Recenzie: Daniela

Recenzie: Daniela

Odvážne srdce (2.vydanie)

Odvážne srdce (2.vydanie)

Juraj Vojtáš

-15%

11,90 €

3,5
D
Daniela (1)

26. januára 2022

Kniha Odvážne Srdce je príbeh s dobrým námetom, ale slabinami, ktoré menia jeho úmysel. Viacero námetov je čerpaných z iných, skôr vydaných titulov; mnohé začaté myšlienky v knihe sú nedokončené; charakter a pozadie niektorých postáv sú nedotiahnuté; chýbajú opisy; dej, čas a miesta sa bez akéhokoľvek uvedenia rýchlo menia prostredníctvom strohých viet; dej miestami nie je kontinuálny; úroveň slovnej zásoby a slohového prejavu je nízka. Nechýbajú však populárne motívy boja s netvormi, draci, dobrodružstvá v divočine, legendy, rituály, ako aj čitateľom dobre známy generačný konflikt, problém dôvery medzi otcom a synom, chuť po osamostatnení sa, naplnení vlastnej cesty z pohľadu mladého človeka, kontrovanej otcovskou snahou vychovať a ochrániť, priateľské puto medzi chlapcami, túžba po dobrodružstvách a stretnutie s nepoznaným pocitom prvej mladíckej lásky. Tieto čitateľovi blízke motívy sú sprevádzané silným biblickým podtónom, pretavenom do hodnotných metafor a silných myšlienok, ktoré budujú správne kresťanské a morálne hodnoty. No vzhľadom na úsečnosť mnohých, akoby nasilu vsunutých pasáží, predpokladám, že autor mal určitý zoznam kresťansko-výchovných aspektov, ktorých sa chcel dotknúť a ich silené vsadenie do deja zbytočne uberá príbehu na kráse. Problém vidím v spracovaní daných tém. Taktiež absencia lyrických opisov a rýchly a strohý posun deja zbytočne oberá príbeh o hodnotu, ktorú by mohol poskytnúť. Kresťanské hodnoty sú predstavené pomerne kontroverzne. Príbeh je plný nezrovnalostí. Okrem zaujímavého motívu pozitívne hodnotím aj záverečné otázky pre čitateľa na zamyslenie. Po prečítaní tohto titulu som ako čitateľka, kresťanka a matka dospela k záveru, že svojim deťom by som tento titul čítať nedala. Som toho názoru, že kniha by mohla mať po niektorých stránkach zavádzajúci až negatívny vplyv na ich budúce postoje a morálny vývoj.

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Alexandra, pred 1 dňom

Prekvapivo velmi rychlo do 2 dni tovar bol doruceny- vsetky postupy oznamene , presne ako na webe tovar vyzeral.Bola som spokojna- odporucam vsetkym .

userAvatar

Oľga, pred 2 dňami

Rýchle vybavenie objednávky, som spokojná

userAvatar

Valéria, pred 4 dňami

Odchod promptne vybavuje objednávky.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk