Dieťa zmierenia

Príbeh o odvážnej láske k životu

Dieťa zmierenia
Prelistovať

10,57 €

Zľava 3%

bežná cena: 10,90 €

Zadajte váš email a budeme vás informovať, keď bude produkt naskladnený.

vypredané

Dynah Carayová presne vedela, kam mieri jej život a svojou budúcnosťou si bola absolútne istá. Zasnúbená so skvelým mužom, dcéra milujúcich rodičov, dieťa verné svojmu Bohu - to všetko mala.

Potom sa stalo nemysliteľné a to, čo nikto nečakal: Dynahin perfektný život sa neočakávane zmenil v nočnú moru po tom, ako bola znásilnená, čo následne viedlo k nechcenému tehotenstvu.

Vlastná rodina sa akoby potrhala...

Popis

Dynah Carayová presne vedela, kam mieri jej život a svojou budúcnosťou si bola absolútne istá. Zasnúbená so skvelým mužom, dcéra milujúcich rodičov, dieťa verné svojmu Bohu - to všetko mala.

Potom sa stalo nemysliteľné a to, čo nikto nečakal: Dynahin perfektný život sa neočakávane zmenil v nočnú moru po tom, ako bola znásilnená, čo následne viedlo k nechcenému tehotenstvu.

Vlastná rodina sa akoby potrhala a jej zdanlivo neotrasiteľná viera sa kolíše, ako musí čeliť tomu najťažšiemu rozhodnutiu svojho života: zachovať, alebo ukončiť život ktorý v nej žije.

Kniha Dieťa zmierenia je napísaná s rozvahou a súcitom a dotýka sa jednej z najchúlostivejších otázok dnešnej doby.

Recenzia Dieťa zmierenia na stránke blog.zachej.sk.

Jazyk

slovenský jazyk

Počet strán

288 strán

Väzba

brožovaná väzba (mäkká)

Rozmer

155 x 235 mm

Prekladateľ

Patrick Frank

Pôvodný názov

The Atonement Child

ISBN

9788089487349

ID

3137

Recenzie (23)

4,7 z 5

0%
0%
9%
9%
83%
J
verified
Jaroslava (8)

5. decembra 2015

Úplne sa stotožňujem s názorom p. Juliány...............................a takto pútavo sú napísané rukou skvelej autorky aj ďalšie jej knihy /Vykúpená láska, Leotina záhrada, Šarlátova niť/, ktoré som prečítala minulý rok v čase Vianoc.....:)

Pomohla vám táto recenzia?
K
Kamila (6)

7. júla 2021

Skvelé. Presne toto je dielo pre všetkých ľudí, ktorí sú za život, ale, takpovediac, idú s prúdom a nikdy sa nezamysleli nad tým hlbšie, nevedia, prečo to tak majú, jednoducho sa hlásia len k akémusi hnutiu, lebo je to tak jednoduchšie. Čítanie je síce náročné, ale kniha je napísaná vynikajúco a jej hĺbka núti premýšľať nad postojmi, názormi a správaním nás samých.

Pomohla vám táto recenzia?
K
Kamila (6)

7. júla 2021

Prvýkrát som čítala román, pri ktorom som si znova naplno uvedomila význam a dôležitosť sviatosti zmierenia. :-) Napínavý príbeh od začiatku do konca hovoriaci o tom, že blízkosť a láskavosť ľudí a rozhovorov s nimi vie upokojiť a správne nasmerovať aj ten najdesivejšie vyzerajúci život človeka. Okrem toho, Francine Riversová vie tak krásne opísať prírodu, až sa mi medzi riadkami objavovala pred očami a celý čas som sa cítila, ako keby som tam bola s nimi. :-)

Pomohla vám táto recenzia?
N
Nikola (11)

30. marca 2021

Táto výnimočná kniha, ktorá opisuje veľmi horlivú tému týchto dní, ma veľmi oslovila. Kniha o obeti, láske, odovzdanosti a hodnotách, je naozaj inšpirujúca. Obdivovala som hlavnú hrdinku a jej postoj k situácii, do akej sa dostala. Odporúčam prečítať nie len zrelým ženám, ale aj mladým dievčatám, ktoré sa často dostávajú do takejto situácie a stoja pred voľbou.

Pomohla vám táto recenzia?
J
Jana (2)

7. augusta 2016

Nádherná knižka, v podstate ako všetky od tejto autorky. Krásny i keď strašný príbeh mladého dievčaťa, ktoré prežije asi najstrašnejšiu vec v živote, ale láska k životu a schopnosť odpustiť je silnejšia. Pri čítaní tejto knižky si človek uvedomí hodnotu ľudského života a daru, ktorý sme všetci dostali od Všemohúceho Otca. Odporúčam.

Pomohla vám táto recenzia?
J
Jozef Dudžák (1)

3. decembra 2015

Takéto knihy nútia človeka zastaviť sa a uvažovať nad hodnotami života a jeho zmyslom.

Pomohla vám táto recenzia?
A
verified
Adriana (5)

12. novembra 2015

Veľmi dobrá kniha, odporúčam ju.

Pomohla vám táto recenzia?
J
juliána (18)

29. októbra 2015

Skvelá autorka. Vie písať príbeh veľmi pútavo....vniesť do príbehu život. Aj táto kniha je toho priamym výsledkom. Je napísana skvelo, jasne, putavo. Krásny príbeh, kedy dievča prijme Boha, prijme dieťa, aj keď počaté nie veľmi šťastne...... Ale toto dieťa dokazalo zázrak. Aj keď bolo výsledkom hriechu, Boh toto dieťa miloval a spravil ho nástrojom pre svoje plány. Taktiež príbeh skutočnej lásky, a šťastného konca :) Krásna romantika pre všetky ženy :D vrelo odporučam :D

Pomohla vám táto recenzia?
Z

Knihu som čítala. Je pekná hlavne preto, lebo sa v nej vyzdvihol život nad smrťou nenarodeného dieťatka. Aj keď hlavná hrdinka bola znásilnená, vážim si na nej, že si dieťa nechala aj napriek tlaku okolia a nakoniec toto tehotenstvo prinieslo zmierenie lekára s Bohom. Lekára, ktorý robil potraty.

Pomohla vám táto recenzia?
Z
Zuzana (10)

11. septembera 2014

Táto kniha ma až tak neoslovila. Asi som čakala viac po prečítaní Vykúpenej lásky =) Dieťa zmierenia je dosť tematická kniha. Myslím, že sa nedotkne každého tak hlboko, ako sa určite dotkne žien, ktoré majú osobnú skúsenosť s potratom. Pre takéto žienky určite odporúčam. Kniha je plná argumentov, pre čo sa postaviť za život, tiež sú v nej myšlienky, ktoré uzdravujú =) tým, že je to román, čakala som viac romantiky, kniha ale skôr rieši problémy hlavnej hrdinky.

Pomohla vám táto recenzia?

Recenzia z blogu

Kniha Dieťa zmierenia od americkej spisovateľky Francine Riversovej je jedným slovom vydarená. Tematika večne aktuálna. Nečakané počatie dieťaťa. Nečakané dieťa. Nechcené dieťa. Dilema mladej ženy, ktorá ešte nechcela byť mamičkou. Dokonca za to, že sa ňou stala predčasne, ani nemohla, na rozdiel od nás mnohých.

Zaujímavo a do hĺbky popísané prežívanie hlavnej hrdinky ako aj všetkých ostatných postáv. Dej začína dramatickým počatím dieťaťa – znásilnením mladej študentky Dynah. Bola šťastne zasnúbená a zaľúbená, resp. si to myslela. A predsa, zoči-voči krutej realite sa ukazuje charakter jej snúbenca, ambiciózneho mladého muža, tak veľmi zmýšľajúceho pro-life… V realite života – ako zobrazujú aj mnohé príbehy v knihe – nestačí mať len plné ústa nádherných slov o ochrane nenarodených detí; krásne ideály a krásne sny, ako zachránime milióny nenarodených detí. A potom… Potom, keď príde na lámanie chleba, keď sú niektorí postavení pred skutočný a jeden jediný „problém” – počatie jediného dieťaťa, ale dieťaťa, ktoré sa ma bytostne týka – reagujú inak.

Takmer nik z nich nereaguje v súlade so svojimi ideálmi. Priam zhnusený je čitateľ z postojov ľudí, ktorí majú Dynah najviac radi a ktorí sú jej najbližší: snúbenec, matka, otec. Kto iný ju mohol v tejto situácii podržať, ak nie práve oni? Ona, zranená a zmätená, pociťujúca hanbu a hnev súčasne, tak potrebovala ich podporu a pomoc. A predsa, práve oni boli tí, ktorí ju v tejto situácii najväčšmi zraňovali, mysliac si pritom, že konajú z lásky k nej. Avšak, ak niekto koná proti životu, zväčša vždy koná z lásky k sebe, sebecky.

Priateľky? Nie, ani tie ju nechápali. A prečo aj, veď ich sa to bytostne netýkalo. Veľmi negatívne pôsobí osoba dekana kresťanskej univerzity, na ktorej Dynah študovala. Pravá hodnota – Kristus ukrytý v Dynah a jej malom nenarodenom dieťati – ostáva na druhej koľaji. Ba ešte horšie. Svojským spôsobom bol vyriešený „problém neželaného tehotenstva” na škole, kde Dynah študovala. Dočítate sa viac, čoho až bol dekan schopný kvôli „zachovaniu reputácie školy”.

Ani očakávaná rada od kňaza neprichádza. Hoci v danom okamihu bol on poslednou slamkou záchrany, nevšimol si, že jeho rada je pre toto tehotné dievča bytostne dôležitá. Nezastal sa jednoznačne života. Mal na to svoje „dôvody”. Aké? A aká bola reakcia Dynah na takýto postoj kňaza? Viac neprezradíme.

Našťastie sa objavujú aj dve pozitívne postavy, a síce postava Dynahinho spolužiaka Joea a Dynahinej starej mamy Evie. Práve tieto postavy sú tak pohládzajúce dušu nielen pre Dynah, ale aj pre čitateľov. Zvlášť to pocítite vtedy, ak ste niečo podobné prežili, alebo sa až príliš stotožníte s hlavnou hrdinkou Dynah. Aby sa tak nestalo, to Vám autorka tejto knižky určite nedovolí a svojím majstrovským podaním Vás ponorí hlboko do deja. A to až tak, že väčšina čitateľov číta knižku na jeden dych.

Počas celého deja mladučká Dynah tichým a jemnocitným spôsobom bojuje, ani o tom nevediac, no z hĺbky svojho krehkého čistého srdca, za život.
Odporúčame knihu prečítať pre jej silný pro-life nádych. S ničím podobným sme sa doteraz nestretli. Odporúčame prečítať mladým dievčatám a chlapcom a tiež ich rodičom. Odporúčame prečítať ženám, ktoré podstúpili potrat a aj ženám, ktoré bojujú alebo už zvíťazili nad svojím okolím – ktoré často nie je pro-life orientované, aj keď sa tak môže navonok tváriť. Odporúčame prečítať každému.

Odporúčame prečítať, ale nielen to. Veľmi odporúčam, PRO-LIFE aj skutočne ŽIŤ.

Autorka recenzie: Slávka

Vydavateľská anotácia

Príbeh o odvážnej láske k životu, keď sa mladá študentka Dynah vracia večer do internátu, v parku univerzitného areálu prežije otrasnú udalosť. Jej doterajší život, naplnený rodičovskou láskou a oddanosťou Bohu, v ktorom všetko ide tak, ako si vysnívala, sa za niekoľko minút mení na hrôzu a plány do budúcnosti v pripravovanom manželskom zväzku sa rozsypú ako domček z kariet. Dynah nečakane veľa stráca, ale aj získava.

Ako sa zachová mladá dievčina v ťažkej situácii zmietaná medzi nátlakom okolia a rodiny na jednej strane a kresťanským presvedčením a jemným Božím hlasom na strane druhej, keď zistí, že čaká nechcené dieťa?

Ďalšie produkty od autora

Americká autorka Francine Riversová začala svoju literárnu kariéru na univerzite v Nevade Reno, kde získala diplom za angličtinu a žurnalistiku. Od roku 1976 do roku 1985 zažívala úspešnú spisovateľskú kariéru v komerčnom žánri a jej kn...

Zobraziť viac
Vykúpená láskaVykúpená láska
Skladom

14,45 €

Rodokmeň milostiRodokmeň milosti
Skladom

16,39 €

Skladom

12,51 €

Škatuľa od topánokŠkatuľa od topánok
Skladom

9,60 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, pred 4 dňami

žiadna

userAvatar

Ľubomír, pred týždňom

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, pred týždňom

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk