Recenzie: Jana • Zachej.sk
Recenzie: Jana

Recenzie: Jana

J
Jana (18)

20. júna 2017

Kiežby v každom z nás bola aspoň desatina odovzdanosti tejto drobnej žienky. Obdivovala som ju od prvej až po poslednú stranu knihy. Pre plnenie svojej úlohy sa musela najprv vzdať svojej vlastne vôle. Koľko odvahy bolo v tejto drobnej mladej žene. Z jej slov aj konania som si vzala veľa. Človek totiž až príliš lipne na sebe samom, na svojich potrebách, túžbach, plánoch, zdraví, pohode. Ona bola nástrojom v rukách Pána a to bolo pre ňu jedinou potrebou.

Pomohla vám táto recenzia?

Dievča zo Sieny
Dievča zo Sieny
3,38 €
vypredané
J
Jana (18)

18. decembra 2015

Najprv som sa na knihu pozerala viacmenej skepticky, pretože teraz akoby letí téma posadnutí diablom a mnohých ľudí táto problematika priťahuje možno skôr ako senzácia, horor alebo proste niečo, čo vám naježí vlasy na hlave. Už menej ľudí zaujíma v mnohých knihách/filmoch prítomnosť Boha, ten sa v nich spomína iba okrajovo alebo vôbec. Akoby postava diabla bola často iba vytrhnutá z kontextu a je to len ďalšia z mnohých hororových postáv. Nakoniec mi ale knihu odporučila sestra a tak som sa do nej začítala. Zaujalo ma, že kniha nie je iba horor, ale aj svedectvo o neustálej Božej láske a ochrane. Tiež to, ako dvojica hlavných postáv spolu žila - žena bola stále po boku svojho manžela a neopustila ho. Všetko znie až neuveriteľne, veď ich život sa zmenil iba na očividný aktívny boj so Zlým, manželia sa modlili doma a zároveň chodili na rôzne stretnutia s exorcistami, vedeli, že jediný, kto ich z toho dostane, je Boh. Bolo to ako dlhodobá každodenná liečba agresívnej choroby, ktorá vás chce zničiť do poslednej bunky tela. Pritom vlastne každý z nás je denne vystavený útokom Zlého a jeho "pracovníkov" a možno si to ani tak neuvedomujeme, pretože sa necítime uväznení tak ako Francesco. Malo by nám to pripomenúť, že Zlý urobí všetko preto, aby nás vytrhol Bohu, pretože má už len málo času.

Pomohla vám táto recenzia?

Posadnutý diablom
Posadnutý diablom
7,57 €
vypredané
J
Jana (18)

14. decembra 2015

Veľmi pútavo písaná kniha o záležitostiach, ktoré zaujímajú snáď každého človeka. Čo nás čaká po smrti? Dôveryhodnosti príbehu nahráva fakt, že sa jedná o výpoveď malého dieťaťa. Dieťa v takom útlom veku nemôže byť študované ani sčítané a napriek tomu rozpráva o veciach, ktoré sa snažia pochopiť aj dospelí. Čo sa týka filmu, nevidela som ho úplne celý, ale s knihou sa porovnať zďaleka nedá a považujem ho za dosť slabý odvar knihy, akoby bolo všetko podané iba v slabých náznakoch a nič nebolo povedané naplno a jasne. Film tak vo mne nechal skôr pocit rozčarovania a zmätenia.

Pomohla vám táto recenzia?

Nebo nie je výmysel
Nebo nie je výmysel
9,27 €
skladom
J
Jana (18)

9. novembra 2015

Rozmýšľala som nad týmto väčším formátom alebo menším, ktorý by bol praktickejší do kabelky :) nakoniec som sa rozhodla pre toto spracovanie, pretože písmenka sú podstatne väčšie a papier pevnejší. výhodou sú aj poznámky pod čiarou, ktoré zaberajú niekedy až polovicu strany. prišlo mi to praktickejšie ako keď sú poznámky k textu až na konci knihy. myslím, že toto spracovanie ocenia určite ľudia, ktorí čítajú Sväté Písmo napríklad na cestách alebo aj tí, ktorých oči by sa pri malých písmenkách rýchlo unavili :)

Pomohla vám táto recenzia?

J
Jana (18)

14. septembera 2015

Túto knižku som si kúpila náhodou od jednej panej, ktorá k nám do práce chodí predávať náboženské knihy. Predtým som si u nej nikdy nič nekúpila, lebo som zistila, že predáva knihy adventistov a tak som sa nezaujímala o ďalšie knihy, ktoré mala so sebou. Dnes už človek pri kúpe kníh zisťuje, kto knihu napísal či vydal, pretože v ponuke je množstvo kníh s rôznymi názormi a postojmi a človek sa tak môže nechať ovplyvniť myšlienkami, ktoré nekorešpondujú s postojmi jeho cirkvi. Aj keď som sa nestotožnila so všetkými predstavami autora, tak bola v mnohom zaujímavá. Prečítala som ju na jedno posedenie a určite sa k nej ešte vrátim.

Pomohla vám táto recenzia?

Bůh před soudem
Bůh před soudem
5,44 €
vypredané
J
Jana (18)

14. septembera 2015

Tento spevník som si už dlhšie chcela kúpiť, páčilo sa mi, že je notovaný. Pôvodný spevník, ktorý som používala bol už veľmi starý, bola to pamiatka na moju tetu, no mnohé v súčasnosti spievané piesne v ňom chýbali. Čo sa týka väzby a materiálu, je pevný a dobre vypracovaný. Zatiaľ ho používam krátky čas a preto som z neho v kostole spievala iba pár piesní, no snáď v každej z nich bol oproti textu spievanému v kostole rozdiel. Takisto aj v nicejsko-carihradskom vyznaní viery je rozdiel, napríklad v časti "Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi". Tieto rozdiely nie sú až také veľké a tak je to skôr iba môj postreh. Inak som so spevníkom spokojná, noty k pesničkám sú veľmi praktické :)

Pomohla vám táto recenzia?

J
Jana (18)

13. novembra 2014

overený nákup

Úžasné čítanie. Musím priznať, že knihu som začala čítať iba včera a tak sa mi ju ešte nepodarilo dočítať, no musela som si ju zobrať aj do práce a čítať ďalej. Je to niečo neuveriteľné - vôbec som netušila, že niečo také ako táto kniha existuje. Je to prvá kniha z desiatich. Začína sa opisom udalostí, ktoré predchádzali počatiu Panny Márie, jej počatie, tehotenstvo jej matky Anny, narodenie Panny Márie a jej zasvätenie Bohu. Teraz čítam časť, kde má Panna Mária 12 rokov. Z jednotlivých stránok vychádza toľko lásky a nehy, že mi to tlačí slzy do očí. Nádherná kniha, teším sa na pokračovanie deja. Odporúčam.

Pomohla vám táto recenzia?

J
Jana (18)

13. novembra 2014

overený nákup

Knižku som si plánovala kúpiť už dávnejšie, no nakoniec som si ju kúpila teraz - po zhliadnutí filmu o pátrovi Piovi. Kniha v sebe obsahuje mnoho listov, ktoré písal priamo páter, no aj listy ďalších jeho súčasníkov, či výpovede svedkov. Osobnosť pátra Pia ma veľmi oslovila, najmä sila s akou znášal utrpenie od diabla, jeho skromnosť, oddanosť Bohu, odvaha a ľudskosť. Svoje trápenia si nechával pre seba a vypovedal o nich, iba keď musel - z poslušnosti. Páter Pio zachránil z rúk diabla množstvo duší a pomohol mnohým ľuďom nasmerovať sa na správnu cestu, kým majú ešte čas napraviť svoje činy.

Pomohla vám táto recenzia?

J
Jana (18)

11. novembra 2014

overený nákup

Knižočka mi pomáha intenzívnejšie a vernejšie rozmýšľať o utrpení Pána Ježiša. Vypĺňa mnohé medzery, ktoré som mala vo vlastných predstavách a od jej prečítania mám pocit, akoby k ukrižovaniu nedošlo pred 2000 rokmi, ale iba v nedávnej dobe. Veľmi na mňa zapôsobili slová, ktoré povedal Pán Ježiš, keď prvý raz spadol pod krížom. Súčasníci tejto udalosti boli ľudia ako my - nie je to vzdialený príbeh, ktorý sa stal kedysi za siedmimi horami, naopak, je to stále aktuálne a je to tu.

Pomohla vám táto recenzia?

J
Jana (18)

11. novembra 2014

overený nákup

Vždy ma mrzí, ak niekto z mojich známych popiera existenciu diabla. Táto knižočka je určite nevtieravým, zato verím, že účinným pomocníkom (nielen) pre ľudí, ktorí si neuvedomujú silu a prefíkanosť diabla a zlo vo svete pripisujú iba činom ľudí. Treba si však uvedomiť, že obyčajný človek sám od seba by nikdy nebol schopný toľkého zla a nezískal taký silný vplyv na chod veci vo svete, keby sa nespolčoval s diablom.

Pomohla vám táto recenzia?

Berme ďábla vážně
Berme ďábla vážně
1,70 €
vypredané
1
2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Poštovné zadarmo nad 39 €

Zákazníci nám píšu:

Viac hodnotení

Príjemný dobrý deň, dnes mi prišla moja objednávka, veľmi pekne ďakujem za jej skoré vybavenie a váš príjemný prístup. Prajem vám všetko dobré, veľmi rada sa opäť na vás obrátim.

Michaela

99 % zákazníkov <br/> nás odporúča

99 % zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

Možnosti platby

heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie