Recenzie: Luciana

Recenzie: Luciana

Súboj svätých a mystikov s démonmi

Súboj svätých a mystikov s démonmi

Robert Kowalewski

-15%

2,81 €

4,6
L
Luciana (76)

2. januára 2017

Kniha ma dosť sklamala. Opisy "súbojov" jednotlivých svätých s démonmi sú naozaj extra stručné - max 1-2 stránky na jedného svätého. Kniha mi príde ako nedopísane dielo, ani nie je vystihnutá podstata toho čo daní svätí prežívali, aký pohľad na to mali a pod., Čítala som životopisy viacerých svatých o ktorých autor rozpráva vo svojej knihe a na základe toho si myslim, že zážitky svatých so zlým duchom mohol autor naozaj lepšie rozobrať. Čo hodnotím pozitívne, sú prvé stránky knihy, kde autor odpovedá na otázky: kto je satan, akú moc má nad nami a pod.

Prekvapila ich pravda

Prekvapila ich pravda

Patrik Madrid

-15%

4,23 €

4,8
L
Luciana (76)

27. novembra 2016

Po prečítaní tejto knihy som nadobudla pocit hrdosti, že som kresťan katolík a nie stúpenkyňa iného vierovyznania. Kniha opisuje príbehy ľudí na ich ceste do rímskokatolíckej cirkvi. Viacerí z nich mali vyštudovanú teológiu a stále pociťovali určitú prázdnotu a pocit nenaplnenia, až kým sa nestali katolíkmi. Na základe ich teologických vedomostí dospeli k poznaniu, že práve naše slávenie svätej omše je najpodobnejšie oslave, ktorá prebieha v nebi. Máme obrovský dar - svätú omšu, ktorej hodnotu si moc neuvedomuje. Táto kniha nám pomôže nájsť krásu svätej omše. Vďaka tejto knihe sa môžeme dozvedieť viac o niektorých vierovyznaniach a poznať ich plusy a mínusy z pohľadu jednotlivých postáv tejto knihy a ich životných príbehov.

Chiara Corbella Petrillo

Chiara Corbella Petrillo

Simone Troisi; Cristiana Paccini

-15%

5,78 €

5,0
L
Luciana (76)

27. novembra 2016

Knihu prečítate na jeden šup. Obdivujem Chiaru a jej silu zvládať všetky ťažkosti, ktoré jej život priniesol. Chiarra nešla s davom, ale podľa toho, čo jej hovorilo jej svedomie a úcta k životu, čo v tejto dobe materializmu a egoizmu naozaj nie je jednoduché. Kiežby bolo viac lekárov, ktorí by boli v podobných situáciách chápavejší a ľudskejší. Jednotlivé kríže ľahšie zvládame, ak sa máme o koho oprieť a jej veľkou oporou bol Boh a manžel. Knihu odporúčam mamičkám a rodinám, ktoré čakajú choré bábätko, možno Vám dodá silu v neľahkej situácii. Klobúk dole pred Chiarrou !

Tajomná radosť

Tajomná radosť

Františka Sebíňová

-15%

6,80 €

5,0
L
Luciana (76)

27. novembra 2016

Veľmi pekne spracovaný životopis rehoľnej sestry, ktorá založila Kongregáciu sestier tešiteliek Božského Srdca Ježišovho. Kniha čitateľovi objasní, že je naozaj potrebné prinášať obety na útechu a zmier Božského srdca. Obsahuje aj zaujímavé opisy vtedajšej doby a životného štýlu, čím obohatí aj všeobecný rozhľad čitateľa. Páči sa mi, že v knihe sú vystihnuté aj ťažkosti ktorým musia sestry čeliť a ktoré vyplývajú zo života v rehoľnom spoločenstve. Veď aj tu žijú osoby s rôznymi povahami a s rôznou oddanosťou k službe Bohu.

Duše v očistci: Co jsem s nimi prožila

Duše v očistci: Co jsem s nimi prožila

Mária Simma

-15%

5,53 €

4,7
L
verified
Luciana (76)

27. novembra 2016

Čítala som aj knihu "Dostaňte nás odtiaľto", ktorá opisuje viac zážitkov Marie Simmy s dušami v očistci, plus na konci sú rôzne modlitby za duše v očistci. Knihu "Duše v očistci: Co jsem s nimi prožila" by som označila za skrátenú verziu, no veľmi sa mi páčilo, že časť knihy hovorí o stretnutiach známych svätých s dušami z očistca. Obidve knihy sú ľahko čitateľné a vrelo odporúčam, keďže obsahujú veľké posolstvo. Sú dôkazom existencie života po smrti a po ich prečítaní si uvedomíme, že je potrebné, aby sme sa za duše v očistci modlili a prinášali obety, pretože oni sami si už pomôcť nemôžu a ich utrpenie je naozaj veľké. Po prečítaní týchto kníh sa človek zamyslí nad sebou, svetom a naším životným štýlom a uvedomí si, že dôležitejšia je večnosť ako pozemský život.

Judita - Cesta do Damasku

Judita - Cesta do Damasku

Davis Bunn; Janette Okeová

-15%

7,65 €

4,8
L
Luciana (76)

23. mája 2016

Kniha je voľným pokračovaním kníh Abigail a Leona. Páči sa mi ako autori v knihe opisujú jednotlivé postavy a ich cestu k viere a k poznaniu Boha. Cez jednotlivé príbehy postáv môže človek vidieť, že nie vždy je ľahké prijať jednotlivé životné situácie, ale ak všetko človek odovzdá do rúk Božích, tak sa každý kríž ľahšie nesie. Je to príjemné oddychové čítanie s náboženskou tematikou, teda čitateľa obohatí aj duchovne a môže mu pomôcť na ceste viery.

Tajomstvá posledných časov

Tajomstvá posledných časov

Anna Katarína Emmerichová

-15%

8,42 €

4,8
L
Luciana (76)

23. mája 2016

Vďaka videniam Anny Kataríny a jej podobným mystičkám a mystikom, nám Pán Boh zjavuje, že nebo, peklo a očistec naozaj existujú. Pri čítaní tejto knihy a jej podobných mi vždy napadne aké je dôležité modliť sa za úbohé duše v očistci a zároveň prosiť aj za seba samých, aby sme boli hodní prísť do neba. Jednotlivé opisy sú plné symbolov a obrazov. Vo svojich videniach Anna Katarína opisuje aj veľa svätých, ktorých videla v nebi. Kniha a v nej opísané videnia, mám majú pomôcť uvedomiť si, že peklo existuje. No kniha nie je zúfalou výstrahou, ale skôr by mala byt pre nás výzvou k pokániu a obráteniu a k snahe pomôcť úbohým dušičkám. Knihu vrelo odporúčam.

Svätá Gemma Galgani

Svätá Gemma Galgani

Peter Juan Pablo Mária Bako

-15%

10,97 €

4,4
L
verified
Luciana (76)

23. mája 2016

Kniha je rozdelená do 4 časti. Druhá časť, ktorá je v podstate najrozsiahlejšia obsahuje filozofickú analýzu duchovného života svätej Gemmy. Ja skôr uprednostňujem jednoduchší text - v jednoduchosti je krása (a preto dávam knihe len 3 *). Pri filozofických úvahách môže človek zbytočne zablúdiť, alebo dokonca zísť zo správnej cesty a preto ma kniha moc neoslovila. Ľudia, ktorí však majú radi filozofické úvahy, budú knihou nadšení. Svata Gemma je opäť ďalším príkladom ako sa dá trpezlivo znášať utrpenie a bolesť. Veľmi sa mi páčili tie časti, kde je opísané ako neustále videla a cítila prítomnosť svojho strážneho anjela a že si dlho myslela, že každý človek svojho anjela vidí. Aj páter Pio ju považoval za výnimočnú ženu, plnú pokory a úcty k Bohu.

Hranice

Hranice

Henry Cloud; John Townsend

-15%

10,12 €

4,6
L
Luciana (76)

8. mája 2016

Môj názor na knihu sa dosť rozchádza s ostatnými recenziami. :-) Je pravdou, že kniha obsahuje veľa informácií a rád, no podľa môjho názoru aj napriek uvedeným príkladom zo života je kniha moc teoretická a uvedené rady často nie je možné aplikovať. Taktiež výroky z Biblie, sú tu vsunuté úplne nasilu, len aby tu proste boli. Autor často hovorí, aby človek v danej situácii vyhľadal odborníka (psychológa) resp. aby vyhľadal pomoc svojej náboženskej skupiny. Vôbec si neviem predstaviť, ako v našich slovenských farnostiach budú ľudia hľadať pomoc v svojej skupine veriacich, keďže vo väčšine farností na Slovensku fungujú nanajvýš ružencové spoločenstvá postarších žien, asi ťažko za takouto skupinou zájde adolescent alebo muž v produktívnom veku, ktorý sa potýka s niektorým z problémov ktoré kniha opisuje. Na Slovensku po skončení sv. omše sa väčšinou ľudia rýchlo rozpŕchnu domov a nestretávajú sa spoločne, aby si prípadne pomáhali pri riešení problémov. Je pravdou, že niektoré myšlienky boli užitočné a preto knihe dávam 2* No zároveň musím povedať, že existujú knihy, ktoré danú tému vymedzenia hraníc rozoberajú lepšie.

Od zlozvykov k dobrým návykom

Od zlozvykov k dobrým návykom

Joyce Meyer

-15%

7,65 €

5,0
L
Luciana (76)

8. mája 2016

Opäť výborná kniha z pera Joyce Meyer. Veľmi sa mi páči s akou ľahkosťou a úplne prirodzene používa jednotlivé citáty z Biblie. Jej knihy naozaj povzbudia a pomôžu ľuďom zmeniť sa k lepšiemu. Samozrejme zmeniť svoje zlé návyky nie je ľahké a to priznáva aj sama Joyce. Človek môže opakovane zlyhať, ale ak bude postupovať podľa jej rád, ktoré vychádzajú z myšlienok zo sv. Písma, tak nič nie je nemožné. Treba len pevné odhodlanie a vieru.

3 z 8
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk