Knihy s umeleckou fikciou

Knihy s umeleckou fikciou

(101 produktov)

Každý človek sa občas zasníva a popustí uzdu svojej fantázii. Veď čo je zlé na tom nechať sa uniesť ...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Pán sveta
Pán sveta

Robert Hugh Benson

Pán sveta je román o Antikristovi, ktorý pred druhým Kristovým príchodom bude pokúšať kresťanov a lákať ich k odpadnutiu od pravej viery. Opisuje poslednú bitku v nadprirodzenej vojne. Bitku Dobra a Zla, ktorá začala svoj boj v nebi i na zemi pádom anjelov a bude končiť všeobecným súdom. Potom bude nasledovať vytvorenie nového neba a novej zeme. Tento román pápež Benedikt XVI. nazval „prorockým“ a odporučil ho aj pápež František v týchto konkrétnych bodoch: v knihe Pán sveta vidí naplnenie v rokoch 2015-2016naplnenie udalostí z Parížskeho dohovorupostavy knihy Julian Felsnburgh (Barack Obama?), Európa v kríze a otec František (Pápež?)Kto pomáha Felsenburghovi pri zriaďovaní nového náboženstva a vytvorení zlatého veku ľudstva? Ľudstvo sa čoskoro dozvie, že "zlatý vek" je obrovská lož.Robert Hugh Benson – autor fikcie – starostlivo preskúmal všetky pasáže o konci sveta a poslednom súde, ktoré sú obsiahnuté vo Svätom písme. Pozadie tohto románu sa pevne pridŕža učeniu Cirkvi i cirkevných otcov.

Skladom

8,63 €

Kráľovskí bojovníci
Kráľovskí bojovníci

Priscilla Shirerová; Gina Detwilerová

1. diel. Kráľovskí bojovníci je pútavo napísaný príbeh, ktorí v mladých chlapcoch a dievčatách vyvolá túžbu vydať sa na veľké dobrodružstvo prostredníctvom stránok knihy! Autorkám Priscille Shirerovej a Gine Detwilerovej sa podarilo napísať nápaditý príbeh podobný Harrymu Potterovi, ale na kresťanskom podklade. Na dobrodružstvách bratov Xaviera a Evana, ktorí sa ocitnú v záhadnej krajine Ahoratos, sú čitateľovi zaujímavou formou predkladané a vyzdvihované duchovné i morálne hodnoty. Bratia, bojujúci s nepriateľom, ktorého očami nevidia, musia sa naučiť dôverovať svojmu sprievodcovi Ruwachovi, vďaka ktorého múdrosti a dobrým radám môžu poraziť mocného nepriateľa.Kniha je určená najmä čitateľom od 8 do 12 rokov.

Skladom

8,63 €

Posledný pojedač hriechov
Posledný pojedač hriechov

Francine Riversová

Ďalší úspešný román svetoznámej Francine Riversovej rozpovie tajuplný príbeh cesty a spútania následkami hriechu. Dej knihy Posledný pojedač hriechov sa odohráva v 50. rokoch 18. storočia v Apalačských horách, kde žije desaťročná Cadi Forbes v izolovanej komunite ľudí. V tejto komunite sa pohybuje aj pojedač hriechov, ktorému platia za to, že od zosnulých vezme hriechy alebo morálne zločiny. Cadi je veľmi nešťastná a utápa sa v bolesti nad svojimi hriechmi, ktorých ťarchu nevie zvládnuť a preto sa rozhodne nájsť posledného pojedača hriechov. Je odhodlaná zbaviť sa hriechu a pocitu vinu, ktorý ju tak veľmi sužuje. Stretnúť sa s pojedačom hriechov je však zakázané. Cadi čelí postupom času neuveriteľným stretnutiam, vďaka ktorým spoznáva oveľa viac než len vlastnú vinu z dávnej udalosti.Francine Riversová nám otvára príbeh dievčatka, ktoré zisťuje, že akákoľvek vina nie je dostatočne ťažká, pokiaľ ju od vás prevezme Boh.

Skladom

12,51 €

Neviditeľná invázia
Neviditeľná invázia

Priscilla Shirerová; Gina Detwilerová

2. diel. Dobrodružstvo bratov Xaviera a Evana pokračuje v pokračovaní trilógie Neviditeľná invázia. Autorka Priscila Shirerová v druhom dieli dáva veľký priestor taktiež neviditeľnej ríši Ahoratos, v ktorej budú opäť konfrontovaní so zúrivým nepriateľom. Pomocnou rukou im v neľútostnom boji bude Ruwach a Zdroj, vďaka ktorým sa naučia ako čeliť novým taktikám a zbraniam protivníka. Kniha je určená najmä čitateľom od 8 do 12 rokov.

Skladom

8,63 €

Učiteľova dcéra
Učiteľova dcéra

Julie Klassenová

(2. vydanie). Keď mladá slečna Emma Smallwoodová zistí, že súkromná chlapčenská škola jej otca ide dolu vodou, rozhodne sa zobrať situáciu do vlastných rúk. Napíše list bývalým zákazníkom, ktorí jej navrhnú, aby ona a jej otec prišli učiť k nim ako súkromní učitelia.Keďže situácia v škole je neúprosná, Emma s ponukou súhlasí, a vydá sa spolu s otcom na juhozápadné pobrežie Anglicka. Tu stretne bývalých žiakov svojho otca, bratov Philipha a Henryho. Avšak niečo nie je v poriadku. Polnočné návštevy v Emminej izbe, zakázané a tajomné chodby, do ktorých nesmie vstúpiť, nevľúdne privítanie, to všetko Emmu presvedčuje o tom, že sa v dome niečo deje. Povedia jej však bratia o svojich tajomstvách?Odhalí Emma všetky záhady tohto domu?Román Učiteľova dcéra je kniha pre všetkých, ktorí majú radi romantiku s prímesou tajomstva. Všetky dobrodružstvá budú prežívať s hlavnými hrdinami od prvej až do poslednej stránky.

Skladom

15,42 €

Maliarova dcéra (2. vydanie)
Maliarova dcéra (2. vydanie)

Julie Klassenová

Julie Klassenová vo svojom románe Maliarova dcéra prináša opäť raz dávku romantiky i napätia.Sophie Dupont je maliarova dcéra. Pomáha otcovi v ateliéri a v súkromí sama maľuje severodevonské pobrežie, ktoré je inšpiráciou mnohých výtvarníkov. Jedným z nich je Wesley Overtree. Toho okrem prírody mimoriadne zaujíma aj samotná Sophie.Wesleyho brat Stephen má v "náplni práce" preberať bratove povinnosti. Na konci dovolenky dostane Steven úlohu nájsť brata a priviesť ho domov. V Devonshire sa dozvie, že Wesley je na ceste do Talianska a bývalého hostiteľa zanechal v neľahkej situácii. Zodpovednosť mu káže ochrániť mladú dámu a odčiniť bratove zlyhania, a tak Sophii navrhne sobáš. Sophia sa zmieta medzi dvoma rozhodnutiami - počkať na neistý návrat prvej lásky alebo prijať manželstvo z rozumu?

Skladom

15,42 €

Keď srdce zavolá
Keď srdce zavolá

Janette Okeová

Príbehy z kanadského západu I. Román Keď srdce zavolá je klasickým romantickým príbehom z kanadských prérií od obľúbenej autorky Janette Okeovej.Mladá, krásna a odhodlaná učiteľka Elizabeth si nájde prácu v škole na úpätí Skalnatých vrchov v Kanade, kde má vyučovať deti farmárov. Keďže pochádza z moderného mesta, nehostinná divočina, v ktorej sa zrazu ocitne, ju celkom zaskočí. Jej húževnatosť zapadnúť medzi miestnych obyvateľov a formovať mladé mysle a charaktery svojich žiakov jej však pomáhajú napredovať a vyrovnať sa s nepriaznivými podmienkami. V tomto prostredí Elizabeth navyše stretáva Wynna Delaneyho, člena Kráľovskej kanadskej jazdnej polície, ktorý jej nie je ľahostajný...

Skladom

9,60 €

Nevesta z Ivy Greenu
Nevesta z Ivy Greenu

Julie Klassenová

Historky z Ivy Hillu, 3. diel. V Ivy Hill sa v posledných mesiacoch stalo toho veľa, mnohí našli novú lásku a splnili si sny, no niektoré otázky stále pretrvávajú a zopár nesplnených prianí čaká na ich splnenie.Mercy Groveová rozmýšľa, že opustí Ivy Hill a stane sa guvernantkou, pretože muž, ktorého miluje, je pre ňu nedosiahnuteľný. No toto rozhodnutie bude mať zaujímavé dôsledky nielen pre jej život. Jej priateľka Jane Bellová sa musí rozhodnúť, či sa vydať za Gabriela Lockea, vzdať sa hostinca a tak ďalšieho muža odsúdiť na bezdetné manželstvo.Do dediny prichádza tajomná krajčírka, s ktorou sa miestne dámy snažia spriateliť. No začínajú tušiť, že nie je tou, za ktorú sa vydáva. Je to podvodníčka? Čelia nejakému nebezpečenstvu? Dámy z Ivy Hillu sa tešia na jednu svadbu, ale možno budú všetci prekvapení ako sa neočakávane splnia sny. Nenechajte si ujsť vzrušujúci záver knihy Nevesta z Ivy Greenu.Julie Klassenová je autorkou románov, ktorej knihy sa umiestňujú na popredných miestach literárnych súťaží.

Skladom

13,48 €

Panie z Ivy Cottage
Panie z Ivy Cottage

Julie Klassenová

Historky z Ivy Hillu, 2. diel. Julie Klassenová ponúka čitateľom opäť sa zatúlať do dávneho Anglicka na prelome 19. storočia, a to konkrétne k dedinke Ivy Cottage, kde autorka znovu otvára nežný a láskavý príbeh priateľstva a lásky.Príbeh sleduje niekoľko žien a zmeny, ktoré nastali, a na ktoré si pomaličky začínajú zvykať. Rachel, dcéra skrachovaného ďžentlemena, sa ocitá v ťažkých časoch a potrebuje peniaze a prácu. Mercy, riaditeľka dievčenskej školy v Ivy Cottage, čelí novým nedisciplinovaným študentom , ktorí nedbajú na pravidlá. A taktiež je tu Jane, ktorá sa stala nedávno vdovou a tvrdo pracuje, aby udržala svoj podnik nad vodou. Tieto tri ženy bojujú v románe so zložitými okolnosťami, ktoré nastali a predsa sa nevzdávajú a odhodlane pokračujú so svojím životom a s hľadaním riešenia pre ich problémy. Každá z týchto žien čelí novým výzvam s pokorou a vierou. Rachel je po smrti otca nútená spoliehať sa na finančnú pomoc dám z Ivy Cottage a hľadá spôsoby, ako by mohla splatiť svoje podlžnosti. Všetky tri ženy sa spoja myšlienkou, aby Rachel otvorila v Ivy Cottage prvú knižnicu, keďže jej nebohý otec vlastnil veľkú zbierku kníh. Rachel sa do tejto vzrušujúcej úlohy púšťa a vďaka tomu prichádza na dávne tajomstvá a taktiež sa stretáva s mužom, ktorý jej zlomil srdce.

Skladom

13,48 €

Meče slova
Meče slova

Priscilla Shirerová; Gina Detwilerová

3. diel. Trilógia Neviditeľná invázia finišuje tretím dielom Meče slova, kde sa kráľovskí bojovníci tešia zo zisku mečov, ktoré skompletizovali ich výzbroj. Ruwach svoj sľub dodržal a bojovníci s mečmi slova musia v neviditeľnej krajine Ahoratos čeliť hlavnému protivníkovi, ktorý im znepríjemňoval život. Autorka Priscilla Shirerová ako mama troch chlapcov napísala túto knihu so zameraním hlavne na čitateľov vo veku 8 až 12 rokov.

Skladom

8,63 €

Most na Belle Island
Most na Belle Island

Julie Klassenová

Historický román s detektívnou zápletkou Most na Belle Island z regenetského obdobia rozpráva príbeh mladého právnika Benjamina Bookera a Isabelle žijúcej na ostrove Belle Island.Benjamin Booker vyšetruje vraždu a pátranie po dôkazoch ho dovedie na malý ostrov na Temži, zahalený hmlou a tajomstvom. Na otrove už desať rokov žije Isabelle, ktorá život na ostrove považuje za bezpečný. Správa o vražde ju preto šokuje. Zároveň si začne spomínať na sen, v ktorom mŕtveho muža videla. No čo ak to nebol sen ale spomienka?Po vražde ďalšieho človeka vedú dôkazy priamo k Isabelle. Tá už nevie, na koho sa môže skutočne spoľahnúť a nakoniec nedôveruje ani vlastnej mysli...

Skladom

15,42 €

Strážkyňa príbehov
Strážkyňa príbehov

Lisa Wingateová

Príbeh známej autorky Lisy Wingateovej vtiahne čitateľa poľahky do deja, pretože sa v ňom prelínajú dve časové línie.Jedna je zasadená do vzrušujúceho času tajomnej histórie Melingeon - Appalachských ľudí. Mnohí prieskumníci ich nazývali aj modrookí indiáni. Ich pôvod dodnes nie je presne známy.Druhá časová línia románu Strážkyňa príbehov začína, keď úspešná newyorská editorka nájde záhadný rukopis a ocitne sa zapletená do príbehu mladej ženy. Je ľahké si tento príbeh zamilovať, lebo autorka je jednoducho „majster rozprávač“. Kniha je voľným pokračovaním románu Listy do neba.

Skladom

5,77 €

Získaj si jej priazeň
Získaj si jej priazeň

Tamera Alexanderová

Román z veľkostatku Belle Meade, 2.diel. Skúsená a talentovaná jazdkyňa Maggie Lindenová sa snaží zabrániť finančnému krachu svojej rodiny v ťažkom povojnovom období tým, že sa rozhodne vyhovieť otcovej žiadosti a vydať sa cudzinca, ktorý môže zachrániť ich majetok. Cullen McGrath má možno peniaze aj charizmu, ale tiež má aj minulosť. Navyše je to Ír - niekto, koho vysokopostavení nashvillčania medzi seba len tak nevezmú. Maggine odhodlanie súťažiť na dostihoch so svojou kobylou sa stretol s Cullenovou túžbou vyhnúť sa konským pretekom za akúkoľvek cenu. Čo sa skrýva za jeho neochotou a môže mu Maggie zveriť svoje srdce? Ten najnepravdepodobnejší pár musí nájsť v knihe Získaj si jej priazeň spôsob, ako sa postaviť svojim vlastným predsudkom a spojiť svoje srdcia i myseľ a poraziť nenávistné sily z okolia, ktoré neohrozujú len ich majetok, ale aj ich šťastie.

Skladom

11,54 €

Posledné kusy
Zimná vojna
Zimná vojna

Priscilla Shirerová; Gina Detwilerová

Dodatok. Zimná vojna je dodatkom k veľmi úspešnej trilógii Kráľovskí bojovníci od Priscilly Shirerovej.Kráľovskí bojovníci sa vracajú do Ahoratosu. Nachádzajú tu zničené, holé a nebezpečné miesto. Tu sa začína vojna so zimou a ďalšie dobrodružstvá kráľovských bojovníkov.Kniha je určená najmä čitateľom od 8 do 12 rokov.

Skladom

8,63 €

Záhadná guvernantka
Záhadná guvernantka

Kristi Ann Hunterová

1. diel. Záhadná guvernantka je prvou časťou série Sídlo Haven Manor. Dej románu sa odohráva v regentskom období. Príbeh sa zaoberá citlivými témami triedy šľachty a elity v regentskom Londýne a prináša svieži pohľad na často skrytú stránku tejto éry.Ústrednými postavami sú Graham a Kit. Kristy Ann Hunterovej sa podarilo naozaj unikátne vykresliť ich charakterové vlastnosti. Pobaví vás Grahamov zmysel pre humor ale budete sympatizovať aj s vážnou, ale praktickou a odhodlanou Kit.Vďaka dynamickým, originálnym postavám a živému prostrediu je tento pôvabný príbeh plný lásky, túžby, nádeje i zábavy, no zároveň núti čitateľa neostávať len na povrchu, ale ísť do hĺbky. Nechajte si aj vy ukradnúť srdce týmto pútavým príbehom!

Skladom

14,45 €

Lekárnikova dcéra
Lekárnikova dcéra

Julie Klassenová

Lilly Haswellová je lekárnikova dcéra. Po matkinom náhlom odchode pre mnohými rokmi pomáha otcovi v jeho obchode. Nechtiac sa musela stať paňou domu a strážkyňou svojho mladšieho brata, vo svojom srdci však vždy túžila po niečom viac ako bola práca v lekárni. Keď jedného dňa lekárnikovu rodinu navštívi teta a strýko z Londýna, Lilly sa naskytne šanca na nový život. V Londýne Lilly nachádza stopy a informácie o matkinom záhadnom zmiznutí, no náhle ju zastihne správa o otcovej chorobe, pre ktorú sa musí vrátiť naspäť domov. Julie Klassenová vo svojom románe Lekárnikova dcéra vytvorila pútavý príbeh, počas ktorého si každý zanietený čitateľ kladie otázku: Nájde Lilly spokojnosť v živote, ktorý kedysi chcela opustiť? Alebo bude tajná práca lekárničky jej pádom?

Skladom

19,30 €

Neželaná príťažlivosť
Neželaná príťažlivosť

Kristi Ann Hunterová

časť štvrtá. Kniha Neželaná príťažlivosť je ďalším titulom, ktorý vychádza ako voľné pokračovanie v sérii Sága rodu Hawthornovcov z pera skvelej autorky Kristi Ann Hunter. Vojvoda z Rivertonu, menom Griffith má rád vo všetkom poriadok, logiku a k tomu všetko pod kontrolou. Tento svoj postoj sa snaží prirodzene uplatniť aj pri hľadaní svojej budúcej manželky. A tak žije v presvedčení, že jeho pravou nevestou je slečna Frederica St. Claireová. Táto žena je pre neho však až podivne nedosiahnuteľná. Namiesto nej sa mu do cesty pripletie krásna sesternica Isabella Breckenridgeová.Isabella, ktorá sa mala tešiť zo svojho spoločenského debutu, musí zabudnúť na svoje romantické sny a pre rodinné problémy pristúpi na hru jej strýka, kde využije svoju krásu. Čím viac spozná Griffitha, tým viac ľutuje túto nepríjemnú povinnosť, ktorá jej bráni v tom, aby s ním snívala o svojej budúcnosti.Dopadne tento príbeh nakoniec šťastne?

Skladom

12,13 €

Čipkárka
Čipkárka

Laura Frantz

Historický ľúbostný román Čipkárka sa odohráva v období koloniálnej Ameriky v roku 1775.Ústrednou postavou románu je Lady Elisabeth „Liberty“ Lawsonová, dcéra britského viceguvernéra Virgínskej kolónie. Vo výhliadke má výhodné manželstvo, no bez lásky. Jej život pôsobí na prvý pohľad usporiadane, avšak koloniálny Williamsburg je ako sud s pušným prachom, čo onedlho vyletí do vzduchu. Bratranec jej snúbenca, Noble Rynallt, má povstalecké sklony. Každý, kto má dočinenia s britskou šľachtou, je podozrivý zo špionáže. Liberty sa čoskoro bude musieť rozhodnúť, či zostane verná svojim anglickým koreňom alebo sa pridá k Nobleovi a radikálnym revolucionárom.Na strane Liberty už nestojí nitko, len patriot Noble Rynallt. Postupne sa medzi nimi rodí vzťah. Avšak neustále nebezpečenstvo a prekvapujúci dej vyvolávajú otázky: Môže sa toto všetko skončiť dobre? A za akú cenu?

Skladom

14,45 €

Večné puto
Večné puto

Laura Frantz

Strhujúci román Večné puto, ktorého autorka Laura Frantz čerpá inšpiráciu z vlastnej rodinnej histórie, je pútavým príbehom dvoch vyhnancov v časoch koloniálnej Ameriky.Magnus MacLeish a Lark MacDougallová vyrastali na pozemkoch bohatého panstva malebného ostrova Kerrera. Zatiaľ čo Magnus sa stal dedičom rodinného zámku, Lark bola v jeho službách iba včelárkou, ktorá sa snažila svojim včelárskym majstrovstvom pomôcť Magnusovej manželke k vyliečeniu neplodnosti. Keď však Magnusovu manželku namiesto uzdravenia a počatia nového potomka postretne nečakaná smrť, Magnus a Lark sa ocitnú na lavici podozrivých. Následkom víru obvinení sú vyhostení z ich milovaného domova a predaní do služby v ďalekej Amerike. V novom svete sú postavení pred neľahkú výzvu začať úplne od začiatku.

Skladom

14,45 €

Nebezpečné dedičstvo
Nebezpečné dedičstvo

Elizabeth Camdenová

Historický román Elizabeth Camdenovej Nebezpečné dedičstvo je pútavým príbehom, v ktorom sa stretneme s tajomstvami, intrigami, šiframi a nebude v ňom chýbať ani dávka romantiky. Lucy Drakeová je telegrafistka ovládajúca Morseovu abecedu. Sir Colin Beckwith je nadaný, príťažlivý a neznesiteľne očarujúci muž, ktorého náhly príchod sa stane pre Lucy hrozbou. Ona i Colin pracujú v konkurujúcich si britských agentúrach. Napriek tomu, že sú súpermi, Lucy musí uznať, že Colinove konexie by mohli pomôcť jej rodine v právnej bitke o právoplatné dedičstvo. Medzi oboma postavami nakoniec vznikne spojenectvo, ktoré však pre nich môže byť aj nebezpečenstvom...

Skladom

14,45 €

Výnimočná krása
Výnimočná krása

Tamera Alexanderová

Príbehy z Belmontu • 2. Výnimočná krása je druhou knihou zo série Príbehy z Belmontu od autorky Tamery Alexanderovej.Po tom, čo je brat Eleanor Braddockovej zabitý vo vojne Severu proti Juhu, sa mladá žena rozhodne presťahovať do Belmont Mansion ku svojej tete Adelicie Acklenovej – najbohatšej žene Ameriky. Adelicia je posadnutá rozhodnutím, nájsť vhodného manžela pre svoju neter a trvá na tom, že Eleanor sa vydá v súlade s očakávaniami spoločnosti. Avšak Eleanor, ktorá dobrovoľne pracovala na bojových poliach občianskej vojny má iné ciele. Cíti povolanie založiť domov pre vojnové vdovy a ich siroty.Marcus Geoffrey si v Nashiville vychutnáva oddych od svojich povinností a zaoberá sa šľachtením nových druhov rastlín. Adelicia mu dá povolenie vykonávať svoje pokusy v jej skleníku. Keď sa Elenaor stretne s Marcusom, nemá tušenie, že je arcivojvodom z Habsburského domu, druhý v rade na rakúsky trón, ktorého ťaží príkaz vziať si za manželku barónku Máriu Elizabeth Albrecht von Haas. Eleanor a Marcusa zblíži spoločné úsilie o oslobodenie sa od požiadaviek druhých, ktoré sú na nich kladené. Ich vzájomná príťažlivosť sa vyvíja v lásku aj napriek šokujúcim informáciám, ktoré vychádzajú na povrch. Výnimočná krása je historický príbeh, plný romantiky, ktorá sa zdá byť beznádejná, s detailným pohľadom na následky vojny, ktorá takmer úplne zničila krajinu.

Skladom

13,10 €

V tvojej koži
V tvojej koži

Lynn Austinová

Predstavte si, že ste mladá vdova, ktorá po prvý raz prichádza do domu svojich svokrovcov, ktorí ju nikdy nevideli, a tam zistíte, že u nich už takmer štyri roky žije žena s vaším menom a dieťaťom vo veku vášho synčeka. Presne takto pútavo sa začína román Lynn Austinovej V tvojej koži. „Audrey si sadla vo svojej izbe a so znechutením zistila, že Eve Dawsonovej závidí – tak ako jej závidela celý život... Ochotne by sa vzdala svojho majetku, aby si s ňou mohla vymeniť miesto.“1950: Po skončení vojny opúšťa Audrey Clarksonová rodinné sídlo v Anglicku, aby so svojím synčekom začala nový život v Amerike. Ako ovdovená vojnová nevesta potrebuje finančnú podporu svojich amerických svokrovcov, ktorých nikdy predtým nevidela. Po príchode do Ameriky však zisťuje, že jej dlhoročná priateľka Eve Dawsonová tam už štyri roky vystupuje pod jej menom. Rozmotávaním klbka klamstiev vyplávajú na povrch Audrine aj Evine tajomstvá – a zároveň komplikovaná história ich priateľstva.1940: Eve a Audrey už ani nemohli byť odlišnejšie. Spoznali sa na Wellingford Halle, kde Evina matka slúžila ako komorná Audrinej matky. Ich vzájomné rozdiely spôsobili, že v dospelosti sa ich cesty rozišli, aby sa v čase hrozby nacistickej invázie znovu stretli. Americký vojak umiestnený v Anglicku prináša Audrey šancu na lásku a rozpad triedneho systému predstavuje pre Eve nádej na spoločnú budúcnosť s Audriným bratom. Vojna však zamieša karty a prinúti obe ženy urobiť rozhodnutia, ktoré budú mať nečakané následky.

Skladom

14,45 €

Prísaha
Prísaha

Tamera Alexanderová

1. diel. Tamera Alexanderová napísala tento román tak, aby sa snúbili historické udalosti s podmanivým príbehom. Dej sa odohráva v čase americkej občianskej vojny, keď poslednú novembrovú noc v roku 1864 sa pri Frankline v štáte Tennessee uskutoční krutá bitka a zničí konfederačnú armádu. O život takmer prichádza aj kapitán Roland Ward Jones, ktorému teraz hrozí amputácia nohy. No to si nedokáže predstaviť a tak prinúti Elizabeth „Lizzie“ Cloustonovú – guvernantku u McGavockovcov, majiteľov Carntonu –, aby to chirurgovi nedovolila. V tú noc pri Lizzie zomiera mladík, ktorý ju veľmi prosí, aby odovzdala jeho odkaz istému adresátovi. O chlapcovi však nenachádza žiadne úradne záznamy, pozná len jeho prvé meno. Kapitán Jones jej ponúkne svoju pomoc. Lizzie premýšľa, či má jeho ponuku prijať, aby mohla dodržať svoju prísahu. Počas liečby v nemocnici sa kapitán Jones zaľúbi do Lizzie, no tá je už zasnúbená. Svojho snúbenca však nemiluje.

Skladom

14,45 €

Stav sa o jej srdce
Stav sa o jej srdce

Tamera Alexanderová

Román z veľkostatku Belle Meade, 3.diel. Príbeh, v ktorom sa spája téma rodiny s vysokým a vplyvným postavením, politika a srdcia bijúce pre lásku je späť Tamera Alexanderová prenáša čitateľa do obdobia železníc a vyostreného napätia Éry rekonštrukcie v roku 1870.Alexandra je jedinou dcérou nashvillského právnika, potomka zakladateľov mesta, a ich rod sa považuje za súčasť spoločenskej elity. Alexandra sa snaží vysporiadať so zármutkom zo smrti svojho snúbenca a jej otec svoju dcéru tlačí do svadby so starým vdovcom, čo Alexandra odmieta, pretože túži byť učiteľkou, presne ako jej bývala láska. Rozhodne sa vzdorovať svojej rodine a začne nasledovať svoj sen o výučbe na rodiacej sa slobodnej Fiskovej univerzite. Medzitým sa vlastník coloradskej železnice, Sylas Rutledge, pokúša získať kontrakt na rozšírenie svojej železnice v Nashville. Vďaka tomu si uvedomí, aké silné a prekvapivé puto ho spája s Alexandrou. Alexandra v tejto knihe neúnavne bojuje nielen za svoju budúcnosť, ale aj budúcnosť svojich študentov. Snaží sa vyriešiť zlé podmienky školy a povzbudzovať svojich študentov, aby vytrvali, hoci sa veci zdajú pochmúrne a beznádejné. Život Alexadry a Sylasa sa zvláštne prepojí a čitateľ sleduje príbeh, v ktorom sa obaja snažia dosiahnuť svoje ciele a zároveň sa učia otvárať pre novú lásku. Autorka tu ponúka svet plný odvahy, cti a nádeje. Čitateľ sa tu stretáva s neuveriteľne silnou a inšpirujúcou ženskou postavou, ktorá sa nevzdáva napriek zložitým okolnostiam. Je to príbeh o odhodlaní meniť veci a žiť svoje túžby, príbeh o tvrdej práci, ktorá sa vyplatí.

Skladom

13,10 €

Farby pravdy
Farby pravdy

Tamera Alexanderová

2. diel. Tamera Alexanderová v knihe Farby pravdy prináša príbeh o žene, Írke, ktorá sa vydá na cestu do Ameriky, aby tam začala nový život. Amerika je v povojnovom období a obyvatelia majú bitky severu proti juhu stále v živej pamäti. Nie je to dávno, čo sa v štáte Tennessee odohrala jedna z najhorších bitiek občianskej vojny. Tejto bitky sa pravdepodobne zúčastnil aj Ryan, brat a dvojča Catriony O’Tooleovej, ktorá sa nachádza v Írsku. Catriona od neho dostane peniaze, a tak sa so svojou mladšou, sedemročnou sestrou vydá na cestu do Ameriky. Tam sa stretne s Wadom Cunninghamom, členom tajnej služby, ktorý chce odhaliť falšovateľov peňazí. Šokujúcou správou je, keď zistí, že Catriona vlastní niekoľko falošných bankoviek. Tamera Alexanderová prináša napínavý príbeh o pravde, zrade a láske. Dáva tak najavo, že Boh vyťaží dobro aj zo zlyhaní.

Skladom

15,42 €

Zašepkaj jej meno
Zašepkaj jej meno

Tamera Alexanderová

Román z veľkostatku Belle Meade. Román Zašepkaj jej meno je zasadený do prostredia slávneho nashvillského žrebčína Belle Meade Plantation. Preplietajú sa v ňom zápasy južanskej spoločnosti po skončení vojny Severu proti Juhu s osudmi muža a ženy, ktorých bolestivo poznačila zrada blízkej osoby.Olivia Aberdeenová, vdova po mužovi, ktorý bol za zradu voči Juhu brutálne zavraždený, sa v meste stáva nežiaducou osobou, preto vďačne prijíma pozvanie „tety“ Elizabeth Hardingovej, panej statku Belle Meade, aby sa stala hlavnou gazdinou. Po príchode zažíva veľké sklamanie a dozvedá sa pravý dôvod, prečo generál Konfederácie William Giles Harding súhlasil s jej príchodom. Olivia nenachádza na statku útočisko, aké očakávala, a nečakane podľahne citom voči Ridleymu Adamovi Cooperovi, ktorý ani v najmenšom nepôsobí ako pravý južanský gentleman.Ridley Cooper sa napriek svojmu južanskému pôvodu rozhodne bojovať na strane Únie, čím si od niektorých vyslúži označenie zradcu. Hoci občianska vojna oficiálne skončila, v jeho vnútri pokračuje ďalej. Na statok Belle Meade prichádza s túžbou osvojiť si „dar“, ktorý má Bob Green, hlavný tréner koní a bývalý otrok. Ridleyho tajomstvo ich môže oboch stáť život. Kým Ridley sa potrebuje vyrovnať so „zradou“ milovaného Juhu, Olivia je odhodlaná vyhnúť sa zrade za každú cenu.

Skladom

13,48 €

Hodina bez výčitiek
Hodina bez výčitiek

Roseanna M. Whiteová

Tiene nad Anglickom 3. Bude na ich snoch ešte záležať, keď im hrozí nebezpečenstvo viac ako kedykoľvek predtým? Kedysi jeden z najšikovnejších londýnskych zlodejov Barclay Pearce dal zbohom zločinu a svoje schopnosti využíva v prospech vlasti zmietanej vojnou. Jednou z jeho úloh je dohliadať na talentovaného konštruktéra, ktorý pracuje ako hodinár. Po tom, ako zachráni jeho dcéru pri prepadnutí, si začne klásť otázky, čo mu môže priniesť budúcnosť. Evelina Manningová neochvejne sníva o nezávislosti a bojuje za ňu. Zaručene však nikdy nemala v pláne, aby kvôli tomu jej snúbenec zrušil zásnuby a narukoval na front. Keď sa záhadný záchranca vráti do vily Manningovcov, aby sa od jej otca naučil opravovať hodiny, nedokáže si pomôcť. Začne sa o neho zaujímať. Čoskoro však pochopí, že s Barclayom Pearceom to nie je také jednoduché. Keď v roku 1915 Anglicko ešte viac zachváti vojna, na poli technického pokroku prebieha boj a vynálezy Evelininho otca sa dostanú do pozornosti mnohých – možno až primnohých. Zdá sa, že nebezpečenstvo číha zo všetkých strán. Možno bude stačiť, keď napravený zlodej ukradne čas, ktorý potrebujú na útek.

Skladom

13,48 €

E-kniha
E-kniha: Nezvyčajné manželstvo
E-kniha: Nezvyčajné manželstvo

Kristi Ann Hunterová

časť tretia. Lord Trent Hawthorne je mladším bratom vojvodu z Rivertonu. Má svoj majetok a celkom presne nevie, čo vlastne v živote chce. Plánuje tiež, že jedného dňa sa zaľúbi do ženy, ktorú si vyberie. Ale jeho zmysel pre česť ho privedie k tomu, že sa ožení so ženou, ktorú takmer nepozná. Sen o milujúcom manželstve, aké mali jeho rodičia, je stratený. Život lady Adelaide Bellovej bol ľahší, keď sa skrývala v tieni svojej sestry. Nikdy si nemyslela, že sa vydá z rozumu a to ešte skôr, ako sa predstaví v spoločnosti. Nič nejde tak, ako si Trent a Adelaide predstavovali. Dokáže toto manželstvo prežiť ich prešľapy a tlak londýnskej spoločnosti? Prerastie ich vzťah do skutočného spojenia mysle a srdca?

Ihneď na stiahnutie
-30%

8,29 €

Vrabce z Terezína
Vrabce z Terezína

Kristy Cambronová

2. (samostatný) diel z 2. Spisovateľka Kristy Cambronová sa vo svojej tvorbe zameriava na na príbehy z druhej svetovej vojny a historické romány z regentského Anglicka. Jej inšpiráciou boli vojnové zážitky, ktoré si vypočula od svojho starého otca.Román Vrabce z Terezína je príbehom nádeje uprostred útrap a hrôz koncentračného tábora. Osudy dvoch hrdiniek – jednej zo súčasnosti a jednej z minulosti – prebiehajú v dvoch časových líniách. Sera Jamesová zo súčasnosti má pred sebou slávnostné otvorenie novej galérie a rozprávkovú svadbu. Dokonalú idylku naruší súdny spor, do ktorého je zavlečený jej snúbenec. Sera bojuje o záchranu budúcnosti a manželstva, ktoré sa hneď po uzavretí ocitne v kríze. Karolína Makovská je novinárka pre anglický denník The Daily Telegraph. V Prahe zanechala svoju židovskú rodinu. Nie je však v bezpečí ani v Londýne, kde na vlastnej koži zažíva nemecké bombardovanie britskej metropoly. Nekoniec sa vracia do rodného mesta a riskuje život, aby zachránila svojich najbližších.Svety oboch hrdiniek prepojí život malého dievčatka, ktoré im ukáže, že ani v tých najtemnejších okamihoch netreba prestať dúfať. Sera a Kája sa musia naučiť spoliehať na svoju vieru a bojovať o to, na čom im skutočne záleží.

Skladom

13,10 €

E-kniha
E-kniha: Nevesta z Ivy Greenu
E-kniha: Nevesta z Ivy Greenu

Julie Klassenová

Poďte opäť do Ivy Hillu, dedinky, kde majú ľudia pevné vzťahy, kde víťazí láska a tajomstvá budú čoskoro odhalené…Vo vzduchu je jar… a zmena. Mercy Groveová sa musela vzdať svojej dievčenskej školy a je presvedčená, že už navždy zostane starou dievkou, keďže muž, ktorého miluje, je nedosiahnuteľný. Premýšľa o tom, že opustí Ivy Hill a stane sa guvernantkou – toto rozhodnutie bude mať dôsledky, o akých sa jej ani nesnívalo. Jej priateľka Jane Bellová zatiaľ čelí inému rozhodnutiu. Má sa vydať za Gabriela Lockea a vzdať sa hostinca? Má ďalšieho muža odsúdiť na bezdetné manželstvo? Keď sa v dedine objaví tajomná krajčírka, Mercy, Jane a ostatné dámy sa s ňou pokúsia spriateliť, ale čoskoro im začne byť jasné, že nie je tým, za koho sa vydáva. Ženy z Ivy Hillu sa tešia na jednu svadbu, ale čakajú ich mnohé prekvapenia a niektoré sny sa ešte môžu stať skutočnosťou.

Ihneď na stiahnutie
-30%

9,79 €

Na krídlach oddanosti
Na krídlach oddanosti

Roseanna M. Whiteová

Kryptológovia 2. Všetci v ňom vidia netvora, zbabelca, bezcharakterného človeka - zvykol si a vedel, že táto kritika je zaslúžená, veď predsa ušiel a opustil tých, ktorí kvôli nemu zomierali. Všetci, až na Arabellu Denlerovú, ktorá vidí zranenia, iné ako tie, s ktorými sa denne stretáva v nemocnici. Čierne srdce ju čímsi priťahuje. Možno sú to zranenia, možno srdce túžiace po láske, čo týchto dvoch k sebe privádza. Jedno je však isté, ich životy sú na hranici priepasti. Dokážu sa udržať a nájsť uzdravenie?Začítajte sa do románu Na krídlach oddanosti, ktorý vás prevedie povojnovým Anglickom, uličkami temnej minulosti a neistej budúcnosti. Roseanna M. Whiteová vás vtiahne do príbehu nečakaných zvratov, takže každý, kto sa začíta do tejto knihy, rýchlo zabudne na svet okolo.

Skladom

16,39 €

Číslo lásky
Číslo lásky

Roseanna M. Whiteová

Kryptológovia 1. Anglicko vo Veľkej vojne, tajní agenti, šifry, nemecké telegramy a dávka napätia - s týmto všetkým sa môžeme stretnúť v historickom románe Roseanny M. Whiteovej s názvom Číslo lásky.Hlavnými postavami sú Margot de Wildeová, ktorej úlohou je dešifrovať zachytené správy a odhaliť tak plány nepriateľa, a Drake Elton, ktorý utŕži zranenie a vracia sa domov s protivníkom za pätami. Margot a Drake musia čeliť biologickej vojne i nemeckým špiónom a spojiť sily, aby sa ochránili pred tajomstvami, ktoré ich môžu zničiť.

Skladom

13,48 €

Slúžka z Fairbourne Hall (tvrdá väzba)
Slúžka z Fairbourne Hall (tvrdá väzba)

Julie Klassenová

(2. vydanie). Kniha Slúžka z Fairboune Hall je príbehom mladého dievčaťa Margaret, ktorá uteká z domu pred neželaným manželstvom. Opúšťa zhýčkanosť vyššej triedy sveta a volí si anonymný život slúžky. Ocitá sa v dome Nathaniela Upchurcha, nápadníka, ktorého odmietla, keď snívala o jeho temperamentnom bratovi.Ako "neviditeľná" slúžka pozoruje oboch bratov a zisťuje, že mohla Nathaniela odhadnúť zle. Je už príliš neskoro na dosiahnutie jeho sympatií? No keď je jeden člen rodiny takmer zabitý, Margaret zisťuje, kto je za to zodpovedný.Mala by povedať pravdu, hoci to možno zničí jej povesť, možno aj život?Dokáže sa vyhnúť nebezpečenstvám, ktoré na ňu v dome číhajú?Čo ju nájde skôr: láska, alebo smrť?Na svojej ceste od dámy z vyšších kruhov k slúžke s neistou budúcnosťou musí Margaret nájsť pravý zmysel "služby jeden druhému v láske."

Skladom

15,42 €

E-kniha
E-kniha: Cesta domov
E-kniha: Cesta domov

Laura Frantz

Dedičstvo Ballantynovcov 3. Laura Frantz prináša ďalší román Cesta domov zo série Dedičstvo Ballantynovcov, ktorý vás prenesie do Pensylvánie päťdesiatych rokov 19. storočia. Čaká na vás živý príbeh o strate, láske a lojalite.Rowena „Wren“ Ballantyneová bola v jej domovskom Kentucky od malička chránená od povesti o svojom starom otcovi. Nevedela o jeho obrovskom bohatstve v Pensylvánii. Jej otec dostáva nečakaný list, v ktorom ho pozýva rodina do jeho rodiska, Wren odchádza s ním. Odrazu sa ocitne v úplne inom svete, stretá tam pribuzných, ktorých predtým nepoznala a zisťuje, že nepoznala aj inú otcovu stránku. Pritom ako sa usilovala zapadnúť medzi novú spoločnosť, nachádza priateľa Jamesa Sacketta. Napriek tomu vie, že medzi miestnu smotánku nedokáže zapadnúť. A tak ide vlastnou cestou ... cestou k nebezpečenstvu.

Ihneď na stiahnutie
-30%

8,79 €

E-kniha
E-kniha: Nadpozemská melódia
E-kniha: Nadpozemská melódia

Tamera Alexanderová

Príbehy z Belmontu • 3. Rebeka Carringtonová, husľová virtuózka, ktorá získala vzdelanie vo Viedni, sa votrie na konkurz s dirigentom Nashvillskej filharmónie. Ženy sú však príliš krehké stvorenia a nemôžu zvládnuť námahu, ktorú od nich hra v orchestri vyžaduje. Rebekina nádej rýchlo zhasne, pretože dirigent sa musí podriadiť názoru verejnosti. A aby toho nebolo málo, Adelicia Acklen Cheathamová, pani Belmontského sídla, s ním súhlasí. Uznávaný dirigent Nathaniel Tate Whitcomb je novým vedúcim Nashvillskej filharmónie. Píše symfóniu, ktorou sa chce zapísať do dejín hudby, ale nedarí sa mu ju dokončiť. Navyše ho často bolieva hlava a podivne mu v nej bzučí, symfóniu však musí dokončiť pred slávnostným otvorením novej budovy opery. A nielen to. Chce ju dopísať skôr, ako ten, ktorý ho najviac inšpiroval – jeho otec –, zomrie. Jeho bolesti sa zhoršujú a on je presvedčený, že jedine Rebeka mu môže pomôcť dokončiť dielo. Dokáže získať jej dôveru, keď ju obral o jej sen?Nadpozemská melódia zachytáva nádheru klasickej hudby v čase, keď úsilie žien zmeniť verejný názor nemenilo len dejiny – ale aj srdcia mužov.

Ihneď na stiahnutie
-30%

9,49 €

Odvážny plán
Odvážny plán

Elizabeth Camdenová

Román Odvážny plán americkej autorky Elizabeth Camdenovej je druhou časťou série Empire State.Rosalinda Wernerová je zanietená biologička, ktorá sa snaží bojovať proti chorobám prenášaným vodou. Prelom vidí v novej technológii, pomocou ktorej by sa zmenil spôsob dodávania vody do všetkých domácností mesta. Stojí však pred ťažkou úlohou - presvedčiť ľudí, že jej výskum a nápady budú mať reálny pozitívny efekt.O jej metódach má pochybnosti Nicholas Drake, novovymenovaný komisár Newyorskej vodnej správy, ktorý spochybňuje i prácu a postupy Rosalindiných spolupracovníkov. Zakrátko sa s ňou stretne pri riešení súdneho sporu, kde ho zaskočí vlastná reakcia na nečakane pôvabnú vedkyňu. Hoci Nick a Rosalinda stoja v opozícii, podvedome si začínajú uvedomovať vzájomnú náklonnosť. A keď sa Rosalinda náhle ocitne v nebezpečenstve, ukáže sa, že v hre ide o viac, ako predpokladali. Nastane čas vymyslieť naozaj odvážny plán...

Skladom

14,45 €

Pieseň bez nôt
Pieseň bez nôt

Roseanna M. Whiteová

Tiene nad Anglickom 2. Roseanna M. Whiteová je majsterka historických fiktívnych príbehov. V románe Pieseň bez nôt sa jej podarilo skĺbiť v správnej miere dejiny, napätie, humor i lásku.Willa Forsytheová je vynikajúca hudobníčka a zároveň – zlodejka prvej triedy! Je poverená získaním šifrovacieho kľúča, ku ktorému ju môže doviesť Lukas de Wilde, syn známeho kryptológa. Lukas prežíva obavy o svoju sestru a matku, ktoré sa stratili, keď Nemci vtrhli do Belgicka. Od starostí ho na chvíľu odpúta stretnutie s talentovanou Willou Forsytheovou. Willa musí čeliť ťažkej úlohe: získať kľúč a zradiť tým Lukasa...

Skladom

13,48 €

Keď znova vzklíči nádej
Keď znova vzklíči nádej

Janette Okeová

Príbehy z kanadského západu IV. Janette Okeová v 4. knihe série Príbehy z kanadského západu s názvom Keď znova vzklíči nádej posúva príbeh Elizabeth a Wynn opäť ďalej. Nová základňa, nový začiatok…Elizabeth a Wynn musia opustiť priateľov v Bobrej Rieke a prevziať ešte menej rozvinutú základňu v odľahlej indiánskej osade na ďalekom kanadskom severozápade. Elizabeth sa opäť ocitá v izolácii, miestne Indiánky sa s ňou boja čo len prehovoriť. Delaneyovci sa nazdávali, že najväčšie útrapy a sklamania už majú za sebou, ale nová dedina im prinesie ešte väčšiu skúšku viery, odvahy a oddanosti.

Skladom

12,51 €

E-kniha
E-kniha: Kováčov učeň
E-kniha: Kováčov učeň

Laura Frantz

Dedičstvo Ballantynovcov 1. V jeden mrazivý decembrový deň roku 1784 prichádza Silas Ballantyne do domu kováča Liegea Leea v okrese York, štáte Pensylvánia. Silas je rozhodnutý čo najskôr dokončiť učňovský zácvik a vydať sa na západ. Ukáže sa ale, že je šikovný pracovník a znamenitý remeselník, preto sa Liege usiluje zdržať ho v Yorku, odvolávajúc sa na starú tradíciu: učeň sa musí oženiť s jednou z majstrových krásnych dcér. Eden je nežná a čistá duša, zatiaľ čo Elspeth živelná a prešibaná. Alebo? Je to skutočne tak, nie je to iba zdanie? V dome plnom tajomstiev sa každá zo sestier snaží zabezpečiť si budúcnosť. Ktorá si získa Silasovo srdce? A podriadi sa Silas Liegovým zámerom? V tejto rozsiahlej rodinnej ságe voľby jedného muža rozhodujú o budúcnosti ďalších generácií. Voľby medzi láskou a prácou, medzi priateľmi a nepriateľmi. Toto je Dedičstvo Ballantynovcov.

Ihneď na stiahnutie
-30%

8,79 €

Kto rozsvecuje hviezdy
Kto rozsvecuje hviezdy

Amanda Dykesová

Amanda Dykesová vo svojej knihe Kto rozsvecuje hviezdy prináša príbeh Lucy Clairmontovej a jej rodiny, ktorá vo svojom londýnskom dome každý večer prežíva nezabudnuteľné príbehy. Lucy je najviac očarená príbehmi svojho otca, ktoré rozpráva o šírom mori. Dokonca svoj život podriaďuje hľadaniu stratenej lode, legendárnej Jubilee. Lucy však postihne rodinná tragédia a tu jej prichádza na pomoc kamarát z detstva Dashel. Jeho znalosti o hviezdach jej môžu pomôcť odhaliť rodinnú záhadu.Pred dvesto rokmi zachráni pastier syna šľachtica a táto udalosť zmení životy trom mladým ľuďom. Odohrá sa tu silný príbeh lásky, ale aj neskutočnej zrady, obety a vykúpenia, ktorý však vymizol z pamäti.Lucy a Dash skúmajú záhadné ruiny na pobreží východného Sussexu a tie ich privádzajú k tomuto zabudnutému príbehu. Nájdu odpovede i uzdravenie, ktoré tak veľmi potrebujú?

Skladom

14,45 €

1 z 4
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Katarína, 24.2.2024

Precízne zabalené knihy, rýchle doručenie, možnosť platby na dobierku, záložka od Zacheja sa mi veľmi páči

userAvatar

Michaela, 23.2.2024

Bývám spokojená s obchodem, vždy si tu vyberu něco, co mě zaujme:).

userAvatar

jela, 23.2.2024

Rýchle dodanie, nádherné produkty. ODPORÚČAM!!!

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk