Knihy o Slovensku

Knihy o Slovensku

(50 produktov)

"Slovensko mladé, rodisko moje, aj mohyla mojich kostí..." Slovensko možno rozlohou aj históriou za ...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Posledné kusy
Páter Gejza Holobradý SVD
Páter Gejza Holobradý SVD

Štefan Vidlička; Ľubomír Vidlička

Z Maduníc až do Manily. Kniha Páter Gejza Holobradý SVD, z Maduníc až do Manily rozpráva životný príbeh slovenského misionára narodeného v r. 1910, pričom prevažnú časť svojho života prežil mimo domova. Z Filipín, kde pôsobil až do svojej smrti v r. 2000, sa domov nikdy nevrátil. Kniha je dokonalou kronikou života madunického misionára, ako aj osôb, ktoré vo svojom živote stretol. Autori knihy tiež podrobne mapujú začiatky pôsobenia Spoločnosti Božieho Slova na Slovensku, pretože úzko súvisia so začiatkom duchovného a misionárskeho povolania pátra Holobradého. Kniha je bohato ilustrovaná dobovými fotografiami.

Skladom

13,58 €

Najkrajšie doliny
Najkrajšie doliny

Ján Lacika

Ako ďalší titul z edície Prírodné Krásy Slovenska sme vydali publikáciu Najkrajšie doliny. Určitým spôsobom nadväzuje na úplne prvú publikáciu z tejto edície – knihu Najkrajšie vrchy. Podobne ako vrchy a štíty aj doliny patria k charakteristickým krajinným scenériám Slovenska a k tomu najkrajšiemu, čo slovenská príroda ponúka. Časopis Krásy Slovenska v minulých rokoch uverejnil čitateľský rebríček najkrajších dolín a práve v nadväznosti naň sme sa rozhodli pripraviť a vydať knihu Najkrajšie doliny. Hoci si uvedomujeme, že aj v prípade dolín, ktoré nesú označenie „najkrajšie“, ide o subjektívne názory autorov a vydavateľa, punc objektívnosti konečnej skupine dáva spomínaný rebríček čitateľov časopisu Krásy Slovenska, podľa ktorého sme pri výbere postupovali. Nakoniec sme zvolili 40 dolín, ktoré sme rozdelili do piatich skupín. Pôvodne sme uvažovali aj o skupine dolín z nížinných či zo sopečných oblastí Slovenska, avšak celkový počet by narástol tak, že by sme potrebovali dvojnásobný rozsah strán. A tak sme sa snažili vybrať predovšetkým doliny, ktoré majú pevné miesto v povedomí obyvateľov Slovenska. Predstavili sme ich polohu, vznik a vývoj, ktorý bol v každej skupine odlišný. Okrem podrobnej charakteristiky dolín a ich odnoží sme hľadali a nachádzali aj rôzne zaujímavosti či príbehy, ktoré dotvárajú ich charakter. Veríme, že vás náš výber najkrajších dolín zaujme a obohatí a že nám prepáčite prípadnú absenciu doliny, ktorá nesie prvenstvo vo vašom osobnom rebríčku.

Vypredané

9,65 €

Najkrajšie vyhliadky
Najkrajšie vyhliadky

Ján Lacika

50 výletov za vyhliadkami po Slovensku. Príjemným spestrením potuliek po krajine bývajú pekné vyhliadky. Zväčša kopcovitá krajina Slovenska je poskladaná z pahorkov, vrchov či hrebeňov, z ktorých nám nič nebráni pokochať sa blízkymi aj vzdialenými horizontmi. Z tisícok miest s výhľadom sme vybrali takmer dvesto najkrajších, ktoré predstavujú najpôsobivejšie scenérie na Slovensku.

Vypredané

11,59 €

Ešte netlačte
Ešte netlačte

Iveta Aldana; Lucia Lišiaková; Veronika Pizano

Všetko, čo potrebujete vedieť o rodení na Slovensku. Kniha Ešte netlačte vznikla z 8 článkov, ktoré boli postupne uverejňované v .týždni. Ohlasy žien z celého Slovenska povzbudili k tomu, aby vznikla táto kniha. Všetky citáty a príbehy použité v knihe sú skutočné. Poskytli nám ich ženy z celého Slovenska, ktoré sa so svojimi zážitkami z pôrodu, často traumatickými, postupne vyrovnávajú. Celý text je písaný čo najobjektívnejšie, ako to len z našej pozície išlo. Jeho účelom nie je pobúriť, ani uraziť. Nechceme ani radiť ženám, ako a kde by mali svoje deti porodiť. Cieľom knihy je poskytnúť reálny obraz slovenského pôrodníctva.

Vypredané

10,66 €

Dejiny Spolku svätého Vojtecha
Dejiny Spolku svätého Vojtecha

Štefan Hanakovič

Pri príležitosti výročia založenia SSV máme možnosť zastaviť sa a obzrieť sa späť za minulými rokmi. Autor nám ukáže, že to bola cesta kľukatá, hrboľatá, plná nástrah, ale aj tvorivá a radostná.

Vypredané

7,95 €

Záhadné miesta 4. diel
Záhadné miesta 4. diel

150 tajomných a zaujímavých miest po Slovensku. Záhadné miesta, 4. diel - výlety k tajomným a zaujímavým miestam južného Slovenska: Novohrad Hont Banská ŠtiavnicaSlovensko ponúka množstvo najrôznejších tajomstiev a záhad. Nie náhodou preto po prvých troch dielov kníh Záhadné miesta, ktoré sa venujú tajomným javom a udalostiam západného, severného a východného Slovenska, je tu štvrtý diel o záhadách južného Slovenska. Čitateľ v ňom navštívi juh stredného Slovensko a oboznámi sa s pestrou ponukou ich záhad okorenenou aj mnohými legendami či povesťami.Najkrajšie výlety k 150 tajomným a zaujímavým miestam južného Slovenska:prírodné fenomény a záhadné javy,historické udalosti aj nevšedné príbehy,výnimočné osobnosti,povesti a legendy,tipy a zaujímavosti.

Vypredané

12,56 €

Posledné kusy
Záhadné miesta 3. diel
Záhadné miesta 3. diel

Ján Lacika

160 tajomných a zaujímavých miest. Slovensko ponúka množstvo najrôznejších tajomstiev a záhad. Nie náhodou preto po prvom a druhom diele kníh Záhadné miesta, ktoré sa venujú tajomným javom a udalostiam západného a severného Slovenska je tu tretí diel o záhadách východného Slovenska. Čitateľ v ňom navštívi Zemplín, Košice, Abov, Gemer či Malohont a oboznámi sa s pestrou ponukou ich záhad okorenenou aj mnohými legendami či povesťami.Najkrajšie výlety k 160 tajomným a zaujímavým miestam juhovýchodného Slovenskaprírodné fenomény a záhadné javy,historické udalosti aj nevšedné príbehy,výnimočné osobnosti,povesti a legendy,tipy a zaujímavosti.

Skladom

14,50 €

Posledné kusy
Slovensko - tajuplná príroda / Slovakia - mysterious nature
Slovensko - tajuplná príroda / Slovakia - mysterious nature

Jaroslav Košťál

Obrazovou prechádzkou prírodnou krajinou Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a environmentalistu Jaroslava Košťála pod názvom Slovensko – tajuplná príroda. Ako už napovedá názov, autor sa snaží svojím fotoaparátom priblížiť čitateľom najkrajšie a najzaujímavejšie prírodné zákutia Slovenska trošku iným spôsobom a poukázať prostredníctvom viac ako 200 nádherných fotografií aj na symbiózu človeka a prírodnej krajiny. V knihe nechýbajú slovenské a anglické texty, ktoré dokumentujú jednotlivé zábery.

Skladom

24,20 €

Svätý Cyril a Metod medzi slovanskými národmi
Svätý Cyril a Metod medzi slovanskými národmi

Jozef Tomko; Cyril Vasiľ (ed.)

1150 rokov od začiatku ich misie. Zborník z medzinárodného kongresu v Ríme 25. – 26. februára 2013Tisícstopäťdesiate výročie príchodu svätých Cyrila a Metoda k slovanským národom bolo príležitosťou usporiadať v Ríme medzinárodný vedecký kongres na tému Svätí Cyril a Metod medzi slovanskými národmi: 1150 rokov od začiatku ich misie. Hostiteľmi podujatia boli dve prestížne rímske vedecké a vzdelávacie inštitúcie: Pápežský východný inštitút a Pápežská Gregorova univerzita. Na kongrese vystúpili kardináli Tomko, Dziwiś, Bozanić, Duka, Ravasi a viacerí biskupi. Zásadné prednášky prezentujúce súčasný stav cyrilometodských štúdií a nové pohľady na cirkevný, politický, biblický a misijný kontext ich pôsobenia predniesli významní odborníci z viacerých krajín vrátane Slovenska.Zborník z tohto kongresu teda predstavuje praktické kompendium poznatkov o pôsobení svätých Cyrila a Metoda. Ponúkame ho do pozornosti nielen historikom, ale predovšetkým tým, ktorých zaujímajú národné dejiny, dejiny stredoveku. Veľmi dobre môže poslúžiť aj pedagógom k tomu, aby dokázali príťažlivým spôsobom priblížiť novej generácii dôležitú etapu európskych i slovenských de­jín.

Vypredané

17,46 €

Zvonice, kostoly a kalvárie Slovenska
Zvonice, kostoly a kalvárie Slovenska

Pavol Škubla

Morové stĺpy, Božie muky, Kaplnky, Drevené kostolíky. Navštívte viac ako 400 miest, mestečiek, dediniek i malých osád a spoznáte, že obyvatelia aj tých najmenších z nich majú právo byť pyšní na svoj kostol, kaplnku alebo inú kultúrnu pamiatku.Kniha vás formou cestopisu zavedie do neznámych končín, ktoré skrývajú vzácne poklady našej histórie, často však okolo nich nevšímavo prejdeme.Nádherné drevené kostolíky, morové stĺpy či božie muky vám svojou nevšednou krásou vyrazia dych. Objavte zabudnuté dedinky, ktoré skrývajú stredoveké vzácnosti, ktoré nám môže závidieť Európa.

Vypredané

22,21 €

Som s tebou v slove
Som s tebou v slove

Michal Chuda

Zbierka básní popredného autora obsahuje prierez jeho tvorbou z obdobia od vydania poslednej knižne publikovanej zbierky (Jablko v dlani, 1998). Básne sú usporiadané do štyroch cyklov: Byť, Zostať sám sebou, Stigmy času, Slovensko moje a Pod krížom stojím, ktoré predznamenávajú ich zameranie a potvrdzujú kontinuitu inšpiračných zdrojov i ustálenosť postojov básnika. Kniha je ilustrovaná reliéfmi akad. soch. Antona Gábrika z Brány sv. Cyrila a Metoda biskupského paláca na Nitrianskom hrade. Doslov napísal Peter Liba.

Vypredané

9,12 €

Medieval wall paintings in Spiš
Medieval wall paintings in Spiš

Milan Togner; Vladimír Plekanec

Mimoriadna hodnota, rozsah a nesporná výtvarná kvalita stredovekých nástenných malieb na území historického Spiša presahuje rámec regiónu, prípadne rámec pamiatkového fondu Slovenska, a v svojej historickej determinovanosti sa dostáva do priameho kontextu s vývojom európskej výtvarnej kultúry stredoveku.Napriek týmto nesporným faktom zostáva výraznejšie povedomie o hodnotách tohto fenoménu lev v polohe znalosti úzkeho okruhu špecialistov a odborníkov. K sprístupneniu a k popularizácii tejto významnej časti kultúrneho odkazu má napomôcť publikácia vydaná v slovenskom jazyku Stredoveká nástenná maľba na Spiši a v plnohodnotnom anglickom preklade.

Vypredané

29,00 €

Karol Wagner historik Spiša a Šariša
Karol Wagner historik Spiša a Šariša

Milota Malovecká

Autorka prináša prvý komplexný profil historika Karola Wagnera (1732 - 1790), významnej osobnosti slovenskej historiografie. Sumarizuje svoj niekoľkoročný výskum doma i v zahraničí. Čitateľovi sprístupňuje obraz života učenca v 18.storočí. Analyzuje Wagnerove diela venované najmä dejinám Spiša a jeho rodného Šariša, ktoré sa stali základom moderného historického poznania týchto regiónov.Autorka absolvovala štúdium histórie, latinského jazyka a literatúry a gréckeho jazyka a literatúry na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, v súčasnosti je odbornou asistentkou na Katedre slovenských dejín. Vo výskumnej a pedagogickej činnosti sa venuje slovenským dejinám 18. a 19. Storočia a dejinám slovenskej historiografie.

Vypredané

6,11 €

Kým prišiel November
Kým prišiel November

Július Brocka; Renáta Brocková

Životný príbeh dvoch mladých ľudí, ktorých postupne spája viera, nádej a láska, dostáva podobu osobného svedectva o tom, že každú situáciu, nebezpečenstvo a prenasledovanie dokáže Boh v našich srdciach premeniť na novú nádej pre budúcnosť. Cirkev skutočne rastie cez naše srdce a naše rozhodnutia. To platí nielen pre obdobie, kým prišiel November, ale aj dnes.V tomto živom svedectve viery konkrétni ľudia tvoria nielen historické pozadie, ale aj dejiny. Prajem všetkým čitateľom tejto rozsahom neveľkej knihy, aby v nej našli – tak ako ja – radosť z čítania a odvahu pre budúcnosť. (Marian Mráz)

Vypredané

5,04 €

Od Tekova vietor veje
Od Tekova vietor veje

Andrej Chudoba; Milan Hlôška

Kniha plná krásnych fotografií a spomienok na ľudí, ktorí tvorili obraz života našich dedín. Svedectvo ich života má v dnešnej dobe nevýslovnú výpovednú hodnotu. Autori sa preto obracajú k nim, aby tak vyjadrili aj úctu k našej slovesnosti, tradíciám, zvykom a obyčajom. Druhé vydanie je doplnené o niektoré obrazy kroja, inovované fotografie, obrázky s náboženskou tematikou, ktoré nebolo možné uverejniť v prvom vydaní knihy a ktoré boli dôležitou súčasťou príbytkov. Kniha teda oživuje spomienky na dávne a minulé, obracia pozornosť na vzácne dary našich predkov. Veríme, že v nej nájdete krásu, poučenie a povzbudenie či polahodu.  

Vypredané

12,23 €

Hrady pre deti (2. diel)
Hrady pre deti (2. diel)

25 najkrajších výletov po hradoch na strednom Slovensku + maľovaná mapa. Hrady pre deti je druhým dielom slovenskej trilógie o detskom spoznávaní hradov. Ako uvádza jeden z autorov Daniel Kollár, „kým v prvej časti sme sa venovali detskému poznávaniu hradov západného Slovenska, druhý diel ponúka viacero zaujímavých námetov na výlety k najnavštevovanejším hradom stredného Slovenska.“V knižke nájdete 25 hradných výletov stredného Slovenska a niekoľko ďalších tipov na zaujímavé miesta v bezprostrednom okolí týchto hradov. Každé predstavenie hradu začína úvodnou povesťou o hrade, pokračuje opisom hradu a úryvkami z jeho histórie, a končí rôznymi perličkami a zaujímavosťami z jeho prostredia. Deti tu nájdu aj rozprávkové postavičky, v ktorých pre chlapcov nechýbajú rytieri, králi či duchovia a pre dievčatá princezné a víly.Množstvo informácií, textov, fotografií a ilustrácií je ideálnym námetom na plánovanie rodinných výletov a zmysluplného trávenia voľného času s deťmi. Doplnkom knihy je aj maľovaná mapa stredného Slovenska naznačenými výletmi na hrady. Súčasťou mapy sú nálepky jednotlivých hradov, ktoré si deti môžu lepiť do mapy. Kniha a mapa sú vložené do obalu a vytvárajú tak spolu jeden celok.

Vypredané

16,44 €

Liptov - turistický sprievodca
Liptov - turistický sprievodca

Turistický sprievodca po Liptove. Liptov patrí bezpochyby k najkrajším regiónom Slovenska z prírodného či kultúrno-historického hľadiska. Mnoho návštevníkov sem smeruje nielen za výletmi do prírody či k termálnym prameňom, ale aj obdivovať historické a umelecké pamiatky.Liptov má jednu z najmalebnejších prírodných scenérii v rámci Slovenska. Najcennejšie prírodné hodnoty sú chránené v troch národných parkoch. Ak k tomu prirátame podzemné bohatstvo vo viacerých verejnosti prístupných jaskyniach, početné pramene liečivých minerálnych a termálnych vôd, či vodnú nádrž Liptovská Mara, je prírodný obraz Liptova takmer dokonalý.Môžete tu obdivovať zachovalé stredoveké kostolíky či zrúcaniny hradov, pamiatky ľudovej architektúry či navštíviť folklórne festivaly. V mnohých salašoch a kolibách môžete vyskúšať bryndzové halušky, ovčí syr či žinčicu. Spolu s desiatkami peších a cyklistických turistických trás Liptov ponúka pre každého návštevníka takmer všetko potrebné k aktívnemu tráveniu voľného času.Bohato ilustrovaný sprievodca predstavuje Liptov nielen z pohľadu miest jednodňovej či víkendovej turistiky, ale aj z hľadiska strávenia dlhšej dovolenky. Návšteva všetkých lokalít opísaných v tomto sprievodcovi totiž vyžaduje veľa dní či niekoľko opakovaných návštev.Autorom knižnej novinky, ktorá vychádza vo vydavateľstve Dajama je autor desiatok turistických sprievodcov po Slovensku geograf Daniel Kollár. Podľa jeho slov „sprievodca má byť inšpiráciou tým, ktorí preferujú pešiu turistiku a cykloturistiku v prírode, ako aj tým, ktorí obľubujú výlety k termálnej vode či prechádzky za kultúrno-historickými pamiatkami. Liptov má naozaj čo ponúknuť a svojou jedinečnosťou bez pochýb vyniká dokonca aj v porovnaní s inými európskymi regiónmi.“LIPTOV – turistický sprievodca – príroda, história a kultúra – tipy na výlety, turistika a praktické informácie – viac ako 500 fotografií, máp, obrazov a ilustrácií...

Vypredané

16,44 €

Posledné kusy
Najkrajšie cyklotrasy – Košice a okolie
Najkrajšie cyklotrasy – Košice a okolie

Karol Mizla

25 cyklistických trás. Knižka s cykloturistickou tematikou predstavuje bezprostredné okolie Košíc z hľadiska najkrajších cyklotrás, ktoré sa dajú absolvovať vo forme okruhov. Malebná krajina Košickej kotliny obkolesená rôznymi pohoriami ponúka mnohé zaujímavé cyklotrasy. Odporúčané cyklistické okruhy vedú územím Košického kraja, pričom tri trasy prechádzajú aj cez územie Maďarska. Hoci základne trasy sú náročnejšie, každá má svoju ľahšiu alternatívu a tak cyklista si môže vybrať okruh podľa svojej kondície a chuti.25 najkrajších cyklotrás v Košiciach a okolítipy a zaujímavosti na trasáchprofily trásitineráre a prevýšenia trásmapové výrezy so zakreslenými trasami129 farebných fotografií160 strán

Skladom

12,56 €

Politické procesy na Slovensku v rokoch 1948-1954
Politické procesy na Slovensku v rokoch 1948-1954

Branislav Kinčok

Príručka pre školy. Po februári 1948 komunistický režim odštartoval hlbokú premenu slovenskej spoločnosti, do ktorej vnášal nové, často pochybné hodnoty, a naopak, domáce a stáročiami overené hodnoty zatracoval. Zmeny sprevádzali zásahy do každodenného života občana a ovplyvňovanie jeho myslenia a vedomia.To sa stretlo s odporom jednotlivcov i celých skupín občanov, z ktorých viacerí začali aktívne vystupovať proti novému režimu. Odpoveďou bola zvýšená perzekúcia a represia, pričom jej najvyššou formou boli politické procesy. Do roku 1954 bolo na Slovensku z politických dôvodov odsúdených približne 25 000 osôb (do roku 1989 celkovo 71 168 osôb), pričom na popravisku skončilo 45 odsúdených (do roku 1989 celkovo 50 osôb). Najväčšie množstvo osôb bolo odsúdených za trestné činy hospodárskej povahy a slúžili ako nástroj kolektivizácie slovenského poľnohospodárstva. V konečnom dôsledku však politické procesy postihli všetky sociálne vrstvy, profesijné a záujmové zoskupenia.

Vypredané

18,04 €

Moruša
Moruša

Iboja Wandall-Holm

V roku 1942 utiekla ako devätnásťročná zo Slovenského štátu do Maďarska. Prežila Osvienčim i pochod smrti do Ravensbrücku a o svojom osude, ale aj o osude vojnovej Európy napísala túto úžasnú knihu, ktorá bola v roku 2001 v Dánsku vyhlásená za knihu roka. Iboja Wandall-Holm, dánska spisovateľka, vyrástla v predvojnovom Liptovskom Mikuláši. Po začiatku deportácií židovských obyvateľov do vyhladzovacích táborov utiekla spolu so svojimi dvomi mladšími sestrami do Maďarska. Tri mladé dievčatá tak postihlo neželané kruté „dobrodružstvo“, ktoré ich povodilo špinou, ostnatým drôtom a nemerateľným utrpením vojnovej Európy. Moruša Iboje Wandall-Holm je dôležitým kamienkom do mozaiky dejín vojnového Slovenského štátu i tragédie slovenských Židov. Nie je však len o tom, nie je len rozprávaním o vojne a pekle koncentrákov. Je aj o nádeji, o láske, o nesmiernej cene ľudského života i o obrovskej túžbe žiť a neprestať byť človekom.

Vypredané

11,63 €

Modlitby za vládu
Modlitby za vládu

Derek Prince

Jak se účinně modlit za národ a jeho vůdce. Jste ve své zemi spokojeni?Myslíte si, že vše v této zemi je správně?Ne?Pak pro vás máme dobrou zprávu! Uzdravení naší země je možné! Božím záměrem je, aby modlící se církev měla rozhodující vliv na národy.

Vypredané

2,13 €

Militantní demokracie ve střední Evropě
Militantní demokracie ve střední Evropě

Miroslav Mareš; Štěpán Výborný

Ve středu Evropy vedou zdejší demokracie boj s extremismem na svém území. Zvolily si k tomu nástroje militantní demokracie, tedy konceptu, který reaguje na tragické zkušenosti s autoritativními a totalitními režimy a hnutími z dvacátého století i na působení současných extremistů. Rozpouštění stran, tresty za užití extremistických symbolů či popírání holokaustu, zákazy nenávistných shromáždění. Tato a podobná opatření mají potlačovat ty, co ohrožují demokracii.Vyvolávají však současně i bouřlivé společenské diskuse o tom, co je vhodné, přiměřené a spravedlivé. V této monografii jsou analyzovány a srovnány militantní demokratické režimy v Německu, Rakousku, České republice, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Jedná se o první takto podrobné zpracování tohoto aktuálního tématu v českém prostředí.

Vypredané

11,25 €

Stíchni!
Stíchni!

Jolana Takáčová

Poviedky vychádzajúce z folklórnej tradície východného Slovenska. Individuálne ľudské osudy sa tu však nespájajú iba s fantazijnou a snovou atmosférou, ale sú aj sugestívnym obrazom sociálne vyhrotených ľudských vzťahov, ktorým nechýba psychologický prienik, stvárňujúci človeka v celej jeho zložitosti.Autorka si pritom dáva záležať, aby jej príbehy nestrácali čitateľskú ľahkosť, príťažlivosť a pôsobivé mravné posolstvo.

Vypredané

6,08 €

Vyrovnávanie sa s totalitnou minulosťou
Vyrovnávanie sa s totalitnou minulosťou

Matej Medvecký (ed.)

od trestnoprávnej roviny po vedecký výskum. Zborník z vedeckej konferencie v Bratislave 21. - 23. septembra 2012

Vypredané

11,16 €

Volební mapy České a Slovenské republiky po roce 1993: vzorce, trendy, proměny
Volební mapy České a Slovenské republiky po roce 1993: vzorce, trendy, proměny

Michal Pink et al.

Publikace zkoumá rozložení voličské základny politických stran v Čes­ké a Slovenské republice po rozpadu společného federálního státu na konci roku 1992. V knize je rozebrána stabilita a změna voličského chování z prostorového hlediska nejen v parlamentních volbách, ale i v dalších typech volebních soutěží, které se v obou republikách postupně etablovaly. Pro možné vysvětlení jednotlivých odlišností je volební podpora srovnávána s hodnotami, jež charakterizují socioekonomické vlastnosti společnosti, jako je kupní síla obyvatel uvedená na úroveň obcí, nezaměstnanost, velikost sídla a další proměnné. Publikace navazuje na předchozí práce pojednávající o této tématice a rozšiřuje současný stav poznání o aktuální výsledky do roku 2010. Jde tedy o originální srovnávací studii dvou relativně podobných zemí střední Evropy.

Vypredané

11,25 €

Slováci a Chorváti
Slováci a Chorváti

Matúš Kučera

Historické a kultúrne vzťahy. Najnovšia kniha profesora Matúša Kučeru Slováci a Chorváti patrí medzi tie diela, ktoré môžeme nazvať prelomovými v slovenskej historiografii, keďže na Slovensku doteraz nevznikla práca podobného charakteru a záberu. Široko koncipovaný pohľad na dejiny dvoch slovanských národov, spojených nadlho spoločným štátnym celkom, Uhorským kráľovstvom, ponúka objavné čítanie o paralelách i špecifikách historického vývoja oboch národných spoločenstiev a rozličných dimenziách ich vzájomných vzťahov cez stáročia. 

Vypredané

14,45 €

Môj štát, moja vlasť
Môj štát, moja vlasť

Matúš Kučera

Kniha obsahuje najlepšie materiály článkovej tvorby o vzniku Veľkomoravskej ríše aj najzaujímavejšie medzníky vo vývoji dejín Slovenska a Slovákov z pohľadu popredného slovenského a európskeho historika Prof. PhDr. Matúša Kučeru, DrSc.Celá jeho publikačná aktivita sa opiera o dôkladné štúdium historických prameňov, no popri vedeckej presvedčivosti je charakteristickou črtou jeho textov živý, pútavý a zrozumiteľný jazyk, ktorým si autor získal nielen odborné, ale i široké laické čitateľské zázemie.Matúš Kučera je priekopníkom historiografie neuzatvárajúcej sa do akademických klišé, ale provokujúcej svojich súčasníkov k hľadaniu pravdy o sebe aj poznávaním dejín svojho národa, svojej krajiny, svojho štátu. Publikácia je príspevkom vydavateľstva Perfekt k osemdesiatemu jubileu autora, spisovateľa, vedca, diplomata, štátnika a k 20. výročiu vzniku Slovenskej republiky.

Vypredané

12,51 €

Paláce
Paláce

Janice Andersonová

Kniha Paláce opisuje a bohato ilustruje sto najkrajších palácov sveta. Nie je to učebnica palácovej architektúry, hoci konštrukčné metódy a architektonické štýly hrajú veľkú rolu v príbehu každého paláca. Kniha skôr dáva paláce do sociálneho a historického kontextu, ukazujúc, ako miestne zvyky a tradície, ale aj náboženstvá a rastúca moc panovníkov a kráľov, vládcov a kniežat rozhodovala o návrhoch, stavebných štýloch a výzdobe palácov.Táto výpravná publikácia zahŕňa iba tie stavby, ktorých stav umožňuje ponúknuť ich návštevníkom dostatočnú predstavu o tom, ako vyzerali, keď boli obývané. Väčšina palácov pochádza z Európy. Kniha však venuje pozornosť aj palácom Stredného východu, islamského sveta, Indie, juhovýchodnej Ázie, Číny a Japonska.Krásu palácov v srdci Európy približuje čitateľom v poslednej kapitole doc. Ing. arch. Jana Pohaničová, PhD. Predstavenie obdivuhodných architektonických stavieb v Čechách a na Slovensku je zároveň poslednou zastávkou na zaujímavej ceste spoznávania palácov v rôznych kútoch sveta.

Vypredané

27,06 €

3 z 3
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk