Knihy o šťastí

Knihy o šťastí

(23 produktov)

Všetci túžime po šťastí a táto hlboko zakorenená túžba sa odráža aj v našom slovníku: "Veľa šťastia!...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Novinka
Pápež František: Buď šťastný
Pápež František: Buď šťastný

Pápež František

Už teraz stonásobne viac. Boh chce pre nás to najlepšie - chce, aby sme boli šťastní. Dalo by sa povedať, že preto nás stvoril. Hoci tu na zemi prežívame život, ktorý nezodpovedá tomu, aký si on pre nás želal, sám Boh pracuje na našom vykúpení a na všetky aspekty nášho života nám ponúka pohľad plný nádeje. Napriek tomu sa mnohí ľudia domnievajú, že šťastie patrí do minulosti a šťastní môžu byť len mladí. Žiť a starnúť pre nich znamená pomaly upadať. Ako kresťania by sme však mali veriť, že naše najkrajšie dni ešte len prídu.O šťastí píše pápež František vo svojej knihe Buď šťastný - Už teraz stonásobne viac, v ktorej rozvíja tieto myšlienky:šťastie je prijatý dar,šťastie treba darovať,šťastie je cesta,žiť neznamená prežívať,šťastie znamená skutočne snívať,šťastie je revolučné,šťastie je konkrétna láska,šťastie je dostať už teraz stonásobne viac.

Skladom

16,39 €

Vnútorná sloboda
Vnútorná sloboda

Jacques Philippe

Sila viery, nádeje a lásky. Žijeme vo svete, ktorý na nás kladie väčšie nároky, ako kedykoľvek predtým. Valí sa na nás nekonečné množstvo e-mailov, termínov, snažíme sa urobiť šťastnými partnera, deti a priateľov. Ako si máme počas toho všetkého udržať pocit slobody?Autor Jacques Philippe rozvinul jednoduchú, ale dôležitú tému, a to: Ako získať osobnú vnútornú slobodu a podrásť vo viere, nádeji a láske. Vysvetľuje, že dynamika medzi týmito tromi teologickými čnosťami je srdcom duchovného života a zdôrazňuje kľúčovú úlohu nádeje v našom vnútornom raste.Kniha nás vedie, aby sme aj v tých menej priaznivých vonkajších okolnostiach mali v sebe priestor slobody, ktorý nám nikto nemôže vziať, pretože Boh je našou istotou. Bez tohto poznania budeme určitým spôsobom obmedzení a nespoznáme chuť pravého šťastia.Autor sa pokúsil oslobodiť naše srdce a myseľ k skutočnému slobodnému životu, ku ktorému sme povolaní. Vnútorná sloboda berie čitateľa za ruku, aby znova objavil slobodu, ktorá prichádza od samotného Krista.Kým Boží pokoj prevyšuje chápanie všetkého, Jacques Philippe ho robí dosiahnuteľným tým, že ponúka odpoveď na otázku: Ako nájsť pokoj uprostred nášho zložitého moderného života?

Skladom

5,34 €

Hranice a deti
Hranice a deti

Henry Cloud; John Townsend

Kedy povedať deťom áno, kedy povedať nie. Čo urobila ocenená kniha Hranice pre dospelých a ich vzťahy, urobí kniha Hranice a deti pre vás aj vaše deti. Poskytuje pomoc, ktorú by ste mali poskytovať svojim deťom, aby mohli v budúcnosti zodpovedať za svoje činy, postoje a emócie so zdvihnutou hlavou. Vcelku zapadá do chutnej série kníh ktoré pomáhajú vymedziť si osobné hranice a efektívne ich využívať.Autori Henri Cloud a John Townsend vás oboznámia s najrôznejšími jemnôstkami, ktoré vštepia vašim deťom taký druh charakteru, s akým budú môcť neskôr viesť plnohodnotný a vyvážený život dospelých, ktorých vychovali dobrí rodičia. Prečítajte si ako nastaviť limity a stále byť milovaným rodičom, vymedziť vhodné hranice s priaznivými dôsledkami a priniesť prvok ovládania do stresujúceho rodinného života.Recenzia Hranice a deti na Blog.Zachej.sk

Skladom

10,57 €

Od zlozvykov k dobrým návykom
Od zlozvykov k dobrým návykom

Joyce Meyer

14 návykov, ktoré ti pomôžu zlepšiť život. Najnovšia kniha od Joyce Meyer s názvom Boh sa na teba nehnevá už v predaji.Opakovanie je matkou múdrosti – platí to aj pre vytváranie dobrých návykov a odbúravanie zlozvykov. Odborníci tvrdia, že zbaviť sa niečoho alebo si na niečo zvyknúť sa dá za mesiac. Spočiatku to možno bude ťažké, ale ak budeš usilovný a trpezlivý, dočkáš sa úspechu.Vo vytváraní dobrých návykov nám bráni súčasná kultúra okamžitého uspokojenia. Všetko chceme mať hneď a neuvedomujeme si, že mnohé z dobrých vecí, po ktorých túžime, nedosiahneme iba chcením. Dobré návyky si osvoja iba vytrvalí ľudia, ktorí sa odmietnu vzdať. Víťazstvo je zvyk; žiaľ platí to aj o prehre. Ak sa raz naučíš vzdávať, stane sa ti to zvykom. (Vince Lombardi)Sme tým, čo robíme opakovane. Dokonalosť teda nie je skutok, ale zvyk. (Aristoteles)Najdôležitejším návykom je naučiť sa dávať Bohu vo všetkom prvenstvo. Ďalším krokom je ochota pracovať na dosahovaní stanovených cieľov. Autorka pripomína, že ak nezaplatíme cenu za slobodu, budeme musieť platiť cenu za otroctvo.Joyce Meyer je celosvetovo uznávanou kresťanskou spisovateľkou, autorkou takmer stovky kníh. Na Slovensku si veľkú popularitu získali tituly: Sila myšlienok, Ako zvládať svoje emócie a Drž si jazyk na uzde. Jej rozhlasové a televízne vysielanie Enjoying Everyday Life sledujú milióny divákov po celom svete a konferencií sa zúčastňujú desaťtisíce ľudí.

Skladom

8,73 €

Nenechávaj si mozog pred dverami!
Nenechávaj si mozog pred dverami!

Josh McDowell; Bob Hostetler

Kniha kresťanských dôkazov najmä pre „násťročných“. Známy obranca viery Josh McDowell a spoluautor Bob Hostetler ponúkajú jasné a humorné odhalenie bežných mýtov o Bohu, Biblii, náboženstve a živote kresťana.Kniha Nenechávaj si mozog pred dverami dáva mladým ľudom odpovede, ktoré dávajú zmysel. Odpovedá aj na tie najťažšie otázky. Mladí sa tak budú lepšie pridŕžať svojej viery, keď začnú rozumieť, komu vlastne uverili a prečo je dôležitý celoživotný záväzok voči Kristovi a Cirkvi.

Skladom

8,24 €

Voľba a rozlišovanie Božej vôle
Voľba a rozlišovanie Božej vôle

Pawel Drobot

Cesta k plnosti života. Voľba a rozlišovanie Božej vôle s podnázvom Cesta k plnosti života je kniha, ktorá prekvapí hneď dvakrát. Najskôr svojím obsahom, ktorý je prešpikovaný skvelými témami duchovného života a výzvami, ktorým čelí snáď každý človek, poctivo hľadajúci Boha. Potom svojím pekným grafickým spracovaním: kniha je celofarebná a vo vnútri má pekné ilustrácie, ktoré pomôžu lepšie premeditovať čítaný text.V srdci každého človeka je vpísaná túžba po Bohu. Ak nájdeme Boha, budeme schopní nájsť zmysel svojho života. Vykročte na túto dobrodružnú cestu s knihou Voľba a rozlišovanie Božej vôle. Bude Vám výborným spoločníkom.

Skladom

9,22 €

K narodeninám
K narodeninám

Anselm Grün

"Tým, že oslávencovi gratulujeme, vyjadrujeme, že je to Božia milosť, že tento človek žije, že Boh nám v tomto človeku zjavuje niečo zo svojho pôvabu." Anselm GrünKniha K narodeninám je správnym darčekom k tomuto sviatku pre vašich blízkych i priateľov. No zároveň v nej nájdete aj nový pohľad na tento sviatok, čo je na ňom najpodstatnejšie a napríklad aj odpoveď na to, či je vhodné niekomu želať toľkokrát v tento deň spomínané zdravie. Kniha je plnofarebná, obohatená o fotografie kvetov a prírody.

Skladom

4,75 €

Kto prvý hodí kameňom?
Kto prvý hodí kameňom?

John Powell

Praktické rady o komunikácii. Často počuť výčitku, že psychológia sa zaoberá iba chorými ľuďmi, že vždy skúma len pramene mentálnych a emocionálnych chorôb. V ostatnom čase sa objavil nový trend – študovať zdravých a šťastných ľudí a skúmať pramene ľudského zdravia a šťastia. Komunikácia je najdôležitejšia zo všetkých zdrojov šťastia a zdravia. Komunikácia je základnym a podstatným predpokladom ľudskej spokojnosti.

Skladom

5,76 €

Šťastná, zdravá, svätá chcela by som byť
Šťastná, zdravá, svätá chcela by som byť

Margaréta Mária Bazovská

Veselé príbehy jednej zbožnej rodiny. Margaréta Mária Bazovská je šťastnou manželkou a mamičkou troch detí, ktorá má zmysel pre humor a miluje knihy so skutočnými príbehmi. Jej detským snom bolo stať sa slávnou herečkou, nežnou baletkou, skvelou speváčkou, dobrou lekárkou, milou učiteľkou ale aj známou spisovateľkou. Neskôr sa jej sny premenili na jeden životný cieľ: byť rehoľnou sestrou v kontemplatívnej reholi alebo mať manžela, s ktorým bude šťastná. V roli manželky a matky sa naplnili všetky jej niekdajšie profesionálne túžby. Pri trampotách s deťmi je herečkou, pri malých bolestiach lekárkou a pri učení s nimi učiteľkou. Ich domov sa dokonca mení na malý kláštor, keď sa celá rodina pohrúži do modlitby. Napísaním knihy Šťastná, zdravá, svätá chcela by som byť naplnila svoj spisovateľský sen a vyrozprávala s ňom veselé príbehy jednej zbožnej rodiny.

Skladom

9,22 €

5 dní, ktoré zmenia vašu rodinu
5 dní, ktoré zmenia vašu rodinu

Kevin Leman

Aj vy chcete mať do piatku šťastnú rodinu? Zoberte do rúk knižku 5 dní, ktoré zmenia vašu rodinu a môžete sa o to pokúsiť. Nejde tu o žiadnu zložitú filozofiu, ale množstvo praktických a užitočných rád od manželského a rodinného psychológa Kevina Lemana, ktorý sa o svoje dlhoročné skúsenosti chce podeliť aj s vami. Kniha je rozdelená do 5 kapitol – činností a zamyslení, ktoré od pondelka do piatku je potrebné vniesť do života rodiny. Je určená pre všetkých, nezáleží na veku! Možno bude trvať trošku dlhšie ako 5 dní, aby sa zmenila situácia, postoje a správanie sa jednotlivých členov rodiny, ale s troškou odhodlania a modlitbou sa to určite podarí. A potom budete zbierať úrodu vašej námahy v podobe šťastnej rodinky!S dobrými radami Dr. Kevina Lemana ste sa mohli stretnúť aj v knihách Päť dní, ktoré zmenia vaše dieťa, Päť dní, ktoré vás zmenia, Päť dní a váš tínedžer bude iný, Päť dní, ktoré zmenia vášho manžela a Cesta múdrych.

Skladom

9,60 €

Audiokniha
Audiokniha: Cesty z úzkosti a deprese
Audiokniha: Cesty z úzkosti a deprese

Heinz-Peter Röhr

Úspěch, kariéra a blahobyt představují pro mnohé naplnění životního štěstí. Navzdory tomuvšak v naší západní kultuře trpí stále více lidí úzkostnými stavy, pocity nespokojenosti, frustrací, nejistotou a depresemi. Autor, psychoterapeut s mnohaletými zkušenostmi, se na pozadí grimmovské pohádky: Ďábel se třemi zlatými vlasy, zamýšlí nad podstatnými prvky pravé životní spokojenosti. S pomocí srozumitelných příkladů z vlastní praxe a praktických cvičení ukazuje cestu ke klíči k životní spokojenosti – k lásce k sobě samým.

Ihneď na stiahnutie
-15%

7,58 €

Posledné kusy
Ako byť slobodný
Ako byť slobodný

Iñaki Guerrero Ostolaza

Príručka pre spokojný život. Publikáciu Ako byť slobodný napísal Iñaki Guerrero Ostolaza na podnet poslucháčov svojich prednášok a klietov na psychologických konzultáciách. Kniha nie je výsledkom štúdia ani teoretických vedomostí; vychádza z toho, čo sa sám autor naučil počas svojej dlhoročnej praxe v kontakte s klientmi, a tiež z vlastnej skúsenenosti jeho osobného rastu a dozrievania. Jej cieľom je stať sa sprievodcom v každodennom živote.Ostolaza poukazuje na veľký vplyv psychiky na fyzické zdravie a vplyv fyzického zdravia na šťastie. Preto jeho nádejou je, že vďaka knihe čitatelia objavia aspoň niektoré stratégie, ktoré im umožnia žiť pokojnejší a plnší život.

Skladom

10,57 €

Posledné kusy
Vianočné kvapôčky
Vianočné kvapôčky

Anka Hermanovská

príbehy písané životom II.. Milá kniha zaujímavej ženy. Sú v nej príbehy písané životom. Príbehy o nás, našich blízkych, o ľuďoch, s ktorými sa denne stretávame. My ľudia sme zvláštni. Vo chvíľach šťastia si ani nepripustíme takú možnosť, že šťastie odíde. Ale možno je to dobré, lebo potom by sme nikdy nevedeli byť šťastní. Veď každý človek potrebuje prežiť také ostrovčeky svetla, radosti a šťastia, aby sa neutopil v trpkosti. V takomto povetrí kvapôčky povievajú.

Skladom

5,12 €

Posledné kusy
Pramene šťastia
Pramene šťastia

Imrich Bako

Kniha IV.. V prvej časti knihy sa analyzujú nutné predpoklady zrodu pravého šťastia. Takéto šťastie existuje len ak má život zmysel. Nakoľko v zmysel života možno len veriť, môže byť len ovocím viery. Pôvodný raj, ktorý je synonymom skutočného šťastia, obnovil Ježiš Kristus. Z pohľadu náuky o šťastí je v knihe preukázané, že tie toky rieky, ktoré oživujú rajský život, sú sviatosti.

Skladom

7,66 €

Teš sa zo života
Teš sa zo života

Helena Sališová

Perly ducha. Na život možno veselo hľadieť, keď máme v srdci bezpečný poklad.

Skladom

3,10 €

Posledné kusy
10 rad papeže Františka pro dobrý život
10 rad papeže Františka pro dobrý život

Argentinský časopis Clarín se obrátil na papeže Františka s otázkou, zda existuje nějaký návod na šťastný život. V neformálním rozhovoru Svatý otec odpověděl, že takový recept nezná, ale zmínil deset rad či principů, které jsou základem vyrovnaného života.

Skladom

1,75 €

Posledné kusy
Magnetka: Šťastný domov, drevená
Magnetka: Šťastný domov, drevená

MZ021-2. Krásna magnetka v tvare srdca s nápisom: Šťastný domov. Magnetka je vyrobená z dreva s rozmermi 9 x 9 cm.

Skladom

2,42 €

Posledné kusy
Nevzdoruj svému štěstí
Nevzdoruj svému štěstí

Matthew Kelly

Co je to vzdor? Je to ten neurčitý pocit, když se vám nechce dělat něco, o čem víte, že je to pro vás dobré; je to sklon dělat něco, o čem neomylně víte, že to pro vás dobré není, a to všechno mezi tím. Je to touha a tendence odkládat to, co byste měli dělat právě teď. Máte někdy pocit, že největším nepřítelem jste si vy sami? Pomysleli jste občas na to, že jste mohli vykonat velké věci, kdybyste se jen nemuseli zabývat tou spoustou malicherností? Bojujete s tím, jak dělat pevná rozhodnutí? Unavuje vás stanovovat si cíle, a pak jich nedosáhnout? Prokrastinujete? Máte strach říct, co si doopravdy myslíte a co cítíte? Pak je tato kniha pro vás.

Skladom

11,16 €

Posledné kusy
Magnetka: Šťastný je ten..., drevená
Magnetka: Šťastný je ten..., drevená

MZ021-6. Krásna magnetka v tvare srdca s citátom: Šťastný je ten, kto našiel šťastie v rodine. Magnetka je vyrobená z dreva s rozmermi 9 x 9 cm.

Skladom

2,42 €

Posledné kusy
Hovor Pane
Hovor Pane

Marcel Hertsens

Chcel by som sa s tebou rozprávať o Ježišovi, aby si vypočul jeho podnecujúcu výzvu, ktorú ti – ako v minulosti, tak aj teraz – adresuje.Domnievaš sa, že je nedosiahnuteľný?On ťa má ale stále na očiach, neprestáva ťa milovať a čaká len na to, aby ťa svojím slovom urobil šťastným. A chcel by k tebe prehovoriť – tak, ako kedysi ku Samaritánke – o Božom dare. Jeho slovo je totiž ako živá voda, ktorá nikdy nevysychá a je nesmierne občerstvujúca…Keď cítiš v sebe trocha veľkodušnosti, potom nebuď hluchý voči tomuto volaniu. Ježiš sa ťa totiž nevzdal – on potrebuje ľudí a dnes potrebuje teba pre svoje posolstvo lásky. Veď sám predsa povedal:„Hľa, stojím pri dverách a klopem. Kto počúvne môj hlas a otvorí dvere, k tomu vojdem a budem s ním večerať a on so mnou. “ (Zj 3, 20).Pane, ty si Slovo živého Boha, preto by si mohol o Otcovi prehovoriť aj k dnešným ľuďom – daj, aby som si tvoje Slovo vážil, aby som vedel, čo im mám povedať, lebo tvoje Slovo je mocné a nič mu neodporuje! Posielaš ma k tým, ktorí trpia i zapríčiňujú utrpenie, k tým, ktorí dúfajú i strácajú nádej – nechcel by som preto ani onemieť, ani byť zbabelý!Spomínam si na to, že si to ty, ktorý hovorí mojimi ústami – nikdy mi nedovoľ plytvať tvojím slovom: ono je príliš dôležité a vzácne; a keď mi vytrhnú jazyk, pomôž mi potom hovoriť mojím mlčaním; a keď mi vezmú život, potom stoj pri mne, keď mám hovoriť svojou smrťou!

Skladom

4,85 €

V ústrety Svetlu
V ústrety Svetlu

Francesco Lorenzi

21 krokov ku šťastiu. Francesco Lorenzi je taliansky spevák, skladateľ a líder rockovej skupiny The Sun. V roku 2009 spolu s ostatnými členmi kapely prešiel intenzívnou cestou obrátenia na katolicizmus. O svoje skúsenosti sa delí v knihe V ústrety Svetlu. Pozýva nás v nej vydať sa na cestu, na ktorej je potrebné urobiť dvadsaťjeden krokov. Aby sme sa však mohli vydať na cestu, musíme mať východiskový bod.Prvých sedem krokov slúži ako východisko - ide o prebudenie sa, uvedomenie si, že žijeme, že musíme nájsť dôveru v seba samých a pochopenie, že nič nemôžeme považovať za samozrejmé.Druhá časť je akoby územie na polceste, kde sa budeme rozhodovať, či pokračovať napriek námahe. Je to sedem schodíkov vnútorného zápasu: poznanie zla, vedomá obrana, denné rozhodovanie sa pre dobro, ktoré nás oslobodzuje.Po zvládnutí predchádzajúcich stupienkov sa môžeme dostať k tretej časti púte. Nasledovať bude sedem krokov kontemplovania cieľa, na ktorých budeme mať radosť z toho, čo svojím úsilím dosahujeme.Dvadsaťjeden krokov je cesta pre toho, kto hľadá hlbší zmysel života a pýta sa: Kto som? Odkiaľ prichádzam a kam smerujem? Je to však cesta aj pre toho, kto sa bojí, kto pochybuje, kto miluje a cíti sa zranený, kto je unavený a kto hľadá.

Skladom

9,60 €

E-kniha
E-kniha: Šťastie na dosah
E-kniha: Šťastie na dosah

Karen Kingsburyová

Šťastie na dosah je druhou knihou série Anjelská misia z pera autorky bestsellerov Karen Kingsburyovej. Román o zásahoch zhora, o skúškach a víťazstvách života. Dramatický príbeh ženy, ktorá celou svojou bytosťou túži pochopiť zmysel svojho života.Ide o voľné pokračovanie; príbeh si vychutnáte, aj keď ste nečítali prvý diel série.Mary Catherine vyrastala od detstva v pohodlí. Nič jej nechýbalo. No hoci má svojich zámožných rodičov rada, ich životný štýl jej nikdy nesedel. Zmysel vlastného života hľadá v dobrovoľníckej práci. Rozdáva sa druhým, ale jedno si nadovšetko chráni: svoje srdce. Momentálne býva v Los Angeles s kamarátkou Sami a robí dobrovoľníčku v miestnom mládežníckom centre spolu s bejzbalovým trénerom Tylerom Amesom a Marcusom Dillingerom, nadhadzovačom klubu Dodgers. Napriek rozhodnutiu ostať sama však cíti, že ju Marcus priťahuje. Ich prebúdzajúci sa vzťah jej dáva okúsiť vzrušujúci život, o akom dosiaľ nikdy nesnívala. Vtom si však od lekára vypočuje zdrvujúcu správu. Správu, ktorá zmení jej budúcnosť a ktorá ju prinúti urobiť rázne rozhodnutie. Inšpiratívna a dojímavá. Taká je druhá kniha Šťastie na dosah. Príbeh jednej ženy a hlbokej túžby jej srdca. A príbeh obety, ktorú je ochotná priniesť, aby našla uzdravenie.„Tá chvíľa sa pomaly končila. Vycítila to. Ustúpila o krok dozadu, naposledy sa na neho pozrela a vrývala si do pamäti jeho tvár. „Ak...“ Oči sa jej zaliali slzami a musela niekoľkokrát zažmurkať, aby ho znovu videla jasne. „Ak by som mala niekoho milovať... bol by si to ty.“

Ihneď na stiahnutie
-10%

8,90 €

Magnetka: Šťastný domov, motýľ
Magnetka: Šťastný domov, motýľ

MZ021-3. Krásna drevená magnetka s malými kvetmi. Magnetka je vyrobená v tvare srdca s nápisom: Šťastný domov. Rozmer magnetky je 9 x 9 cm.

Skladom

2,42 €

Nezabúdaj na radosť
Nezabúdaj na radosť

Phil Bosmans

Naplň si hlavu šťastnými myšlienkami, srdce zmierlivosťou a ústa smiechom a zasa bude všetko dobré. Šťastie sa rodí v srdci, je živené láskou a tú nemožno kúpiť. Táto nenápadná útla knižka je výnimočná! Jej texty sú ako piesne s nápevmi dávno zabudnutými: sú o nádeji a radosti, sú to meditácie o začiatku a konci života, sú v nich poučenia, ale nie moralizovania, je v nich „kus" ľudskej lásky a múdrosti.Slová moderného Františka, ako Phila Bosmansa prezývajú, vyžarujú zo svojho ľudského tepla a sily, dôveru a radosť. Texty sú liekom ako i povzbudením a potešením.

Vypredané

1,84 €

Chcem vás naučiť modliť sa
Chcem vás naučiť modliť sa

Tomislav Ivančić

„Ak chceš byť veľmi šťastný, ži jednoduchý živoť v pokore, veľa sa modli, nesnaž sa sám vyjsť z problémov, ale nechaj sa viesť Bohom!“ (Panna Mária, Medžugorie)

Vypredané

2,42 €

Neodporuj šťastiu
Neodporuj šťastiu

Matthew Kelly

Motivačný rečník a úspešný obchodný konzultant Matthew Kelly sa už nedokázal prizerať na vlažnosť svojho okolia. Ľudí a zvlášť kresťanov sa snaží povzbudiť knihou Neodporuj šťastiu, v ktorej ponúka efektívny a zároveň jednoduchý návod na duchovný i osobnostný rast. Každá z kapitol končí kľúčovým bodom prečítaného textu, ktorý je zhrnutý do niekoľkých viet a taktiež motivuje ku konkrétnemu skutku. Vďaka praktickej činnosti v nás tak buduje návyk žiť plnohodnotný život, neoblomne kráčať za svojimi cieľmi a túžbami a vykročiť tak na cestu šťastia, ktoré máme k dispozícii. Kniha je overená bohatými osobnými skúsenosťami austrálskeho autora, vďaka ktorým žije deň čo deň veľké životné dobrodružstvo. Texty nás vyzývajú k odhodlaniu vykročiť z nášho pohodlia a ísť v ústrety neprebádaným oblastiam nášho života, v ktorých môžeme nájsť naplnenie.

Vypredané

7,47 €

Cesta túžby
Cesta túžby

John Eldredge

Hľadanie vysnívaného života. Táto kniha je novým vydaním totožného titulu Cesta túžby (2007)Všetci snívame o skutočnom živote. Lebo hrdlačenie, ktoré často prežívame tu na zemi, málokedy možno pokladať za pravý život. Hoci kde-tu sa objaví záblesk, chvíľa, keď by sme chceli, aby zastal čas a aby tá chvíľa trvala večne. Bozk, objatie, západ slnka, kvapka rosy, prvý sneh, starosloviensky Otče náš… No čas zastaviť nevieme. Je preto náš sen, naša túžba po skutočnom živote nesplniteľná? John Eldredge tvrdí, že túžbu po šťastí, po blaženosti nám vložil do srdca Boh. Je však zasypaná množstvom iných túžob, ktorými sa pokúšame zaplniť prázdnotu v nás, keď sme vyhnali Boha zo svojho srdca. Preto autor ukazuje cestu, ako sa spod tej hory smetí vyhrabať a ísť cestou, ktorá môže byť blaženosťou už tu na zemi a ktorá potrvá večne. Ak… Ak sa odvážime túžiť.

Vypredané

4,37 €

Šťastie sa začína už dnes
Šťastie sa začína už dnes

Pápež František

Inšpiratívne myšlienky pápeža Františka o šťastí. František nám zanecháva duchovné dedičstvo – recept na večné šťastie, ktorého základom nie sú hmotné statky, ale nájdenie duševnej pohody. V knihe Šťastie sa začína už dnes nás Svätý Otec František navádza na cestu k radostnej večnosti a spokojnému životu už tu na zemi objavením skutočných hodnôt a zanechaním nepotrebného. V dnešnej konzumnej spoločnosti nás František pozýva hľadať presný opak toho, čo nám diktuje a predkladá naša spoločnosť. Pozýva nás k bratstvu, priateľstvu, láske, solidarite a sebadarovaniu sa pre druhých, bez ľútosti, že sa niečoho zriekame, pretože vtedy spoznáme, že rozdávaním a službou získavame viac ako dávame.Inšpiratívne myšlienky pápeža Františka o šťastí môžu zmeniť a urobiť život krajší, zmysluplnejší nielen veriacemu človeku, ale každému, kto je ochotný sa nad nimi zamyslieť a zrealizovať ich.

Vypredané

12,51 €

O šťastí
O šťastí

Pietro Biblico (ed.)

Táto veľkosť určite obohatí každého kto, do nej nahliadne. Preto ju čítaj často, pomaly a uvážene. V knižke sa nachádza venovanie pre osobu, ktorá bude obdarovaná. Knižočka môže byť skvelým, malým a nevtieravým darčekom, ktorý zaiste poteší každého.V edícii Hodnoty vyšli: • O priateľstve • O láske • O múdrosti • O šťastí

Vypredané

0,73 €

Listy (Gianna Pietrovi)
Listy (Gianna Pietrovi)

Gianna Berettová; Pietro Molla; Elio Guerriero (ed.)

Otočte stránky milostného príbehu svätej Gianny Berettovej a jej oddaného, milujúceho manžela Pietra Mollu, ktorý svoju lásku vkladal do slov v listoch. Kniha Listy prebúdza stratené umenie písania listov. Vtiahne vás do doby bez mobilných telefónov a e - mailov. Zahĺbite sa do intímnych rozhovorov medzi Giannou a Pietrom, keď si písali od roku 1955 do 1962. Pri čítaní ich listov, tak verne reprodukovaných z pôvodných rukopisných verzií, sa stanete svedkom priebehu a rozvoju ich vzťahu od obyčajnej známosti k skutočnému priateľstvu, ktoré vyvrcholilo vášnivým zväzkom manželstva. Dojemné a inšpirujúce – tieto listy napĺňajú významnú kapitolu v knihe kresťanskej spirituality. Pretože nič z krásneho manželstva, detí a rodičovstva by nebolo dosiahnuté bez obrovskej dôvery v Boha a skrze neho i v toho druhého.

Vypredané

14,00 €

Šťastie na dosah
Šťastie na dosah

Karen Kingsburyová

Druhá kniha série Anjelská misia. Šťastie na dosah je druhou knihou série Anjelská misia z pera autorky bestsellerov Karen Kingsburyovej. Román o zásahoch zhora, o skúškach a víťazstvách života. Dramatický príbeh ženy, ktorá celou svojou bytosťou túži pochopiť zmysel svojho života.Mary Catherine vyrastala od detstva v pohodlí. Nič jej nechýbalo. No hoci má svojich zámožných rodičov rada, ich životný štýl jej nikdy nesedel. Zmysel vlastného života hľadá v dobrovoľníckej práci. Rozdáva sa druhým, ale jedno si nadovšetko chráni: svoje srdce. Momentálne býva v Los Angeles s kamarátkou Sami a robí dobrovoľníčku v miestnom mládežníckom centre spolu s bejzbalovým trénerom Tylerom Amesom a Marcusom Dillingerom, nadhadzovačom klubu Dodgers. Napriek rozhodnutiu ostať sama však cíti, že ju Marcus priťahuje. Ich prebúdzajúci sa vzťah jej dáva okúsiť vzrušujúci život, o akom dosiaľ nikdy nesnívala. Vtom si však od lekára vypočuje zdrvujúcu správu. Správu, ktorá zmení jej budúcnosť a ktorá ju prinúti urobiť rázne rozhodnutie. Inšpiratívna a dojímavá. Taká je honba za šťastím. Príbeh jednej ženy a hlbokej túžby jej srdca. A príbeh obety, ktorú je ochotná priniesť, aby našla uzdravenie.„Tá chvíľa sa pomaly končila. Vycítila to. Ustúpila o krok dozadu, naposledy sa na neho pozrela a vrývala si do pamäti jeho tvár. „Ak...“ Oči sa jej zaliali slzami a musela niekoľkokrát zažmurkať, aby ho znovu videla jasne. „Ak by som mala niekoho milovať... bol by si to ty.“

Vypredané

9,60 €

...aby vaše deti boli šťastné
...aby vaše deti boli šťastné

Elisabeth Lukasová

O výchove v 21. storočí. „Nech je naše dieťa šťastné!“ to je želanie všetkých rodičov.Autorka upriamuje pohľad na oblasti, ktoré sú vo výchove práve dnes podstatné, predovšetkým na vnímanie, poznanie a váženie si hodnôt. Svoju teóriu názorne vysvetľuje mnohými príkladmi z jej dlhoročnej logoterapeutickej praxe. Konkrétne príklady rozoberá napr. pri ťažkostiach v nadväzovaní kontaktu, agresivity súvisiacej so školou, poruchami koncentrácie, nedostatkom motivácie či pocitom nízkeho sebavedomia.Jej dielo ponúka základnú orientáciu, výzvy a povzbudenia pre rodičov, vychovávateľov a učiteľov a je veľmi praktické. Cenné informácie sú pre všetkých, ktorým záleží na šťastnom a zdravom živote detí a celej mladej generácie.Dr. Elisabeth Lukasová, sa narodila v roku 1942 vo Viedni, je klinická psychologička a psychoterapeutka, žiačka Viktora E. Frankla. Ako dlhoročná riaditeľka Juhonemeckého inštitútu pre logopédiu vo Furstenfeldbrucku pri Mníchove má bohaté skúsenosti s rodinným poradenstvom. Medzinárodne známou sa stala svojimi vystúpeniami a prednáškami, ako aj publikáciami preloženými do sedemnástich jazykov.

Vypredané

5,34 €

Rodinné šťastie
Rodinné šťastie

Elisabeth Lukasová

Chápať - prijímať - milovať. Počet duševných porúch v dnešnej dobe je alarmujúci. Pramení najmä zo skutočnosti, že stabilné partnerstvá a harmonický vzťah medzi rodičom a dieťaťom je skôr rarita ako bežná súčasť života. Kniha Rodinné šťastie poukazuje na uspokojujúcu krásu spolužitia v rodine ako základnej bunke spoločnosti.Základ v týchto vzťahoch je tolerancia, zmierlivá interakcia. Nijaká stavba nemôže byť budovaná kvalitne ak chýba úctivý dialóg a otvorenosť voči sebe navzájom. Rešpektovať treba názory, každého člena stavebného tímu a je potrebné porozumieť jeho jedinečnosti. Ak budú všetci pracovať v harmónii rodinný hrad bude rásť do nevídaných rozmerov a taktiež bude príkladom pre ostatných.

Vypredané

4,85 €

Vojna bohov
Vojna bohov

Kyle Idleman

Ako poraziť modly, ktoré sa usilujú získať si vaše srdce. Kniha Vojna bohov pomáha každému veriacemu uznať, že falošní bohovia, či už poznaní, alebo nepoznaní, vedú vojnu v každom z nás s úsilím o miesto slávy a kontroly nášho života. To, čo nás skutočne vzďaľuje od Ježiša, sú naše srdcia, ktoré sa neupriamujú celé k nemu, ale k falošnej modle – krajšej a lákavejšej.A modly sa prispôsobili dnešnej dobe – už neuznávame kamenných bôžikov, ale moderné idoly. Nedovoľme, aby hlavné miesto v nás zabralo niečo pominuteľné, aby falošní bohovia vyhrali vojnu o naše srdce. Ježiš je cesta, pravda a život. Ježiš je náš Boh. Jediný a zvrchovaný. Len vtedy všetko zapadne na to správne miesto a budeme žiť v plnosti pravdy, ktorá oslobodzuje.

Vypredané

10,90 €

Deset kroků k radosti
Deset kroků k radosti

Max Kašparu

Byli jsme povoláni k životu a součástí jeho dobré kvality je také pocit radosti a štěstí. Absolutně šťastný ovšem není nikdo na světě. Ani perský šách, ani naftový magnát z Kuvajtu. Bažení po dokonalém štěstí je klamné, a někdy může vést naopak k pocitu zmarnění nebo dokonce k chorobnému stavu těla či psychiky. Máme-li žít o něco šťastněji, musíme pro to něco udělat a vrátit se ke staletími ověřené životní praxi a k moudrosti otců.Desatero kroků, které předkládá obsah této útlé publikace, je spíše nabídkou, jak být šťastnější, než kompasem, který by ukazoval směr k dokonalému štěstí.Kniha vyšla aj v slovenskom jazyku: 10 krokov k radosti (2020)

Vypredané

4,37 €

E-kniha
E-kniha: Šťastie sa začína už dnes
E-kniha: Šťastie sa začína už dnes

Pápež František

Inšpiratívne myšlienky pápeža Františka o šťastí. „Ak sa otvoríte najhlbším túžbam svojho srdca, uvedomíte si neuhasiteľnú túžbu po šťastí a vďaka nej odhalíte a odmietnete veľa lacných ponúk. Hľadanie šťastia je spoločné pre všetkých ľudí všetkých čias. Do srdca každého muža a každej ženy vložil Boh túžbu po naplnení. Nevšimli ste si, že vaše srdcia sú nepokojné a stále hľadajú dobro, ktoré by dokázalo uhasiť váš smäd po nekonečne?“Každý človek hľadá zmysel života, chce uskutočniť svoje sny, plány a nádeje. Podľa pápeža Františka však tajomstvo šťastia spočíva v tom, že sa staneme slobodnými, oslobodenými ľuďmi. Len v slobode možno prežiť plnohodnotný život prežiarený vzťahmi s inými ľuďmi. Podľa evanjelia každý, kto pre evanjelium opustí všetko, dostane stonásobne viac a bude dedičom večného života. Vychádzajúc z týchto slov Svätý Otec vyznačuje cestu vedúcu ku skutočnej sebarealizácii a k radosti, ktorá bolesť neobchádza, ale ju prekonáva. Podľa pápeža „kto sa modlí, prežíva pokojné dni, lebo modlitba dopĺňa ľudské úsilie“ a aj ten, kto neverí, sa môže usilovať o šťastie počúvaním, rozjímaním, veľkorysým vyjdením zo seba.

Vypredané
-31%

8,90 €

Šťastie
Šťastie

Antoine De Saint-Exupéry

Nádherné citáty známych osobností o šťastí. Citáty o šťastí sú sprevádzané ilustráciami a textmi Antoine de Saint-Exupéryho.

Vypredané

6,69 €

Hľadanie Boha a otázka zmyslu
Hľadanie Boha a otázka zmyslu

Viktor E. Frankl; Pinchas Lapide

Psychiater a neurológ Viktor E. Frankl a židovský biblista Pinchas Lapide viedli v roku 1984 interdis­ciplinárny dialóg o šťastí človeka a jeho ozdravovaní. Hodnota rozhovoru spočíva najmä v snahe obidvoch osobností celkom sa otvoriť pre pochopenie iného vedného odboru v záujme hľadania pravdy. Siahajú pri tom až na dno svojich náboženských skúseností a osobne prežitých udalostí, akou bol napríklad holokaust. Základné existenčné otázky týkajúce sa viny a odpustenia, ale aj lásky a zmyslu života tak dosahujú v rozhovore nezvyčajnú a pôsobivú hĺbku.Titul vyšiel aj v českom vydaní Bůh a člověk hledající smysl (2011).

Vypredané

8,73 €

Šťastie na každý deň
Šťastie na každý deň

Šťastie nebýva v majetku ani v zlate, šťastie má svoj domov v duši. Demokritos

Vypredané

4,75 €

Cesty z úzkosti a deprese
Cesty z úzkosti a deprese

Heinz-Peter Röhr

O štěstí lásky k sobě samému. Úspěch, kariéra a blahobyt představují pro mnohé naplnění životního štěstí. Navzdory tomu všemu však v naší kultuře trpí stále více lidí úzkostnými stavy, pocity nespokojenosti, frustrací, nejistotou a depresemi. Autor si klade otázku, co nám brání vést spojený život.Na pozadí grimmovské pohádky Ďábel se třemi zlatými vlasy se zamýšlí nad podstatnými prvky pravé životní spokojenosti. S pomocí srozumitelných kazuistik a praktických cvičení nám ukazuje cestu ke klíči k životní spokojenosti – k lásce k sobě samým.Heinz-Peter Röhr působí přes třicet let jako psychoterapeut na oddělení léčby závislostí při klinice v německém Fredeburgu. Je autorem řady knižních titulů. V nakladatelství Portál vyšly jeho knihy Narcismus – vnitřní žalář, Hraniční porucha osobnosti, Hysterie – strach z odmítnutí, Závislé vztahy.

Vypredané

11,06 €

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk