Knihy s tematikou nacizmu

Knihy s tematikou nacizmu

(27 produktov)

Porovnávať, ktorá vojna bola horšia, je hlúposť. Z premrhaných ľudských životov sa nedá urobiť porad...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Novinka
Tiene raz pominú
Tiene raz pominú

Lynn Austinová

Invázia nacistov do neutrálneho Holandska dramaticky zmení životy troch žien. Každá z nich musí prekľučkovať zložitou spleťou rozhodnutí a ich následkov.Lena si spokojne nažíva na vidieckej farme so svojou rodinou. Odjakživa sa riadila kompasom viery; zachová sa však správne aj zoči-voči nečakane zložitým dilemám, ktorých riešenie môže rozhodnúť o živote alebo smrti?Lenina dcéra Ans, ktorá sa nedávno presťahovala do rušného Leidenu, má hlavu plnú ideálov o novej práci a romantických predstáv o istom mladom policajtovi. Po zapojení sa do odboja však naráža na nepríjemnú realitu, že boj proti nepriateľovi môže byť nebezpečný.Miriam je mladá huslistka židovského pôvodu, ktorá v Holandsku hľadá útočište. V novej krajine nachádza životnú lásku, ale udalosti, ku ktorým v Leidene dôjde, preskúšajú ju i jej rodinu spôsobom, o akom sa jej nesnívalo.Životné cesty týchto troch žien sa v dôsledku nacistickej invázie nečakane a neraz aj dojímavo pretnú. Román je povznášajúcim svedectvom o prekvapivej odolnosti ľudského ducha a sile viery a lásky, ktoré nás dokážu previesť aj tými najťažšími skúškami.

Skladom

19,30 €

Posledné kusy
Dieťa odnikiaľ
Dieťa odnikiaľ

Kari Rosvallová; Naomi Linehanová

Pútavý príbeh o žene, ktorá prežila Hitlerove výchovné tábory a našla domov v Írsku. Dieťa odnikiaľ je príbehom o hľadaní rodiny, rodinného šťastia a porozumenia. Životný príbeh obyčajnej ženy, Kari Rosvallovej, zaujme svojím neobyčajným svedectvom. Je to svedectvo desivej doby, keď si nacisti chceli podrobiť nielen zvyšok Európy, ale aj myslenie, konanie a cítenie ľudí. Je to príbeh o tom, ako sa rozhodli stvoriť panskú rasu z čistých Árijcov.Na tento účel mali poslúžiť elitní vojaci Himmlerovej SS armády a nemecké a neskôr severské ženy, predovšetkým Nórky. Niektoré ženy, sfanatizované hitlerovskou ideológiou, sa do tohto programu, ktorý získal označenie Lebensborn, Prameň života, prihlásili dobrovoľne, iné k nemu prinútili násilím.Kari Rosvallová, adoptované dievča, ktoré vyrastalo v malom švédskom mestečku Malexander, až v pokročilom veku zistila, že bola súčasťou tohto šialeného a bezcitného programu. Toto zistenie ju nakoniec primälo, aby svoj príbeh vyrozprávala ako odstrašujúci príklad a memento pre nasledujúce generácie, aby sa podobné experimenty, ktoré poznačili tisícky aktérov, nikdy nezopakovali.Ukážka z knihy: Volám sa Kari. Som obyčajná žena, až na jednu vec. Narodila som sa vo veku šesťdesiatštyri rokov. Merala som stošesťdesiatdva centimetrov a vážila sedemdesiat kilogramov. Vlasy som mala sivé a ruky zostarnuté. Na rozdiel od iných novorodencov som neplakala. Nablízku totiž nebol nik, kto by sa o mňa staral, preto som bola ticho. No ja nemôžem zostať ticho. Neviem, koľko času mi ešte zostáva, ako dlho alebo ako krátko budem žiť. Nastal čas rozpovedať svoj príbeh. Pokúsim sa urobiť to najlepšie, ako viem. Celý život sa ma ľudia pýtali: „Kde ste sa narodili?“ Je to jednoduchá otázka, no odpoveď na ňu som nevedela. V živote každého z nás nastanú dva temné okamihy – začiatok a koniec. Zvyčajne lekár nám oznámi, ako sa náš život skončí, a rodičia nám povedia, ako sa započal. No ja som nemala rodičov, ktorí by mi objasnili môj začiatok. Na tú hroznú pravdu som narazila náhodou. Až v roku 2008, keď som mala šesťdesiatštyri rokov, som prišla na to, kto vlastne som. Bola som súčasťou najtemnejšieho tajomstva ľudstva...

Skladom

12,51 €

2DVD: Pius XII.
2DVD: Pius XII.

Carmine Elia

Pod rímskym nebom. Rím 1943. Mesto okupujú nacisti. Tisíce Židov sú v ohrození života. Vo Vatikáne, neutrálnom štáte na území Ríma, sa pápež Pius XII. urputne snaží uchrániť ho pred hladom a úplným zničením. Krásna Miriam, dcéra židovského kníhtlačiara, prežíva svoje priateľstvá a lásku na pozadí ukrutnej vojny. Po deportácii obyvateľov židovského getta však stráca kontakt s rodinou, priateľom Davidom i svojou láskou Marcom.Pius XII. vyhlási rímske kostoly a kláštory za extrateritoriálne územie Vatikánu a tak v nich tisíce Židov môžu nájsť útočište. Medzi nimi i Marco a Davide, ktorí riskujú svoje životy pri záchrane Miriam z rúk nacistov. Dokážu však múry kostolov odolať narastajúcej nenávisti nacistov, ktorá nerešpektuje ani autoritu pápeža?

Skladom

8,73 €

Sestry z Osvienčimu
Sestry z Osvienčimu

Roxane van Iperen

Skutočný príbeh. Roxane van Iperen v knihe Sestry z Osvienčimu vyrozprávala skutočný príbeh židovských sestier Janny a Lien. Tieto sestry sa v zapojili do odboja proti nemeckým okupantom počas druhej svetovej vojny. Neraz boli ich životy v ohrození a kvôli pomoci židovským spoluobčanom bola v nebezpečenstve aj ich rodina a najbližší. Janny a Lien sa podarilo dlho ukrývať pred nacisami, ktorých úlohou bolo transportovať všetkých holandských Židov do vyhladzovacích táborov. Koncom vojny napokon i ony dve s celou rodinou skončili v koncentračnom tábore Osvienčim II, známom aj ako Auschwitz-Birkenau.

Skladom

14,45 €

Posledné kusy
Irenine deti
Irenine deti

Tilar J. Mazzeová

Skutočný príbeh o žene, ktorá zachránila viac ako 2500 detí z varšavského geta. Bol nádherný teplý deň, keď hordy nemeckých vojakov ozbrojených po zuby, obkolesili malé geto, kde Ewa pracovala. Zostala uväznená v zablokovaných uliciach s osirelými deťmi. Keď sa o tom Irena dozvedela, ihneď zvolala priateľov na záchrannú misiu. Bola odhodlaná riskovať čokoľvek a nejakým spôsobom zimprovizovať plán na záchranu Ewy a detí pred deportáciou... (s. 154)Skutočný príbeh Ireny Sendlerovej, ktorú nazývajú Schindlerom v ženskom prevedení. Vo svojom rodnom Poľsku je Irena dnes hrdinkou, aj keď sa ňou stala až nedávno. Jej príbeh bol potichu pochovaný celé desaťročia, podobne, ako mnohé iné príbehy po celom Poľsku. Irena spoločne s priateľmi a tímom oddaných spolupracovníkov prepašovala batoľatá cez nemeckých strážcov a židovských policajných zradcov z varšavského geta v kufroch a drevených debnách. Preniesla batoľatá a školopovinné deti cez mestské smradľavé a nebezpečné kanále... A počas toho všetkého bola zamilovaná do Žida, ktorého spolu s priateľmi úzkostlivo ukrývali počas celej vojny.Kniha Irenine deti je strhujúcim príbehom od ktorého sa nebudete môcť odtrhnúť, presne taký, aký píše sám život.

Skladom

13,48 €

Posledné kusy
Bonhoeffer - kazateľ, špión a martýr
Bonhoeffer - kazateľ, špión a martýr

Eric Metaxas

Dietrich Bonhoeffer bol nemecký kazateľ, teológ a odporca nacizmu. Jeho knihy o nasledovaní Krista, o cirkvi a zodpovednosti kresťanov vo svete majú dodnes obrovský vplyv. Bonhoeffer sa zapojil do snáh o odstránenie Hitlera, ale Gestapo ho zatklo a 9. apríla 1945 popravilo. Eric Metaxas v obsiahlom životopise sleduje všetky roviny Bonhoefferovho života a rozpráva dramatický príbeh ohromnej morálnej odvahy tvárou v tvár monštruóznemu zlu. Autor naštudoval veľa pôvodných zdrojov, aby nám predstavil obdivuhodnú celistvosť Bonhoefferovej teológie, jeho politických postojov a občianskych činov.„Toto je veľmi dôležitá kniha a dúfam, že si ju prečíta mnoho ľudí.“George W. Bush, 43. prezident USA

Skladom

24,15 €

Posledné kusy
Denník Anny Frankovej (komiks)
Denník Anny Frankovej (komiks)

Ari Folman (ed.)

Pri slovnom spojení "nacistická éra" sa väčšine ľudí vybaví (okrem Hitlera) meno Anna Franková. Anna sa narodila v roku 1929 vo Frankfurte nad Mohanom a zomrela v koncentračnom tábore Bergen-Belsen v roku 1945. Jej denník opisuje život v úkryte v rokoch 1942 - 1944. V tom čase bola Anna dievča so zrelým pohľadom na svet. Denník Anny Frankovej do formy komiksu upravil Ari Folman. Do komiksovej podoby však nebolo možné spracovať celý pôvodný text Anninho denníka. Komiks teda zachytáva len jeho časť, no napriek tomu mu ako celku ostáva verný. Niektoré denníkové zápisy sú vynechané a niektoré pospájané alebo zhustené. Výtvarná podoba denníka sa snaží zachytiť Annin silný zmysel pre humor, sarkazmus a posadnutosť jedlom. Obdobia depresií a zúfalstva sú znázornené v podobe fantastických scén alebo v podobe snov.Dielo bolo vytvorené na pamiatku Anny Frankovej. Jej odkaz je v knihe podaný verne a citlivo.

Skladom

14,50 €

E-kniha
E-kniha: Bol som Mengeleho asistentom
E-kniha: Bol som Mengeleho asistentom

Miklós Nyiszli

V roku 1944 obsadili nacisti Maďarsko a narýchlo sa pustili do masovej likvidácie židovského obyvateľstva. Väčšinu deportovali do vyhladzovacieho tábora v Osvienčime. Rovnaký osud postihol aj lekára Miklósa Nyiszliho. Za bránami koncentračného tábora sa ocitol ešte v apríli, kde sa hneď po príchode podrobil selekcii. Josef Mengele, dôstojník SS a lekár, vtedy vyzval tých, čo študovali na nemeckých univerzitách a majú znalosti z patológie a forenznej medicíny, aby vystúpili z radu. Z päťdesiatich prítomných lekárov tak učinil len jeden – Miklós Nyiszli. Tak sa začala jeho neuveriteľná cesta po boku sadistického doktora Mengeleho. Nyiszli sa stal členom Sonderkommanda, skupiny väzňov, ktorá pracovala v plynových komorách a v krematóriách a spravidla po štyroch mesiacoch tam sama končila. Nyiszliho poverili vykonávaním pitiev. Je zázrak, že ako očitý svedok Mengeleho zvrátených, sadistických experimentov, najmä na dvojčatách a ľuďoch postihnutých dwarfizmom, prežil. V tom období už nacisti zahladzovali všetky dôkazy. Nyiszli krátko po vojne ako jeden z prvých odhalil svetu všetky zverstvá, ktoré sa v táboroch diali, a to v čase, keď väčšina ľudí ešte zatvárala oči pred pravdou.

Ihneď na stiahnutie
-30%

9,00 €

E-kniha
E-kniha: Dvojčatá z Osvienčimu
E-kniha: Dvojčatá z Osvienčimu

Eva Mozes Kor; Lisa Rojany Buccieri

Nacisti ich nechali nažive len preto, lebo boli dvojičky. V lete roku 1941 nacisti deportovali Evu Mozesovú Korovú a celú jej rodinu do Osvienčimu. V priebehu tridsiatich minút ich od seba oddelili. Eviných rodičov a staršie sestry poslali rovno do plynovej komory, kým Eva a jej sestra-dvojička Miriam sa ocitli v rukách Mengeleho, ktorý bol známy aj ako Anjel smrti. Mali vtedy len desať rokov.Dvojičky mali v Osvienčime určité „privilégiá“ – mohli nosiť vlastné oblečenie a nevyholili im hlavy dohola, ale stali sa objektom Mengeleho sadistických experimentov. Veľa z nich zomrelo v dôsledku pokusov, chorôb a hladovania. Ale ďalšie prežili vďaka obdivuhodnej detskej vynaliezavosti, odvahe a neochvejnej vôli žiť. Eva si s odstupom desaťročí spomína na svoje šťastné detstvo v Transylvánii, vzostup antisemitizmu a jeho vplyv na jej rodinu. Mesiace strávené v Osvienčime opisuje vecne, citlivo a s veľkou dávkou nadhľadu. Jej rozprávanie je inšpiratívnym príbehom o vytrvalosti, odhodlaní a boji o prežitie tvárou v tvár extrémnemu zlu.V epilógu Eva hovorí o svojej nevšednej ceste k uzdraveniu a pozoruhodnom rozhodnutí verejne odpustiť nacistom. V Spojených štátoch amerických, kam sa z Izraela presťahovala za manželom, založila múzeum holokaustu, prednášala po celom svete a organizovala exkurzie do Osvienčimu. Svoj život zasvätila šíreniu posolstva o odpustení, mieri a odstránení nenávisti a predsudkov na svete.

Ihneď na stiahnutie
-30%

9,00 €

Posledné kusy
Na život a na smrt
Na život a na smrt

Isabelle Laurent

Život Šimona a Karla se změní v den, kdy jsou tito dva kamarádi rozděleni gestapem. Karel, mladý katolík, je poslán do vyhlazovacího tábora Auschwitz, kde potkává Maxmiliána Kolbeho, a Šimon, žid, zůstává osamocený, sžíraný pocity viny. Co se s nimi stane? Co jim život přinese? Jak se vyrovnají s tíživým a bolestným tajemstvím? Potkají se ještě někdy? Tyto dva životy a jejich podivuhodný osud přenese čtenáře do víru poválečných let, boje o přežití a skutečné síly odpuštění.

Skladom

12,13 €

E-kniha
E-kniha: Spočítaj hviezdy
E-kniha: Spočítaj hviezdy

Lois Lowryová

Príbeh nás zavedie do Dánska v čase druhej svetovej vojny. Dve nerozlučné priateľky Annemarie a Ellen si vojnu plne neuvedomujú. Znamená pre ne len toľko, že v obchodoch nedostať ich obľúbené sladkosti. Hrôzy vojny ich zasiahnu až vtedy, keď nemeckí vojaci v Kodani začnú prehľadávať príbytky židovských obyvateľov a sústreďovať ich do transportov. Čitateľ očami mladého dievčaťa sleduje priebeh dánskeho odboja, vyrozprávaný s hrdosťou a nádejou, pretože celý národ sa zomkol, aby zachránil židovské obyvateľstvo. Dáni potajomky prepašovali takmer sedemtisíc ľudí cez more do slobodného Švédska.OCENENIA: Newbery Medal, School Library Journal Best Book of The Year, American Library Association Notable Book, National Jewish Book Award

Ihneď na stiahnutie
-20%

7,90 €

E-kniha
E-kniha: Bonhoeffer
E-kniha: Bonhoeffer

Eric Metaxas

„Naša cesta vedie cez veľmi hlboké údolie – hlbšie, než si myslíme. Až keď ho prejdeme, vynoríme sa na opačnom konci.“ Dietrich Bonhoeffer bol nemecký kazateľ, teológ a odporca nacizmu. Jeho knihy o nasledovaní Krista, o cirkvi a zodpovednosti kresťanov vo svete majú dodnes obrovský vplyv. Bonhoeffer sa zapojil do snáh o odstránenie Hitlera, ale Gestapo ho zatklo a 9. apríla 1945 popravilo. Eric Metaxas v obsiahlom životopise sleduje všetky roviny Bonhoefferovho života a rozpráva dramatický príbeh ohromnej morálnej odvahy tvárou v tvár monštruóznemu zlu. Autor naštudoval veľa pôvodných zdrojov, aby nám predstavil obdivuhodnú celistvosť Bonhoefferovej teológie, jeho politických postojov a občianskych činov.

Ihneď na stiahnutie
-20%

19,90 €

E-kniha
E-kniha: Odsúdení prežiť
E-kniha: Odsúdení prežiť

Wendy Holdenová

Tri mladé matky a ich neobyčajný príbeh o odvahe, vzdore a odhodlaní žiť. Tri neuveriteľné skutočné príbehy, ktoré osud spojil do jedného!Keď Slovenka Priska, Poľka Rachel a Češka Anka prešli v roku 1944 cez nechválne známu bránu najväčšieho nacistického koncentračného tábora Auschwitz II. - Birkenau, ukrývali tajomstvo - všetky boli v druhom stave. Osamelé a vydesené sa v kútiku duše rozhodli, že si nenechajú vziať to jediné, čo im ostalo - svoj život a život svojich nenarodených detí.Tri bábätká sa narodili s odstupom niekoľkých týždňov a za nepredstaviteľne krutých okolností. Všetkým trom ženám sa nejakým spôsobom podarilo prežiť neľudské podmienky v nemeckom pracovnom tábore. A napriek nepriazni osudu prežili aj ich novorodeniatka. O sedemdesiat rokov neskôr sa títo súrodenci spriaznení osudom po prvý raz stretli, aby vyrozprávali pozoruhodné príbehy svojich matiek, ktoré sa vzopreli smrti, aby im dali život. Každý z nich sa narodil, aby prežil.

Ihneď na stiahnutie
-30%

10,40 €

E-kniha
E-kniha: Mengele
E-kniha: Mengele

David G. Marwell

Azda najznámejší vojnový zločinec všetkých čias Josef Mengele bol stelesnením chladnokrvnej efektívnosti a vášnivej oddanosti neľudskému až absurdnému režimu. Diabolský lekár zodpovedný za hromadné vyvražďovanie, nepolapiteľný utečenec a neznámy muž pod maskou Anjela smrti naďalej ostáva pre celé zástupy ľudí strašiakom a zdrojom nočných môr. V určitom bode sa vynoril nielen ako symbol samotného holokaustu, ale aj ako zosobnenie zlyhania povojnovej spravodlivosti. V 80. rokoch minulého storočia bol Mengeleho prípadom poverený David G. Marwell. Ako vedúci špeciálneho vyšetrovania pre americké Ministerstvo spravodlivosti navštívil mnohé z jeho obetí a miesta činu, vďaka čomu sa mu podarilo o Mengelem vytvoriť ešte komplexnejší obraz. Vychádzajúc z vlastných skúseností a moderných vedeckých postupov Marwell podrobne skúma a odhaľuje zásadné detaily z Mengeleho osobného a pracovného života. Chronologicky zachytáva obdobie jeho vysokoškolského štúdia, ktoré ho priviedlo k dvom akademickým titulom a k sľubnej vedeckej kariére, a tiež roky jeho vojenskej služby – boj v prvej línii a pôsobenie v Osvienčime. Práve tam prebiehali jeho „výbery“, práve tam poslal na smrť nespočetné množstvo nevinných a jeho „vedecké“ snahy vrátane skúmania dvojčiat traumatizovali alebo zabili množstvo ďalších. Na konci druhej svetovej vojny sa mu podarilo uniknúť a nájsť útočisko v Južnej Amerike.Mengele opisuje priebeh medzinárodného pátrania po nacistickom lekárovi, ktoré sa skončilo na cintoríne v brazílskom Sao Paule, a náročné súdne vyšetrovanie s neodvratnými dôkazmi o jeho konci. Napriek tomu mnohí odmietali uveriť, že je Mengele naozaj po smrti.

Ihneď na stiahnutie
-30%

12,50 €

E-kniha
E-kniha: Pronikám do Boha / So dringe ich in Gott
E-kniha: Pronikám do Boha / So dringe ich in Gott

Adolf Kajpr

Kniha přináší česko-německou edici třiceti šesti dochovaných listů, které český katolický kněz, jezuita Adolf Kajpr (1902–1959), odeslal z nacistického a z komunistického žaláře. Poskytuje pozoruhodné svědectví o kritických etapách v životě této mimořádné osobnosti českého katolicismu a o době, v níž žila. Větší část dopisů ilustruje Kajprovo věznění v koncentračních táborech Terezín, Mauthausen a Dachau (1941–1945). Menší část listů pak vzešla z jeho věznění v komunistických věznicích (1950–1959). Prošel jich sice několik, listy se však uchovaly pouze z Leopoldova na Slovensku. Úvodní studie Vojtěcha Novotného přináší životopis tohoto českého jezuity a ediční poznámku, jež osvětluje okolnosti, za nichž korespondence vznikla.

Ihneď na stiahnutie
-40%

7,00 €

E-kniha
E-kniha: Sestry z Osvienčimu
E-kniha: Sestry z Osvienčimu

Roxane van Iperen

Skutočný príbeh židovských sestier Janny a Lien, ktoré sa počas 2. svetovej vojny v Holandsku aktívne zapojili do odboja proti nemeckým okupantom a nejeden raz pritom riskovali svoj život. Nebojácne a s veľkým odhodlaním pomáhali svojim židovským spoluobčanom, i keď tým vystavovali nebezpečenstvu aj svojich najbližších – rodičov, brata, svojich manželov a svoje deti. Židia nešli na smrť poslušne – bojovali aj v odboji. A boli medzi nimi aj ženy. Presne to platí o Janny a Lien. A hoci sa im dlho darilo ukrývať aj so svojimi príbuznými pred nacistami, ktorých prvoradým cieľom bolo transportovať všetkých holandských židov do vyhladzovacích táborov, napokon aj ony dve spolu s celou rodinou takmer pred koncom vojny skončili v koncentračnom tábore Osvienčim II, známom aj ako Auschwitz-Birkenau. Bol to posledný transport. V prvé ráno v Osvienčime, keď ženy v prúžkovanom oblečení konečne viedli ku karanténnym barakom, prechádzali okolo jednej z tých nízkych budov s obrovským komínom.„Čo je to za továreň?“ spýtala sa ktorási z ich skupiny. Kapo nezdvihla zrak, nepohla ani svalom. „Továreň?“ zopakovala a bradou mykla ku komínu. „Tam poslali váš transport. Do kozuba, ako tomu hovoríme.“

Ihneď na stiahnutie
-20%

11,90 €

E-kniha
E-kniha: Zachráňte Amelie
E-kniha: Zachráňte Amelie

Cathy Gohlke

JEDEN LIST, JEDNA PROSBA… Rachel Kramerová dostane počas pobytu v Nemecku záhadný list s prosbou od dávnej priateľky. Kristine, manželka dôstojníka SS Gerhardta Schlicka, si uvedomuje meniacu sa situáciu v spoločnosti a obáva sa, že manžel považuje ich dcérku Amelie, ktorá je od narodenia hluchá, za škvrnu na svojom árijskom rodokmeni.… ODHALÍ TEMNÚ PRAVDU… Rachel, ktorej Schlick kedysi dvoril, vie, že je nebezpečný rovnako ako hákové kríže, ktoré visia na berlínskych budovách ako čierne pavúky. Má podozrenie, že jej otec, popredný odborník v eugenike, vie o Hitlerových plánoch s ľuďmi, ako je Amelie, ktorých režim považuje za nehodných života. Keď sa odváži preskúmať jeho tajné dokumenty, odhalí aj šokujúce tajomstvá o vlastnej minulosti a rodine, ktorú nikdy nepoznala.… KTORÚ SA ROZHODNÚ VYNIESŤ NA SVETLO ZA KAŽDÚ CENU. Rachel, ktorú si SS vezme na mušku, sa obráti o pomoc k Jasonovi Youngovi, ambicióznemu americkému novinárovi a pochybnému spojencovi, ktorý jej a Amelie pomôže utiecť z mesta vďaka kontaktom v odboji. Všetci traja sa ukryjú v bavorskom mestečku Oberammergau, známom svojimi pašiovými hrami, kde Jason a Rachel riskujú životy – a pozývajú k tomu aj iných –, aby zachránili neznámych ľudí, ktorých si tak veľmi obľúbili.

Ihneď na stiahnutie
-30%

8,99 €

E-kniha
E-kniha: Vlak na slobodu
E-kniha: Vlak na slobodu

Ivan A. Backer

1. septembra 1939 mal z nacistami okupovaného Československa vyraziť posledný vlak Nicholasa Wintona. Nikdy k tomu nedošlo. Až 250 detí zostalo sklamane stáť na nástupišti. Neskôr ich transportovali do koncentračných táborov, kde drvivá väčšina z nich zomrela.Ivan Backer mal v tom čase len desať rokov a zrejme sa narodil pod šťastnou hviezdou. Na rozdiel od mnohých svojich rovesníkov sa mu podarilo utiecť v jednom z posledných Wintonových vlakov vypravených do Veľkej Británie, kde sa k nemu časom pripojila aj jeho najbližšia rodina. Ich kroky ďalej viedli do Ameriky, ktorá sa pre nich stala štartom do nového úspešného života. Ivan Backer však na svoje najväčšie šťastie nikdy nezabudol. Bol vďačný osudu, že mu umožnil prežiť plnohodnotný život, a preto sa rozhodol, že chce svetu odplatiť dobro a požehnanie, ktorých sa mu dostalo. Stal sa z neho známy a uznávaný aktivista za mier a spravodlivosť.Príbeh Ivana Backera zachytený v knihe nie je len napínavým rozprávaním o úteku pred nacistami poskladaný zo spomienok, ale je tiež výzvou namierenou k ľudstvu, že na každom mieste, v každom povolaní a v každej krajine sa treba zachovať tak, aby sa temné obdobie nacizmu už nikdy nevrátilo.

Ihneď na stiahnutie
-23%

9,90 €

E-kniha
E-kniha: Mengele - Úplný životný príbeh
E-kniha: Mengele - Úplný životný príbeh

Gerald L. Posner; John Ware

V miestnosti vedľa pitevnej sály čakalo štrnásť cigánskych detí, ktoré srdcervúco nariekali. Doktor Mengele k nám neprehovoril ani slova a pripravil 10 a 5 mililitrové striekačky. Z krabice vytiahol Evipal, z ďalšej chloroform, ktorý bol uskladnený v 20 mililitrových nádobkách, a položil ich na stôl. Následne bolo privedené prvé dvojča, štrnásťročné dievča. Mengele mi ju nakázal vyzliecť a uložiť na stôl. Potom jej do žily pravej ruky vstrekol Evipal. Akonáhle dieťa zaspalo, nahmatal jej ľavú srdcovú komoru a vstrekol 10 ml chloroformu. Po jednom malom myknutí bolo dievča mŕtve, potom ju Mengele nechal preniesť do miestnosti pre mŕtvoly. Rovnakým spôsobom boli usmrtené v priebehu noci všetky dvojčatá. Josef Mengele sa stal prežívajúcim symbolom Hitlerovho konečného riešenia, stelesnením jeho hrôz chladný, odosobnený, a vždy dokonale pripravený na predlžovanie smrtiacich obradov pekelných selekcií, ktorých sa vtedy mladý doktor SS pravidelne zúčastňoval počas dvadsaťjeden mesiacov strávených v koncentračnom tábore Auschwitz. Spomienka na muža útlejšej postavy s upravenými vlasmi v tmavozelenom úhľadne vyžehlenom plášti s dôkladne vyumývanou tvárou a čiapkou so znakom smrti SS posadenou švihácky do strany zostáva vrytá do pamäte tých, ktorí prežili jeho skúmavý pohľad hneď po príchode na stanicu v Auschwitzi. Mierne rozkročený v nablýskaných čižmách, palec položený na opasku s pištoľou, skúmal svoju korisť chladnými prenikavými očami. Smrť vľavo, život vpravo. Predpokladá sa, že štyristotisíc ľudských duší bábätiek, malých detí, mladých dievčat, matiek, otcov a starých rodičov ľahkovážne odmávala smerom vľavo palička, ktorú držala ruka v rukavici. Mengele bol hlavným zásobovačom plynových komôr a krematórií. Občas jeho kamenný výraz tváre ožil. Oči mu zasvietili a ruky zjemnili gestá. Bolo to v okamihoch, keď genetik Josef Mengele zbadal dvojčatá.

Ihneď na stiahnutie
-30%

13,99 €

E-kniha
E-kniha: Berlínčanka
E-kniha: Berlínčanka

Mandy Robotham

Berlín, rok 1938: Leto je v plnom prúde a v Nemecku sa neodvrátiteľne schyľuje k vojne. Keď začínajúcu novinárku Georgie Youngovú prevelia do Berlína spolu s jej kolegom z Londýna, Maxom Spenderom, uvedomuje si, že situácia v krajine sa dramaticky mení.Po príchode do mesta zahaleného do červených vlajok s hákovými krížmi, v ktorom sa to hemží nacistami, Georgie bezmocne sleduje, ako sú mnohí ľudia prenasledovaní a miznú zo dňa na deň. So stupňujúcim sa napätím si uvedomí, že s Maxom sa nemôžu len tak prizerať a musia konať, aj keby tým mali riskovať svoj život. Postupne Georgie preniká do tajov ríše a začína odkrývať neopísateľné zverstvá Hitlerovho Nemecka. Táto dvojica sa stáva bytostnou súčasťou tohto temného sveta.Nezabudnuteľný príbeh o svete na začiatku vojny a silnej žene, ktorá sa začne stretávať s nebezpečným dôstojníkom koncentračného tábora, aby sa postupne infiltrovala až do najužších kruhov nacistov. No čo ak dôstojník zistí, kto Georgie v skutočnosti je a prečo sa s ním stretáva?

Ihneď na stiahnutie

11,90 €

E-kniha
E-kniha: Vatikán a německý nacismus 1923-1945
E-kniha: Vatikán a německý nacismus 1923-1945

Marek Šmíd

Monografie přibližuje diplomatické styky Svatého stolce a německého nacismu v letech 1923 - 1945, tedy v období od Hitlerova pivnicového puče v listopadu 1923 do konce druhé světové války v Evropě v květnu 1945. V kontextu mezinárodních událostí 20. - 40. let 20. století se pokouší zbavit vatikánsko-německé vztahy nánosů paušálních předsudků a přejímaných klišé, přičemž se soustředí na stýkání a potýkání Vatikánu a Německa v meziválečném i válečném období. Autor v knize představuje významné osobnosti, mezníky i třecí plochy vzájemných styků, kdy stranou naší pozornosti nezůstávají ani nástup Adolfa Hitlera k moci, konkordát z roku 1933, sbližování nacistického Německa s fašistickou Itálií, rasové otázky, encyklika S palčivou starostí, reflexe německé zahraniční politiky, mírové aktivity či postoje papeže Pia XII. v době druhé světové války.Autor vychází jak z materiálů vatikánských archivů a vydaných edic, tak dostupných dokumentů církevní politiky první poloviny 20. století a rozsáhlé zahraniční literatury, především italské, německé a anglické provenience, jež byla k tématu publikována.

Ihneď na stiahnutie

9,29 €

E-kniha
E-kniha: Vatikán a italský fašismus 1922-1945
E-kniha: Vatikán a italský fašismus 1922-1945

Marek Šmíd

Kniha přibližuje především diplomatické styky Svatého stolce a fašistické Itálie v letech 1922–1945, tedy v období, které počíná nástupem Benita Mussoliniho do čela italského státu a zvolením papeže Pia XI. a končí v závěru druhé světové války. V kontextu mezinárodních událostí 20.–40. let 20. století se pokouší zbavit vatikánsko-italské vztahy nánosů paušálních předsudků a přejímaných klišé, přičemž se soustředí na stýkání a potýkání Vatikánu a Itálie v meziválečném i válečném období. Autor v knize představuje významné osobnosti, mezníky i třecí plochy vzájemných styků, kdy stranou pozornosti nezůstávají ani Lateránské dohody, sbližování Itálie s nacistickým Německem, rasové otázky, reflexe italské zahraniční politiky či postoje papežů Pia XI. a Pia XII. v období druhé světové války.

Ihneď na stiahnutie

8,09 €

E-kniha
E-kniha: Život za nacistické okupace
E-kniha: Život za nacistické okupace

Paul Roland

Když nacisté vtrhli do cizí země, neměli v úmyslu nastolit spravedlivou vládu. Ba naopak. Rozkrádali historické poklady, průmysl i přírodní zdroje poražených národů s cílem prosadit německou nadvládu a nastolit v Evropě Hitlerův nový řád. Historik Paul Roland v knize Život za nacistické okupace vypráví o každodenním životě pod německou nadvládou – ve Francii, Belgii, Nizozemsku, Polsku, Itálii, Československu, Rakousku, Dánsku, Norsku, Guernsey a na ostrovech v Lamanšském průlivu –, kterou Němci vykonávali pomocí úplatků i brutality, znásilňování a mučení, navádění a zastrašování. Dozvíme se zde o kverulantech i o kolaborantech, kteří se spolčili se svými vězniteli, o „nepřátelích říše“ včetně židovských občanů, kteří byli zatýkáni a vyhlazováni, ale uslyšíme i příběhy neuvěřitelné odvahy lidí, kteří se německému führerovi postavili.Tato strhující kniha, kterou provázejí mnohdy mrazivé fotografie zotročených lidí a okupovaných míst, nás přivádí do reality nacistické nadvlády – režimu, který by v případě vítězství Německa ve válce zachvátil celou Evropu.

Ihneď na stiahnutie

10,29 €

E-kniha
E-kniha: Dívka, která utekla z Osvětimi
E-kniha: Dívka, která utekla z Osvětimi

Ellie Midwoodová

Miliony lidí prošly osvětimskou bránou, ale ona byla první ženou, která utekla. Silný román je inspirovaný životním příběhem Maly Zimetbaumové, jejíž hrdinství nebude nikdy zapomenuto a jejíž osud ovlivnil běh dějin… Mala, vězenkyně číslo 19880, pochopila, co se děje, až v okamžiku, kdy vystoupila z dobytčáku přímo do spárů pekla. 24. června 1944 z tábora společně se svou láskou, dalším vězněm Edekem Galińskim, uprchla…

Ihneď na stiahnutie
-35%

9,00 €

E-kniha
E-kniha: Pianista
E-kniha: Pianista

Władysław Szpilman

Neobyčajný príbeh, v ktorom hudba znamená prežitie .Jeden z najznámejších príbehov prežitia počas druhej svetovej vojny zachytáva osudy hudobníka v okupovanej Varšave, rovnomenný film nakrútený podľa knihy získal troch Oscarov.Władysłavovi Szpilmanovi zachránila život hudba, a nie raz. A nielen v časoch, keď vojna odkryla v ľuďoch to najhoršie i najlepšie: brutalitu i veľkodušnosť, odvahu i zbabelosť. Spomienky mladého poľského hudobníka opisujú vojnové roky v okupovanej Varšave, od septembra 1939 až do konca vojny. Prišiel počas nich nielen o prácu, ale aj o celú rodinu a rodné mesto, ktoré nacisti zrovnali so zemou. Autor v knihe presvedčivo líči „relatívne normálne“ prvé mesiace vojny, narastajúci teror, hlad a strach. Odchyľuje sa od stereotypov: bez toho, že by sa čokoľvek pokúšal relativizovať, je jedna z postáv, ktorá mu zachránila život Nemec, podľa jeho spomienok však mnoho neprávostí a zverstiev páchali nielen nacisti. Kniha vyšla prvý raz v roku 1946, v tom čase ešte pod názvom Smrť mesta a v nízkom náklade. Prvé vydanie bolo cenzurované, lebo príbeh nezapadal do oficiálnej verzie dejín, neskôr ho poľskí stalinisti úplne stiahli z predaja. Nebolo mysliteľné, aby „dobrí“ patrili k nepriateľskej armáde a rovnako sa nepatrilo spomínať podiel ukrajinských a litovských jednotiek na masakroch vo varšavskom gete. Až po päťdesiatich rokoch vyšiel v nemeckom vydavateľstve Ullstein Pianista v neupravenej podobe, v akej ho poznáme aj my.

Ihneď na stiahnutie
-39%

7,90 €

E-kniha
E-kniha: Irenine deti
E-kniha: Irenine deti

Tilar J. Mazzeo

Skutočný príbeh o žene, ktorá zachránila viac ako 2500 detí z varšavského geta. Strhujúci príbeh o Irene Sendlerovej – hrdinke, ktorá sa stala ženskou verziou Oskara Schindlera a zachránila pred smrťou a deportáciou 2 500 detí z nacistami okupovaného Poľska.V roku 1942 dostáva mladá sociálna pracovníčka Irena Sendlerová povolenie vstúpiť do varšavského geta ako verejná zdravotná špecialistka. Počas svojej práce sa snaží dostať k židovským rodinám, chodí od dverí k dverám a prosí rodičov, aby jej dôverovali a zverili jej svoje deti. Tie potom postupne pašuje cez múry geta a presviedča svojich kamarátov a susedov, aby ich ukrývali. V extrémnych podmienkach a s pomocou lokálnych obchodníkov, obyvateľov geta a svojej osudovej lásky sa Irene nakoniec podarilo prepašovať do bezpečia tisíce detí. Mnohé pritom putovali mestskými odpadovými kanálmi, skrývala ich však aj v truhlách a posúvala cez tajné priechody v opustených budovách. Okrem toho na vlastné riziko schovávala tajné zoznamy, v ktorých figurovali mená a skutočné identity židovských detí. Urobila tak s nádejou, že príbuzní ich vďaka tomu budú vedieť po vojne nájsť. To, čo vtedy Irena nemohla tušiť, je, že deväťdesiat percent týchto rodín zahynie.Autorke Tilar Mazzeovej sa v knihe Irenine deti podarilo vyrozprávať úžasný príbeh tejto odvážnej a statočnej ženy, ktorá riskovala vlastný život, aby zachránila nevinné deti pred holokaustom.

Ihneď na stiahnutie
-29%

9,90 €

E-kniha
E-kniha: Tanečnica
E-kniha: Tanečnica

Michaela Ella Hajduková

Julienova rodina a ďalšie tisíce židov zomreli strašnou smrťou v koncentračných táboroch. Jedna z mojich dvoch najlepších kamarátok má vytetované číslo, ktorého sa nikdy nezbaví. Druhá zomrela pod rukami doktora Mengeleho, ktorého meno vyslovila Olive len pošepky a cez zovreté pery. Ako jej mám po tom všetkom povedať, že som odišla do Nemecka a vzala si Nemca v nacistickej uniforme?Bohémske 20. roky 20. storočia v Paríži. Geraldine de Laffont tancuje vo vzduchu na čiernych stuhách. Jej životom je divadlo Folies Bergére a jeden nemecký muž. Je mladá a bezstarostná, až kým pritvrdo nedopadne na zem – jej stuhy sa zmenia na nacistické vlajky a milovaný muž má odrazu nacistickú uniformu.Zdrvená Geraldine poznačená príchodom vojny stráca viac ako len vlastné ilúzie. Osud jej vracia lásku, ale berie viac, ako je človek schopný uniesť. Jej mrazivý príbeh je ako zostup do neznámeho podzemia. Začnete v krásnom zámku a pôjdete hlbšie... chodby času vás prevedú životom odvážnej ženy a vzápätí vás nepripravených hodia z pompéznych divadelných dosiek do zbombardovaných Drážďan. Okázalé chodby Reichstagu v Berlíne i šesť mŕtvych detí vo vodcovom bunkri. Ako hlboko sa dá ukryť pravda?O mnoho rokov neskôr prichádza do Paríža Júlia rozhodnutá vypátrať svoje korene. Skutočnosť, že zdedila zámok, však zďaleka nie je takým šokom ako to, že otvorí Pandorinu skrinku a vypustí z nej všetky hrôzy, ktoré musela prežiť jedna nešťastná... Tanečnica.

Ihneď na stiahnutie
-28%

7,90 €

Odsúdení prežiť
Odsúdení prežiť

Wendy Holdenová

Tri mladé matky a ich neobyčajný príbeh o odvahe, vzdore a odhodlaní žiť. Nacisti zabili ich manželov. No ony nestratili odvahu a odmietli si nechať vziať svoje nenarodené deti.Tri ženy v koncentračnom tábore Priska, Rachel a Anka. Kniha Odsúdení prežiť je pozoruhodný pravdivý príbeh troch matiek, ktoré sa vzopreli smrti, aby dali život svojim deťom.Východná Európa rok 1944. Tri ženy sa domnievajú, že sú tehotné, ale sú odtrhnuté od svojich manželov skôr, ako si môžu byť isté. Rachel je poslaná do Osvienčimu a ani netuší, že jej manžela zastrelili. Priska a je muž cestovali spolu, ale pri príchode ich rozdelili hneď na rampe. Taktiež v Osvienčime, Anka dúfa, že sa stretne so svojím manželom. Po tom ako ich rodiny skončili v plynových komorách, sú mladé ženy odhodlané udržať si všetko, čo im ešte ostalo: holé životy a ich bábätká. Každý deň sprevádzal strach, že ich tehotenstvo bude odhalené jednotkami SS. Boli nútené ťažko pracovať a takmer umreli od vyhladovania.V apríli 1945, keď už boli spojenci blízko, Priska porodila. Ju a jej dieťa, spolu s Rachel a Ankou poslali ako zostávajúcich väzňov do koncentračného tábora v Mauthausen. Cesta trvala nekonečných 17 dní. Rachel porodila vo vlaku a Anka pri bráne tábora. Všetky si mysleli, že zomrú, ale potom nastal zázrak. V plynových komorách dôjdu zásoby Cykonu B, spojenci sa blížia a členovia SS utekajú. Navzdory všetkých očakávaniam, tri matky spolu so svojimi deťmi prežili cestu za trpkou slobodou.Pri príležitosti 70. Výročia oslobodenia Mauthausen rozpráva autorka príbeh troch detí spojených neuveriteľnou túžbou ich matiek prežiť.Prečítajte si recenziu na knihu Odsúdení prežiť na našom Blogu.

Vypredané

16,39 €

Cirkev špiónov
Cirkev špiónov

Mark Riebling

Pápežova tajná vojna proti Hitlerovi. Autor Mark Riebling, považovaný za odborníka na tajnú službu, ponúka v diele Cirkev špiónov - Pápežova tajná vojna proti Hitlerovi detailne a prehľade zaznamenané veľké množstvo historických informácii z pôsobenia pápeža Pia XII. počas neľahkého obdobia druhej svetovej vojny. Impozantná kniha, ktorá odkrýva pravdivé historické súvislosti podložené serióznym výskumom, sa však číta ľahko ako akčný román. Pápež Pius XII. vychádza z tohto príbehu ako prezieravý politický stratég uvedomujúci si nebezpečenstvo útoku na bezbranných katolíkov a židov. Jeho zdokumentované tajné aktivity, ktorými sa všemožne usiloval o ukončenie krviprelievania nevinných vyvracajú mýty o jeho nečinnosti a tichom tolerovaní nacistickej totality.Kniha je strhujúcim príbehom pre všetkých, ktorých priťahuje téma druhej svetovej vojny.

Vypredané

16,39 €

Spočítaj hviezdy
Spočítaj hviezdy

Lois Lowryová

Píše sa rok 1943 a celou Európou zúri druhá svetová vojna. Príbeh nás zavedie do septembrovej Kodane, kde žije Annemarie Johansen a jej kamáratka Ellen. Svet oboch dievčat sa točí okolo školy a spoločne tráveného voľného času. Má to však jeden háčik, Ellen je Židovka a Nemci prehľadávajú každú domácnosť v snahe transportovať všetkých obyvateľov židovského pôvodu do koncentračných táborov.Annemarie a jej rodina sa rozhodnú ukryť Ellen k sebe domov a vydávať ju za svoju dcéru, čo dostane celú rodinu do veľkého nebezpečenstva. Kniha Spočítaj hviezdy rozpráva príbeh obyčajných ľudí, ktorí sa rozhodnú výnimočne riskovať v boji proti nespravodlivosti. Očami desaťročnej Annemarie sledujeme príbeh o veľkej odvahe Johansenovcov, ktorí sa stávajú aktívnymi v hnutí odporu a prepašovania Židov do bezpečia.

Vypredané

9,60 €

Bol som Mengeleho asistentom
Bol som Mengeleho asistentom

Miklós Nyiszli

Spoveď židovského lekára z Osvienčimu. Lekár Miklós Nyiszli bol jedným z tých, ktorí sa ocitli za bránami koncentračného tábora v Osvienčime. Hneď po príchode bol podrobený selekcii. Josef Mengele, dôstojník SS a lekár, vtedy vyzval študentov a absolventov nemeckých univerzít, ktorí majú znalosti z patológie a forenznej medicíny, aby vystúpili z radu. Z celého radu sa našiel len jeden človek spĺňajúci požiadavku - Miklós Nyiszli.Kniha Bol som Mengeleho asistentom hovorí o jeho neuveriteľnej ceste po boku sadistického doktora Mengeleho. Miklós sa stal nechceným svedkom mnohých jeho zvrátených a sadistických experimentov, preto sa dá považovať za zázrak, že prežil obdobie vyhladzovania dôkazov, a neskôr tak mohol svetu odhaliť zverstvá, ktoré sa v táboroch diali.

Vypredané

14,45 €

Zachráňte Amelie
Zachráňte Amelie

Cathy Gohlkeová

Rachel Kramerová sa stále viac obáva výsledkov genetického výskumu svojho otca a preto sa rozhodla, že jej cesta do Nemecka v lete v roku 1939 bude jej posledná. Zmenu situácie však prinesie tajuplný list od jej dávnej kamarátky Kristine, ktorá ju prosí o pomoc. Kristine má od narodenia hluchú dcéru Amelie. Uvedomuje si zmenu situácie v Nemecku, rovnako ako vidí zmenu správania sa svojho manžela, dôstojníka SS Gerharda Schlicka. Schlick, ovplyvnený nacistickým režimom, považuje svoju zdravotne postihnutú dcéru za vadu svojej dokonalej árijskej rasy. Rachel dobre pozná Schlicka a je si vedomá, že vo svojom fanatizme je veľmi nebezpečný a schopný ublížiť vlastnej dcére. Riskuje a hľadá utajované dokumenty o genetickom inžinierstve, súvisiace s Hitlerovými plánmi s ľuďmi, ktorí majú podobné zdravotné postihnutia ako Amelie. Rachel je prenasledovaná agentami SS, pohybuje sa po tenkom ľade, riskuje svoj život pre záchranu „cudzích“ ľudí. Cathy Gohlkeová v knihe Záchráňte Amelie zobrazuje vytrvalosť a odolnosť ľudského ducha. Zachytáva vnútornú krásu ľudí, ktorí sú ochotní obetovať sa a pomáhať iným v hlbinách neľudského nacistického Nemecka.

Vypredané

6,26 €

Dvojčatá z Osvienčimu
Dvojčatá z Osvienčimu

Eva Mozes Kor; Lisa Rojany Buccieri

Nacisti ich nechali nažive len preto, lebo boli dvojičky. Skutočný príbeh Dvojčatá z Osvienčimu zaznamáva životný osud Evy Mozesovej Kor a jej dvojičky Miriam v koncentračnom tábore, kam sa v lete 1941 dostali s celou svojou rodinou. Kým rodičia a súrodenci boli poslaní rovno do plynovej komory, desaťročné dvojičky sa dostali do rúk Mengeleho, ktorému prischol prívlastok Anjel smrti. V románe Eva opisuje šťastné detstvo a citlivo hovorí o mesiacoch strávených v Osvienčime. V epilógu sa zameriava na svoju cestu k uzdraveniu. Jej inšpiratívne rozprávanie o vytrvalosti a boji o prežitie ukončuje obdivuhodným rozhodnutím odpustiť nacistom. Autorkami knihy Dvojčatá z Osvienčimu sú Eva Mozes Kor a Lisa Rojany Buccieri.

Vypredané

12,51 €

Tanečnica
Tanečnica

Michaela Ella Hajduková

Julienova rodina a ďalšie tisíce židov zomreli strašnou smrťou v koncentračných táboroch. Jedna z mojich dvoch najlepších kamarátok má vytetované číslo, ktorého sa nikdy nezbaví. Druhá zomrela pod rukami doktora Mengeleho, ktorého meno vyslovila Olive len pošepky a cez zovreté pery. Ako jej mám po tom všetkom povedať, že som odišla do Nemecka a vzala si Nemca v nacistickej uniforme?Bohémske 20. roky 20. storočia v Paríži. Geraldine de Laffont tancuje vo vzduchu na čiernych stuhách. Jej životom je divadlo Folies Bergére a jeden nemecký muž. Je mladá a bezstarostná, až kým pritvrdo nedopadne na zem – jej stuhy sa zmenia na nacistické vlajky a milovaný muž má odrazu nacistickú uniformu.Zdrvená Geraldine poznačená príchodom vojny stráca viac ako len vlastné ilúzie. Osud jej vracia lásku, ale berie viac, ako je človek schopný uniesť. Jej mrazivý príbeh je ako zostup do neznámeho podzemia. Začnete v krásnom zámku a pôjdete hlbšie... chodby času vás prevedú životom odvážnej ženy a vzápätí vás nepripravených hodia z pompéznych divadelných dosiek do zbombardovaných Drážďan. Okázalé chodby Reichstagu v Berlíne i šesť mŕtvych detí vo vodcovom bunkri. Ako hlboko sa dá ukryť pravda?O mnoho rokov neskôr prichádza do Paríža Júlia rozhodnutá vypátrať svoje korene. Skutočnosť, že zdedila zámok, však zďaleka nie je takým šokom ako to, že otvorí Pandorinu skrinku a vypustí z nej všetky hrôzy, ktoré musela prežiť jedna nešťastná... Tanečnica.

Vypredané

10,57 €

Pianista
Pianista

Wladyslaw Szpilman

Klavirista Wladyslaw Szpilman napísal knihu Pianista krátko po vojne. V Poľsku ju vydali v roku 1946 pod názvom Smrť mesta, ale kvôli poľským stalinistom bola čoskoro stiahnutá z obehu a až po viac ako 50 rokoch vyšla znovu pod názvom Pianista. Rozpráva príbeh rodiny mladého hudobníka židovského pôvodu Wladyslawa Szpilmana v čase, keď hitlerovskí vojaci okupovali Varšavu.Keď v roku 1939 Hitlerove vojská prepadli bez varovania Poľsko, život mladého úspešného pianistu židovského pôvodu sa zmení na nepoznanie: stratí prácu, rodinu i priateľov, prežíva utrpenie vo varšavskom gete, niekoľkomesačné skrývanie sa v bytoch varšavských priateľov a nakoniec povstanie a totálnu deštrukciu Varšavy. Dôležitou postavou v jeho osobnom príbehu je dôstojník wehrmachtu Wilm Hosenfeld, bez ktorého by nebol Wladyslaw Szpilman prežil posledné týždne a dni vojny. Podľa Szpilmanovej knihy natočil rovnomenný film známy americký režisér poľského pôvodu Roman Polański, jeho Pianista získal v roku 2002 Zlatú palmu na filmovom festivale v Cannes a bol ocenený aj niekoľkými Oscarmi. Autobiografického filmu sa Wladyslaw Szpilman nedožil, zomrel 6. júla 2000.

Vypredané

12,56 €

Vlak na slobodu
Vlak na slobodu

Ivan Backer

Kniha Vlak na slobodu je skutočným príbehom jedného zo 669 československých detí, ktoré unikli pred holokaustom vďaka záchrannému projektu Nicholasa Wintona. Ivan Backer mal v čase transportov v roku 1939 desať rokov. Jedným z posledných vlakov sa mu podarilo utiecť do Anglicka, kde sa po čase opäť stretol so svojou rodinou. V roku 1944 sa dostali do Ameriky, kde po niekoľkých ťažkých rokoch opäť začali žiť normály a úspešný život. Ivan Backer nikdy nezabudol na svoje židovské korene. Celý život má na zreteli otázku: S akým zámerom som bol ušetrený pred holokaustom? Z vďačnosti za svoju záchranu sa stal horlivým aktivistom za mier a spravodlivosť. V povedomiach ľudí šíri skutočnú pravdu o holokauste v nádeji, aby sa už takáto tragédia nikdy a nikde nezopakovala.

Vypredané

12,51 €

Kresťanstvo v ohrození
Kresťanstvo v ohrození

Stanislav Šverha

Existuje objektívny pohľad na dejiny? Ako je to s Cirkvou a s kresťanmi? Nedá sa povedať, že dejiny kresťanstva sú dejinami bez škvŕn. Treba však poznať ich dejinné súvislosti, zásadne odmietnuť tendenčné očierňovanie Cirkvi a prehnané zveličovanie počtu obetí, ktorý sa jej pripisuje. V opačnom prípade by sme ako kresťania mohli upadnúť do zbytočných komplexov a spochybňovania svojej identity.

Vypredané

5,34 €

Papežovi Židé
Papežovi Židé

Thomas Gordon

Tajný plán Vatikánu na záchranu Židů před nacisty. Eugenio Pacelli, dnes známý jako papež Pius XII., byl na základě své údajné pasivity vzhledem k osudu Židů během holokaustu nelichotivě označován jako „Hitlerův papež“. Ve své nové objevné knize však Thomas Gordon představuje Pia XII. ve zcela jiném světle a popisuje tajnou síť zhruba padesáti kněží, řeholnic a římských občanů, kterou s Vatikánem zřídil, aby během okupace pomáhali zachraňovat Židy před nacisty. Thomas Gordon předkládá dramatický popis spiknutí, konspirací, tajných konverzí a zoufalých vyjednávání o lidské životy a ukazuje tak životní příběh a odkaz tohoto po dlouhou dobu kontroverzního papeže ve zcela jiném světle.

Vypredané

18,19 €

Sedlák proti Hitlerovi
Sedlák proti Hitlerovi

Erna Putzová

Skrytý život Franze Jägerstättera. Kniha podává barvitý životní příběh rakouského sedláka, který odmítl obsazení své země nacisty a následně i službu v nacistické armádě. Přečtěte si intimní příběh o síle nutné k odporu a o odvaze, kterou potřebuje člověk pro to, aby si udržel čest tváří v tvář světu, který jeho důvodům nerozumí.Franz Jägerstätter byl beatifikován v roce 2007, ještě za života své ženy a tří dcer. České vydání knihy obsahuje i výbor zásadních Jägerstätterových textů, dopisů a přípisů. Na motivy jeho života natočil v roce 2019 režisér Terence Malick film Skrytý život, který získal cenu ekumenické poroty na festivalu v Cannes.

Vypredané

9,60 €

3 DVD - Pôvod človeka
3 DVD - Pôvod človeka

V 19.storočí sa polemizovalo o Darwinovi a v 20. storočí nastala evolúcia ideológií, ktoré propagovali materializmus či nacizmus. Dnes už len málokto popiera dôkazy existencie fosílií, ale diskusia ide ďalej, výskum sa zaoberá otázkou: Existuje inteligencia, ktorá riadila nádherný proces evolúcie? Deväť nových dokumentov odpovedá na tieto i mnoho iných otázok s pôvabom, pomocou prekvapivých obrázkov a exaktne – vedecky. Rozhovory poskytlo približne 40 odborníkov a výskumníkov z rôznych krajín vrátane dvoch držiteľov Nobelových cien.Okrem paleontologických údajov sú tu načrtnuté rôzne darvinistické a neodarvinistické teórie a takisto názory rôznych kresťanských skupín na evolúciu: od kreacionizmu a „inteligentného dizajnu“ až po postoj pápežov Pia XII., Jána Pavla II. a Benedikta XVI.DVD 1:1. Evolúcia a stvorenie2. Predkovia ľudí3. Víťazí Homo sapiensDVD 2:4. Od Veľkého tresku k modrej planéte5. Existuje viac než len hmota?6. Vznikli sme náhodou?DVD 3:7. Evolúcia a kresťanstvo8. Ľudia a opice9. Veda, náboženstvo…a Dar­win3 DVD – 9 dokumentárnych filmov.Dĺžka: celkovo 4 hodiny a 30 min (9×30 min).Jazyk: slovenský dabing. Veková vhodnosť: od 15 rokov.

Vypredané

8,36 €

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, pred 4 dňami

žiadna

userAvatar

Ľubomír, pred týždňom

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, pred týždňom

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk