pre druhých.Tento dokonalý plán mal už dávno pripravený najvyšší kňaz - Ježiš Kristus.

Skladom

4,85 €

Posledné kusy
Cesta k Svetlu
Cesta k Svetlu

Jozef Gallovič

V knihe je 43 tém vhodných na stretnutie s birmovancami alebo s mládežou. Témy sa dajú využiť pre kňaza v kostole alebo v malých skpinkách pre animátora. Jednotlivé časti obsahujú príklady, svedectvá, hlavnú myšlienky na zapamätanie a otázky na zamyslenie alebo na debatu v skupinke.

Skladom

10,57 €

E-kniha
E-kniha: Žít, žít - O Eucharistii
E-kniha: Žít, žít - O Eucharistii

Otec Jeroným

Dosud nevydané texty otce Jeronýma, které čtenář nalezne v tomto svazku, se týkají Eucharistie. Nepojednávají o ní vyčerpávajícím způsobem, vyslovují však podstatné. Otec Jeroným byl pravý mnich, tedy vnitřně jednotný člověk. V hluboké harmonii prožíval dvě skutečnosti, které lidé rádi uvádějí do protikladu, kněžství a mnišský život. Dokonale tím vyjádřil svou odpověď na Boží povolání, které zaslechl jako mladý člověk a poté na prahu dospělého života: vzdávat Bohu slávu, sloužit mu, navázat s ním důvěrný vnitřní vztah, ze kterého se rodí přímluvná modlitba za spásu lidí. Tyto texty byly psány v sedmdesátých letech minulého století pro mladého mnicha, který se připravoval na kněžství. Tlumočí však zkušenost, jež je stále aktuální.

Ihneď na stiahnutie
-57%

3,99 €

Posledné kusy
Společenství v Kristově zaslíbení
Společenství v Kristově zaslíbení

Robert Svatoň

Příspěvky k současnému stavu ekumenického dialogu. Předkládaná publikace chce poukázat na to, že ekumenismus zůstává živou skutečností, neboť Kristus svým Duchem stále oživuje touhu po jednotě. Soubor textů, které jsou v knize obsaženy, je rozčleněn do tří skupin: první z nich podává přehled současné situace ve světovém ekumenismu tím, že představuje jeho významné události a důležité otázky; druhá část přináší ekleziologické zakotvení úsilí o jednotu a postuluje tezi, že plodnost ekumenismu bytostně souvisí s obnovou autentického života víry; třetí série příspěvků se věnuje vybraným aspektům českého ekumenismu a snaží se vystihnout prvky, které zůstávají v paměti místní církve jako živé podněty pro ekumenické „dnes“.

Skladom
-30%

8,05 €

Uzdrav ma, môj Pane
Uzdrav ma, môj Pane

Elias Vella

Elias Vella, jeden z najobľúbenejších autorov na Slovensku, nás tentokrát prevádza po stránkach knihy Uzdrav ma, môj Pane. Čitatelia postupne prechádzajú po všetkých oblastiach ľudskej osobnosti, ktoré potrebujú uzdravenie. Autor pritom zdôrazňuje, že k úplnému uzdraveniu dôjde až potom, keď sa človek stretne s Kristom. Svojim zrozumiteľným a jasným spôsobom postupne vedie čitateľa krok za krokom k Ježišovi, ktorý chce uzdraviť každého človeka a to podľa jeho konkrétnych potrieb. Na konci každej tematickej kapitoly sú uvedené otázky na zamyslenie a modlitba, do ktorej môžeme vložiť ´konkrétne starosti a nevyriešené veci. Veď kto môže povedať, že nepotrebuje žiadne uzdravenie?Táto kniha môže byť pre vás stretnutím s Božou láskou vo svetle poznania, že skutočné uzdravenie spočíva vo viere v Ježiša Krista a v živote s ním.Recenzia: Uzdrav ma, môj Pane na stránke blog.zachej.sk.

Vypredané

4,27 €

Diabol a jeho pôsobenie
Diabol a jeho pôsobenie

Franz Spirago

Svedectvá o prejavoch zlého ducha z nedávnej histórie. Franz Spirago v knihe Diabol a jeho pôsobenie podáva koncept posadnutia, špiritizmu, veštenia, slobodomurárov, pohanských modiel či Antikrista.Na príkladoch málo známych prípadov exorcizmov zaznamenaných napríklad v Příbrame v Čechách, v rakúskom Mariazelli či v juhoafrickom Natali autor opisuje krutú manifestáciu vlády satana, bažiaceho po zničení človeka. Aj dnes sa odohráva bitka, ktorá už pozná víťaza: satan verzus alter Christus – kňaz, prednášajúci modlitby exorcizmu. Ako sa môžeme pred vplyvom diabla chrániť?A máme mať z neho strach?Autor v knihe veriacim odporúča plne využívať moc sviatostného života, svätenej vody, svätenín, zvlášť odporúča nosenie benediktínskeho medailónu a v neposlednom rade postoj utiekania sa k Bohu v úprimnej modlitbe. Sv. Michal Archanjel, bráň nás v tomto boji!Kniha je cirkevne schválená.

Vypredané
-12%

6,95 €

Uzdravovanie v modlitbe
Uzdravovanie v modlitbe

Tomislav Ivančič

Kniha obsahuje tieto témy: Liečenie duchovných chorôb Modlitba uzdravenia Modlitba oslobodenia Modlitba za vyliatie Ducha Svätého Modlitba osvieženia Modlitba odpustenia Modlitba za uzdravenie psychických ťažkostí a chorôb Modlitba vykúpenia Uzdravujúca modlitba ruženca Uzdravujúce účinky Eucharistie a iné.Podľa seminárov prof. Tomislava Ivančiča zostavila Andrea von Rechbergová.

Vypredané

5,00 €

O Eucharistii s Vojtěchom Kodetom
O Eucharistii s Vojtěchom Kodetom

Vojtěch Kodet

40 meditácií karmelitánskeho rehoľníka nad jednou z najdôležitejších sviatostí Cirkvi.

Vypredané

2,42 €

Malý kompas viery
Malý kompas viery

Max Kašparu

pre hľadajúcich, blúdiacich a neveriacich ľudí. Má ambíciu stať sa skutočným kompasom pri hľadaní zmyslu života. Adresovaná je predovšetkým tým, čo o viere vôbec nič nevedia. Osloví však aj tých, čo chcú žiť zmysluplný, múdro žitý život alebo pomáhať iným, aby ho našli. Chce pomôcť pri hľadaní iného zmyslu života ako je len prežívanie a čakanie na domov dôchodcov či krematórium…

Vypredané

4,85 €

Manželia - dvaja blázni, čo ešte veria na lásku
Manželia - dvaja blázni, čo ešte veria na lásku

Marián Sivoň

Pre koho je určená kniha s tak trochu provokatívnym názvom Manželia - dvaja blázni, čo ešte veria na lásku?Nuž, v prvom rade všetkým tým, ktorí sa na manželstvo pripravujú, tým, čo spolu chodia a potom aj tým, ktorí už v manželstve žijú. Autor vyjadril svoju túžbu, aby pohár manželstva pretekal láskou a aby sa táto láska vylievala na všetkých. Len láskou môžeme premôcť zlo!Knižočka Manželia - dvaja blázni, čo ešte veria na lásku je plnofarebná, doplnená (aj) humornými ilustráciami, ale rieši aj neraz ťažké otázky a dilemy, pred ktorými sa dvaja ľudia na spoločnej ceste ocitnú:manželská kríza,pocit viny, pocit krivdy,odpustenie,sviatostný život,nevŕtať sa v minulosti,karikatúry lásky a iné.

Vypredané

4,75 €

Kde je to v Biblii?
Kde je to v Biblii?

Patrick Madrid

Skúsený a najpredávanejší autor v apologetike a evanjelizácii Patrick Madrid ukazuje jednoduché fakty a techniky, ktoré vám pomôžu v tom ako:dávať odpovede neveriacim na najčastejšie otázky týkajúce sa Biblievysvetliť to, čo Biblia učí o pápežovi, kňazskom celibáte, božstve Ježiša Krista, homosexualite, potratoch, spáse, očistci, spovedi a mnoho iných ďalších aktuálnych otázkachsprávne interpretovať Bibliu podľa autentickej kresťanskej tradíciesa vyhnúť najčastejším chybám pri čítaní Svätého písma Kniha poskytuje praktické a časom preverené tipy a vysvetlenia na obranu katolíckej viery a učí ako používať Sväté písmo. Vďaka tejto knihe sa môžete stať efektívnym hovorcom a apoštolom pravdy katolíckeho učenia.

Vypredané

2,81 €

Kněží pro třetí tisíciletí
Kněží pro třetí tisíciletí

Timothy Dolan

Být knězem v dnešní době je bezpochyby nesnadné. Knih o kněžství se již v průběhu historie napsalo hodně, a řada z nich má jistě ještě dnes svou platnost – neboť to, co kněžství je, se nemění. Méně se však píše o tom, jak žít (a rozeznávat) kněžské povolání v moderní době.Kniha sestává z dvaceti čtyř kapitol - promluv, které monsignor Timothy Dolan jako tehdejší rektor pronášel k bohoslovcům North American College v Římě. Nejedná se tedy o odborný text prošpikovaný poznámkami pod čarou, naopak, je v něm zachována živost projevu a čtenář se místy neubrání ani smíchu, ani hlubokému zamyšlení.Přestože se nejedná o odborný text, jednotlivým zamyšlením nechybí solidní teologická hloubka ani systematické zpracování. Mons. Dolan vždycky postaví před zrak čtenářů ideál ctnosti, vysvětlí jeho smysl a důležitost, upozorní na možná úskalí při snaze tohoto ideálu dosáhnout, a vždy nabídne i řadu ryze praktických způsobů „jak na to“ – z nichž jako první je takřka pokaždé modlitba.Autor bohatě čerpá z Písma i z církevní tradice, připomíná velké a někdy možná i zapomenuté postavy církevní historie. Stejnou měrou však čerpá i ze života Církve dnes, z každodenního života kněží, jejichž příběhy a zážitky nejsou nijak vzdálené zkušenostem dnešního čtenáře.

Vypredané

12,90 €

CD: Pôstne kázne (mp3)
CD: Pôstne kázne (mp3)

František Trstenský

Viera, Sviatosti, Desatoro, Modlitba, Cirkev. CD Pôstne kázne obsahuje sériu piatich pôstnych kázní, ktoré kňaz Spišskej diecézy a biblista prof. František Trstenský predniesol v pôstnom období 2016 vo farnosti Dolný Kubín. Zameral sa v nich na základy duchovného života veriaceho človeka: Viera, Sviatosti, Desatoro, Modlitba, Cirkev. Celkový čas 3 hod. 19 min. 58 s.

Vypredané

2,91 €

Corpus Christi
Corpus Christi

Athanasius Schneider

Svaté Přijímání a obnova Církve. Víra, úcta a láska k Eucharistii je pro křesťana naprosto zásadní. Knížka nás vede k hlubšímu zastavení a uchopení tajemství, jímž je podivuhodná svátost Eucharistie.Na mnoho věřících mohou myšlenky současného kazašského biskupa německého původu Athanasia Schneidera působit značně nezvykle nebo i nemoderně, když například říká: „Boží Syn přišel na tento svět, aby usmířil a odčinil největší hřích lidstva. Tento největší hřích lidstva spočívá v tom, že se lidstvo odepřelo klanět Bohu a nechce Mu přiznat nejvyšší úctu a první místo.“ Ovšem vezmeme-li vážně toto konstatování do vlastních řad, které pokračuje i jasně formulovaným poselstvím o naší „spoluvineť na tomto hříchu, s hořícím srdcem bychom měli usilovat o to, aby naše eucharistická úcta vyjadřovala co možná nejvěrněji postoj pokorného „dítěte Božího“. Kde se inspirovat?Prostor eucharistické úcty vytyčila tisíciletá tradice Církve a vědomí, kdo jsme my a kdo je Bůh, kterého pod proměněnou způsobou chleba a vína přijímáme nebo adorujeme. Kniha Athanasia Schneidera toto naše vědomí projasňuje a podobně, jako kdysi svaty Atanáš „projasňoval“ chápaní Krista, jehož blud arianismu tlačil k pouhému lidství, vysvětluje nám úskalí „zlidštění“ našeho přístupu ke svátosti Eucharistie. Přitom platí Schneiderova slova: „V Církvi a na této zemi není nic tak posvátného, tak božského, tak živého a tak osobního jako svaté Přijímání, protože to je sám eucharistický Pán.“A Josef Ratzinger, papež Benedikt XVI., upozorňuje: „Způsob, jak se slaví liturgie, rozhoduje o osudu víry a Církve.“

Vypredané

3,40 €

CD: Dar eucharistie
CD: Dar eucharistie

Vojtěch Kodet

Záznam cyklu přednášek, které se konaly v březnu a dubnu 2013 v Římskokatolické farnosti sv.Terezie od Dítěte Ježíše v Praze Kobylisích.Celkový čas 4 hod. 40 min.

Vypredané

3,88 €

Môj prvý krok s Ježišom
Môj prvý krok s Ježišom

Pamiatka na sviatosť krstu pre chlapca. Pamätná kniha na sviatosť krstu s citátmi zo Svätého Písma a Katechizmu Katolíckej cirkvi. Kniha obsahuje miesto na fotografie zo slávnosti krstu aj na vlastné zápisky zo slávnostnej chvíle. Ježiš povedal:Nechajte deti prichádzať ku mne! Nebráňte im!

Vypredané

5,72 €

Objaviť Božie milosrdenstvo
Objaviť Božie milosrdenstvo

Bernhard Häring

V tejto útlej knihe páter Bernhard Häring, CSsR prináša sériu užitočných zamyslení o sviatosti zmierenia, ktoré sú určené pre spovedníkov aj pre kajúcnikov. Prostredníctvom úryvkov zo Svätého písma autor vovádza čitateľa do chápania tejto sviatosti, ktorá presahuje len obyčajný výpočet hriechov.Sviatosť zmierenia nie je len nejaký rituál. Je to spoločné slávenie ľútosti a vďakyvzdania, pri ktorom kajúcnik uznáva, že potrebuje odpustenie. Táto potreba prerastá do vďačnosti voči Pánovi, ktorý už všetko odpustil svojou vykupiteľskou smrťou. Jednoduchým, ale hlbokým spôsobom páter Häring preniká do podstaty sviatosti zmierenia.Kniha môže čitateľovi pomôcť plnšie si uvedomiť, že potrebuje obrátenie, a vyviesť ho z jeho sebectva na cestu hľadania zasľúbenej zeme, Božieho kráľovstva.

Vypredané

3,01 €

Ako prežívať svätú omšu? - 27/2013
Ako prežívať svätú omšu? - 27/2013

Jozef Luscoň

Mnohí z nás chodia na svätú omšu z povinnosti, ďalší sú nepripravení, iní sa nudia. Prinášame Vám návod, ako sa pripraviť na svätú omšu, ako prežívať a ako vnímať jednotlivé úkony.

Vypredané

1,46 €

Jednotný katolícky spevník (znotovaný modrý - matný)
Jednotný katolícky spevník (znotovaný modrý - matný)

rímskokatolícky spevník a modlitebník. Modlitby, pobožnosti, sviatosti, slávenie svätej omše, piesne aj s notami.

Vypredané

5,82 €

Rok s pápežom Františkom
Rok s pápežom Františkom

Kevin Cotter

Denné zamyslenia. Kniha je plná každodenných krátkych meditácii, ktorých autorom je Kevin Cotter. Čerpá z mnohých zdrojov, ako napríklad z príhovorov pápeža Františka na Svetových dňoch mládeže 2013, z kázní z Dómu sv. Marty a výňatkov z kníh Len láska nás môže zachrániť alebo Na nebi a Zemi.Cez tieto modlitby môžeme pozvať pápeža Františka do našich zaneprázdnených životov na pár krátkych, ale inšpirujúcich okamihov. Jedným zo vzácnosti knihy Rok s pápežom Františkom je index na konci. Nachádzajú sa v ňom konkrétne témy, ku ktorým sa pápež vyjadroval. Nahliadnime doň a prezrime si aspoň niektoré témy: potraty, evanjelizácia, viera modlitba, sviatosti, skúšky viery...Kevin Cotter v úvode knihy hovorí: „Berte ju (na túto knihu) ako denný proteínový kokteil alebo ako dávku energie prameniacu z posolstva evanjelia, ktorú nám posiela pápež František. Obsah je spracovaný tak, aby ste ho nielen čítali, ale mohli aplikovať na váš život.“Ďalším pekným doplnkom je 6 krokov k správnej modlitbe od Františka Saleského. Tieto kroky nám pomôžu lepšie precítiť modlitbu a tak plnšie prežiť každú stránku knihy. Keď bol po prvýkrát Jorge Mario Bergoglio predstavený svetu hlavná otázka znela: „Čo bude jeho posolstvom?“ S odstupom času už o tom máme predstavu. Odpoveď vychádza priamo z jeho slov. A práve tu ju môžeme spoznať.

Vypredané

9,60 €

Sakramentológia II.
Sakramentológia II.

Marián Chovanec

Náuka o sviatostiach. Sakramentológia (lat. sacramentum – sviatosť) je časť dogmatickej teológie, ktorá pojednáva o sviatostiach. Sviatostný život (prax, vysluhovanie sviatostí) existoval v Cirkvi od počiatku; náuka o sviatostiach sa rozvíjala pomaly, dlhodobo – a rozvíja sa dnes.

Vypredané

1,94 €

CD: Eucharistia
CD: Eucharistia

Peter Brodek

Eucharistia ako prameň života, z ktorého sme sa prišli napiť s úctou. Autor nádherným spôsobom vysvetľuje Svätú Omšu, jej jednotlivé časti, ako ich prežívať, chápať a ako ja, kresťan, môžem denne z Eucharistie žiť.Tiež môžeme hlbšie pochopiť prežívanie času adorácie pred Sviatostným Spasiteľom. Jednotlivé časti nahrávky sú prepojené kresťanskými piesňami.

Vypredané

3,40 €

Sakramentológia I.
Sakramentológia I.

Marián Chovanec

Náuka o sviatostiach. Sakramentológia (lat. sacramentum – sviatosť) je časť dogmatickej teológie, ktorá pojednáva o sviatostiach. Sviatostný život (prax, vysluhovanie sviatostí) existoval v Cirkvi od počiatku; náuka o sviatostiach sa rozvíjala pomaly, dlhodobo – a rozvíja sa dnes.

Vypredané

1,94 €

Slovo nad zlato
Slovo nad zlato

Marián Sivoň

„Pane, a ku komu by sme išli? Ty máš slová večného života. A my sme uverili a spoznali, že ty si Boží Svätý.“ Takto sv. Peter vyznal svoju vieru v Krista po jeho reči o chlebe. A spolu s Petrom chcem vyznávať aj ja: Pane, a ku komu by som išiel? Ty máš slová večného života.Celá táto knižočka je takýmto vyznaním. Snažím sa v nej odovzdať Božie slovo, ktoré som počul a prijal. Nie je to niečo, čo som napísal zo dňa na deň. Vznikalo to potichu a pomaly viac rokov. Sú to moje reflexie nad Božím slovom.Známa slovenská rozprávka Pavla Dobšinského má názov Soľ nad zlato. Odhaľuje veľkú pravdu o tom, aká vzácna je obyčajná soľ. Ja som tejto knižočke dal názov Slovo nad zlato, pretože Božie slovo má byť naším každodenným pokrmom, má však cenu, ktorá sa nedá vyvážiť ani zlatom. Božie slovo je slovo nad zlato.Veľmi si želám, aby táto knižočka pomohla zvlášť mladým, ale aj všetkým ostatným, aby denne otvárali Sväté písmo, ktoré obsahuje vždy aktuálne slová, treba len mať otvorené a čisté srdce. (Marián Sivoň, autor)

Vypredané

3,78 €

Jednotný katolícky spevník (znotovaný hnedý)
Jednotný katolícky spevník (znotovaný hnedý)

rímskokatolícky spevník a modlitebník. Modlitby, pobožnosti, sviatosti, slávenie svätej omše, piesne aj s notami. Vychádza v upravenom, druhom vydaní.

Vypredané

5,82 €

Jak potěšit zpovědníka
Jak potěšit zpovědníka

Aleš Opatrný

Svátost smíření je krásná část kněžské služby. Člověk při ní zažije nejedno úžasné Boží působení. Hodně se také při této službě naučí o Bohu i o lidech. Někdy jsou kajícníci takřka fascinováni svými hříchy a jejich vyznáváním, a nikoli živým Bohem. Dospělí lidé někdy přijímají tuto svátost jako v dětství; v dospělosti už s tím nic dalšího neudělali. Někteří křesťané ke zpovědi ani nepřijdou, protože ji vnímají jako něco odpuzujícího, nepřístupného a nepochopitelného. Autor se nám v těchto úvahách snaží co nejvíce přiblížit velikost Božího působení. Hříchy není radno zlehčovat. Uvědomme si však, že hříchy mají všichni lidé, zatímco odpouštějícího Boha znají v plnosti jen křesťané. A toto poznání je nesmírným darem, které je třeba dopřát každému v co nejvyšší míře. Aleš Opatrný nezpochybňuje, jak je tato svátost potřebná či dokonce povinná. Chce ale hlavně ukázat, jak je skvělá. Díky jejímu slavení ve víře může odpouštějící a uzdravující Trojjediný Bůh stále více zářit v našich životech a my mu můžeme stále více důvěřovat.Titul vyšiel aj v slovenskom jazyku: Ako potešiť spovedníka.

Vypredané

3,88 €

Bože, buď milostivý
Bože, buď milostivý

Scott Hahn

Viete, že všetky sviatosti Cirkvi majú svoj pôvod v starozákonných sviatostiach? Že zmierenie podľa Starej zmluvy bolo ťažkým a aj fyzicky náročným úkonom? Predstavte si, že musíte do chrámu priviesť býka, vlastnoručne ho zabiť, odrať z kože, rozštvrtiť, kusy mäsa podávať kňazovi, aby ich spálil; a pri tom všetkom spievate kajúcne žalmy! Pri takejto predstave musíme uznať, že spoveď v Katolíckej cirkvi je relatívne jednoduchý úkon. No ak ju berieme vážne, tak tiež je nesmierne náročný – vyžaduje si totiž zmenu myslenia, skutky kajúcnosti, náhradu škody…„Ak je pokánie spôsob života, ako máme – v každodenných, základných detailoch – prežívať sviatosť pokánia? Sviatosť je vrcholom takého života. Je vyvrcholením všetkých našich kajúcnych skutkov a prevyšuje ich o niekoľko stupňov, lebo je prostriedkom daným prozreteľnosťou na obnovu zmluvného zväzku nášho nadprirodzeného života s Bohom. Sviatosť ustanovil Kristus, aby nás omilostil.Toto sviatostné odpustenie hriechov je Božím skutkom – možno ho prirovnať k stvoreniu sveta. A navyše na rozdiel od iných dobrovoľných skutkov pokánia sviatosť sa vysluhuje mocou Krista, nie je teda výsledkom nášho úsilia či príhovoru kňaza – spovedníka. V latinčine na to existuje teologický pojem ex opere operato, čo znamená „vykonaním úkonu" (pozri KKC 1128). Ak chceme viesť život podľa Písma, nemôžeme a nesmieme žiť bez častej spovede, na ktorú sa svedomito pripravujeme. A príprava na ňu je súčasťou našich modlitieb."

Vypredané

4,27 €

Zpověď? Ne!
Zpověď? Ne!

Miloš Szabo

Nechci! Neumím! Nezvládnu to!. Kniha nielen pre kresťanov, ale aj pre hĺbavých čitateľov, ktorí sa zaujímajú o náboženské a filozofické otázky. Otec Miloš Szabo sa vo svojom diele Zpověď? Ne! obracia ku všetkým, zvlášť k mladým ľuďom, a píše úprimne o Bohu aj o svojich pochybnostiach pri hľadaní viery. Kniha je napísaná formou rozhovorov. V kapitolách: Život, to je (parádní) jízda!Jak Boha získat pro demokracii (resp. pro sebe)Trapná hra (nejen) o jablkoJako i my odpouštíme (dokonce i sobě)Schéma zpovědi....oznamuje svoje skúsenosti hlboko veriaceho človeka, a zároveň nadšeného obdivovateľa všetkých moderných hi-fi technológií, počítačov i internetu, ktorý hovorí dnešným jazykom mládeže.

Vypredané

7,36 €

Znamenitý život
Znamenitý život

Scott Hahn

40 prejavov katolíckej nábožnsoti a ich korene v Biblii. Znamenitý život je kniha od známeho autora Scotta Hahna, ktorá je komplexným sprievodcom historických tradícií a biblických doktrín, ktoré sú základom katolíckej viery a praxe. Každá kapitola sa zameriava na inú tému zo života.Autor berie čitateľa na cestu, ktorá osvetľuje korene katolicizmu: znamenie kríža, sväté omše, sviatosti, modlitby so svätými, anjelov strážnych, posvätné obrazy, oslavy Veľkej noci a Vianoc a oveľa viac. Spoločenským, konverzačným tónom ktorým si získal milióny oddaných čitateľov, Hahn predstavuje základné princípy cirkevného učenia a uprace mylné predstavy tradícií a rituálov.

Vypredané

7,08 €

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk