Recenzie: Jaroslav • Zachej.sk
Recenzie: Jaroslav

Recenzie: Jaroslav

Svätý Jozef (2. vydanie)

Svätý Jozef (2. vydanie)

Odile Haumontéová

-15%

5,10 €

5,0
userAvatar
verified
Jaroslav (8)

26. marca 2021

Nádherne spracovaný život sv. Jozefa od jeho detstva až po narodenie Ježiša. Autorka svojim citlivým štýlom hlboko vovádza čitateľa do príbehu. Vrelo knihu odporúčam.

Kecharitomene - Milostiplná

Kecharitomene - Milostiplná

Dominik Chmielewski

-15%

7,57 €

4,9
userAvatar
verified
Jaroslav (8)

5. februára 2021

Knihu Kecharitomene vôbec neodporúčam. Asi som tu jediný, ktorý píše negatívnu recenziu, avšak môj osobný pocit z tej knihy nebol veľmi dobrý. Prvýkrát, keď som čítal túto knihu na základe odporúčania mnohých, tak som bol prekvapený, s akým množstvom vyjadrení tam nemôžem súhlasiť. Po prečítaní som hovoril, že je to pre mňa jedna z najkontroverznejších kníh, aké som čítal. Preto som sa rozhodol dôkladne si preštudovať aj inú mariánsku literatúru a potom sa vrátiť k tej knihe. Pri druhom čítaní som detailne podčiarkoval veci, s ktorými sa nedokážem stotožniť. A bolo tam toho dosť. Pannu Máriu mám vo veľkej úcte a môžem povedať, že existuje oveľa viac lepších kníh, ktoré nám môžu pomôcť zlepšiť vzťah s našou Nebeskou Matkou. Otec Dominik píše aj veľa dobrého, no má veľa nedobrých dôrazov a vyjadrení.

Krčméry: Radšej znesiem nadávky, ako mať za sebou cintorín

Krčméry: Radšej znesiem nadávky, ako mať za sebou cintorín

Jozef Majchrák; Pavol Rábara

-14%

6,45 €

5,0
userAvatar
verified
Jaroslav (8)

9. októbra 2020

Výborný rozhovor so skvelým človekom a skutočnou osobnosťou Slovenska. Jeho myšlienky, ale hlavne skúsenosti s rôznymi epidémiami nám týmto rozhovorom môžu veľmi pomôcť osvetliť a pochopiť problematiku a situáciu v ktorej momentálne žijeme. Na jeho vyjadreniach sa mi veľmi páči pravda, akou pomenúva veci a tiež to, že človekovi nedáva pesimizmus a smútok, ale nádej. No taktiež nás vyzýva k zamysleniu a zodpovednosti. Knihu vrelo odporúčam a autorom ďakujem za jej vydanie.

Politik Richard Vašečka

Politik Richard Vašečka

Richard Vašečka; Martin Ližičiar

-15%

3,32 €

5,0
userAvatar
verified
Jaroslav (8)

27. januára 2020

Výborná kniha rozhovorov s hodnotným človekom. Richard tu v jednoduchosti a pravde predstavuje svoju cestu životom a dáva odporúčania a rady, z ktorých si môžu veľa vziať nielen manželia, ale aj ostatní kresťania, ba dokonca aj neveriaci. Jeho náhľad na život môže byť inšpiráciou pre kohokoľvek. Čo sa mi páči na jeho živote je to, že na prvom mieste má svoje povolanie k svätosti a život podľa Božej vôle. Ostatné životné povolania nasledujú až potom a sú tomu hlavnému podriadené. Ďakujem teda za knihu a vrelo ju odporúčam.

Pane zostaň s nami

Pane zostaň s nami

Robert Sarah

-15%

13,60 €

5,0
userAvatar
verified
Jaroslav (8)

24. januára 2020

Výborná kniha kardinála Saraha podobne ako aj jeho dve predchádzajúce. Dotýka sa a veľmi konkrétne analyzuje a vysvetľuje aktuálne otázky v spoločnosti a Cirkvi. Jeho vyjadrenia sú podložené učením Cirkvi a tradície a kardinál tu vystupuje ako autentický kresťan a neochvejný zástanca Pravdy. Myslím, že táto kniha by mala byť povinným čítaním pre všetkých kňazov, aby pochopili, aké je skutočné poslanie kňaza a aký dar a hodnota je v celibáte. Taktiež kniha môže byť veľmi prospešná pre každého, kto sa zaujíma o aktuálne otázky v spoločnosti alebo sa nejakým spôsobom zasadzuje za pravdu.

Šiel som až na hranu

Šiel som až na hranu

Karol Sudor

-15%

11,82 €

5,0
userAvatar
verified
Jaroslav (8)

8. januára 2020

Výborná kniha, kde Vladimír Palko fundovane odpovedá na otázky liberálneho novinára. Páči sa mi, že Palko si neustále udržiava jednoznačnú a opravdivú kresťanskú hodnotovú líniu a dáva odpovede na mnohé spoločensky aktuálne otázky, a tak čitateľ si môže urobiť prehľad aj o historickom fungovaní KDH, a tiež pochopiť politické smerovanie v súčasnosti. Čo veľmi oceňujem, je pokora Vladimíra Palka, ktorý sa nehrá na niekoho, kto všetko vie, alebo je odborníkom v každej oblasti. Jednoducho povie, že nevie a v odpovediach je skutočne otvorený.

Cesta na Západ

Cesta na Západ

Štěpán Smolen

-15%

8,42 €

4,9
userAvatar
Jaroslav (8)

12. septembera 2019

Vrelo odporúčam knihu. Kňaz Štepán Smolen majstrovským spôsobom zachytil a opísal cez svoju cestu za Terezkou situáciu v Cirkvi na západe. Myslím si, že túto knihu by si mal prečítať každý, aby sa nám otvorili oči a videli sme kam smeruje aj naša miestna Cirkev na Slovensku, ak sa nezmení zmýšľanie našich sŕdc a budeme len bezhlavo hltať čo nám ponúka západ. Čo chcem ešte vyzdvihnúť na tejto knihe je, že autor napriek negatívnej skúsenosti s Cirkvou na západe nestratil k nej lásku a úctu, ale ju ešte vo väčšej miere ponúka a odporúča.

Nádej menom František

Nádej menom František

Andreas Englisch

-15%

3,19 €

2,0
userAvatar
Jaroslav (8)

16. mája 2014

Aj zlá reklama je reklama. Avšak chcem povedať pravdu čo sa týka tejto knihy. Na jednej strane autor píše ľahkým štýlom na aký sú čitatelia často zvyknutí pri čítaní rôznych bulvárnych plátkov. Z tejto knihy je cítiť, že autor má určitý náhľad na situáciu a problematiku vo Vatikáne, ale pristupuje k celej situácii dosť jednostranne. Niet tam ani náznaku nejakého duchovného vnímania celej situácie. Naopak všetko vykresľuje dosť hrubo a vyjadruje sa často neúctivo voči duchovným osobám. Keď sa vyjadrí o určitej skupine kardinálov "starí psi" , alebo na názor Jána Pavla II. ohľadom potratov, ktoré porovnal s holokaustom povie, že je to "idiotská myšlienka", tak si myslím, že takéto vyjadrenia a mnohé ďalšie sú pre kresťanov naozaj urážajúce. Od začiatku razí jednoznačnú, veľmi liberálnu cestu a k niektorým vyjadreniam, alebo homíliám hlavne sv. Otca Benedikta XVI. pridáva vlastnú, taktiež liberálnu a voľnomyšlienkársku interpretáciu. Celou knihou cítiť negatívny postoj voči pápežovi Benediktovi XVI. Vôbec teda neodporúčam túto knihu opravdivým kresťanom, nakoľko ich môže zbytočne pomýliť. Je to naozaj akoby len typ bulváru, ktorý žije len z rôznych škandálov, ale celkovo je ďaleko od pravdy. A čo sa týka slovenského vydania, tak musím povedať, že je tam množstvo gramatických a pravopisných chýb a preto vyvoláva dojem, že bola vydaná rýchlo bez nejakej hlbšej analýzy a korektúry, len za účelom predaja. Obal často môže klamať, lebo nevyjadruje čo sa naozaj skrýva vo vnútri.

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Poštovné zadarmo nad 39 €

Zákazníci nám píšu:

Viac hodnotení
user avatar

Ste jednoducho úžasní v rýchlosti! Včera medzi 10-11.00h som urobila u vás objednávku a hneď aj zaplatila okolo 11.00h.. A nechápem, ale dnes ráno o 7.12h mi už pošta dala vedieť, že mam zásielku uloženú na nasej pošte. Jednoducho žasnem :-) Keby sme takto poctivo a rýchlo pracovali všetci na Slovensku, tak by nám tu bola radosť žiť! Chcem si z vás vziať príklad a vybavovať veci tak rýchlo ako to dokážete len vy. S pozdravom a prianím požehnania do vašej práce.

Zuzana

99 % zákazníkov <br/> nás odporúča

99 % zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2023 Zachej.sk