Knihy o Bohu a jeho prítomnosti

Knihy o Bohu a jeho prítomnosti

(16 produktov)

Boh má u väčšiny z nás svoj obraz - obraz večného. Nemenného. Všemohúceho. Vševediaceho. Všadeprítom...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Ježiš dnes
Ježiš dnes

Sarah Youngová

Prežívanie nádeje prostredníctvom Jeho Prítomnosti. Život je niekedy ťažký. Niekedy až neznesiteľný. Zúfalo prázdny a my sme v ňom stratení a osamelí.Kto pomôže?Na koho sa môžeme obrátiť, keď je najhoršie?Autorka knihy Ježiš dnes Sarah Youngová toto dielo písala počas veľmi ťažkej doby. Sama sa cítila zabudnutá a osamelá, no napriek tomu jej boli slová Biblie, ale hlavne samotného Ježiša vždy nablízku, prinášali jej nádej a dávali zmysel každému novému dňu. Podobne ako Volanie Ježiša, aj kniha Ježiš dnes je písaná z pohľadu Ježiša, ktorý hovorí k tebe, čitateľke.Či už potrebujeme záchranné lano vo svojej skľúčenosti a bolesti, alebo túžime po úzkom intímnom vzťahu s Pánom, táto kniha vám môže byť spoločníkom a sprievodcom. Je napísaná, akoby k vám prehováral sám Ježiš, nie autorka. Ježiš vám dáva uistenie, že je pri vás, že je to v poriadku, že slávna budúcnosť čaká všetkých, ktorí zakotvia svoju vieru a nádej v Kristovi. Toto dielo je naplnené radosťou z Ježišovej ustavičnej prítomnosti. On je s nami všade dnes, zajtra a navždy.

Skladom

12,13 €

Kuchynská teológia
Kuchynská teológia

Mária Kohutiarová

Ako byť s Bohom pri hrnci, práčke aj za volantom. Autorka knihy Kuchynská teológia nás pozýva, aby sme skúsili prečítať túto knihu, v ktorej chce poukázať na to, ako je Boh naozaj blízko. Mária Kohutiarová píše, že Boha zažíva každý deň a všade. Boh k nám hovorí a dá sa nám poznávať i dotýka sa nás v celkom obyčajných situáciách a veciach.Veľmi svieže, aktuálne a pravdivé svedectvo!

Skladom

8,24 €

Rodenie zázrakov
Rodenie zázrakov

Heidi Baker

Osobné stretnutie s Bohom má moc zmeniť vás aj svet. Heidi Baker vo svojej knihe - Rodenie zázrakov opisuje pravdivé príbehy zo svojho života a služby - vrátane osobných stretnutí s Pánom a vízie meniacej životy. Táto kniha vám prinesie povzbudenie a múdrosť, nech už ste na svojej ceste kdekoľvek. Na príbehu vlastného života Heidi ukazuje, aké je dôležité držať sa prisľúbenia ktoré vám Boh dal, pokým sa nenaplní.Všetci túžime po Božej priazni a horlivo prosíme o zázraky. Avšak vynosiť Božie zasľúbenia a neskôr ich porodiť – to si často vyžaduje námahu, trpezlivosť a schopnosť zvládať nepohodlie. Autorka prepája skúsenosti z vlastnej služby s biblickým príbehom Máriinho tehotenstva, aby ukázala, ako sa aj my môžeme stať nositeľmi Božej slávy v tomto svete.Božie zasľúbenia občas vyzerajú zvláštne, nepravdepodobne, ba dokonca bláznivo. Aj keď sa nám môžu zdať neuskutočniteľné, môžeme na ne zareagovať podobne ako Mária, ktorá sa Bohu poddala a povedala áno. Je najvyšší čas, aby sme vstúpili do každej oblasti spoločenského života, verili v nemožné a boli svedkami zázrakov, ktoré Boh prostredníctvom nás vykoná.Heidi a Rolland Bakerovci sú zakladateľmi organizácie Iris Global. Ako misionári slúžili v Indonézii, Hongkongu a v uliciach Londýna. V roku 1995 ich Pán povolal do Mozambiku, kde sa stretli s obrovskou chudobou. Dnes sú svedkami toho, ako sa Boh zázračne stará o viac ako 7 000 detí. V Mozabiku tiež založili 10 000 kresťanských zborov. Heidi je známa hlbokým modlitebným životom, vnímavosťou na Svätého Ducha a odvahou vieryRecenziu na knihu Rodenie zázrakov nájdete na stránke blog.zachej.sk.

Skladom

9,60 €

Pod Božím pohľadom
Pod Božím pohľadom

Dom Godefroid Bélorgey

Pre hlbší duchovný život. "Často sa modliť. Považovať za isté, že Boh nás vidí na každom mieste." sv. BenediktDon Godefroid Bélorgey, trapistický mních a neskôr opát, inšpirovaný mužmi viery a modlitby: svätým Benediktom, svätým Bernardom a svätým Františkom Saleským, v spise Pod Božím pohľadom upiera svoje oči na Božiu prítomnosť v každom okamihu ľudského života. Hľadať svätosť, upierať pohľad na Boha a zostávať v jeho láske - to je poslanie každého kresťana. Ako žiť každodenný život plný rozruchu a zároveň ponárať sa do vnútorného dialógu s Bohom?Pod Božím pohľadom je kniha, ktorá ponúka hlboké duchovné načerpanie pre všetkých, ktorí hľadajú Božiu vôľu vo svojom živote a zasiahnutí Božím pohľadom sa usilujú dávať Božiu lásku ďalej. Pozývame vás načrieť do duchovného bohatstva tejto knihy a aj uvedomiť si vďaka nemu pohľad Boha v každej chvíli, ktorý nenecháva človeka chladným.

Skladom

5,82 €

Kráčaj v mojej prítomnosti
Kráčaj v mojej prítomnosti

Jo Croissant

Desatoro života v Božej prítomnosti. Útla publikácia Kráčaj v mojej prítomnosti je od autorky jednej z najlepších kníh pre ženy: Kňazstvo srdca - kňazstvo ženy. Obsahuje Desatoro života v Božej prítomnosti - myšlienky doplnené čiernobielymi fotografiami. Vychádza zo životnej skúsenosti samotnej Jo Croissant - kráčania s Bohom každú minútu, každú hodinu celého dňa. Cesta sa začína prebudením, pokračuje cieleným uvedomovaním si Božej prítomnosti a končí uložením sa na spánok. Je to cesta sebaprijatia a vďaky Bohu za všetko: v prvom rade za seba samú, za svoje telo aj s jeho nedokonalosťami, za dych života, ktorý je v každej žene, za svoje zmysly a jedinečné dary.Je to cesta, na ktorej nikdy nebudeš sama, pretože Boh kráča po tvojom boku.

Skladom

2,57 €

Rozprávaj sa s Bohom
Rozprávaj sa s Bohom

Piotr Koźlak (ed.)

Piotr Koźlak v brožúrke Rozprávaj sa s Bohom prináša najpodstatnejšie časti diela Dôverný a neustály dialóg s Bohom od Alfonza Mária de Liguori. Sú spracované tak, aby boli zrozumiteľné pre dnešného čitateľa. Mali by priniesť lepšie pochopenie podstaty modlitby, ba dokonca čitateľ by si ju mal zamilovať a praktizovať v každodennom živote.

Skladom

1,46 €

Solanus Casey
Solanus Casey

Michael H. Crosby

Ďakujte Bohu vopred. Kniha Solanus Casey nás oboznamuje s inšpiratívnym príbehom viery v trvalú Božiu prítomnosť vo svete.Solanus Casey, americký kapucín, ktorého charakterizovala pokora a milosrdenstvo prejavujúce sa vo vzťahu k Bohu i k blížnym, bol blahorečený 18. novembra 2017.Autorom knihy je Michael H. Crosby, kapucín a spolupracovník relátora v kauze svätorečenia.

Skladom

7,76 €

Je za tým Boh - druhý diel
Je za tým Boh - druhý diel

Don Jacobson

Keď sa zázraky dejú bežným ľuďom. Don Jacobson opäť vytvoril pozoruhodné dielo osobných svedectiev ľudí. Kniha Je za tým Boh s podtitulom Keď sa zázraky dejú bežným ľuďom prináša päťdesiatosem skutočných svedectiev o tom, ako Boh po celom svete koná zázraky. Príbehy sú veľmi povzdubivé a prinášajú ľudom (nielen) v ťažkých životných situáciách iskierky nádeje a radosti. Prečítaním knihy iste aj vy uvidíte, ako Boh koná zázraky aj vo vašom vlastnom živote.

Skladom

8,63 €

Posledné kusy
Od srdca k srdcu - Modlitby, Spevník, Slovník + CD
Od srdca k srdcu - Modlitby, Spevník, Slovník + CD

Martin Mekel (ed.)

Kniha Od srdca k srdcu je ako diaľnica medzi Božím srdcom a srdcom človeka. Je určená veľkým i malým. Slovákom i Rómom. Laikom i teológom. Každému. Bez ohľadu na čokoľvek. Lebo Božiu blízkosť potrebuje každý. Učí nás, ako sa s Bohom rozprávať, počuť ho a kráčať s ním vo všednosti dňa. Oživuje tradičné modlitby a ukazuje, ako sa s nimi modliť tak, aby vychádzali z nášho srdca, nielen z našich úst.Učí modlitbe s Písmom, modlitbe vlastnými slovami, ponúka mnohé iné návody, ako tráviť čas s Bohom tak, aby nám chutil. V akejkoľvek situácii sa človek ocitne, môže po nej siahnuť a nájde spôsob, ako ísť ďalej. Táto kniha je ako úrodná zem, z ktorej klíči život. Lebo na takú zem premení ľudské srdce, ktoré sa modlí. Z ktorého potom vyrastie silná viera a neotrasiteľná dôvera v Božiu dobrotu.Súčasťou knihy je aj CD.

Skladom

6,31 €

E-kniha
E-kniha: Cesta kontemplace
E-kniha: Cesta kontemplace

Franz Jalics

Kontemplace v křesťanském chápání znamená prožívání Boží přítomnosti. Je to Boží dar, který si člověk nemůže nijak zasloužit, ale může se k jeho přijetí disponovat. Kontemplativní člověk, který v hloubi svého nitra v tichu zakouší blízkost Boha, se nevzdaluje světu – naopak, kontemplativní modlitba mu pomáhá nalézt nový vztah ke všemu, co jej obklopuje, k Bohu i k sobě samému a dává mu netušený pokoj a svobodu. Zkušený průvodce na cestě kontemplace vede čtenáře krok za krokem do komůrky, kde je možné se setkat s Bohem (srv. Mt 6,6).

Ihneď na stiahnutie
-51%

2,20 €

Posledné kusy
Kauza nádej
Kauza nádej

Lee Strobel

Smelo a s dôverou hľaďte do budúcnosti. Autor Lee Strobel sa v knihe Kauza nádej zaoberá dôležitou témou súčasnosti. Nádej. Ide o podstatnú súčasť našich životov a ktorú nám ponúka práve Boh aj v tých najtemnejších časoch. V dnešnom svete sa o nádeji hovorí skôr ako o nepodstatnej veci. Ide o niečo neviditeľné, čo nedokážeme ovládať ani kontrolovať a to mnoho ľudí nevie zniesť. Oveľa viac sa rozširuje posolstvo beznádeje ako nádeje. Nádej je však vo svojej podstate, napriek jej nemožnej uchopiteľnosti, obrovskou istotou, ktorá dodáva človeku silu prekonať aj tie najnáročnejšie chvíle. Dáva nám pocítiť, že Boh je s nami v každej chvíli života a je väčší ako problémy, ktoré dennodenne zažívame.

Skladom

10,57 €

E-kniha
E-kniha: Nikdy nie si sám
E-kniha: Nikdy nie si sám

Max Lucado

Máte niekedy pocit, že na vás nikomu nezáleží, že vám nik nedokáže pomôcť, nik vás nepočuje a nedbá na vaše volanie o pomoc? Ak ten pocit poznáte, nie ste sami. Max Lucado v knihe Nikdy nie si sám vám pomôže uveriť v zázrak Božej prítomnosti a moci. Nasmeruje vás: uvedomiť si, že Ježiš kráča s vami a dvíha vás z vašich búrok;žasnúť nad milosťou kríža, zázrakom prázdneho hrobu a Božou mocou obnoviť stratené;veriť, že Boh je vždy dostupným zdrojom pomoci;uvedomiť si, že nikdy nie ste bez nádeje a sily, pretože nikdy nie ste sami.

Ihneď na stiahnutie

8,90 €

Ako pestovať… vieru
Ako pestovať… vieru

Pawel Drobot

Pawel Drobot, autor knihy Ako pestovať… vieru, si dlhší čas kládol otázku, či vo svete, ktorý denne ponúka neopakovateľné zážitky a nové produkty, je možné nájsť niečo skutočne nemenné, neopakovateľné a trvalé. Vo svojej knihe sa snaží zodpovedať túto aj ďalšie podobné otázky. Okrem toho sa snaží vysvetliť, prečo potrebujeme vieru. Publikácia Ako pestovať… vieru preto môže byť vhodným pomocníkom pre všetkých, ktorí sa chcú vydať na cestu objavovania viery a je určená tak veriacim ako aj hľadajúcim. Kniha obsahuje aj príklady modlitieb a skutočné svedectvá.

Skladom

6,50 €

Posledné kusy
Můj růžový život s Bohem a rakovinou
Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Corinna Kohröde-Warnkenová

Po stanovení diagnózy rakoviny v roce 2007 podstoupila autorka operaci a za nějakou dobu byla propuštěna z nemocnice jako stabilní pacient. O téměř pět let později přišla jako blesk z čistého nebe stejná diagnóza. Další dvě operace ani následná chemoterapie nepomohly, až nový lék zastavil růst metastáz.Na základě těchto zkušeností a také z radosti ze psaní si začala vést svůj blog, kde zpracovávala mnohé ze svých prožitků. Nadto psala i dopisy Bohu, jehož blízkost vnímala ve všech krásných, ale i těžkých obdobích svého života. A obojí se nachází právě v této knize, která představuje autentické svědectví ženy, jež navzdory onkologické diagnóze prožívá nejlepší období svého života.

Skladom

10,57 €

E-kniha
E-kniha: Kauza nádej
E-kniha: Kauza nádej

Lee Strobel

Smelo a s dôverou hľaďte do budúcnosti. Nádej je neuhasiteľným plamienkom, ktorý Boh zapálil v našich dušiach, aby sme verili v moc jeho svetla, hoci sme obklopení čiernočiernou tmou. Žijeme v kultúre, ktorá je odhodlaná šíriť neľútostné posolstvo úplnej beznádeje. Toto škodlivé posolstvo vám možno vzalo to najlepšie. Vaša budúcnosť je možno neistá alebo vás ťaží istá vina z minulosti. Stále prichádzajú nejaké problémy, no keď máme nádej, všetky ich dokážeme prekonať. S nádejou prichádza istota, ktorá nám aj uprostred našich najväčších problémov pripomína, že Boh je neustále s nami a je väčší ako akékoľvek výzvy, ktoré sú pred nami. „Na svete máte súženie, ale dúfajte, ja som premohol svet!“ (Evanjelium podľa Jána 16,33)

Ihneď na stiahnutie

8,90 €

Audiokniha
Audiokniha: Sami na této zemi?
Audiokniha: Sami na této zemi?

Ladislav Heryán

Známý salesiánský kněz v nové audioknize vede k uvědomění si Boží přítomnosti mezi námi. Jde jen o to, neuzavírat se do ulit vlastních předsudků. Není místa, kde bychom se s Bohem nemohli setkat, ať je to nemocniční pokoj, nebo rockový koncert. Jde jen o to, abychom se neuzavírali do ulit svých představ, předsudků a zatvrzelosti. V desítkách příběhů ze svého působení se Ladislav Heryán dotýká nejrozmanitějších lidských osudů a vybízí nás, abychom otevřeli oči svých srdcí a vyšli Boží přítomnosti mezi námi naproti. Audioknihu načetl a na kytaru doprovodil sám autor.

Ihneď na stiahnutie
-15%

7,40 €

Boh je s vami každý deň
Boh je s vami každý deň

Max Lucado

Zamyslenia na 365 dní. Jednoduchšie je čeliť dňu keď viete, že Boh je s vami. Kniha ponúkajúca zamyslenia na 365 dní je skvelým partnerom pre každého, kto chce každý deň začať s čerstvou infúziou viery; rovnako aj pre tých, ktorí prechádzajú náročnými obdobiami života ako je osamelosť, smútok, či zmena. Upokojujúci a povzbudzujúci štýl písania známeho amerického autora Maxa Lucada spojený s praktickým a relevantným osobným posolstvom, že Boh je s vami každý deň, ponúka príležitosť lepšieho uvedomovania si Božej prítomnosti v každom okamihu nášho života.

Vypredané

13,48 €

Nikdy nie si sám (mäkká väzba)
Nikdy nie si sám (mäkká väzba)

Max Lucado

Uver v zázrak Božej prítomnosti a moci. Každý z nás už iste zažil pocit, kedy sa cítil sám, opustený, nepochopený či bezmocný. Takéto pocity môžeme zažívať nielen vtedy, keď sa pri nás naozaj nikto nenachádza, ale aj v spoločnosti ľudí. Dobrou správou však je, že nikdy nie sme sami. Božia prítomnosť je bližšie, ako sa nám môže zdať.Prekonať pocit samoty nám chce pomôcť Max Lucado prostredníctvom svojej knihy Nikdy nie si sám. V dvanástich kapitolách na príkladoch z vlastného života a následne aplikáciou rôznych častí evanjelia dokazuje, že Bohu na nás skutočne záleží a je pri nás aj počas našich búrok.Max používa jazyk "bežných ľudí" a prihovára sa nám v "obyčajných" reálnych životných situáciách, preto jeho myšlienky a povzbudenia nás môžu zasiahnuť priamo tam, kde to potrebujeme.

Vypredané

8,63 €

Všetko tvorím nové
Všetko tvorím nové

John Eldredge

Nebo, zem a obnovenie všetkého, na čom nám záleží. Populárny autor John Eldredge pozýva čitateľov zamyslieť sa nad svojou budúcnosťou v nebi. Prostredníctvom titulu Všetko tvorím nové pripomína prísľub nového neba a novej zeme a na základe biblických tvrdení poukazuje na obnovenie sveta, ktorého sa raz dočkáme. Je preto veľmi dôležité už teraz myslieť na svoju budúcnosť, ktorá má správne nasmerovať prítomnosť. Všetko sa začína a končí pri Bohu, len v jeho prítomnosti možno nájsť to, čo potrebujeme pre svoje životy. Boh prichádza a obnovuje všetko, čo milujeme. Stačí len veriť jeho dobrote.

Vypredané

7,66 €

Zašpinená sláva
Zašpinená sláva

Pete Greig

Ohromujúce príbehy o vypočutých modlitbách z hraničných území moderného kresťanstva. Pete Graig píše "Začali sme sa modliť iba preto, lebo sme nemali iné východisko. Keď sme sa však do toho pustili, ocitli sme sa vo víre pozoruhodných udalostí, ktoré sa oplatí vyrozprávať."Kniha Zašpinená sláva je plná príbehov o tom ako Boh reaguje na modlitbové hnutie 24/7. Tieto príbehy sú veľkou inšpiráciou a pozvaním na cestu modlitby."Zašpinená sláva je silným, osobným a úprimným rozprávaním modlitbového bojovníka, ktorého obdivujem a mám rád. " Bear GryllsPete Graig vedie cirkevné spoločenstvo Emaus Road a po celom svete šíri modlitbové hnutie 24/7. U nás je známy vďaka publikáciam Krvavý mesiac na obzore a Když Bůh mlčí.

Vypredané

5,82 €

Nikdy nie si sám (tvrdá väzba)
Nikdy nie si sám (tvrdá väzba)

Max Lucado

Uver v zázrak Božej prítomnosti a moci. Každý z nás už iste zažil pocit, kedy sa cítil sám, opustený, nepochopený či bezmocný. Takéto pocity môžeme zažívať nielen vtedy, keď sa pri nás naozaj nikto nenachádza, ale aj v spoločnosti ľudí. Dobrou správou však je, že nikdy nie sme sami. Božia prítomnosť je bližšie, ako sa nám môže zdať.Prekonať pocit samoty nám chce pomôcť Max Lucado prostredníctvom svojej knihy Nikdy nie si sám. V dvanástich kapitolách na príkladoch z vlastného života a následne aplikáciou rôznych častí evanjelia dokazuje, že Bohu na nás skutočne záleží a je pri nás aj počas našich búrok. Max používa jazyk "bežných ľudí" a prihovára sa nám v "obyčajných" reálnych životných situáciách, preto jeho myšlienky a povzbudenia nás môžu zasiahnuť priamo tam, kde to potrebujeme.

Vypredané

9,60 €

Dotknout se Boha
Dotknout se Boha

Philippe Jacques

Modlitba jako rozběh v lásce. Stretnutie s Bohom v modlitbe plodí všetky zmeny, o ktoré sa snažíme v spoločnosti, ale aj v sebe, pretože len kontakt s nebom môže vyliečiť našu Zem. Jedine s Ježišom a Duchom Svätým je možné odhaľovať tvár Otca a našej najhlbšej identity.Kniha Dotknout se Boha je výsledkom hlbokej duchovnej zrelosti, vedie k bližšiemu a osobnejšiemu vzťahu s Bohom a vernosti skrze modlitbu. Táto „škola modlitby“ každému pomôže dostať sa do sa do kontaktu s Božou prítomnosťou a nechať sa vnútorne pretvoriť jeho láskou.

Vypredané

7,57 €

Chatrč - sprievodca
Chatrč - sprievodca

William Paul Young

Cesta k uzdraveniu rán zo straty, traumy a bolesti. Ohromujúci úspech Chatrče možno pripísať Youngovmu majstrovstvu kazateľa, keďže veľmi ľudsky stvárnil následky dlhoročného utrpenia, ktoré zo života robí peklo. Strata najbližších býva najhlbším úderom a často omieľaná formulka: "Čas je najlepší liečiteľ " v mnohých prípadoch až tak veľmi nezaberá.Wm. Paul Young v Chatrči podvedome prináša psychický návod, ako postupovať a bojovať proti vlastnému smútku, pochopiť ho a nakoniec sa s ním vyrovnať. Aby posolstvo bolo čo najúčinnejšie, na pomoc si pribral psychiatra, naslovovzatého odborníka, ktorý jasne sformuloval Youngov príbeh do účinných krokov pomoci. Naše tajomstvá nás vháňajú do izolácie a osamelosti. Ak sa o ne podelíme s priateľom alebo v komunite, porozumenie a pochopenie nám nielenže zmení život, ale prinesie aj novú kvalitu.Sám autor vyzýva čitateľov, aby sa s ním podelili o svoje zážitky a napísali mu na adresu: Paul Young, PO Box 2107, Oregon City, OR 97045, USA. Skôr či neskôr každý z nás zažije hlbokú bolesť, smútok alebo dokonca traumu zo smrti niekoho blízkeho. Ako zvládnuť túto bolesť a dokonca sa s ňou vyrovnať, o tom hovorí svetový bestseller Chatrč – Sprievodca, ktorý nadchol a inšpiroval ľudí na celom svete. Na základe Youngovho nevšedného príbehu vznikol aj film. Hoci od vydania príbehu prešlo niekoľko rokov, čitatelia neprestali komunikovať s Youngom a zverovať sa mu so svojím smútkom a bolesťou.

Vypredané

11,54 €

Cesta kontemplace
Cesta kontemplace

Franz Jalics

Jednoducho, ale precíznym spôsobom Franz Jalics vysvetľuje, že kontemplácia je cesta k videniu Boha. Skúma vzťahy medzi filozofiou Písma a mystiky. Ukazuje, ako sa modlitba vyvíja, ako ovplyvňuje každodenný život aj dnes, dokonca i práve teraz. Napokon naznačuje príklady kontemplatívnej modlitby a prevádza ich do praxe. Na konci každej kapitoly knihy Cesta kontemplace poskytuje čitateľovi otázky, ktoré mu pomôžu aplikovať mnohé z tohto diela aj do jeho života.

Vypredané

4,17 €

Kristus prichádza
Kristus prichádza

Ján Maršálek

V sérii krátkych úvah sa autor podujal podať konzistentné a systematické svedectvo o osobe Ježiša Krista a o jeho význame pre svet s ohľadom na dnešného človeka, nadväzujúc pritom na stáročnú tradíciu kresťanskej apologetiky. Ide o zámer odvážny a aj podnetný - veď Kristus bol už za svojho života znakom protirečenia a v podobnom duchu sa počas dvetisíc rokov uvažuje, hovorí a píše o jeho osobe a učení. Čím to je, že púta láskou alebo nenávisťou toľko ľudských bytostí? Aj to o niečom svedčí - že je stále prítomný v živote ľudí, že jeho postava sa evidentne vymyká z radu, nezapadla prachom zabudnutia a núti zaujať postoj: za alebo proti. Bolo by veľmi plytké, zavádzajúce a klamlivé považovať Ježišovo pôsobenie za uzavreté, patriace minulosti... Básnik a publicista Ján Maršálek (1965) vydal knižne niekoľko zbierok poézie a nedávno kolekciu zamyslení Cesta k bráne, s podtitulom Čítanie na každý deň.

Vypredané

8,96 €

E-kniha
E-kniha: Zašpinená sláva
E-kniha: Zašpinená sláva

Pete Greig

Ohromujúce príbehy o vypočutých modlitbách z hraničných území moderného kresťanstva. Choď tam, kam ťa zavedú tvoje najlepšie modlitby. Zašpinená sláva je knihou, v ktorej autor Pete Greig rozpráva príbeh po príbehu o Božej vernej interakcii s ľudskou modlitbou. Ohromujúce príbehy o vypočutých modlitbách z hraničných území moderného kresťanstva. Boli sme stvorení pre osobný vzťah s Bohom. Modlitba je najprirodzenejším, najsilnejším a najuniverzálnejším vyjadrením kresťanstva. Prečo je potom niekedy také ťažké modliť sa?Zašpinená sláva je pokračovaním kroník Krvavého mesiaca na obzore. Rozpráva o zápasoch a zázrakoch hnutia 24/7 a o ťažko získanej múdrosti, ktorá je ovocím pätnástich rokov nepretržitej modlitby, misijného úsilia a boja za spravodlivosť. Kniha vo vás zažne nový oheň modlitby a ukáže vám, ako zjavovať Božiu slávu v tomto zašpinenom svete.

Vypredané
-13%

6,90 €

Poznání svatého
Poznání svatého

Aiden Wilson Tozer

Inspirující klasické dílo o Božím charakteru. Jaký je Boží charakter? Jak můžeme znovu začít vnímat Boží majestát a opravdu žít v Duchu? Tato oblíbená kniha, moderní klasické dílo křesťanského svědectví a zbožnosti, se zabývá těmito a dalšími zásadními otázkami a ukazuje nám, jak můžeme oživit svůj modlitební život, uctivěji rozjímat, hlouběji chápat Boha a zakoušet Boží přítomnost v každodenním životě.

Vypredané

7,38 €

E-kniha
E-kniha: Kuchynská teológia
E-kniha: Kuchynská teológia

Mária Kohutiarová

Krátke a svieže zamyslenia od mamy, ako byť s Bohom pri hrnci, práčke aj za volantom.Slovo autorky: Boh a hora neumytého riadu?Pamätám si na tú chvíľu dodnes. Šli sme na prijímacie skúšky na diaľkové štúdium teológie, kŕče v bruchu od strachu, či vieme všetko. Kamarátka, celkom zničená učením, zahundrala: "načo nám tá teológia ako babám vôbec bude?" A náš pán dekan od volantu vtipne poznamenal: „Nie je nič lepšie, ako vďaka štúdiu teologických vied s posvätnou úctou pristupovať k matérii v hrncoch a v plienkach! To je svätosť!“Vtedy sa nám to zdalo nemiestne. Ale dnes sa jemu aj Bohu ako žena, manželka, mama, dcéra a kamarátka ospravedlňujem. Mal pravdu. Ono to síce tak vyzerá, že popri rotovaní okolo rodiny a detí, plus povinností v zamestnaní, nie je reálna šanca – napriek snom a predsavzatiam o tichej, sústredenej, nerušenej (!) modlitbe – mať čas na Boha.Omyl! Boh je neuveriteľne blízko. Skúste čítať. Dá sa poznávať, hovorí k nám a dotýka sa mňa aj teba v celkom obyčajných situáciách a veciach. Ja ho takto zažívam každý deň a všade.

Vypredané
-30%

5,99 €

Mé Srdce přichází
Mé Srdce přichází

Michal Altrichter

Bůh zázraků, něhy a milosrdenství. Covidová atmosféra do duchovního života vstoupila již naplno. Kromě analýzy protikladných postojů se text zaobírá tvůrčí přítomností Kristovou. Ten člověka v dějinách civilizace vždy věrně doprovázel. Přicházející Kristus polohy srdce v naší mezní situaci uspořádává originálně. Michal Altrichter je český teolog a vysokoškolský profesor. Po maturitě na gymnáziu v Novém Jičíně studoval na Teologické fakultě v Litoměřicích. V roce 1985 tajně vstoupil k jezuitům. Od roku 1993 přednáší dějiny filozofie na Teologické fakultě v Olomouci. Vzhledem k nedostatku studijního materiálu pro posluchače TF věnuje hodně pozornosti překladatelské činnosti. Ve svých přednáškách přihlíží k filozofické metodě K. Rahnera.

Vypredané

11,54 €

E-kniha
E-kniha: Všetko tvorím nové
E-kniha: Všetko tvorím nové

John Eldredge

Nebo, zem a obnovenie všetkého, na čom nám záleží. John Eldredge, ktorého diela sú v rebríčku denníka New York Times bestsellermi, ponúka čitateľom úchvatný pohľad na Boží prísľub nového neba a novej zeme.Táto prevratná kniha o našej budúcnosti sa odvíja od skutočnosti, že podľa Biblie nebo nie je naším večným domovom – je ním nová zem. Ako hovorí Ježiš v Evanjeliu podľa Matúša, nasledujúca kapitola nášho príbehu sa začína „obnovením sveta“, čím myslí zem, ktorú milujeme v celej jej kráse, nás samých a vecí, ktoré obohacujú život: hudbu, umenie, jedlo, smiech a všetko, čo je nám milé a blízke. Všetko sa obnoví „pri obnovení sveta“. To, ako si predstavujete svoju budúcnosť, viac ako čokoľvek iné ovplyvní vašu súčasnú skúsenosť. Keby ste vedeli, že Boh obnoví váš život a všetko, čo ste v ňom milovali, keby ste verili, že k vám prichádza veľké a žiarivé dobro – nie vo vágnom nebi, ale priamo tu na tejto zemi – mali by ste nádej, ktorá by vám bola oporou, „istou a pevnou kotvou duše“ (Hebr 6, 19 ), záchranným lanom siahajúcim pomedzi všetko vonkajšie priamo do Božej prítomnosti.Väčšina kresťanov (ako ani väčšina ostaných ľudí) sa neteší na svoju budúcnosť, pretože ich predstava neba je nábožensky zahmlená a, úprimne povedané, nudná. Nádej sa začína, až keď pochopíme, že veriaci nič nestratí. Nebo nie je život v oblakoch. Nie je to nekonečná hra na harfe či chválospevy. V skutočnosti sa nám vráti život, po ktorom túžime, raj, ktorý poznali Adam a Eva. A tento život príde čoskoro.

Vypredané
-30%

6,90 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk