Knihy o chudobe

Knihy o chudobe

(14 produktov)

V dobách nedávno minulých bol človek odkázaný na pomoc susedov a veľa krát aj neznámych ľudí. Bolo t...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Vnútorná sloboda
Vnútorná sloboda

Jacques Philippe

Sila viery, nádeje a lásky. Žijeme vo svete, ktorý na nás kladie väčšie nároky, ako kedykoľvek predtým. Valí sa na nás nekonečné množstvo e-mailov, termínov, snažíme sa urobiť šťastnými partnera, deti a priateľov. Ako si máme počas toho všetkého udržať pocit slobody?Autor Jacques Philippe rozvinul jednoduchú, ale dôležitú tému, a to: Ako získať osobnú vnútornú slobodu a podrásť vo viere, nádeji a láske. Vysvetľuje, že dynamika medzi týmito tromi teologickými čnosťami je srdcom duchovného života a zdôrazňuje kľúčovú úlohu nádeje v našom vnútornom raste.Kniha nás vedie, aby sme aj v tých menej priaznivých vonkajších okolnostiach mali v sebe priestor slobody, ktorý nám nikto nemôže vziať, pretože Boh je našou istotou. Bez tohto poznania budeme určitým spôsobom obmedzení a nespoznáme chuť pravého šťastia.Autor sa pokúsil oslobodiť naše srdce a myseľ k skutočnému slobodnému životu, ku ktorému sme povolaní. Vnútorná sloboda berie čitateľa za ruku, aby znova objavil slobodu, ktorá prichádza od samotného Krista.Kým Boží pokoj prevyšuje chápanie všetkého, Jacques Philippe ho robí dosiahnuteľným tým, že ponúka odpoveď na otázku: Ako nájsť pokoj uprostred nášho zložitého moderného života?

Skladom

5,34 €

Svätý Leonard
Svätý Leonard

Život a modlitby. Sv. Leonard sa narodil koncom 5. storočia vo Francúzku. Pochádzal zo vznešeného rodu. Rodičia z neho chceli mať udatného vojaka (Leonard = tvrdý lev). Ako mladík slúžil v čestnej stráži Chlodovika (Ludviga) I., prvého kresťanského kráľa Frankov. Napriek tomu, že bol Leonard pohan, vyznačoval sa láskavosťou k svojim blížnym, najmä zajatým a uväzneným.Kráľ Chlodovik mal za manželku zbožnú Klotildu, dcéru kresťanského francúzskeho kráľa. Pod jej vplyvom na Vianoce 496 prijal krst v meste Remeš z rúk biskupa sv. Remígia. Spolu s ním bol pokrstený aj Leonard, ktorému bol kráľ krstným otcom. Leonard sa horlivo vydal na cestu kresťanskej dokonalosti po boku biskupa Remígia, ktorý ho napokon vysvätil za diakona a neskôr za kňaza.Leonard rozdal svoj majetok chudobným a stal sa horlivým kňazom. Zatúžil po samote, neskôr sa uchýlil do kláštora a stal sa mníchom. V roku 500, keď zomrel opát kláštora sv. Maxim, ktorý bol vzorom sv. Leonarda, opustil kláštor, šiel do mesta Limoges a v blízkej hore sa usadil ako pustovník. Pokrmom mu boli lesné plody a byliny. Kráľ Chlodovik vybudoval pri pustovni kaplnku ku cti Božej Matky. Sv. Leonard začal hlásať Božie slovo okolitému ľudu a pod jeho vplyvom sa veľa hriešnikov obrátilo k Bohu.V tom čase kráľ Theodobert, ktorý panoval nad Akvitániou, bol na poľovačke. Sprevádzala ho manželka, ktorá bola v požehnanom stave. Zrazu sa jej priťažilo a ocitla sa v nebezpečenstve života, lebo lekári jej nevedeli pomôcť. Až na príhovor sv. Leonarda, ktorý sa modlil za ľahký a šťastný pôrod, porodila zdravé dieťa a aj sama sa celkom uzdravila.Kráľ mu z vďaky ponúkol štedré dary. Sv. Leonard všetko odmietol a prosil kráľa, aby mu daroval les, kde mal pustovňu. Kráľ mu les daroval a pomohol mu tam postaviť kláštor i chrám. Tak vznikol preslávený kláštor sv. Leonarda v Noblaku. U kráľa si vyprosil milosť, aby mohol kajúcich alebo nevinných väzňov prepúšťať na slobodu. Vyslobodení väzni a zajatci z vďačnosti skladali svoje väzenské reťaze k stenám Leonardovej kaplnky. Sv. Leonard bol celý život pokorným Božím služobníkom. Dožil sa vysokého veku. Zomrel 6. novembra 559. Pochovali ho v chráme v Noblatu, ktorý dal postaviť. Vo Francúzsku je sv. Leonard vzývaný ako patrón väzňov a šťastného pôrodu. V Nemecku ho uctievajú ako patróna proti nákaze zvierat. Na príhovor sv. Leonarda sa stalo veľa zázrakov za jeho života i po smrti.

Skladom

1,46 €

Novéna k sv. Alžbete za chudobných
Novéna k sv. Alžbete za chudobných

Soňa Vancáková

Novéna k sv. Alžbete, ktorej autorkou je Soňa Vancáková, prináša modlitby, zamyslenia a krátke úryvky zo Svätého písma, cez ktoré môžeme orodovať za chudobných, núdznych, vdovy, či siroty, ktorých patrónkou je práve sv. Alžbeta Uhorská. V úvode novény sa dozvedáme o živote sv. Alžbety, o jej vopred dohodnutom manželstve s grófom Ľudovítom IV., o skorej smrti manžela, o pomoci chudobným, ktorým nezištne pomáhala až kým neochudobnela ona sama. Odobrali jej deti a z kňažnej sa stala žobráčka. Zomrela len ako 24-ročná a je vzorom charitatívnej činnosti.

Skladom

1,84 €

15 dní so svätou Lujzou de Marillac
15 dní so svätou Lujzou de Marillac

Ělizabeth Charpyová

Modlíme sa so svätou Lujzou de Marillac. Sv. Lujza de Marillac (1591-1660) túžila po rehoľnom živote, avšak jej chabé zdravie bolo prekážkou tohto sna. Svoje miesto našla v manželstve, ktoré však netrvalo dlho. Dva roky pred tým, ako ovdovela sa stretla so sv. Vincentom de Paul, ktorý sa stal jej duchovným vodcom. Pomáhal jej v prvých ťažkých rokoch jej vdovstva, usmerňoval ju pri zaopatrení a vzdelávaní syna, povzbudzoval ju k pomoci chudobným a tak ju pozvoľna vyviedol z duševnej úzkoprsosti a strachu, k nekonečnej Božej láske a dôvere. V roku 1629 ju prvý krát poprosil, aby mu pomohla s vedením charitatívneho spolku. Toto prvé oficiálne zapojenie sa Lujzy bolo základom vytvorenie veľkého charitatívneho diela, ktoré trvá do dnes. Sv. Lujza de Marillac bola najvýznamnejšou spolupracovníčkou sv. Vincenta. Povahou bola jeho pravým opakom, možno preto sa výborne dopĺňali. Začítaním sa do knižky 15 dní so svätou Lujzou de Marillac sa nechajme ovplyvniť touto sväticou, ktorá bola vnímavá na Boží hlas, nechala sa viesť Božím mužom a tak mohol Pán požehnávať každú jej činnosť i veľké charitatívne dielo.

Skladom

3,88 €

Posledné kusy
Peniaze a evanjelium
Peniaze a evanjelium

Alex Zanotelli

My, kresťania západnej Európy, čítame evanjelium, ako by sme nemali peniaze a používame peniaze tak, akoby sme nepoznali z evanjelia vôbec nič. Musíme pripustiť, že sme zabudli na radikálnosť Ježišovho učenia: na slová "alebo Boh, alebo mamona" alebo na prikázanie bohatému: "Choď, predaj všetko čo máš a rozdaj chudobným".V historickom kontexte, akým je ten náš, kde sa z mamony stal boh, ho cirkvi ako dedičky silného Ježišovho slova musia začať ohlasovať bez strachu a bez prikrášľovania tak uprostred liturgických zhromaždení, ako aj na verejných námestiach.

Skladom

2,91 €

Novéna k sv. Karolovi Foucauldovi
Novéna k sv. Karolovi Foucauldovi

Soňa Vancáková

Novéna k sv. Karolovi Foucauldovi je popretkávaná myšlienkami tohto francúzskeho kňaza a rehoľníka, ktorý žil v rokoch 1858 až 1916 a je patrónom chudobných a trpiacich. Jeho život bol popretkávaný ťažkými skúškami, stratou viery, ale aj obrátením, preto sa v ňom mnohí nájdu. Je nádherným vzorom v službe tým najbiednejším, ako pretaviť evanjelium do svojho života a urobiť veľa dobrého bez zbytočného rozruchu.Soňa Vancáková okrem deviatnika vložila do tejto brožúrky aj jeho krátky životopis a aj ďalšie modlitby.

Skladom

1,84 €

Hakuna Matata
Hakuna Matata

Monika Paločková

(ne)skutočné príbehy lekárky v Afrike. Keď sa pýtate Boha: „Bože, kde si, že je na svete toľko chudoby?“ Boh odpovedá: „A kde si Ty?“ (Vladimír Krčméry)Modeling ma bavil, no môj potenciál nebol využitý ani na 10 %. Práca pre cestovnú agentúru bola síce interaktívna, no volanie po niečom zmysluplnejšom väčšie. Ja a medicína? Nikto v rodine lekár nie je. Zvládnem to? 18-ročná, modliaca sa vo francúzskom mestečku Lourdes cítim nevysvetliteľne silné volanie. Ako lekár sa môžem dostať práve tam, kde viem zúročiť, rozvinúť a ponúknuť všetky svoje talenty. Na vytúžené miesto – pomáhať tam, kde iná pomoc nie je. Medicína bola ťažká. Záchranou mi bola obrovská mapa sveta na stene. Po jej krajinách som prstom chodievala a vravela si: „Vydrž! Keď raz budeš lekár, pôjdeš na všetky tieto miesta. Pôjdeš kdekoľvek Ťa bude treba!“A tak sa začala moja dobrodružná cesta lekárky na rozvojových projektoch: Burundi, Južný Sudán, Albánsko, Keňa. Ja, na misii zažívajúca príbehy písané samotnou Afrikou. Vedela som, že sa s vami o tieto neskutočné zážitky musím raz podeliť. Sama im totižto dodnes nemôžem uveriť.Vraví sa, že ľudia v Afrike ťa naučia viac než ty ich. Musím to potvrdiť. Som šťastná, že prostredníctvom mojej knihy spolu objavíme tajomstvo „hakuna matata“ afrického života. Bude to jazda. Želám ti krásny čitateľský zážitok.

Skladom

22,26 €

Posledné kusy
Babička Joyce
Babička Joyce

Cchingyan Liu

Nádherná detská kniha, od čínskeho autora Cchingyan Liu, je príbeh o americkej lekárke, ktorá sa pred polstoročím rozhodla zasvätiť svoj život pomoci chorým a chudobným deťom v Taiwane. V srdci nosila posolstvo Božej lásky a s úsmevom ho každý deň odovzdávala deťom s detskou obrnou v detskom domove so špeciálnou starostlivosťou.Chudobná rodina malého chlapca Šanka tiež vyhľadala pomoc babičky Joyce. S jej pomocou sa Šanko mohol opäť tešiť z plnohodnotného života a s vďakou k nej opäť prichádzal aj v dospelosti. Viac sa dozviete v knihe Babička Joyce.

Skladom

5,82 €

Posledné kusy
Otvorila som dlaň a ponúkla im svoje srdce
Otvorila som dlaň a ponúkla im svoje srdce

Mária Malá

Zápisky z Kambodže. Kniha sa zrodila v ďalekej Kambodži, teraz má rásť a pokračovať vo svojom posolstve tam, kde sa práve nachádza, aby sa toto posolstvo šírilo ďalej, pretože táto kniha nie je cestopisná, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať alebo plná zážitkov spojených s prácou, ktorú sme tam vykonávali.Snažila som sa v nej poukázať na to, ako nám Boh pomáha v rôznych životných situáciách, keď sa na neho s dôverou obrátime. Ak len trochu niekomu pomôže, potom písať ju nebolo zbytočné.Biela nádej v podobe malých zrniek ryže. Biela nádej v podobe malých zrniek ruženca. Biela nádej v bielom sárí s modrým okrajom. Biela nádej v bielej knihe s tým istým okrajom. Biela nádej pre tých, ktorí ju vezmú do ruky a nájdu ju v nej. Kniha obsahuje 16 strán farebnej prílohy.

Skladom

7,66 €

Posledné kusy
Záhadný diamant
Záhadný diamant

Roberto Morgese

Napínavý příběh Záhadný diamant je sice vymyšlený, ale v mnohém pravdivý – vychází z reálných životních podmínek milionů dětí v Africe i jinde.Desetiletý Kito z Konga pracuje do úmoru v dole, kde se těží vzácná surovina, ze které se vyrábějí malé elektronické součástky, zejména do mobilů a notebooků. Když jednoho dne dojde k závalu, běží zpátky vyprostit svého mladšího bratra… a najde opravdický diamant! Bohužel to záhy někdo z dospělých vytuší a začne ho pronásledovat… Rád by vzácný nález donesl do bezpečí a zpeněžil, aby tak zajistil sobě i celé rodině lepší budoucnost. Podaří se mu to, nebo musí na své sny zapomenout? Napínavý příběh je sice vymyšlený, ale v mnohém pravdivý – vychází z reálných životních podmínek milionů dětí v Africe i jinde. Cílem autora je rozšířit naše srdce, nejen obzory; rád by učinil malé i velké čtenáře citlivější na dramatické skutečnosti za hranicemi našeho blahobytného světa.Roberto Morgese (* 1965) pochází z Milána. Pracuje jako učitel základní školy, kde se už dlouho věnuje inovativní didaktice. Hodnotově zaměřené příběhy píše pro své žáky, to oni rozhodují, který z nich si zaslouží, aby byl publikován. Autor získal už několik ocenění za literaturu pro děti a mládež, včetně prestižní ceny vydavatelství Batello a vapore v roce 2017.

Skladom

9,70 €

Kniha života Jeruzalem
Kniha života Jeruzalem

mníšskeho bratstva Jeruzalem. Dostáva sa vám do rúk kniha, ktorá hovorí o mníšstve, ktoré sa môže zdať dnešnému človeku prekonaným a zastaraným. Bohu vďaka nie je tomu tak. Svätý Duch ešte aj dnes pôsobí cez mníšstvo a zasvätený život, keď sa dotýka sŕdc ľudí a povoláva ich k takémuto spôsobu života. Každý človek, a predovšetkým kresťan je povolaný spasiť si svoju dušu. Môžeme sa pýtať, či existuje pre mníchov iná cesta a teda zvláštna spiritualita? Hoci si veľkí učitelia mníšskeho života hlboko vážili svoj životný stav, vždy hlásali túto ideu: mníšska spiritualita je totožná s kresťanskou spiritualitou a to tak čo do cieľa, tak aj čo do veľkých prostriedkov, ktoré používa. Veľmi sa mi páči vyjadrenie svätého Jána Zlatoústeho: Sväté písmo nehovorí nič o delení medzi mníchov a kresťanov vo svete, praje si, aby všetci žili mníšsky život, i keď žijú v manželstve. Teda táto kniha môže byť inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú svoj život s Bohom prežívať hlbšie a plnšie. (biskup Milan Lach)Čas keď slávime Rok zasväteného života i prichádzajúci Jubilejný rok milosrdenstva je nádejou, že radosť evanjelia a obnova života v láske a odpustenie napriek smútku vo svete možná. Tento čas si uvedomujú rodiny i rehoľníci ako vzájomné obohatenie sa a rozvinutie dvoch vetiev jedného stromu. Kresťanstvo od svojho počiatku nachádzalo svoju silu v modlitbe a mníšskom živote. Povolania pustovníkov, mníchov modliacich sa za druhých v púšti, ba i zasvätených uprostred mesta v klauzúre či bez nej si v každom období kresťanstva nachádzajú svojich nasledovníkov. Prajem všetkým čitateľom, bez rozdielu veku, povolania i zamerania, aby ich táto Kniha Života sprevádzala počas hľadania a putovania na ceste a aby v nej našli odpovede na niektoré svoje životné otázky. (sestra Rebeka, karmelitánka)Kniha života Jeruzalem. Je to osobná interpretácia Evanjelia, podľa ktorej som sa rozhodol žiť Vedie ma k podstate posolstva Ježiša Krista: milovať, byť synom v Synovi. Pasáž, ktorá ma stále inšpiruje sa nachádza v paragrafe 173 a je to citácia z diela Viliama zo Saint--Thierry. Niesť ovocie s vytrvalosťou. Nikdy sa nenabažiť úžasu nad Bohom. Svedčiť, aká mocná je vernosť a že je tvojou slávou, Pane, aby som pri svojej slabosti pevne vytrval v tvojej službe! (brat Benedikt, prior Mníšskej Fraternity Jeruzalem vo Varšave)

Skladom

9,99 €

Keď rodina trpí
Keď rodina trpí

Soňa Vancáková

Pomoc, podpora a sprevádzanie. Typickou črtou súčasnej spoločnosti je rýchle zväčšovanie priepasti medzi bohatými a chudobnými. Rodiny v stave hmotnej či sociálnej núdze zväčša prežívajú pocit straty zmyslu života a jednotliví členovia týchto rodín strácajú pocit vlastnej hodnoty.Soňa Vancáková, autorka publikácie Keď rodina trpí, vychádza z vlastných skúseností s rodinami v núdzi. V knihe sa dotýka problému chudoby a sociálneho vylúčenia. Cieľom jej vedeckej monografie, ktorá pozostáva zo siedmich kapitol, je identifikovať ťažkú situáciu rodín, ktoré žijú v krízových životných podmienkach a spracovanie jednotlivých znakov, ktoré ju identifikujú.

Skladom

8,63 €

Posledné kusy
Katolík v politike
Katolík v politike

Giampaolo Crepaldi

Príručka pre obnovu. Prvá časť publikácie s názvom Kritériá hovorí o základných princípoch, z ktorých by malo vychádzať konanie veriaceho človeka v politike. V druhej časti s názvom Obsahy už autor priamo a konkrétne opisuje, ktoré témy by mali byť „povinnou výbavou“ katolíka v politike. Čitateľ v nej môže nájsť odpovede na otázky, ktoré prináša život nielen v oblasti ochrany života a rodiny, slobody rodín pri výchove detí, práva na náboženskú slobodu, ale aj aktuálne ekonomické témy, akými sú práca a boj s chudobou, reforma štátu z pohľadu verejného blaha.

Skladom

7,76 €

E-kniha
E-kniha: Aničkina návšteva v Zemi Nedostatku
E-kniha: Aničkina návšteva v Zemi Nedostatku

Alice Corkran

„Plač stával sa hlasnejším a hlasnejším. Anička všade videla mužov, ženy a deti, schúlených v handrách, bledých a chudých. Všetci hľadeli na ňu, keď prechádzala popri nich. Vtedy sa v jej malom srdiečku stále vynorovala spomienka na to, čo bola povedala: — Nemám rada chudobných...“ Detská klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

1,99 €

Svätá Alžbeta
Svätá Alžbeta

Ursula Kochová

Životopisný román o sile lásky. Mohla žiť život grófky na panstve, nestarať sa o nič iné, ako o seba. No napriek svojmu postaveniu, napriek tomu, že sa k šľachtičnej nehodí také správanie a zvyky, robí nemysliteľné. Svätá Alžbeta je známa po celom svete ako patrónka a ochrankyňa chudobných. Predáva svoje šaty a šperky, delí sa o jedlo s chudobnými, podáva pomocnú ruku, aby aspoň trochu zmiernila utrpenie mnohých, stará sa o chorých... Alžbeta mala iba 24 rokov, ale jej život je príkladom pre mnohých z nás až do súčasnej doby. Kniha Svätá Alžbeta je skvelým sprievodcom na ceste pokory a lásky, akou vynikala práve ona. Recenzia: Svätá Alžbeta na stránke blog.zachej.sk.

Vypredané

8,73 €

Katechizmus zasväteného života
Katechizmus zasväteného života

Gilberto Frigo

Katechizmus zasväteného života je praktická príručka nielen pre veriaceho laika, ale i pre každého katechétu, kňaza či zasvätenú osobu. Potrebujeme sa navzájom v Cirkvi a potrebujeme aj poznávať pestrosť života v Cirkvi, aby sme viac ocenili a milovali rozdielnosť v jednote, veď tvoríme jedno Telo. Mať pri sebe príručku, ktorá nám jednoducho, ale výstižne ozrejmí základy, na ktorých stojí život zasvätených, je takmer nutné. Publikácia má charakter syntézy a krátkych odpovedí na spôsob katechizmu a je rozdelená do týchto šiestich celkov:Základné princípySľubyFormáciaDuchovný životSpoločný životApoštolát zasvätenýchKatechizmus zasväteného života je užitočný aj pre formačné domy a mladých, ktorí rozlišujú svoje povolanie.

Vypredané
-12%

3,52 €

Sv. František z Assisi
Sv. František z Assisi

Gianluigi Pasquale

s rozhovorom so Svätým Otcom Františkom. Život svätého Františka z Assisi sa môže dotknúť nás všetkých, no najmä mladých ľudí. Kniha Svätý František z Assisi nám môže byť príkladom k lepšiemu životu. Predslov k tejto knihe tvorí rozhovor s pápežom Františkom, vôbec prvým pápežom, ktorý si vybral toto meno.Svätý František sa narodil v Assisi, kde prežil bezstarostné detstvo a mladosť plnú rytierskych dobrodružstiev. Boh sa mu prihovoril až neskôr, keď ho požiadal, aby opravil polozbúraný kostolík. František potom začal žiť v Božej blízkosti. Žil pokorne, v samote, v tichu a v chudobe, v úplnom protiklade k svojmu bývalému životu.Zomrel v úplnej chudobe, na holej zemi. Len rok a deväť mesiacov po jeho smrti ho pápež Gregor IX. vyhlásil za svätého.

Vypredané

5,34 €

Ježišove blahoslavenstvá
Ježišove blahoslavenstvá

František Trstenský

Biblicko - spirituálne zamyslenia. Blahoslavenstvá netvoria vrchol, ale vstupnú bránu, cez ktorú vystupujeme k požiadavkám Kristovho evanjelia. Stúpanie v sebe zahŕňa odvahu, pokoru a uvážené premýšľanie skôr, než sa človek vydá na výstup. O to sa chce pokúsiť František Trstenský, katolícky kňaz a biblista, ktorý v Roku milosrdenstva ponúka svoje zamyslenia k jednotlivým blahoslavenstvám.

Vypredané

3,69 €

Matka Terézia - príbehy a anekdoty
Matka Terézia - príbehy a anekdoty

Reinhard Abeln

Agnes Gonxa Bojaxhiu, žena pochádzajúca z Macedónska a zakladateľka Misionárok lásky, je dodnes príkladom nesebeckého života, ktorý darovala tým najchudobnejším. Každý, kto sa s ňou stretol, cítil jej lásku, milosť a zbožnosť. Dnes ju už celý svet pozná pod menom Matka Terézia.Pri práci s pacientami, diskusií s podnikateľmi alebo pri stretnutiach s najchudobnejšími ľuďmi z celého sveta si zachovala pokornú povahu a úsmev. Kniha Matka Terézia - príbehy a anekdoty obsahuje zbierku spomienok a zážitkov, ktoré dotvárajú obraz tejto výnimočnej ženy.

Vypredané

4,37 €

Pápež František: Táto ekonomika zabíja
Pápež František: Táto ekonomika zabíja

Andrea Tornielli; Giacomo Galeazzi

Po prvý raz publikované myšlienky pápeža Františka o ekonomike. "Nie neľudskej ekonomike".Stačilo niekoľko viet, ktoré pápež povedal proti „ekonomike, ktorá zabíja“, aby ho označili za marxistu. Že autormi istých komentárov sú vydavatelia finančných denníkov alebo predstavitelia niektorých pravicových hnutí, pravdepodobne nikoho neprekvapuje. Oveľa prekvapujúcejšie je, že s nimi súhlasí aj časť katolíckeho sveta. O sociálnej nerovnosti a o chudobných je dovolené hovoriť iba pod podmienkou, že sa to deje zriedka. A predovšetkým že sa nekritizuje systém, ktorý vraj predstavuje najlepší z možných svetov, lebo ako učia „správne“ teórie, čím viac budú bohatnúť bohatí, tým lepšie sa bude žiť chudobným. V skutočnosti tento systém nefunguje a dnes ho spochybňuje pápež, ktorý navrhuje, aby sa uvažovalo o vzťahu medzi ekonomikou a evanjeliom.Andrea Tornielli a Giacomo Galeazzi, medzinárodne uznávaní vatikanisti, novinári denníka La Stampa a webovej stránky Vatican Insider, poukazujú na to, že základom uvažovania pápeža Františka je evanjeliová radikálnosť cirkevných otcov.

Vypredané

11,54 €

Svätý František z Assisi
Svätý František z Assisi

Gilbert Keith Chesterton

Titul vyšiel aj v češtine: Svätý František z Assisi (2017).Pohľad na svätého Františka môže byť v modernej angličtine napísaný mnohými spôsobmi. Autor sa musí medzi nimi rozhodnúť a Gilbert Keith Chesterton si vybral spôsob, ktorý je snáď zo všetkých najťažší.Na začiatok, ako už svedčí názov knihy Svätý František z Assisi, ide o najúžasnejšieho človeka ako postavu svetskej histórie a model sociálnych čností. Autor mohol napísať (čo by ale znamenalo veľmi málo), že svätý František bol veľmi vyspelý na svoj vek. Ale mohol tak isto povedať (a to je pravda), že bol naklonený ku všetkému, čo zaváňalo modernizmom: láska k prírode,láska k zvieratám,sociálne cítenie,zmysel pre duchovné nebezpečenstvo spôsobené prosperitou a dokonca aj majetkom.Všetky veci, ktorým dovtedy len málokto rozumel. Všetko toto, čo bolo po prvýkrát objavené u Tolstoja bolo pre svätého Františka samozrejmosťou.Kniha Svätý František z Assisi je unikátnou výpoveďou o živote muža, ktorý raz a navždy zmenil dejiny.

Vypredané

6,79 €

15 dní so svätým Vincentom de Paul
15 dní so svätým Vincentom de Paul

Jean-Pierre Renouard

Modlime sa so svätým Vincentom de Paul. Kniha 15 dní so svätým Vincentom de Paul nám chce osvetliť podstatu Vincentovej spirituality. Na prvých stranách nájdeme krátky pohľad na život tohto velikána kresťanskej lásky, ktorý bol pravým mystikom a autentickým mužom modlitby. Na ďalších stránkach nájdeme pätnásť meditácii, ktoré ponúkajú pohľad na spiritualitu svätého Vincenta de Paul. Svätý Vincent daroval svoj život Bohu a chudobným a my si môžeme prehĺbiť našu vieru práve prostredníctvom jeho skúsenosti. Autor publikácie Jean-Pierre Renouard pôsobil mnoho rokov ako riaditeľ Vincentínskeho centra a ďalej šíri posolstvo sv. Vincenta aj prostredníctvom tejto knižočky.

Vypredané

3,88 €

František z Assisi vo svetle jeho listov
František z Assisi vo svetle jeho listov

Leonhard Lehmann

Na pozadí toho, ako František opisuje seba samého ako nevzdelaného a neučeného, počet jeho listov aj ich často hlboký duchovný a teologický obsah pôsobia prekvapujúco. Osoba Františka, ktorá sa nám odkrýva v listoch, je plná kontrastov, ktoré možno po bližšom preskúmaní chápať iba ako jednotu osobnosti.

Vypredané

5,04 €

George Müller - Ochranca sirôt v Bristole
George Müller - Ochranca sirôt v Bristole

Janet Benge; Geoff Benge

Kresťanskí hrdinovia - kedysi a dnes. "Bože, urob ma svetlom ľuďom okolo mňa a pomôž mi nájsť spôsob, ako pomôcť sirotám skôr než bude neskoro." George Müller (1805-1898)Ani vo sne by si nedokázal predstaviť, ako Boh vypočuje jeho jednoduchú modlitbu. Hoci George Müller mal sotva dostatok peňazí na jedlo pre svoju vlastnú rodinu, otvoril svoje srdce a domov pre druhých. Bol úplne odkázaný na Božie zaopatrenie a „Raňajkový klub“ s tridsiatimi sirotami u neho doma sa postupne rozrástol na päť obrovských budov, ktoré sa stali domovom pre viac než desať tisíc detí.Odkedy sa George pustil do zakladania sirotinca, starostlivo si viedol modlitebný denník. Vľavo na každej stránke si písal modlitebné potreby a napravo dátum a spôsob, akým Boh na modlitbu odpovedal. Modlitebný zoznam obsahoval všetky veci v dome. Aj uhlie, ktorým kúril v kozube, bolo odpoveďou na modlitbu. Vždy, keď sa modlil, peniaze prišli ako na zavolanie. Za celý život prešlo rukami Georga takmer jeden a pol milióna libier."Ja svojho Boha poznám päťdesiatdva rokov, a po celý ten čas si nepamätám na prípad, kedy by nebol odpovedal na moje modlitby."

Vypredané

3,20 €

Svätý Mikuláš z Flüe
Svätý Mikuláš z Flüe

Maria Dutli-Rutishauserová

Syn, manžel a otec desiatich detí, vojak, sudca, muž pokoja, pustovník, vášnivý modlitebník, veľký kajúcnik, radca. Všetky tieto role si počas svojho života odskúšal svätý Mikuláš z Flüe. Starostlivý otec a milujúci manžel sa výraznou mierou podpísal pod záchranu a samostatnosť rodnej krajiny - Švajčiarska. Napriek veľkým zásluhám v sebe nosí stále veľkú túžbu odísť do ústrania. Opúšťa deti i svoju manželku Doroteu a odchádza si splniť sen o pustovníckom živote. Tam naplno vstupuje do svojho povolania, stáva sa vyhľadávaným radcom, stále viac a viac vstupuje do poznávania Boha a jeho život odráža kúsok z Božej veľkosti a slávy. To všetko by však nikdy nedosiahol bez svojej vzácnej manželky, ktorá mala nemalý podiel na úspešnej životnej púti "otca" švajčiarskeho národa.

Vypredané

15,52 €

Svet našich pocitov
Svet našich pocitov

Józef Augustyn

Človek v ťažkých situáciách. Autor, skúsený kazateľ a duchovný vodca, veľmi prístupným spôsobom odpovedá na otázky o citovom živote človeka. Nevyhýba sa aj tým najťažším témam ako je boj proti závislosti, hnevu, strachu a skúsenosti s negatívnymi pocitmi. Ale človek žije v spoločenstve, a preto sa ho bytostne dotýkajú aj problémy spoločnosti, akými sú chudoba, deformácia mládeže...Zaujímavou časťou knihy Svet našich pocitov je časť, v ktorej autor odpovedá na otázky v oblasti zasväteného života, ktoré nedávajú ľuďom spať.

Vypredané

4,47 €

Keď pomoc škodí
Keď pomoc škodí

Steve Corbet; Brian Fikkert

Ako zmierniť chudobu bez ublíženia chudobným a vám samotným. Vysvetľuje základné koncepty o chudobe (Kto sú chudobní?), princípy (Ide o úľavu, nápravu alebo rozvoj?) a stratégie pomoci (Ako môžeme pomôcť chudobným u nás? V zahraničí?). Nestačí len poslať peniaze, oblečenie či potraviny. Skúsenosť hovorí, že takáto pomoc nie je konečným riešením, a môže vytvoriť nezdravú závislosť. Kniha bude zaujímavým čítaním pre všetkých, ktorým záleží na odstraňovaní chudoby a skutočnom rozvoji. Táto kniha môže priniesť zásadný paradigmatický posun od projektového prístupu, zameraného na produkt, k procesnému prístupu, zameranému na spoluúčasť dotknutých ľudí.

Vypredané

9,22 €

Žofia Bošňáková
Žofia Bošňáková

Milan Hromník

Žofia vošla do povedomia slovenského národa ako čnostná a svätá žena. Svojou vierou, dôverou v Boha, manželskou vernosťou, láskou k núdznym je vzorom pre naše ženy. V roku 1997 sa začal na diecéznej úrovni proces jej blahorečenia. Žilinský biskup Tomáš Galis v júni tohto roku vyhlásil Rok Žofie Bošňákovej. Prispieť k poznaniu života a šíreniu úcty Žofie Bošňákovej môže aj táto knižka. Dožičme si na jej stránkach stretnutie s hrdinskou a obdivuhodnou ženou. Dajme sa ňou inšpirovať a povzbudiť. „Osobnosť Žofie Bošňákovej, jej zachované telo, ako aj úcta k nej vzbudzovali pozornosť návštevníkov Tepličky i rozličných odborníkov. Zachovalo sa o tom viacero svedectiev. Gróf Alexander Károlyi vo svojom denníku z 2. apríla 1727 zanechal zmienku, že sa v Modre od Petra Gellényiho dozvedel o neporušenom tele Žofie Bošňákovej v Tepličke a že údaje o jej svätom živote sú v archíve Strečnianskeho hradu. Taktiež spomína jej obraz, ktorý o dva roky neskôr dal zavesiť nad jej hrobku Ján Jakub Lôwenburg.Historik a spisovateľ Alojz Medňanský roku 1826 v cestopise Malebná cesta dolu Váhom píše o hrade Strečno, že bol dejiskom lásky, lebo v ňom prebývalo ušľachtilé stvorenie, ktoré uctievajú ako sväticu. Zastavuje sa aj v starodávnom teplickom kostole pri neporušenom tele Vešeléniho manželky, aby si uctil pamiatku tejto čnostnej ženy. Kostolník na požiadanie otvorí rakvu s celkom zachovaným, zoschnutým telom zbožnej a ako svätice uctievanej ženy v čiernych taftových…"

Vypredané

1,84 €

Svätý brat Albert
Svätý brat Albert

Samuel Andrzej Wegrzyn

Životopis zakladateľa Kongregácie bratov III. Rádu svätého Františka slúžiacich chudobným, svätorečeného v roku 1989.

Vypredané

0,29 €

Na nemocné budou vkládat ruce
Na nemocné budou vkládat ruce

Emiliano Tardif; Hans Buob; Philippe Madre et al.

Platí toto zaslíbení i pro dnešní církev?. Je toto zaslíbení a poslání platné i dnes a v dnešní církvi, žijící uprostřed světa špičkové medicíny?Uprostřed světa léčitelů a různých podivných uzdravovatelů?A především uprostřed světa stále plného nemocí, bolestí a fyzického i duchovního utrpení?A jestliže je platné i pro dnešní církev, pro naše farní obce, pro naše křesťanská společenství, pro nás osobně, jakým způsobem lze toto poslání prakticky uskutečňovat?Jaké v něm má místo církev jako celek?Jakou roli zde mají zaujmout kněží a jakou laici? To vše jsou otázky, na které se alespoň částečně pokoušejí odpovědět autoři jednotlivých příspěvků sborníku.

Vypredané

3,88 €

Počúvaj, čo hovorí Láska
Počúvaj, čo hovorí Láska

Matka Tereza

Myšlienky Matky Terézie. Kniha myšlienok Matky Terézie nám približuje hĺbku vnútorného života tejto nezvyčajnej ženy, podľa ktorej svätosť nie je len výsadou niektorých, ale jednoduchou povinnosťou nás všetkých. Matka Terézia sa stala v dnešnom svete hlasom, ktorý sa dvíha na obranu dôstojnosti človeka, práva na život. Je to hlas plný účasti na biede tohto sveta, plný nádeje, optimizmu a viery v dobro.Jej slová o láske k blížnym, o duchovnom živote, práci, službe najjednoduchším, o chudobe, hriechu, radosti, pokore a dôvere vyvierajú z jej srdca, plného lásky ku Kristovi. Povzbuďte sa jej výrokmi a nechajte sa inšpirovať k radostnejšiemu životu viery a lásky k blížnym. Kniha je vhodným darčekom pre každého, koho chcete potešiť a povzbudiť.

Vypredané

3,22 €

E-kniha
E-kniha: Matka Tereza: Neobyčajné príbehy
E-kniha: Matka Tereza: Neobyčajné príbehy

Leo Maasburg

Úsmevné i vážne epizódy zo života svätej Matky Terezy.V 3. vydaní prinášame mimoriadne obľúbenú knihu Lea Maasburga v novom rozšírenom vydaní, doplnenom samotným autorom o . Rakúsky kňaz Leo Maasburg bol jediný nemecky hovoriaci kňaz, ktorý sprevádzal svätú Matku Terezu na jej mnohých cestách po celom svete. Matke Tereze bol k dispozícii ako kňaz a duchovný sprievodca, ale aj ako jej špeciálny vyslanec na nejednej chúlostivej misii v bývalom Sovietskom zväze či na Kube. V knihe zachytáva príbehy hovoriace o bezhraničnej dôvere v Božiu lásku, o viere prenášajúcej vrchy i o nezlomnej nádeji, ktorou Matka Tereza poznačila svet.

Vypredané
-29%

10,00 €

Nadšení pro lásku
Nadšení pro lásku

Richard Rohr

Všimli jste si, že František z Assisi, na rozdíl od svatých učitelů církve, na obrazech většinou nedrží knihu?Že nedrží kostel ani řeholi jako třeba Basil nebo Benedikt?Obvykle je vyobrazen nadšený, tančící, ve vytržení, se zvířaty, s rukama zvednutýma k nebesům. Jeho osvobozené tělo – blízké všemu a všem – je samo o sobě jeho hlavním atributem. Všiml jsem si, že na spoustě obrazů Františkovi chybí svatozář, což u svatých není obvyklé.Zdá se, že je tak zřetelně proměněn, že ani nepotřebujeme ujištění o tom, že je svatý. Velcí světci jsou odvážní i kreativní; říkají ano, ale i, nejsou dualisty, kteří žijí v zajetí malého světa buď, anebo. Výjimkou je u nich pouze láska a odvaha, ve kterých skutečně žijí podle přístupu všechno, nebo nic.

Vypredané

10,72 €

Osm kroků ke štěstí
Osm kroků ke štěstí

Raniero Cantalamessa

Ježíšova blahoslavenství. Blahoslavenstvá, ktoré vyslovil Ježiš na vrchu pozná každý kresťan. Otec Cantalamessa odráža význam týchto blahoslavenstiev aj pre dnešného človeka. Ježiš ich nevyslovil len pre tých, ktorí ho aktuálne počúvali. Boli posolstvom aj pre ľudí budúcich generácii. Jeho slová sa časom neopotrebovávajú.Kniha Osm kroku ke štestí obsahuje meditácie, ktoré človeka navedú na síce ťažkú cestu, ale za to s jasným cieľom. Ježiš nehovoril nadarmo. Chce každého pozvať k tomu, aby v sebe živil túžbu po nebi.

Vypredané

5,72 €

Evanjeliové rady nielen pre rehoľníkov
Evanjeliové rady nielen pre rehoľníkov

Józef Augustyn

Chudoba - čistota - poslušnosť. Kniha je výborným pomocníkom pri hĺbkovej reflexii. Pojednáva o rôznych radách s poukázaním na ich zásadný rozmer pre všetkých kresťanov. Ako hovorí aj názov knihy Evanjeliové rady nielen pre rehoľníkov, kniha je venovaná každému, kto si vybral Ježiša za svoju Cestu, Pravdu a Život.Podstatou evanjeliových rád nie je odriekanie, ale motivácia. Je potrebné prežívať bezpodmienečnú Kristovu lásku, ktorá pozýva ľudí, aby ho nasledovali v jeho živote chudoby, čistoty a poslušnosti k Otcovi.Prečítajte si krátku recenziu knihy Evanjeliové rady nielen pre rehoľníkov, ktorá vyšla v Katolíckych novinách v rubrike Tip na obohatenie.

Vypredané

2,22 €

Jedna radostná myšlienka
Jedna radostná myšlienka

Peter Gombita; Jarmila Repovská

Kniha je plná fotografií, pocitov, postrehov, zaznamenaných strastí i radostí, ktoré boli súčasťou unikátneho behu hýľovského farára a riaditeľa útulku pre bezdomovcov Oáza nádej pre nový život, n. o., otca Petra Gombitu. 50 dní, 36 maratónov, 1550 kilometrov. No nebolo to o dokazovaní si niečoho, ale o tom, ako je človek schopný nájsť v sebe silu ísť ďalej, aj keď sa zdá, že už je na konci. Kniha je iste dobrou inšpiráciou aj pre tých, ktorí vo svojom živote prechádzajú krízou.

Vypredané

14,16 €

Blahoslavenstvá
Blahoslavenstvá

Peter Brodek

Skratka ku svätosti. Blahoslavenstvá sú výzvou i pozvaním k viere a odvahe. K viere v ich prísľuby a k odvahe prijať a žiť evanjeliovú situáciu nimi naznačenú. Z odvážnej viery sa rodí evanjeliové svedectvo o pravdivosti blahoslavenstiev v našom živote i možnej skrátenej ceste k osobnej svätosti. Blahoslavenstvá sú evanjeliom v skratke.

Vypredané

4,46 €

Ten, který si všímal
Ten, který si všímal

Andy Andrews

Někdy stačí jen trocha perspektivy. Chudoba. Rozpadající se manželství. Stáří. Ztracené sny. Neúspěch v podnikání. Nejistá budoucnost. Několik obyvatel Orange Beach ve státě Alabama zavedly tyto problémy do zoufalých a bezvýchodných situací. Jejich život jim připadal jako zoufalé a pusté místo bez jakékoli naděje na změnu.Ale pro starého tuláka Jonese, který má dar všímat si toho, co ostatní přehlížejí, neexistuje žádná bezvýchodná situace. Je jen nutné získat trochu "perspektivy", jak říká, abychom ve všedních okamžicích našeho života dokázali rozpoznat zázraky, semínka něčeho velikého, co je zaseto v našich zápasech. Zatímco Jones tajemně prochází tímto přímořským městem a vstupuje do srdcí jeho obyvatel, nabízí prosté, moudré rady a pevnou naději.

Vypredané

7,57 €

Neotrasený
Neotrasený

Dan Woolley

Zachránený spod trosiek hotela Montana na Haiti. Dan Woolley, pochovaný pod troskami po ničivom zemetrasení na Haiti, v neistote, či ho vôbec zachránia, prežíval jednu z najväčších možných nočných môr. V tomto pôsobivom príbehu o ceste, ktorou jeho viera a odvaha prešli počas desivej skúšky, sa ocitáme na mieste priamo s ním, okamih po okamihu, a nedočkavo obraciame stránky, aby sme upokojili svoje srdce. Po zmene hotela na poslednú chvíľu nik, ani Woolleyho manželka, netušil, kde je, keď 12. januára 2010 nastalo v Port-au-Prince na Haiti zemetrasenie s magnitúdou 7. Len okamih po tom, čo Woolley vkročil do haly hotela Montana, videl, ako sa steny ohýbajú a on sa ocitá pod troskami šesťpodlažného hotela. Woolley, 65 hodín uväznený v úplnej tme, so zlomenou nohou, na ktorej bola otvorená rana, a s poranenou hlavou, bojoval so zúfalstvom, dehydratáciou a hnevom voči Bohu. Pochyboval, či ešte uvidí manželku a svojich dvoch synov. V dôsledku životnej zaneprázdnenosti Woolley dopustil, aby jeho viera i manželský vzťah ochabli. Teraz, uväznený v tesnom priestore, bol prinútený uvažovať o tom, na čom naozaj záleží, a bojoval o to, aby si uchoval nádej a zostal nažive, kým bude možná jeho záchrana. Kniha Neotrasený obsahuje farebné fotografie, ktoré Woolley urobil pod sutinami, zápisky na rozlúčku, ktoré napísal svojej rodine pre prípad, že ho nezachránia, a srdcervúce spomienky Woolleyho manželky z dlhých hodín, keď čakala na správu o tom, či je jej manžel nažive. Woolleyho téma duchovnej a manželskej obnovy vás uchváti rovnako ako to, akou oporou sa mu stala viera v situácii na rozhraní života a smrti. Veľmi pôsobivý je aj pohľad zblízka na chudobu počas jeho práce pre Compassion International, najväčšiu svetovú kresťanskú organizáciu zabezpečujúcu zdravý vývoj detí.

Vypredané

1,94 €

Život sv. Jána z Boha
Život sv. Jána z Boha

Fráter Juan José Hernández Torres

Človek hlbokých myšlienok a neustáleho hľadania Božej vôle. Takto by sa dal stručne charakterizovať svätý Ján z Boha. Od mladého veku pociťoval volanie. Dobrovoľne narukoval do armády, aby sa vyhol ponuke na sobáš, lebo už zložil sľub čistoty.Miesto, ktoré pre neho Boh pripravil, našiel medzi chudobnými a núdznymi. Založil rád Milosrdných bratov, ktorých poslaním je starať sa o tých najbiednejších s úctou ako v Božím deťom. Kniha Život sv. Jána z Boha rozpráva príbeh o mužovi, ktorý sa vďaka láske k bratom v núdzi, zbožnosti a Božím pôsobením, stal svätým.

Vypredané

3,78 €

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Katarína, 24.2.2024

Precízne zabalené knihy, rýchle doručenie, možnosť platby na dobierku, záložka od Zacheja sa mi veľmi páči

userAvatar

Michaela, 23.2.2024

Bývám spokojená s obchodem, vždy si tu vyberu něco, co mě zaujme:).

userAvatar

jela, 23.2.2024

Rýchle dodanie, nádherné produkty. ODPORÚČAM!!!

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk