Knihy o milosti

Knihy o milosti

(21 produktov)

Množstvo milostí, ktorými nás náš Dobrý Boh zahŕňa je tak nesmierne obrovské, že si to ľudskými zmys...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Top 94
Pompejská novéna
Pompejská novéna

Juraj Švec (ed.)

Novéna k Panne Márii z Pompejí začína byť čoraz viac známa, rozšírená a používaná. Veriaci si prostredníctvom nej môžu vyprosiť hojné milosti. Pompejská novéna má pôvod v zjavení Panny Márie Fortune Agrelli, ktoré opísal blahoslavený Bartolomej Longo. Nazýva sa aj novénou neodmietnuteľnou, a to na základe prísľubu Panny Márie: každý, kto sa počas 54 dní pomodlí ruženec s prosbou o konkrétnu milosť, ten ju aj dostane. V súčasnosti existuje mnoho svedectiev o veľkej účinnosti tejto novény i v tých najťažších neriešiteľných životných okolnostiach. Niektoré z nich nájdete v tejto publikácii.

Skladom

2,42 €

7 bolestí a 7 radostí svätého Jozefa
7 bolestí a 7 radostí svätého Jozefa

„Ja, svätý Jozef, som vyprosil od Boha, že ktokoľvek sa bude modliť po dobu jedného roka sedem Otčenášov a sedem Zdravasov a bude meditovať nad siedmimi bolesťami, ktoré som znášal na svete, získa u Boha každú milosť, ak bude v súlade s jeho duchovným dobrom.“Táto prax, ktorú schválili pápeži, sa výrazne rozšírila pod názvom Sedem bolestí a sedem radostí svätého Jozefa, pretože k bolestiam boli pridané aj radosti, keďže každá udalosť, ktorú zažila Svätá rodina z Nazareta, bola udalosťou spásy pre celé ľudstvo.Nech sa svätý Jozef osobitne stará aj o každého jedného z nás, ako sa staral o Ježiša a Máriu, a nech nám každý deň pomáha rásť v múdrosti a milosti, aby sme znovu objavili radosť, ktorú Pán túži darovať našim srdciam.Brožúra je cirkevne schválená.

Skladom
-12%

1,32 €

3 novény k sv. Rite
3 novény k sv. Rite

Juraj Pigula

Brožúrka 3 novény k sv. Rite – patrónke neriešiteľných situácii obsahuje tri špecifické novény pochádzajúce priamo z talianskej Cascie. Prostredníctvom týchto novén je možné vyprosiť si mnohé milosti.Prvá, malá novéna je charakteristická krátkosťou a striedmosťou.Druhá novéna je popretkávaná citátmi zo sv. Písma.Tretia má slávnostnejší ráz a sprevádzajú ju dlhšie modlitby.Okrem novén je v knižočke uvedený aj krátky životopis Rity: svätej do každej rodiny. Bola dcérou, manželkou, matkou, vdovou a rehoľnou sestrou. Pestrosť jej života a duchovnej sily, ktorú čerpala z modlitby a lásky k Ukrižovanému, nadchýna a udivuje veriacich podnes.Publikácia je pozvaním k modlitbe s vytrvalosťou a dôverou v Božiu moc a v pomoc sv. Rity, ruže z Rocaporeny. Zostavovateľom je páter Juraj Pigula, predstavený Rehole sv. Augustína na Slovensku. Cirkevne schválené. Obsahuje fotografie z Cascie.Recenzia 3 novény k sv. Rite na stránke blog.zachej.sk

Skladom
-12%

2,55 €

V škole Ducha Svätého
V škole Ducha Svätého

Jacques Philippe

Ako nám Tretia Božská Osoba pomôže a povedie nás?Ako sa čo najviac otvoriť jeho pôsobeniu, ktoré osvieti naše chápanie a posilní naše srdce?Naučme sa to práve v jeho škole. V škole Ducha Svätého. Tešiteľ je prítomný v každom pokrstenom a je schopný oveľa väčších vecí, aké si len dokážeme predstaviť. Prihovára sa nám z hlbín našej duše.Naučme sa rozpoznať jeho hlas a byť naň vnímaví. Urobíme tak pokroky v kresťanskom živote. Cieľom knihy V škole Ducha Svätého je ukázať praktické kroky, ako sa stať poddajným Tretej Božskej Osobe a nadviazať s Ňou živý, jedinečný vzťah.

Skladom

4,80 €

Rady skúseného diabla
Rady skúseného diabla

C. S. Lewis

Listy skúseného diabla jeho mladšiemu kolegovi. Kniha vychádza v rámci novej edície kníh C. S. Lewisa, v ktorej budeme postupne publikovať všetky významné diela C. S. Lewisa."C. S. Lewis sa transformoval do úlohy zlého, skúseného ducha Krutodlaka, ktorý radí svojmu mladšiemu nasledovníkovi Svrabomilovi, ako má získať ľudskú dušu. Tak nám celkom nevšedne vzniká pohľad akoby z druhej strany.Krutodlakova pomoc pritom vôbec nevyznieva nezištne, skôr mám pocit predvádzajúcej sa pýchy. Krutodlak a Svrabomil nie sú prototypom učiteľa a žiaka, lebo tu všetko krásne, plynúce z tohto vzťahu absentuje. Myslím, že žiaden zo zlých duchov nie je schopný akéhokoľvek vzťahu, lebo sú zameraní predovšetkým na seba.Človeka zlí duchovia nazývajú pacientom, prípadne hlupákom, ľudským červom, dvojnohým zvieraťom a podobne. Boh má u nich jediné meno, za to píšuce sa veľkými písmenami - Nepriateľ. Úsmevne na mňa pôsobila bezmocnosť a obmedzenosť starého Krutodlaka, ktorý za ten svet nevedel pochopiť záujem Boha o nás ľudí. Je nemožné vysvetliť mu to, pretože z konečnej stanice Absolútna absencia lásky, v ktorej sa diabol ocitol, spiatočné vlaky nechodia.Rady skúseného diabla autor napísal v roku 1941 v Magdalen College v Cambridge, 12 rokov po svojom obrátení. Práve osobná skúsenosť konvertitu mu pomohla pochopiť nielen apatiu, ale aj aktívnu neochotu prijímať náboženstvo. Práve tu sa z kresťanského spisovateľa mimoriadne obdareného výnimočným logickým myslením a z osoby s ľahko zrozumiteľným, živým štýlom vyjadrovania stal jedinečný spisovateľ výnimočných kvalít." (Zuzana Ring)Kniha je novým vydaním knižného titulu, ktorý naposledy vyšiel v roku 2007: Rady skúseného diabla.

Skladom

11,16 €

Vnútorná sloboda
Vnútorná sloboda

Jacques Philippe

Sila viery, nádeje a lásky. Žijeme vo svete, ktorý na nás kladie väčšie nároky, ako kedykoľvek predtým. Valí sa na nás nekonečné množstvo e-mailov, termínov, snažíme sa urobiť šťastnými partnera, deti a priateľov. Ako si máme počas toho všetkého udržať pocit slobody?Autor Jacques Philippe rozvinul jednoduchú, ale dôležitú tému, a to: Ako získať osobnú vnútornú slobodu a podrásť vo viere, nádeji a láske. Vysvetľuje, že dynamika medzi týmito tromi teologickými čnosťami je srdcom duchovného života a zdôrazňuje kľúčovú úlohu nádeje v našom vnútornom raste.Kniha nás vedie, aby sme aj v tých menej priaznivých vonkajších okolnostiach mali v sebe priestor slobody, ktorý nám nikto nemôže vziať, pretože Boh je našou istotou. Bez tohto poznania budeme určitým spôsobom obmedzení a nespoznáme chuť pravého šťastia.Autor sa pokúsil oslobodiť naše srdce a myseľ k skutočnému slobodnému životu, ku ktorému sme povolaní. Vnútorná sloboda berie čitateľa za ruku, aby znova objavil slobodu, ktorá prichádza od samotného Krista.Kým Boží pokoj prevyšuje chápanie všetkého, Jacques Philippe ho robí dosiahnuteľným tým, že ponúka odpoveď na otázku: Ako nájsť pokoj uprostred nášho zložitého moderného života?

Skladom

5,34 €

Posledné kusy
Modlitba, veľký prostriedok spásy
Modlitba, veľký prostriedok spásy

Alfonz Mária de Liguori

Kniha Modlitba, veľký prostriedok spásy, nám môže pomôcť, aby sme dosiahli večnú spásu a všetky milosti, po ktorých túžime od Boha. Je to teologicko – asketické dielo, veľmi osožné pre každého človeka, ktorý túži ísť vo svojom modlitebnom živote ďalej a spoznávať všetky bohatstvá, ktoré môže skrze čas strávený v modlitbe udeľovať Boh. Kniha je rozdelená na dve časti. V prvej sa píše o potrebe, hodnote a podmienkach modlitby. V druhej časti sa rozoberá milosť modliť sa, ktorá je daná všetkým, pretože slovami sv. Augustína: "Stvoril si nás pre seba a nespokojné je naše srdce, kým nespočinie v Tebe, Bože." Osobitne sa píše o bežnom spôsobe, akým milosť pôsobí.Recenzia Modlitba, veľký prostriedok spásy na stránke blog.zachej.sk.

Skladom

4,85 €

Novéna k svätej Veronike Giuliani
Novéna k svätej Veronike Giuliani

Jozef Verčimák (ed.); Veronika Verčimáková (ed.)

Svätá Veronika Giuliani (1660 - 1727) ktorú presvätá Panna Mária nazvala „srdce môjho srdca“, i „duša mojej duše“, je serafínom, ktorému Pán Ježiš povedal: „Čohokoľvek sa dotkneš svojou modlitbou, to požehnám... ty budeš hlásateľom mojej lásky, tvoje rany budú ochranou pre teba i pre iných.. Obohatil som ťa všetkými pokladmi v prospech sveta...Urobil som ťa darkyňou nebeských milostí.“

Skladom

0,68 €

Krížová cesta so svätou Veronikou Giuliani
Krížová cesta so svätou Veronikou Giuliani

Pobožnosť krížovej cesty so sv. Veronikou Giuliani. V slovenskom jazyku vyšiel tiež jej životopis: Svätá Veronika Giuliani - Opravdivá učeníčka a Apoštolka Panny Márie (2014).V českom jazyku vyšiel jej životopis: Svatá Veronika Giuliani - Závrať z Boží lásky (2011).

Skladom

0,97 €

Zaskočený radosťou
Zaskočený radosťou

C. S. Lewis

Formovanie raného obdobia môjho života. "Mladý muž, ktorý chce ostať zdravým ateistom by mal byť opatrný v tom, čo číta. Všade sú totiž pasce ... Boh je, ak to tak môžem povedať, v tomto veľmi bezohľadný." Kniha Zaskočený radosťou nie je len autobiografiou. Nie je len spoveďou. Ide o jeden z najkrajších pohľadov na cestu, po ktorej sa človek dostáva ku viere. C. S. Lewis nás v knihe vedie od svojho detstva v Belfaste, cez stratu matky, spomienky na internátnu školu a mladícky ateizmus v Anglicku, k napätiu 2. svetovej vojny, až do Oxfordu, kde študoval, čítal a nakoniec sa vrátil späť k Bohu. Práve tento aspekt knihy Zaskočený radosťou vnímame my - veriaci i neveriaci, ako najpresvedčivejší a najzmysluplnejší. Lewis hľadal radosť kvôli tomu nepolapiteľnému a chvíľkovému pocitu vášne a vytrhnutia, ale našiel ju a spolu s ňou aj duchovný život vďaka svojmu rozumu a filozofii. V tejto vysoko osobnej a intímnej výpovedi nám Lewis ukazuje cestu k radosti a prekvapeniu, ktoré čaká na každého, ktorý hľadá život za hranicami všednosti.

Skladom

12,13 €

Katechizmus pre veľkých i malých
Katechizmus pre veľkých i malých

7. vydanie. Katechizmus pre veľkých i malých je výbornou pomôckou pre tých, ktorí chcú mať prehľad v náuke Katolíckej cirkvi a postupne si osvojiť jej učenie. Je rozdelený do týchto celkov:Cieľ človekaO viereO prikázaniachO prostriedkoch milostiV rámci týchto hlavných blokov sú prehľadne a jasne rozobrané základné témy katolíckeho života: O troch Božských osobách a ich vlastnostiach, O anjeloch, O prvom hriechu, O vyznaní viery, O vtelení Ježiša Krista, O jeho utrpení, zmŕtvychvstaní, nanebovstúpení, o jeho druhom príchode, O Duchu Svätom, O Cirkvi, O odpustení hriechov, O večnom živote, O úcte k svätým, O desiatich Božích prikázaniach, O piatich cirkevných prikázaniach, O hriechu, O pokušení, O dobrých skutkoch a cnostiach, O Božej milosti, O 7 sviatostiach, O modlitbe.

Skladom

4,85 €

Obrázok: Jubilejný svätý rok Božieho milosrdenstva
Obrázok: Jubilejný svätý rok Božieho milosrdenstva

A5. Obrázok s motívom Božieho milosrdenstva s modlitbou za vyprosenie milostí na príhovor svätej sestry Faustíny.Svätá sestra Faustína, oroduj za nás! Svätý Ján Pavol II., oroduj za nás! Ježišu, dôverujem ti!Rozmer: 17 x 24 cm (A5).

Skladom

0,35 €

E-kniha
E-kniha: 7 bolestí a 7 radostí svätého Jozefa
E-kniha: 7 bolestí a 7 radostí svätého Jozefa

„Ja, svätý Jozef, som vyprosil od Boha, že ktokoľvek sa bude modliť po dobu jedného roka sedem Otčenášov a sedem Zdravasov a bude meditovať nad siedmimi bolesťami, ktoré som znášal na svete, získa u Boha každú milosť, ak bude v súlade s jeho duchovným dobrom.“Táto prax, ktorú schválili pápeži, sa výrazne rozšírila pod názvom Sedem bolestí a sedem radostí svätého Jozefa, pretože k bolestiam boli pridané aj radosti, keďže každá udalosť, ktorú zažila Svätá rodina z Nazareta, bola udalosťou spásy pre celé ľudstvo.Nech sa svätý Jozef osobitne stará aj o každého jedného z nás, ako sa staral o Ježiša a Máriu, a nech nám každý deň pomáha rásť v múdrosti a milosti, aby sme znovu objavili radosť, ktorú Pán túži darovať našim srdciam.Brožúra je cirkevne schválená.

Ihneď na stiahnutie
-15%

1,27 €

Posledné kusy
Milosť je väčšia
Milosť je väčšia

Kyle Idleman

Boží plán pre víťazstvo nad tvojou minulosťou, vykúpenie tvojej bolesti a prepísanie tvojho životného príbehu. Pisateľ Listu Hebrejom povedal: "Dbajte na to, aby nik nepremeškal Božiu milosť, aby nevyrazil nejaký koreň horkosti a nevyvolal zmätok a nenakazil mnohých (Hebr 4,15). Naprieč celými dejinami spásy sa o milosti popísalo už mnoho, no napriek tomu nie je nič ťažšie vysvetliť, ako práve nepochopiteľnú Božiu milosť. Často sme konfrontovaní s pocitmi typu: To nedáva zmysel.To by nebolo fér.To nie je nič pre mňa.To sa nemôže vzťahovať na mňa. Nie po tom, čo som urobil.Najlepší spôsob, a možno jediný skutočný spôsob, ako Božiu milosť pochopiť je: zažiť ju. Autor Kyle Idleman chce, aby ju zakúsili všetci. Prostredníctvom silného príbehu Milosť je väčšia vedie čitateľov k pochopeniu pravdy, že žiadne hriech nie je taký veľký a žiadna horkosť taká hlboká, aby do nej nemohla vstúpiť Božia milosť. A keď sa tak stane, Boh premení naše srdcia a prepíše príbeh nášho života. Je to posolstvo plné nádeje pripravené pre každého, kto túži po tom, aby bola jeho bolesť konečne vykúpená.

Skladom

3,87 €

E-kniha
E-kniha: 3 novény k sv. Rite
E-kniha: 3 novény k sv. Rite

Juraj Pigula

Brožúrka 3 novény k sv. Rite – patrónke neriešiteľných situácii obsahuje tri špecifické novény pochádzajúce priamo z talianskej Cascie. Prostredníctvom týchto novén je možné vyprosiť si mnohé milosti. Prvá, malá novéna je charakteristická krátkosťou a striedmosťou.Druhá novéna je popretkávaná citátmi zo sv. Písma.Tretia má slávnostnejší ráz a sprevádzajú ju dlhšie modlitby.Okrem novén je v knižočke uvedený aj krátky životopis Rity: svätej do každej rodiny. Bola dcérou, manželkou, matkou, vdovou a rehoľnou sestrou. Pestrosť jej života a duchovnej sily, ktorú čerpala z modlitby a lásky k Ukrižovanému, nadchýna a udivuje veriacich podnes.Publikácia je pozvaním k modlitbe s vytrvalosťou a dôverou v Božiu moc a v pomoc sv. Rity, ruže z Rocaporeny. Zostavovateľom je páter Juraj Pigula, predstavený Rehole sv. Augustína na Slovensku. Cirkevne schválené. Obsahuje fotografie z Cascie.Exkluzívne, iba v ponuke Zachej.sk si môžete zakúpiť Pravý ruženec sv. Rity v rôznych farbách.Recenzia 3 novény k sv. Rite na stránke blog.zachej.skOdporúčame Vám tiež: životopis tejto svätice: Svätá Rita - dych odpustenia (2015).

Ihneď na stiahnutie
-15%

2,47 €

Posledné kusy
Modlitba je najväčšia veľmoc! 109/2020
Modlitba je najväčšia veľmoc! 109/2020

Rastislav Hamráček

Pohľad na život otca Ernesta Macáka pri príležitosti 100. výročia jeho narodenia. Pri príležitosti 100. výročia narodenia Ernesta Macáka vyšla táto útla brožúrka, pretože pohľad na život tohto výnimočného človeka, niekdajšieho provinciála saleziánov, môže priniesť množstvo Božej dobroty a milosti. "Bratia! Modlime sa! Modlime sa stále vrúcnejšie a koľko treba! Modlitba je najväčšia veľmoc! Lebo je v nej Boh - Láska. ......" Ernest Macák

Skladom

1,75 €

Posledné kusy
Evanjelium v centre manželstva
Evanjelium v centre manželstva

Tim Chester

Praktická príručka pre kresťanské manželstvo. Naša kultúra nemá o manželstve vysokú mienku. Na rozdiel od nej Biblia považuje manželstvo nielen za vzácne a celoživotné, ale aj za obraz vzťahu, ktorý je v jadre evanjeliovej správy - za obraz jednoty Ježiša Krista s ľudom, ktorý zachránil.Preto kľúč k skutočnému porozumeniu manželstva leží v správnom pochopení dobrej správy evanjelia Ježiša Krista. Aby sme pochopili, prečo manželstvá majú problémy - a všetky ich majú - potrebujeme pochopiť podstatu nášho hriechu. A aby manželstvá fungovali, potrebujeme pochopiť, ako máme na seba aplikovať pravdu o Božom odpustení a Jeho misiu v dnešnom svete.Táto praktická príručka pre kresťanské manželstvo sa sústreďuje na to, ako evanjelium formuje každodennú realitu života v manželstve. Nadvihuje pokrievku nad mnohými bežnými citlivými miestami, ktorým súčasné dvojice čelia a ukazuje, že správne pochopenie evanjelia vedie k úspešnému, vernému a naplňujúcemu vzťahu.Dr. Tim Chester je riaditeľom The Porterbrook Institute. Je zakladateľom zborov prostredníctvom organizácie The Crowded House v Shef-fielde vo Veľkej Británii. Je autorom vyše tucta kníh.

Skladom

5,72 €

Posledné kusy
Kompendium teológie duchovného života 1
Kompendium teológie duchovného života 1

Albino Marchetti

Povaha kresťanskej dokonalosti. Vstup do nového tisícročia bol doprevádzaný výzvou Svätého Otca : "Zatiahni na hlbinu !" (lk 5,4). Táto výzva je pred každým z nás ako pozvanie k novému objavovaniu evanjelia starého dvetisíc rokov, a predsa stále nového. Výhodou tejto práce je jej výstižnosť a prístupnosť širokému okruhu čitateľov.

Skladom

8,05 €

E-kniha
E-kniha: Kardinál Jozef Tomko
E-kniha: Kardinál Jozef Tomko

Marián Čižmár

Život v službe evanjelia. Čo sa skrýva za tajomstvom môjho života? Božia prozreteľnosť, veľa Božej milosti. Takej, čo sa dala skoro nahmatať a takej, ktorú nevidno. Odo mňa to vyžaduje len veľkú povďačnosť voči Bohu. A ja ju nechcem akosi skryť, ako nechcem skryť to bohatstvo, čo mi Pán Boh nechal na ceste, aby som to prežil, aby som to prijal, aby som sa sám obohatil. To všetko mi dal pre iných. A tak ja chcem toto podať iným, nie ako nejakú samochválu, ale ako chválu Boha, ktorý ma takto viedol. J. Em. Jozef kardinál Tomko.

Ihneď na stiahnutie
-78%

9,90 €

Evanjelium v centre rodiny
Evanjelium v centre rodiny

Ed Moll; Tim Chester

Veľa kníh sa snaží pomáhať kresťanským rodičom, aby vychovali deti dobre pripravené a zrelé pre život. Ale táto kniha sa zameriava na celé rodiny, aby v nich vyrastali veriaci ľudia - spoločne, deti aj rodičia, ktorí poznávajú Boha, vyznávajú Krista, prijímajú milosť, majú srdce služobníka a sú misijne založení. Nejde o to, ako evanjelium zapadá do života rodiny, ale ako život rodiny zapadá do evanjelia - do najväčšieho Božieho zámeru pre celý vesmír, ktorý bol dosiahnutý v Kristovi.Evanjelium v centre rodiny nás v dvanástich stručných kapitolách prevedie hlavnými biblickými princípmi pre rodinný život; postaví pred nás výzvu, aby sme sa vzdali „úctyhodných“ modiel, ktoré sú typické pre strednú triedu, a stali sa výrazne odlišnými ľuďmi, takými, akými nás Boh povolal byť skrze svoje evanjelium.Tim Chester je autor, učiteľ, školiteľ a zakladateľ zborov. Je ženatý s Helen a má dve dcéry. Ed Moli pracoval v chemickom priemysle a potom sa stal učiteľom Biblie na plný úväzok; vedie cirkevný zbor na anglickom vidieku. S manželkou Christou majú dvoch chlapcov.

Skladom

5,72 €

Posledné kusy
Dobrá správa v desiatich slovách
Dobrá správa v desiatich slovách

Paul Ellis

Desať rokov viedol Paul Ellis multikultúrny zbor v HongKongu. Taktiež prednášal na jednej z popredných škôl obchodu v Ázii. Teraz píše o evanjeliu milosti a žije na Novom Zélande s manželkou Camillou a ich tromi deťmi.

Skladom

6,79 €

DVD: Guadalupe - žijúci obraz
DVD: Guadalupe - žijúci obraz

December 1531, Mexiko. Panna Mária sa zjavuje chudobnému indiánskemu roľníkovi. Nikto mu to však neverí. Na jej prosbu si zabalí do svojho indiánskeho plášta, „tilmy“, zopár kastílskych ruží, ktoré zázračne rozkvitli na holej pláni. Neskôr pred biskupom otvorí svoj plásť a odkryje mu zázrak: obraz Panny Márie Guadalupskej, ktorý je výnimočne reálny. Výsledky analýzy obrazu sú ohromujúce. V očiach Panny Márie sa odrážajú postavy všetkých 13-tich svedkov zázraku. Hviezdy na jej plášti sú umiestnené presne tak, ako boli pozorované v deň zázraku (12.12.1531). Použitá technika maľby je neznáma. Farby ostávajú neporušené, rovnako aj látka nie je poškodená. A to nie je všetko: mimoriadny objav odhaľuje španielsky pôvod (Extremadura, Španielsko) názvu Guadalupe a tiež takmer neuveriteľnú súvislosť s evanjelistom svätým Lukášom.

Vypredané

6,31 €

Kardinál Jozef Tomko
Kardinál Jozef Tomko

Marián Čižmár

Život v službe evanjelia. Kniha Kardinál Jozef Tomko – Život v službe evanjelia vychádza v roku 2018, v okruhu významných výročí, ktoré sú spojené s jeho životom i s miestami, odkiaľ vyšiel, kde prebýval a kde pôsobil.Pre autora knihy Mons. Mariána Čižmára bolo výzvou, ba priam povinnosťou napísať publikáciu, ktorá by v základných bodoch predstavila verejnosti túto významnú osobnosť dejín Cirkvi na Slovensku, ale aj vo svete.„Život v službe evanjelia – tento príliš honosný prívlastok beriem ako výzvu na spytovanie svedomia skôr ako nejaké realistické tvrdenie o celom mojom živote. Ďakujem Bohu za všetko, čo mi v dlhom živote poprial. On vie najlepšie posúdiť, čo bolo naplno v službe evanjelia. Aj o tom musím povedať so sv. Pavlom: Z Božej milosti som tým, čím som (1 Kor 15,10)“. J. Em. Jozef kardinál Tomko

Vypredané

34,82 €

Denníček
Denníček

Faustína Kowalská

Božie milosrdenstvo v mojej duši. Titul vyšiel v novom vydaní so zlatou ražbou: Denníček (2015).Svätá sestra Mária Faustína Kowalská je dnes známa na celom svete ako apoštolka Božieho milosrdenstva. Teológovia ju zaraďujú medzi významných mystikov Cirkvi. Toto dielo obsahuje myšlienky a rozhovory sestry Faustíny s Ježišom, ktoré mala počas jej mystického života.Dnes už kultové dielo, ktoré odhaľuje hĺbku Božieho milosrdenstva tak, ako nikdy predtým...Dostupné aj ako audiokniha - Denníček (2013).

Vypredané

15,00 €

E-kniha
E-kniha: Rady skúseného diabla
E-kniha: Rady skúseného diabla

C. S. Lewis

Listy skúseného diabla jeho mladšiemu kolegovi. Vo svojom klasickom diele nás C.S. Lewis zasväcuje do korešpondencie medzi dvoma diablami: skúseným Krutodlakom a jeho synovcom Svrabomilom. Krutodlak zastáva byrokratickú funkciu v pekelnej hierarchii a je mentorom neskúseného Svrabomila. Ten práve začína svoju démonickú kariéru v službách „Otca v Hlbinách“ a bol poverený, aby odviedol nového kresťana – “pacienta” – od viery a povzbudil ho k hriechu.Kniha satirickým spôsobom poukazuje na mnohé bežné problémy ľudského života a kresťanskej viery, ako je otázka dobra a zla, pokušenia, pokánia a milosti. Krutodlak a Svrabomil žijú vo svojom morálne prevrátenom svete, kde je chamtivosť a dosiahnutie vlastného prospechu najväčšou hodnotou. Démoni nie sú schopní porozumieť tajomstvu Božej lásky k ľuďom alebo pripustiť možnosť nezištných ľudských cností. Nové vydanie obsahuje v slovenčine doteraz nepublikovanú autorovu esej o knihe.

Vypredané
-21%

7,90 €

Nepochopiteľná láska
Nepochopiteľná láska

John Ortberg

Čo sa stane, ak dovolíme láske dotknúť sa nášho srdca? Boh nás nemiluje preto, že sme bezchybní ani preto, že sme dokonalí. Miluje nás jednoducho preto, že sme.V knihe Nepochopiteľná láska John Ortberg približuje Boha, ktorého si dávno túžil stretnúť. Otca, ktorý ťa miluje ako svoje dieťa a ktorý sa snaží, aby si v živote prežíval čo najväčšiu radosť. Privádza nás k najhlbšej podstate existencie Boha, kde objavíme Božiu vášnivú lásku k svojmu stvoreniu. Ukazuje nám, ako môžeme nášho partnera, rodinu a priateľov a celý svet okolo milovať takou praktickou a premieňajúcou láskou, akú rozdával Ježiš.

Vypredané

8,24 €

Skrytý význam Vianoc
Skrytý význam Vianoc

Timothy Keller

Odhalenie prekvapujúcich skutočností, ktoré sa skrývajú v príbehu Ježišovho narodenia. V knihe Skrytý význam Vianoc sa autor a pastor Timothy Keller hlboko zamýšľa nad skutočným príbehom Narodenia Ježiša Krista. Všetci ľudia, aj malé deti vedia, čo sú Vianoce. Pre niekoho znamenajú bohatú výzdobu, darčeky, hojnosť, koledy, rodinnú pohodu... Veriaci ľudia im pridajú aj hlbší zmysel – narodenie Spasiteľa. Ale je to všetko? Naozaj sú Vianoce len o hojnosti a prepychu? Odhalením prekvapujúcich skutočností, ktoré sa skrývajú v príbehu Ježišovho narodenia, možno lepšie pochopíme posolstvo nádeje, Boží plán spásy a tak pre nás dostanú Vianoce hlbší a zmysluplnejší význam.Timothy Keller je zakladateľom a kazateľom Redeemer Presbyterián Church v New Yorku a tiež autorom viacerých kníh, z ktorých už v slovenčine vyšli: Falošní bohovia, Márnotratný Boh, Manželstvo, Kázeň, Stretnutia s Ježišom, Viera a práca, Zabudni na seba a získaj slobodu.

Vypredané

8,73 €

Proměň se!
Proměň se!

Anselm Grün

Odvaha stát se novým člověkem. Zaklínadlem moderní doby je změna – v životě, zaměstnání, ve vztazích, v řízení podniku. Anselm Grün však varuje – změna sugeruje přesvědčení, že to, co bylo, je špatné, a teprve nyní přichází s něčím novým konečně to dobré. V životě ovšem takový přístup nefunguje a může být naopak velmi nebezpečný. Pro Grüna je mnohem inspirativnější proměna, proces, kdy nedochází k zavržení minulého, ale k jeho transformaci tak, aby život mohl dál plynout. Tento princip Grün opírá nejen o pohádková vyprávění o proměnách všeho druhu, o důležitost pojmu proměny v psychologii C. G. Junga, ale především o biblická vyprávění. V nich nachází hlubokou inspiraci a zdroj obrazů, které mohou každého člověka motivovat k tomu, aby i on proměnil své srdce a život a měl odvahu k novému vykročení správným směrem, aby uchopil nejen své silné, ale i slabé stránky, bolesti a selhání a použil je k vnitřní transformaci.

Vypredané

9,02 €

Kráčanie milosťou
Kráčanie milosťou

Steve McVey

Prežívanie života s milosťou dostane kresťanov preč z „náboženského tobogánu“. Použitím svojho vlastného príbehu autor Steve McVey ilustruje základné biblické pravdy o veriacich v Ježiša Krista a spôsob ako Ho môžu nechať pôsobiť vo svojich životoch každý deň.V knihe Kráčanie milosťou prebudí v každom túžbu po živote plnom odpočinku v Božej láske.

Vypredané

9,60 €

Všední život s Duchem Svatým
Všední život s Duchem Svatým

Odile Haumontéová

Na příkladech z vlastního života i z života světců (Jan Pavel II., Terezie z Lisieux aj.) autorka knihy ukazuje, jak nám Duch Svatý pomáhá v konkrétních situacích všedních dnů. Zmiňuje také nejčastější nástrahy a překážky v přijetí jeho darů a nabízí řešení, jak s těmito překážkami bojovat.Pro mnoho křestánů zůstává Duch Svatý velkou neznámou z osob Nejsvětější Trojice. Ježiš o něm ale často mluví ke svým učedníkům a představuje ho jako Utěšitele, Obhájce či Přímluvce, který je má uvést do celé pravdy. Po 2. vatikánském koncilu a rozmachu katolické charismatické obnovy se objevilo mnoho knih z oblasti spirituality, které se věnují Duchu Svatému a snaží se ukázat, jak s ním žít svůj každodenní život - jak může být prostřednictvím svých sedmi darů přítomný, živoucí a činný v lidském životě a čím nás může obdařit (láska, radost, pokoj...). Na příkladech z vlastního života i z života světců (Jan Pavel II., Terezie z Lisieux, aj.) autorka knihy ukazuje, jak nám Duch Svatý pomáhá v konkrétních situacích všedních dnů. Zmiňuje také nejčastější nástrahy a překážky v přijetí jeho darů a nabízí řešení, jak s těmito překážkami bo¬jovat. Pokud budeme chtít, Duch Svatý může proniknout náš všední život a proměnit jej v život nevšední, když každé drobnosti vdechne příchuť vzác¬nosti a neopakovatelnosti.Odile Haumonté (* 1964), matka pěti dětí, pracuje pro různá křesťanská periodika a nakladatelství. Je autorkou asi čtyřiceti knih, od životopisů svátých přes vyprávění evangelních příběhů až k románům pro mládež.

Vypredané

8,63 €

Pre lásku
Pre lásku

Jen Hatmakerová

Boj za láskavosť vo svete nemožných noriem. Autorka knihy Pre lásku Jen Hatmakerová je presvedčená, že život môže byť krásny, zábavný, odvážny a láskavý – a netreba pre to urobiť až tak veľa. S humorom a štýlom odhaľuje, že Ježišova milosť utrpenia je kľúčom k riešeniu najväčšieho problému ľudstva – samotných ľudí.Väčšina našich radostí, zápasov, vzrušení a zlomených sŕdc sa vzťahuje s ľuďmi – nami počnúc a končiac rodinou, okoloidúcimi, farníkmi, cudzincami... Kniha nám ukáže, ako sa vymaniť z viny a hanby, ako sa naučiť milovať, alebo zhodiť so seba zbytočné bremená. Toto dielo poskytne neviazanú jazdu pre všetky moderné ženy.Jen Hatmakerová tu odhalí osviežujúcu múdrosť, ironický humor, nie nezmyselnú vieru, oslobodzujúci výhľad a nebojácnu poctivosť, čo ju urobilo takú obľúbenú medzi ženami na celom svete.

Vypredané

3,88 €

Myšlienky sv. Antona z Padovy o Márii
Myšlienky sv. Antona z Padovy o Márii

Johannes Schneider

Mária musela skrze svoju nízkosť vytrpieť poníženie Božieho Syna, ktorý sa stal jej vlastným synom. Súčasne však musela vyvolením spoluniesť oslávenie tohoto Syna, totiž zjavenie jeho božstva.Tak bola Mária napnutá medzi nevýslovnú slávu a opovrhnutia hodnú nízkosť, oboje takmer neznesiteľné pre ľudskú bytosť, veď musela vo svojom tele niesť nekonečný odstup medzi nebom a zemou. Mária bola súčasne úbohý stan a nádherný chrám."Boží Syn prijal telo z blahoslavenej Panny a v ňom prebýval ako v stane ako pútnik a cudzinec. Avšak od neho samého, ktorý hľadí na jej poníženosť a povyšuje ju, je označovaná nie za trón, dom či chrám, ale dokonca za Jeruzalem: "Si krásna, moja priateľka, sladká a spanilá sťa Jeruzalem /por. Pies 6,4/.V každom prípade je Mária príbytkom Boha, nech ako miesto jeho potupného poníženia, nech ako miesto jeho slávneho vyvýšenia. Oboje však musíme vnímať spoločne, ak chceme zmerať výšku a hĺbku Božej pokory.

Vypredané

8,86 €

Odpustky z Assisi
Odpustky z Assisi

Joseph Ratzinger

V spomienkach z mojej mladosti zostal deň porciunkulových odpustkov dňom modlitby, dňom silného vnútorného prežívania, keď sme prijímali sviatosti v atmosfére osobnej sústredenosti.Na námestí naproti nášmu farskému kostolu vládlo výnimočne slávnostné ticho. Ľudia nepretržite vchádzali do kostola a vychádzali z neho. Bolo cítiť, že kresťanstvo je milosť, ktorej sa možno otvoriť v modlitbe...

Vypredané

2,10 €

3:16
3:16

Max Lucado

Súradnice nádeje. Dvadsaťdvaslovná prehliadka nádeje sa začína Bohom, končí sa životom a povzbudzuje nás robiť rovnako. Dostatočne krátka na to, aby sme si ju napísali na servítku či naučili sa ju naspamäť, a predsa taká hutná, že prestála dve tisícročia búrok a otázok. Ak neviete o Biblii nič, začnite tu. Ak o nej viete všetko, vráťte sa sem. Všetci to potrebujeme pripomenúť. Srdcom ľudského problému je ľudské srdce. A Boží medikament je predpísaný v Jánovi 3, 16. Pretože Boh tak miloval svet, že dal svojho jedného a jediného Syna, aby ktokoľvek v neho verí, nezahynul, ale mal večný život. (Ján 3,16 NIV) On miluje. On dáva. My veríme. My žijeme. Kniha obsahuje aj zamyslenia na 40 dní.

Vypredané

6,69 €

Dar poznání
Dar poznání

Philippe Madre

Proroctví ve službách církve. Církev nás po vzoru svatého Pavla vybízí, abychom usilovali o charismata, zvláště o dar proroctví. Používá-li se tento dar moudře, může přinést mnoho dobrého. Naše neznalosti a strach však mnohdy brzdí dílo, které chce naším prostřednictvím Duch Svatý konat…

Vypredané

2,81 €

Služba zmierenia
Služba zmierenia

Robert J. Schreiter

Spiritualita a stratégie. Vo svete konfliktov, v ktorom náboženské rozdielnosti zohrávajú významnú úlohu, sa zmierenie stáva čím ďalej, tým viac dôležitejšie. Služba zmierenia ukazuje, ako v duchu zmierenia môžeme vytvárať priestor, v ktorom sa zmierenie môže uskutočňovať a ako spolu s ľudskými postupmi môže postupovať dopredu.Pre všetkých tých, ktorí pracujú na prekonávaní následkov násilia - či už v komunitách alebo spoločnostiach alebo dokonca na úrovni susedstva alebo rodín - Služba zmierenia poskytuje istého sprievodcu a inšpiráciu na ceste k Božiemu pokoju.Robert J. Schreiter, C. PP. S., člen Generálnej Rady Kongregácie Presvätej Krvi, je profesorom doktrinálnej teológie na Katolíckej Teologickej Únii v Chicagu. Medzi jeho knihy patria Constructing Local Theologies, Reconcilliation: Mission and Ministry in a Changing Sociál Order, a The New Catholicity.

Vypredané

6,40 €

Ako plnšie kresťansky žiť
Ako plnšie kresťansky žiť

Ján Chryzostom Korec

V knihe sa kardinál prihovára veriacim. Pripomína základné povolanie kresťana, zmysel a cieľ jeho života, ktorý stanovil sám Ježiš: „Buďte dokonalí, ako je dokonalý váš Otec na nebesiach.“ Ako sa priblížiť k ideálu stanovenému Bohom? Ako všetko zladiť – praktický a náboženský život? Ako prehĺbiť a vylepšiť svoj vzťah lásky k Bohu a blížnym? Ako naplniť našu stále aktuálnu túžbu po dokonalosti?O tom všetkom a ešte oveľa viac sa dočítame v tejto vzácnej knihe.

Vypredané

6,31 €

Uzdravení duše Boží přítomností
Uzdravení duše Boží přítomností

Leanne Payneová

Dosažení zralosti prostřednictvím modlitby. Dnes jsou na světě zástupy křesťanů, kteří nedokážou přijmout sebe sama, na což navazuje zbytečný a neustálý pocit viny a hanby, a v kritičtějších případech dokonce intenzivní, nebo až patologická nenávist k sobě samému. Problém zahanbení a sebenenávisti může být tak těžký, že tito lidé jsou jen stěží schopni přijmout učení o zdraví, ba i pouhou modlitbu, dokud jim nepomůžeme, aby se k této nenávisti vůči sobě samým přiznali před Kristem. Potom, stále v jeho přítomnosti, udělají ten obrovský krok a této nenávisti se zřeknou. Když se tomuto neduhu duše postaví tváří v tvář a vypořádají se s ním, pak dokážou otevřít své srdce a začít od Boha přijímat uzdravení, které potřebují. (Leanne Payneová)Dlouholetá služebnice a autorka ve své práci rozdělené na tři základní části (Ctnost jménem sebepřijetí, Odpuštění hříchu, Duchovní zápas a obdarování k boji) přináší ucelený pohled na vnitřní uzdravení – sebepřijetí v Kristu skrze modlitbu, odpuštění a opuštění hříchů a selhání, nové nasazení do modlitebního a duchovního zápasu o sebe i druhé. Autorčin pohled je střízlivý, vyvážený a hluboký, navíc těží z řady děl křesťanských autorů (Chambers, Lewis) a nebojí se pracovat se starobylou křesťanskou symbolikou (např. svěcená voda).

Vypredané

11,59 €

Milost podle Písma a starokřesťanských autorů
Milost podle Písma a starokřesťanských autorů

Lenka Karfíková; Jiří Mrázek

Sborník je výsledkem práce ekumenické skupiny autorů y centra biblických studií (UK a AV ČR Praha) a Centra pro práci s patristickými, strědověkými a renesančními texty (UP Olomouc, MU Brno, AV ČR Praha)Obsahuje tyto příspěvky: Martin Prudký: Hospodin, "Bůh milostivý" a Izrael, lid "z boží milosti": teologie milosti ve Starém zákoněJan Roskovec: Pojem milosti v pavlovském okruhu Nového zákonaPetr Pokorný: Markovo evangelium a lukášovské spisyJiří Mrázek: Milost v Matoušově evangeliuJiří Mrázek: Milost v Prvním a Druhém listu PetrověJan A. Dus: Milost u Klémenta ŘímskéhoMatyáš Havrda: Valentinovské pojetí milostiVít Hušek: Nauka o milosti u Ambrože MilánskéhoLenka Karfíková: Augustinův dvojí výklad Pavlovy nauky o milostiLadislav Chvátal: Kosmologické předpoklady nauky o milosti u Maxima Vyznavače.

Vypredané

5,82 €

Milost v antické, židovské a křesťanské tradici
Milost v antické, židovské a křesťanské tradici

Lenka Karfíková; Jan Amos Dus

Tato kniha je výsledkem spolupráce mezi Centrem pro práci s patristickými, středověkými a renesančními texty a Centrem biblických studií. Chce být nejen příspěvkem k jednomu z klíčových témat křesťanské teologie, ale také k ekumenickému rozhovoru jednotlivých duchovních tradic evropského prostoru.

Vypredané

8,39 €

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Katarína, 24.2.2024

Precízne zabalené knihy, rýchle doručenie, možnosť platby na dobierku, záložka od Zacheja sa mi veľmi páči

userAvatar

Michaela, 23.2.2024

Bývám spokojená s obchodem, vždy si tu vyberu něco, co mě zaujme:).

userAvatar

jela, 23.2.2024

Rýchle dodanie, nádherné produkty. ODPORÚČAM!!!

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk