Knihy o misiách

Knihy o misiách

(30 produktov)

Pod pojmom misie si väčšina ľudí predstaví rehoľníka/čku, obklopeného množstvo chudobných, bosých de...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
S radosťou na ceste
S radosťou na ceste

Ingrid Trobischová

Naša rodina ide do sveta. Ak sa chcete dozvedieť niečo o misijnej práci farárov, lekárov a zdravotných sestier, nahliadnuť do ich súkromia a popritom spoznať život Afriky, potom je táto knižky pre vás tá pravá. Kniha je pútavým prerozprávaním skutočného príbehu jednej všednej rodiny a jej nevšedného poslania.

Vypredané

3,01 €

Pri základoch obnovy
Pri základoch obnovy

Ján Pavol II.

Vypredané

3,86 €

Františkáni bez hraníc
Františkáni bez hraníc

Vincenzo Brocanelli

Misie menších bratov vo svete. Rád menších bratov je „kontemplatívne bratstvo v misii“, pretože Pán nás všetkých povolal, aby sme žili z Boha, svedčili o ňom a ohlasovali ho druhým. Menší bratia sú misionári svojím povolaním: nie sú tu sami pre seba, ale pre druhých. Misia pre františkána predstavuje dôvod jeho existencie, tvorí jeho základnú identitu, jeho spôsob prežívania evanjelia. Plnofarebná pútavá kniha s množstvom fotografií.

Vypredané

7,76 €

Pašerákem ve službách nejvyššího
Pašerákem ve službách nejvyššího

John Sherrill

Příběh holandského misionáře, který v dobách železné opony neohroženě pašoval duchovní literaturu do komunistických zemí. Příběh holandského misionáře, který pašoval Bible do zemí za "železnou oponou". Na těchto cestách často zažil zázračné vedení a ochranu, zejména na hraničních přechodech. Jeho aktivita se posléze rozšířila na Čínu, Vietnam a další oblasti Asie. Bratr Andrew také brzy začal s návštěvami Afriky, Kuby, Střední a Jižní Ameriky. Počet zemí, kde takto podporoval křesťany, nakonec přesáhl číslo šedesát. A tak se z původně malé holandské misie bratra Andrewa v průběhu let stala mezinárodní organizace nazvaná Open Doors s kancelářemi ve dvaceti zemích světa a dvěma sty pracovníky na plný úvazek. Kniha Pašerákem ve službách Nejvyššího, která popisuje začátky služby bratra Andrewa, byla poprvé vydána v roce 1967. Od té doby byla přeložena do více než třiceti jazyků a počet výtisků těchto vydání přesáhl deset milionů.

Vypredané

10,28 €

Andrej Šoltýs
Andrej Šoltýs

Vladimír Chrobák

Misionár v Brazílii - Mato Grosso. Mato Grosso, brazílsky štát v srdci juhoamerického kontinentu, je známy krištáľovo čistou vodou v riekach, hustými dažďovými pralesmi, veľkolepým komplexom jaskýň a nerastným bohatstvom. Uprostred tejto divočiny sa začiatkom 20. storočia prvýkrát stretli pôvodní obyvatelia s bielymi dobyvateľmi. Saleziánsky kňaz Andrej Šoltýs však patril k tým, ktorí sa snažili dobyť srdcia týchto brazílskych indiánov.

Vypredané

4,03 €

Momentky ze života Matky Terezy
Momentky ze života Matky Terezy

Leo Maasburg

Život Matky Terezy nám často znie ako legenda. Albánske dievča, ktoré sa stalo misionárkou v Indii a bolo anjelom chudobných. Nie len kresťania, ale aj hinduisti, moslimovia a neveriaci zbožňovali túto ženy, ocenenú v roku 1979 Nobelovou cenou za mier a považovali ju za svätú. Zo špinavých kútov Kalkaty vydávala svedectvo kresťanskej charity celému svetu.Autor knihy Momentky ze života Matky Terezy, Leo Maasburg tam bol: ako otec Leo pracoval mnoho rokov po boku Matky Terezy ako kňaz, poradca, prekladateľ a spolucestujúci. Jeho dielo je zhrnutím nádherných a povzbudzujúcich príbehov, zázrakov a svedectiev, ktoré zažil po boku Matky Terezy a je posolstvom nádeje aj pre našu dobu.Kniha vyšla ja v slovenskom jazyku: Matka Tereza: Neobyčajné príbehy (2015).

Vypredané

10,67 €

John Hyde - Apoštol modlitby
John Hyde - Apoštol modlitby

Francis McGaw

Mladý misionář v Indii se rozhodl opravdu hledat Boží tvář – a Bůh skrze jeho modlitby změnil osudy tisíců lidí. Svědectví o síle přímluvné modlitby z konce 19. století je mocnou inspirací a povzbuzením i dnes.

Vypredané

2,91 €

Byzantské misie
Byzantské misie

Sergej A. Ivanov

aneb Je možné udělat z „barbara“ křesťana?. Publikace se věnuje dějinám misií během celé tisícileté existence Byzantské říše. Přináší rovněž odpovědi na mnoho dosud nezodpovězených otázek, mj. jaké byly největší úspěchy byzantských misií, co mělo společného byzantské misijní úsilí v evropských zemích, v Chazárii, na severním Kavkaze, v Persii, Arábii, Súdánu či Etiopii, ale také proč se ani jeden dobový byzantský pramen nezmiňuje o působení věrozvěstů Konstantina - Cyrila a Metoděje na Moravě.Kulturněhistorická analýza autora směřuje především k pochopení toho, jak samotní byzantští Řekové chápali sami sebe a okolní svět a mohl-li se v jejich očích „barbar“ vůbec stát křesťanem.

Vypredané

13,77 €

Život svatého poustevníka Vintíře
Život svatého poustevníka Vintíře

Jiří David

Překlad starodávné legendy z latiny o poustevníku prvních přemyslovských časů, od jezuitského misionáře sedmnáctého století, nás zve do tmavých lesů Českého království.

Vypredané

3,59 €

Jak slovo na Velkou Moravu přišlo
Jak slovo na Velkou Moravu přišlo

Česlava Talafantová

Kniha poutavě přibližuje putování soluňských bratří Cyrila a Metoděje a jejich misie na Moravu. "Stáli na začátku naší kultury, písemnictví a literatury, dokonce i zákonů. Patřili k největším učencům, přesto nezůstali na univerzitě. Mohli mít teplá místa u císaře, oni šli raději na Velkou Moravu, kde je čekaly trampoty primitivního života a útoky nepřátel. Protože se nelekli, položili základy křesťanské kultury slovanských zemí. Nehledali výhody, ani úspěchy. Hledali Boží slávu a chtěli přivést mnoho lidí do nebe, po kterém sami toužili. Po jejich smrti zvítězili odpůrci, kteří rozehnali jejich žáky. Po tisíci letech však papež zavedl jejich svátek na celém světě a prohlásil je za patrony Evropy. Dnes se o nich píší knihy a točí filmy. Děláme-li, co chce Bůh, vstupujeme do věčnosti a máme jistou účast na jeho vítězství a slávě. Začtěte se do knížky, která vás vtáhne do úžasného dobrodružství." (z předmluvy arcibiskupa Jana Graubnera)Kniha vychází k 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje (rok 2013).

Vypredané

6,21 €

Tři šálky čaje
Tři šálky čaje

Greg Mortenson; David Oliver Relin

Jeden muž staví cestu k míru… kámen za kamenem, školu za školou. Mortensonův příběh protkaný dramatickými momenty, romantikou a dobrými skutky, nám připomíná moc myšlenky dobra a sílu obsaženou v rozhodnutí jednotlivce vytrvat ve své práci tváří v tvář obrovským překážkám. V roce 1993 se horolezec Greg Mortenson ocitl po neúspěšném pokusu zdolat vrchol K2 na chudém pákistánském venkově v pohoří Karakoram. Dobrosrdečnost místních obyvatel ho dojala natolik, že přislíbil vrátit se zpět a postavit zde školu.Tři šálky čaje je příběh o tomto slibu a neuvěřitelných výsledcích, kterých se podařilo dosáhnout. Za více než deset let postavil Mortenson na tomto nebezpečném území, kde se zrodil Tálibán, ne jednu ale pětapadesát škol, navštěvovaných převážně dívkami. Jeho příběh plný ohromující odvahy se stal testamentem síly lidskosti.

Vypredané

9,60 €

Vlastný život. Testament
Vlastný život. Testament

Rajmund Lullus

Autobiografia Rajmunda Lulla. Zasiahnutý zjavením Ježiša Krista sa rozhodol zanechať manželku, deti a venovať sa misiám, hlavne medzi arabmi. Nebol to útek pred rodinnými povinnosťami. Bolo to nasledovanie výzvy Ježiša, ktorú pochopil ako svoje povolanie. Sprvoti ho ešte veľmi nechápal, ale ako sa mu postupne zjasňovala jeho úloha, celkom sa jej uchopil...

Vypredané

7,66 €

Inuk znamená člověk
Inuk znamená člověk

Roger Buliard

Deset let misionářem mezi Eskymáky. Sugestivní a autentický dokument o zanikajícím světě obyvatel dálného severu na pozadí heroických dějin jejich evangelizace - taková je kniha Na hřbetu země. Její autor francouzský misionář Roger Buliard drsný život Eskymáků nejen popisuje, ale přímo ho s obyvateli Arktidy za svého dlouhého pobytu na nejodlehlejším kanadském severu prožívá. Jen tak mohl přinést nezkreslené a strhující svědectví o zvycích a rituálech Eskymáků ve 30. letech 20. století. Čtenář nahlédne do dnes již zaniklého světa loveckých výprav a boje s nezkrotnou přírodou.

Vypredané

5,62 €

Misia - Láska
Misia - Láska

Ilustrovaná brožúra publikuje životy, diela a pôsobenia Svätého Vincenta de Paul a Lujzy de Marillac.

Vypredané

4,66 €

Paulína Jaricotová
Paulína Jaricotová

Viktor Jakubov

Francúzka Paulína Jaricotová, ktorá žila na prelome 18. a 19. storočia, je zakladateľkou najväčšieho hnutia, ktoré pomáha misiám. Jej dielo je také veľké, že ho Cirkev povýšila na pápežské a dnes je známe pod názvom Pápežské misijné diela. Ako mladá deva mala videnie o dvoch lampách, čo ju viedlo k horlivosti šíriť vieru vo vlastnej krajine, zdevastovanej Francúzskou revolúciou, ale aj v misiách. Táto jej iniciatíva viedla k založeniu Diela šírenia viery. Krátko po tomto diele založila Spoločnosť živého ruženca. Vytvorila krúžky, malé spoločenstvá, ktoré sa rozrastali a zakladali nové skupiny. Tvorivé nadanie ju viedlo i k ďalším iniciatívam, ktorými chcela pomôcť chudobným a priblížiť každému človeku Boha. Brožúrka približuje jej životný osud i inšpirácie na misijné poslanie každého z nás, litánie k Paulíne Jaricotovej, ako aj modlitby, ktoré napísala, či modlitby za misionárov.Ukážka z knihy Inšpirácie zo života Paulíny JaricotovejV Paulíninom živote a v jej svedectve vynikajú tri aspekty, ktoré môžu slúžiť ako inšpirácia pre misijné poslanie každého z nás a ktoré sa dajú preniesť aj do nášho každodenného života.Každodenný misijný záväzokPaulína si pre misie nevyčlenila len zopár momentov, stali sa jej každodennou záležitosťou. Skupinky zamestnancov v ich rodinnej továrni na hodváb prisľúbili každodennú modlitbu a prinášanie pravidelných obetí za misie. Každý deň môžeme ponúknuť modlitbu za tých, ktorí slúžia v misijných cirkvách po celom svete, ako aj za chudobných a slabých, ktorí počúvajú ich posolstvo o „nádeji, ktorá zachraňuje“. Pomoc pre celý svetPaulína silno cítila, že pomoc misiám by mala byť univerzálna a že na nikoho by sa nemalo zabudnúť. A keď 3. mája 1822 oficiálne založila Dielo šírenia viery, pretrvala v ňom rovnaká vízia: modlitba a obety za celosvetové misie. Život v láskeAko mladá žena Paulína vyjadrila želanie: „Kiežby som mohla nekonečne milovať.“ Či už to bola jej práca pre misie, alebo pre chorých a chudobných, celú činnosť Paulíny Jaricotovej motivovala láska. Stredobodom misijného povolania je v skutočnosti prikázanie lásky. Naša láska by mala prúdiť do spoločnosti, presahujúc seba, a smerovať do všetkých vzdialených miest, kde sú slabí, zabudnutí a chudobní neraz opustení. To je miesto, kde má byť misionár. A to je miesto, kde prostredníctvom Pápežských misijných diel môžete byť prítomní aj vy vďaka svojim denným modlitbám a pravidelným obetám.

Vypredané

1,46 €

Vyhledám své ovce
Vyhledám své ovce

Martina Šambazova

Kniha je napsána podle skutečného příběhu české misionářky. Společně s ní procestujete a navštívíte sedm zemí, ve kterých prožila osm let na misijním poli.

Vypredané

6,31 €

Tančíme, protože neumíme létat
Tančíme, protože neumíme létat

Guy Chevreau

Od heroinu k naději: příběhy a osudy. Napínavý příběh amerického misionáře Elliotta Teppera a životní osudy mnoha bývalých narkomanů, kterým už 20 let ve Španělsku slouží. Elliott Tepper nic takového neplánoval, vše je výsledkem zvláštních životních okolností a probuzeného soucitu. Tak vznikla organizace Betel, která působí již ve dvanácti státech tří světadílů. Podle autora knihy, kanadského novináře a světoběžníka, kterého v roce 2002 v Praze jako svého přítele představil John MacFarlane, je Betel v současné době nejdynamičtějším a nejživotnějším společenstvím křesťanů, které zná.

Vypredané

9,12 €

William Carey
William Carey

Sam Wellman

"Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu strvoření." Málokdo reaguje na toto Ježíšovo poslání s takovou rozhodností jako William Carey. Narodil se roku 1761 v Anglii a krátce po své ordinaci baptistickým kazatelem odplul do Indie, kde přinesl duchovní ovoce, které je podle dnešních měřítek neuvěřitelné.

Vypredané

6,98 €

Ve stínu vycházejícího slunce
Ve stínu vycházejícího slunce

Darlene Deiblerová-Roseová

Podivuhodný příběh americké misionářky v japonském zajetí za II. světové války.

Vypredané

10,38 €

Južná Amerika, aká si?
Južná Amerika, aká si?

Ján Nemčík

Misionár v Argentíne, v blízkosti Paraguaja, Brazílie a Bolívie. Táto kniha umožňuje poznanie Južnej Ameriky z mnohých pohľadov. Dnes sa viac ako inokedy veľkému svetu Južnej Ameriky pripisuje významný podiel v celosvetovom dianí. Naozaj aj pri mnohých problémoch, najmä sociálnych, je to svet neobmedzených možností a je poznačený veľkými zmenami.O Južnej a Strednej Amerike sa pápež Ján Pavol II. vyjadril, že pre Cirkev je to kontinent nádeje. Toto vyhodnotenie nadchlo misionára, autora tejto knihy, aby svoje skúsenosti a poznatky štyridsaťtriročného pobytu v Južnej Amerike publikoval širokej verejnosti. Téma knihy je veľmi rozsiahla a ďaleko nie je vyčerpaná, no predsa každému ponúka mnoho poučného a zaujímavého.

Vypredané

6,31 €

Za misionáři Amazonie
Za misionáři Amazonie

Filip Breindl

"Na podzim 2009 jsme s P. Jiřím Šlégrem začali plánovat cestu do Guyany a Surinamu. Věděli jsme, že nejedeme na výlet, že naším cílem je zviditelnit potřeby dvou neznámých států na severovýchodě jihoamerického kontinentu, a přiblížit zejména činnost tamní církve, která přes relativně malý počet věřících vykonává velké dílo v sociální a vzdělávací oblasti nebo v pastoraci vzdálených a řídce zalidněných pralesních oblastí."

Vypredané

5,63 €

Paraguay v době jezuitských redukcí
Paraguay v době jezuitských redukcí

Pierre Francois-Xavier de Charlevoix

Mnoho jezuitů leželo na lodi těžce nemocných; prosili, aby alespoň mohli být přeneseni na pevninu. Obdrželi však výsměšnou odpověď, že je jedno, jestli umřou na vodě nebo na zemi, že na lodi alespoň nebudou potřebovat hrobníky, aby jim vyhloubili jámu.Španělský místodržitel v Buenos Aires nechal některé na břeh vyplavené mrtvoly nenápadně zahrabat, čímž roznítil nevoli všech obyvatel města. Jejich cit byl ještě více pobouřen, když byl zazděn kostel jezuitské koleje a církevní nádoby byly odneseny do bytu místodržitele. Nesouhlas s jeho chováním vyjadřovali nahlas, což on připisoval našemu podněcování. Proto zdvojnásobil stráže a oznámil nám, že jestli vstoupíme s obyvateli města v sebemenší kontakt, nechá nás pověsit na náměstí.

Vypredané

16,68 €

Čeští kněží - misináři v Nebrasce
Čeští kněží - misináři v Nebrasce

František Janoušek; Jiří Seidl; Marie Štemberková

Vypredané

6,21 €

3 z 3
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, pred 4 dňami

žiadna

userAvatar

Ľubomír, pred týždňom

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, pred týždňom

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk