Knihy s umeleckou fikciou

Knihy s umeleckou fikciou

(100 produktov)

Každý človek sa občas zasníva a popustí uzdu svojej fantázii. Veď čo je zlé na tom nechať sa uniesť ...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
E-kniha
E-kniha: Zúfalá nádej
E-kniha: Zúfalá nádej

Elizabeth Camden

Za odmeraným správaním Eloisy Drakeovej sa skrýva búrlivá minulosť, ktorú konečne nechala za sebou – alebo si to aspoň myslí. Ako geniálna matematička sa stane úspešnou účtovníčkou najväčšieho stavebného projektu, ktorý začnú realizovať v roku 1908 v New Yorku. Čoskoro však zdesená zistí, že nová práca ju znovu privedie do cesty mužovi, ktorý je zodpovedný za najhlbší smútok, aký kedy zažila.Alex Duval je starosta mesta, ktoré sa chystajú vymazať z mapy. Štát má v úmysle zaplaviť celé údolie, v ktorom sa nachádza aj jeho dom, aby v ňom mohol vybudovať novú vodnú nádrž, a ohromený Alex zistí, že v tíme poverenom demolačnými prácami pracuje aj žena, ktorú kedysi miloval. Zatiaľ čo sa svet okolo neho rozpadá, Alex vymyslí riskantný plán na záchranu svojho mesta – na jeho úspešnú realizáciu však potrebuje Eloisinu pomoc.Alex sa rozhodne získať späť ženu, o ktorej si myslel, že ju navždy stratil, ale ani ich vynaliezavosť možno nebude stačiť na včasné prekonanie všetkých prekážok, ktoré im stoja v ceste.

Ihneď na stiahnutie
-30%

12,59 €

E-kniha
E-kniha: Zašepkaj jej meno
E-kniha: Zašepkaj jej meno

Tamera Alexanderová

Román z veľkostatku Belle Meade. Román Zašepkaj jej meno je zasadený do prostredia slávneho nashvillského žrebčína Belle Meade Plantation. Preplietajú sa v ňom zápasy južanskej spoločnosti po skončení vojny Severu proti Juhu s osudmi muža a ženy, ktorých bolestivo poznačila zrada blízkej osoby. Olivia Aberdeenová, vdova po mužovi, ktorý bol za zradu voči Juhu brutálne zavraždený, sa v meste stáva nežiaducou osobou, preto vďačne prijíma pozvanie „tety“ Elizabeth Hardingovej, panej statku Belle Meade, aby sa stala hlavnou gazdinou. Po príchode zažíva veľké sklamanie a dozvedá sa pravý dôvod, prečo generál Konfederácie William Giles Harding súhlasil s jej príchodom. Olivia nenachádza na statku útočisko, aké očakávala, a nečakane podľahne citom voči Ridleymu Adamovi Cooperovi, ktorý ani v najmenšom nepôsobí ako pravý južanský gentleman.Ridley Cooper sa napriek svojmu južanskému pôvodu rozhodne bojovať na strane Únie, čím si od niektorých vyslúži označenie zradcu. Hoci občianska vojna oficiálne skončila, v jeho vnútri pokračuje ďalej. Na statok Belle Meade prichádza s túžbou osvojiť si „dar“, ktorý má Bob Green, hlavný tréner koní a bývalý otrok. Ridleyho tajomstvo ich môže oboch stáť život. Kým Ridley sa potrebuje vyrovnať so „zradou“ milovaného Juhu, Olivia je odhodlaná vyhnúť sa zrade za každú cenu.

Ihneď na stiahnutie
-30%

9,69 €

E-kniha
E-kniha: Získaj si jej priazeň
E-kniha: Získaj si jej priazeň

Tamera Alexanderová

Maggie Lindenová, talentovaná jazdkyňa, ktorej predsudky spoločnosti nedovoľujú pretekať, si zaumieni, že jej kôň sa stane šampiónom. Jediný muž, ktorý jej v tom môže pomôcť, však prisahal, že s dostihmi už nikdy nebude mať nič spoločné. Ír Cullen McGrath nedávno zanechal úspešný život v Anglicku, pretože sa zaplietol do dostihového škandálu, ktorý ho takmer zruinoval, a v Nashville hľadá nový začiatok. Dúfa, že si tam kúpi pozemok a začne farmárčiť. Od dostihov sa však chce držať čo najďalej. Začať odznova však nie je také ľahké, ako si myslel. Najmä potom, čo mu otec Maggie Lindenovej dá ponuku, ktorú by nemal prijať, no zároveň nedokáže odmietnuť. Maggie si je istá, že jej kobyla Bourbon Belle má na to, aby zvíťazila v prvom ročníku dostihov Peyton Stakes, ktoré ponúkajú najväčšiu odmenu, akú kedy v Amerike vyplatili. Aby mala šancu dokázať to – a zároveň aby zachránil farmu Linden Downs pred dražbou – Maggin starnúci otec urobí výmenný obchod. Dohoda však zahŕňa malý, nepríjemný detail: Maggie sa musí vydať za muža, ktorého vôbec nepozná. Muža, akého by si sama nikdy nevybrala.

Ihneď na stiahnutie
-30%

8,29 €

E-kniha
E-kniha: Láska slečny Elliotovej
E-kniha: Láska slečny Elliotovej

Jane Austen

Anne Elliotová, prostredná dcéra pochabého sira Waltera, ktorého zaujíma výhradne vlastný šľachtický titul, už má plný rozkvet mladosti dávno za sebou. Ako devätnásťročná poslúchla radu priateľky a vzdala sa manželstva s bezvýznamným námorným kapitánom Frederickom Wentworthom. Po ôsmych rokoch, keď sa zaľúbenci znovu stretnú, je všetko inak. Sira Waltera vlastná neschopnosť a márnotratnosť prinútila prenajať rodinné sídlo a presťahovať sa do Bathu, a kapitán Wentworth sa ako bohatý muž so zvučným menom vracia práve do jeho domu. Ozvú sa staré city, keď sa obaja opäť stretnú?

Ihneď na stiahnutie
-30%

10,49 €

E-kniha
E-kniha: Tajomstvo domu na Foster Hille
E-kniha: Tajomstvo domu na Foster Hille

Jaime Jo Wrightová

Historický triler. Pre Kaine Prescottovú smrť nie je cudzím pojmom. Keď jej pred dvoma rokmi zomrel manžel, na jej naliehavé prosby o hlbšie prešetrenie jeho podozrivého úmrtia nikto nedbal. V zúfalej túžbe po novom začiatku si Kaine naslepo kúpi starý dom v rodnom meste svojho starého otca vo Wisconsine. Jediný pohľad na strašidelný, opustený dom v nej však okamžite rozpúta pochybnosti, či jej rozhodnutie nebolo unáhlené. A keď na svetlo sveta pomaly vychádza temná história starého domu, Kaine je nútená čeliť desivému poznaniu, že nemá kam ujsť. O storočie skôr nepredstavuje dom na Foster Hille pre Ivy Thorpeovú nič iné, iba bolestné spomienky. Keď sa na jeho pozemku nájde neznáma mŕtva žena, Ivy cíti potrebu odhaliť jej identitu. Pátranie ju však vženie do nebezpečných vôd, oživí bolestné spomienky a vyžiada si spoluprácu s mužom, ktorý jej zlomil srdce. Podarí sa Ivy objasniť záhadu a nájsť novú nádej skôr, než vyhasnú ďalšie životy – vrátane jej vlastného?

Ihneď na stiahnutie
-30%

8,99 €

E-kniha
E-kniha: Zimná vojna
E-kniha: Zimná vojna

Priscilla Shirerová; Gina Detwilerová

Dodatok. Kniha Zimná vojna je dodatkom úspešnej trilógie, v ktorej sa kráľovskí bojovníci vracajú do Ahoratosu, ktorý však nachádzajú spustnutý a nebezpečný. Čaká ich tam vojna so zimou. Autorkami knihy sú Priscilla Shirerová a Gina Detwilerová.Jeden nadšený čitateľ o tomto pokračovaní trilógie napísal: „Veľmi sa nám páčili prvé tri knihy, ale Zimná vojna je najlepšia! Autorke sa v nej podarilo veľmi reálne zobraziť neviditeľný boj odohrávajúci sa okolo nás.“Pred dvomi rokmi prišli kráľovskí bojovníci o jedného spomedzi seba. Teraz musia opäť stáť pevne... pretože smrť znovu prichádza.Levi otvoril dvere. Vošiel dnu, ale jednu ruku nechal na kľučke pre prípad, že by musel rýchlo odísť. Do nosa mu udrel pach mŕtvych červov. „Prečo si prišiel, Levi?“ opýtal sa ho hlas. „Vieš, ako sa volám?“ „Samozrejme.“ Levi sa zhlboka nadýchol. „Chcem ťa vidieť. Chcem vidieť... tvoju tvár.“ „Zatvor dvere.“ Levi zaváhal. Potom dvere pomaly zavrel. Na jeho prekvapenie sa miestnosť rozžiarila svetlom, ktoré vystupovalo zo zaprášenej dlážky. Levi zhíkol nad tým, čo uvidel...„Sedíš tu celý čas?“ opýtal sa Levi. „Nie vždy. V poslednom čase bývam často vonku. Pretože... ... je zima.“

Ihneď na stiahnutie
-11%

7,90 €

E-kniha
E-kniha: Vrabce z Terezína
E-kniha: Vrabce z Terezína

Kristy Cambronová

2. (samostatný) diel z 2. Súčasnosť: Sera Jamesová má pred sebou slávnostné otvorenie novej galérie a rozprávkovú svadbu. Čo viac by si mohla priať? Idylku dokonale naplánovanej budúcnosti však naruší súdny spor, do ktorého je zavlečený jej snúbenec William Hanover. Sera musí bojovať proti jedovatým obvineniam, ktoré môžu Williama stáť desať rokov za mrežami. Podarí sa jej zachrániť budúcnosť a manželstvo, ktoré sa hneď po uzavretí ocitne v kríze? Londýn 1942: Karolíne Makovskej sa v poslednej chvíli podarí opustiť okupovanú Prahu, kde zanechala svoju židovskú rodinu. Ako novinárka pre anglický denník The Daily Telegraph zisťuje, že pred hrôzami vojny nie je v bezpečí ani za Lamanšským prielivom, kde na vlastnej koži zažíva nemecké bombardovanie britskej metropoly. Keď sa dozvie o masovom vyvražďovaní Židov vo východnej Európe, nemá inú možnosť, než sa vrátiť do rodného mesta a riskovať život, aby zachránila svojich najbližších.Svety oboch hrdiniek prepojí život malého dievčatka, ktoré im ukáže, že ani v tých najtemnejších okamihoch netreba prestať dúfať. Sera a Kája sa musia naučiť spoliehať na svoju vieru a bojovať o to, na čom im skutočne záleží – aj keď to bude znamenať, že do stávky vložia vlastnú budúcnosť.

Ihneď na stiahnutie
-30%

9,49 €

E-kniha
E-kniha: Sídlo Mansfield
E-kniha: Sídlo Mansfield

Jane Austen

Román Jane Austenovej nás privádza do Anglicka 18. storočia. Dvanásťročná Fanny Priceová opúšťa svoj chudobný domov a odchádza na panstvo bohatých príbuzných s názvom Mansfield Park. Tam vyrastá u Sira Thomasa Bertrama s jeho dvoma dcérami a synom Edmundom. Pomaly dospieva a začína sa o ňu uchádzať Henry Crawford. Hoci ju srdce ťahá inam, Sir Thomas, ktorého bohatstvo je založené na utrpení čiernych otrokov, jej radí, aby si Crawforda vzala. Poslúchne napo-kon jeho radu, alebo sa jej život začne uberať celkom iným smerom?

Ihneď na stiahnutie
-33%

9,99 €

E-kniha
E-kniha: Za búrkovými mrakmi
E-kniha: Za búrkovými mrakmi

Janette Okeová

Príbehy z kanadského západu V. Za búrkovými mrakmi od Janette Okeovej je piatou knihou obľúbenej série Príbehy z kanadského západu. Súrodencom túžiacim po dobrodružstve život nadeľuje viac, než očakávali...Láska Wynna a Elizabeth Delaneyovcov zahojila ich adoptívnemu synovi Henrymu bolestivé spomienky a pomohla mu stať sa charakterným mladým mužom. Počas práce pre Kanadskú jazdnú políciu ho však postretne ďalšia tragédia, z ktorej sa Henry len ťažko spamätáva. Po piatich rokoch sa ocitá na novom pracovisku, kde stretáva niekoho, kto by mu mohol raz a navždy pomôcť vyrovnať sa s minulosťou. Henryho sestra Christine tiež odchádza z domu za šťastím. V meste si nájde prácu a zamiluje sa do svetáckeho syna svojho bohatého šéfa. Boyd je osamelý mladík s uboleným srdcom, ktorý však nezdieľa Christininu silnú vieru. Vedie ju srdce na nesprávnu cestu?

Ihneď na stiahnutie

11,90 €

E-kniha
E-kniha: Portrét vernosti
E-kniha: Portrét vernosti

Roseanna M. Whiteová

Kryptológovia 3. On vidí vzorce v tom, čo ona považuje za chaos.Ona vidí krásu vo svete, ktorý on považuje za zničený.Zivon Marin bol až do októbrovej revolúcie, ktorá zničila jeho svet, jedným z najlepších ruských kryptografov. Keď vyjadril svoj nesúhlas s Leninom, bol nútený utiecť z Ruska. Je nahnevaný a rozhodnutý ponúknuť svoje služby Britom. Nedokáže však prestať myslieť na svojho brata, ktorý podľa všetkého zomrel pri vlakovom nešťastí.Lily Blackwellová vidí svet najlepšie cez objektív svojho fotoaparátu a je talentovanou retušérkou. Vďaka kontaktom jej otca ju najmú do tajnej služby, no jej matka sa to nesmie dozvedieť, pretože by to odsúdila.Keď raz kapitán Blackwell pozve Zivona na večeru, medzi ním a Lily vznikne priateľstvo, ktoré sa čoskoro zmení na lásku. Obaja však majú svoje tajomstvá a ani jeden z nich si nie je istý, či sa môže tomu druhému zveriť. Keď sa stane niečo, čo vyvolá pochybnosti o Zivonovej lojalite, treba dokázať jeho nevinu nielen kvôli ich snom o spoločnej budúcnosti – v hre je najmä ukončenie vojny.

Ihneď na stiahnutie
-30%

12,59 €

E-kniha
E-kniha: Volání srdce
E-kniha: Volání srdce

Janette Okeová

1. diel. Elizabeth odjela do pohraničí vyučovat v nové jednotřídce děti osadníků Divokého západu. V hodinách musí zvládat šestileté caparty i sedmnáctileté výrostky a zpočátku se jí moc nedaří ani topit ve školních kamnech. V učitelském domku se po nastěhování potýká s nepohodlím i drzými myšími vetřelci a děsí ji vytí kojotů. Ale to by nebyla Elizabeth, aby se nepřízni osudu nepostavila čelem. Místní komunita si ji brzy oblíbí a mladíci na ženění si u ní podávají dveře. Ona sama si však myslí na „koňáka“ Wynna Delaneye ze sboru Severozápadní jízdní policie, široko daleko jediného svobodného muže, který nevěstu nehledá a ženit se nehodlá. Nikdy. Podaří se Elizabeth změnit jeho názor? A jakou sváděcí taktiku zvolí, aby ji schválilo její svědomí i Bůh?

Ihneď na stiahnutie

8,09 €

E-kniha
E-kniha: Gottšalk II
E-kniha: Gottšalk II

Jozef Miloslav Hurban

Historický román s témou mocenských a náboženských rozporov 11. storočia. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

2,49 €

E-kniha
E-kniha: Gottšalk I
E-kniha: Gottšalk I

Jozef Miloslav Hurban

Historický román s témou mocenských a náboženských rozporov 11. storočia. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

2,99 €

E-kniha
E-kniha: Proti prúdu II
E-kniha: Proti prúdu II

Elena Maróthy-Šoltésová

Dvojzväzkový román slovenskej autorky o láske a spoločenských problémoch v hornom Uhorsku v druhej polovici 19. storočia. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

3,49 €

E-kniha
E-kniha: Proti prúdu I
E-kniha: Proti prúdu I

Elena Maróthy-Šoltésová

Dvojzväzkový román slovenskej autorky o láske a spoločenských problémoch v hornom Uhorsku v druhej polovici 19. storočia. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

3,99 €

E-kniha
E-kniha: Júlia
E-kniha: Júlia

Martin Rázus

Očarujúce dievča Júlia, jej gavalier a „dobrý duch“ Gašpar a príbeh odohrávajúci sa v historickom Brezne. Román o krivde a pravde, bezpráví a práve. Proti intrigám moci a ľudskej zlovôli, ale pravda predsa len zvíťazí. Nejde to ale bez odvahy, vzájomnej solidarity a mravného odhodlania. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

2,95 €

E-kniha
E-kniha: Atalanta
E-kniha: Atalanta

Koloman Banšell

„Vek renesancie začal sa v Taliansku najbezuzdnejším tyranstvom. Rodiny kniežatské žili v ustavičných rozbrojoch. Každé mesto bolo takrečeno osobitným štátom. Kto mal najväčší vplyv na obyvateľstvo, už či chytráctvom či bohatstvom, vyšinul sa na stolec vladárenia bez ohľadu na rod a pôvod i zásluhy. Vladárenie bez prechmatov nedalo sa myslieť a trvalo len dovtedy, kým proti jednému násiliu nezjavilo sa väčšie násilenstvo.“ Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

2,95 €

E-kniha
E-kniha: Valgatha
E-kniha: Valgatha

Ľudovít Kubáni

Historický román z obdobia panovania Jána Jiskru z Brandýsa na Slovensku. V deji sa prelína boj Jiskrových vojsk proti správcovi uhorskej krajiny Huňadovi s príbehom lásky Milice a Lacka, dcéry Jiskrovho podveliteľa Valgathu a syna Valgathovho úhlavného nepriateľa. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

3,45 €

E-kniha
E-kniha: Motýľ a husle
E-kniha: Motýľ a husle

Kristy Cambronová

Záhadný obraz vdýchne nádej a krásu do najtemnejších kútov Osvienčimu a do jedného z najosamelejších sŕdc na Manhattane.Súčasnosť: Obchodníčke s umením Sere Jamesovej sa pred dvomi rokmi pred oltárom zrútil svet. Túžba po rozptýlení v nej nanovo rozdúcha záujem o záhadný portrét, ktorý videla v detstve – obraz mladej huslistky s prenikavo modrými očami. Počas pátrania po ňom sa spoznáva s Williamom Hanoverom, vnukom bohatého kalifornského magnáta, ktorý môže byť kľúčom k nájdeniu strateného diela. Sera a William spoločne odkrývajú príbeh maľby: dramatické osudy rakúskej huslistky Adele von Bronovej.Viedeň, 1942: Keď obľúbenkyňa rakúskej aristokracie, talentovaná huslistka a dcéra vysokopostaveného predstaviteľa Tretej ríše Adele začne s pašovaním Židov z Viedne, riskuje všetko. Jej život oplývajúci bohatstvom a privilégiami sa v zlomku sekundy mení na realitu, kde vládne hlad a ostnatý drôt.Sera postupne odhaľuje históriu obrazu a zároveň nachádza krásu na tých najnečakanejších miestach: v pochmúrnom osvienčimskom tábore a v hlbokých zákutiach svojho utrápeného srdca.

Ihneď na stiahnutie
-30%

8,99 €

E-kniha
E-kniha: Tanečnica
E-kniha: Tanečnica

Michaela Ella Hajduková

Julienova rodina a ďalšie tisíce židov zomreli strašnou smrťou v koncentračných táboroch. Jedna z mojich dvoch najlepších kamarátok má vytetované číslo, ktorého sa nikdy nezbaví. Druhá zomrela pod rukami doktora Mengeleho, ktorého meno vyslovila Olive len pošepky a cez zovreté pery. Ako jej mám po tom všetkom povedať, že som odišla do Nemecka a vzala si Nemca v nacistickej uniforme?Bohémske 20. roky 20. storočia v Paríži. Geraldine de Laffont tancuje vo vzduchu na čiernych stuhách. Jej životom je divadlo Folies Bergére a jeden nemecký muž. Je mladá a bezstarostná, až kým pritvrdo nedopadne na zem – jej stuhy sa zmenia na nacistické vlajky a milovaný muž má odrazu nacistickú uniformu.Zdrvená Geraldine poznačená príchodom vojny stráca viac ako len vlastné ilúzie. Osud jej vracia lásku, ale berie viac, ako je človek schopný uniesť. Jej mrazivý príbeh je ako zostup do neznámeho podzemia. Začnete v krásnom zámku a pôjdete hlbšie... chodby času vás prevedú životom odvážnej ženy a vzápätí vás nepripravených hodia z pompéznych divadelných dosiek do zbombardovaných Drážďan. Okázalé chodby Reichstagu v Berlíne i šesť mŕtvych detí vo vodcovom bunkri. Ako hlboko sa dá ukryť pravda?O mnoho rokov neskôr prichádza do Paríža Júlia rozhodnutá vypátrať svoje korene. Skutočnosť, že zdedila zámok, však zďaleka nie je takým šokom ako to, že otvorí Pandorinu skrinku a vypustí z nej všetky hrôzy, ktoré musela prežiť jedna nešťastná... Tanečnica.

Ihneď na stiahnutie
-28%

7,90 €

Most do prístavu
Most do prístavu

Francine Riversová

​Sága o zničujúcej cene slávy, spálených mostoch a nekonečnom Božom milosrdenstve. Abra sa cíti nemilovaná a opustená všetkými dôležitými ľuďmi vo svojom živote a bojuje s pocitom neistoty a opovrhovania sebou samou. Kniha Most do prístavu nie je iba kniha na dlhé zimné večery. Nesie v sebe hlboký odkaz o hľadaní lásky na nesprávnych miestach.Hollywood 1957. Filmová hviezda Lena Scott sa snaží potlačiť opustenosť a prázdnotu, ktorá je cenou za slávu. Podľa mnohých mala všetko, čo si mohla priať. Napriek tomu, jediné po čom naozaj zúfalo túži, je láska. Román taktiež nesie zaujímavé historické prvky. Čitateľa prenesie späť do 50. rokov veľmi sviežim spôsobom. Abra túžila po sláve a našla Božie spásonosné milosrdenstvo.Recenziu na knihu Most do prístavu si prečítajte na stránke blog.zachej.sk.

Vypredané

12,51 €

Slúžka z Fairbourne Hall (mäkká väzba)
Slúžka z Fairbourne Hall (mäkká väzba)

Julie Klassenová

Kniha Slúžka z Fairboune Hall je príbehom mladého dievčaťa Margaret, ktorá uteká z domu pred neželaným manželstvom. Opúšťa zhýčkanosť vyššej triedy sveta a volí si anonymný život slúžky. Ocitá sa v dome Nathaniela Upchurcha, nápadníka, ktorého odmietla, keď snívala o jeho temperamentnom bratovi.Ako "neviditeľná" slúžka pozoruje oboch bratov a zisťuje, že mohla Nathaniela odhadnúť zle. Je už príliš neskoro na dosiahnutie jeho sympatií? No keď je jeden člen rodiny takmer zabitý, Margaret zisťuje, kto je za to zodpovedný. Mala by povedať pravdu, hoci to možno zničí jej povesť, možno aj život?Dokáže sa vyhnúť nebezpečenstvám, ktoré na ňu v dome číhajú?Čo ju nájde skôr: láska, alebo smrť?Na svojej ceste od dámy z vyšších kruhov k slúžke s neistou budúcnosťou musí Margaret nájsť pravý zmysel "služby jeden druhému v láske."

Vypredané

12,13 €

Tajomstvo Pembrooke Parku
Tajomstvo Pembrooke Parku

Julie Klassenová

(2. vydanie). Abigail Fosterová je praktická mladá žena. Bojí sa, že skončí ako stará panna najmä preto, že má malé veno a, ako sa zdá, jediný muž, o ktorom si myslela, že by sa s ňou mohol oženiť, sa zamiluje do jej mladšej a pôvabnejšej sestry.Keď rodina čelí finančnému bankrotu, Abigail a jej otec hľadajú primeranejšie ubytovanie. Vtedy prichádza neznámy právnik so zarážajúcou ponukou: užívať odľahlé panské sídlo, ktoré už osemnásť rokov stojí opustené. Fosterovci odcestujú do veľkolepého Pembrooke Parku, ktoré s hrôzou nachádzajú tak, ako ho jeho predchádzajúci obyvatelia náhle opustili: dná šálok pokryté zaschnutým čajom, moľami prežrané šatstvo v skriniach, domček pre bábiky rozložený uprostred hry...Privíta ich atraktívny miestny kaplán, ale hoci sa zdá, že on aj jeho rodina poznajú minulosť sídla, jediná informácia, ktorú im poskytnú, je strohé varovanie: Majte sa na pozore pred cudzincami, ktorých do Pembrooke Parku prilákajú reči o tajnej izbe plnej pokladov. To Abigail zaujme. V nádeji na obnovu rodinných financií – a svojho vena – Abigail pátra po údajnom poklade. Desivé zvuky v noci a stopy v prachu však prezradia, že nie je jediná, kto tajne prehľadáva dom. Nato Abigail začína dostávať anonymné listy s kľúčom k tajnej izbe a prekvapujúcim odhalením z minulosti. Keď Pembrooke Park navštívia starí priatelia a noví nepriatelia, tajomstvá vychádzajú na svetlo sveta. Nájde Abigail poklad a lásku, ktorú hľadá... alebo veľmi reálne nebezpečenstvo?Recenzia: Tajomstvo Pembrooke Parku na stránke blog.zachej.sk

Vypredané

15,42 €

Neobyčajná žena
Neobyčajná žena

Laura Frantz

Historický román Laury Frantzovej s názvom Neobyčajná žena sa odohráva v malebných, no nebezpečných horách západnej Virgínie v roku 1770. Ústrednými postavami sú Tessa Swanová, neobyčajne silná žena a sestra piatich bratov, a Clay Tygart, tichý, no odvážny muž, ktorého vychoval jeden indiánsky kmeň.Clay sa vracia z francúzsko-indiánskej vojny s Tessinou dávno stratenou priateľkou Keturah, ktorá z osady zmizla pred mnohými rokmi. Musí čeliť jednej osobnej a jednej verejnej dileme. Okolnosti ho prinútia konať, a hoci Clay nie je mužom, ktorý by sa len tak zaplietol s hocijakou ženou, pri stretnutí s Tessou sa čosi predsa len dotkne jeho srdca...

Vypredané

14,45 €

Šľachtická rošáda
Šľachtická rošáda

Kristi Ann Hunterová

časť prvá. Po svojej štvrtej sezóne sa lady Miranda Hawthorne blíži k staropanenstvu v očiach spoločnosti, navonok pôsobí každým kúskom ako dáma, ale vnútri veľmi túži byť odvážna. Jej obavy zväčšuje aj jej krásna mladšia sestra, okolo ktorej sa začínajú točiť nápadníci, zatiaľ čo ona zostáva prehliadaná. Jedinou rebéliou je písanie nikdy neodoslaných listov bývalému spolužiakovi svojho brata, ktorého pozná len z jeho rozprávania. Všetky svoje emócie a túžby rozpráva prostredníctvom nich nič netušiacemu vojdovi, ktorý je adresátom aj preto, že obdivuje zábavné historky o jeho odvahe z detstva.Zápletka sa začne zamotávať, keď sa chtiac-nechtiac zamiluje do Marlowa, nového komorníka svojho brata. Keď lady Miranda zistí, že Marlow odoslal jeden z jej listov vojdovi, vystrašená premýšľa o dôsledkoch svojho neopatrného správania... Príde však odpoveď, ktorá ju veľmi prekvapí a začnú si dopisovať. Zároveň sa však rozvíja aj vzťah s Marlowom, ktorého správanie je na sluhu veľmi nevšedné! Šľachtická rošáda sa tak môže rozbehnúť! Plný tajomstiev, vtipu, lásky i prekvapení, presne taký je príbeh rodiny Hawthornovcov z pera autorky Kristi Ann Hunterovej.Recenziu na knihu Šľachtická rošáda nájdete na stránke Blog.Zachej.sk

Vypredané

11,54 €

Kováčov učeň
Kováčov učeň

Laura Frantz

Dedičstvo Ballantynovcov 1. V decembrový deň roku 1785 zaklopal Silas Ballantyne na dvere majstra kováča Liegeho Leea v meste York v Pensylvánii. Už len pár mesiacov chýba mladému učňovi, aby sa sám stal majstrom kováčom. Silas je rozhodnutý dokončiť svoje učenie a vydať sa na západ. No zaujmú ho obe kováčove dcéry: jemná, vierou naplnená Eden aj šikovná, vysoko temperamentná Elspeth. Liege čoskoro zistí, že Silas je šikovný, pracovitý a vo svojom remesle odborník. Vydajom svojej dcéry za Silasa ho chce udržať vo svojom dome. Ktorú si má vybrať za manželku? Nezničí žiarlivosť druhej dcéry ich lásku? Kováčov učeň je prvá kniha zo série Dedičstvo Ballantynovcov, ktorá mapuje príbehy tejto rodiny cez niekoľko generácií. Kresťanské prvky sú spracované s jemnosťou a eleganciou. Príbeh Laury Franz ide do hĺbky a sľubuje veľmi pútavú sériu.

Vypredané

12,13 €

Perelandra
Perelandra

C. S. Lewis

Kozmická trilógia - časť druhá. Perelandra, druhá kniha úspešnej Kozmickej trilógie z pera svetoznámeho kresťanského mysliteľ a filozova C. S. Lewisa pokračuje v dobrodružstvách neobyčajného profesora Ransoma. Čeliac najdeštruktívnejším ľudským slabostiam, pokušeniam musí tento veľký človek zápasiť so zlom na novej planéte Perelandra, ktorú okupujú sily temna.Podľahne Pelerandra útokom zlých bytostí, ktoré chcú vytvoriť nový svetový poriadok a preto musia zničiť starú a krásnu civilizáciu? Alebo zo seba zhodí jarmo skazenosti a úpadku a dosiahne duchovnú dokonalosť? Výsledok mohutného boja, ktorý v sebe profesor Ransom zvádza nakoniec určí osud a smerovanie tejto mierumilovnej planéty. Prvá kniha Kozmickej trilógie nesie názov Malakandra.

Vypredané

9,65 €

Thulkandra
Thulkandra

C. S. Lewis

Kozmická trilógia - časť tretia. Moderná rozprávka pre dospelých.Tento posledný príbeh s názvom Thulkandra zo sci-fi série Kozmická trilógia sa odohráva na Zemi a rozpráva o strašnom sprisahaní proti ľudskosti. Príbeh obklopuje Marka a Jane Studdock – novomanželský pár. Mark je sociológ, dostáva lákavú ponuku, aby sa pripojil k organizácií s názvom N.I.C.E., ktorej cieľom je kontrolovať celý ľudský život. Jeho manželka máva bizarné prorocké sny o vykŕmenom vedcovi Alcasanu. Mark prijme pracovnú ponuku do zlovestnej organizácie a tak objaví pravdu o manželkiných snoch - stretne sa hlavou Alcasanu, ktorý je infúziami krvi udržiavaný nažive. Jane pre pretrvávajúce zlé sny hľadá pomoc v komunite St. Anne, kde sa stretne s ich vodcom - Dr. Ransomom (hlavná postava z predchádzajúcich kníh). Príbeh končí veľkolepou scénou v N.I.C.E., kde Merlin konfrontuje sily Pekla.C. S. Lewis (1898-1963) bol významným odborníkom na grécku a latinskú literatúru, filozofiu a históriu anglického jazyka. V roku 1954 sa stal profesorom stredovekej a renesančnej literatúry na Magdalen College univerzity v Cambridge. Je známy sériou kníh pre deti Kroniky Narnie. Svoju predstavivosť naplno využil aj v alegorických dielach Rady skúseného diabla a Veľký rozvod.

Vypredané

14,95 €

Nadpozemská melódia
Nadpozemská melódia

Tamera Alexanderová

Príbehy z Belmontu • 3. Tretia kniha zo série Príbehy z Belmontu Nadpozemská melódia zachytáva krásu klasickej hudby v časoch, keď ženy cez kultúrne otázky menili nielen svetové dejiny, ale aj mužské srdcia.Tamer Alexandrova opäť nádherne vykreslila postavy. Rebeka Carringtonová je husľovou virtuózkou, svoje vzdelanie získala vo Viedni a podarí sa jej dostať na konkurz s dirigentom novovzniknutej Nashvillskej filharmónie. Popredný dirigent Nathaniel Tate Whitcomb však pod tlakom verejnosti a so súhlasom pani Belmontského sídla prekazí Rebekine nádeje. Dirigent Nathaniel má aj veľmi dôležitú úlohu, napísať symfóniu, ktorú má dokončiť pre otvorením novej budovy opery. Zároveň ju chce veľmi dokončiť pred smrťou svojho otca, ktorý ho veľmi inšpiroval. Pre bolesti hlavy a zvláštne bzučanie hlavy sa mu to nedarí. Je presvedčený, že Rebeka mu s tým môže pomôcť. No dokáže získať dôveru ženy, ktorú obral o jej sen?

Vypredané

13,10 €

Tajomstvo domu na Foster Hille
Tajomstvo domu na Foster Hille

Jaime Jo Wrightová

Historický triler. Historický román Tajomstvo domu na Foster Hille v sebe prelína tajomstvo minulosti a súčasnosti a zároveň odkrýva vieru a hriechy predkov. Kaine Prescott pred dvoma rokmi stratila svojho manžela pri autonehode. Je presvedčená, že smrť manžela nebola nehodou, ale nikto ju neberie vážne. Cíti sa ohrozená a prenasledovaná manželovým vrahom, ale aj tento fakt polícia ignoruje. Rozhodne sa kúpiť starý historický dom, ktorý bol vo vlastníctve jej príbuzného vo Wisconsine, ďaleko od jej domova v Kalifornii. Kaine objavuje, že v roku 1906 v dome žila jej vzdialená príbuzná menom Ivy Thorpe a dozvedá sa o podozrivej vražde mladého dievčaťa, ktorá sa stala v tomto období. Ivyn príbeh sa spája s Kaine, ktorá sa opäť ponára do nebezpečenstva odhaľovaním starých tajomstiev. Kapitoly sa striedajú medzi minulosťou a súčasnosťou a dodávajú hĺbku domu na Foster Hill. Kaine a Ivy majú veľa spoločného. Obe ženy sú tvrdé, hľadajúce vlastnú vieru, snažiace sa odhaliť tajomstvá, ktoré sa ich dotýkajú. Hoci osud k nim nebol prívetivý, hľadanie pravdy ich uzdravuje, napriek riziku, že niekto neznámi ohrozuje ich životy.

Vypredané

12,51 €

Pravidlá vraždy
Pravidlá vraždy

Julianna Deeringová

Prípady Drewa Fartheringa. Pre milovníkov románov Agathy Christe je príjemnou správou, že prichádza nová séria kriminálnych románov z anglického prostredia 30-tých rokov 20. storočia - Prípady Drewa Fartheringa, z pod pera talentovanej autorky Julianny Deeringovej. Drew Farhering miluje kriminálne romány, ozrejmuje si pravidlá vraždy, ale len na stránkach kníh. No ocitá sa akoby uprostred jedného románu v okamihu, keď je konfrontovaný s dvojitou vraždou, ktorá sa stala na jeho pozemku. Keďže jedna z obetí je jeho vlastná matka, neuspokojí sa s myšlienkou, že prípad prevezme polícia. Spolu s priateľom Nickom a Madeline, ktorá prišla na návštevu z Ameriky, sa snažia vyriešiť zločin na vlastnú päsť. V príbehu vystupuje množstvo postáv, ktoré dokonale zapadajú do sveta 30-tych rokov minulého storočia. Duchaplný dôvtip a romanca robia z Prípadov Drewa Fartheringa šarmantnú novú sériu plnú tajomstiev i napätia.Julianna Deeringová bola vždy vášnivou čitateľkou, dnes je i spisovateľkou. Jej veľký záujem o históriu a kresťanskú vieru sa odzrkadľuje v jej príbehoch – v príbehoch lásky, odpustenia a víťazstva na nepriateľstvom. Patrí do štvrtej generácie Taxasanov a svoj domov má severne od Dallasu.

Vypredané

5,77 €

Nebojácna
Nebojácna

Dina L. Sleimanová

Chrabré srdcia - prvá kniha. Po neúspešnom pokuse zavraždiť kráľa je lady Merry Ellisonová – pôvodom dcéra baróna – v nemilosti trónu. Svojou odvahou a schopnosťami je ochotná urobiť všetko, aby ochránila osirelé deti z jej panstva. Skupinka sa dostáva do povedomia ako Duchovia z Farthingalského lesa a Merry zisťuje, že s rastúcou popularitou sa im do cesty stavia stále viac problémov a jej úloha je čoraz náročnejšia. Timothy Grey, deviaty potomok baróna z Greyhamu, túži vykonať nejaký skutok, ktorý by ho preslávil a priniesol mu vlastný titul. Keď Duchov z Farthingalského lesa zahliadnu vo Wyndeshire, kde Timothy posluhuje miestnemu grófovi ako jeho pobočník, zdá sa, že šanca je na dosah. Len čo sa však tvárou v tvár stretne s vodcom zbojníkov, je nútený všetko prehodnotiť.

Vypredané

5,29 €

Cesta - Oheň na vrchu
Cesta - Oheň na vrchu

Rick Joyner

Prvá kniha. „Kto sme vystúpiť na vrch Pánov? Kto smie stáť na jeho mieste posvätnom? Ten, čo má ruky nevinné a srdce čisté, čo svoju dušu nedvíha k márnosti a neprisahá falošne.“ (Ž 24, 3 - 4)Román Cesta - Oheň na vrchu je alegorickým putovaním skupiny ľudí, ktorí vystúpili z komfortnej zóny a vydali sa na náročnú cestu na púšti. Nachádza sa tu mnoho biblických odkazov, či už je to hlas volajúceho na púšti alebo revúci lev. Táto kniha privádza čitateľa hlbšie, ďalej a vyššie, ilustrujúc najdôležitejšie pravdy našich čias.

Vypredané

10,67 €

Otrok
Otrok

Isaac Bashevis Singer

Román Otrok sa odohráva v polovici 17. storočia a očividne sa v ňom autor sústredil na jednotlivca, jeho vieru v Boha v časoch krutých masakrov. Autor sa v tomto príbehu prejavil ako skvelý rozprávač a v osobitej atmosfére vyrozprával príbeh o židovskom učencovi Jákobovi. Mladému hrdinovi vyvraždili rodinu a predali ho do otroctva. Tu v odľahlých poľských vrchoch sa odvíja ľúbostný vzťah medzi Jákobom a kresťankou Wandou.Táto kniha patrí k skvostom spomedzi Singerových diel. Autor je nositeľom Nobelovej ceny za literatúru.

Vypredané

11,64 €

Da Vinciho kód
Da Vinciho kód

Josh McDowell

Pátranie po pravde. Kde končí fakt a začína fikcia? Brilantný mix faktov a fikcie v strhujúcom konšpiratívnom príbehu Da Vinciho kód (autor Dan Brown) vyvoláva sériu vážnych otázok o pôvode a tvrdeniach kresťanstva. Mnohých viera sa otriasla po prečítaní knihy alebo zhliadnutí filmu alebo strácajú istotu o tom, čo je pravda a čo nie. V tejto knihe sa autor zaoberá otázkami, ktoré vyvolala Brownova kniha. Čerpajúc z obrovského množstva historických dôkazov McDowell zručne oddeľuje fakty od klamných predstáv a predkladá ťažko vyvrátiteľné pravdy, o ktoré sa čitateľ môže oprieť ako o pevnú skalu.

Vypredané

3,86 €

Věčný slib lásky
Věčný slib lásky

Janette Okeová

Clark a Marty uzavřeli manželství z praktických důvodů, postupně se však, jak Marty zjistila na konci knihy Láska přichází po špičkách, v jejich vztahu vyvinula opravdová, hluboká láska. Narozením synka Clarea příběh osadníků v malé komunitě na Divokém západě zdaleka nekončí. Rodina Davisových se utěšeně rozrůstá a oba manželé se stávají důležitými aktéry místního občanského života. Ve farmářských rodinách vzrůstá potřeba posílat děti za vzděláním a to znamená postavit si vlastní školu a sehnat učitele. Také návštěva faráře dvakrát do roka se lidem v osadě přestává zamlouvat. Jenže bude se tu chtít nějaký duchovní usadit natrvalo?Život přináší nové a nové výzvy, radosti i smutky. Děti dospívají, klubou se první lásky, ale i první zklamání. Vyrostla také Clarkova dcera Missie, kterou Marty miluje stejně jako ostatní své děti, a nastal cas nechat ji jít za vlastním štěstím. Clark a Marty, vedeni věčným slibem lásky, který si dali před mnoha lety čistě účelově, dokonce nalézají ve svém domě místo i pro dvě méně šťastné dívky ze sousedství. Kormidlovat jejich rodinnou lod jim ze všeho nejvíc pomáhá právě láska a spolu s ní Bůh.

Vypredané

10,62 €

Sprisahanie v Prešporku
Sprisahanie v Prešporku

Michaela Važanová

Michaela Važanová, autorka knihy Sprisahanie v Prešporku, je absolventkou Univerzity Komenského. Obľubuje historické romány, divadlo a muzikály.Kniha Sprisahanie v Prešporku vychádza v roku 300. výročia narodenia Márie Terézie. Ide o historický fiktívny príbeh, ktorý sa odohráva za čias vlády cisára Karola VI. v roku 1973. V centre diania sa nachádzajú dve postavy, poručík Šarkan a krásna grófka Elenka. Proti ich láske intriguje Elenkin strýko, gróf Balass. Jeho snahou je vymaniť Uhorsko spod vlády Habsburgovcov a zabrániť tomu, aby sa uhorskou kráľovnou po smrti cisára stala jeho dcéra Mária Terézia. V tomto úsilí má Balass spojenca, zhýralého grófa Ľudovíta Királyho. Ten stojí proti láske Elenky a Félixa.Sprisahanie v Prešporku postupne odhalí:či sa Félixovi a Elenke podarí uhájiť ich čistú láskuči sa uhorskou kráľovnou stane Mária Terézia akú úlohu v príbehu zohráva roztržitý lekár Nozdrovický, mocný gróf Pálfy a Elenkina teta Alžbeta

Vypredané

14,45 €

E-kniha
E-kniha: Rozum a cit
E-kniha: Rozum a cit

Jane Austen

Marianne hľadá muža, ktorý je rovnako oduševnený ako ona. Elinor sa zaľúbila do zdvorilého a pozorného Edwarda Ferrarsa. Mladšia sestra Margaret s údivom sleduje, ako si Marianne a Elinor užívajú radosti i strasti rannej dospelosti. Je Marianne priveľmi oduševnená? Je Elinor priveľmi chladná? Z ktorej si má vziať príklad? Margaret si všíma, aké nebezpečenstvá predstavujú intrigánski priatelia a neverní milenci. Bude Elinor dosť silná a rozumná, aby obe sestry ochránila, alebo im Marianne svojou urážlivosťou privodí nešťastie?Malá knižka, ktorá zmení Tvoj názor na svetovú klasiku. Klasický príbeh v novom šate prerozprávala Gill Tavner. Vhodný pre čitateľov od 12 rokov.

Vypredané
-29%

3,49 €

E-kniha
E-kniha: Odlúčení
E-kniha: Odlúčení

Lynn Austinová

Na začiatku sa Penny Goodrichová zaľúbila do Eddieho Shaffera, a keď sa naskytla šanca, využila ju, aby sa mohla stať súčasťou jeho života. Začalo sa to nádejou, že aj on bude milovať ju a možno ju raz požiada o ruku. Ale toto semienko nádeje nekontrolovateľne prerástlo do prekvapivého a zamotaného príbehu, odhalilo tajomstvá a úplne zmenilo jej život.Ocenená autorka Lynn Austinová zručne a citlivo opisuje dlhé obdobie čakania na blízkych, ktorí sú na fronte... a tiež neočakávané zázraky, ktoré zjavujú prítomnosť a lásku Boha dokonca aj vtedy, keď mlčí. „Dej príbehu sa odohráva striedavo v židovskej časti Brooklynu a v maďarskej Budapešti práve v čase, keď sa svet zmieta uprostred hrôz druhej svetovej vojny. Pred našimi očami sa postupne rozplietajú príbehy troch rodín, ktorých osudy zviedla dokopy práve tragédia a bolesť.“

Vypredané
-10%

8,90 €

Křižovatky
Křižovatky

William Paul Young

Titul vyšiel aj v slovenskom jazyku Rázcestia (2013).Anthony Spencer je sebestředný bezcitný boháč, pyšný na své „úspěchy“ v práci, kde se ho všichni bojí, i v rodině, kterou chladnokrevně rozvrátil. Po úrazu hlavy se octne v kómatu na JIP. Jeho tělo leží bez hnutí obklopeno přístroji, jeho mysl se však probouzí v krajině, která zrcadlí Tonyho dosavadní život – zarostlá a nehostinná, opuštěná.Až na toho, který se rozhodl Tonyho nikdy neopustit a pomoci mu nalézt sílu, způsob a především důvody, proč se změnit…Stejně jako Chatrč (2007, česky 2009), kultovní kniha (celosvětově prodáno více než 18 milionů výtisků), v níž se tragédie smrti střetává s věčností božího záměru, jsou i Křižovatky určeny všem, kdo v kolotoči moderního světa hledají naplnění slov, jako je víra, láska a odpuštění.

Vypredané

12,51 €

3 z 4
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Alexandra, pred týždňom

Prekvapivo velmi rychlo do 2 dni tovar bol doruceny- vsetky postupy oznamene , presne ako na webe tovar vyzeral.Bola som spokojna- odporucam vsetkym .

userAvatar

Oľga, pred týždňom

Rýchle vybavenie objednávky, som spokojná

userAvatar

Valéria, pred týždňom

Odchod promptne vybavuje objednávky.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk