Recenzie: Daniel

Recenzie: Daniel

Čomu skutočne veria katolíci?

Čomu skutočne veria katolíci?

Karl Keating

-15%

4,25 €

4,0
D
Daniel (16)

23. októbra 2017

52 otázok a odpovedí sa môže javiť ako malé číslo, keď sa budeme baviť o otázkach ohľadom viery. Autor si ale vôbec nedáva za cieľ zodpovedať kompletne na všetko, čo nám vyvstane v priebehu bežného dňa. Sústredí sa na všeobecné témy, blízke ktorémukoľvek človeku, bez ohľadu na jeho vieru, ktorý ale aspoň niečo málo o kresťanstve vie.

Pápež František

Pápež František

Sergio Rubin; Francesca Ambrogetti

-15%

8,42 €

5,0
D
Daniel (16)

23. októbra 2017

Názov knihy je trochu zavádzajúci. Nie je o pápežovi Františkovi, ale o Jorgem Bergogliovi, arcibiskupovi v Buenos Aires. Prečo je to rozdiel? Pretože arcibiskup sa zaoberá väčšinou životom svojej krajiny a diecézy, no pápeža ťažia a tešia starosti a radosti Cirkvi po celom svete. Autori, ktorí žijú v Argentíne sa rozprávali s argentínskym arcibiskupom a občas o témach, ktoré sú skôr bližšie obyvateľom Argentíny ako zvyšku sveta. Určite to ale nie je dôvod na to, aby ste túto knihu nečítali. Len tomu treba prispôsobiť očakávania.

Boh, ktorý prichádza

Boh, ktorý prichádza

Carlo Carretto

-15%

3,55 €

4,0
D
Daniel (16)

22. októbra 2017

Už len samotný názov knihy, Boh, ktorý prichádza, ma upútal. Jednak sa blížia Vianoce a potom je tu ešte viera v Kristov príchod na konci vekov… Ale ani jedno ani druhé necharakterizuje knihu dostatočne. Boh k nám totiž prichádza, a dennodenne sa nám prihovára prostredníctvom Svätého Písma. Práve toto Carlo Carretto zdôrazňuje v 22 meditáciách, v ktorých sa zamýšľa nad dôležitými časťami Starého a Nového zákona spôsobom jemu vlastným. Prechádza od Adama a Evy postupne cez Abraháma a prorokov do Novej zmluvy, kde rozpráva o chlebe v podobe ktorého sa nám dal Kristus, o modlitbe Otčenáš až po poslednú meditáciu, ktorú venuje Ježišovej matke Márii.

Bůh na lavici obžalovaných

Bůh na lavici obžalovaných

C. S. Lewis

-15%

6,55 €

4,0
D
Daniel (16)

22. októbra 2017

Lewis veľa publikoval a tieto eseje sú iba výber počas obdobia asi 20 rokov. A je to veru poznať. Zo začiatku písal na mňa príliš odborne a nahustene, neboli to články, ktoré sa dajú jednoducho pochopiť. Postupom času, ale písal viac a viac “čtivo”, takže aj prínos jednotlivých zamyslení bol pre mňa vyšší. Každý sa proste vyvíja.

Úvahy na prahu tisíciletí

Úvahy na prahu tisíciletí

Tomáš Halík

-15%

7,07 €

5,0
D
Daniel (16)

22. októbra 2017

Síce kniha zamyslení nepatrí medzi jeho najznámejšie diela, má ale tú výhodu, že ilustruje jeho zmýšľanie a tvorbu na pár stranách. Ak sa s monsignorom Halíkom chcete zoznámiť, toto dielko predstavuje úvodné potrasenie rukami a prvých pár minút rozhovoru, počas ktorých vám je človek buď sympatický menej a rozhodnete sa oňho viacej nezaujímať, alebo ako v mojom prípade, vás jeho názory a postoje oslovia a chcete vedieť viac. Preto je toto (dúfam) moja nie posledná kniha, ktorú od Tomáša Halíka budem čítať.

10 000 dôvodov

10 000 dôvodov

Matt Redman; Craig Borlase

-15%

3,32 €

4,5
D
Daniel (16)

22. októbra 2017

Napísať celú knihu o jednej pesničke sa na prvý pohľad možno zdá troška pritiahnuté za vlasy, ale táto kniha je dôkazom toho, že sa to dá a dokonca to má aj zmysel. Matt Redman sa nerozpisuje o celom svojom životnom príbehu, aby sa dopracoval k myšlienke. Vo svojej skromnosti iba poukazuje na to, že je nástrojom, ktorý Boh používa, aby oslávil svoje meno. Neberie si zásluhy, poukazuje na veľkosť Toho, ktorý dáva všetkému zmysel.

2 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Alexandra, pred týždňom

Prekvapivo velmi rychlo do 2 dni tovar bol doruceny- vsetky postupy oznamene , presne ako na webe tovar vyzeral.Bola som spokojna- odporucam vsetkym .

userAvatar

Oľga, pred týždňom

Rýchle vybavenie objednávky, som spokojná

userAvatar

Valéria, pred týždňom

Odchod promptne vybavuje objednávky.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk