Knihy o rehoľnom živote

Knihy o rehoľnom živote

(31 produktov)

V dobe, keď mnohí ľudia cestujú a objavujú východné kultúry a náboženstvá ako niečo exkluzívne, je v...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Top 60
Denníček
Denníček

Faustína Kowalská

Božie milosrdenstvo v mojej duši (5. vydanie). Denníček – Božie milosrdenstvo v mojej duši je klenotom duchovnej literatúry v dejinách Cirkvi. Vnáša nás do nesmiernej lásku Boha k človeku prostredníctvom mystickej skúsenosti jednoduchej rehoľnej sestry Faustíny Kowalskej. Denník je bohatým zdrojom poznania tajomstva Božieho milosrdenstva pre teológov aj pre jednoduchých veriacich. Kniha je príručkou duchovného života a ukazuje nám pravý obraz Boha, ktorý je spravodlivý a milosrdný a obraz človeka - milovaného Božieho dieťaťa. Vizionárke a mystičke s. Faustíne dal Ježiš úlohu, aby priniesla do sveta toto posolstvo. Nezvyčajné duchovné dielo je úžasné svojou jednoduchosťou a múdrosťou. Je osobnou výzvou pre nás, aby sme bezhranične dôverovali Bohu, ktorý je Láska, Pravda, Spravodlivosť a Milosrdenstvo.Denníček vyšiel aj vo formáte audioknihy: 3CD mp3 Denníček (2015).

Skladom

13,48 €

Utrpenie a radosti očistca
Utrpenie a radosti očistca

Franz Spirago

Zjavenia svätých o dušiach medzi nebom a peklom. Kniha Franza Spiraga Utrpenie a radosti očistca obsahuje súhrn najdôležitejších očistcových tém. Stojí na učení cirkevných autorít a je plná vízií a mystických zjavení svätých. Duše v očistci. Úbohé, a predsa také mocné.„Keby sme vedeli, akú moc majú tieto duše v očistci nad Srdcom Božím, a keby sme vedeli, aké milosti je možné získať ich príhovorom, nezabúdali by sme toľko na ne.“ sv. Ján Mária Vianney„Očistec má tri úrovne. Najspodnejšia je peklu najbližšie, tam majú prístup aj diabli.“ sv. Františka Rímska„Jediná hodina v očistci pripadá duši dlhšie ako 20 rokov života veľkého utrpenia na zemi.“ Mária Anna Lindmayrová„Niektoré duše zostanú v očistci až do súdneho dňa.“ Pavol von Moll„Podľa mojej skúsenosti a poznania sú svätá omša, sväté prijímanie a obetovanie najdrahšej Krvi Kristovej najúčinnejšími prostriedkami na pomoc pre duše v očistci.“ Klára MoesováKniha je cirkevne schválená.Recenzia Utrpenie a radosti očistca na stránke blog.zachej.sk.

Skladom
-12%

4,31 €

Milovaná taká, aká si
Milovaná taká, aká si

Miriam James Heidland

Pozvanie k obráteniu, uzdraveniu a slobode v Ježišovi. Sestra Miriam James Heidland viedla život neviazanej slobody, zábavy a kariérnych plánov. Túžila po bohatstve, popularite a volejbalových úspechoch. Ašpirovala na oslnivý stupienok slávy. No počas štúdia na vysokej škole začala cítiť, že to nie je ono. Prázdno, čo nedokázala ničím vyplniť, a zranenia, ktoré nemohla sama vyliečiť, ju priviedli na cestu hľadania čohosi hlbšieho. A našla to. Musela však nastúpiť dlhý proces uzdravenia, počas ktorého sa postupne menila z dievčaťa večierkov na Kristovu nevestu.V knihe Milovaná taká, aká si: Pozvanie k obráteniu, uzdraveniu a slobode v Ježišovi hovorí o svojich zápasoch – biologickí rodičia ju dali na adopciu, bojovala s alkoholizmom, uzdravovala sa zo sexuálneho zneužívania v detstve – a chce nás vyzvať, aby sme nehľadali lásku a pokoj na nesprávnych miestach, ale v Kristovi. Sestra Miriam pochopila, že Ježiš je tá láska, po ktorej túžila. Len on dokáže zaceliť naše rany. Nebojme sa mu odovzdať takí, akí sme: s rozbitými životnými čriepkami i vzťahovými škriepkami. Čaká nás vo svojom uzdravujúcom náručí.

Skladom
-12%

6,07 €

Kniha života
Kniha života

Svätá Terézia od Ježiša

Súborné dielo: 1. zväzok. Kto s touto modlitbou začal, nech ju neopúšťa, napriek zlým veciam, ktorých by sa dopúšťal. Veď je to prostriedok, pomocou ktorého sa dá vrátiť k náprave, a bez nej to bude oveľa ťažšie. A nech ho démon nezvádza takým spôsobom ako mňa, totiž aby ju opustil pre pokoru. Nech verí, že Jeho slová nemôžu zlyhať. Lebo vždy, keď to ľutuje a rozhodne sa Ho neurážať, obnovuje sa pôvodné priateľstvo a udeľovanie milostí, ktoré predtým Boh dával, a niekedy oveľa viac, pokiaľ si to ľútosť zaslúži.A kto s ňou doteraz nezačal, toho osobne, pre lásku Pána prosím, aby sa nezbavoval takého dobra. Niet sa čoho báť, naopak, treba po nej túžiť.Lebo aj keby nepokročil vo vnútornej modlitbe a nesnažil sa byť natoľko dokonalý, aby si zaslúžil zážitky a dary, ktoré dokonalým dáva Boh, ľahko získa poznanie cesty do neba.Vnútorná modlitba totiž nie je, podľa môjho názoru, nič iné, ako dôverný vzťah priateľstva, častý rozhovor medzi štyrmi očami s tým, od ktorého vieme, že nás miluje.2. diel zväzku nájdete pod názvom Cesta dokonalosti.

Skladom

7,76 €

Posledné kusy
CD: Terézia z Avily
CD: Terézia z Avily

Štefan Senčík

učiteľka modlitby, audiokniha. 28. marca uplynulo pol tisícročia od narodenia jednej z najvýznamnejších učiteliek duchovného života a osobnosti kresťanskej mystiky. Audio nahrávka rovnomennej knihy vznikla v Rádiu Lumen v roku 2009. Interpretácia: Jana Hanúsková. Celková dĺžka nahrávky: 5:03:37

Skladom

4,85 €

Cesta dokonalosti
Cesta dokonalosti

Svätá Terézia od Ježiša

Súborné dielo: 2. zväzok. Cesta dokonalosti, 2. zväzok súborného diela sv. Terézie od Ježiša, patrí k vrcholným dielam kresťanskej literatúry. Od prvého vydania tejto knihy uplynulo vyše štyristo rokov. Príručku autorka prvotne venovala mníškam reformovaného karmelitánskeho kláštora v Španielsku, kniha je však zároveň výborným sprievodcom pre všetkých, ktorí chcú obnoviť svoj vzťah s Ježišom Kristom.Cesta dokonalosti je veľmi vplyvná a nadčasová. Sv. Terézia nás cez ňu pozýva do sveta vnútornej modlitby a poukazuje na jej vplyv na spoločenstvo prostredníctvom vzájomnej lásky, pokory, vytrvalosti a zriekania sa. Vrcholom diela je katechéza o každodennej modlitbe Otče náš. Terézia sa snaží písať jednoduchým štýlom, no napriek tomu čítanie jej knihy nie je celkom ľahké pre človeka dneška. Diela tejto svätice boli preložené do mnohých jazykov a obohatili tým mnohé národné literatúry.1. diel zväzku nájdete pod názvom Kniha života.

Skladom

6,79 €

O zasvätenom panenstve
O zasvätenom panenstve

Sv. Augustín

Kniha O zasvätenom panenstve je prekladom vzácneho originálneho spisu sv. Augustína, ktorého vznik sa datuje okolo roku 401.Zasvätený život dnes zápasí s mnohými výzvami. V 4. storočí, keď žil a pôsobil svätý Augustín, sa jeho rozkvet ešte len začínal, no už vtedy bolo potrebné zápasiť s myšlienkami a prúdmi spochybňujúcimi ciele takéhoto života.192-stranová publikácia O zasvätenom panenstve spája čitateľa staroveku s moderným čitateľom cez otázky aktuálne v každom čase. Výstižný a inšpiratívny Úvod k teológii panenstva od sv. Augustína, ktorý tvorí takmer polovicu publikácie, napísal P. Agostino Trapé.Kniha Karmelitánskeho nakladateľstva vychádza v spolupráci s Rehoľou sv. Augustína pri príležitosti Roka zasväteného života. Je však určená nielen tým, ktorí zasvätené panenstvo žijú v praxi v rámci svojho povolania. Inšpiráciu v nej nájde každý, koho zaujíma spiritualita a dielo sv. Augustína, pretože mnohé myšlienky je možné aplikovať na každodenné situácie v živote kresťana.Strážkyňou panenstva je láska a miestom, kde ho láska stráži, je pokora. (sv. Augustín)

Skladom

2,81 €

Žobrák z Granady
Žobrák z Granady

Wilhelm Hünermann

Katolícky autor bestsellerov Wilhelm Hünermann opisuje v strhujúcom románovom životopise pohnutý život Jána z Boha (1495 – 1550). Po dobrodružnej etape svojho života, keď bol pastierom a cisárskym vojakom, stáva sa dobrodincom chudobných a chorých. Do histórie sa zapísal ako Žobrák z Granady a zakladateľ rehole Milosrdných bratov. Pápež Alexander VIII. ho v roku 1690 vyhlásil za svätého.

Skladom

7,76 €

Modlitba s mníchmi z vrchu Atos
Modlitba s mníchmi z vrchu Atos

Alain Durel (ed.)

Vrch Atos je už viac ako tisíc rokov mníšskym centrom. Kniha Modlitba s mníchmi z vrchu Atos predstavuje učenie ôsmych atoských mníchov, a to cez ich apoftegmy (stručné výroky týkajúce sa večných právd). Sú to títo mnísi:otec Jozef Hésychastaotec Efrém z Katunakieotec Porfýr z Kavsokalyvieotec Paisios z Atosuotec Izák (Atallah) Libanonskýotec Petroniu (Tanase) Rumunskýotec Bazil Ivironskýotec Tichon Stavronikitský

Skladom

6,69 €

Ako Katolícka cirkev budovala západnú civilizáciu
Ako Katolícka cirkev budovala západnú civilizáciu

Thomas E. Woods

História našej civilizácie zbavená dlho budovaných predsudkov. Na otázku: Kedy vznikla západná civilizácia? by každý možno odpovedal inak.Antické Grécko?Možno Rím?Ale čo je hlavným zdrojom západnej civilizácie?Autor bestsellerov Thomas E. Woods poskytuje dlho zanedbávanú a možno aj tú najneočakávanejšiu odpoveď: katolícka cirkev.V knihe Ako Katolícka cirkev budovala západnú civilizáciu autor ďaleko presahuje známe príbehy o mníchoch a ich ručnom prepisovaní Svätého písma či zachovaní múdrosti z antiky. Moderná veda, ekonomika, voľný trh, umenie, hudba a myšlienka ľudských práv, toto všetko má svoje korene v Katolíckej cirkvi.Nijaká inštitúcia neformovala západnú civilizáciu viac ako dvetisíc rokov stará viera, na ktorej spôsoby mnohí zabudli alebo ich nikdy nepoznali. Táto kniha je nevyhnutná pre obnovenie stratenej pravdy.Recenzia: Jak katolicka Církev budovala západní civilizaci na stránke blog.zachej.sk.

Skladom

13,48 €

Klauzúra
Klauzúra

Consilia Mária Lakottová

Vstup zakázaný!. Slovo klauzúra znie veľmi staromódne a v dnešnej dobe nie je veľmi frekventované. A keďže s klauzúrou ide ruka v ruke „vstup zakázaný!“, málokto z bežných ľudí pozná alebo si dokáže predstaviť život v klauzúre.Consilia Mária Lakottová nám vo svojej knihe, ktorá je inšpirovaná skutočným príbehom, pootvára dvierka do kláštora misijných sestier dominikánok. Ako je to možné?Známa americká filmová herečka sa rozhodla vstúpiť do tohto kláštora a stať sa rehoľnou sestrou bez predchádzajúcich komentárov pre verejnosť. Túžba bulvárnych novín a časopisov po presnejších informáciach o známej herečke bola obrovská. Šéfredaktor veľkého ženského časopisu vymyslel trik, ako by sa k pikantným informáciám predsa len dostal.Využije mladú, talentovanú reportérku Eileen O´Davisovú. S predstieraným záujmom o rehoľný život má aj ona zaklopať na dvere toho istého kláštora a žiadať o prijatie. Po zozbieraní potrebného materiálu na „reportáž roka“ jednoducho z kláštora odíde. Ako plynie život za múrmi kláštora?Čo viedlo populárnu herečku ku vstupu do kláštora?Ako ovplyvnia rehoľné sestry a kláštorný život mladú Eileen?Dostane šéfredaktor svoju reportáž a ohúri celý bulvár?Vďaka knihe Klauzúra - vstup zakázaný! , ktorá vyšla už v 2. vydaní, môžeme spoznať náročný život v jednoduchosti, v službe, v pokore a v modlitbe sestier dominikánok. Zároveň v napínavom príbehu plnom zvratov môžeme sledovať duchovný prerod mladej hrdinky Eillen.

Skladom

7,76 €

E-kniha
E-kniha: Milovaná taká, aká si
E-kniha: Milovaná taká, aká si

Miriam James Heidland

Pozvanie k obráteniu, uzdraveniu a slobode v Ježišovi. Sestra Miriam James Heidland viedla život neviazanej slobody, zábavy a kariérnych plánov. Túžila po bohatstve, popularite a volejbalových úspechoch. Ašpirovala na oslnivý stupienok slávy. No počas štúdia na vysokej škole začala cítiť, že to nie je ono. Prázdno, čo nedokázala ničím vyplniť, a zranenia, ktoré nemohla sama vyliečiť, ju priviedli na cestu hľadania čohosi hlbšieho. A našla to. Musela však nastúpiť dlhý proces uzdravenia, počas ktorého sa postupne menila z dievčaťa večierkov na Kristovu nevestu.V knihe Milovaná taká, aká si: Pozvanie k obráteniu, uzdraveniu a slobode v Ježišovi hovorí o svojich zápasoch – biologickí rodičia ju dali na adopciu, bojovala s alkoholizmom, uzdravovala sa zo sexuálneho zneužívania v detstve – a chce nás vyzvať, aby sme nehľadali lásku a pokoj na nesprávnych miestach, ale v Kristovi. Sestra Miriam pochopila, že Ježiš je tá láska, po ktorej túžila. Len on dokáže zaceliť naše rany. Nebojme sa mu odovzdať takí, akí sme: s rozbitými životnými čriepkami i vzťahovými škriepkami. Čaká nás vo svojom uzdravujúcom náručí.

Ihneď na stiahnutie
-15%

5,87 €

Posledné kusy
O primknutí sa k Bohu
O primknutí sa k Bohu

Albert Veľký

Tento spis sa zaraďuje medzi klasické diela západnej mystiky (a jej tradície via negativa). Nemecký filozof, teológ a prírodovedec Albert Veľký sa pri tvorbe svojho filozoficko-teologického systému opieral o Aristotelovu filozofiu. Je známy svojimi komentármi k Dionýzovi, čo sa odráža v prvých deviatich kapitolách tohto diela. Ďalšie kapitoly sa venujú všeobecnejším témam kresťanskej duchovnosti.

Skladom

3,86 €

Útek sestry Cecílie
Útek sestry Cecílie

William Brinkley

Skutočný príbeh rehoľnej sestry Cecílie, ktorá v prestrojení unikla desiatke policajtov a niekoľko mesiacov sa skrývala, až sa jej v januári 1952 podarilo ujsť cez rieku Moravu do Rakúska.V roku 1954 sa dostala do USA, kde mala možnosť rozpovedať svoj životný príbeh známemu publicistovi – tak vznikla kniha, ktorá získala veľký úspech a vyšla vo viacerých vydaniach.

Skladom

9,60 €

Posledné kusy
Tajomstvá františkánskeho života
Tajomstvá františkánskeho života

Francesco De Lazzari

Táto kniha pozorne skúma spisy sv. Františka s osobitným zameraním a pozornosťou na tému „Biblicko-teologické základy františkánskeho života“. Kniha je rovnako dedukčná, ako aj edukačná, lebo František sa nikdy neznepokojoval problémom dať svojmu životu biblicko-teologický základ.

Skladom

0,81 €

V Tvojom náručí
V Tvojom náručí

Jana M. Lapšanská

Kniha V Tvojom náručí je dielom sestričky menom Jana M. Lapšanská z rehole Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Odovzdáva nám v nej svoje životné svedectvo. Prezrádza radosti, starosti, hrdinstvá ale aj strach. No hlavne zahŕňa jedinú istotu. Jana sa cíti ako Božie dieťa a jej slová ponúkajú návod aj pre nás ostatných, ako v sebe tento úžasný pocit nájsť.

Skladom

9,22 €

Posledné kusy
Tvrdá škola
Tvrdá škola

Augustín Krajčík

Poučné pohľady na väzenie. V roku 2020 uplynulo 70 rokov od tzv. Barbarskej noci - pokusu vtedajšej štátnej moci zlikvidovať rehoľný život v Českoslovnsku pod tlakom komunistov. Táto snaha však bola neúspešná.Po roku 1989 sa život reholí na Slovensku i v Čechách zmenil. Dnes je sloboda vnímaná ako samozrejmosť, ale je potrebné si uvedomiť, že sloboda je vždy veľkým darom.„Najlepšie vieme oceniť veci vtedy, keď ich strácame,“ píše Augustín Krajčík vo svojich spomienkach. Sám od roku 1948 zažil postupné strácanie osobnej i náboženskej slobody. Napriek všetkému však nestrail vnútornú slobodu, dôstojnosť a sebavedomie kňaza a rehoľníka-redemptoristu.Kniha Tvrdá škola poskytuje niekoľko retrospektívnych pohľadov na väzenie Augustína Krajčíka z rôznych uhlov a je i svedectvom utrpenia rehoľníkov počas komunizmu.

Skladom

5,34 €

Neviditeľná
Neviditeľná

Lenka Chlebanová

Pravý slovenský kresťanský román. Autorka slovenského kresťanského románu Neviditeľná nás zavedie do kláštora obklopeného lesom, kde žije rehoľná sestra Sofia. Príbeh predstavuje sondu do Sofiinho sveta spomienok, ku ktorým sa kvôli nečakaným návštevám retrospektívne vracia. Čitateľ sa tak oboznamuje so Sofiou, keď bola ešte len malé dievčatko a zisťuje, čím všetkým si Sofia musela prechádzať.Neskôr sa s jej spomienkami dostávame do centra utečeneckého tábora na Ďalekom východe, kde musí čeliť vojne a teroristickým útokom. Postupne nám Lenka Chlebanová predostruje príbeh života mladej ženy, ktorá ako dobrovoľníčka v Sýrii objavuje samú seba a taktiež nachádza lásku, ktorá sa stáva zakázanou. V knihe Neviditeľná čelí Sofia vlastnej minulosti, nanovo otvára staré rany, rekapituluje nesmierne veľké dobrodružstvo, ktoré prežila a plynulým procesom nachádza mier v sebe samej. Kniha taktiež vykresľuje, ako stojí nad celou Sofiinou cestou Boh a zobrazuje jej láskavý a pokorný vzťah s Ním.

Skladom

8,63 €

Posledné kusy
Kompendium teológie duchovného života 3
Kompendium teológie duchovného života 3

Albino Marchetti

Dokonalosť v troch životných stavoch. V tomto diele autor predstavuje náuku o duchovnom živote v jeho jednotlivých etapách. Kniha je písaná prístupnou formou a preto ju môžu využívať nielen osoby zbehlé v teológii, ale každý, kto má záujem o spoznávanie pravidiel rozvoja duchovného života.

Skladom

7,95 €

Tajomná radosť
Tajomná radosť

Františka Sebíňová

Matka Róza Vůjtěchová. Matka Róza Vůjtěchová sa narodila 21. októbra 1876 v malej juhočeskej dedinke Obora u Radobytec do zbožnej rodiny. Už od útleho veku Barunka mala hlboký vzťah k vnútornej modlitbe. Veľmi súcitila s Ježišom na kríži a túžila zmierniť jeho bolesti. Snívala o vstupe do kláštora a v roku 1892 bola prijatá do Kongregácie sestier sv. Karola Boromejského. Bola šťastná, ale chcela slúžiť tým najbiednejším, chorým a opusteným a túžila po prísnejšom živote v pokání, chcela sa úplne zasvätiť Božskému Srdcu Ježišovmu ako obeť zmieru. Jej prianie založiť novú kongregáciu sa stretlo s pochopením u brnianskeho biskupa Pavla Huyna. Ten požiadal pápeža o povolenie založiť kongregáciu tešiteliek Božského Srdca Ježišovho. Kniha Tajomná radosť je životopisným románom, v ktorom sa dozviete viac o začiatkoch rehoľného spoločenstva tešiteliek Božského Srdca Ježišovho a živote Matky Rózy, ale aj o osudoch sestier počas oboch svetových vojen.

Skladom

7,76 €

Posledné kusy
Jedna svieca stačí
Jedna svieca stačí

Ivana Hečková

Skutočný príbeh žien, ktoré vzdorovali totalite. Ivana Hečková je absolventka žurnalistiky. V praxi sa venuje rôznym spoločenským a historickým témam. Vo svojej knihe Jedna svieca stačí zaznamenala príbeh dvoch rehoľníčok, Vianney a Natálie, ktoré boli komunistickým režimom vytrhnuté zo svojho rehoľného života a poslané do fabrík, na polia alebo do sociálnych ústavov. Cieľom prisluhovačov režimu bolo jediné: dosiahnuť, aby si rehoľníčky vyzliekli rehoľné rúcho. Ich vyhnanstvo trvalo 40 rokov. Sestry Viannea a Natália museli prekonať mnohé prekážky a pasce komunistickej diktatúry. Ich jedinou sviecou v ruke bola láska k Bohu. Príbeh sestier odzrkadľuje realitu, ktorá sa odohrávala na pozadí skutočných historických udalostí a je príbehom a svedectvom mnohých ďalších sestier a civilistov, s ktorými sa na svojej dramatickej ceste stretli.

Skladom

14,45 €

Posledné kusy
Kapucíni na Slovensku 1674 • 1987 • 2017
Kapucíni na Slovensku 1674 • 1987 • 2017

Ladislav Tkáčik

Z vďačnosti Bohu za 30 rokov existencie Slovenskej provincie kapucínov, zasvätenej Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, ktorá bola v roku 1987 zriadená dekrétom Generálnej kúrie, vydali bratia publikáciu s názvom Kapucíni na Slovensku 1674 • 1987 • 2017. Jej autorom je brat Ladislav Tkáčik. Bratia kapucíni sú rehoľným rádom Katolíckej cirkvi, pôsobiacim na celom svete. Ich prvý dom na terajšom území Slovenska bol založený Viedenskou kapucínskou provinciou v roku 1674, kedy prišlo do Pezinka prvých 12 bratov na pozvanie ostrihomského arcibiskupa a žiadosť nitrianskeho biskupa ako protireformačná misia. Kniha Kapucíni na Slovensku ponúka čitateľovi historický prierez činnosti tejto rehoľnej komunity na Slovensku a taktiež ho necháva nahliadnuť do spirituality a bežného života brata kapucína v kláštore.

Skladom

14,55 €

Posledné kusy
Františkáni v Bratislave v rokoch 1238 - 1950
Františkáni v Bratislave v rokoch 1238 - 1950

Rudolf Hudec

Osudy rehoľníkov a mesta, v ktorom pôsobili, boli a sú spojenou nádobou. Tak ako františkáni významnou mierou ovplyvňovali život v Bratislave, podobne i Bratislavčania sa podieľali na rozvoji či úpadku konvektu. Spolu prežili všetky vzostupy a pády, ktoré obe komunity spájali do organickému celku násilne rozbitého až v päťdesiatych rokoch minulého storočia. Predsa však osemsto rokov spolužitia zanechalo na dejinách Bratislavy i na dejinách františkánov nezmazateľnú stopu.

Skladom

9,22 €

E-kniha
E-kniha: Dobré vlivy
E-kniha: Dobré vlivy

Otec Jeroným

Čtenář tohoto svazku se seznámí s životem otce Jeronýma. Nejprve prostřednictvím portrétu od otce Mikuláše, který mu byl z jeho žáků nejblíže. Hned potom ve vzpomínkách autora samého. Nejde však o autobiografii, nýbrž o pohled na všechny, kdo mu pomohli stát se tím, kým byl – mužem modlitby, kterého život v klášteře naplňoval štěstím, silnou a vyrovnanou osobností, schopnou předat druhým své zkušenosti ze života s Bohem.

Ihneď na stiahnutie

4,70 €

Posledné kusy
Mysteria Regni Dei, Cirkevné rehoľné právo, Zasvätený život
Mysteria Regni Dei, Cirkevné rehoľné právo, Zasvätený život

Emil Krapka

Súborné dielo 6. zväzok. Do šiesteho zväzku, ktorý vychádza v Roku zasväteného života, sme zaradili diela týkajúce sa života podľa evanjeliových rád. Ťažiskom je súbor exercičných prednášok Mysteria Regni Dei – Tajomstvá Božieho kráľovstva nazerané v Duchovných cvičeniach svätého Ignáca Loyolského. Dielo vzniklo v rokoch 1957 – 1958 a od roku 1959 sa šírilo samizdatom.V osemdesiatych rokoch autor reagoval na vydanie nového Kódexu kánonického práva študijným textom Cirkevné rehoľné právo. Nájdete v ňom komentár k cirkevnoprávnym normám, ktoré sa týkajú zasväteného života.Na konci knihy sú zaradené prednášky o rehoľnom živote, z ktorých viaceré boli publikované aj v zahraničí.

Skladom

14,45 €

Posledné kusy
Dominikáni na ceste k intelektuálnym elitám vrcholného stredoveku
Dominikáni na ceste k intelektuálnym elitám vrcholného stredoveku

Gabriel P. Hunčaga

Ponúkaný knižný titul má ambíciu predstaviť dominikánov v trochu inom, širšej čitateľskej verejnosti menej známom svetle. Ak sa dnes povie „dominikán“, väčšina opýtaných si predstaví prísneho, až krutého inkvizítora bezohľadne posielajúceho odsúdenca na hranicu. Inkvizičná činnosť spojená s niektorými neakceptovateľnými postupmi je dejinnou stigmou, ktorej sa Rehoľa kazateľov len ťažko zbavuje.Pisateľským zámerom autora je priblížiť originálne postupy a inovácie zrodené v dominikánskom prostredí 13. storočia v oblasti systematického vzdelávania a intelektuálnej formácie. Jednotlivé kapitoly približujú čitateľom cestu, ktorú dominikáni, ako rehoľná inštitúcia vrcholného stredoveku, prešli na ceste sebarealizácie sa v prostredí 13. a začiatku 14. storočia.Spomenuté originálne postupy a inovácie u dominikánov vznikli v korelácii s rozvojom univerzitných korporácií v konfrontácii s dobovým sociálno-náboženským prostredím ako odpoveď na vznesenú požiadavku po koncepčnom dlhodobo udržateľnom pokresťančení spoločnosti predovšetkým v mestách. Už samotné integrovanie intelektuálnych aspektov života do rehoľnej inštitúcie vrcholného stredoveku v miere, v akej sa to podarilo práve dominikánom, predstavuje v monastickom prostredí revolučný fenomén, aký nemal dovtedy v dejinách mníšskeho, resp. rehoľného života obdobu. Viaceré z nich sa stali inšpiráciou aj pre iné cirkevné inštitúcie a ich stopy nachádzame v akademickom prostredí dodnes.

Skladom

16,01 €

Posledné kusy
DVD: Na 5 minút s nami
DVD: Na 5 minút s nami

Konferencia vyšších rehoľných predstavených na Slovensku

Rok zasväteného života, vyhlásený Svätým Otcom pápežom Františkom na obdobie 2014 - 20I6, ponúkol zasväteným na Slovensko jedinečnú možnosť prezentovať svoj život aj formou 45-tich krátkych video-portrétov jednotlivých rehoľníkov a rehoľníčok. Snahou protagonistov bolo priblížiť divákovi základné princípy zasvätenia a spôsob rehoľného života či poslania. Krátke filmy sú vhodnou učebnou pomôckou na obohatenie vyučovania, a to nielen náboženskej výchovy, na základných a stredných školách.

Skladom

3,40 €

Kniha života Jeruzalem
Kniha života Jeruzalem

mníšskeho bratstva Jeruzalem. Dostáva sa vám do rúk kniha, ktorá hovorí o mníšstve, ktoré sa môže zdať dnešnému človeku prekonaným a zastaraným. Bohu vďaka nie je tomu tak. Svätý Duch ešte aj dnes pôsobí cez mníšstvo a zasvätený život, keď sa dotýka sŕdc ľudí a povoláva ich k takémuto spôsobu života. Každý človek, a predovšetkým kresťan je povolaný spasiť si svoju dušu. Môžeme sa pýtať, či existuje pre mníchov iná cesta a teda zvláštna spiritualita? Hoci si veľkí učitelia mníšskeho života hlboko vážili svoj životný stav, vždy hlásali túto ideu: mníšska spiritualita je totožná s kresťanskou spiritualitou a to tak čo do cieľa, tak aj čo do veľkých prostriedkov, ktoré používa. Veľmi sa mi páči vyjadrenie svätého Jána Zlatoústeho: Sväté písmo nehovorí nič o delení medzi mníchov a kresťanov vo svete, praje si, aby všetci žili mníšsky život, i keď žijú v manželstve. Teda táto kniha môže byť inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú svoj život s Bohom prežívať hlbšie a plnšie. (biskup Milan Lach)Čas keď slávime Rok zasväteného života i prichádzajúci Jubilejný rok milosrdenstva je nádejou, že radosť evanjelia a obnova života v láske a odpustenie napriek smútku vo svete možná. Tento čas si uvedomujú rodiny i rehoľníci ako vzájomné obohatenie sa a rozvinutie dvoch vetiev jedného stromu. Kresťanstvo od svojho počiatku nachádzalo svoju silu v modlitbe a mníšskom živote. Povolania pustovníkov, mníchov modliacich sa za druhých v púšti, ba i zasvätených uprostred mesta v klauzúre či bez nej si v každom období kresťanstva nachádzajú svojich nasledovníkov. Prajem všetkým čitateľom, bez rozdielu veku, povolania i zamerania, aby ich táto Kniha Života sprevádzala počas hľadania a putovania na ceste a aby v nej našli odpovede na niektoré svoje životné otázky. (sestra Rebeka, karmelitánka)Kniha života Jeruzalem. Je to osobná interpretácia Evanjelia, podľa ktorej som sa rozhodol žiť Vedie ma k podstate posolstva Ježiša Krista: milovať, byť synom v Synovi. Pasáž, ktorá ma stále inšpiruje sa nachádza v paragrafe 173 a je to citácia z diela Viliama zo Saint--Thierry. Niesť ovocie s vytrvalosťou. Nikdy sa nenabažiť úžasu nad Bohom. Svedčiť, aká mocná je vernosť a že je tvojou slávou, Pane, aby som pri svojej slabosti pevne vytrval v tvojej službe! (brat Benedikt, prior Mníšskej Fraternity Jeruzalem vo Varšave)

Skladom

9,99 €

Posledné kusy
Mary Wardová
Mary Wardová

Henriette Petersová

Jej osobnosť a jej Inštitút. Autorka, Henriette Petersová, v rozsiahlej historickej monografii približuje život charizmatickej osobnosti – zakladateľky Congregatio Jesu (predtým Inštitút anglických panien) – Mary Wardovej (1585 – 1645). Kniha obsahuje nové historické fakty a doteraz neznáme archívne pramene týkajúce sa založenia a rozvoja rehole, a preto určite zaujme aj odbornú verejnosť a záujemcov o problematiku cirkevných dejín v Európe na prelome 16. a 17. storočia.

Skladom

22,50 €

V Tvém náručí
V Tvém náručí

Jana Lapšanská

Kniha V Tvém náručí předkládá fascinující životní svědectví nenápadné řeholnice zpod Vysokých Tater, která učinila velké rozhodnutí: ve svých 93 letech vydala čtenářům všanc své nitro.Nemohu odmítnout podělit se o velké skutky Pánovy...Jsme konfrontováni všemi odstíny lidského života: radostmi, starostmi, šibalstvím i hrdinstvím, odvahou i obavami, strachem i nejistotou, anebo jedinou jistotou, na které závisí každé Boží dítě. V životním příběhu sestry Jany je přítomna oáza pokoje, smysl pro upřímnou a čistou lásku, smysl pro čest a spravedlnost a všeprostupující láska k Bohu.

Skladom

9,22 €

Posledné kusy
Dejiny Jezuitov v Bratislave do roku 1773
Dejiny Jezuitov v Bratislave do roku 1773

Jozef Haľko; Ľuboš Rojka

V druhej polovici 17. storočia, keď v Európe vrcholil tlak Osmanskej ríše, bol Prešporok – dnešná Bratislava – najdôležitejším mestom Uhorského kráľovstva. Jeho obyvatelia húfne zanechávali katolícku vieru a pridávali sa k reformátorom. Ostrihomskí arcibiskupi, ktorí sa v meste často zdržiavali, hľadali pomoc u príslušníkov rýchlo sa rozvíjajúcej rehole, ktorá v európskom meradle výrazne prispela k obrane katolicizmu Zo skromných začiatkov sa ich činnosť v Prešporku rozvinula do založenia významného kolégia, ktoré formovalo mládež. Z prešporskej jezuitskej tlačiarne sa šírili významné náboženské i vedecké literárne diela. Mariánske kongregácie, ktoré jezuiti zakladali, poznačili nielen formu ľudovej zbožnosti širokých más veriacich, ale vtlačili výraznú pečať aj kultúrnemu a spoločenskému životu mesta. Pamätníkom pôsobenia jezuitov pred zrušením rehole v roku 1773 je doteraz viacero významných historických pamiatok v bratislavskom Starom meste.Pútavý text tejto publikácie z pera historika Jozefa Haľka a fotografie Ľuboša Rojku nám priblížia požehnané pôsobenie nasledovníkov svätého Ignáca v meste, ktoré by bez ich prispenia vyzeralo v minulosti i v prítomnosti zaiste celkom inak.

Skladom

20,37 €

Svätá Rita - dych odpustenia
Svätá Rita - dych odpustenia

Remo Piccolomini; Natalino Monopoli

Životopis, história, fakty, legendy. Manželka, matka, vdova, augustiniánska mníška. Sila jednej veľkej ženy, výnimočnosť veľkej svätice. Svätá nemožných vecí: tak je všeobecne známa, milovaná a uctievaná Rita z Cascie.ODPORÚČAME KNIHU: Príbeh svätej Rity (2022)Okolo jej postavy sa postupom času rozvinula bohatá ľudová tradícia. Najskôr dievča, potom manželka, matka, vdova a nakoniec rehoľníčka. Počas svojho života žila evanjeliový zákon odpúšťania, a tak až dodnes ukazuje jedinú cestu pre budovanie pokoja v rodine, v spoločnosti, vo svete.S úmyslom zostať vernými historickosti faktov, avšak bez vylúčenia niečoho, čo nám podáva tradícia, autori napísali tento nový životopis.V úvodnej kapitole sa krátko načrtáva história Cascie a jej spoločensko - politické prostredie.Druhá kapitola je venovaná miestnej komunite augustiniánov, pretože svätosť Rity nemožno dobre pochopiť bez vplyvu augustinánskej charizmy.V ďalších kapitolách je podaný a zároveň reflektovaný jej konkrétny život, po ktorom je uvedený aj jej prvotný krátky životopis s najznámejšími mimoriadnymi udalosťami (tzv. kvietky, v taliančine fioretti).V závere je ešte vyjadrené a objasnené jej hlavné posolstvo odpustenia, zmierenia a pokoja, ktoré je stále tak veľmi aktuálne a potrebné.Kniha obsahuje 16 strán farebných fotografií z Cascie.Recenzia Svätá Rita - dych odpustenia na stránke blog.zachej.sk.

Vypredané
-12%

5,19 €

Príbeh mojej duše (mäkká väzba)
Príbeh mojej duše (mäkká väzba)

Terézia z Lisieux

Súborné dielo, 1. zväzok (2. prepracované vydanie). Súborné dielo sv. Terézie z Lisieux, 1. zväzok.Túto autobiografickú knihu napísala samotná Terezia z Lisieux na žiadosť matky Agnesy Ježišovej. Zachytáva v nej všetky spomienky i citové väzby na každého člena svojej rodiny. Sv. Terézia prostredníctvom svojich spisov rozvíja svoju filozofiu – „malú cestu“ - cestu lásky, ktorá sa neskôr stane veľmi známa. Vďaka jednoduchému a pútavému spôsobu písania sa čitateľ môže ľahko zahĺbiť do učenia sv. Terezky. Veľmi ľahko čitateľná kniha Príbeh mojej duše svedčí o Terezkinej revolúcií kresťanskej lásky, neuveriteľnej oddanosti a viery v Krista. Odporúčame do vašej pozornosti CD - príbeh mojej duše

Vypredané

7,76 €

Katechizmus zasväteného života
Katechizmus zasväteného života

Gilberto Frigo

Katechizmus zasväteného života je praktická príručka nielen pre veriaceho laika, ale i pre každého katechétu, kňaza či zasvätenú osobu. Potrebujeme sa navzájom v Cirkvi a potrebujeme aj poznávať pestrosť života v Cirkvi, aby sme viac ocenili a milovali rozdielnosť v jednote, veď tvoríme jedno Telo. Mať pri sebe príručku, ktorá nám jednoducho, ale výstižne ozrejmí základy, na ktorých stojí život zasvätených, je takmer nutné. Publikácia má charakter syntézy a krátkych odpovedí na spôsob katechizmu a je rozdelená do týchto šiestich celkov:Základné princípySľubyFormáciaDuchovný životSpoločný životApoštolát zasvätenýchKatechizmus zasväteného života je užitočný aj pre formačné domy a mladých, ktorí rozlišujú svoje povolanie.

Vypredané
-12%

3,52 €

Terézia z Lisieux - myšlienky na každý deň
Terézia z Lisieux - myšlienky na každý deň

Terézia z Lisieux

„Ak sa chceš stať svätou, nemaj iný cieľ, ako robiť Ježišovi radosť v maličkostiach!“ Svätá Terézia z Lisieux v liste svojej sestreÁno, svätá Terézia žila životom, ktorý môže byť príkladom pre mnohých z nás. Jej obetavosť, láskavosť, ochota pomáhať a radosť z robenia dobrých skutkov ju robili a stále robia výnimočnou a nezabudnuteľnou. Kniha Terézia z Lisieux – myšlienky na každý deň nám ponúka zamyslenia, alebo povzbudenia na každý deň v roku. Snažme sa načerpať silu do dňa s myšlienkami svätej Terézie.Recenzia: Terézia z Lisieux - myšlienky na každý deň na stránke Blog.Zachej.sk

Vypredané

3,90 €

Svätý Bruno
Svätý Bruno

André Ravier

Zakladateľ kartuziánov. Pútavý historický životopis zakladateľa kartuziánov predkladá životnú cestu tejto výnimočnej osobnosti a počiatky kartuziánskej rehole.

Vypredané

2,62 €

Terézia z Lisieux - reedícia titulu Svetlo z Lisieux
Terézia z Lisieux - reedícia titulu Svetlo z Lisieux

Anton Hlinka

Reedícia obľúbeného životopisu Svetlo z Lisieux z pera veľkej osobnosti akou bol Anton Hlinka. „Príbeh hriešnice, ktorá sa obrátila a umrela smrťou lásky,“ ako Terézia neskôr nazvala svoju autobiografiu je pôsobivý a inšpirujúci aj dnes…

Vypredané

4,85 €

Opátstvo
Opátstvo

James Martin

Príbeh o vzácnom objave na predmestí amerického veľkomesta. V duchu klasických diel duchovnej literatúry typu Rady skúseného diabla, či Chatrč, prichádza očarujúci a podmanivý debutový román z pera vynikajúceho jezuitského kňaza Jamesa Martina, autora bestselleru Jezuitský návod takmer na všetko.Román Opátstvo je napísaný so súcitným vhľadom do hlbín ľudskej duše a príznačným teplom, ktoré poznáme už aj z jeho predchádzajúcich diel. Príbeh sa vyznačuje duchovnou múdrosťou, humorom a zaostrením na Božiu milosť, ktorú potrebuje každý človek. Prostredníctvom bojov, otázok a kríz, ktoré charakterizujú jeho postavy, vidíme, ako Boh používa naše starosti, hnev, pochybnosti, modlitby, neúspechy a túžby, na to, aby nám pomohol ísť vpred a spoznať, ako sme hlboko milovaní.Recenzia na knihu Opátstvo na stránke blog.zachej.sk.

Vypredané

7,76 €

Ježišove výzvy
Ježišove výzvy

Jozef Šuppa

Meditácie nielen pre rehoľníkov. Skutočný kresťanský život možno žiť iba z osobného vzťahu s Ježišom Kristom. Na to nás upriamujú aj Ježišove výzvy, ktorými nás oslovuje a pozýva, aby sme nimi žili deň čo deň.Tieto meditácie chcú v nás oživiť základné Ježišove výzvy pre náš konkrétny život. Vychádzajú v Roku zasväteného života, sú však určené všetkým, ktorí túžia svojmu životu dať srdce a ducha Kristovho evanjelia.

Vypredané

1,94 €

Zázraky se opravdu dějí
Zázraky se opravdu dějí

Briege McKenna; Henry Libersat

Niektorí ľudia veria na zázraky. Sestra Briege McKenna nielen verí, ale aj vidí, že zázraky sa dejú. Roku 1970 bola zázračne uzdravená z reumatickej artritídy a odvtedy bola svedkom toľkých uzdravení a zázrakov, že si to väčšina kresťanov nedokáže ani predstaviť. Vo svojej uzdravovacej službe precestovala celý svet od Latinskej Ameriky až po Južnú Kóreu.V knižke Zázraky se opravdu dějí sestra Briege opisuje svoje stretnutia s Božou uzdravovacou mocou. Delí sa v nej so svojimi myšlienkami o dôležitosti viery a modlitby, o kňazskej službe, o uzdravovacej moci Eucharistie. Jej knižka ukazuje cestu k užšiemu spoločenstvu s Bohom, k uvedomeniu si jeho lásky a k prehĺbeniu viery, že on môže aj nemožné.Titul je v českom jazyku.

Vypredané

8,92 €

1 z 4
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk