Knihy s materiálmi a témami pre animátorov

Knihy s materiálmi a témami pre animátorov

(11 produktov)

Viesť mladých nie je ľahké. Vyžaduje si to dôkladnú prípravu, priam božskú trpezlivosť, mimoriadnu ...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Birmovník - Bimbovník
Birmovník - Bimbovník

pracovný zošit birmovanca. Obsahuje stručne rozpracované jednotlivé skupinkové stretnutia vo forme opakovacích otázok, domácich úloh, svedectiev a spoločných textov, ktoré sú potrebné ku katechézam. Taktiež sa tu nachádza priestor pre poznámky zo spoločných náuk, základné modlitby a zhrnutie základných vedomostí vo forme otázok, priebeh sviatosti birmovania, evidenciu stretnutí a piesne.

Skladom

4,85 €

MAX naprojektovaný chalan z predmestia
MAX naprojektovaný chalan z predmestia

Veronika Grohsebner

Max nie je len román pre mládež. Antikoncepcia, kondómy, potrat a umelé oplodnenie... Koho už len zaujímajú detaily? Hlavné je, že diskusia prekazí profákovi skúšanie. Najčastejšie tieto otázky kladie šestnásťročný viedenský gymnazista Max Geissler – odvážny, sebavedomý, pekný a inteligentný športovec, jediný syn rozvedenej karieristky. Stalo sa však, že na ulici ochránil desaťročného Tea s Downovým syndrómom pred malými bitkármi. Max spoznáva rodinu chlapca, zažíva srdečnú atmosféru domova, a dokonca sa zaľúbi do Niky, Teovej staršej sestry. Max zatúži po rodine...Mládežnícky román Max nie je idylický. Čitateľ v ňom nájde realistické obrazy zo života dospievajúcich mladých ľudí v dnešnom svete. Autorke sa podarilo v románe citlivo, zrozumiteľne, jazykom dnešných tínedžerov vysvetliť všetky základné bioetické otázky.Veronika Grohsebner (*1966) študovala hudbu a niekoľko rokov pracovala v súkromnom sektore. Dnes žije so svojím manželom a štyrmi deťmi vo Viedni a pracuje v oblasti ochrany rodiny.Max nie je len román pre mládež. Je to kniha, ktorú môžu použiť aj rodičia, kňazi, katechéti, animátori a vôbec všetci, ktorým nie sú ľahostajné etické problémy súčasnej doby, ktorá sa v ostatných desaťročiach mimoriadne zmenila.

Skladom

9,70 €

Na cestu viery s YOUCAT-om
Na cestu viery s YOUCAT-om

Martin Michalíček

Príručka pre animátorov. Príručka pre animátorov Na cestu viery s Youcat-om vznikla pri príležitosti roku viery. Ruku k dielu priložilo množstvo zasvätených osôb či bohoslovcov a výsledkom je publikácia, v ktorej možno nájsť 12 tematických celkov náučného, poznávacieho charakteru. Príprava je stavaná na formačné stretnutia počas jedného kompletného školského roka v dvojtýždňových intervaloch. Popritom sa odporúča druhá evanjelizačná časť, ktorú pri príprave na sviatosť birmovania rovnako netreba zanedbávať. Súčasťou prípravy je aj pracovný zošit Na cestu viery s Youcat-om: Úlohy.

Skladom

8,24 €

Posledné kusy
Výchova a milosť
Výchova a milosť

Karis Kimmel Murrayová

Ako pomáhať deťom získať charakter na celý život. Hľadáte rady k výchove vašich deti? „Rodičia stoja pred bláznivým paradoxom“ hovorí autorka knihy Výchova a milosť Karis Kimmel Murrayová. „Milujeme naše deti presne také, aké sú, no zároveň ich milujeme tak veľmi, že je priam nemožné, aby takými aj ostali!“ Vychovávať deti je vždy náročné a to aj v dobré dni. Chceli by sme poznať niekoľko správnych verzií, ako reagovať, keď nás naše deti privádzajú o rozum. Boh v liste Hebrejom hovorí: „Lebo koho Pán miluje, toho tresce.“ (Hebr 12,6).S humorom a priamočiarou praktickosťou sa Karis Kimmel Murrayová delí o svoje skutočné zážitky a skúsenosti z rodičovstva. Od prvej strany ponúka zúfalým rodičom a vychovávateľom spoľahlivý recept na dosiahnutie mieru, určenia hraníc i efektívnu výchovu. Vďaka jej radám sa dozviete, ako pomáhať deťom získať charakter na celý život.

Skladom

9,60 €

Výchova k láske, manželstvu a rodičovstvu
Výchova k láske, manželstvu a rodičovstvu

Igor Barták

Brožúra pre dospievajúcu mládež, snúbencov a vychovávateľov. Výchova k láske, manželstvu a rodičovstvu má za cieľ pomôcť hlavne mladým ľuďom dobre prežívať vzťahy a svoju sexualitu. Brožúrka je vhodná pre dospievajúcu mládež, snúbencov, rodičov, katechétov a vychovávateľov a takisto pre animátorov venujúcich sa mládeži. Sú v nej zhrnuté všetky hlavné témy týkajúce sa vzťahov a sexuality.Autor je bývalý pracovník v oblasti sociálno-právnej ochrany dieťaťa, v súčasnosti podnikateľ a otec 8-člennej rodiny s tromi deťmi v pestúnskej starostlivosti. Snahou autora bolo, aby obsah bol v súlade s katolíckym učením v oblasti sexuality.

Skladom

3,88 €

Posledné kusy
Počúvanie Boha spolu s deťmi
Počúvanie Boha spolu s deťmi

Gianna Gobbi

Montessori metóda pri katechéze detí. Montessori učiteľka a zakladateľka Katechéz Dobrého pastiera, Gianna Gobbi, je autorkou knihy Počúvanie Boha spolu s deťmi. Jednoduchým spôsobom v nej predstavuje určité vzdelávacie zásady montessoriovskej metódy, ktoré sa primárne orientujú na náboženský život dieťaťa. Ponúka predbežný pohľad na Montessoriovej myslenie a nabáda čitateľa, aby podrobné poznanie získal študovaním ďalšej odbornej literatúry.

Skladom

11,64 €

Posledné kusy
Pod kapotou
Pod kapotou

Peter Podlesný et al.

Päťdesiatdvatýždňový materiál pre skupinky mladých mužov (vo veku 13 - 18 rokov). Kniha plná originálnych nápadov, tém, inšpirácií. To je päťdesiatdvatýždňový materiál pre skupinky mladých mužov vo veku 13 - 18 rokov. Tento manuál ako viesť chlapčenská stretká je nepostradateľným pomocníkom všetkých animátorov. Obsah tejto publikácie zaujme každého mladého muža rovnako ako priestor pod kapotou auta.Ak hľadáte manuál ako viesť dievčenské stretká, nájdete ich Vo vitrínke.

Skladom

11,50 €

Posledné kusy
Cesta k Svetlu
Cesta k Svetlu

Jozef Gallovič

V knihe je 43 tém vhodných na stretnutie s birmovancami alebo s mládežou. Témy sa dajú využiť pre kňaza v kostole alebo v malých skpinkách pre animátora. Jednotlivé časti obsahujú príklady, svedectvá, hlavnú myšlienky na zapamätanie a otázky na zamyslenie alebo na debatu v skupinke.

Skladom

10,57 €

Posledné kusy
Tanec a dramatizace ve službě dětem
Tanec a dramatizace ve službě dětem

Ruth Allistonová

Tanec a dramatizace jsou skvělé způsoby, jak předávat dětem duchovní pravdy. Ať už zvolíte pantomimu, improvizaci, prapory nebo další metody, vaše práce s dětmi dostane nový kreativní rozměr.V knize najdete také zajímavé informace o tom, jak byly tanec a dramatizace využívány v biblických časech a v prvotní církvi.Ruth Allistonová je zkušenou pracovnicí s dětmi a autorkou řady knih o službě dětem. V nakladatelství Samuel vyšla její kniha Jak vyprávět příběhy.

Skladom

5,43 €

Vykroč za Ježišom Kristom s evanjelistom Matúšom
Vykroč za Ježišom Kristom s evanjelistom Matúšom

Rudolf Hreňo

pracovný zošit. Ak chcete ísť rýchlo, kráčajte sami, ale ak chcete ísť ďaleko, choďte spoločne (africké príslovie).Pracovný zošit Vykroč za Ježišom Kristom s evanjelistom Matúšom slúži ako praktická pomôcka pri poznávaní evanjelia podľa Matúša. Zošit obsahuje vyše 60 pracovných listov, ktoré sú vhodné pri katechézach v škole či vo farnosti, ale aj pre individuálne štúdium jednotlivcov a kňazov. Otec diakon Rudolf Hreňo ho zostavil počas ťažkého obdobia pandémie koronavírusu. V úvode nás oboznamuje s osobou evanjelistu Matúša. Pri tvorbe pracovných listov otec Hreňo využil spôsob vasters - jednu z metód práce so Svätým písmom.Každý pracovný list obsahuje tieto časti:úryvok z evanjelia podľa Matúša,myšlienky a otázky na rozjímanie o danej časti,priestor na zapísanie vlastných postrehov.

Skladom

9,70 €

Písmo jako anděl průvodce
Písmo jako anděl průvodce

Patrizio Rota Scalabrini

Navigace na cestě povolání. Autor, biblista, se v této knize obrací k mladým lidem, kteří vážně hledají své povolání, anebo už učinili první kroky na cestě, na kterou je Bůh volá. Předkládá užitečná vodítka k tomu, jak lze v této životní situaci najít dobrého a spolehlivého průvodce v Božím slově. Kniha je určena i těm, kteří mladé lidi duchovně doprovázejí.

Skladom

1,94 €

Choďte a učte - Metodika
Choďte a učte - Metodika

pre animátorov skupiniek birmovancov. Obsahuje súhrn skúseností a materiálov zhromaždených pri práci s birmovancami. Je zameraná na formu malých skupín, preto jadro brožúrky tvoria podrobne rozpracované katechézy v časovom harmonograme v rozsahu 1 roka.Okrem toho tu nájdete obrázkovú prílohu, časovo - organizačný plán prípravy na birmovku, evidenciu stretnutí, základné modlitby, súhrnné modlitby a piesne. Metodika i vám môže poslúžiť ako jeden zo zdrojov inšpirácie pre prípravu vo vašej farnosti. Odporúčame ju zabezpečiť pre každého animátora skupinky.

Vypredané

10,57 €

Vo vitrínke
Vo vitrínke

Maruška Skonc; Lenka Šimočková

Päťdesiatdvatýždňový materiál pre dievčatá vo veku 13-18 rokov. Vo vitrínke je kniha plná možností ako viesť skupinku mladých dievčat. Nájdete v nej mnoho skvelých nápadov ako vtipne, nápadito, so záujmom a láskou privádzať mladé dievčatá bližšie k Ježišovi.Autorky sa venujú 52 rôznym témam, napr. evanjelium, Ježiš Kristus, Ovocie Ducha, kresťan a nevyhýbajú sa ani témam o vzťahoch, klamstve, móde a mnohým ďaším.

Vypredané

11,16 €

Každé dítě potřebuje slyšet evangelium prakticky a názorně
Každé dítě potřebuje slyšet evangelium prakticky a názorně

Manuela Jungová

kniha + CD. Příručka pro práci s dětmi v církvi i v rodině. Kniha je určena pro učitele i pro rodiče, kterým pomáhá přiblížit biblické poselství dětem názorně i zábavně.Ke knize je přiloženo CD-ROM s praktickými ukázkami a pomůckami k vyzkoušení.

Vypredané

10,67 €

Pojď a následuj mě 1
Pojď a následuj mě 1

Jan Balík

Témata pro společenství mládeže. Jedná se o 2. vydání, přepracované a rozšířené.Jedná se o knížku, kterou členové Sekce pro mládež ČBK připravovali během několika posledních let s cílem nabídnout jak společenstvím mládeže, tak i jednotlivým mladým lidem materiál, který by sloužil k prohloubení života z víry. Tato knížka umožňuje sestavit program setkání společenství mládeže na jeden rok a vydat se tak společně na dobrodružnou cestu životem z víry a radostného odhalování odpovědí na základní otázky člověka.

Vypredané

3,98 €

Pojď a následuj mě 2
Pojď a následuj mě 2

Jan Balík

Jedná se o 2. vydání, přepracované a rozšířené.Jedná se o knížku, kterou členové Sekce pro mládež ČBK připravovali během několika posledních let s cílem nabídnout jak společenstvím mládeže, tak i jednotlivým mladým lidem materiál, který by sloužil k prohloubení života z víry. Tato knížka umožňuje sestavit program setkání společenství mládeže na jeden rok a vydat se tak společně na dobrodružnou cestu životem z víry a radostného odhalování odpovědí na základní otázky člověka.

Vypredané

4,56 €

S mladými ke Kristu
S mladými ke Kristu

Jan Balík

O umění vést mladé lidi ke smyslu života. Doprovázet mladé lidi a vést je k lidskosti a k setkání s Ježíšem Kristem patří nejen k základnímu poslání církve, ale je též odpovědí na nejhlubší touhy sa­motných chlapců a děvčat.Kniha nastiňuje základy pastorace mládeže a nabízí reflexi nad současným životem církve. Opírá se o učení a praxi posledních papežů od sv. Jana Pavla II, z jehož lásky k mladým vytryskla zkušenost světových dnů mládeže a nová církevní metoda práce s mladými lidmi, přes Benedikta XVI. až po Františka. Reflektuje též synodální proces, který se věnoval mladým lidem a rozlišování povolání.Publikaci přivítají nejen kněží a pastorační pracovníci, ale leccos z ní bude jistě pomocí rodičům a mladým animátorům.

Vypredané

4,85 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk