Recenzie: Mária • Zachej.sk
Recenzie: Mária

Recenzie: Mária

Kristoterapia (Elias Vella)

Kristoterapia (Elias Vella)

Elias Vella

-15%

5,27 €

5,0
M
verified
Mária (87)

25. januára 2023

Knihy s touto tematikou patria k mojm obľúbeným a v spojitosti s menom otca Vellu ide o skutočne obohacujúce čítanie. Nie je situácia v našom živote, ktorú by sme nedokázali nájsť vo Svätom písme a ktorú by sme nedokázali vyriešiť pomocou neho. Alebo pocity, ktoré prežíva každý z nás ako strach, úzkosť, hnev, opustenosť... to všetko predsa prežíval aj Ježiš. Jeho emócie vykúpili tie naše. To je základom Kristoterapie v tejto knihe. Ježiš nás chce urobiť celistvými po fyzickej, duševnej aj duchovnej stránke. V knihe nájdeme spôsob, ako od Ježiša prijať Jeho uzdravujúcu lásku.

Záložka: Svätá Lucia

Záložka: Svätá Lucia

-15%

0,13 €

5,0
M
verified
Mária (87)

19. januára 2023

Pekná záložka s krátkou modlitbou k sv. Lucii, patrónke pacientov s očnými chorobami.

Sv. Veronika Giuliani

Sv. Veronika Giuliani

Thomas Villanova Berlter

-15%

10,20 €

4,7
M
verified
Mária (87)

16. januára 2023

Celkom podrobný životopis svätej Veroniky Giuliani, alebo ako je často nazývaná aj „gigant svätosti“, je naozaj pre tvrdšie povahy. Toľko celoživotného martýrstva, ktorému sa bez reptania a dokonca s radosťou podrobovala, sa vyskytlo len u máloktorého svätého/svätej. A začala s ním hneď po svojom narodení. Prešla si asi všetkým: od bičovania, korunovania tŕním, spolu s Ježišom prešla a vytrpela niekoľkokrát celú krížovú cestu, bola stigmatizovaná, neustále sa snažila zriekať sa sama seba, tvrdo sa postila, neustále sa spovedala, odolávala útokom diabla... Len málo strán v knihe je takých, kde by nebolo opísané nejaké jej utrpenie, ktoré obetovala či už za seba, ale hlavne za obrátenie hriešnikov či vyslobodenie duší z očistca. Nezvyknem si značiť do kníh, ale tu som si musela vyznačiť a síce: tri veci, ktoré sú podstatné, aby sme správne pristupovali k svätému prijímaniu a krásnu modlitbu k Matke Božej, ktorú napísala samá Veronika (str. 224-226). Životopis tejto svätej naozaj stojí za prečítanie. Potešia aj modlitby na konci knihy.

5 novén k Panne Márii, Pomocnici kresťanov

5 novén k Panne Márii, Pomocnici kresťanov

Bonaventure Hammer

-15%

4,48 €

5,0
M
verified
Mária (87)

12. januára 2023

Veľmi som sa potešila tejto knižke, v ktorej sa nachádza pokope hneď 5 novén k Panne Márii. Každodenné krátke, ale zato hlboké meditácie sú ako balzam pre dušu. Hneď na začiatku knižočky sú pravidlá na správne vykonávanie novén podľa sv. Alfonza z Liguori, ktoré nás môžu povzbudiť pred modlením akejkoľvek novény. Panna Mária, pomocnica kresťanov, oroduj za nás!

Evanjelium na každý deň (2023)

Evanjelium na každý deň (2023)

Štefánia Beňová

-15%

4,08 €

5,0
M
verified
Mária (87)

5. januára 2023

Už sa teším, ako si budem čítať krátke zamyslenia k evanjeliu aktuálneho dňa. Evanjelium na každý deň si kupujem už veľa rokov, zostavenie tejto knižočky bol výborný nápad!

Anka Kolesárová

Anka Kolesárová

Magdaléna Rusiňáková

-15%

1,70 €

5,0
M
verified
Mária (87)

5. januára 2023

Prvá myšlienka, ktorá mi prišla na um po prečítaní knihy bola, že toto by mala byť povinná literatúra na školách pre naše deti. Každý Slovák by sa mal už v útlom veku dozvedieť, kto bola Anka Kolesárová. Bolo to úplne jednoduché, chudobné, skromné, tiché dievča s každodenným radosťami a starosťami mladého dievčaťa žijúceho v medzivojnovom a vojnovom období. A predsa bola niečím výnimočná, zvolila si radšej čistotu a večný život ako pozemský život. Je príkladom toho, že každý jeden z nás bez výnimky sme povolaní k svätosti.

Modlitby k libanonským svätcom

Modlitby k libanonským svätcom

-15%

3,83 €

5,0
M
verified
Mária (87)

5. januára 2023

Obsahuje veľmi pekné modlitby k známym aj menej známym svätcom z Libanonu. Modlievame sa z nej aj u nás vo farnosti vždy 22. v mesiaci, kedy býva pravidelná sv. omša ku cti sv. Šarbela.

Posledný boj o rodinu

Posledný boj o rodinu

Piotr Glas; Jacek Pulikowski

-15%

10,97 €

5,0
M
verified
Mária (87)

3. januára 2023

Na túto knihu som sa veľmi tešila, keďže otca Glasa rada sledujem aj online. Autori zdôrazňujú duchovné problémy a nástrahy pre snúbencov, manželov, rodičov, deti a kňazov. Je obrovská škoda, že len málo ľudí sa pri riešení problémov zameriava na duchovnú stránku a dokonca sa nájdu aj takí, ktorí sa jej vysmievajú. Preto sa žiaľ kopec manželstiev rozpadá, čím trpia samotní manželia, deti a v konečnom dôsledku celá spoločnosť. Praktické skúsenosti, ktoré opisujú autori v knihe - a je ich tam dostatočné množstvo - svedčia o tom, aké je nesmierne dôležité žiť s Bohom plnohodnotným sviatostným životom, bez ťažkých hriechov a v milosti posväcujúcej. Som rada, že som sa dozvedela aj o čistote v manželstve. Kiežby viac ľudí začalo brať aspoň trochu vážne to, o čom píšu autori v knihe. Aj samotní kňazi.

V člne uprostred mora

V člne uprostred mora

Patrick Schwenk; Ruth Schwenková

-15%

10,97 €

5,0
M
verified
Mária (87)

22. decembra 2022

Po prečítaní tejto knihy som sa zamyslela nad tým, čo by mi priniesla, keby som ju čítala v čase, kedy som prežívala idylický život. Absolútne nič. Zrejme by som ju ani nevzala do rúk. Ale dnes, keď som si v živote prešla niečím podobným ako sám autor, mi zrazu dáva každé slovo či každý pocit opísaný v knihe zmysel. Je jedno, aké utrpenie človek prežíva. Pravdou je, že je tu niekto, kto je s nami vždy prítomný v tom člne uprostred rozbúreného mora, aj keď Ho svojimi zmyslami nedokážeme vnímať. On je s nami, drží nás za ruku a pomáha nám dostať sa na breh. A dáva nám záruku, že má pre nás prichystaný nový domov, kde už niet ani mora, v ktorom by sme sa opäť mohli dostať do člnu. Snáď len taká myšlienka z knihy pre onkologických pacientov, ktorí nebudú čítať túto knihu, ale prečítajú si túto recenziu: vy nepotrebujete štatistiku, ale potrebujete vieru! A na to treba myslieť vždy, keď prídu aj ťažšie chvíľky.

(Za)milovaná

(Za)milovaná

Mária Martina Marthini

-15%

6,72 €

4,8
M
Mária (87)

17. decembra 2022

Veľmi príjemná kniha. Číta sa ľahúčko, oddychovo. V tejto prvej časti (druhá časť Lazár poď von!) autorka opisuje roky na strednej a vysokej škole a na doktorandskom štúdiu a ako do tohto obdobia jej života vstúpil Boh. V niektorých pocitoch som sa úplne stotožňovala s autorkou. Opäť potvrdzuje, že Boh nám nie vždy dá to, o čo ho prosíme, ale dá nám to najlepšie a v ten správny čas. Jediná chyba bola, že kniha nie je dostupná a ťažko som sa k nej dopracovala, preto by bolo fajn urobiť nejakú dotlač. A tiež by ma potešilo ďalšie pokračovanie svedectva.

1 z 9
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Poštovné zadarmo nad 39 €

Zákazníci nám píšu:

Viac hodnotení
user avatar

Ste jednoducho úžasní v rýchlosti! Včera medzi 10-11.00h som urobila u vás objednávku a hneď aj zaplatila okolo 11.00h.. A nechápem, ale dnes ráno o 7.12h mi už pošta dala vedieť, že mam zásielku uloženú na nasej pošte. Jednoducho žasnem :-) Keby sme takto poctivo a rýchlo pracovali všetci na Slovensku, tak by nám tu bola radosť žiť! Chcem si z vás vziať príklad a vybavovať veci tak rýchlo ako to dokážete len vy. S pozdravom a prianím požehnania do vašej práce.

Zuzana

99 % zákazníkov <br/> nás odporúča

99 % zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie