Recenzie: Silvia • Zachej.sk
Recenzie: Silvia

Recenzie: Silvia

Spočítaj hviezdy

Spočítaj hviezdy

Lois Lowryová

-15%

8,42 €

5,0
S
Silvia (10)

20. januára 2020

Holokaust. Milióny ľudských životov, ktoré vyhasli kvôli zvrátenej ideológií. Tragédia ľudstva, ktorá sa stala námetom pre mnohé knihy. V kníhkupectvách nachádzame celé oddelenia venované týmto príbehom. Kniha Spočítaj hviezdy spomedzi nich vyčnieva. Je jedinečná tým, že rozprávačom je malé dievčatko, ktoré si čitateľa získa svojou odvahou a rozumnosťou. Pokiaľ patríte medzi ľudí, ktorí nezvládajú čítať o neľudských činoch, ktoré sa v tých časoch diali, autorka napísala túto knihu práve pre vás. Čitateľ je v nej ušetrený od bolestivých opisov holokaustu a napriek tomu nestráca na vážnosti. Myslím si tiež, že táto knižka je vhodná aj pre deti v tínedžerskom veku, najmä preto, lebo dej nie je desivý, ale za to veľmi historicky poučný, a pobáda k zamysleniu. Nedočkavcov poteší tiež to, že ide o pomerne útlu knižku.

Výnimočná krása

Výnimočná krása

Tamera Alexanderová

-15%

11,48 €

2,0
S
Silvia (10)

16. januára 2020

"Neurazí ale ani neohúri", to by bol názov kategórie, do ktorej by som zaradila túto knihu. Má všetko, čo očakávame od historického románu: odvážnu nekonvenčnú ženskú hrdinku so svojimi snami i ťažkosťami, pohľadného mladého muža, ktorý si nesie svoje tajomstvo, lovestory (ktorá ale na môj vkus nie je veľmi zamotaná), bohaté panské sídlo a dobový slang. Dej je však príliš ťahavý, len s minimálnym spádom, bez neočakávaných zvratov, ale zato s kopou predpokladaných udalostí.

Tichá guvernantka

Tichá guvernantka

Julie Klassenová

-15%

13,52 €

5,0
S
Silvia (10)

16. januára 2020

Všetky poznáme tie chvíle, keď máme náladu uvariť si horúci čaj, zabaliť sa do deky a nerušene vo svojej hlave utiecť niekde ďaleko. Týmto "transportným portálom" sú často práve historické romány. Ich častým údelom je však slabá zápletka a očakávaný koniec (i keď väčšinou sme spokojní, že to dopadlo presne tak, ako sme predpokladali). To však nie je prípad tejto knihy. Hneď úvodné strany autorka začne nečakane a udržiava nás v napätí až do konca knihy. Čoraz viac otázok, na ktoré čitateľ hľadá odpovede, to je to, čo vás donúti tento titul doslova zhltnúť.

Krotitelia displejov

Krotitelia displejov

Slávka Kubíková

-15%

13,52 €

5,0
S
Silvia (10)

16. januára 2020

Na obálke knihy stojí: Ako vychovať deti, aby zvládli digitálny svet? Nejde však iba o literatúru, ktorá je určená rodičom, ale každému, kto vlastní smartfón, tablet alebo má účet na sociálnej sieti. Pokiaľ veríme starému známemu: "Treba začať od seba," tak vezmime, čítajme a analyzujme naše pohnútky, prečo sa denne dotkneme mobilu 2 617x. Nie je to kniha plná apokalyptických zvestí o internete, ale naopak štúdií, vyjadrení odborníkov a tiež zdravého sedliackeho rozumu. To všetko obalené v príjemnom a pútavom spôsobe, akým autorka píše. Často sa stáva, že pokračovanie úspešných titulov nedosahuje úroveň toho prvého. V tomto prípade autorka nesklamala a nepoľavila z kvality.

Odlúčení

Odlúčení

Lynn Austinová

-15%

8,42 €

4,5
S
Silvia (10)

28. decembra 2016

Dej knihy Odlúčení je vsadený do čias druhej svetovej vojny a zaujímavo na mňa pôsobilo jeho vysunutie mimo Európy, preto kniha nepôsobí ako učebnica dejepisu, ktorá do svojho centra postavila boje a politiku. Ide skôr o osudy rodín, ktoré vojna poznačila a naoko rozbila. Autorka však nezahodila možnosť a predstavila čitateľom i problematiku holokaustu v Maďarsku. Je to príbeh o hľadaní cesty k sebe navzájom. I keď kniha nemá takmer nijaké prekvapivé obraty, a koniec je predvídateľný, psychológia detských sŕdc, ktoré autorka vykreslila nedovolí čitateľovi odložiť túto knihu bez dokončenia niekde do poličky.

Most do prístavu

Most do prístavu

Francine Riversová

-15%

10,97 €

4,8
S
Silvia (10)

28. decembra 2016

Ďalšia z kníh spod pera Francise Riversovej, v ktorej ukázala to, čo nikto z čitateľov nepopiera, a to, že je naozaj majsterkou svojho remesla. Príbeh o spálených mostoch, ktoré pomohol znova vybudovať Boh, plynie nerušene, s vierohodným vykresleným pocitov postáv. Autorka vtiahla čitateľa do príbehu v priebehu chvíľky. Povedala by som, že je to kniha, ktorá má všetko, čo potrebuje žena na strávenie dlhého zimného večera , ak chce relaxovať čítaním. Napriek tomu sa neviem zbaviť pocitu, že príbeh je až príliš podobný autorkinej ďalšej knihe Vykúpená láska a preto je dej ľahko predvídateľný a máločo v ňom čitateľa prekvapí.

Milovanej Princeznej

Milovanej Princeznej

Sheri Rose Shepherd

-15%

8,42 €

4,9
S
verified
Silvia (10)

27. augusta 2014

Áno, všetky sme princezné. A myslím si, že táto knižka otvorí oči a pomôže pochopiť túto pravdu naozaj každej.

Život napriek mojej vôli

Život napriek mojej vôli

Kristen Jane Andersonová; Tricia Goyerová

-15%

5,87 €

5,0
S
Silvia (10)

16. apríla 2013

Knihu som čítala pred istým časom a myslím si, že môže osloviť aj ľudí, ktorí si myslia, že sa ich táto téma netýka. Keď nič iné, donúti nás zamyslieť sa, na chvíľku sa zastaviť a položiť si otázku: Nie je aj v mojom okolí niekto taký? Niekto kto potrebuje aby som si ho všimol a pomohol mu?...

Vykúpená láska

Vykúpená láska

Francine Riversová

-15%

12,67 €

4,9
S
Silvia (10)

16. apríla 2013

Na obálke knihy si v pravom hornom rohu autorka kladie otázku: Môže Božia láska zachrániť každého? Príbeh Angely, ktorej srdce sa zdá absolútne zatvrdnuté a Michaela, ktorí ju miluje úprimnou ľudskou láskou je odpoveďou na otázku. bez Boha by sa im nikdy nepodarilo nájsť si cestu k sebe.Úprimne, pri tejto knihe som si začala viac uvedomovať, že Boh ma naozaj miluje .

Lýdia - Obchodníčka s purpurom

Lýdia - Obchodníčka s purpurom

Josef F. Spiegel

-15%

6,38 €

4,6
S
Silvia (10)

16. apríla 2013

Ak si kladiete otázku, či túto knihu kúpiť, tak moja rada by znela jednoducho: áno! Nielen milovníci histórie si prídu na svoje, ale aj ľudia,ktorí chcú pochopiť, alebo len bližšie spoznať život rannej Cirkvi. Práve príbeh mladej otrokyne Evodie (pre svoj pôvod nazývanej Lýdia) vám priblíži hľadanie pravého a milujúceho Boha v tedy pohanskom svete. Odporúčam všetkým. :)

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Poštovné zadarmo nad 39 €

Zákazníci nám píšu:

Viac hodnotení
user avatar

To som nepochopila... jeden deň urobíte objednávku, vyplatíte, a druhý deň klope poštár s balíčkom :-) super, odporúčam.

Tinka

99 % zákazníkov <br/> nás odporúča

99 % zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2023 Zachej.sk