Recenzie: Zlata • Zachej.sk
Recenzie: Zlata

Recenzie:

Z
Zlata (16)

8. júna 2016

overený nákup

Táto kniha je písaná v prvom rade ako osveta pre kňazov a veriacich. To s čím sa nezoznámime v kostole (lebo už je nemoderné hovoriť veriacim o duchovnom zle a satanovi? ) a s čím si nevieme rady, lebo keď pozeráme filmové príbehy o exorcistoch a čítame knihy od G. Amortha a E. Vellu, myslíme si, že v prípadoch keď zlý duch vkročí do nášho života, musí osoba prežiť bolestné vyháňanie diabla. V tejto knihe sa však stretávame s poznaním, že to nie je 100% nevyhnutné a pomoc nájdeme aj v osobitných modlitbách za oslobodenie a prosbách, ktoré autor vysvetľuje. Celý proces môže prebehnúť jemne a bez silných citových rozrušení, kde autor upozorňuje a vysvetľuje základné kľúče viery na získanie slobody -pokánie, viera, odpustenie, zrieknutie, vzopretie sa nepriateľovi a Otcovo požehnanie. Samozrejme, že oslobodenie ide ruka v ruke veriaci a kňaz. V okrem vysvetlení oslobodenia od zlého , postavených na Novom zákone, spoznáme základné vedomosti o pôsobení zlého ducha. Citujem z knihy: " Ak nemáme túžbu oslobodiť sa alebo sa uzatvárame do postoja neodpustenia, neoľutovaného hriechu alebo lží, potom bude zlý duch odolávať príkazu odísť, hoci ho dostal v Ježišovom mene." V texte som spoznala viacero vecí, ktoré v mojom duchovnom živote nemám "vysporiadané" a v konečnom dôsledku ma môžu ohroziť , aj také ktoré sa denne nevedomky opakujú a tiež môžu otvoriť dvere zlému.

Pomohla vám táto recenzia?

Vzoprite sa diablovi
Vzoprite sa diablovi
5,87 €
vypredané
Z
Zlata (16)

8. júna 2016

overený nákup

Táto kniha nie je pre tých, čo očakávajú opis konkrétnych udalostí posledných dní. Z textu je ťažko vyčítať, čo by sa malo v tých dňoch stať, už konkrétnejšie od toho je Zjavenie sv. Jána. Obsahom knihy sú farbisté opisy vízií , snov a zjavení kde je ťažko určiť ktorej dobe sa dajú pripísať. Čo však je ma prekvapilo je veľkosť utrpenia, ktoré táto duša na seba zobrala aby ho obetovala sa svet a spojila s Ježišovým utrpením, pričom dnešný človek nechce trpieť ani za seba. Z knihy som získala poznanie o hodnote obety vlastných denných krížov a ich zásluh v budúcom živote.

Pomohla vám táto recenzia?

Z
Zlata (16)

8. júna 2016

overený nákup

Knihy tohto charakteru som začala čítať, keď som V Medžugorí na púti zažila prvý krát prejavy posadnutej osoby. Chcela som získať z kníh skúsenosť, ako sa týmto "veciam" vyhnúť, ako spoznať a rozlišovať v mojom okolí, či ide o hrozbu zlého alebo len o nejaké psychické problémy. Aj napriek štúdiu viacerých kníh to dodnes neviem posúdiť, ale aspoň sa snažím vyhýbať nástrahám , ktoré skúsení exorcisti uvádzajú vo svojich príbehoch a odporúčaniach. Kto chce poznať bližšie túto problematiku, autora G. Amortha môžem len doporučiť ako aj všetky jeho knihy na túto tému.

Pomohla vám táto recenzia?

Spomienky exorcistu
Spomienky exorcistu
7,92 €
vypredané
Z
Zlata (16)

8. júna 2016

overený nákup

Otca Kuffu môžem čítať spredu aj zozadu, nikdy sa neomrzí, mám napočúvané aj jeho prednášky na rôzne témy, jeho slová sú také vždy také výstižné ako podobenstvá v evanjeliu, oslovuje tým, že si nič nevymýšľa a jeho posolstvá sú vždy o živote, láske, viere a nádeji.

Pomohla vám táto recenzia?

Kazateľnica život
Kazateľnica život
4,17 €
vypredané
Z
Zlata (16)

8. júna 2016

overený nákup

Myslím , že výborná, ale viac zameraná na mužské potreby a názory a postoje muža, k tejto téme vrelo doporučujem aj knihu v češtine Je to vubec možné? od MUDr. Ed Wheat a Gloria Okes Perkins

Pomohla vám táto recenzia?

Z
Zlata (16)

27. apríla 2014

Halíkovská 5-hviezdičková kniha s témami o hlavných náboženstvách sveta a o pohľade kresťana do ich vnútorného života. Sveta judaizmu, budhizmu, hinduizmu, moslimov, postrehy o sektách. Ako prežívajú a slávia narodenie, krst, smrť, ich dôležité obrady a nakoniec myšlienky o ich vzájomnom spolunažívaní, dialógu, spolužitia náboženstva s vedou a zneužívanie náboženstva fanatizmom. V kapitole "Násilí ,nebo dialog" ponúka cestu k hľadaniu vlastných obmedzení a hľadaniu možností hájiť svoje vlastné hodnoty. Najprv bol natočený v televízny seriál a následne vznikla aj knižná podoba.

Pomohla vám táto recenzia?

Prolínání světů
Prolínání světů
15,01 €
vypredané
Z
Zlata (16)

27. apríla 2014

Kto chce čítať inšpiratívne texty a vysvetlenia základných tém evanjelií vztiahnutých na situácie dnešnej doby, to je tá pravá kniha. Ospravedlňujem sa že všetky moje recenzie sú 5-hviezdičkové, ale väčšinou kupujem knihy mojich obľúbených autorov a otec Halík patrí medzi nich. Kniha je súborom príhovorov o. Halíka pri rôznych životných situáciách (svadba, krst, pohreb p. Olgy Havlovej) ale aj kázní v bežnom cirkevnom roku.

Pomohla vám táto recenzia?

Oslovit Zachea
Oslovit Zachea
14,66 €
vypredané
Z
Zlata (16)

27. apríla 2014

Pretože sa k kostoloch skoro vôbec nehovorí o tejto téme, hoci niekto spočítal, koľko krát je satan spomenutý v Novom zákone, hľadám informácie v knihách. Autor E. Vella je excelentný svojim prístupom k tejto téme, ale aj ak siahnete na iné jeho knihy, nebudete ľutovať. Tu podáva základné informácie o zle, ako sa prejavuje, o jeho histórii v ľudských dejinách a cirkvi a v Evanjeliách. Najdôležitejším odkazom knihy je ako na zlom zvíťaziť a ako sa brániť v každodennom živote.

Pomohla vám táto recenzia?

O Satanovi
O Satanovi
7,90 €
vypredané
Z
Zlata (16)

27. apríla 2014

Kniha hovorí o francúzskom chlapcovi z vidieka 18. storočia, o jeho rodičoch a detstve na sedliackom dvore. Opisuje ťažký život sedliakov v čase francúzskej revolúcie, prenasledovanie cirkvi a túžbu malého chlapca Jána po Bohu. Krásna je kapitola ako malý Ján stál na stoličke a kázal súrodencom o Bohu :-))). Prekážky na ceste ku kňazstvu a problémy s latinčinou, nútený nástup na vojnu a prepustenie zo seminára kvôli latine a tŕnistá cesta plná pokory k jeho kňazstvu.Od polovice knihy sú už príbehy z jeho účinkovania v Arse , príbehy jeho lásky a oddanosti veriacim, pôstu, modlitby a pokory, ktoré obracali aj najhorších zhýralcov a pyšnú šľachtu. Celá kniha sa dá čítať ľahko ako filmový príbeh.

Pomohla vám táto recenzia?

Farár z Arsu
Farár z Arsu
6,21 €
vypredané
Z
Zlata (16)

17. apríla 2014

Nečítať, kto sa bojí pozrieť do svojho svedomia....vybraté state z nového zákona konfrontované s našou pohodlnosťou, ľahostajnosťou, kalkuláciami zisku a spoliehaním sa na seba a ukazovaním modernosti, odvahy, odovzdania, pokory Ježišových učeníkov .... Z knihy o betlehemskej hviezde: "Neviem sa už strácať v snívaní o hviezde mudrcov....Boh pripravoval vyvolený národ štyritisíc rokov. Zahŕňal ho pozornosťou. Posielal mu prorokov.....A keď Kristus prišiel, prví sa mu slávnostne a oficiálne prišli pokloniť ľudia cudzí, pohania. Aby so to isté nestalo raz aj nám, priveľmi rozmaznávanými milosťou a Božími darmi.Raz môže k nám prísť dakto z ďalekých brehov a dopytovať sa na to Dieťa. A my sa budeme musieť s hanbou priznať, že sme ho skutočne nikdy nestretli a v tej maštali sme vôbec neboli."

Pomohla vám táto recenzia?

Nepohodlné evanjeliá
Nepohodlné evanjeliá
3,55 €
vypredané
1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Poštovné zadarmo nad 39 €

Zákazníci nám píšu:

Viac hodnotení
user avatar

Určite Vás budem odporúčať. Mala som veľmi dobrý pocit z nakupovania. Potešila ma tiež informácia o prijatí objednávky, jej vybavení a dobe doručenia. Tovar bol veľmi pekne zabalený.

Alena

99 % zákazníkov <br/> nás odporúča

99 % zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie