Knihy o pandémii

Knihy o pandémii

(12 produktov)

Pandémia zasiala život každého jedného z nás. Zatvorila nás doma, odrezala nás od priateľov, práce, ...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Utrpenie
Utrpenie

Elias Vella; Alžbeta Šuplatová (ed.)

Trest alebo dar?. Utrpenie je realita, ktorá sprevádza život každého jedného z nás. Elias Vella prináša na utrepnie iný pohľad a vyzýva čitateľov, aby naň pozerali s radosťou. Pravá radosť je to, k čomu nás Boh povoláva. Už aj starovekí filozofi učili, že človek dokáže zvládnuť bolesť vtedy, ak sa vydá na cestu dobra, krásy a cnosti. Len radosť dokáže prekonať všetko, aj bolesť a trápenie. Vella poukazuje na príklad Jóba, starozákonného trpiteľa, v ktorom sa iste nájde každá ľudská bytosť. Zároveň kladie provokatívnu otázku, či sa oplatí Ježiša nasledovať a znášať utrpenie v jeho rôznych podobách.Kniha vznikla na základe prednášok, ktoré sa v rokoch 2017 a 2019 s pátrom Vellom konali na Slovensku. Zostavila ju Alžbeta Šuplatová.

Skladom

8,63 €

ON medzi nami
ON medzi nami

Kniha ON medzi nami prináša úvahy, rozjímania a meditácie, ktoré nám môžu pomôcť pri budovaní vzťahu s Bohom nie len v čase pandémie. Táto skúška nám ukázala, aké dôležité je pre nás navštívenie chrámu, a zvlášť fyzický kontakt s Eucharistiou, ktorú sme tak dlho nemohli v čase krízy prijímať. Zamyslenia v tejto knihe pochádzajú od viacerých biskupov, či kňazov, a pomocou nich môžeme naplno otvoriť svoje srdcia a stíšiť sa pred všemocným Bohom, ktorý bude s nami až do skončenia sveta.

Skladom

5,72 €

František: Boh a svet po pandémii
František: Boh a svet po pandémii

Domenico Agasso; Pápež František

Rozhovor s Domenicom Agassom. V čase pandémie prichádza autor Domenico Agasso na trh s knihou Boh a svet po pandémii. Prináša v nej rozhovor s pápežom Františkom o situácii, ktorá zasiahla celý svet.V marci 2020 sa pápež František ocitol na Námestí sv. Petra za zvláštnych okolností sám. Po prepuknutí pandémie zomrelo v Taliansku veľa ľudí. Nemocnice boli preťažené a lekári unavení. Pápež František ponúka v tomto rozhovore slová plné nádeje a odvahy pre všetkých ovplyvnených pandémiou. Adresuje ich tým, ktorí prišli o svojich najbližších, ale aj tým, ktorí prišli o svoju prácu, alebo sa ocitli v tiesni z dôvodov zapríčinených pandémiou.

Skladom

10,57 €

V ohrození pandémiou
V ohrození pandémiou

Elisabeth Lukasová; Reinhardt Wurzel

Cesty k posilneniu duševnej imunity. Známa logoterapeutka Elisabeth Lukasová a bývalý novinár Reinhardt Wurzel vytvorili veľmi aktuálnu publikáciu V ohrození pandémiou pre momentálne znechutenú spoločnosť, zamorenú pandémiou. Pomocou psychológie ako vedy o človeku a jeho prežívaní a správaní sa snažia prispieť k vysvetleniu príčin i zvládnutiu pandémie Covid-19. Poukazujú na problémy modernej spoločnosti, ktorými sú uponáhľanosť a nedostatok času na premýšľanie, na správne rozhodnutia a voľbu nových prístupov. Snažia sa ponúknuť nový pohľad na staré veci a na príkladoch z praxe poukázať na možnosti duchovného rastu a zdravého životného štýlu, čo sekundárne vplýva aj na prekonanie krízy pandémie.

Skladom

5,82 €

Kde je Boh vo svete koronavírusu?
Kde je Boh vo svete koronavírusu?

John C. Lennox

Prežívame jedinečné obdobie, ktoré definuje našu éru. Mnohé z našich starých istôt sú preč bez ohľadu na náš svetonázor alebo presvedčenie. Či už sme kresťanmi, alebo nie, pandémia koronavírusu nás všetkých znepokojuje a uvádza do pomykova. Ako o nej premýšľame a ako sa s touto situáciou vyrovnávame?John C. Lennox je popredný britský emeritný profesor matematiky na Oxfordskej univerzite, medzinárodne uznávaný rečník a autor viacerých publikácií. Venuje sa vzájomným vzťahom vedy, filozofie a náboženstva, patrí medzi významných kresťanských apologétov. Prednášal na univerzite v Cardiffe vo Würzburgu, Freiburgu a Viedni. Veľký ohlas vzbudili jeho debaty s poprednými ateistami, napríklad s R. Dawkinsom, Ch. Hitchensom a P. Singerom. Jeho oponentom na diaľku bol tiež populárny S. Hawking.

Skladom

3,40 €

Čas skúšky
Čas skúšky

Boguslaw Szpakowski

Zachovaj pokoj srdca. Súčasnosť je pre ľudí veriacich v Boha časom veľkej skúšky viery. Počas pandémie bola (a stále je) naša dôvera v Boha vystavená skúške. Našu myseľ zaplavili pochybnosti a pocit nedostatku hmatateľnej ochrany od Boha. Často sa sami seba pýtame, či na nás Bohu záleží. Pravdou, ktorej by sme mali uveriť, je, že nikomu nezáleží na nás tak, ako jemu. Samotné evanjelium nás pozýva, aby sme mali úprimné srdce v kontakte s Bohom. Boguslaw Szpakowski, autor publikácie Čas skúšky, nás pozýva uvažovať o myšlienkach a emóciách počas náročnej doby pandémie. Povzbudzuje nás, aby sme všetky svoje životné skúsenosti zdieľali s Bohom, lebo len pri ňom a v ňom naše srdce nájde pokoj.

Skladom

8,63 €

Skladačka: Panna Mária, obrať k nám… (čierna)
Skladačka: Panna Mária, obrať k nám… (čierna)

LV75. Otvárací obrázok Panna Mária, obráť k nám svoje milosrdné oči... s motívom Panny Márie.Obsahuje dve modlitby Svätého Otca Františka k Pane Márii počas pandémie koronavírusu, ktoré predniesol v Ríme pri svätom Jánovi z Lateránu 25. apríla 2020: Ó, mária, vždy nám žiariš na našej ceste...Pod tvoju ochranu...

Skladom

0,39 €

Posledné kusy
Na ceste s Ignácom
Na ceste s Ignácom

Arturo Sosa; Darío Menor

v rozhovore s Daríom Menorom. Kniha Na ceste s Ignácom vznikla na základe rozhovoru Artura Sosu, generálneho predstaveného Spoločnosti Ježišovej, a Daría Menora. Delia sa o svoje názory s veľkou úctou k životu, kultúre a povolaniu. Pozývajú nás stať sa pútnikom na dobrodružnej ceste kresťanského života a uvažovať o ceste, ktorou prešiel svätý Ignác po svojom zranení v Pamplone. Jeho obrátenie mu umožnilo uvidieť nové svetlo, vďaka ktorému lepšie porozumel sebe samému i svojmu poslaniu vo svete. Aj my musíme hľadieť na svet a na vlastný život novým pohľadom. A uvedomovať si, že Pán je naším sprievodcom a tým, kto sa o nás po celý čas stará.Kniha obsahuje úvahy o dnešnom svete a o Cirkvi. Je venovaná všetkým členom Spoločnosti Ježišovej po celom svete, no rovnako dobre môže poslúžiť a duchovne obohatiť aj nás.

Skladom

13,58 €

E-kniha
E-kniha: František: Poďme spolu snívať
E-kniha: František: Poďme spolu snívať

Austen Ivereigh

Cesta k lepšej budúcnosti. Ocitli sme sa v kríze a aby sme z tejto krízy vyšli lepší, musíme jasne vnímať, dobre si vybrať a správne konať. Poďme sa porozprávať ako.Odvážme sa snívať. Musíme prispôsobiť ekonomiku tak, aby každý človek mal možnosť žiť dôstojne a aby zároveň chránila a obnovovala prírodný svet.Aký je najväčší prínos osobného covidu? Možno trpezlivosť, okorenená zdravým zmyslom pre humor, ktorý nám umožní vydržať a vytvoriť priestor na uskutočnenie zmien. Keď hovorím o zmene, myslím tým, že ľudia, ktorí teraz stoja na okraji spoločnosti, sa stanú protagonistami spoločenských zmien.Nevlastníme pravdu, skôr pravda vlastní nás, stále nás priťahuje cez krásu a dobro. Hriech je odmietanie hraníc, ktoré vyžaduje láska. Naša najväčšia sila nespočíva v úcte, ktorú k nám ostatní prechovávajú, ale v službe, ktorú môžeme ponúknuť iným.

Ihneď na stiahnutie

9,90 €

Zákulisie pandémie
Zákulisie pandémie

Lukáš Kekelák

Ako pandémia otestovala Slovensko, kde sme zlyhali a aká budúcnosť čaká postcovidový svet. Pandémia koronavírusu ovplyvnila celý svet aj nás. Vystúpili sme zo zabehnutého stereotypu a snažili sme sa prispôsobiť novým okolnostiam. Táto situácia neovplyvnila iba obyčajných ľudí, ale aj odborníkov v oblasti zdravotníctva a výskumu. Tí prinášali riešenia a návrhy, ako bojovať s vírusom a čo najviac chrániť zdravie ľudí. Autor Lukáš Kekelák v knihe Zákulisie pandémie prináša rozhovory s tromi odborníkmi - Pavol Čekan, Peter Visolajský, Richar Kollár, ktorí stáli pri dôležitých rozhodnutiach po vypuknutí pandémie. Hovoria nielen o svojich začiatkoch vedeckého výskumu, ale aj o tom, ako prebiehali stretnutia krízových štábov, ako sa dokážeme z pandémie poučiť, a prinášajú odborný pohľad na situáciu spôsobenú pandémiou.

Skladom

3,78 €

E-kniha
E-kniha: Rok s pandemií covid-19
E-kniha: Rok s pandemií covid-19

Tomáš Diviák

Kniha je sborníkem z konference pořádané Centrem pro modelování společenských a biologických procesů (BISOP) v polovině června 2021, jde tedy o jakýsi snímek stavu věcí, poznání a společenské diskuse v době jejího konání. První část představuje obecné texty, které mohou čtenáři posloužit k orientaci v problematice. V druhé části lze najít příspěvky věnující se konkrétním problémům nastalým v souvislosti s pandemií z pohledu matematického modelování, logistiky, psychologie a sociologie. Příspěvky v závěrečné části se věnují zhodnocení dopadů pandemie a možnostem, jak se z nich poučit. Je na čtenáři, aby posoudil, co z obsahu knihy s časovým odstupem obstálo a co nikoli, v každém případě jde o zajímavý dokument o působení jedné vědecké iniciativy.

Ihneď na stiahnutie
-44%

10,00 €

E-kniha
E-kniha: Ako predísť ďalšej pandémii
E-kniha: Ako predísť ďalšej pandémii

Bill Gates

Hoci pandémia COVID-19 ani zďaleka nie je za nami a vlády na celom svete sa stále vyrovnávajú s jej následkami, súbežne riešia otázku, čo bude ďalej. Ako zabránime tomu, aby nejaká iná pandémia nezahubila milióny ľudí a nezdevastovala svetovú ekonomiku? Môžeme vôbec dúfať, že sa to podarí?Bill Gates verí v kladnú odpoveď a v tejto knihe jasne a presvedčivo argumentuje, prečo je to možné. Dôvodí, že svet by sa mal poučiť z COVID-19 a vysvetľuje, čo každý z nás môže urobiť pre to, aby zažehnal podobnú katastrofu. V prvej časti sa snaží čitateľovi predostrieť vedecké hľadisko infekčných chorôb, pričom vychádza zo spoločnej poznatkovej bázy popredných svetových odborníkov, ako aj z vlastných skúseností z boja so smrteľnými chorobami v rámci Nadácie Billa a Melindy. V ďalších častiach ukazuje, ako môžu národy sveta vďaka vzájomnej spolupráci a v súčinnosti so súkromným sektorom nielenže odvrátiť pohromu podobnú covidu, ale postupne eliminovať všetky respiračné ochorenia vrátane chrípky.Táto kniha predstavuje nesmierne pôsobivý, ucelený a závažný apel z pera jedného z najvýznamnejších a najefektívnejších mysliteľov a aktivistov našej doby.

Ihneď na stiahnutie
-30%

17,40 €

František: Poďme spolu snívať
František: Poďme spolu snívať

Austen Ivereigh

Cesta k lepšej budúcnosti. Kniha František: Poďme spolu snívať sa zrodila na základe stretnutí a rozhovorov Svätého Otca a Austena Ivereigha počas lockdownu roku 2020, keď sme prežívali Veľkú noc s prázdnymi kostolmi a pustými ulicami. V tom období pápež František ustanovil vatikánsku komisiu, ktorá sa s pomocou odborníkov z celého sveta mala venovať téme postcovidovej budúcnosti. Súčasný svet sa však nachádza aj v rôznych iných krízach: vojny v rozličných častiach sveta, chudoba, hlad, nedostatok príležitostí, klimatické zmeny. Tieto tragédie sa nám môžu zdať vzdialené, ale ovplyvňujú celé ľudstvo rovnako ako covid kríza. Natíska sa otázka, ako sa vyrovnať s touto a inými "skrytými pandémiami" tohto sveta?Potrebujeme, aby sa nás dotkla bolesť iných. Potrebujeme spomaliť. Potrebujeme vyhodnotiť a navrhnúť lepšie spôsoby spoločného života na zemi. Je to úloha pre nás všetkých.

Vypredané

13,77 €

Čas prázdných kostelů
Čas prázdných kostelů

Tomáš Halík

Kniha Čas prázdných kostelů přináší ucelený soubor kázání a zamyšlení z podivuhodných Velikonoc roku 2020. Jednotlivá nedělní zastavení, která byla původně přenášena on-line z prázdného kostela Nejsvětějšího Salvátora, reflektují nejvýznamnější křesťanské svátky i s ohledem na dobu koronavirové pandemie. Na pozadí aktuální situace připomíná Tomáš Halík i hlubší rány tohoto světa – upozorňuje na krizi církve a novodobé farizee, problémy politického populismu či fundamentalismu. Čas prázdných kostelů je adresován široké veřejnosti – ukazuje, že se doba pandemie nemusí nahlížet jako Boží trest, ale spíše jako otevřená výzva k solidaritě a k hluboké vnitřní proměně: „Jsem přesvědčen, že Boží výzvou této doby je usilovat o globalizaci soucitu a solidarity, snažit se proměnit nezadržitelný proces globalizace v proces komunikace a empatie.“

Vypredané

13,82 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk