Recenzie: Michal

Recenzie: Michal

E-kniha: 26 apoštolov ruženca

E-kniha: 26 apoštolov ruženca

Donald Calloway

-15%

10,12 €

4,9
M
verified
Michal (3)

30. augusta 2023

Knihu som si kúpil v elektronickej podobe, aby som ju mal čím skôr doma. Obsahuje naozaj veľa užitočných a povzbudivých informácií, dá sa povedať, že je sumárom toho najdôležitejšieho o ruženci, pričom autor sa v zásade drží len overených vecí. Kniha obsahuje pár podľa môjho názoru hluchých miest, ale to je naozaj len môj osobný postoj, keďže niektorí pokonciloví pápeži mi, povedzme to jemne, "nie sú po chuti". Najviac ma oslovil asi Anton Maria Claret, pravdepodobne preto, že som informácie o ňom síce nejaké mal, ale toľko, ako je v tejto knižke, som naozaj nevedel. Takže za to som naozaj vďačný. Príbeh Bartola Longa mi prišiel trochu priveľmi okresaný, a tým aj ochudobnený o veľmi povzbudivé momenty z jeho života, rovnako aj o pátrovi Piovi by sa dalo povedať viac zaujimavého, čo sa týka ruženca, ale podstata tam je, takže nakoniec ok. Čítal som aj 10 zázrakov ruženca od tohto autora, a priznám sa, že tá ma povzbudila viac, takže ja by som odporučil začať tou, a keď prečítate, môžete si prečítať aj túto... Inak vďaka za dobrú knihu.

DVD: Camp

DVD: Camp

-15%

8,42 €

4,0
M
Michal Meluch (3)

30. marca 2021

Film je veľmi pekne spracovaný, hlavná myšlienka sa podarila vyjadriť majstrovsky, dovolím si ale napísať aj nejakú tú kritiku: 1. Vo filme je propagovaná rocková hudba ako neškodná: inštruktor Ken sa ukáže, že je bývalá rocková hviezda, čo je vraj úžasné a okrem toho kúpi chlapcovi Elimu na narodeniny bicie; 2. Ken v jednej scéne, keď ho bolel chrbát, povedal, že bude musieť stráviť hodiny u svojho chiropraktika, aby mu to napravil... čo môže navodiť dojem, že chiropraktika je OK, pritom je to okultizmus; 3. Keď sa jeden chlapec, ktorý bol nadšený existenciou UFO, opýtal svojho inštruktora, či niekedy UFO aj pre neho príde, inštruktor mu povedal, aby nestrácal nádej; akoby udržal chlapca vo falošnej nádeji, namiesto toho, aby mu povedal, že pravou nádejou je predsa Ježiš Kristus a že jeho príhod máme očakávať a nie UFO; 4. Inštruktorka Tammy sa zamiluje do Kena a zjavne po ňom "ide". To by sa dalo ešte prehliadnuť, ale v mnohých scénach je na kresťanský film až príliš vyzývavo oblečená; 5. V asi 2 scénkach som si všimol, ze deti nosia hippie symbol, ktorý je vraj okultný symbol kríža naopak; myslím, že v kresťanských filmoch by si na takúto minimálne pochybnú symboliku mali dávať pozor.Zhrnutie: Ako som povedal, hlavná myšlienka veľmi dobre vyjadrená, fakt pútavo spracované, ale škoda týchto vedľajších vecí, ktoré otravujú jedom liberalizmu celkom dobré dielo. Toľko môj názor.

Svätá Rita - dych odpustenia

Svätá Rita - dych odpustenia

Remo Piccolomini; Natalino Monopoli

-15%

5,02 €

4,8
M
Michal Meluch (3)

25. mája 2019

Knihu som prečítal a som z nej sklamaný. Je napísaná v duchu modernizmu. Každý zázrak je autormi v podstate spochybnený a zrelativizovaný ako výsledok stredovekej fantázie či povier. Celá kniha je dosť schyzofrenická, lebo na jednej strane autori hovoria o sv. Rite s nadšením, aká je ona úžasná svätá, ale keď príde reč na nejaký nadprirodzený úkaz, hneď sa snažia vysvetliť ho tak, že ono sa to stalo vlastne prirodzeným spôsobom, ale zbožný stredoveký ľud z toho spravil zázračnú legendu. Fakt smutné! Príklady modernistického spochybňovania zázrakov: str. 48. - spochybňuje sa tradícia, že narodenie sv. Rity oznámil jej rodičom anjel po rokoch bezdetnosti. Na tej istej strane sa spochybňuje tradícia, že sv. Rita pochádzala z chudobnej rodiny. Str. 50. - spochybnený zázrak so včelami, str. 54 - spochybňuje sa tradícia, že manžel bol násilnícky, str. 70 - spochybnený nadrirodzený pôvod stigmy, ktorú mala svätá na čele. Autori knihy odcitovali lekársku správu, ktorá ranu na čele vysvetľuje ako spôsobenú nejakou traumou, tupým predmetom, alebo silným úderom o nejaký vyčnievajúci roh... Jediné, čo knihu ako tak zachraňuje je časť, kde autori odcitovali tradičný životopis sv. Rity, tzv. Kvietky z roku 1457 až 1628. Kým sa k nemu človek dočíta, to znamená po stranu 81, asi už ale žiadnu vieru v zázraky mať nebude, pretože všetko je to už zrelativizované prvými 80 stranami autorov. Takže dávam najmenej, to znamená 1 hviezdičku.

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, pred 4 dňami

žiadna

userAvatar

Ľubomír, pred týždňom

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, pred týždňom

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk