Knihy o Slovensku

Knihy o Slovensku

(48 produktov)

"Slovensko mladé, rodisko moje, aj mohyla mojich kostí..." Slovensko možno rozlohou aj históriou za ...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
DVD: Marián Kuffa - Všetky moje deti
DVD: Marián Kuffa - Všetky moje deti

Ladislav Kaboš; Svatava Maria Kabošová

Príbeh skutočnej odvahy a lásky. Ústrednou postavou filmu je charizmatický farár Marián Kuffa. Vo filme ho ale divák vidí skôr v zašpinených montérkach a sleduje drámu misie do prostredia biedy a beznádeje v zabudnutých rómskych osadách. Miesto kázania sa Kuffa snaží strhnúť Rómov vlastným príkladom a ľudským záujmom.Pomáhajú mu bývalí kriminálnici a alkoholici z komunity, ktorú pred 25 rokmi založil v Žakovciach. Film šokujúcim spôsobom odkrýva problémy, s ktorými zápasí rómska komunita. Divák so zatajeným dychom sleduje dramatické mikropríbehy Rómov a sizyfovský boj Kuffu s drsnou realitou: chce, aby „jeho deti“ objavili svoje schopnosti, naučili sa nezávidieť si a pomáhať jeden druhému. Podarí sa mu to?Dokumentárny film; 90 min.; anglické titulky.

Skladom

9,50 €

Cyril Vasiľ
Cyril Vasiľ

Jozef Majchrák; Martin Hanus

Kresťan by mal byť hrdinom. Kto je najvyššie postavený Slovák vo Vatikáne a ako vidí svet okolo seba? Arcibiskup Cyril Vasiľ hovorí v knižnom rozhovore o svojom živote, o stave cirkvi na Slovensku, ale reaguje aj na aktuálne spoločenské a politické problémy doby, ako sú utečenecká kríza, konflikty na Blízkom východe či vnútrocirkevná debata o rodine, ktorú otvoril pápež František. Tento rozhovor odhaľuje Vasiľov rozmer špičkového teológa a intelektuála, ale aj kňaza, ktorý trávi veľa času na periférii Ríma s tínedžermi a často sa s nimi brodí s ruksakom v blate na skautských výletoch. Aj preto u neho nenájdete banálne cirkevnícke frázy. Naopak, vie sa s fascinujúcim rozhľadom vyjadriť k širokému spektru tém, jeho svieže formulácie vás budú provokovať aj baviť.Recenziu na knihu Cyril Vasiľ si prečítajte na stránke blog.zachej.sk

Skladom

5,72 €

Omaľovánka - Pútnické miesta Slovenska
Omaľovánka - Pútnické miesta Slovenska

Detská omaľovánka s pútnickými miestami Slovenska.

Skladom

1,16 €

Pomaly ďalej zájdeš
Pomaly ďalej zájdeš

Ján Košturiak; Miroslav Saniga

Ako menej pracovať, byť výkonnejší a mať viac radosti zo života. Je veľa kníh o úspechu, podnikaní, hľadaní rovnováhy v živote, manažmente času a zjednodušovaní života a práce. Nechceme opakovať rady, ktoré si môžete nájsť a prečítať sami. Chceme vás pozvať na cestu, ktorou prechádzame my dvaja - na ceste hľadania zmyslu a pokoja v živote, objavovania krásy v každej minúte, posilňovania toho dobrého, čo je v nás a vyhýbania sa tomu, čo nás oslabuje.Keď budete čítať túto knižku, zabudnite na svoje projekty, zoznamy úloh a termínov a skúste si predstaviť, že máte iba jeden jediný projekt - váš vlastný život...

Skladom

11,64 €

Mať tak krídla / If I Had Wings
Mať tak krídla / If I Had Wings

Madeleine Rivest

Zvesť o sexe, láske a čistote / A Message of Sex, Love and Chastity. Kanadská autorka Madeleine Rivest sa zaoberá otázkami, ktoré sa pýtajú mladí ľudia po celom svete: Prečo nemôžem mať pohlavný styk, keď sa mi zachce? Ako je to s homosexualitou? Čo je zlé na interrupciách? Prečo by som nemal piť a užívať drogy? Každý to robí. Hoci s veľkým potešením prednášala aj v iných krajinách, sústredila sa najmä na Slovensko, kde žila niekoľko rokov, a ktoré s láskou nazýva svojím druhým domovom. Jej prístup je otvorený, úprimný, priamy a vtipný. Vyniká najmä jej viditeľná láska k poslucháčom a čitateľom a jej presvedčenie, že v tejto zmätenej modernej dobe 21. storočia, orientovaného na technológie, je možné žiť šťastne ako kresťan. Táto istota pramení z jej osobnej skúsenosti. Žije v Ottawe, Ontario v Kanade.Canadian author Madeleine Rivest tackles questions young people everywhere are asking: Why can t J have sex when I want to? What about homosexuality? Whaťs wrong ivith abortion? Why shouldn't 1 drink and take drugs? Everyone does it. She has thoroughly enjoyed giving conferences in different countries, but concentrated more on Slovakia where she lived for a few years and which she lovingly calls her second home. Her approach is open, honest, direct, and humorous. She clearly, dearly loves her audiences and readers. Her personal experience has convinced her that it is possible to live a happy, Christian life in this confused, twenty-first century, techie oriented, modern world. She lives in Ottawa, Ontario, Canada.

Skladom

8,24 €

E-kniha
E-kniha: (Za)milovaná
E-kniha: (Za)milovaná

Mária Martina Marthini

Moja cesta s Cestou. (Za)milovaná – Moja cesta s Cestou je skutočný príbeh zo slovenského prostredia.Kniha je svedectvom mladej ženy, do ktorej života vstúpil Boh a prevrátil ho naruby. Či lepšie povedané, dal všetko na to správne miesto. Je to osobná spoveď, ktorá nezostáva len na povrchu.Autorka vystupuje zo svojej zóny komfortu, je autentická a miestami až mrazí svojou otvorenosťou a túžbou svedčiť o Pravde. Skryté zákutia svojho srdca prenecháva v dojímavej vydanosti Bohu, aby ich obnažil, dotkol sa ich a uzdravil.Recenzia (Za)milovaná na stránke blog.zachej.sk(Za)milovaná – Moja cesta s Cestou poteší aj ako darček.

Ihneď na stiahnutie
-15%

6,72 €

Svit kríža za mrežami
Svit kríža za mrežami

Anton Botek

Z denníka väzneného kňaza. Z denníka väzneného kňaza z komunistických lágrov a väzení. Kniha prináša silné osobné svedectvo o praktikách totalitnej moci pri prenasledovaní predstaviteľov katolíckej cirkvi i vzrušujúci pohľad za múry väzníc a táborov nútených prác na Slovensku. Dnešný čitateľ môže získať lepšiu predstavu o tom, čo sa dialo na Slovenská po komunistickom prevrate v roku 1948.

Skladom

6,31 €

Posledné kusy
Nemý mních
Nemý mních

Mária Kočanová

Historický román Nemý mních autorka zasadila do krásneho prostredia východoslovenského kraja, kde sa odohráva príbeh lásky Hedvigy Kožuchovskej a Petra Jablonovského. Pôvodné idylické priateľstvo ich rodín sa mení na krutú nenávisť, roznecovanú pýchou, neústupčivosťou a intrigami. Z cesty zla sa ťažko vracia a staré hriechy, ktoré vrhajú dlhé tiene, sa ťažko naprávajú. Úplne iný duch vládne v kartuziánskom kláštore, kam jedného dňa prichádza mladý muž, aby sa z neho stal nemý mních. Stat crux dum volvitur orbis – kríž stojí, kým svet sa krúti, znie motto kartuziánov, ktoré po ťažkom vnútornom boji prinesie pokoj aj do jeho rozorvanej a životnými bolesťami skúšanej duše. Tento román, ktorý po prvýkrát vyšiel v roku 1941, je svojím posolstvom aktuálny aj dnes, keď sa mnohé rodiny bijú o majetok, strácajú vzácny čas, energiu i peniaze a často celý život prežijú v roznecovanej nenávisti voči tým najbližším.

Skladom

16,88 €

E-kniha
E-kniha: Mengeleho dievča
E-kniha: Mengeleho dievča

Veronika Homolová Tóthová; Viola Stern Fischerová

Skutočný príbeh Slovenky, ktorá prežila štyri koncentračné tábory. „Každý večer, keď myslím na svojich drahých, ktorí už nežijú, si hovorím: Ako si to mohla prežiť? Sama neviem. Bolo to naozaj iba o šťastí a náhode.“ To sú slová Violy Fischerovej, ženy, ktorá prežila Mengeleho pokusy, štyri koncentračné tábory a nakoniec nacistom utiekla. Tá hrozná doba stvorila množstvo príbehov. Príbehov o odvahe, statočnosti, láskavosti a obetovaní sa, ale aj o zlobe, podlosti a obludnom ponižovaní iných ľudských bytostí.Príbeh Violy Fischerovej je však výnimočný. Ona totiž okrem toho, že prežila peklo táborov smrti a našla v sebe silu na riskantný útek, dokázala ešte niečo. Vďaka nej chytili brutálnu dozorkyňu z Birkenau. Po vojne sa náhodou stretla so svojou veľkou láskou. Mužom, o ktorom roky nevedela, či ešte žije. Ale nakoniec sa vydala za niekoho iného. Rytiera. Skutočného novodobého rytiera, ktorý získal toto vyznamenanie od francúzskeho prezidenta za statočnosť v boji na strane Spojencov. Viola Fischerová po rokoch zverila svoje spomienky reportérke Veronike Homolovej Tóthovej. Táto kniha zaznamenáva jej osud i osudy iných ľudí, ktoré by nemali upadnúť do zabudnutia.

Ihneď na stiahnutie
-31%

8,90 €

Posledné kusy
Kapucíni na Slovensku 1674 • 1987 • 2017
Kapucíni na Slovensku 1674 • 1987 • 2017

Ladislav Tkáčik

Z vďačnosti Bohu za 30 rokov existencie Slovenskej provincie kapucínov, zasvätenej Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, ktorá bola v roku 1987 zriadená dekrétom Generálnej kúrie, vydali bratia publikáciu s názvom Kapucíni na Slovensku 1674 • 1987 • 2017. Jej autorom je brat Ladislav Tkáčik. Bratia kapucíni sú rehoľným rádom Katolíckej cirkvi, pôsobiacim na celom svete. Ich prvý dom na terajšom území Slovenska bol založený Viedenskou kapucínskou provinciou v roku 1674, kedy prišlo do Pezinka prvých 12 bratov na pozvanie ostrihomského arcibiskupa a žiadosť nitrianskeho biskupa ako protireformačná misia. Kniha Kapucíni na Slovensku ponúka čitateľovi historický prierez činnosti tejto rehoľnej komunity na Slovensku a taktiež ho necháva nahliadnuť do spirituality a bežného života brata kapucína v kláštore.

Skladom

14,55 €

Kríž vo svetle pravdy (42)
Kríž vo svetle pravdy (42)

Ján Chryzostom Korec

Ústav dejín kresťanstva na Slovensku v spolupráci s vydavateľstvom Lúč v edícii LINEA RECTA BREVISSIMA predkladajú záujemcom stručnou, ale vedecky dokumentovanou formou menej známe, kontroverzné, zamlčované a neraz falšované historické témy a ich účelovo podmienené interpretácie, ktoré sa odrážajú na súčasnom myslení mnohých a podmieňujú spoločenské dianie v našom národe a štáte.Naším zámerom je priblížiť sa k historickej pravde. Lebo len pravda naozaj oslobodzuje.

Skladom

4,85 €

Posledné kusy
Františkánsky prínos do slovenskej kultúry
Františkánsky prínos do slovenskej kultúry

Celestín Alojz Lepáček

Výber z diela. Františkán Celestín Alojz Lepáček, ako literárny historik, svojou bádateľskou činnosťou zhromažďoval a zverejňoval diela františkánov, ktorými obohacovali slovenskú kultúru. Autorove výskumné a publikačné literárnohistorické práce výrazne obohacujú našu literárnu históriu.

Skladom

8,05 €

Posledné kusy
Európa aj v tvojich rukách - 84/2017
Európa aj v tvojich rukách - 84/2017

Branislav Škripek

Európska únia sa ocitla na križovatke. Akú úlohu v nej máme my, kresťania na Slovensku?

Skladom

1,46 €

Posledné kusy
Kosodrevie
Kosodrevie

Matej Tasler

Príbehy z Povstania. Príbehy zo Slovenského národného povstania z pera Mateja Taslera, ktorí sa angažoval v obrodnom procese evanjelickej cirkvi. Príbehy z Povstania vychádzajú ako reportážne svedectvo po vyše 40 rokoch, pri príležitosti 70. výročia SNP.

Skladom

4,85 €

E-kniha
E-kniha: Slovenské príslovia, porekadlá a úslovia
E-kniha: Slovenské príslovia, porekadlá a úslovia

Adolf Peter Záturecký

„Akoby hrach na stenu hádzal“, „Čo sa babe chcelo, to sa jej prisnilo“ či „Pýcha pred pádom chodí“. Všetci tieto príslovia poznáme, niektoré občas použijeme. Za to, že úplne nezmizli, vďačíme aj Adolfovi Petrovi Zátureckému. Stovky ich zozbieral, rozdelil podľa vlastností, na ktoré odkazujú a vydal (1896). Historické príslovia a porekadlá neprenášajú len milý závan starosvetskosti, ale aj presnú snímku mentality našich predkov.

Ihneď na stiahnutie

2,95 €

Počúvajte, páni z Bratislavy!
Počúvajte, páni z Bratislavy!

Vladimír Ledecký

Vladimír Ledecký a jeho zázračný svet hrhovského starostu. Vladimír Ledecký je starosta obce Spišský Hrhov a vo svojej zbierke fejtónov otvára svet rýdzeho slovenského východu všetkým čitateľom. Vladimíra Ledeckého pozná celý svet vďaka jeho významným výsledkom v pomoci Rómom. Svoju dedinu a problémy východu pozná hlboko a osobne a jeho zábavné, no častokrát trpko-sladké príbehy prinášajú čitateľovi poznanie, že niečo sa na tom našom Slovensku musí zmeniť.Autor prináša pohľad na problémy Rómov zblízka, hovorí o negatívnych aj pozitívnych aspektoch spolužitia s nimi a odhaľuje skryté manipulácie a podvody v systéme, ktorý nie vždy pozerá na individualitu človeka. Vladimír pristupuje k Rómom opačným spôsobom. Je presvedčený, že bez osobného vzťahu a priameho angažovania sa, je zmena priam nemožná. Kniha počúvajte, páni z bratislavy! reflektuje krízu východného Slovenska, kritizuje vládnych predstaviteľov a volá po väčšej snahe o vytvorenie pracovných podmienok a dobrej životnej úrovne pre všetky regióny.

Skladom

10,66 €

Posledné kusy
Stredoveké pramene cirkevnej hudby na Slovensku
Stredoveké pramene cirkevnej hudby na Slovensku

Eva Veselovská; Rastislav Adamko; Janka Bednáriková

Cieľom publikácie Stredoveké pramene cirkevnej hudby na Slovensku je sprístupnenie najnovších vedeckých výskumov stredovekej hudobnej kultúry z územia Slovenska. Monografia autorského kolektívu Eva Veselovská - Rastislav Adamko - Janka Bednáriková predkladá najdôležitejšie poznatky a vyhodnotenia vzácnych stredovekých rukopisov z časového obdobia od druhej polovice 9. storočia do začiatku 16. storočia. Ide o prvú reprezentatívnu publikáciu prameňov stredovekej hudobnej kultúry Slovenska. Kniha je vedeckým výstupom dlhoročných pramenných výskumov v slovenských knižničných, archívnych a muzeálnych inštitúciách v kontexte staršej literatúry a najnovších poznatkov. Spracované stredoveké pramene prezentujú fascinujúci obraz stredovekej hudobnej kultúry z územia Slovenska, ktorý bol napriek veľkým materiálnym stratám bohatý a jedinečný.

Skladom

16,98 €

Posledné kusy
Ľudový kult svätých patrónov na západnom Slovensku
Ľudový kult svätých patrónov na západnom Slovensku

Veronika Géciová-Komorovská

Hlavným cieľom publikácie je na základe terénnych výskumov, archívneho i publikovaného materiálu, ako aj kritického štúdia odbornej literatúry zhrnúť historické poznatky o udomácnení, rozšírení a formách uctievania ľudových patrónov, ktoré na Slovensku zasahovali do rôznych oblastí života pospolitého ľudu. Osobitný dôraz autorka kládla na západné Slovensko. Knižka zapĺňa medzeru v štúdiu duchovnej kultúry slovenského ľudu. Obsahuje obrazovú prílohu.

Skladom

5,82 €

E-kniha
E-kniha: O prírode veselo i vážne
E-kniha: O prírode veselo i vážne

Miroslav Saniga

Naše Slovensko. Živé, vzrušujúce príbehy zo života zvierat i rastlín. Knižka sprevádza mladého čitateľa všetkými ročnými obdobiami od januára do decembra. Je to netradičný, zábavný pohľad na prírodu. V knihe nájdu deti i dospelí skutočné veselé príbehy, pranostiky, rekordy, kalendárium i zaujímavosti z ríše zvierat, vtákov, motýľov i stromov. Ambíciou knižky je priviesť čitateľa k tomu, aby prírodu viac spoznal a chránil ju. Text sprevádzajú fotografie Miroslava Sanigu a vtipné ilustrácie výtvarníka Juraja Martišku.

Ihneď na stiahnutie
-30%

5,50 €

Heroické čnosti Jána Čarnogurského
Heroické čnosti Jána Čarnogurského

Anna Dudová

Kniha Heroické čnosti Jána Čarnogurského popisuje znaky kánonicky definovanej svätosti v živote špirituála Jána Čarnogurského. Ide o mladého kňaza Spišskej diecézy, ktorý žil v rokoch 1904-1938 a zomrel vo veku 34 rokov na úpal pri púti bohoslovcov Spišského kňazského seminára na Mariánsku horu v Levoči dňa 1. júla 1938. Jeho život sa vyznačoval službou Bohu a blížnemu, už počas svojho krátkeho života a aj po jeho náhlej smrti sa o ňom šíril chýr svätosti. Mnohí ho po jeho smrti označili za kňaza svätého života. Kniha sa snaží zrekonštruovať život špirituála Jána Čarnogurského v kontexte jeho rodnej obce, jeho najbližšej rodiny, jeho štúdií, ako aj niekoľkých dôležitých faktov z jeho života v Kežmarku a Spišskej Kapitule. Poodhaľuje jeho čnosti, v ktorej dominuje jeho osobitný vzťah k chudobe a k modlitbe, jeho zanietenie pre obetu a pre nábožný život s Bohom.Kniha je jedinečná na slovenskom knižnom trhu v tom zmysle, že popisuje nielen život kňaza, ale predstavuje tohto kňaza ako možného kandidáta na blahorečenie. Tu nejde len o biografické údaje, kniha tiež analyzuje náuku Katolíckej cirkvi o kánonizovanej svätosti z viacerých možných aspektov, z ktorých jasne vyniká dôvod, prečo Cirkev kanonizuje niektorých svojich verných služobníkov. Je zameraná na kanonizačný proces, podrobne charakterizuje jednotlivé znaky kanonicky definovanej svätosti. Získané poznatky o jednotlivých znakoch kánonicky definovanej svätosti následne aplikuje na život ThDr. Jána Čarnogurského, obsahuje dôkazy a indície prvkov svätosti v živote Jána Čarnogurského.

Skladom

7,66 €

E-kniha
E-kniha: Dejiny slovenskej literatúry
E-kniha: Dejiny slovenskej literatúry

Jaroslav Vlček

J. G. Tajovský vo svojich spomienkach opisuje, ako počas svojho učiteľovania v Banskej Bystrici ukradol túto knihu z knižnice pravotára Hanzlíka: „Všetko budeš vedieť, keď tú knižku budeš mať,“ šepkal mi biblický pokušiteľ. Tam ju čítať, to nevydržím. Veď sa to treba učiť, a nie čítať ako rozprávku… „A už ťa ukradnem…“ Slovenským študentom ju odporúča nasledovne: „A keď ju mať budete, učte sa ju, učte sa ju naspamäť. Z nej sa naučíte slovensky, z nej sa naučíte ceniť si diela otcov… Dejiny literatúry budia literárne talenty. A kto by z vás nechcel byť spisovateľom?!“.

Ihneď na stiahnutie

1,95 €

E-kniha
E-kniha: Rok v prírode
E-kniha: Rok v prírode

Miroslav Saniga

Fascinujúce fotografie, zaujímavé príhody so zvieratami, rozprávanie pretkané láskou ku všetkému živému – to je ďalšia kniha známeho vedca a popularizátora Miroslava Sanigu. Zoznamuje nás s dejmi, ktoré v prírode prebiehajú pravidelne počas roka a pozýva nás prežiť dobrodružstvo ich spoznávania priamo v lone hôr, lúk či parkov.

Ihneď na stiahnutie
-30%

6,60 €

Dotkol sa nás
Dotkol sa nás

Marián Husár

Don Bosco medzi nami. Neobyčajným obsahom tejto knihy sú emotívne fotografie, svedectvá, modlitby a prosby tých, ktorí sa stretli s donom Boscom, a ktoré boli zapísané do kroniky, ktorá sprevádzala relikvie svätca na Slovensku.V roku 2013 sme na Slovensku v rámci príprav na 200 rokov od narodenia dona Bosca privítali jeho relikvie. Približne 80 000 ľudí prišlo, aby si ich uctilo a povedalo donovi Boscovi svoje „ďakujem“.A táto kniha je o tomto všetkom.

Skladom

9,60 €

Kde domov náš...
Kde domov náš...

Božidara Turzonovová; Pavel Pafko

O tom, čo nás i dnes spája, povznáša a dáva zabudnúť na chmáry všedných dní, je táto česko-slovenská kniha. Približuje láskavú krásu slovenskej i českej krajiny, kultúrneho dedičstva a múdreho slova."Češi i Slováci mají vskutku mnoho důvodů ke spokojenosti a vděčnosti." Jan Graubner, moravský metropolitaŽijeme v nádherném koutě světa. Pojďme si bohatství krás Čech, Moravy, Slezska a Slovenska trochu oživit.

Skladom

11,64 €

E-kniha
E-kniha: Odsúdení prežiť
E-kniha: Odsúdení prežiť

Wendy Holdenová

Tri mladé matky a ich neobyčajný príbeh o odvahe, vzdore a odhodlaní žiť. Tri neuveriteľné skutočné príbehy, ktoré osud spojil do jedného!Keď Slovenka Priska, Poľka Rachel a Češka Anka prešli v roku 1944 cez nechválne známu bránu najväčšieho nacistického koncentračného tábora Auschwitz II. - Birkenau, ukrývali tajomstvo - všetky boli v druhom stave. Osamelé a vydesené sa v kútiku duše rozhodli, že si nenechajú vziať to jediné, čo im ostalo - svoj život a život svojich nenarodených detí.Tri bábätká sa narodili s odstupom niekoľkých týždňov a za nepredstaviteľne krutých okolností. Všetkým trom ženám sa nejakým spôsobom podarilo prežiť neľudské podmienky v nemeckom pracovnom tábore. A napriek nepriazni osudu prežili aj ich novorodeniatka. O sedemdesiat rokov neskôr sa títo súrodenci spriaznení osudom po prvý raz stretli, aby vyrozprávali pozoruhodné príbehy svojich matiek, ktoré sa vzopreli smrti, aby im dali život. Každý z nich sa narodil, aby prežil.

Ihneď na stiahnutie
-30%

10,40 €

Posledné kusy
Koniec - kraj sveta a iné úkazy
Koniec - kraj sveta a iné úkazy

Ondrej Hronec

Kto by netúžil sadnúť si na krídla vtáka a ľahko sa vznášať nad rodným krajom, pomaly sa spúšťať do malebných dediniek učupených v jeho okolí, občas si zaletieť do uličiek očarujúcich miest a z neveľkej výšky sa opäť uvidieť ako nezbedné dieťa, aktívny študent, mladý učiteľ či skúsený profesor... a ešte aspoň raz zažiť všetky tie krásne i smutné udalosti a úkazy so svojimi blízkymi, kamarátmi a rodákmi?O takýto „výlet do mladosti“, ale aj do nedávnej minulosti sa znovu pokúsil duchom vždy mladý pozorovateľ, esejista a spisovateľ Ondrej Hronec vo svojej štvrtej knižôčke príhod, spomienok a zážitkov z rodného Gočova, zabudnutého Gemera i prekvitajúcej metropoly východu, v ktorej žije. Na dobuopisných dobrodružných (vý)letoch, z ktorých mnohé hodno aj sfilmovať, zaznamenáva ťažké i lepšie časy svojho i nášho života, jemne ich ironizuje a chápavo sa usmieva. A poučený životom z nadhľadu prijíma každý (i svoj) ľudský údel s láskavým humorom, pokorou a porozumením. Ľahunké čítanie – duše pohladenie. (Ján Fakla)

Skladom

7,66 €

Zákulisie pandémie
Zákulisie pandémie

Lukáš Kekelák

Ako pandémia otestovala Slovensko, kde sme zlyhali a aká budúcnosť čaká postcovidový svet. Pandémia koronavírusu ovplyvnila celý svet aj nás. Vystúpili sme zo zabehnutého stereotypu a snažili sme sa prispôsobiť novým okolnostiam. Táto situácia neovplyvnila iba obyčajných ľudí, ale aj odborníkov v oblasti zdravotníctva a výskumu. Tí prinášali riešenia a návrhy, ako bojovať s vírusom a čo najviac chrániť zdravie ľudí. Autor Lukáš Kekelák v knihe Zákulisie pandémie prináša rozhovory s tromi odborníkmi - Pavol Čekan, Peter Visolajský, Richar Kollár, ktorí stáli pri dôležitých rozhodnutiach po vypuknutí pandémie. Hovoria nielen o svojich začiatkoch vedeckého výskumu, ale aj o tom, ako prebiehali stretnutia krízových štábov, ako sa dokážeme z pandémie poučiť, a prinášajú odborný pohľad na situáciu spôsobenú pandémiou.

Skladom

3,78 €

Posledné kusy
27 – skutočný príbeh trestanca
27 – skutočný príbeh trestanca

Dušan Debnár

Skutočný príbeh muža, ktorý sa nenechal zlomiť.Ráno bol s milovanou ženou a za pár hodín sa mu život otočil chrbtom. Náhoda či osud? Prečítajte si nefalšovaný pohľad Dušana Debnára na nespravodlivosť, nepochopenie, korupciu a špinavé praktiky v slovenských väzniciach. Odhaľuje krivdy, hľadá odpustenie, pomáha iným a nachádza sám seba. Spoznajte skutočný príbeh trestanca, ktorý prežil vyše štvrťstoročie v niekoľkých slovenských väzniciach počas rôznych politických režimov.“Iným odsúdeným môžem povedať len toľko, aby nečakali na pomoc od ostatných, lebo takto to nefunguje. Musia sa snažiť byť pravdiví, mať dobré úmysly a výsledok sa dostaví. Najhoršie je konštatovanie, že začnú konať až na slobode. Nie, začať musia už vo väzení. Na slobode budú mať len to, čo si zariadia a vybavia vo väzení. Ak sa im dostane do rúk môj príbeh, dozvedia sa, že len tak to môže fungovať. Všetko ostatné je len fantazírovanie, ktoré ich dovedie naspäť do štátneho zariadenia. Aj tento kolotoč sa dá zastaviť. No nemôžu celé dni ležať na posteliach, pozerať televíziu, prechádzať sa bezcieľne po chodbách a viesť nezmyselné rozhovory. Kým žijú, všetko je možné.”

Skladom

10,62 €

Posledné kusy
Udalosti a osobnosti dejín katolíckej cirkvi na Slovensku v 20. storočí
Udalosti a osobnosti dejín katolíckej cirkvi na Slovensku v 20. storočí

Ivan A. Petranský

Publikácia sa venuje vybraným okruhom dejín katolíckej cirkvi na Slovensku prevažne v rokoch 1939 – 1989. Člení sa na dve časti: Udalosti a Osobnosti. V prvej časti autor predstavuje katolícku cirkev v období prvej Slovenskej republiky a počas Slovenského národného povstania, venuje veľkú pozornosť cirkevným majetkom (cirkevným veľkostatkom, farským majetkom, znárodneniu, reštitúciám), začiatkom slovenského vysielania Vatikánskeho rozhlasu a zmyslu jeho existencie v súdobom kontexte, ako aj ceste k vytvoreniu samostatnej cirkevnej provincie na Slovensku a jej zveľadeniu. Druhá časť knihy predstavuje osem osobností: známejších (biskupi Andrej Škrábik, Michal Buzalka, Ján Vojtaššák), menej známych.

Skladom

15,42 €

E-kniha
E-kniha: Básne a piesne
E-kniha: Básne a piesne

Karol Alexander Modrányi

Začítajte sa do poézie K. A. Modrányiho. Básne a piesne nadväzujú na poéziu Andreja Sládkoviča a jeho rovesníkov alebo čerpajú z ľudových piesní i povestí. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

3,95 €

E-kniha
E-kniha: Tanec pre Luciu Frey
E-kniha: Tanec pre Luciu Frey

Daniella Ferková

Tanec pre Luciu Frey je románovým debutom šestnásťročnej Danielly Ferkovej, ktorá so svojimi poviedkami vyhrala niekoľko literárnych súťaží, vrátane celoslovenskej Mladej slovenskej poviedky.Šestnásťročná Lucia sa vracia na Slovensko. Späť do rodných Košíc, ktoré opustila pred ôsmimi rokmi. Francúzske Orléans je už len boľavou spomienkou na otca a jeho náhlu smrť. Ani sľubná tanečná budúcnosť ju tam nedokáže udržať. A tak zavesí tanec na klinec, pretrhne všetky väzby s francúzskymi kamarátmi a vráti sa na Slovensko. Matke je však na príťaž a v škole vôbec nezapadne. Po mesiacoch akoby vo vzduchoprázdne si pomaly nachádza cestu späť k tancu. Znovu objavuje nielen radosť z pohybu a hudby, ale stretáva aj prvú lásku. Luciu však v snoch trápi minulosť. Ani zmena prostredia jej nepomáha zabudnúť na tú strašnú noc. Napokon si bude musieť vybrať. Dá prednosť sebe alebo láske?

Ihneď na stiahnutie
-30%

6,99 €

E-kniha
E-kniha: Ešte netlačte
E-kniha: Ešte netlačte

Iveta Aldana; Lucia Lišiaková; Veronika Pizano

Všetko, čo potrebujete vedieť o rodení na Slovensku. Jedinečná kniha o realite v slovenských pôrodniciach, ktorá na trhu doteraz chýbala.Na Slovensku prebehne ročne 54 000 pôrodov, ale chýba na trhu akákoľvek publikácia, ktorá informuje budúce rodičky o tom ako prebiehajú pôrody v slovenských podmienkach, čo môžu očakávať a aké majú pritom možnosti. Kniha „Ešte netlačte (Všetko, čo potrebujete vedieť o rodení na Slovensku)“, opisuje jednanie a praktiky zdravotníckeho personálu, komunikáciu s rodičkami v slovenských pôrodniciach, opíše práva a nároky, ktoré rodička má a prostredníctvom citátov a príbehov je doplnená o reálne skúsenosti žien. Kniha obsahuje 10 kapitol zameraných na informácie o postupoch a najnovších vedeckých poznatkoch v oblasti zásahov do pôrodov, cisárskych rezoch, bondingu a podpore dojčenia. Kniha sa zaoberá úlohou a postavením pôrodných asistentiek na Slovensku a občianskymi iniciatívami v oblasti pôrodov a popôrodnej starostlivosti. Rozoberá tiež problematiku pôrodov v blízkom zahraničí a rodenia doma. Kniha obsahuje aj rozhovor s pôrodníkom Jozefom Záhumenským, psychiatrom Jozefom Haštom a právničkou v oblasti ľudských práv Jankou Debrecéniovou.Kniha je určená ženám, ktoré plánujú dieťa, či už majú nejaký pôrod za sebou, alebo ešte nie. Je určená aj ženám, ktoré už rodiť neplánujú, ale vďaka knihe môžu pochopiť niektoré aspekty svojich pôrodov. Kniha nedáva rady, kde a ako rodiť, ale poskytuje informácie, na ktoré má každá rodiaca žena právo.

Ihneď na stiahnutie
-30%

7,70 €

Posledné kusy
Požehnaná taktovka
Požehnaná taktovka

Vincent Šikula

Spisovateľ Vincent Šikula už patrí medzi klasikov slovenskej literatúry. Jeho diela venované deťom či dospelým stále majú čo povedať aj dnešnému čitateľovi, sú písané nadčasovo, niekedy priam vizionářsky so všetkou múdrosťou, ale zároveň aj skromnosťou. Vydavateľstvo Regent pripravilo vydanie jeho spomienok na mnohých významných spisovateľov, básnikov, výtvarníkov, kňazov, ale aj obyčajných ľudí z jeho milovanej Modry či zabudnutých alebo tajomných politikov, úvah o literatúre, o modranskej keramik či maliarstve. Vincent Šikula svojimi spomienkami čitateľov presvedčí, že nielen vedel, čo je požehnaná taktovka, ale aj dobrota a pochopenie medzi ľuďmi. Rozprával s úprimnou snahou otvoriť sa nielen prijímateľovi jeho textov, ale aj otvoriť sa sám pred sebou so všetkým rizikom, čo také otváranie prináša. Nie vždy bolo „vstupovanie do seba“ ľahké, no o to viac bolo úprimnejšie.

Skladom

7,76 €

Náš biskup František + CD
Náš biskup František + CD

Táto 60. stranová pamätná kniha je spomienkou na zosnulého biskupa Mons. Františka Tondra. Zachytáva jeho detstvo, kňazstvo a biskupskú službu. Spomienky a svedectvo ľudí, osobností, ktorí ho veľmi dobre poznali a dennodenne sa s ním stretávali. V knihe nájdete aj homilíe, biskupov rukopis, ako aj pripravovanú pozvánku na 50. výročie jeho kňazskej vysviacky, ktorej sa už nedožil. Farebné fotografie obohacujú túto knihu. Súčasťou knihy je aj CD.

Skladom

3,40 €

Čo František nezažil...
Čo František nezažil...

Radim Jáchym; Viera Mrocková

...alebo Čriepky zo života P. Radima Jáchyma OFM slovom i obrazom. Zbierka spomienok českého františkána, ktorý pôsobil na Slovensku.

Skladom

3,19 €

E-kniha
E-kniha: Výlet na Kriváň
E-kniha: Výlet na Kriváň

Daniel Bachát

Výlety na Kriváň majú mnohoročnú tradíciu. Daniel Bachát rozpráva o jednom takomto výlete, ktorý sa uskutočnil ešte v roku 1861. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

1,99 €

E-kniha
E-kniha: Krčmársky kráľ
E-kniha: Krčmársky kráľ

Martin Rázus

Román o alkoholizme, jednej z najboľavejších rán slovenskej dediny pred 1. svetovou vojnou. Príčinu autor nachádza v zaostalosti, biede, tupej závislosti na krčmárovi Gáblikovi s rozvetveným vplyvom v celej pohronskej doline. Bohatstvo Gáblika sa rozrastá úmerne s nešťastím občanov. „Čím je obrat väčší, tým je viac i samopaše a hriechu v dome. Čím je viac kapitálu a bohatstva, tým viac kliatby sa rúti na celú rodinu.“ „Ryžovať zlato možno z piesku i z vody, ale nemožno zo sĺz tisícov…“ Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

3,95 €

E-kniha
E-kniha: Svety IV
E-kniha: Svety IV

Martin Rázus

Martin Rázus bol skromným a otvoreným človekom, ľudomilom. Nesmierne rád navštevoval príbytky svojich spoluobčanov, zaujímal sa o ich život, nešetril radami či útechou, keď bolo treba. Život v moravskolieskovskom kraji v období mnohých spoločenských i politických zmien opísal v tomto rozsiahlom štvorzväzkovom románe. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

2,45 €

E-kniha
E-kniha: Júlia
E-kniha: Júlia

Martin Rázus

Očarujúce dievča Júlia, jej gavalier a „dobrý duch“ Gašpar a príbeh odohrávajúci sa v historickom Brezne. Román o krivde a pravde, bezpráví a práve. Proti intrigám moci a ľudskej zlovôli, ale pravda predsa len zvíťazí. Nejde to ale bez odvahy, vzájomnej solidarity a mravného odhodlania. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

2,95 €

E-kniha
E-kniha: Opisy krajov slovenských
E-kniha: Opisy krajov slovenských

Karol Alexander Modrányi

Opismi slovenských krajov obohatil K. A. Modrányi vlastivedno-cestopisnú literatúru na Slovensku. Je to cenný dokument snáh štúrovskej mládeže poznať Slovensko, jeho minulosť a súčasnosť a prehĺbiť svoj citový vzťah k nemu. Klasika zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

2,95 €

1 z 3
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, pred 4 dňami

žiadna

userAvatar

Ľubomír, pred týždňom

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, pred týždňom

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk