Knihy o milosti

Knihy o milosti

(21 produktov)

Množstvo milostí, ktorými nás náš Dobrý Boh zahŕňa je tak nesmierne obrovské, že si to ľudskými zmys...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Veľká kniha milostí na príhovor Jána Pavla II.
Veľká kniha milostí na príhovor Jána Pavla II.

Aleksandra Zapotoczny

„Šesť ľudí, ktorí sa nespovedali už tridsať, ba až štyridsať rokov, vošlo do Kostola Panny Márie so zámerom vyspovedať sa. Otec Newman sa každého z nich opýtal, prečo si vybrali práve túto chvíľu. Vo všetkých prípadoch bola odpoveď rovnaká: smrť Svätého Otca. Otec Newman vtedy vyhlásil: ,Uplynuli len štyri hodiny od pápežovej smrti, a všade sa už rozlieva milosť.'"Keď Ján Pavol II. zomieral, bol som v New Yorku. Pracoval som pre televízne spravodajstvo NBC. Z nášho popoludňajšieho priameho prenosu ma najviac oslovila úcta, s akou sa ľudia, dokonca aj nábožensky vlažné osoby, vyjadrovali o Svätom Otcovi. Henry Kissinger, nositeľ Nobelovej ceny za mier, americký diplomat, mi povedal, že Ján Pavol II. mal oveľa väčší vplyv na osud sveta než akákoľvek iná osobnosť 20. storočia. Táto myšlienka ma sprevádzala počas cesty do Ríma, kde som deň po pápežovej smrti stretol ľudí z celého sveta. Chceli si uctiť Svätého Otca a poďakovať mu za jeho svedectvo viery. Človek, ktorý pozná Rím, si len ťažko dokáže predstaviť toto, zvyčajne chaotické a hlasné mesto ponorené do atmosféry meditácie a ticha. Takto to bolo v priebehu celého týždňa po smrti Svätého Otca. Druhého apríla mi zatelefonoval môj priateľ, kňaz z Južnej Karolíny, práve vo chvíli, keď som cestoval na Kennedyho letisko so zámerom odletieť do Ríma. Vyrozprával mi istú udalosť.Dovoľte mi, aby som ju citoval tak, ako bola uverejnená v knihe Božia voľba. „Jay Scott Newman, kňaz z katolíckeho Kostola Panny Márie v Greenville v Južnej Karolíne, odišiel od televíznych správ o pápežovej smrti a zamieril do svojho kostola na popoludňajšiu spoveď. Neskôr zatelefonoval svojmu priateľovi a povedal mu, že práve ,prežil tri najdôležitejšie hodiny svojho kňazstva'.

Vypredané

4,80 €

Ve škole Ducha Svatého
Ve škole Ducha Svatého

Jacques Philippe

Titul vyšiel aj v slovenskom jazyku: V škole Ducha Svätého (2012). Jak se otevírat Duchu Svatému, nebránit se jeho působení, učit se rozeznávat jeho hlas a dát se jím vést? Jak vnímat Boží vnuknutí, jak odpovídat na Boží volání?Na podobné otázky hledá autor Jacques Philippe v knize Ve škole Ducha Svatého svěží a praktické odpovědi. Svá tvrzení opírá o Boží slovo, ale i o zkušenosti velkých osobností církve, zejména Františka Saleského, Louise Lallemanta, Terezie z Lisieux a Faustyny Kowalské.

Vypredané

6,79 €

Sada - Milosť je väčšia + Smerom k Bohu
Sada - Milosť je väčšia + Smerom k Bohu

Kyle Idleman, Craig Groeschel

Boží plán pre víťazstvo nad tvojou minulosťou, vykúpenie tvojej bolesti a prepísanie tvojho životného príbehu + Sedem rozhodnutí, ktoré vám zmenia život. Milosť je väčšia: Žiaden hriech nie je taký veľký a žiadna horkosť nie je taká hlboká, aby Božia milosť nedokázala premeniť srdce a prepísať váš príbeh. No pochopiť Božiu milosť je niekedy pre nás ťažké. Nedáva to zmysel. Nie je to fér. Nemôže zahladiť to, čo som spravil. Snáď nič na svete nie je také ťažké, ako vysvetliť Božiu milosť. Najlepší a možno jediný reálny spôsob ako ju môžeme pochopiť je - zakúsiť ju. V knihe Milosť je väčšia nás autor bestsellerov Kyle Idleman prevádza cez naše trápenia a vedie nás k pochopeniu milosti, ktorá je väčšia než naše chyby, zlyhania, túžby po pomste, či zdanlivo nemožné situácie. Táto kniha vám pomôže pravdivo pochopiť milosť prostredníctvom pôsobivých príbehov o zakúsenej milosti... a to aj vtedy, ak kresťania okolo zlyhali a nedokázali túto milosť žiť. ,,Na konci tejto knihy budete vidieť milosť v inom svetle, budete vidieť v novom svetle svojho milujúceho Boha. Čítajte a nechajte sa povzbudiť. " Max Lucado, autor knihy Grace a In the Grip od Grace. ,,Milosť je moja obľúbená téma a nová knihy Kyla Idlemana do nej vdychuje život pútavými príbehmi a zaujímavými pohľadmi. Nič nie je väčšie ako milosť. Oslavujme ju, žime ju, deľme sa o ňu!" Lee Strobel, ocenený autor knihy The Case for Grace (Kauza milosť)Smerom k Bohu: Začnite žiť príbeh, s ktorým sa s hrdosťou podelíte. Túžite vstúpiť do príbehu, ktorý má pre vás Boh? Kniha Smerom k Bohu vás v tom môže inšpirovať krok za krokom. Osvojte si spôsob rozhodovania a vďaka nemu v živote dosiahnete všetko, čo má Boh pre vás pripravené. Každý deň, každú minútu robíte rozhodnutia, ktoré váš životný príbeh alebo umocňujú, alebo podkopávajú. Kam smeruje váš život? Zbierate šťavnaté ovocie svojich správnych rozhodnutí? Alebo ste sa zasekli na mieste a možno sa vždy znova a znova snažíte obísť prekážky, ktoré sa vám objavia v živote? Nech sa nachádzate kdekoľvek, vždy existuje cesta dopredu - tým správnym smerom. A môžete sa po nej vybrať už dnes. V tejto jedinečnej knihe vám autor bestsellerov Craig Groeschel ukáže, ako spojiť svoje voľby s Božím plánom pre vás a dostať sa na cestu k životu, o ktorom ste doteraz len snívali. Toto nie je ďalšia lákavá stratégia, ako urobiť nerealistické záväzky. Jednoduché kroky a dosiahnuteľné ciele v knihe Smerom k Bohu vás privedú k naplneniu a k väčšej dôvere slobodne kráčať ruka v ruke s Bohom. Tu je návod, ako na to.

Vypredané

11,16 €

Bolesť krivdy, radosť odpustenia
Bolesť krivdy, radosť odpustenia

Józef Augustyn

Krivda je zvyčajne veľmi bolestnou spomienkou, ku ktorej sa neradi vraciame, nevládzeme ju uniesť, zatláčame ju do podvedomia a snažíme sa na ňu „zabudnúť. Autor nám ponúka možné riešenia na základe skúseností, ktoré získal pri vedení duchovných cvičení podľa sv. Ignáca z Loyoly."Titul vyšiel aj v českom jazyku: Bolest křivdy a radost odpustění (2013).

Vypredané

4,80 €

Graciológia
Graciológia

Marián Chovanec

Katolícka dogmatika. Graciológia je teologická náuka o nadprirodzenej milosti.

Vypredané

1,94 €

Vyjít ze zóny bezpečí
Vyjít ze zóny bezpečí

George Verwer

"Jsem přesvědčen, že lidé, kteří mají určitou vizi a chtějí, aby se stalo něco konkrétního, musí vědět, jak si získat věrnost druhých, a musí umět delegovat a pracovat s týmem. Tím základním je, že musíme opravdu věřit v lidi a učit se jim důvěřovat, milovat je a povzbudzovat …” autorTato práce zakladatele Operation Mobilisation je určena především křesťanským vedoucím a zejména pak těm služebníkům, ktří touží po nádhernější realitě v celém těle Kristově. Je též určená I těm, kdo skutečně hladoví po Bohu a touží lépe pochopit, co Bůh dělá a chce dělat po celém světe.Geoerge Verwer – zakladatel a mezinárodní ředitel organizace Operation Mobilisation, je zapojen do celosvětové mezinárodní modlitební služby a je též autorem celé řady titulů zaměřených na budování Kristova těla.

Vypredané

6,93 €

Kresťanský život
Kresťanský život

Sinclair B. Ferguson

Milosť, viera, pokánie, znovuzrodenie a istota. Kresťanské doktríny majú v kresťanskom živote významné miesto. Sú podstatnou oblasťou kresťanského rastu.„Kresťanské doktríny formujú náš život, pretože nám ukazujú Boha, ktorému slúžime a ktorého oslavujeme,“ píše Sinclair B. Ferguson. Na tomto základe autor objasňuje také kľúčové biblické témy akými sú milosť, viera, pokánie, znovuzrodenie a istota.

Vypredané

2,42 €

Řeč duše
Řeč duše

Larry Crabb

Když se pořádně zahledíme do vlastní duše, život nekončí, ale začíná.... ...A pak si začneme připadat, jako bychom zatím vlastně jěště nežili..."Většina z nás dělá po léta vše pro to, abychom se nemuseli podívat zblízka na svou duši. Netoužíme seznámit se příliš důvěrně sami se sebou a se světem, v němž žijeme. Máme strach, že kdybychom poznali, co vlastně chceme a co vlastně máme, kdybychom věděli, co se v naší duši děje, vzdali bychom to nebo bychom zešíleli nebo se možná stali náboženskými fanatiky…Nicméně když se dovnitř podíváme pořádně, nic takového se nestane. Když začneme jasně vidět, co se uvnitř nás děje, nemusíme se ničeho takového obávat. Škodlivý je právě jen částečný pohled. Když se pořádně zahledíme do vlastní duše, život nekončí, ale začíná. A pak si začneme připadat, jako bychom zatím vlastně ještě nežili. Ne že by pominuly temné noci. Je v nich ale příslib jasného rána. Západy slunce na tomto světě se stávají rozbřesky v jiném světě. A najednou je radost na dohled…"

Vypredané

10,62 €

Historie Bible
Historie Bible

Karen Armstrongová

Od ústní tradice do současnosti. Bible je nejrozšířenější kniha na světě. Byla přeložena do více než dvou tisíc jazyků a odhaduje se, že jen v posledních dvou stoletích se prodalo šest miliard biblí. Autorka v tomto klíčovém pojednání sleduje proces utváření Bible a odhaluje, jak složité a vnitřně rozporuplné literární a teologické dílo Bible je a jakému lidskému úsilí trvajícímu tisíce let vděčí za svůj vznik a další život. Začíná rozborem počátků úplně nejstarších biblických knih, v nichž je Bůh nazýván buď Jahve, nebo Elohim. Dále sleduje vývoj hebrejské Bible i Nového zákona a odhaluje nejrůznější vlivy, které utvářely konečnou podobu posvátného textu. Od židovských midrašů a křesťanského Ježíšova kultu po vliv listů apoštola Pavla na reformaci a manipulace s knihou Zjevení u evangelikálních fundamentalistů je zkoumán kontext, v němž bylo šestašedesát biblických knih čteno, a objasněny otázky, na které Bible v různých společnostech přinášela odpovědi.

Vypredané

12,51 €

Podobenství o Boží milosti
Podobenství o Boží milosti

Morris Venden

Kazatel a spisovatel Morris Venden dokáže jedinečným a přitom srozumitelným způsobem aplikovat biblická podobenství na náš dnešní život.V knize Podobenství o Boží milosti, která je vlastně sbírkou jeho kázání, objevuje a vykresluje Boží milost v těch nejzvláštnějších podobenstvích Ježíše Krista.

Vypredané

6,46 €

O habituální milosti
O habituální milosti

Vojtěch Šanda

Traktát O habituální milosti (De gratia habituali) je překladem úryvku díla významného českého teologa a orientalisty Vojtěcha Šandy (1873–1953) Synopsis theologiae dogmaticae specialis.Šandův historicky významný text, který se zabývá tématy ospravedlnění a nadpřirozené povahy milosti, ani dnes neztrácí na své aktuálnosti. Pojednávaná témata doplňuje překlad Společného prohlášení k učení o ospravedlnění vyhlášeného Světovým luterským svazem a Papežskou radou pro jednotu křesťanů z r. 1999.

Vypredané

6,31 €

Osamilosť
Osamilosť

Ľubomíra Miháliková

Modranská poetka vydáva zbierku, ktorej dala názov Osamilosť. Je zložený z dvoch slov: osamelosť a milosť. Oba výrazy spolu súvisia, ale sú zároveň v rozpore. Jej skromné a čisté básne sú o viere, modlitbe i smrti, ale zároveň o práci vo vinohrade, o viniciach i o víne.Ľubomíra Miháliková nie je poetkou veľkých gest ani svetoborných tém, ostáva vždy vo všednodennosti, preto dovidí lepšie do obyčajných ľudí a sama sa môže považovať za jedného z nich. Zrelý vek jej umožňuje dívať sa okolo seba s porozumením, ktoré je založené na skúsenosti, zážitku a poetickej reflexii.Knižku ilustroval a graficky upravil výtvarník Jaroslav Uhel. 

Vypredané

5,72 €

2 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk