Recenzie: Alenka • Zachej.sk
Recenzie: Alenka

Recenzie: Alenka

A
Alenka (21)

9. februára 2021

overený nákup

Kiežby tieto knižočky začali vychádzať aj ako elektronické knihy. ✿

Pomohla vám táto recenzia?

A
Alenka (21)

27. februára 2017

Táto kniha bola a je pre mňa vzácna, pretože obsahuje životopis sv. Rity. Veľmi pekne napísaná obsahuje aj časti zo života Rity, o ktorých som nevedela.

Pomohla vám táto recenzia?

Svätá Rita
Svätá Rita
2,23 €
vypredané
A
Alenka (21)

27. februára 2017

Veľmi sa teším, že na Slovensku pribúda materiálu o sv. Rite, obzvlášť knižiek. Táto je príjemne spracovaná, nechýba jej vôbec nič a až príde sviatok sv. Rity, určite sa ku knižke a k niektorej novéne opäť vrátim.

Pomohla vám táto recenzia?

3 novény k sv. Rite
3 novény k sv. Rite
1,52 €
skladom
A
Alenka (21)

27. februára 2017

overený nákup

Veľmi pekný darček pre blízku osobu. Pero s krabičkou pôsobí špeciálne a obdarovaný človek si na vás pri písaní vždy spomenie.

Pomohla vám táto recenzia?

A
Alenka (21)

27. februára 2017

Do Vianočnej koledy Dickens vložil všetky svoje predstavy a sny o prežívaní týchto sviatkov. Vo vtedajšej dobe ľudia ešte nepovažovali Vianoce za nejaké špeciálne obdobie, najmä pre chudobných a biednych sa tieto dni ničím nelíšili od bežných. Charlesovi však záležalo práve na týchto ľuďoch. Chápal ich a túžil im pomáhať. Jeho talent na písanie a silné sociálne cítenie sa stretlo v tomto nadčasovom diele, ktorým sa snažil zobudiť srdcia všetkých ľudí, aby nezabúdali na núdznych nielen vo sviatočnom čase, ale aj po zvyšok roka.

Pomohla vám táto recenzia?

A
Alenka (21)

11. februára 2017

overený nákup

Nádherne spracovaná sada záložiek do kníh. Veľmi pekná, jemná grafika. Záložky nám pripomínajú dary, na ktoré často zabúdame a mali by sme byť za ne vďačný.

Pomohla vám táto recenzia?

Sedem darov Ducha Svätého
Sedem darov Ducha Svätého
1,11 €
vypredané
A
Alenka (21)

6. januára 2017

Zakaždým, keď som sa ponorila do stránok, vnímala som, že sú písané s akousi vznešenosťou. Akoby každé jedno slovo bolo starostlivo vyberané a dôležité, nič mi nesmelo ujsť bez povšimnutia a všetko som si chcela uchovať v pamäti. Samotný príbeh ma očaril svojou jemnosťou a spôsobmi. Nevedela som, čo mám od neho čakať a prekvapil ma svojou dávkou vtipu, zvratov a romantiky, ktorá bola podľa môjho gusta. Veľmi ma zaujalo, ako si Jane väčšmi zakladala na dôkladnom opise charakterov postáv, než ich vzhľadu. Priala by som si mať aspoň zlomok tých ušľachtilých vlastností, ktoré vyžarovali z postáv Jane Austenovej…

Pomohla vám táto recenzia?

Láska slečny Elliotovej
Láska slečny Elliotovej
11,01 €
vypredané
A
Alenka (21)

5. júna 2015

Význam a obsah tých každodenných textov akoby boli niekedy vypísané priamo z mojej hlavy. Všetko to boli úprimné rozhovory s Bohom, také úprimné, že autor sa v nich nebál ani vysloviť svoje pochybnosti, obavy, otázky, ktoré z času na čas napadnú každého z nás - veď sme ľudia. Ale vzápätí nám ukazuje, že všetko toto sa dá riešiť s Bohom. Pretože On to všetko chápe, On je tým riešením. Určite sa v tých textoch nájde každý, aspoň kúsok seba. Aj keď sú to rozhovory niekoho iného, Boh ich aj tak bude brať od každého z nás osobne, pretože každý dá do nich svoje srdce. Vôbec nevadí, že je knižka písaná v mužskom rode. Na každý deň bola iná téma a na jej začiatku bol citát zo Svätého Písma. Určite sa k tejto knižke ešte niekedy vrátim, pretože som mala z nej veľmi dobré pocity.

Pomohla vám táto recenzia?

V dnešný večer, Pane...
V dnešný večer, Pane...
4,21 €
vypredané
A
Alenka (21)

5. júna 2015

Tento biblický príbeh môžete poznať z kníh Svätého písma, kde sa však uhol pohľadu skôr zameriava z Dávidovej strany. Na biblických románoch mám rada najmä to, že mi dokážu poskytnúť novú realitu, ako to vtedy mohlo v skutočnosti byť. Je krásne, že z tých pár viet vo Svätom písme, ktoré rozprávajú o týchto udalostiach, dokáže niekto vytvoriť celý príbeh. Doplniť detaily, predstaviť si, čo všetko mohli tí ľudia vtedy prežívať a čo ich viedlo k ich činom. Zdá sa, že toto je jediná kniha o Betsabe a myslím si, že Francine bola správna osoba, ktorá sa ujala jej príbehu. Napísala ho s citom, jemnosťou a s pochopením, o ktoré nás aj sama v úvode prosí. Keďže knižka má len 150 strán, udalosti sa striedajú rýchlo, čo bolo pre mňa plusom. Dej prebieha v začiatkoch Izraelského kráľovstva, preto autorka píše aj o tom, ako sa budovalo a nazrieme tiež do prostredia paláca. Francine si ma získala tým, že príbehu Betsabe dala istú hĺbku a po toľkých rokoch ho ukázala v novom svetle.

Pomohla vám táto recenzia?

Betsabe
Betsabe
5,10 €
vypredané
A
Alenka (21)

5. júna 2015

Príbeh sa mi čítal krásne, pretože bol pre mňa úplne nepoznaný. Autor písal takým zvláštnym tajuplným ale ľahkým štýlom. Veľmi ma bavilo čítať o ceste Polly a Digoryho, boli mi sympatickí. Kniha bola miestami vtipná, inokedy som mala aj zimomriavky a vnímala som aj veľa skrytých významov v rôznych veciach, ktoré sa tam udiali - najmä v druhej polovici pri vzniku Narnie. Keďže je to kniha hlavne určená deťom, v príbehu sa nachádza aj istá poučnosť a je doplnený krásnymi myšlienkami Aslana a ešte krajšími ilustráciami.

Pomohla vám táto recenzia?

Kroniky Narnie 1
Kroniky Narnie 1
8,46 €
vypredané
1
2
3