Recenzie: Luciana

Recenzie: Luciana

Moja modlitebná kniha

Moja modlitebná kniha

Anselm Grün

-15%

12,75 €

4,9
L
verified
Luciana (76)

8. mája 2016

Jednotlivé modlitby sú trefné a výstižné. Často nosím knižku so sebou a podľa jednotlivých situácií v ktorých sa nachádzam sa pomodlím príslušnú modlitbu. V prípade, že potrebujete osviežiť vašu modlitbu, tak knihu vrelo odporúčam. Najviac sa mi páčia modlitby "cestou do práce", "v prírode", " v nemocnici", "písanie úradného listu" a mnoho ďalších. Kniha obsahuje aj modlitby, ktoré sa modlili niektorí svätí a tiež pár žalmov.

Zastavenia Krížovej cesty

Zastavenia Krížovej cesty

Catalina Rivas

-15%

1,02 €

5,0
L
verified
Luciana (76)

8. mája 2016

Veľmi pekná krížová cesta. Viaceré vety ma hlboko oslovili a pomohli mi hlbšie prežívať modlitbu krížovej cesty a lepšie pochopiť, akú veľkú obetu Ježiš podstúpil z lásky k nám.

Svatá Jana de Chantal

Svatá Jana de Chantal

André Ravier

-15%

5,44 €

2,0
L
verified
Luciana (76)

8. mája 2016

Kniha nie je písaná formou príbehu, skôr sa jedná o stručný súhrn jednotlivých informácii o Jane de Chantal. Z môjho pohľadu knihe chýba emocionálny náboj. Podľa mňa čítanie životopisov o svätých by nám malo pomôcť v duchovnom raste, no táto kniha pôsobí dosť stroho, chladne. Keby som nečítala o Jane de Chantal aj z iných zdrojov, tak niektoré informácie o nej by som iba po prečítaní tejto knihy nepostrehla, resp. nepochopila, čo je dosť škoda. O Jane de Chantal sa dosť píše aj v knihe o Františkovi Saleskom (názov knihy je Muž, ktorý obraňoval Boha) kde jej autor venuje dosť priestoru a musím povedať, že krajšie a výstižnejšie vystihuje jej život a duchovnú službu ako celá táto kniha, ktorá sa venuje iba jej.

Útek sestry Cecílie

Útek sestry Cecílie

William Brinkley

-15%

8,42 €

5,0
L
verified
Luciana (76)

15. decembra 2015

Kniha je písaná pútavo, určite sa Vám bude páčiť, naozaj odporúčam. Okrem pútavého životného príbehu kniha veľmi dobre vystihuje vtedajšiu dobu a to ako komunistický režim postupne vytláčal náboženstvo a slobodu zo života ľudí.

Sestra Faustína : Životopis svätej

Sestra Faustína : Životopis svätej

Ewa K. Czaczkowská

-12%

13,20 €

4,8
L
verified
Luciana (76)

13. augusta 2015

Pri hodnotení tejto knihy mám zmiešané pocity. Je napísaná jednoduchým zrozumiteľným štýlom, no na môj vkus je hrooooozne detailná a to ma práve od nej pri čítaní odrádzalo. Túto knihu by som znovu nečítala, siahla by som radšej po denníčku s. Faustíny. Ako negatívne teda hodnotím to, že autorka ide do úplných detailov (no možno pre niekoho je to zaujímavé, určite to pridáva na hodnote knihy, a autorke určite dalo veľa práce zozbierať všetky údaje, ale od knihy o svätých očakávam skôr duchovné obohatenie ako uvažovanie nad tým, či sestra Faustína išla na určité miesto, konským povozom, električkou alebo pešo (až do takýchto detailov autorka totiž ide). Opisuje ako vyzerali a dnes vyzerajú kláštory a kostoly, ktoré sestra navštívila. Veľa krát som mala pocit, že opisovanie materiálnych vecí zatláča do úzadia hlavné posolstvo, ktoré nám s. Faustína priniesla. No zároveň chápem, že pre niekoho, kto má sestru Faustínu veľmi rád, to môže byť pekné čitanie, pretože bude mať pocit, že sa preniesol do doby kedy s. Faustína žila. Zároveň čitateľ tiež získa obraz o vtedajšej dobe (musím uznať, že niektoré informácie boli naozaj zaujímave. ale dlhé opisy prostredia na mňa naozaj pôsobili rušivo. Ako pozitívne vnímam, že autorka uvádza ako svojimi očami videli sestru Faustínu iné spolusestry, jej zamestnávatelia, jej spovedník a pod. Taktiež sa mi páčili posledné kapitoly, cez ktoré človek nazrie do problematiky kanonizácie svätých a do problematiky schvaľovanie modlitieb. Často sa totiž stáva, ze kým je schválena oficiálna verzia modlitby, tak medzi ľuďmi vznikne veľa zľudovatelých podôb, ktoré nie sú úplne teologicky správne a zbytočne to môže viesť k omylom a nedorozumeniam.

Prežívaj svätú omšu

Prežívaj svätú omšu

Catalina Rivas

-15%

1,27 €

5,0
L
verified
Luciana (76)

11. augusta 2015

Odporúčam prečítať každému. Brožúrka je napísaná jednoducho a prečítate ju na jedno posedenie. Hoci je to malá brožúrka, tak obsahuje cenné informácie, ktoré pomôžu k plnohodnotnejšiemu prežívaniu sv. omše. Najviac sa mi páčila tá časť, kde sa hovorí o zástupe anjelov, ktorí prichádzajú pred oltár s našimi prosbami, ďakovaniami, alebo s prázdnymi rukami, čo sa stáva vtedy, keď na sv. omši sme v podstate duchom neprítomní a sme tam len z povinnosti. Naozaj odporúčam.

Prežívaj adoráciu

Prežívaj adoráciu

Catalina Rivas

-15%

1,70 €

5,0
L
verified
Luciana (76)

26. júna 2015

Vďaka tejto brožúrke som začala vnímať adoráciu a svätú omšu oveľa hlbšie ako doteraz. Odteraz vždy keď prídem do kostola, tak si tam predstavujem Ježiša presne tak, ako to opisuje Catalina. Vďaka tejto brožúrke mám pocit, že Pán Ježiš je naozaj blízko nás a že sa oplatí venovať mu svoj čas a tráviť ho pri adorácii pred Sviatosťou Oltárnou.

Stála som pri bráne neba a pekla

Stála som pri bráne neba a pekla

Gloria Polo

-15%

1,62 €

5,0
L
verified
Luciana (76)

26. júna 2015

Knihu odporúčam každému, keďže má len pár strán, budete ju mať prečítanú raz dva. Kniha môže otvoriť oči viacerým ľuďom a dá sa tiež použiť ako spovedné zrkadlo, keďže poukazuje na to, čím všetkým sa môžeme prehrešiť proti jednotlivým Božím prikázaniam. Je to jedna z tých kníh ktorú prečítate raz-dva, no jej hlboké posolstvo vo vás ostane dlhý čas.

Julián Eymard

Julián Eymard

Wilhelm Hünermann

-15%

2,55 €

4,5
L
verified
Luciana (76)

16. apríla 2015

Životopisy svätých z pera Wilhelma Hunermanna môžem len odporučiť. Julián svojimi jednoduchými kázňami a charizmou dokázal pritiahnuť veľa ľudí a zmeniť ich zmýšľanie. Jeho cieľom bolo vzbudiť v ľuďoch väčšiu túžbu po adorácii pred Sviatosťou oltárnou a založiť rehoľu celkom oddanú úcte k Eucharistii. Hoci tento jeho cieľ bol v súlade s Božou vôľou, nebolo jednoduché ho dosiahnuť a Julián musel prekonať mnohé ťažkosti. Ponaučenie pre nás je, že koľkokrát my prosíme Boha o malichernosti, ktoré v konečnom dôsledku ani nemusia byť pre nás prospešné a keď to, čo chceme, hneď nedostaneme, tak sa búrime proti Bohu a vyčítame mu, že nevypočul naše prosby. Život s. Juliána je príkladom toho, že aj keď naše prosby sú v súlade s Božím plánom, neznamená to, že budu hneď vyslyšané... všetko má svoj čas a je potrebné naozaj iba bezhranične dôverovať Bohu.

Farár z Arsu

Farár z Arsu

Wilhelm Hünermann

-15%

7,65 €

4,9
L
verified
Luciana (76)

2. apríla 2015

Ak si chcete prečítať o živote nejakého svätého, tak túto knihu vrelo odporúčam. Kniha je písaná pútavo, ľahko sa číta a miestami je dosť napínavá, takže sa od nej ťažko odchádza. Mňa oslovilo veľa pasáží. Obdivujem jeho neskutočnú pokoru a ochotu prinášať obetu a sebazapieranie za hriešnikov. Naozaj veľmi obdivujem s akou pokorou dokázal prijímať urážky od druhých ľudí. Pre Jána Maria Vianney bolo dôležité to, ako veci vidí Boh a nie človek. Taktiež ma oslovil postoj jeho matky, hoci bola nevzdelaná sedliačka, no mala zdravý sedliacky rozum a správny postoj v otázkach viery. Je síce pravda, že niektorí budú nechápovo krútiť hlavou nad neustálym sebazapieraním sa sv. Jána Mariu V., ale kto chce chápať, tak pochopí hlboký zmysel tejto obety.

4 z 8
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk