Srdce podľa Márie

31 denných zamyslení, ktoré ti pomôžu žiť a milovať ako Panna Mária

Srdce podľa Márie
-12 %
Prelistovať

6,07 €

Zľava 12%

bežná cena: 6,90 €

Zadajte váš email a budeme vás informovať, keď bude produkt naskladnený.

vypredané

Kniha Srdce podľa Márie vo forme mesačnej pobožnosti prináša jednoduché, no pritom hlboké vovedenie do mariánskej spirituality. Po jej prečítaní budeme jasne chápať, kto je Mária, ako sa stará o svoje deti a ako ju môžeme uctievať vo svojom bežnom živote.

V čase, keď sa Edward Looney cítil vo svojom duchovnom živote a vo vzťahu s Bohom stratený, začal uvažovať nad tým, aká je vlastne Mária a ako by...

Popis

Kniha Srdce podľa Márie vo forme mesačnej pobožnosti prináša jednoduché, no pritom hlboké vovedenie do mariánskej spirituality. Po jej prečítaní budeme jasne chápať, kto je Mária, ako sa stará o svoje deti a ako ju môžeme uctievať vo svojom bežnom živote.

V čase, keď sa Edward Looney cítil vo svojom duchovnom živote a vo vzťahu s Bohom stratený, začal uvažovať nad tým, aká je vlastne Mária a ako by sa jej mohol väčšmi pripodobniť. Zistil, že s pomocou dennodenného rozjímania o Máriiných vlastnostiach a modlitby za milosť osvojiť si srdce, aké má ona, dokázal svoje pesimistické a kritické myšlienky nahradiť myšlienkami láskavejšími a optimistickejšími.

Táto kniha, založená najmä na Svätom písme, cirkevnom učení a osobnej skúsenosti pátra Looneyho, vľúdne učí napodobňovať Máriinu lásku k blížnym a jej úctu k Bohu. Každé zamyslenie prináša jednoduché, no hlboké nahliadnutie do niektorej z čŕt Máriinho srdca. V tejto knihe možno nájsť 21 vlastností a 10 túžob jej srdca.

Knihe bol v pôvodnom anglickom vydaní udelený Imprimatur.

Jazyk

slovenský jazyk

Počet strán

224 strán

Väzba

viazaná väzba (tvrdá)

Rozmer

110 x 154 mm

Prekladateľ

Lukáš Vaník

Pôvodný názov

A Heart Like Mary´s: 31 Daily Meditations to Help You Live and Love as She Does

ISBN

9788089866311

ID

27710

Recenzie (34)

4,9 z 5

0%
0%
3%
3%
94%
V
Veronika (24)

11. mája 2018

Toto je prvá kniha s mariánskou tematikou, ktorá si ma úplne získala. Každodenné čítanie malo najväčší efekt pokiaľ som ho spravila hneď po prebudení. Vďaka slovám pátra som mohla nielen rozjímať nad skvelými myšlienkami, ale aj sa snažiť o nápravu svojho srdca. Panna Mária mi nikdy predtým nebola taká blízka ako teraz. To, o čom píše páter mi nebolo neznáme, no nikdy predtým som až tak hlboko neuvažovala nad tým, aké úžasné vlastnosti má Mária a že by mala byť vzorom pre každého človeka. Knihu budem určite opakovane čítať a dúfam, že raz moje srdce bude aspoň sčasti také, aké ho ma Mária, srdce plné pokoja, lásky, milosrdne, hľadajúce Boha.

Pomohla vám táto recenzia?
Ľ
verified
Ľubica (7)

25. októbra 2020

Krásne zamyslenia na každý deň pre každého.

Pomohla vám táto recenzia?
P
verified
Petra (5)

5. januára 2020

Nádherná kniha. Bol to darček pre maminu a veľmi sa potešila. Až si pobožnosť dokončí, okamžite si ju požičiam. Odporúčam.

Pomohla vám táto recenzia?
H
verified
Heuréka zákazník

16. novembra 2019

Kniha ako darček sa teší veľkej obľube, už som viackrát objednávala.

Pomohla vám táto recenzia?
userAvatar
verified
Zuzana (51)

9. apríla 2019

Krásna kniha, ktorá určite chytí za srdce a postupnými krokmi ho na orodovanie Panny Márie aj postupne pomôže premeniť :)

Pomohla vám táto recenzia?
H
verified
Heuréka zákazník

22. januára 2019

Jednotlivé zamyslenia mi pomohli stíšiť sa a prežívať dni adventu.

Pomohla vám táto recenzia?
L
Luciana (76)

3. januára 2019

Veľmi krásne meditácie na základe vlastností Panny Márie. Super je aj to, že je tam predsavzatie na každý deň, resp. podnet k tomu, čo by sme v daný deň mali robiť, aby sa naše srdce aspoň trošku priblížilo k srdcu Panny Márie.

Pomohla vám táto recenzia?
userAvatar
verified
Jana (15)

30. novembra 2018

Knižočka obsahuje pekné krátke zamyslenia o Panne Márii, pomôže čitateľovi nájsť a prehĺbiť si k Nej vzťah.

Pomohla vám táto recenzia?
D
Dávid (50)

29. novembra 2018

Vo veľmi cenných zamysleniach ma autor previedol 21 vlastnosťami a 10 túžbami Máriinho srdca. Nešlo pritom len o nejakú „suchú“ podanú informáciu, no mnohokrát zaťal priamo do živého a textami priamo zasahoval moje srdce. Usvedčoval ma či učil, ako sa priblížiť k životu Márie, ktorá neváhala nielen vysloviť, ale v každej situácii žiť to dobre známe zvolanie „Hľa, služobnica Pána, nech sa mi stane podľa tvojho slova.“ Texty sú jednoduché, no zároveň veľmi aktuálne a hlboké. Zamyslenia sú o to výnimočnejšie, že pri každom dni je pripísaná aj krátka modlitba, ktorá ústi do praktického aplikovania v podobe výzvy s podnadpisom „Dnešný krok k zmene svojho srdca podľa Panny Márie.“

Pomohla vám táto recenzia?
M
verified
Marta (57)

19. novembra 2018

Úžasná kniha. Je to na opätovné čítanie. Bála som sa požičať si ju a tak som radšej kúpila ešte jednu a tú som podarovala.

Pomohla vám táto recenzia?

Recenzia z blogu

Srdce plné pokory, bezpodmienečnej lásky a neustále upriamené na Božiu vôľu. Takto by som charakterizoval vnútro Panny Márie. Keď som videl knihu s názvom Srdce podľa Márie, ihneď ma zaujala.

Ako malý som si zvykol na stenu lepiť plagáty slávnych športovcov, ktorí boli mojimi obľúbencami. Chcel som sa im podobať, dokonca som sa snažil čisto detským spôsobom na mojich hrdinov aj podobať.

Neskôr som z toho vyrástol a viacero vzorov som si našiel v Svätom Písme. Na pomyselnej duchovnej stene s plagátmi by mi medzi obľúbenými svätými určite nechýbala an Panna Mária. Vzor hodný nasledovania, ktorý by mal chcieť napodobniť každý kresťan.

Po tom, čo sa mi novinka z dielne kníhkupectva Zachej.sk dostala do rúk, bol som nadšený. Ihneď som sa pustil do 31-dňovej cesty hlbšieho spoznávania mojej nebeskej mamy. V úvode som sa obával, že pôjde len o tuctové zamyslenia bez výraznejšieho zásahu do môjho života, no na moju veľkú radosť bol opak pravdou.

Kniha má podtitul 31 denných zamyslení, ktoré ti pomôžu žiť a milovať ako Panna Mária. Na moju pokoru musím verejne priznať, že ešte zďaleka nežijem a nemilujem ako Bohorodička, no rozhodne to nie je chyba autora Edwarda Looneyho. Americký kňaz vytvoril mimoriadne unikátne dielo, ktoré sa hlboko vpíše do srdca čitateľa.

Vo veľmi cenných zamysleniach ma previedol 21 vlastnosťami a 10 túžbami Máriinho srdca. Nešlo pritom len o nejakú „suchú“ podanú informáciu, no mnohokrát zaťal priamo do živého a textami priamo zasahoval moje srdce. Usvedčoval ma či učil, ako sa priblížiť k životu Márie, ktorá neváhala nielen vysloviť, ale v každej situácii žiť to dobre známe zvolanie „Hľa, služobnica Pána, nech sa mi stane podľa tvojho slova.“

Texty sú jednoduché, no zároveň veľmi aktuálne a hlboké. Zamyslenia sú o to výnimočnejšie, že pri každom dni je pripísaná aj krátka modlitba, ktorá ústi do praktického aplikovania v podobe výzvy s podnadpisom „Dnešný krok k zmene svojho srdca podľa Panny Márie.“ Ide o občas navonok nebadateľné zmeny v našom živote, ktoré nás v konečnom dôsledku vedú k plnšiemu prežívaniu Božej lásky a jej následnému odovzdávaniu nášmu okoliu.

Nie každému povinnosti dovolia zúčastňovať sa niekoľkodenných duchovných obnov a tento titul by som pokojne odporúčal ako plnohodnotnú alternatívu. Zamyslenia nás postupne vedú k zisku mnohých cností. Kniha bola pre mňa veľmi obohacujúcou a k jednotlivým zamysleniam sa určite ešte niekoľkokrát vrátim. Duchovný rast je totižto neobmedzený a vždy sa v tejto navonok útlej, no hodnotnej a taktiež veľmi peknej knihe plnej farebných obrázkov, nájde niečo, čo ma osloví a núti posúvať sa vo svojom prežívaní viery vpred.

Vďaka Edward Looney za jednoduchosť, ktorou nám približuješ srdce Panny Márie a vďaka Bohu za milosť, ktorú uvoľňuje do našich životov aj skrze túto knihu, ktorá nás učí milovať. Veď láska je alfou a omegou celého života. Ako vraví sv. Pavol v liste Korinťanom: „… a lásky by som nemal, ničím by som nebol.“ Panna Mária, pomocnica kresťanov, uč nás autenticky milovať a oroduj za nás.

Autor: Dávid Lech

Názor kritikov

„Knihu Srdce podľa Márie tvorí úžasná kombinácia Písma, rozjímaní, osobnej skúsenosti a vnuknutí. Z tohto diela jasne vyžaruje talent pátra Looneyho pomáhať druhým priblížiť sa k Panne Márii. Jeho veľká láska k Márii je priam nákazlivá. Všetci, ktorí budú túto knihu čítať a modliť sa s ňou, si určite osvoja hlbšiu lásku k našej preblahoslavenej a panenskej Matke.“

MARGE FENELONOVÁ, autorka kníh Imitating Mary (Nasledovanie Márie) a Živá novéna k Panne Márii, rozväzovačke uzlov s meditáciami zo Svätej Zeme

---

„Mária je úprimná. Mária je hlboká. A taká je aj táto kniha. Pátrovi Looneymu vďačíme za to, že nám také hlboké skutočnosti podal takou prístupnou formou. Čitateľ tejto knihy spozná Máriu a naučí sa, ako si má osvojiť jej neuveriteľné čnosti.“

MONS. CHARLES M. MANGAN, Office of the Marian Apostolate (Úrad mariánskeho apoštolátu) diecéza Sioux Falls

---

„Hlboké rozjímania o Panne Márii od pátra Edwarda Looneyho môžu priniesť osoh všetkým čitateľom. Som presvedčený, že táto kniha pomôže mnohým ľuďom osvojiť si nežnejšie a milujúcejšie srdce – také srdce, aké má Mária.“

PÁTER DONALD H. CALLOWAY, MIC, autor knihy Champions of the Rosary (Majstri ruženca)

---

„Mnohí pápeži a svätci hovoria, že Ježišovmu Božskému Srdcu sa najväčšmi podobá Srdce Panny Márie. Páter Looney nám s pomocou biblických rozjímaní, schválených mariánskych zjavení a každodenných úloh podáva nábožný, príťažlivý a praktický návod na to, ako svoje srdce väčšmi pripodobniť srdciam Ježiša a Márie.“ PÁTER JAMES KUBICKI, SJ, autor kníh A Heart On Fire (Srdce v ohni) a A Year of Daily Off erings (Rok každodenných obiet)

---

„Kniha Srdce podľa Márie je ,áno‘ dané Bohu, ktoré trvá tridsaťjeden dní. Páter Edward Looney, sám pestujúci zrelú úctu k Božej Matke, ponúka mesiac plný rozjímania, modlitby a úloh, ktoré vás povzbudia k pokore, poslušnosti a láske, k čnostiam, ktoré sa nachádzajú v Máriinom srdci.“

STACEY A. TRANSACOSOVÁ, autorka knihy Particles of Faith (Čiastočky viery)

---

„Táto kniha pátra Edwarda Looneyho je jednou z najlepších príručiek mariánskej spirituality, aké som čítal. Zameriava sa viac na prax než na teóriu a obsahuje učenie z Ježišovej Reči na hore: ,Blahoslavení čistého srdca, lebo oni uvidia Boha.‘ Tí, ktorí budú túto knihu čítať s vierou a jej čítanie spájať s modlitbou, dostanú mnohé milosti. Jej obsah tvorí tridsaťjeden dní trvajúca cesta k čistote srdca, na ktorej čitateľa vedie a inšpiruje Máriino srdce. Táto kniha pátra Looneyho pomôže ľuďom pochopiť hĺbku a múdrosť fatimského posolstva, v ktorom Mária povedala: ,Na konci moje Nepoškvrnené Srdce zvíťazí.‘“

ROBERT L. FASTIGGI, profesor systematickej teológie v Seminári Božského Srdca a bývalý predseda Americkej mariologickej spoločnosti

---

„Páter Edward Looney je kňazom, ktorý miluje Máriu. Vie, že keď človek pozná Máriinu materinskú lásku, jeho život je oveľa príjemnejší. Kniha Srdce podľa Márie je praktickým sprievodcom k životu v jej srdci, ktoré nás vedie priamo do srdca jej Syna. Keď Márii dovolíme, aby nám ukázala srdce svojho Syna, staneme sa láskavejšími ľuďmi. Tým, že ako jej synovia a dcéry prijmeme jej lásku, sa zároveň o čosi viac staneme ľuďmi, ktorí budú opravdivo žiť Kristovu slobodu, žiť blahoslavenstvá. Páter Looney, vďaka za pomoc!“

KATHRYN JEAN LOPEZOVÁ, vedúca členka National Review Instit

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk