Recenzie: Miroslav

Recenzie: Miroslav

Dejiny antiky

Dejiny antiky

Pavol Valachovič

-15%

11,90 €

4,0
M
Miroslav (3)

13. júla 2017

Kniha docenta Valachoviča pokrýva dejiny toho, čo v histórii poznáme pod pojmom antika - staroveké Grécko a staroveký Rím. Forma, ktorú si zvolil, je učebný text - nemožno preto veľmi vytýkať skratkovitosť, povrchnú popisnosť a statickosť textu. Ako učebný materiál je to dobrý odrazový mostík pre vysokoškolákov, no odporúčam ho doplniť literatúrou dostupnou na trhu či v kníhkupectvách. Pozitívom je však prehľad, aký človek po prečítaní tejto knihy rozhodne získa.

Dejiny písané Rímom

Dejiny písané Rímom

Vojtech Zamarovský

-15%

11,82 €

4,0
M
Miroslav (3)

6. mája 2017

Neviem, či existuje kultovejšia a legendárnejšia knižka o najznámejšej ríši staroveku a meste, nazývanom Večnom, než práve titul z pera Vojtecha Zamarovského. Majstrovský exkurz dejinami mesta, ktoré sa stalo pánom Stredomoria a na dlhý čas diktovalo chod dejín vlastným životom. Vzostupy, pády, úspechy, neúspechy, intrigy, ambície a činy výnimočných osobností (či už tých legendárnych alebo historických)... hoci sa Vojtech Zamarovský miestami dopustil príliš úzkych interpretačných rovín (otázna je aj jeho práca s prameňmi a podsúvanie svojho obrazu čitateľovi), neexistuje vari lepšia možnosť, ako si dopriať osviežujúci koktail podmanivo čitateľnej literatúry faktu o slávnom Ríme. Netreba váhať - ak vaše srdce prahne po poznaní fascinujúcej civilizácie, ktorá sa dokonca na 4. storočia stala naším bezprostredným susedom (Laugaritio, Celemantia alebo Gerulata by vedeli hovoriť), neváhajte a siahnite po tejto knižke. Lepší odrazový mostík k histórii Ríma by si človek ani nemohol priať.

Gaius Julius Caesar

Gaius Julius Caesar

Luciano Canfora

-15%

18,19 €

4,0
M
verified
Miroslav (3)

30. apríla 2017

Monografia popredného talianskeho historika o jednej z najväčších, no zároveň najkontroverznejších postáv (nielen) rímskej histórie. Prináša inovatívny pohľad na Caesarove činy ako na premyslenú reťaz pragmaticky uvažujúceho cieľavedomého politika, ktorý v snahe získať najvyššiu moc v štáte neváhal staviť meno vlastnej rodiny, jej peniaze i konexie do neľútostného boja o moc. Súčasne však Canfora polemizuje o tom, či bolo Caesarovi predurčené stať sa diktátorom - napokon, aké by to boli dejiny, ak by sa nerozhodol prekročiť s légiami Rubikon? Snaží sa nám ukázať, že nie všetky Caesarove kroky boli vopred dané, sám Caesar sa taktiež rozhodoval impulzívne a konal niekedy skratovo. Alebo nedotiahol veci do konca (amnestoval svojich nepriateľov, ale neizoloval ich od prostriedkov, aby škodili naďalej), čo sa mu vypomstilo pri konštitúcii vlastnej diktatúry a ukončilo i jeho život. Canfora pripúšťa, že je ťažké vytvoriť objektívny obraz Caesara, pretože Caesar vplyvom dejín podliehal v každej epoche idealizácii a už v staroveku o sebe sám šíril veľkú propagandu, ktorú po ňom buď starovekí dejepisci preberali, alebo ju naopak odmietli a zveličovali jeho osobu. No v miere, v akej mu to historická kritika a bádanie dovolili, podal celkom presvedčivý obraz najslávnejšieho rímskeho politika.

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk