Recenzie: Luciana

Recenzie: Luciana

Odpoveď Cirkvi na fenomén Zlého vo svete

Odpoveď Cirkvi na fenomén Zlého vo svete

Jozef Maretta

-15%

9,27 €

4,6
L
verified
Luciana (76)

30. marca 2015

Kniha obsahuje naozaj komplexnú charakteristiku jednotlivých foriem okultiznu a novodobých siekt a ich vývoj. Ako odpoveď cirkvi na fenomén Zlého vo svete používa autor citáty z Biblie. Ak sa pozriem na knihu z pohľadu, že sa malo jednať iba o charakteristiku jednotlivých foriem okultizmu, potom je kniha napísaná dobre. Ale vzhľadom na jej nadpis a vzhľadom na to, čo sám autor píše, že touto knihou sa chce zamerať na pomoc tým, čo podľahli rôznym okultným praktikám, tak žiaľ kniha nesplnila moje očakávania. Formy pomoci mi tu chýbajú. Autor iba píše, že amulety a pod. majú byť spálené a človek má pristupovať k sviatostiam. Dnes veľa mladých ľudí spadá do osídiel jogy, new age, ezotoriky a myslela som, že kniha mi poskytne viac odpovedí, ktoré by ľudí odrádzali od týchto praktík, no kniha je v podstate len obšírnou charakteristikou jednotlivých okultných metód. Podľa môjho názoru nezanecháva v človeku hlbšie dojmy. Pár viet z brožúrky Božia prozreteľnosť od Catalina Rivas zanechajú v človeku oveľa hlbšie presvedčenie, že veštenie je naozaj zlé (hoci, kniha sa vôbec nevenuje téme okultizmu) ako celá táto kniha.

Božia prozreteľnosť

Božia prozreteľnosť

Catalina Rivas

-15%

1,70 €

4,9
L
Luciana (76)

19. marca 2015

Je zaujímavé, že taká malá brožúrka môže zanechať v čitateľovi hlbší dojem a človek si z nej odnesie viac myšlienok, ako z inej x-stranovej knihy. Opis toho, čo prežila Catalinina matka krátko pre smrťou a to ako mala o tom Catalina víziu, ma veľmi oslovil. v brožúrke ma oslovili naozaj viaceré myšlienky, ako napr. potreba modlitby pri človeku, ktorý zomiera, dôležitosť prípravy pred sviatosťou zmierenia, ako aj to, aby človek pred smrťou bol naozaj zmierený s Bohom.

Prečo veriť

Prečo veriť

Scott Hahn

-12%

4,40 €

4,5
L
Luciana (76)

19. marca 2015

Kniha hovorí o tom, v čom je pre duchovný život človeka obohacujúcejšie byť kresťanom katolíkom v porovnaní s tým, keď je človek protestant. Kniha je napísaná skôr z teologického hľadiska a teda ak sú vo vašom okolí praktizujúci baptisti, protestanti a pod a vediete s nimi debaty na túto tému, tak kniha vám poskytne užitočné informácie. No ak sa pohybujete skôr medzi neveriacimi ľuďmi a nepraktizujucimi katolíkmi a hľadáte odpoveď na otázku "prečo veriť", je potrebné siahnuť po inej knihe.

Hildegarda z Bingenu

Hildegarda z Bingenu

Ursula Kochová

-15%

5,95 €

3,0
L
Luciana (76)

6. marca 2015

Autorka vytvorila naozaj zaujímavý príbeh, len škoda, že podľa môjho názoru sv. Hildegarda je v ňom skôr vedľajšou postavou. Tiež trochu rušivo pôsobí neustále striedanie deja v dvoch časových obdobiach. Autorka mohla napríklad viac spomenúť sv. Hildegardu v roli bylinkárky. Sv. Hildegarda mala na vtedajšiu dobu veľmi dobré poznatky o prírode, rastlinách a ich liečivých účinkoch. Pozitívne hodnotím to, že autorka na konci knihy zhrnula v chronologickom slede jednotlivé známe a overené faktry o sv. Hildegarde.

Muž, ktorý obraňoval Boha

Muž, ktorý obraňoval Boha

Enzo Bianco

-15%

8,42 €

3,0
L
Luciana (76)

27. februára 2015

Táto kniha ma dosť sklamala. Autor zbytočne veľa priestoru venuje opisu danej doby a naopak aktivity a skutky Františka Saleského opisuje naozaj veľmi stručne. Dosť priestoru venoval aj Jane de Chantal, ktorá pomohla Františkovi založiť novú rehoľu. Na základe názvu "Muž, ktorý obraňoval Boha" som očakávala, že autor bude konkrétnejšie rozoberať jednotlivé situácie, stratégie, ako František zastával kresťanstvo, no žiaľ nestalo sa tak. František Saleský pôsobil v neľahkej dobe, jeho kázne priťahovali množstvo ľudí, veľa ľudí sa na základe jeho kázní vrátilo naspäť ku kresťanstvu a v súčasnosti je považovaný za učiteľa cirkvi. No žial, kniha v čitateľovi tento pocit nezanechá, čo je naozaj škoda. Taktiež dej trochu nudil :-( Ako pozitívum tejto knihy vidím to, že sa človek dozvedel veľa a danej dobe, ale životopisné diela by mali byť skôr o danom človeku. Áno do určitej miery je potrebné opísať danú dobu, ale v tomto prípade, autor moc nevystihol správny pomer medzi opisom doby a životom daného svätého. Verím, že narazím na lepšie spracovaný životopis tohto svätého.

...Aby sme boli jedno

...Aby sme boli jedno

Fletcher Doyle

-15%

3,67 €

5,0
L
Luciana (76)

18. februára 2015

Kniha na základe príbehov viacerých manželských párov opisuje úplne jasné výhody PPR. Zároveň stručne a výstižne hovorí o negatívnom dopade antikoncepcie na spoločnosť ako celok. Metóda PPR jednoznačne rešpektuje jedinečnosť každého ženského tela. Knihu odporúčam aj animátorom, ktorí pracujú s mládežou na mládežníckych stretkách. Animátori budú mocť použiť naozaj veľa myšlienok z tejto knihy pri diskusiách na tému sexuálny život, úcta k partnerke a pod.

Keď Duch Svätý píše môj život

Keď Duch Svätý píše môj život

Elias Vella

-15%

6,97 €

4,8
L
Luciana (76)

16. februára 2015

Naozaj veľmi komplexná kniha o Duchu Svätom. V prvých častiach autor rozoberá kto je to Duch Svätý a aké bolo jeho pôsobenie v Starom a Novom Zákone. Neskôr opisuje dary a charizmy Ducha Svätého. Kniha sa veľmi ľahko číta, ako všetky diela od Eliasa Vellu. Kniha rozoberá veľa citátov z Biblie, čím nám pomôže lepšie pochopiť state, kde sa píše o Duchu Svätom.

Ako Katolícka cirkev budovala západnú civilizáciu

Ako Katolícka cirkev budovala západnú civilizáciu

Thomas E. Woods

-15%

11,82 €

4,5
L
Luciana (76)

16. februára 2015

Knihu určite odporúčam. Prvé tri kapitoly obsahujú veľmi veľa ľahko pochopiteľných informácií o tom ako cirkev významne prispela k budovaniu západnej civilizácie. Po ich prečítaní sa človek cíti hrdý, že je súčasťou cirkvi. Ostatné kapitoly sú obsahovo náročnejšie a vyžadujú sústredeného čitateľa. Každopádne je kniha prínosom.

Dávam všetko

Dávam všetko

Františka Sebíňová

-15%

2,82 €

4,0
L
Luciana (76)

27. januára 2015

Kniha je napísaná jednoduchým, no pútavým štýlom. Veľmi dobre vystihuje vnútorný boj. Sestra Anežka chcela od mala zasvätiť svoj život službe druhým, no nevedela si predstaviť život v kláštore. Postupne však prijíma Božiu vôľu a vďaka tomu sa môže naplno venovať tejto činnosti. Keby odmietla Božiu voľu, postupne by sa nemohla venovať službe duhým, kedže v dôsledku spoločenských udalostí jej bol skonfiškovný rodinný majetok, ktorý jej podľa pôvodného plánu mal pomôcť pri službe chudobným a chorým. Kniha pekne opisuje skutočnosť, že ak prijmeme Božiu vôľu, hoci sa nám to zo začiatku nemusí zdať rozumné, má to vždy svoj dôvod a opodstatnenie. Kniha taktiež výstižne opisuje spoločenskú situáciu v danom období.

Zapáľ svet

Zapáľ svet

Louis de Wohl

-15%

5,87 €

5,0
L
Luciana (76)

9. januára 2015

Na životoch svätých ma fascinuje to, že veľa z nich zo začiatku žije obyčajným niekedy až zhýralým životom a potom príde zlom. Podobne to bolo aj s Františkom Xaverským. Kniha má naozaj napínavý dej, kedže opisuje jeho misionárske cesty v Indii. Vďaka tejto knihe si vytvoríte obraz o vtedajšej dobe a fungovaní misionárskych ciest. Život sv. Františka Xaverského bol plný pokory a služby pre druhých, čo z knihy až úplne srší. Kniha zanechá vo vás pocit, že aj vy by ste mali byť ústretovejší k druhým a pokornejší. Najviac ma oslovila táto myšlienka, ktorú povedal František svojim bratom: "Stále ohlasujte evanjelium, ak je to nevyhnutne, používajte aj slová." Svedčí to o jeho neustálej službe pre druhých.

5 z 8
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Gabriela, pred 1 dňom

Vybavenie objednávky bolo rýchle. Komunikácia na profesionálnej úrovni. Perfektne zabalené. Odporúčam !

userAvatar

Julia, pred 4 dňami

Možnosť kúpiť si knihu, ktorú som súrne potrebovala , ako e- knihu vo vydavateľstve Zachej, je pre mňa úžasná skúsenosť. Veľká vďaka ,,Zachej "

userAvatar

Magdaléna, pred 5 dňami

Super komunikácia zo strany obchodu, prišiel mierne iný tovar a hneď sme sa dohodli na ďalšom postupe.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk