Recenzie: Monika • Zachej.sk
Recenzie: Monika

Recenzie: Monika

Monika (32)

17. decembra 2018

overený nákup

Na prvý pohľad kniha plná „bežných“ skutočných príbehov, ktoré napísal sám život. No predsa je iná. Všetky príbehy knihy majú jeden spoločný fakt a to, že jednotliví protagonisti do každého príbehu – životnej situácie prizvali Boha. Je to kniha plná dôvery a odovzdanosti. Kniha, ktorá čitateľa povzbudzuje, aby s dôverou zveril svoje starosti a trápenia v modlitbe Bohu. Tieto príbehy sú veľmi inšpiratívne a pri ich čítaní som si uvedomila, že prosiť v modlitbe Boha o pomoc nemá byť posledné vedro vody pri hasení požiaru, ale naopak – to prvé. Nie každá modlitba a prosba je vypočutá presne podľa našich predstáv, ale isté je, že každá je vypočutá. Boh vo svojej prozreteľnosti vie, čo je pre nás najlepšie. Veľmi jasne to reflektuje myšlienka C. S. Lewisa použitá v knihe: „Vo večnosti budeme veľmi ďakovať za modlitby, ktoré Boh nevypočul!“

Pomohla vám táto recenzia?

Boh počúva
Boh počúva
6,76 €
skladom
Monika (32)

17. decembra 2018

overený nákup

Kniha Zázrak svätej spovede naozaj prináša zázrak do života čitateľa. Kniha je nadčasová, pretože jej posolstvo bolo tak aktuálne pred takmer 100 rokmi, keď bola napísaná, ako je aktuálne i dnes. Hlboké myšlienky, láskavé i poučné slová Franza Spiraga o svätej spovedi rovnako majú čo povedať človekovi, ktorý na sv. spovedi nebol dlhé roky alebo chodí len veľmi zriedkavo ako i človekovi, ktorý sa spovedá pravidelne (každý mesiac). Otcovské slová priam lákajú ľudí, ktorí sa spovedi vyhýbajú, aby zatúžili po odpustení a zázraku sviatosti zmierenia, ktorý im prinesie nenahraditeľný pokoj. Ubezpečuje ich, že Božie milosrdenstvo je väčšie ako ľudský hriech. Na druhú stranu pre ľudí, ktorí sa spovedajú pravidelne kniha ponúka veľa podnetov k dôkladnej príprave, vnímaniu i prežívaniu sviatosti zmierenia. Sv. spoveď by sa nemala stať „zvykovou rutinou“. Ku každej sv. spovedi by sme mali pristupovať po dôkladnej príprave a s uvedomením si veľkosti sviatostného zázraku, ktorého sme vďaka nej súčasťou.

Pomohla vám táto recenzia?

Zázrak svätej spovede
Zázrak svätej spovede
4,17 €
vypredané
Monika (32)

27. novembra 2018

overený nákup

Veľmi dobre napísaná a spracovaná kniha. Odborné pojmy i vysvetlenia sú popretkávané konkrétnymi príkladmi, čo umožňuje lepšie pochopiť náročnú tému exorcizmu. Pri čítaní tejto knihy som si uvedomila priam drzú rozpínavosť diabla, ako sa teší z každej chyby či "zakopnutia" človeka. Uvedomila som si potrebnosť byť ostražitý. Podľa príbehu uvedeného v knihe, spolu so suvenírom z dovolenky si môžeme priniesť do nášho domu aj diabolské pôsobenie. A o to nikto nestojí! Preto je dôležité spoznať nepriateľa a jeho taktiky, aby sme sa mu mohli vyhnúť.

Pomohla vám táto recenzia?

Monika (32)

7. novembra 2018

overený nákup

Kniha sa veľmi dobre číta. Je napísaná veľmi jednoducho, akoby príbehy zo Starého zákona rozprávala stará mama svojim vnúčatám. Udalosti starého zákona, ktoré boli vyjavené A.K.Emmerichovej a touto knihou sa dostali aj k nám, mi priniesli závan nového pohľadu na opísané príbehy. Kto pozná starozákonné udalosti, pre toho bude táto kniha veľkým prínosom. Nazvala by som ju "nepovinnou literatúrou" pre študentov, ktorí sa chcú dozvedieť viac ako je predpísané v učebných osnovách :-) !

Pomohla vám táto recenzia?

Monika (32)

7. novembra 2018

overený nákup

Kniha, ktorá veľmi zrozumiteľným a konkrétnym spôsobom nám odhaľuje príčiny našej "duchovnej nemoci", z ktorej následne plynú aj telesné nemoci. Autor na príklade vlastného svedectva i svedectva ľudí, ktorým pomáhal dostať sa z duchovných ťažkostí nás krôčik po krôčiku vedie k odhaleniu pravdy a pôvodu našich zranení. Spoznanie príčiny nášho zranenia je základom úspešného uzdravenia, ktoré dosiahneme v Ježišovi.

Pomohla vám táto recenzia?

Monika (32)

19. októbra 2018

overený nákup

Pred prečítaním tejto knihy som o Medžugorií vedela len toľko, že sa tam zjavila Panna Mária. Nevedela som kedy ani komu a vôbec som netušila, že sa tam Panna Mária zjavuje ešte stále. A práve skutočnosť, že Panna Mária dlhé roky prichádza na zem, bola odrazovým mostíkom pre zmenu v mojom živote. Vďaka jej stále pokračujúcich zjaveniach som si uvedomila, že „ide do tuhého“ a naše modlitby je potrebné zintenzívniť, nie poľavovať. Panna Mária sa znižuje a prichádza k nám na zem, aby nás usmerňovala a bola nám blízko. Nebuďme ľahostajní voči jej posolstvám! Som rada, že som sa dostala k tejto knihe, lebo mi priniesla nový pohľad na Matku a objasnenie znamení súčasnej doby. Prečítať knihu odporúčam každému, komu nie je ľahostajné dianie vo svete; chce sa pridať k Máriinmu plánu na záchranu sveta a nakoniec bude môcť stáť na Máriinej strane – strane víťazov.

Pomohla vám táto recenzia?

Moje srdce zvíťazí
Moje srdce zvíťazí
10,12 €
skladom
Monika (32)

2. októbra 2018

overený nákup

Podľa môjho názoru je to veľmi vydarená knižka, pretože taká vážna téma ako sviatosť zmierenia je tu čitateľovi priblížená a ozrejmená veľmi priamym, miestami aj humorným spôsobom. Autor v nej neteoretizuje o tom, čo je svätá spoveď, ako sa máme spovedať, či aké formulky dodržiavať. Celá kniha je skutočným príbehom, ktorý kňaz - autor prežíva v spovedelnici. Pri niektorých epizódkam som sama „krútila hlavou“ neveriac, že to môže byť naozaj pravda. No v iných som sa našla. Najskôr som ostala zaskočená, no prinútilo ma to prehodnotiť svoj postoj k sv. spovedi a k spovedajúcemu. Knihu Milosrdenstvu v ústrety odporúčam prečítať každému. Tí čo majú strach zo spovede môžu získať nový, povzbudzujúci pohľad na túto sviatosť a tým aj možnosť viac sa priblížiť k Milosrdnému Bohu. A aj keď to isto nebol hlavný zámer k napísaniu knihy, ponúka odpoveď na otázku „zvedavcov“: ako sa asi spovedajú druhí :-) ? Je na nás, ako budeme obsah tejto knižky aplikovať do nášho života.

Pomohla vám táto recenzia?

Milosrdenstvu v ústrety
Milosrdenstvu v ústrety
5,87 €
vypredané
Monika (32)

27. augusta 2018

overený nákup

Ani tretia kniha Rockharborského mystéria v ničom nezaostáva za predchádzajúce dve. Napriek skutočnosti, že protagonistami knihy sú rovnakého osoby ako v predchádzajúcich dieloch a príbeh sa odohráva v tom istom mestečku, kniha vôbec nebudí dojem nudného príbehu, v ktorom sa opakuje niečo, čo už bolo napísané. Naopak, dej je napínavý a drží čitateľa v napätí od prvej kapitoly po poslednú. Pri čítaní nemáte v polovici knihy pocit, že presne viete, ako sa to skončí. Autorka svojim rozprávačským talentom ponúka čitateľovi hodnotný príbeh plný emócií, napätia, dobrodružstva a v neposlednom rade hlbokých myšlienok, v ktorých môžeme nachádzať a objavovať nekonečnú lásku a dobrotu Boha.

Pomohla vám táto recenzia?

Na dne
Na dne
4,21 €
skladom
Monika (32)

3. júla 2018

overený nákup

Napínavý príbeh, ktorý ponúka táto kniha, ocení snáď každý čitateľ. Autorka svojim skvelým štýlom písania ma dokázala vtiahnuť priamo do mestečka, v ktorom sa príbeh odohráva. Na niekoľko dní som sa sama stala obyvateľkou tohto malého mestečka, v ktorom každý každého pozná a s napätím som sledovala životný príbeh a nie vždy šťastné osudy jeho obyvateľov. Veľkým povzbudením pre mňa bolo sledovať, ako väčšina ľudí hľadá silu a odpovede na svoje otázky v Biblii. A tento svoj „recept na život“ si nenechávajú len pre seba, ale ho ponúkajú aj ostatným – konkrétne hlavnej hrdinke Bree, ktorá tragicky prišla o rodinu a zanevrela na Boha. No Božia láska je silnejšia ako zatrpknuté srdce človeka. Kniha je úžasným svedectvom, že Božie cesty, ktorými si získava človeka na svoju stranu sú nevyspytateľné.

Pomohla vám táto recenzia?

Bez stopy
Bez stopy
4,63 €
vypredané
Monika (32)

3. júla 2018

overený nákup

Je dobré, že máme k dispozícií knihy, v ktorých sa spája kriminálka, napätie, dobrodružstvo a zároveň sa vyzdvihuje dôležitosť medziľudských vzťahov a potreba vzájomnej pomoci. No v neposlednom rade môžeme v celom príbehu sledovať Božieho ducha, ktorého prítomnosť ovplyvňuje životy hlavných postáv knihy. Nenásilným spôsobom, cez príkladný, kresťanský život niektorých ľudí, si získava ich srdcia a svojou láskou mení od základu zmysel ich života. Colleen Cobleová dokázala v knihe perfektne zladiť žáner kresťanskej literatúry s hodnotnými myšlienkami a napínavým príbehom, plného zápletiek a neočakávaných zvratov, ktorý drží čitateľa v napätí od prvej strany po poslednú. Odporúčam ako knihu, pri ktorej si oddýchnete a zároveň sa aj duchovne povzbudíte.

Pomohla vám táto recenzia?

Raz a navždy
Raz a navždy
4,21 €
skladom
1
2
3
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Poštovné zadarmo nad 39 €

Zákazníci nám píšu:

Viac hodnotení

Dobrý deň želám. Práve mi bol doručený balíček od Vás, bolo to expresne rýchlo, za čo Vám veľmi ďakujem. Ďakujem aj za milú záložku a ešte za včerajšiu veľkú ochotu po telefonáte. Mám nové obľúbené kníhkupectvo.

Michaela

99 % zákazníkov <br/> nás odporúča

99 % zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

Možnosti platby

heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie