Knihy o pokušení

Knihy o pokušení

(16 produktov)

S pokušením sa v živote stretol snáď každý človek. Či išlo v detstve o "nevinné" pokušenie zjesť o c...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Zlých duchov vyháňajte
Zlých duchov vyháňajte

Elias Vella

Zo skúseností exorcistu. Brožúra Zlých duchov vyháňajte obsahuje hlavné myšlienky exorcistu P. Eliasa Vellu z Malty, počas jeho návštevy Českej republiky v máji 1993. Sú aktuálne aj dnes. Z obsahu:Učil som sa, že diabol neexistujeBojuje proti námPokušenie, zviazanosť, posadnutosťPrístupové cesty diablaBoha už nepotrebuješ?MágiaLiečiteliaHoroskopy, znamenia zverokruhovAlternatívna medicínaJógaSatanizmusModlitba oslobodenia (rozviazanie).

Skladom

2,42 €

Rady skúseného diabla
Rady skúseného diabla

C. S. Lewis

Listy skúseného diabla jeho mladšiemu kolegovi. Kniha vychádza v rámci novej edície kníh C. S. Lewisa, v ktorej budeme postupne publikovať všetky významné diela C. S. Lewisa."C. S. Lewis sa transformoval do úlohy zlého, skúseného ducha Krutodlaka, ktorý radí svojmu mladšiemu nasledovníkovi Svrabomilovi, ako má získať ľudskú dušu. Tak nám celkom nevšedne vzniká pohľad akoby z druhej strany.Krutodlakova pomoc pritom vôbec nevyznieva nezištne, skôr mám pocit predvádzajúcej sa pýchy. Krutodlak a Svrabomil nie sú prototypom učiteľa a žiaka, lebo tu všetko krásne, plynúce z tohto vzťahu absentuje. Myslím, že žiaden zo zlých duchov nie je schopný akéhokoľvek vzťahu, lebo sú zameraní predovšetkým na seba.Človeka zlí duchovia nazývajú pacientom, prípadne hlupákom, ľudským červom, dvojnohým zvieraťom a podobne. Boh má u nich jediné meno, za to píšuce sa veľkými písmenami - Nepriateľ. Úsmevne na mňa pôsobila bezmocnosť a obmedzenosť starého Krutodlaka, ktorý za ten svet nevedel pochopiť záujem Boha o nás ľudí. Je nemožné vysvetliť mu to, pretože z konečnej stanice Absolútna absencia lásky, v ktorej sa diabol ocitol, spiatočné vlaky nechodia.Rady skúseného diabla autor napísal v roku 1941 v Magdalen College v Cambridge, 12 rokov po svojom obrátení. Práve osobná skúsenosť konvertitu mu pomohla pochopiť nielen apatiu, ale aj aktívnu neochotu prijímať náboženstvo. Práve tu sa z kresťanského spisovateľa mimoriadne obdareného výnimočným logickým myslením a z osoby s ľahko zrozumiteľným, živým štýlom vyjadrovania stal jedinečný spisovateľ výnimočných kvalít." (Zuzana Ring)Kniha je novým vydaním knižného titulu, ktorý naposledy vyšiel v roku 2007: Rady skúseného diabla.

Skladom

11,16 €

Odpoveď Cirkvi na fenomén Zlého vo svete
Odpoveď Cirkvi na fenomén Zlého vo svete

Jozef Maretta

Odporúčame do Vašej pozornosti: Sme vo víťaznom tíme (2017) a výbornú knihu od košického exorcistu Imricha Degra: Ničivá sila okultizmu (2017).Skúsený exorcista ThDr. ICLic. PaedDr. Jozef Maretta, PhD. v knihe Odpoveď Cirkvi na fenomén Zlého vo svete, zameriava svoju pozornosť na pôvodcu smrti, jeho pokušiteľskú činnosť ale aj na pomoc tým, ktorí podľahli jeho taktikám. Venuje sa nasledovným témam: okultizmus, mágia, veštenie, špiritizmus, alternatívna medicína, joga, reiky, autogénny tréning, rosenkruciáni - bratstvo ruže a kríža, teozofia, hermetický rád zlatého úsvitu, ordo templi orientus, okultné spoločnosti a i.Publikácia podrobne rozoberá pôsobenie Zlého ducha v dnešnom svete a tiež stanovisko Cirkvi, ktorá ponúka pomoc - víťazstvo Ježiša Krista nad smrťou, hriechom i diablom.Recenzia: Odpoveď Cirkvi na fenomén Zlého vo svete na stránke blog.zachej.sk

Skladom

10,57 €

Kniha života
Kniha života

Svätá Terézia od Ježiša

Súborné dielo: 1. zväzok. Kto s touto modlitbou začal, nech ju neopúšťa, napriek zlým veciam, ktorých by sa dopúšťal. Veď je to prostriedok, pomocou ktorého sa dá vrátiť k náprave, a bez nej to bude oveľa ťažšie. A nech ho démon nezvádza takým spôsobom ako mňa, totiž aby ju opustil pre pokoru. Nech verí, že Jeho slová nemôžu zlyhať. Lebo vždy, keď to ľutuje a rozhodne sa Ho neurážať, obnovuje sa pôvodné priateľstvo a udeľovanie milostí, ktoré predtým Boh dával, a niekedy oveľa viac, pokiaľ si to ľútosť zaslúži.A kto s ňou doteraz nezačal, toho osobne, pre lásku Pána prosím, aby sa nezbavoval takého dobra. Niet sa čoho báť, naopak, treba po nej túžiť.Lebo aj keby nepokročil vo vnútornej modlitbe a nesnažil sa byť natoľko dokonalý, aby si zaslúžil zážitky a dary, ktoré dokonalým dáva Boh, ľahko získa poznanie cesty do neba.Vnútorná modlitba totiž nie je, podľa môjho názoru, nič iné, ako dôverný vzťah priateľstva, častý rozhovor medzi štyrmi očami s tým, od ktorého vieme, že nás miluje.2. diel zväzku nájdete pod názvom Cesta dokonalosti.

Skladom

7,76 €

Sme vo víťaznom tíme
Sme vo víťaznom tíme

Jozef Maretta

Kniha Sme vo víťaznom tíme od kňaza Jozefa Marettu nám pomôže spoznať Zlého ako protivníka, poukáže na bojisko, kde všetci zápasíme a ponúkne miesto vo víťaznom tíme Ježiša Krista.Obsah: Poznaj protivníkaStratégia ZléhoDiablova výhraZlý útočíAko odpovedať na pokušeniaBojové pole nielen pre posadnutýchNaša obranná zbrojPlná Božia zbrojAko zo zajatiaOdporúčame Vám: Ničivá sila okultizmu (Imrich Degro).

Skladom

7,66 €

Vo svetle večnosti
Vo svetle večnosti

Alfonz Mária de Liguori

Predstaviteľ klasickej kresťanskej spirituality, Alfonz Mária de Liguori prvýkrát publikoval 1758 v Neapole a jeho knihy vychádzajú po celom svete bez prestania až doteraz. Ako kňaz pôsobil v Neapolskom kráľovstve, v tom čase veľmi oslabenom v oblasti viery.V knihe Vo svetle večnosti veriacich povzbudzuje k uvedomeniu si hriechu a nádeje na večný život. Statočným tónom, ďaleko od klasickej rétoriky a v dostatočnej vzdialenosti od konformizmu času, rozpráva svätý Alfonz o smrti, poslednom súde, pekle ale odhaľuje aj nádej na večné šťastie.

Skladom

6,79 €

O satanovi
O satanovi

Elias Vella

Kniha je totožným vydaní titulu O satanovi z roku 2010.Na jednom exorcizme som sa spýtala pátra Eliasa Vellu, prečo sa zlého ducha počas exorcizmu na nič nepýtal, prečo mu na nič neodpovedal, hoci naň zlý duch ustavične chrlil urážky. Veď je exorcista, mohol to urobiť a možno by sa niečo dozvedel. Odpovedal mi: „Zlý chce dosiahnuť práve to, aby som sa s ním rozprával. Keď sa rozprávam s nim, nemodlím sa a moja pozornosť je upriamená naňho, a nie na Ježiša. Ale keď sa modlím, zlý musí vypadnúť."„Diabol má dva ciele: V prvom rade klamať ľudí, lebo je to veľký klamár, V druhom rade chce odviesť našu pozornosť od Ježiša. A pre to je ochotný urobiť Čokoľvek. Diablove útoky sú veľmi prefíkané a je ťažké odhaliť ho, najmä keď nám predstavuje niečo navonok dobré, čo v sebe ukrýva zlo.""Zámerom tejto knihy je poučiť, kto je diabol, aké sú jeho taktiky, ako možno používať zbrane, ktoré máme k dispozícii. Jej cieľom nie je vyvolať strach z boja proti diablovi, ale zakúsiť radosť z víťazstva. Lebo diabol je už porazený. Porazil ho Ježiš na kríži a diabol o tom vie.""Mágia je nepochybne oblasťou, ktorá patrí diablovi. Nemyslím tým kúzelníkov, ktorí vystupujú na javisku a ponúkajú nám slušnú zábavu svojimi takzvanými magickými kúzlami. Myslím tu predovšetkým na okultizmus, špiritizmus, čary a pod. Diabol je určite prítomný v čiernej mágii. Rituály, ktoré predvádzajú čarodejnice alebo čarodejníci, sú priamou alebo nepriamou pozvánkou diabla v snahe získať väčšiu moc." (autor)

Skladom

9,22 €

E-kniha
E-kniha: Tajomstvá posledných časov
E-kniha: Tajomstvá posledných časov

Anna Katarína Emmerichová

Videnia neba, pekla, očistca, anjelov, satana a poslednej bitky Cirkvi. V tejto knihe sa priamo pred našimi očami odohrávajú príbehy, ktoré Boh vyjavil Anne Kataríne Emmerichovej. Hĺbka poznania, do ktorej bola táto mystička pozvaná, sa teraz sprístupňuje aj nám.Boli jej odhalené tajomstvá čias, minulých aj budúcich: „Príšerné je nasledujúce zjavenie, ktoré predpovedá zverstvá Stalina a Hitlera, a to 120 rokov pred tým, ako k nim došlo: ,Počula som, že Lucifer, keď sa nemýlim, bude prepustený na slobodu 50 alebo 60 rokov pred rokom 2000.‘“Pred jej očami nezostali skryté zápasy o dušu človeka, spôsoby odčiňovania za spáchané hriechy, cena apoštolátu pre duše, ovocie modlitieb a obiet, význačné postavenie Božej Matky v pláne spásy, vpád rozkolu do vnútra Cirkvi a jej prenasledovanie: „Vo veľkonočnom období v roku 1820 mala Anna Katarína zjavenie, v ktorom jej boli ukázané všetky spustošenia nevery na Cirkvi, no i jej budúce obnovenie. Bolo jej pritom povedané, že jej bude zjavených sedem časových období.“Jej pozoruhodné rozprávanie je celistvé, burcujúce, výnimočné, no miestami tiež zahalené rúškom tajomstva, podobne ako podanie Apokalypsy svätým apoštolom Jánom. V Emmerichovej víziách je hmatateľne prítomná túžba Boha priblížiť sa k nám a pripraviť nás na poslednú bitku, v ktorej má Cirkev prisľúbené víťazstvo. Kniha má imprimatur, je cirkevne schválená.

Ihneď na stiahnutie
-15%

8,42 €

Náš ochranca
Náš ochranca

Zenon Ziółkowski (ed.)

Modlitby k svätému archanjelovi Michalovi. Brožúra: Náš ochranca - Modlitby k svätému archanjelovi Michalovi obsahuje:Ranné modlitbyKaždodenné modlitbyModlitby zvelebovaniaProsebné modlitbyModlitby o víťazstvo nad satanomLitánieKorunkyLiturgia hodín na sviatok sv. Michala archanjelaNovéna k sv. Michalovi archanjelovi.

Skladom

2,42 €

DVD: Diabol, Posadnutosť zlom
DVD: Diabol, Posadnutosť zlom

Nikdy sa toľko nehovorilo o diablovi, ovládaní zlým duchom a exorcizme. Avšak len málokedy boli dané uspokojivé vysvetlenia. Tento film nehovorí o senzáciách, hoci obsahuje veľmi silné zábery zo skutočného exorcizmu. Presne opisuje pôvod zlého ducha, jeho vpád do sveta od pokušenia Adama a Evy až podnes.Schopnosti, taktika, ciele a hranice zlého ducha vysvetľujú špecialisti na svet démonov, vrátane najznámejšieho zo všetkých, Gabriela Amortha, oficiálneho exorcistu Rímskej diecézy. Objavíme, ako koná diabol prostredníctvom pokušenia, trýznenia, úzkostí, mágie, či manipulácie.Zistíme, kto sú jeho vyhľadávané obete a kadiaľ vedie cesta do jeho sietí. Takisto sa zoznámime so svetom špiritizmu, tarotu, astrológie, satanizmu a s ďalšími formami okultizmu. Nad svetom temna však víťazí svetlo viery, v ktorom zmôžeme viac než zlý duch…Slovenský dabing, 53 min.Odporúčanie: od 15 rokov

Skladom

4,85 €

Lámač pút
Lámač pút

Neil T. Anderson

Ako prekonať negatívne myšlienky, pocity zúfalstva a zlozvyky. Nové vydanie bestselleru Neila T. Andersona Lamač pút vedie čitateľa ďalej od tieňov a pút v ich živote. Vedie ich smerom k slobode, ktorá prichádza, keď si uvedomíme, že máme právo byť slobodní, zriekneme sa Satana, budeme bojovať proti pokušeniu robiť veci podľa seba a nájdeme svoju identitu v Kristovi.Autor vo svojom diele pomáha čitateľom prelomiť negatívne myšlienkové vzory a vymaniť sa z pút hriešneho správania. Tí, ktorí objavia nekonečnú lásku Krista pochopia, že iba On im pomôže vyhrať duchovné bitky, ktorým musia čeliť.

Skladom

6,60 €

Čo nosíš vo svojej mysli?
Čo nosíš vo svojej mysli?

Merlin Carothers

Boží plán pre tvoje myšlienky. Predstavte si filmové plátno nad hlavou. Teraz si na ňom premietnite myšlienky, ktoré vám prišli na um v posledných týždňoch. Hanbili by ste sa, keby každý videl vaše myšlienky?

Skladom

4,85 €

Posledné kusy
Had a jeho potomstvo
Had a jeho potomstvo

Imrich Bako

Kniha VI.. S tajomstvom zázraku samotnej existencie súvisí aj tajomstvo existencie dobra a zla. Keď sa Adam a Eva po psychickom zmanipulovaní hadom rozhodli byť ako Boh, ale bez Boha, opustil ich Boží Duch, ktorý dovtedy oživoval Božiu dimenziu ich prirodzenosti. Následkami tejto tragédie je dnes poznačené celé ľudstvo.Had sa ukázal ako stelesnené zlo a nepriateľ človeka. Jeho ďalšie zotrvávanie vo svete zväčšuje tragédiu tejto udalosti na neúnosnú mieru a ohrozuje budúcnosť ľudstva.Boh sa preto rozhodol skoncovať s jeho mocou. Za tým účelom ustanovil nepriateľstvo medzi ním a Ženou a jeho potomstvom a jej potomstvom.Aj keď je víťazstvo Ženy a jej potomstva garantované, na úrovni jednotlivcov sa tento boj nezaobíde bez strát a osobných tragédií.Had je úlisný a prihovára sa ako anjel svetla a záchranca ľudstva, čo poriadne mätie. Máme však možnosť identifikovať ho na pozadí poznania objektu, proti ktorému bojuje. Ako sa ale deň jeho porážky blíži, blíži sa aj koniec takého sveta, ktorý ho nielen toleruje a prijíma, ale aj rôznymi mocnosťami živí a podporuje.Po prvýkrát sa objavila táto knižka ako šiesta z deviatich knižiek súborného diela „Prečo my a vesmír sme (?)“ v r. 2005. Momentálne sa už tieto knižky dostávajú na knižný trh ako samostatné vydania, a to v podstatne prepracovanej podobe.

Skladom

7,57 €

Posledné kusy
Marta a Marie trochu jinak
Marta a Marie trochu jinak

Vojtěch Kodet

Jak žít s Bohem v bezbožném světě. Titul vyšiel aj v slovenskom jazyku: Marta a Mária trochu inak (2011).Mnozí z nás si občas kladou následující otázky:Jak a kde najít Boha uprostřed tohoto světa?Jak s ním žít, když mám tak málo času na to, abych se někde jen tak ztišil a byl chvíli sám, když často není ani kde se ztišit?Jak žít vnitřně spojen s Bohem v hlučném městě nebo v malém bytě plném lidí, obklopen tolika lidmi na pracovišti, zatížen tolika povinnostmi?Je v tom všem prostor pro Boha?Není vlastně duchovní život luxusem, který si mohou dovolit pouze mniši a řeholní sestry v klášteře?A nejsou tedy ostatní křesťané odsouzeni k duchovnímu životu „druhé kategorie“, který má neskonale menší hodnotu než život mnišský nebo kněžský? Vojtěch Kodet, O.Carm., Th.D. (nar. 1956) je karmelitánský kněz, vyhledávaný kazatel, exercitátor a duchovní autor. Doktorát ze spirituální teologie obhájil na Institutu Teresianum v Římě roku 2005. Předkládaná kniha je zkrácenou, popularizační verzí tématu jeho disertační práce. Vydání druhé, v Doronu první.

Skladom

7,76 €

Posledné kusy
Kto si, Adam?
Kto si, Adam?

Siegfried Kettling

Boží príbeh s ľuďmi. Zrozumiteľne, pútavo a kvalifikovane písaná „teológia pre neteológov“. V kapitolách: Človek – Boží tvor, Človek – Boží rebel, Muž na kríži, Skutočne vstal z mŕtvych, Budúcnosť – čo nastane alebo čo príde?,ktoré tvoria postupnosť od stvorenia sveta až k jeho novému sformovaniu, autor predstavuje biblické dejiny spásy.

Skladom

5,04 €

E-kniha
E-kniha: Cesta k plnosti křesťanského života
E-kniha: Cesta k plnosti křesťanského života

Hannah Whitall Smithová

Klasika křesťanské duchovní literatury, inspirace pro život v důvěrném vztahu s Bohem.Autorka sa v nej venuje týmto témam: odovzdanie,viera,slobodná vôľa,vedenie,pochybnosti,pokušenie,zlyhanie,spútanie,sloboda,rast,služba,zjednotenie s Bohom,zmysel života.

Ihneď na stiahnutie
-58%

2,65 €

Svätí bojovníci proti satanovi
Svätí bojovníci proti satanovi

Paul Thigpen

17 svätých bojovníkov, ktorí nás učia, ako bojovať dobrý boj a poraziť nášho odvekého nepriateľa. Výnimočnosť knihy Svätí bojovníci proti satanovi spočíva v skutočnosti, že všetky príbehy v nej zaznamenané sú pravdivé. Autor Paul Thigpen v nej opisuje inšpiratívne a triumfálne osudy 17 svätcov - Pátra Pia, Františka z Assisi, Kataríny zo Sieny, Terézie z Ávily, Jána Vianneyho a ďalších desiatok svätých, ktorí bojovali so Satanom. Každý príbeh poskytuje krátke, ale silné pohľady na jedinečnú povahu svätca, ale aj užitočné rady, ako prekonať a zvíťaziť nad pokúšaním diabla.Sú nám príkladom, ako pomocou intenzívnej modlitby, čítaním Sv. Písma, častým prijímaním sviatostí a zdokonaľovaním čností sa opancierovali voči Satanovi. V mene Krista nad Diablom zvíťazili a teraz sa v nebi prihovárajú za každého „bojovníka“ tu na zemi, ktorého Satan napáda mimoriadnymi útokmi, ale aj každodennými pokušeniami. Satan je vždy blízko, pozná naše slabosti a klamstvom nás chce odpútať od Boha. Preto buďme múdri a nechajme sa viesť a inšpirovať svätcami, ktorí už tento boj vyhrali!

Vypredané

7,66 €

Ako si očistiť srdce
Ako si očistiť srdce

Tomáš Špidlík

Kardinál Tomáš Špidlík SJ v tejto knižočke formou otázok a odpovedí ponúka jednoduchý a praktický návod, ako sa vysporiadať s pokušením, so zlými myšlienkami, ako nájsť pokoj srdca a schopnosť modliť sa. Vďaka hlbokému poznaniu východnej, najmä ruskej spirituality a nesmierneho bohatstva múdrosti cirkevných otcov ponúka osvedčené rady, poučenie i návody.V jednotlivých kapitolách prevedie čitateľa od odvekej otázky o pôvode zla, cez rozlišovanie duchov, boj s pokušeniami až po hlbokú modlitbu „srdca“.Kardinál Špidlík je láskavým, múdrym a trpezlivým sprievodcom na ceste duchovného napredovania.Kniha vyšla aj v českom jazyku: Jak očistit své srdce? (2013)

Vypredané

3,40 €

Berme ďábla vážně
Berme ďábla vážně

Adolf Rodewyk

Nemecký jezuita, exorcista žijúci v minulom storočí, hovorí o protivníkovi, ktorý chce ukoristiť pre seba ľudské duše. Tým protivníkom nie je nikto iný než diabol. Rodewyk vysvetľuje, ako sa do sveta dostalo zlo a aké úskoky a ľsti diabol používa. Ide o cennú príručku pre každého, komu nie je ľahostajný osud jeho duše.

Vypredané

1,94 €

Peklo existuje
Peklo existuje

P. Giuseppe Tomaselli

Zkušený italský exorcista představuje na pozadí biblických textů a učení katolické církve skutečnost existence pekla. Oporu pro své úvahy nachází v pravdivých příbězích, které se v historii lidstva staly a které jsou nezvratným důkazem, že peklo opravdu existuje.

Vypredané

2,42 €

O Satanovi
O Satanovi

Elias Vella

Kniha vyšla aj v novom vydaní: O satanovi (4. vyd.)Na jednom exorcizme som sa spýtala pátra Eliasa Vellu, prečo sa zlého ducha počas exorcizmu na nič nepýtal, prečo mu na nič neodpovedal, hoci naň zlý duch ustavične chrlil urážky. Veď je exorcista, mohol to urobiť a možno by sa niečo dozvedel. Odpovedal mi: „Zlý chce dosiahnuť práve to, aby som sa s ním rozprával. Keď sa rozprávam s nim, nemodlím sa a moja pozornosť je upriamená naňho, a nie na Ježiša. Ale keď sa modlím, zlý musí vypadnúť."„Diabol má dva ciele: V prvom rade klamať ľudí, lebo je to veľký klamár, V druhom rade chce odviesť našu pozornosť od Ježiša. A pre to je ochotný urobiť Čokoľvek. Diablove útoky sú veľmi prefíkané a je ťažké odhaliť ho, najmä keď nám predstavuje niečo navonok dobré, čo v sebe ukrýva zlo.""Zámerom tejto knihy je poučiť, kto je diabol, aké sú jeho taktiky, ako možno používať zbrane, ktoré máme k dispozícii. Jej cieľom nie je vyvolať strach z boja proti diablovi, ale zakúsiť radosť z víťazstva. Lebo diabol je už porazený. Porazil ho Ježiš na kríži a diabol o tom vie.""Mágia je nepochybne oblasťou, ktorá patrí diablovi. Nemyslím tým kúzelníkov, ktorí vystupujú na javisku a ponúkajú nám slušnú zábavu svojimi takzvanými magickými kúzlami. Myslím tu predovšetkým na okultizmus, špiritizmus, čary a pod. Diabol je určite prítomný v čiernej mágii. Rituály, ktoré predvádzajú čarodejnice alebo čarodejníci, sú priamou alebo nepriamou pozvánkou diabla v snahe získať väčšiu moc." (autor)

Vypredané

9,01 €

Kristova nesebecká cesta
Kristova nesebecká cesta

Henri J. M. Nouwen

Cesta do hĺbky a duchovný život. V tejto novej kolekcii článkov doteraz nezverejnených v knižnej podobe, Henri J. M. Nouwen skúma nezištnosť, povolanie a kľúč k duchovnej ceste – modlitbu. V krátkych úvahách zhrnutých v knihe Kristova nesebecká cesta Nouwen skúma tému modlitby, ktorá vedie iným smerom, ako cesta Krista a veci, ktoré nás od Neho vzďaľujú ako návnada úspechu, moci, pocitom byť dôležitým a nepostrádateľným.Vo svojom diele sa píše sám pre seba a pre svojich čitateľov, ako sa výberom správnej cesty modlitby môžeme stať podobným Kristovi v nesebeckom živote, ktorý budeme žiť nie len pre seba, ale hlavne pre druhých.

Vypredané

1,84 €

Čas na rozhodnutia 121/2021
Čas na rozhodnutia 121/2021

Marián Husár

Ako rozlišovať túžby srdca? Ako sa nenechať pomýliť pokušeniami a citmi?. Marián Husár je saleziánsky kňaz. V publikácii Čas na rozhodnutia sa snaží nájsť odpovede na to, ako v súčasnej dobe príjmu veľkého množstva (ne)užitočných informácií môžeme rozlišovať túžby srdca, ako sa nenechať zviesť pokušeniami a citmi, kedy vo svojom vnútri prežívame pokoj a podobne.

Vypredané

1,75 €

E-kniha
E-kniha: Rady skúseného diabla
E-kniha: Rady skúseného diabla

C. S. Lewis

Listy skúseného diabla jeho mladšiemu kolegovi. Vo svojom klasickom diele nás C.S. Lewis zasväcuje do korešpondencie medzi dvoma diablami: skúseným Krutodlakom a jeho synovcom Svrabomilom. Krutodlak zastáva byrokratickú funkciu v pekelnej hierarchii a je mentorom neskúseného Svrabomila. Ten práve začína svoju démonickú kariéru v službách „Otca v Hlbinách“ a bol poverený, aby odviedol nového kresťana – “pacienta” – od viery a povzbudil ho k hriechu.Kniha satirickým spôsobom poukazuje na mnohé bežné problémy ľudského života a kresťanskej viery, ako je otázka dobra a zla, pokušenia, pokánia a milosti. Krutodlak a Svrabomil žijú vo svojom morálne prevrátenom svete, kde je chamtivosť a dosiahnutie vlastného prospechu najväčšou hodnotou. Démoni nie sú schopní porozumieť tajomstvu Božej lásky k ľuďom alebo pripustiť možnosť nezištných ľudských cností. Nové vydanie obsahuje v slovenčine doteraz nepublikovanú autorovu esej o knihe.

Vypredané
-21%

7,90 €

Odstup, satane!
Odstup, satane!

Georges Huber

Sám Ježíš Kristus označil několikrát ďábla za „vládce tohoto světa“, což svědčí o tom, jak velkou moc nad lidmi satan má. Georges Huber se ve své knize o démonologii snaží postihnout ďáblovo působení na člověka v konkrétních životních situacích a odhalit znamení prozrazující přítomnost Zlého, jehož největší prohnaností je přesvědčit člověka o tom, že vůbec neexistuje.Čtenáři mají možnost poznat, že popírání ďáblovy existence by se mohlo stát osudným omylem. A naopak ti, kteří jsou oběťmi úzkostného strachu ze zlých duchů, najdou v knize osvobozující světlo. Pro každého se tak může kniha stát obohacením jeho víry a utvrzením, že Kristus, dnes stejně jako kdysi, může se svrchovanou autoritou přikázat: „Odstup, satane!“

Vypredané

5,82 €

Duchovní boj
Duchovní boj

Jerzy Zieliński

V priebehu celej histórie ľudstva sa vedie tvrdý boj proti silám temnoty. Bitka, ktorá započala na počiatku sveta a bude pokračovať až do posledného dňa, podľa slov Pána.Svätý Pavol nám pripomína, že každý človek je chrámom Božím: ,,Neviete, že ste Boží chrám a že vo vás prebýva Boží Duch? Kto by teda Boží chrám zničil, toho Boh zničí. Lebo Boží chrám je svätý - a ním ste vy.“ (1 Kor, 3, 16-17)Ľudské srdce je chrám Boží na podporu kvality a sily duchovných pilierov života: pokory,trpezlivosti,čistoty srdca,rozumného využívania reči.Satan o týchto pilieroch vie a zvádza s každým človekom boj, v ktorom sa snaží uvaliť jeho duchovný chrám do záhuby. Kniha Duchovní boj predstavuje vlastnosti a spôsob myslenia satana. Tiež preberá boj s ním v najkritickejších situáciach duchovného rastu.

Vypredané

3,78 €

Príprava na sviatosť zmierenia
Príprava na sviatosť zmierenia

Józef Augustyn

Brožúra odhaľuje čitateľovi bohatstvo a krásu sviatosti zmierenia a rovnako aj radostné zmierenie s Bohom, ľuďmi a sebou samým. Príprava na sviatosť zmierenia je určená pre všetkých, ktorí chcú žiť v priateľstve s Bohom: teenagerov, dospelých, i „začiatočníkov“ v duchovnom živote... Toto dielo poľského jezuitu je odporúčané najmä tým, ktorí sa spovede boja. Je písaná stručne vo forme úvah a otázok. Je to malý sprievodca pri objavovaní milosrdného Otca.

Vypredané

1,26 €

Duchovní lékárnička
Duchovní lékárnička

Anselm Grün

Kto by nepoznal takéto dni: Život hádže polená pod nohy, smola sa lepí na päty, stále prítomná mrzutosť, frustrácia na každom kroku... Náladu tohto dňa nevylepší ani pocit, že nie je nikto, kto by nás miloval, kto by sa o nás zaujímal. Neustála prítomnosť protichodných pocitov.Otec Anselm Grün v knihe Duchovní lékárnička používa ako prvú pomoc Sväté Písmo. Učí, ako použiť Bibliu v každodennom živote na naladenie sa na príjemnejšiu frekvenciu.Z obsahu: nestriedmosť,nečistota,túžba po peniazoch,chamtivosť,smútok,hnev,znechutenie,túžba po sláve,pýcha.

Vypredané

8,63 €

Rady skúseného diabla
Rady skúseného diabla

C. S. Lewis

Titul vyšiel v novom vydaní Rady skúseného diabla (2013)."C. S. Lewis sa transformoval do úlohy zlého, skúseného ducha Krutodlaka, ktorý radí svojmu mladšiemu nasledovníkovi Svrabomilovi, ako má získať ľudskú dušu. Tak nám celkom nevšedne vzniká pohľad akoby z druhej strany.Krutodlakova pomoc pritom vôbec nevyznieva nezištne, skôr mám pocit predvádzajúcej sa pýchy. Krutodlak a Svrabomil nie sú prototypom učiteľa a žiaka, lebo tu všetko krásne, plynúce z tohto vzťahu absentuje. Myslím, že žiaden zo zlých duchov nie je schopný akéhokoľvek vzťahu, lebo sú zameraní predovšetkým na seba.Človeka zlí duchovia nazývajú pacientom, prípadne hlupákom, ľudským červom, dvojnohým zvieraťom a podobne. Boh má u nich jediné meno, za to píšuce sa veľkými písmenami - Nepriateľ. Úsmevne na mňa pôsobila bezmocnosť a obmedzenosť starého Krutodlaka, ktorý za ten svet nevedel pochopiť záujem Boha o nás ľudí. Je nemožné vysvetliť mu to, pretože z konečnej stanice Absolútna absencia lásky, v ktorej sa diabol ocitol, spiatočné vlaky nechodia.Rady skúseného diabla autor napísal v roku 1941 v Magdalen College v Cambridge, 12 rokov po svojom obrátení. Práve osobná skúsenosť konvertitu mu pomohla pochopiť nielen apatiu, ale aj aktívnu neochotu prijímať náboženstvo. Práve tu sa z kresťanského spisovateľa mimoriadne obdareného výnimočným logickým myslením a z osoby s ľahko zrozumiteľným, živým štýlom vyjadrovania stal jedinečný spisovateľ výnimočných kvalít." (Zuzana Ring)

Vypredané

5,93 €

Sexuálna čistota
Sexuálna čistota

Lothar Gassmann

Zvody číhajú dnes v mnohých oblastiach života. Jedno z najsilnejších pokušení číha v oblasti sexuality. Jestvuje cesta, aby človek obstál sexuálne čistý? Tento zošit ponúka dušpastierske a praktické rady podľa Biblie.

Vypredané

0,97 €

Dobrodružstvo čistoty
Dobrodružstvo čistoty

Eden Dawn

Ako nájsť uspokojenie a pritom nezhodiť zo seba šaty. Dawn Eden je súčasťou čoraz početnejšej skupiny talentovaných profesionálov, ktorí naleteli na to, čo o sexe tvrdí súčasná kultúra. Zistili, že takéto chápanie nie je postačujúce, a začali hľadať niečo viac. Vďaka tomu, čo prežila, je schopná s presvedčivou a ťažko vydobytou múdrosťou ukázať, prečo je život v čistote – ako napovedá samotný názov – vzrušujúci.“ Christopher West, zakladateľ Inštitútu teológie tela„Prečo sa moderná žena po tridsiatke rozhodne vzdať sexu? Tajomný príbeh Dobrodružstva čistoty, ktorý sa pred nami postupne odvíja, odhaľuje hlbokú ľudskú túžbu po pravej láske a opravdivom sexuálnom spojení. Odvážna, krásna knižka.“ Maggie Gallagher, známa novinárka a riaditeľka Inštitútu pre manželstvo„Dobrodružstvo čistoty je dielom autorky, ktorá vie, o čom hovorí. Je to knižka pre každého, kto si uvedomuje, že postoje voči sexualite, ktoré v súčasnosti vládnu vo svete, sú podvodom. Jeho ovocím je zástup osamelých ľudí, ktorým chýbajú životné hodnoty a ktorých spája opustenosť a pocit, že sú zneužívaní. Dawn Eden vie, že skutočne vzrušujúci, láskou naplnený a šťastný život môže človek prežívať len vtedy, ak si osvojí veľký bojový pokrik G. K. Chestertona: ‚Prelomte konvencie! Dodržujte prikázania!‘“ Mark P. Shea, hlavný obsahový redaktor CatholicExchan­ge.com„Omnoho modernejšie dielo než Sex v meste… Dawn Eden vás pozýva na cestu, na ktorej získate oveľa viac, než vám bolo prisľúbené. Eden nielenže ponúka pravdivý obraz toho, čo slobodné ženy v skutočnosti hľadajú, ale robí to s typickou newyorskou transparentnosťou, čím dokazuje, že nemá čo skrývať. Odporúčania, ktoré Dawn ponúka súčasnej slobodnej žene, sú popretkávané odhodlaním, aké nikde inde nenájdete. Viem, o čom hovorím – slobodné ženy mi dennodenne telefonujú do relácie a hľadajú múdrosť, ktorú Eden rozdáva. Kúpte túto knižku každej slobodnej žene vo vašom okolí. Poďakuje sa vám!“ Kevin McCullough, moderátor talkshow a autor kníh

Vypredané

8,73 €

Stagnácia alebo napredovanie
Stagnácia alebo napredovanie

Benedict J. Groeschel

Duchovné odpovede na psychologické otázky: Hriech, pokušenie a integrita Neviera, pochybovanie a viera Hrôza, strach a dôvera Závisť, nepriateľstvo a odpustenie Sebectvo, sebaláska a láska Sebanenávisť, váhavosť a Božia láska Pýcha, márnivosť a Božia láska Smútok, žiaľ a radosťPri skúmaní očividných psychologických problémov sa snažil čerpať odpovede z učenia viery a kresťanskej tradície - zvlášť z evanjelia. Jeho cieľom nebolo naznačiť, že prvý postup - čiže hľadanie psychologických riešení - je chybný. Jeho úmyslom bolo skôr skúmať vplyv Zjavenia a osobnej viery na životné konflikty a ťažkosti.

Vypredané

7,28 €

Pokušení - a jak jim čelit?
Pokušení - a jak jim čelit?

Krzysztof Wons

Kniha polského autora Krzysztofa Wonse představuje ve dvaceti kapitolách členěných vždy do tří částí pohledy na nejrůznější stránky fenoménu pokušení a jeho mechanismu působení na člověka. V prvním úseku je konkrétní podoba pokušení představena na základě biblického textu s líčením prvotního hříchu. Druhý krok vede k zamyšlení, co daná situace znamená pro člověka osobně, a ve třetím kroku jsme vedeni k tomu, abychom rozumem zpracovaný stav v modlitbě rozlišovali a vydali Bohu.Knihu uvítají ti, kteří už na duchovní cestě pokročili, stejně jako ti, kteří se na ní teprve odvažují prvních krůčků. Text je psán velmi srozumitelně, zprostředkovává však velice hutný obsah. Vždyť kdo z nás může tvrdit, že by se ho pokušení v jakékoli své podobě nikdy netýkalo?Z obsahu: pokušenie na x spôsobov: pochybnosť, podozrievavosť, ľahkomyseľnosť, pýcha, žiadostivosť, falošný stud, strach z Boha, zamlčovanie hriechu, útek pred zodpovednosťou...

Vypredané

4,27 €

Je dokonané
Je dokonané

David Wilkerson

nájdenie trvalého víťazstva nad hriechom. Zakladateľ Teen Challenge v knihe poukazuje, ako zvíťaziť nad zakorenenými hriechmi. Ide o vrcholné učenie Davida Wilkersona, vyliate priamo zo srdca, ktoré objavilo Božiu moc, danú Jeho ľudu, aby zvíťazil nad hriechom. Prostredníctvom svojej mimoriadnej schopnosti žiť život podľa Božieho učenia dáva najavo, že kľúč k víťazstvu nad našimi životnými zlozvykmi sa nachádza v jedinej veci: v Novej Zmluve, ktorú Boh ustanovil Svojmu ľudu. V dnešnej dobe pop psychológie väčšina kresťanov zvádza svoj boj s pokušením a hriechom prostredníctvom svojpomocných techník alebo akejsi vytrvalej zanovitosti. Dokonca aj D. Wilkerson počas celých desaťročí, kedy zastával úrad pastora a viedol státisíce k záchrane a vyslobodeniu, v úsilí poznať skutočný pokoj, zvádzal neustály zápas so svojimi zakorenenými hriechmi. Plný odhodlania nájsť cestu k víťazstvu, dospel k pochopeniu ohromujúcej skutočnosti, že nekonečná Božia láska poskytuje veriacim duchovné zdroje, ktoré potrebujú, aby s dôverou uposlúchli každý Jeho príkaz. Toto je jedno z najväčších posolstiev Davida Wilkersona, ktoré sa nachádzajú v jeho najvýznamnejších kázaniach. To, ktoré vykúpi nespočetné množstvo životov do života v posväcujúcej čistote.David Wilkerson (*19. 05. 1931/ †27. 04. 2011), ktorý má z matkinej strany slovenský pôvod, sa narodil v štáte Indiana v USA, ako druhý syn kresťanských manželov Kennetha a Ann Wilkersonovcov. V jeho ôsmich rokoch bol pokrstený Duchom Svätým a od štrnástich rokov začal kázať. David sa po ukončení biblickej školy zosobášil s Gwen a aktívne nastúpil do kazateľskej služby. Naliehavé volanie Ducha Svätého ho priviedlo do newyorských štvrtí plných nebezpečných pouličných gangov, kde začal medzi ich členmi šíriť evanjelium. Po roku pôsobenia v New Yorku, v roku 1958, založil hnutie Teen Challenge, ktoré sa dnes zameriava na evanjelizačnú službu a sociálnu prácu s drogovo závislými. Táto služba zaznamenala obrovský úspech a rýchlo sa rozšírila po celej Amerike a neskôr aj po celom svete. V súčasnosti registruje nadnárodná centrála Global Teen Challenge viac ako 1 100 centier v 115 krajinách sveta. David Wilkerson založil v roku 1964 službu Youth Crusades, prostredníctvom ktorej oslovil desaťtisíce mladých ľudí zo všetkých spoločenských vrstiev. Spolu so svojím synom Garym začali organizovať konferencie s názvom Renewing your passion for Christ. Úlohou tejto služby bolo vyučovanie a kázanie pre pastorov a služobníkov s cieľom vyvolať a obnoviť túžbu po osobnom vzťahu s Ježišom Kristom. Ďalej, v roku 1971 založil celosvetovú evanjelizačnú organizáciu World Challenge. V roku 1987 založil aj naddenominačnú cirkev Times, Square Church na Manhattane v New Yorku, kde bol pastorom až do jeho smrti. Počas kázní sa zameriaval na povzbudzovanie ľudí k hlbšiemu hľadaniu Boha prostredníctvom osobného poznávania Ježiša Krista a skúsenosti s Duchom Svätým. Reverend David Wilkerson mal hlboký vzťah aj k Slovensku, o ktorom sa vyjadril ako o kľúčovej krajine, s ktorou má Boh špeciálny plán pre kresťanské prebudenie celej Európy. Okrem služby kazateľa písal aj knihy, ktoré sú stále veľmi populárne a prekladané do mnohých jazykov. Okrem toho publikoval aj veľké množstvo kázní, študijných materiálov a evanjelizačných textov s duchovnou tematikou. Celý svoj produktívny život organizoval a viedol evanjelizácie v USA i po celom svete. Venoval sa charite, zakladaniu kresťanských zborov a mnohým ďalším aktivitám.

Vypredané

13,58 €

Cesta k plnosti křesťanského života
Cesta k plnosti křesťanského života

Hannah Whitall Smithová

Klasika křesťanské duchovní literatury, inspirace pro život v důvěrném vztahu s Bohem.Autorka sa v nej venuje týmto témam: odovzdanie,viera,slobodná vôľa,vedenie,pochybnosti,pokušenie,zlyhanie,spútanie,sloboda,rast,služba, zjednotenie s Bohom,zmysel života.

Vypredané

6,07 €

Breviář hříchu
Breviář hříchu

Cornelius Plantinga, Jr.

O věcech, které měli být úplně jinak. Kniha Breviář hříchu se snaží oživit jedno staré povědomí, které se v posledních desetiletích vytratilo a podlehlo určitým změnám. Povědomí hříchu nás doprovázelo jako náš stín. Křesťané hřích nenáviděli, báli se ho, utíkali před ním, byl příčinou jejich zármutku. Autor předkládá stručný popis – breviář – povahy a dy-namiky hříchu. Hřích je trestuhodné narušení „šalomu“ – pokoje, harmónie a požehnání, které Bůh zamýšlel pro své stvoření. Hřích narušuje šalom, protože narušuje mír, protože zasahuje do věcí, které jsou, jak mají být.Kniha Breviář hříchu: popisuje, jak hřích kazí to, co je dobré a jak se jeho nákaza šíří;hovoří o veškerých pózách a ironii hříchu;zobrazuje povahu a dynamiku hříchu;porovnáva hřích s bláznovstvím a návykovou závislostí;popisuje několik „kla-sických“ postojů hříchu a směry, kterými se pohybuje (útok a útěk).Kniha byla oceněna časopisem Christianity Today jako Nejlepší kniha roku 1997.

Vypredané

1,94 €

Oheň jeho svatosti
Oheň jeho svatosti

Sergio Scataglini

Připravte se na vstup do Boží přítomnosti. Kto z vás by sa napil vody, v ktorej by boli "len" 2 % splaškov? To je nemysliteľné! Rovnako aj Boh hľadá stopercentnú čistotu v našich životoch. Nechce, aby sme sa stotožňovali s hriechom, ale aby sme vyhľadávali svätosť. Len vtedy uvidíme, ako plynie jeho moc cez nás a prežijeme Božiu prítomnosť. Je len jedna cesta k duchovnému očisteniu a tá vedie priamo cez "oheň jeho svätosti". Až keď sme čistí, tak pochopíme nepredstaviteľné výhody, ktoré sú spojené s oddaným životom pre nášho Pána. Jeho moc bude prúdiť cez nás, aby stratení mohli byť zasiahnutí Božím slovom.

Vypredané

5,72 €

Pradějiny
Pradějiny

Jiří Beneš; Petr Vaďura

Prvních jedenáct kapitol Bible patří k nejznámějším biblickým pasážím. Není proto divu, že o příbězích popisujících stvoření, konflikt Kaina a Ábela, potopu a stavbu babylónské věže existuje tolik falešných domněnek a roztodivných interpretací. To byl také jeden z hlavních důvodů, proč rozhlasový redaktor Petr Vaďura požádal biblistu Jiřího Beneše, vedoucího katedry biblických studií na Husitské teologické fakultě Univerzity Karlovy, aby spolu hovořili o tom, co říká samotný hebrejský text. Beneš text překládá a vykládá tak, že se čtenáři stávají přímými účastníky dění. Nezabývá se zde textovou kritikou, nezkoumá, kdo texty napsal a jakými úpravami prošly. Jeho výklady jsou vedeny citem pro existenciální situaci dnešního člověka, takže posluchač se stává jednou z postav vyprávěného biblického příběhu. Kniha proto nepodává jen informace, ale především zve k oslovení a zásahu hluboko v lidském nitru.

Vypredané

11,06 €

Ďábel a jeho služebníci
Ďábel a jeho služebníci

Walter Nigg

Walter Nigg sleduje zosobněné zlo v průběhu staletí a důrazně ukazuje, jaký měla v dřívějších staletích vliv víra v ďábla na kolektivní psychiku. Podrobně popisuje nejen boj světců s mocnostmi temnoty, ale i pokusy moderních spisovatelů vypořádat se s problematikou ďábla. Je to aktuální kniha plná povzbuzení.

Vypredané

6,11 €

Zamilovanost jako duchovní zkušenost
Zamilovanost jako duchovní zkušenost

Pavel Hofírek

Jsem zamilovaná. Je to úžasné. Ale co s manželem a dětmi?. Kniha je určena dospělým věřícím lidem, kteří to mají s "láskou" těžké, těm, kdo pevně věří, že za vším je možné uvidět moudrou a laskavou ruku Boží. Tyto řádky jsou určeny těm "šťastně-nešťastně" zamilovaným, kteří se cítí jako na vlnách, jednou nahoře a jednou dole, a rozhlíží se, kde je pevný bod, o který se opřít.Pozorný pohled a poctivé přemýšlení nad skutečností zamilovanosti v lidském životě nám jasně ukáže její limity a stíny. Nejspíš tím přijdeme o ten romanticky naivní pohled na zamilovanost, ale snad uvidíme význam a krásu daru zamilovanosti mnohem lépe než dosud.Zkušenost zamilovanosti se nám může stát zrcadlem, ve kterém zahlédneme odraz duchovního světa. Většinou k tomu ale nevede šťastná zamilovanost, kdy je člověk naplněn až po okraj štěstím právě prožívaným. Ani nešťastná zamilovanost, kdy je náš pohled zastřen stínem bolesti a zklamání.Nejlépe nám k tomu poslouží zkušenost šťastně-nešťastné zamilovanosti, kdy nám v dosažení „štěstí“ v naplněném milostném vztahu brání jen naše láska. Láska k manželovi či manželce, láska k tomu druhému, láska k dětem, láska k Boží pravdě… Taková zamilovanost je náročnou výzvou k obnovení a prohloubení naší lásky. Naší lásky k druhým, k sobě a k Bohu. Kéž by tato knížka aspoň některým pomohla na této cestě růstu v lásce!

Vypredané

5,04 €

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, pred 4 dňami

žiadna

userAvatar

Ľubomír, pred týždňom

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, pred týždňom

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk