Knihy o starobe a starnutí

Knihy o starobe a starnutí

(5 produktov)

Starnutiu sa vyhne málokto z nás - vlastne nikto. Každým dňom sme starší. Je však staroba niečo, čoh...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Posledné kusy
Radostná staroba
Radostná staroba

Dora Rappardová

Kniha Radostná staroba nie je učebnicou geriatrie, ale sviežim čítaním prehlbujúcim duchovno. Má ambície prihovoriť sa k dvadsaťročným, ktorí označujú pät'desiatročných za starých, i tým, čo už dosiahli päťdesiatku a cítia sa celkom mladí. V neposlednom rade prehovára aj k tým, ktorí už prežívajú skutočnú starobu a nie vždy radostnú...Je to kniha plná veľkej úcty a hlbokej dôvery k ukrižovanému a vzkriesenému Ježišovi Kristovi, kniha vyžarujúca teplo a porozumenie smerom k tým, ktorí už čakajú, že sa "pretrhne ich strieborný povrázok a rozbije ich zlatá čaša" ako kedysi dávno napísal kráľ Šalamún.Radostná staroba je kniha, ktorá dokáže zmeniť hlboké molové akordy, tiahnuce sa ľudskou dušou v jeseni života ako echo tichého Mizerére, na obdivuhodne jasné Jubilate, doznievajúce vo vľúdnych nebeských hlasoch: "Amen! Haleluja!" Tento cieľ sme mali na mysli, keď sme sa rozhodli vydať knihu autorky, ktorá už vyše šesťdesiat rokov nežije,... a dokonca sme sa ani nepokúšali otesať text do modernej reči. Veríme že táto knižka sa podieľa na prehĺbení vnútorného duchovného života jej čitateľov každého veku, v duchu kresťanskej morálky a etiky - a to je jedným z hlavných cieľov nášho vydavateľstva.

Skladom

2,22 €

Načo sa báť, keď sa môžeme tešiť
Načo sa báť, keď sa môžeme tešiť

Jozef Porubčan

Starnúť a mať z toho radosť. Jezuita Jozef Porubčan je autorom útlej publikácie s názvom Načo sa báť, keď sa môžeme tešiť. Venuje sa v nej náročnej, no hlbokej téme ľudského starnutia a samotnej staroby. Starobu vníma nie ako slabnutie a chradnutie, ale ako ďalší nevyhnutný stupeň človeka smerujúceho k svojmu životnému naplneniu. Hovorí o nej aj ako o fáze ľudského života, z ktorej netreba mať strach, ale treba sa na ňu tešiť. Nechajte sa povzbudiť originálnym a inšpiratívnym pohľadom pátra Porubčana a neváhajte sa tešiť zo života v ktorejkoľvek jeho fáze.

Skladom

6,50 €

Posledné kusy
Tretí groš
Tretí groš

Emily Ackermanová

Ako sa s láskou postarať o svojich starnúcich rodičov. Takže teraz je z teba opatrovateľka. Tvoji starší rodičia ťa potrebujú ako nikdy predtým. Nikto ťa nikdy netrénoval na to, čo bude ďalej, no aj napriek tomu je to teraz na tebe.Emily Ackermanová sa vo svojom diele Tretí groš zameriava na praktické a emocionálne problémy, ako nájdenie si času, pracovanie pod tlakom, stratou pamäte a starostlivosťou na diaľku. Opiera sa o užitočné rady z Biblie – nie je to Boh, ktorý nás vyzýva, aby sme si ctili svojich rodičov? Táto kniha bude užitočným spoločníkom pre všetkých, ktorý sa starajú o starších príbuzných. Nie si na to sám!

Skladom

7,66 €

Posledné kusy
Výzvy stárnutí
Výzvy stárnutí

Aleš Opatrný

Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D., je kněz pražské arcidiecéze. U nás i na Slovensku je známý jako vyhledávaný duchovní doprovázející, přednášející a exercitátor. Je autorem řady knih, z nichž některé napsal záměrně popularizačním stylem jako právě vydávané Výzvy stárnutí. Z úvodu autora:„Byli jsme mladí, a už nejsme. Ledacos nás bolí, a pokud ne sami na sobě, tak na svých vrstevnících vidíme, že stárnutí je proces, který nelze zastavit. Tato útlá knížka by chtěla napomoci k tomu, abychom se úkolu stárnutí včas chopili a dobře se ho zhostili.“

Skladom

6,79 €

Toľko dôvodov na vďačnosť
Toľko dôvodov na vďačnosť

Terézia Lenczová

Áno, v každej situácii sa dá nájsť niečo, za čo hodno ďakovať. Tento prístup radikálne zmení optiku hodnotenia našich bežných každodenných starostí, aj náročných životných situácií.Tento prístup nám obidvom veľmi obohatil obdobie ťažkej manželovej choroby a nášho postupného prijímania skutočnosti, že sa jeho život blíži k vrcholu, k záveru. A predsa boli chvíle, že sme sa cítili šťastní. Veď sme si boli takou veľkou oporou. A cítili sme krásnu Božiu blízkosť, zmysluplnosť života zacieleného na lásku, blízkosť detí, neviest a zaťa, lásku vnúčat, lásku priateľov. Toľko dôvodov na ďakovanie!

Skladom

5,82 €

Umenie starnúť
Umenie starnúť

Anselm Grün

2. vydanie. Medzi ľuďmi sa asi nenájde nikto, kto by chcel dobrovoľne zostarnúť. Staroba je fáza života ako každá iná, či sa nám to už páči alebo nie. Dôležité však je, aby sme na starobu nepozerali ako na nepriateľa, ktorý sa k nám pomaly blíži, ale ako na obdobie, ktoré prináša zmeny v našom živote. Otec Anselm Grün v knihe Umenie starnúť hovorí veľmi citlivo o problémoch starnutia a poskytuje vzácne rady a tipy ako obávanú životnú fázu premeniť na zmysluplný a kvalitný život v radosti. Kniha je rovnako určená aj mladším čitateľom, aby mohli lepšie pochopiť svojich starnúcich rodičov. Zároveň im umožní sa postupne pripravovať na príchod vlastnej staroby, lebo čas plynie. A dobre zostarnúť je skutočné umenie. Anselm Grün (*1945) svojimi knihami, prednáškami, seminármi poskytuje mnohým ľuďom duchovnú pomoc, aby sa vyrovnali s každodenným životom. Má vyštudovanú filozofiu, teológiu i podnikovú administratívu. V jeho dielach, preložených do viac ako 30 jazykov, sa spáva náboženskosť benediktínskeho otca s bohatými životnými skúsenosťami mimoriadnej, vzácnej osoby.

Vypredané

5,82 €

Vyrovnanosť a pokoj
Vyrovnanosť a pokoj

Jim McManus; Stephanie Thorntonová

Spiritualita pribúdajúcich rokov. V knihe Vyrovnanosť a pokoj kňaz Jim McManus apsychologička Stephanie Thornton sa úprimne pozreli na všetky stránky staroby. Čas sa vrátiť nedá, ani opäť byť mladý, preto treba nájsť spôsob ako sa vyrovnať s tým, čo so sebou prinášajú pribúdajúce roky.Kniha spája dva pohľady: prvý sa zaoberá tým, ako človek prežíva starnutie a druhý sa zameriava na to, čo nám k prežívaniu starnutia hovorí Božie slovo. Je rozdelená do šiestich kapitol, ktoré sa vždy začínajú úvahou nad niektorým z aspektov starnutia, pričom skúma problémy a možnosti duchovnej vyrovnanosti. Po každej kapitole sa nachádzajú otázky na zamyslenie a je ukončená pozvaním Krista a špeciálnym výberom Božieho slova ku téme, ktorej sa daná kapitola venuje.Duchovné problémy so starnutím má každý človek, ale každý má možnosť prijať dar pokoja a vyrovnanosti!Kniha je skvelým pomocníkom aj pre tých, ktorí chcú pochopiť, čím si prechádzajú jeho milovaní v období staroby.

Vypredané

7,47 €

Na ceste k domovu
Na ceste k domovu

Billy Graham

Život, viera a správny koniec. Svoj život si však veľmi necením, len aby som dokončil svoj beh a službu, ktorú som dostal od Pána Ježiša: svedčiť o evanjeliu a o Božej milosti. (Sk 20,24)"Starnutie bolo najväčším prekvapením môjho života," hovorí autor knihy Na ceste k domovu, Billy Graham, známy ako Boží muž. "Nikdy som nevedel, čo Boh pre mňa na ceste životom pripraví, ale teraz viem, že sa blížim k domovu. Viem, že On ma neopustí na tejto poslednej míli."V tejto nezabudnuteľnej knihe autor skúma problémy starnutia a dopĺňa ich riešenia Písmom. Billy Graham nás pozýva na cestu, ktorú pokladá za zlatý vek svojho života, a na ktorej konci, ako dúfa, stretne svoju milovanú manželku v nebeskom domove, ktorý zatieňuje ten pozemský."Keď ste na svete prežili mnoho rokov, starnutie je prirodzené, no starnutie s milosťou je voľba," hovorí autor. "Starnutie s milosťou je možné pre všetkých, ktorí si upriamili srdce a myseľ na Darcu milosti, na nášho Pána Ježiša Krista."Recenzia: Na ceste k domovu na stránke blog.zachej.sk.

Vypredané

7,28 €

Stupne ľudského veku a dozrievanie vo viere
Stupne ľudského veku a dozrievanie vo viere

Josef Goldbrunner

Kniha obsahuje kapitoly:Tri roviny starnutia,Stupne veku,Prechody, čiže vekové krízy,Detstvo,Mladosť,Mladý mužský a ženský vek,Zrelý vek,Staroba.

Vypredané

1,54 €

Krize jako šance
Krize jako šance

André Daigneault

Muži a ženy sa v polovici života často ocitnú v kríze stredného veku. Kniha Krize jako šance sa snaží vysvetliť princípy a výzvy, s ktorými bojujeme počas tohto ťažkého obdobia. Kniha nám pomáha, aby sme sa na seba pozreli pravdivo, spôsobom: toto som ja.Kríza stredného veku je krízou identity. Je krízou, ktorá je prekážkou pre vývoj a rast človeka, pre jeho napredovanie v živote. Zmierme sa sami so sebou a s Bohom, aby sme mohli nájsť svoje pravé miesto v živote. Pretože nech sme akýkoľvek, vždy je tu niekto, komu na nás záleží a kto nás miluje.

Vypredané

5,34 €

Štěstí
Štěstí

Guy Gilbert

Jak ho najít, prožívat, sdílet. Nájsť si vlastnú definíciu šťastia, to je zámerom autora Guya Gilberta. Každý človek je originálnym Božím stvorením, a preto aj podoby šťastia sú pre každého odlišné. Základom je otvoriť si srdce. Vtedy sa otvoria aj oči sa človek sa naučí vnímať okamihy radosti, rozvíjať pozitívne myslenie, pestovať sebaúctu, užívať si jednoduché radosti života, a uvedomiť si, že radosť rozdávaním rastie.Vo svete kde sa hodnoty nepretržite menia a spoločnosť sa snaží presvedčiť, že dvere ku šťastiu sú skryté v spotrebe, je dôležité počúvať ten správny hlas. Kniha Štěstí ponúka hlas skúseností, tolerancie, zdravého rozumu a lásky k ostatným.Guy Gilbert je známý francouzský kněz a vychovatel delikventní mládeže. Z jeho knih jmenujme např. Bratr vyvržených, Evangelium podle svatého lotra, Srdce v ohni, Ať se ti život povede!, Partnerství nebo Tváří v tvář utrpení.

Vypredané

6,58 €

Ten, který si všímal
Ten, který si všímal

Andy Andrews

Někdy stačí jen trocha perspektivy. Chudoba. Rozpadající se manželství. Stáří. Ztracené sny. Neúspěch v podnikání. Nejistá budoucnost. Několik obyvatel Orange Beach ve státě Alabama zavedly tyto problémy do zoufalých a bezvýchodných situací. Jejich život jim připadal jako zoufalé a pusté místo bez jakékoli naděje na změnu.Ale pro starého tuláka Jonese, který má dar všímat si toho, co ostatní přehlížejí, neexistuje žádná bezvýchodná situace. Je jen nutné získat trochu "perspektivy", jak říká, abychom ve všedních okamžicích našeho života dokázali rozpoznat zázraky, semínka něčeho velikého, co je zaseto v našich zápasech. Zatímco Jones tajemně prochází tímto přímořským městem a vstupuje do srdcí jeho obyvatel, nabízí prosté, moudré rady a pevnou naději.

Vypredané

7,57 €

Nič neľutujme
Nič neľutujme

Barry Neil Kaufman

Môže byť umieranie dobrodružstvom?. Skutočný príbeh.Je to veľmi dojemný a víťazoslávny príbeh dvoch rokov, ktoré spolu strávili otec a syn pozerajúc do tváre smrti. Je to príbeh o zmierení za ťažkých okolností, je to skúmanie strachu, ktorý môže roztrhať rodiny na kusy, a odvahy a lásky, ktorá ich môže spojiť dohromady.Autor napísal túto knihu v nádeji, že jeho dobrodružstvo by mohlo slúžiť ako mapa pre všetkých z nás, ktorí máme starnúcich, chronicky chorých alebo zomierajúcich rodičov. Medzi mnohými výzvami, ktorým budeme v živote čeliť, bude medzi tými najväčšími starostlivosť o postaršie matky a otcov (a „dovolenie odísť“), ako aj rodičovská starostlivosť o naše deti.

Vypredané

14,55 €

Klíčové pojmy křesťanské spirituality
Klíčové pojmy křesťanské spirituality

Enzo Bianchi

Kniha přibližuje důležité a podstatné pojmy křesťanské spirituality, jakými jsou např. modlitba, askeze, svatost, půst, meditace, kontemplace, trpělivost, bdělost, duchovní zápas, pokora, odpuštění, nemoc, stáří, naděje, smrt a podobně.Vznikla z odpovědí E. Bianchiho těm, kteří se ho ptali „po důvodech jeho naděje“. Nejde tedy o klasický slovník, ale spíše o obdobu onoho prastarého: „Abba, řekni mi slovo!“, jímž se kdysi mladí mniši a poutníci obraceli na starší mnichy a poustevníky v naději, že slovo, které jim bude darováno v odpověď, pronikne jejich srdce a bude jim světlem na další cestu.

Vypredané

8,73 €

Spiritualita třetího věku
Spiritualita třetího věku

Henri Sanson

Autor knihy Spiritualita třetího věku, jezuita Henri Sanson strávil takmer 70 rokov v Alžírsku hlásaním Krista. Vo svojom diele nám pomáha objavovať duchovné cesty staroby a rieši otázky ako: Keď je život ťažký, ako pristupovať k smrti pokojne? Tiež otázky posmrtného života, a posledné chvíle človeka na tejto zemi. Kniha je svedectvom plným múdrosti a nádeje pre všetkých, ktorí veria vo večný život v blaženosti nášho Pána. Sanson publikoval množstvo kníh, vrátane duchovnej Cesty staroby.

Vypredané

4,85 €

Smrť a vedomie smrteľnosti
Smrť a vedomie smrteľnosti

Juraj Čáp; Marián Palenčár

Na monografii Smrť a vedomie smrteľnosti oceňujem ojedinelosť tematickej orientácie v kontexte domácej filozofickej tvorby a ak k tomu prirátam vysokú odbornú úroveň a kultivovaný jazykový prejav, musím konštatovať, že ide o významný filozofický počin. Jeho zásluhou sa v našom prostredí prehĺbi pohľad nielen na problematiku smrti a smrteľnosti z hľadiska filozofie, ale rozšíri sa aj pohľad na samotnú filozofiu, na možné pole a metódy filozofického bádania. Z tohto dôvodu pokladám za veľmi potrebné a užitočné vydať posudzovaný rukopis monografie, ktorá sa iste stretne so živým záujmom odbornej i širšej čitateľskej verejnosti. (Doc. PhDr. Etela Farkašová, CSc.)

Vypredané

8,54 €

Psychologie pro ucitele
Psychologie pro ucitele

Jan Čáp; Jiří Mareš

Rozšířené a přepracované vydání klasické učebnice pro posluchače pedagogických oborů představuje syntézu základních poznatků s nejnovějšími otázkami psychologických základů vzdělávání a výchovy. První část shrnuje části obecné a vývojové psychologie a psychologie osobnosti, druhá část představuje u nás ojedinělé shrnutí psychologických východisek výchovy, znalostí o stylech výchovy i o možnostech převýchovy a sebevýchovy.

Vypredané

27,65 €

Šedesátka není hřích
Šedesátka není hřích

Neville Smith

Stárnutí není pro měkkoty. Nová svoboda. Zbavit se harampádí. Stále se učit.. Domnívám se, že bychom měli závěrečnou životní etapu využít k zamýšlení se nad svou vírou a k prozkoumání nových témat týkajících se naší víry. Věřím, že tak můžeme prohloubit své chápání Boha a svůj vztah k němu obohatit. To je hlavním cílem mé knihy, chci však rovněž ukázat, že jako výchozí bod pro přemýšlení o místě Boha v životě nás starších lidí mohou posloužit jakékoli běžné situace.Kniha Šedesátka není hřích je plná zemitých a užitečných rad pro začínající seniory. Kniha je nejen poučná, ale i zábavná. Na základě vlastních zkušeností z práce v nemocnici a současně člověka v seniorském věku předkládá autor pozitivní pohled na stárnutí. Zabývá se nejrůznějšími novými situacemi, do kterých se mohou senioři dostat a které musí řešit. Popisuje situace týkající se vztahů v rodině a vztahů s přáteli, prožívání stresů a napětí, postižení různými nemocemi a dalšími ztrátami. Doporučuje vést fyzicky i duševně aktivní život, hledání nového životního prostoru a prohloubení duchovního života. Autor vychází z křesťanské spirituality, ale mnohé jeho závěry osloví každého stárnoucího člověka. Kniha se může stát inspirací a útěchou, hodí se pro chvíle radostné i obtížné.Neville Smith je anglikánský kněz, nyní už na odpočinku. V aktivním věku působil jako nemocniční kaplan, naposledy v Guys Hospital v Londýně.

Vypredané

7,75 €

Základní fenomény lidského bytí očima filozofie
Základní fenomény lidského bytí očima filozofie

Georg Scherer

Témata týkající se života každého člověka. Autor z filozofické perspektivy pojednává o tématech týkajících se každého lidského života, například o úzkosti, náladách, nudě, strachu, bolesti, zármutku, naději, stáří, smrti, kráse, kultuře. Kniha vznikla na základě mezioborových přednášek, jež autor pronesl na univerzitě v Essenu. Publikace představuje kompaktní úvod do filozofického myšlení a je určena čtenářům, kteří jsou už seznámeni se základy filozofie. Je vhodná pro studenty, kteří chtějí filozofickým otázkám věnovat adekvátní pozornost, velmi zdařile totiž zohledňuje potřeby studentů jak humanitních, tak přírodovědných oborů.

Vypredané

12,42 €

Krásny vek
Krásny vek

Helen Exley

Radosť z pribudajúcich rokov. Starnutie je krásne. Človek je rozumnejší, sebaistejší, podstatne pokojnejší a dokonale si vychutnáva život. Potešte sa z najlepších citátov, aké boli vyslovené o pribúdajúcich rokoch a spoznajte, že starnúť sa dá s noblesou.

Vypredané

6,74 €

Nevyliečiteľne chorí v súčasnosti
Nevyliečiteľne chorí v súčasnosti

Patrícia Dobríková - Porubčanová

Význam paliatívnej starostlivosti: ošetrovateľská prax, duchovná teória sprevádzania chorých. Publikáciu odporúčame hlavne budúcim zdravotníkom, pretože poskytuje komplexný pohľad na potreby nevyliečiteľne chorých, tiež zdravotníkom, pretože ich úspech sa nekončí prebudením pacienta po operácii, a aj nezdravotníkom, lebo každý z nás môže byť v budúcnosti pacientom.

Vypredané

4,51 €

Alzheimerova choroba
Alzheimerova choroba

Mathilde Regnault

Průvodce pro blízké nemocných. Průvodce pro blízké nemocných Alzheimerovou chorobou trpí v České republice asi 120 000 lidí. Počet nemocných se během let zvyšuje. Tato přehledná příručka nabízí pomoc příbuzným a blízkým těch, kteří touto nemocí trpí. Poskytuje podrobné a všestranné rady týkající se každodenní péče, dává návod, jak jednat v různých situacích v kontaktu s nemocným, jak s ním komunikovat, co zajistit, kam se obrátit o pomoc, jak se starat o lékařskou péči. Zároveň radí, jak zůstat přítomen i ve své rodině a nepřestupovat hranice možností svých sil.Čtenář tu najde i užitečné české zákonné předpisy a kontakty v ČR. Kniha je určena rodinným příslušníkům osob s Alzheimerovou chorobou a pečujícím o tyto osoby, také lidem blízkým nemocných a lidem z jejich okolí. Mathilde Regnault je publicistka a žurnalistka.

Vypredané

8,73 €

Eutanazie - Víme, o čem mluvíme?
Eutanazie - Víme, o čem mluvíme?

Martin Loučka; Štěpán Špinka

Vydání žádané publikace Eutanazie - Víme o čem mluvíme? jsme připravili s naším spolupracovníkem a ředitelem Centra paliativní péče Martinem Loučkou. Brožura obsahuje reflexi aktuální situace a zkušenosti s eutanázií ve světě a přinese nové inspirace do současné, nepříliš fundovaně vedené diskuse na toto palčivé téma v naší společnosti. Publikace je určena každému, kdo se nespokojí s planými klišé a kdo chce být poučeným partnerem v diskusi na důležité společenské téma.

Vypredané

4,66 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk