Recenzie: Monika - vydavateľstvo Zachej.sk

Recenzie: Monika - vydavateľstvo Zachej.sk

Pobožnosť prvých sobôt v mesiaci

Pobožnosť prvých sobôt v mesiaci

Wincenty Łaszewski

-15%

5,87 €

5,0

Po dlhšom čase hľadania vhodného zdrojového textu na tému pobožnosti prvých piatich sobôt v mesiaci, sa nášmu vydavateľstvu podarilo vydať knihu, ktorá komplexne odpovedá na otázky ohľadom tejto pobožnosti. Objasňuje jej vznik, vysvetľuje jej dôležitosť a opodstatnenosť, zhrňuje presné podmienky k jej praktizovaniu a v neposlednom rade podrobne opisuje ako sláviť Pobožnosť prvých piatich sobôt v mesiaci. Veľký záujem o túto útlu knižku potvrdzuje, že na Slovensku sú stále ľudia, ktorí chcú touto mariánskou pobožnosťou zadosťučiniť za urážky Nepoškvrnenému srdcu Panny Márie.

Sedem darov Ducha Svätého pre dušu

Sedem darov Ducha Svätého pre dušu

Ed Broom

-15%

2,47 €

5,0

Táto útla brožúrka na pár desiatok stranách odkrýva konkrétnosti, v ktorých môžeme spoznávať dary Ducha Svätého. Pri sviatosti kresťanskej dospelosti – birmovaní – prijímame Ducha Svätého spolu s jeho siedmimi darmi. Avšak na to, by sme ich mohli naplno užívať, musíme ich poznať a vedieť s nimi správne narábať. Túto brožúrku odporúčam najmä mladým birmovancom pre jej nenáročnosť, čo sa týka rozsahu, ale aj jednoduchosti a zrozumiteľnému jazyku, ktorým je napísaná. Prajem im, aby túžili po poznávaní Ducha Svätého, ktorý je Božím dychom do ich plachiet, rozvíjali v sebe jeho dary a v jeho prítomnosti odvážne a rozvážne plávali do bezpečného prístavu menom RAJ.

Spytovanie svedomia pre deti s Carlom Acutisom

Spytovanie svedomia pre deti s Carlom Acutisom

Magdalena Kędzierska-Zaporowska

-15%

4,68 €

5,0

Táto plnofarebná a v modernom dizajne spracovaná knižka v sebe ukrýva nielen spytovanie svedomia pre deti, ktoré reflektuje aktuálnu dobu, ale tiež deťom odpovedá na dôležité otázky, ako napr.: Načo slúži svätá spoveď, čo je hriech, aké sú podmienky dobrej spovede, ako často a z akých hriechov sa máme spovedať, kto vymyslel spoveď, no i na ďalšie otázky, ktorých odpovede si so záujmom určite prečíta aj tínedžer či dospelák. Prostredníctvom knihy sa deti zoznámia s blahoslaveným Carlom Acutisom, pre ktorého bola Eucharistia najdôležitešou súčasťou života. Podrobne opísaný priebeh prvej svätej spovede i priebeh tých ďalších z detí odbúra strach a stres z neznámeho. Modlitby pred spytovaním svedomia, pred a po svätej spovedi dodávajú celistvosť tejto publikácií, v ktorej je prehľadne zhrnuté všetko, čo dieťa potrebuje o sviatosti zmierenia vedieť, aby sa mohlo pripraviť a dobre vyspovedať.

Krížová cesta so svätou Ritou

Krížová cesta so svätou Ritou

Juraj Pigula

-15%

2,47 €

5,0

Krížovú cestu so svätou Ritou napísal pre naše vydavateľstvo slovenský augustinián, kňaz - Juraj Pigula, ktorému je svätica z Cascie veľmi blízka. Jednotlivé zastavenia krížovej cesty prepája so životom tejto svätice a v krátkej modlitbe každé zastavenie reflektuje na náš osobný život. Uvedomujúc si vnímanie utrpenia očami Rity nám môže pomôcť pozerať na naše utrpenie inak ako len so sebaľútosťou. Môže nám pomôcť dať utrpeniu „pridanú hodnotu“, ktorá ho urobí zmysluplným a prospešným. Modlitba krížovej cesty nie je určená len na Pôstne obdobie. Je to modlitba, ktorou môžeme spájať naše utrpenie s Kristovým vždy, keď je nám ťažko a cítime, že potrebujeme pomoc a duchovnú podporu.

365 dní so svätou Ritou

365 dní so svätou Ritou

-15%

12,67 €

5,0

Aj v závere tohto roka sme vydali knihu z populárnej série 365 dní. Tentokrát je to kniha so svätou Ritou – obľúbenou sväticou nášho vydavateľstva :). Oproti iným titulom z tejto séria je tohtoročná výnimočná svojou plnofarebnosťou. Nielen zaujímavé grafiky spestrujú stránky knihy, ale aj 15 netradičných ilustrácií svätej Rity. Ku krátkym modlitbám na každý deň v roku je pridaných aj 12 novén – každá originál, ktoré sa modlia od 13. do 21. dňa v mesiaci, pred mesačnou spomienkou na svätú Ritu. Vďaka zaujímavému spracovaniu je táto kniha skvelým darčekom (nielen) pre milovníkov tejto výnimočnej svätice.

Svätá Mária Goretti a Alessandro

Svätá Mária Goretti a Alessandro

Wawrzyniec Maria Waszkiewicz

-15%

8,42 €

5,0

Som vďačná otcovi Vavrincovi – poľskému misionárovi pôsobiacemu na Slovensku, že oslovil Zachej.sk s ponukou spolupráce pri vydaní jeho knihy o svätej Márii Goretti v slovenskom jazyku. Nejde striktne o biografické dielo, hoci sa z knihy dozvieme zaujímavé detaily zo života a okolností jej smrti. Autor sa zameriava na čnosti tejto mladej svätice a nabáda čitateľa k ich napodobňovaniu. Vyzdvihuje morálne a mravné hodnoty tohto jednoduchého dievčaťa. Naproti tomu poukazuje na osobe Alessandra, čoho je schopný človek, ktorý nerešpektuje mravné princípy a svoje ego má v rebríčku hodnôt prehnane vysoko. Slovo „cudnosť“ sa z našej slovnej zásoby pomaly vytráca a v dnešnom ponímaní má nádych skôr archaizmu. Otec Vavrinec v tejto knihe vyzdvihuje čnosť cudnosti a prinavracia jej dôležité a nenahraditeľné miesto v ľudskej spoločnosti.

Spytovanie svedomia pre tých, čo túžia po vnútornom uzdravení

Spytovanie svedomia pre tých, čo túžia po vnútornom uzdravení

Dorota Mazurová

-15%

2,47 €

5,0

Máte pocit, že sa pri svätej spovedi stále vyznávate z tých istých hriechov a nie je vám to ľahostajné? Spovedné zrkadlo, podľa ktorého sa zodpovedne pripravujete už poznáte takmer naspamäť? V Zachej.sk sme vydali spytovanie svedomia – prípravu na sviatosť zmierenia pre tých, čo túžia po vnútornom uzdravení, ktoré vám pomôže nahliadnuť do svojho vnútra z trochu iného uhla pohľadu. Tieto cirkevne schválené zamyslenia s otázkami, upriamia váš duchovný zrak na oblasti a udalosti, nad ktorými ste možno doteraz pri spytovaní svedomia vôbec neuvažovali. Spolu s prosbou k Duchu Svätému vám táto brožúrka môže pomôcť k dobrej príprave na svätú spoveď a následne zažiť úžasnú uzdravujúcu moc sviatosti zmierenia.

E-kniha: Päť minút s Bohom (2024)

E-kniha: Päť minút s Bohom (2024)

-15%

5,02 €

5,0

Náš minuloročný „pilotný“ projekt Päť minút s Bohom sa stretol s obdivuhodným záujmom a tak sme sa tento rok pustili do prípravy tejto knižky s veľkým odhodlaním, povzbudení Vašimi príjemnými ohlasmi na našu prácu. V novom farebnom šate nájdete rovnako všetko, na čo ste si už zvykli. Len otca Karla Moravca v krátkych podnetoch na zamyslenie sa nad evanjeliom dňa, vystriedal P. AMBROŽ PETR ŠÁMAL OPraem, aby tak zavial svieži vietor nových myšlienok a impulzov pre našu myseľ. Majme túto knižku vždy nablízku, denne ju čítajme, uvažujme nad evanjeliom a povzbudzujme k tomu aj našich blízkych či známych. Veď ako povedal svätý Hieronym: „Kto nepozná Písmo, nepozná Krista.“ Snažme sa teda o spoznávanie Krista a sprostredkujme toto poznanie aj iným.

Expresná novéna Matky Terezy

Expresná novéna Matky Terezy

Martin Csontos

-15%

2,47 €

5,0

Možno trošku zvláštny názov – expresná novéna – ale veľmi trefne vystihuje jej podstatu. Mnoho ľudí má v obľube modlitby deviatnikov, pretože sa sami presvedčili o ich účinnosti v podobe vypočutých prosieb. No keď sa ocitnete v situácií, ktorú je potrebné riešiť okamžite a nemáte k dispozícií možno ani deväť hodín, nie deväť dní, obráťte sa o pomoc k Panne Márií práve prostredníctvom „expresnej novény“ tak, ako to často robievala Matka Tereza z Kalkaty. Ako sa ju táto svätá rehoľníčka modlila a konkrétne svedectvá jej efektívnosti nájdete práve v tejto brožúrke. Tak sa nechajte inšpirovať! Neviete, kedy budete práve vy potrebovať expresnú pomoc z neba :) .

Mária Valtorta: vizionárka a mystička

Mária Valtorta: vizionárka a mystička

François-Michel Debroise

-15%

6,72 €

5,0

Dielo vizionárky a mystičky dvadsiateho storočia – Evanjelium, ako mi bolo odhalené – je veľmi známe a obľúbené. No kto bola Mária Valtorta, z akej rodiny pochádzala, aké boli jej životné starosti i radosti, či aká bola „cesta“ jej monumentálneho diela, to sú už fakty, ktoré na Slovensku nie sú veľmi známe. V mnohých krajinách sú aktívne nadácie, ktorých jediným cieľom je šírenie povedomia o tejto výnimočnej žene a jej diele, ktoré má bezpochyby veľký vplyv a význam pre našu dobu. Centro Editoriale Valtortiano (CEV) s potešením uvítalo náš záujem vydať túto knihu a tak sprístupniť informácie o Márii Valtorte aj slovenskému čitateľovi. Verím, že spoznanie pozadia a okolností, za akých táto mystička zapisovala svoje videnia a aký mali vplyv na ľudí, ktorí ich čítali, v nás ešte viac rozhojní bázeň voči úžasnej Božej prozreteľnosti a vďačnosť, za jeho obdivuhodný plán: s Valtortou aj s každým z nás.

1 z 12
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Katarína, 24.2.2024

Precízne zabalené knihy, rýchle doručenie, možnosť platby na dobierku, záložka od Zacheja sa mi veľmi páči

userAvatar

Michaela, 23.2.2024

Bývám spokojená s obchodem, vždy si tu vyberu něco, co mě zaujme:).

userAvatar

jela, 23.2.2024

Rýchle dodanie, nádherné produkty. ODPORÚČAM!!!

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk