Recenzie: Dávid

Recenzie: Dávid

Tolkienovo vidění světa

Tolkienovo vidění světa

Peter Kreeft

-15%

11,82 €

5,0
D
Dávid (50)

14. marca 2018

Tolkienove diela Hobit a Pán prsteňov sú dobre známe celému svetu. Mnohí pritom ani netušia, že sú výrazne ovplyvnené vierou samotného autora. Peter J. Kreeft sa tak venuje samotnému autorovi a dopodrobna vysvetľuje veľmi zaujímavý podtext jeho diel, ktoré v sebe skrývajú omnoho viac než len zaujímavý príbeh s dramatickou zápletkou. Sledovanie trilógie po prečítaní tejto knihy nadobudne nový rozmer.

Vrhni sa do vody

Vrhni sa do vody

Timothy Radcliffe

-15%

11,05 €

5,0
D
verified
Dávid (50)

14. marca 2018

Málokto z nás si pamätá svoj krst, keďže drvivá väčšina si ním prešla krátko po narodení. Možno preto na neho zabúdame. Tak schválne - viete, v ktorý deň ste boli pokrstení? A práve o to ide. Kým našim narodeninám zvykneme prikladať veľký význam a oslavujeme ich v kruhu svojich najbližších, na krst si sotva spomenieme. Pričom je alfou a omegou nášho života, pretože krst niekoľkonásobne presahuje hranice párminútového udelenia sviatosti. Krst určuje celý náš život a jeho smerovanie. To si potrebujeme uvedomiť a uchopiť. A táto kniha je na tejto ceste skvelým sprievodcom. Knihy Timothyho Radcliffa sú veľkým pokladom a táto patrí medzi tie najvydarenejšie.

Prečo byť kresťanom?

Prečo byť kresťanom?

Timothy Radcliffe

-15%

11,05 €

4,7
D
Dávid (50)

14. marca 2018

Vydarený titul. Veď koniec koncov, autor bol za neho ocenený Cenou Michaela Ramseyho. Pri čítaní tejto knihy má človek pocit, že ho Timothy Radcliff veľmi dobre pozná. Vynikajúco prepája očakávania a príkazy Cirkvi s ľudskou povahou, ktorá sa často vzpiera príkazom. Ako to už býva pri Radcliffovi zvykom, opäť obohacuje a rozširuje pohľad čitateľa, zvlášť na na naše kresťanské povolanie. Kniha, ktorá sa nedá čítať rýchlo, pretože pri väčšine riadkov a myšlienok sa človek musí (teda aj sám chce) zastaviť a zamyslieť sa.

Prečo chodiť do kostola?

Prečo chodiť do kostola?

Timothy Radcliffe

-15%

11,05 €

5,0
D
verified
Dávid (50)

14. marca 2018

Veľmi svieža kniha, ktorá na prvý pohľad možno nie je príliš vábna. No jej obsah je plný veľmi vzácnych myšlienok, ktoré otvárajú oči. Timothy Radcliffe píše živo, nenásilne, no zároveň múdro. Jeho riadky výrazne obohatia a rozšíria obzory. Rozhodne vydarený titul, ktorý človeku pomôže pochopiť rozmer spoločenstva spoločenstiev, Kristovho tela - Cirkvi.

Život bez hraníc

Život bez hraníc

Nick Vujicic

-15%

10,97 €

5,0
D
Dávid (50)

9. marca 2018

Nick Vujicic je mimoriadne inšpiratívny človek. Pri prvom pohľade na neho nás možno prenikne ľútosť, no keď sa človek začíta do jeho slov, začne ľutovať svoj život, resp. každú jednu premrhanú, nevyužitú minútu v ňom. Napriek tomu, že Nick nemá ruky ani nohy, je plný radosti a života. To častokrát chýba aj nám - "zdravým" ľuďom. Jeho myšlienky nás učia ako pristupovať k životu pozitívne, vždy s veľkou vášňou žiť naplno a bez zbytočných obmedzení, ktoré častokrát vznikajú len v našich predstavách. Autor knihy nám ukazuje ako začať hľadať riešenia namiesto neustáleho hľadania výhovoriek, prečo sa to nedá. Ľahké, miestami úsmevné čítanie, ktoré dozaista "nakopne" do nasledujúcich dní.

Kristovo utrpenie

Kristovo utrpenie

Catalina Rivas

-15%

4,17 €

5,0
D
Dávid (50)

9. marca 2018

Catalina Rivas ani v tomto prípade nesklamala a jej titul Kristovo utrpenie vťahuje čitateľa priamo na Golgotu, kde ruka v ruke s Ježišom prežíva Jeho utrpenie a bolesti. Veľmi autentický opis umučenia s veľavravným odkazom - On to pretrpel konkrétne za mňa a za každého jedného z nás. Ohromujúca obeta a najúžasnejší dôkaz Božej Lásky k nám. Veľmi pútavé čítanie odrážajúce bolesť a bezprostredné pocity Pána počas krížovej cesty.

Štyri týždne v Pôste

Štyri týždne v Pôste

Peter Bujko

-15%

2,47 €

3,0
D
Dávid (50)

9. marca 2018

Veľmi dobre zvolený formát pre typ tejto knihy. Praktická, dobre sa drží. Chýba mi však lepšie oddelenie textu, keďže duchovné cvičenia tam majú rôzne podnadpisy a výzvy na zamyslenie, ktoré nie sú príliš prehľadné. Autor Peter Bujko sa snaží voviesť človeka k skutočnému pokániu a zmene zmýšľania, no na môj vkus používa príliš komplikovaný jazyk. Žiada sa mi tam viac praktických rád, ako docieliť niečo, k čomu je čitateľ vyzývaný.

Let na orlích krídlach

Let na orlích krídlach

Elias Vella

-15%

7,31 €

5,0
D
Dávid (50)

9. marca 2018

Elias Vella v jednom odseku knihy spomína priateľstvá, ktoré udržiavame dovtedy, kým sú uspokojované naše vlastné záujmy, naše sebectvo, egoizmus. Akonáhle ale niečo nie je podľa našich predstáv, tento náš dovtedajší "priateľ" nám začína byť ľahostajný. Pekná (a smutná) paralela pre modlitebný život mnohých z nás. Táto kniha rozdúchava vášeň nášho vnútra po osobnom spojení s Kristom. Pretože je dosť možné, že napriek tomu, že sa modlíme (zhovárame) s Ježišom, nepoznáme ho, dokonca sme ho možno ani nestretli. Ako emauzskí učeníci. Azda každý z nás zápasí so svojou modlitbou, je náročné si vyhradiť čas a "strácať" ho pri Bohu. Zvlášť, keď máme pocit, že mlčí. Autor knihy nám poskytuje veľmi živý príklad osobného vzťahu s Pánom vychádzajúci z jeho vlastných početných skúseností, ktorý nás privádza k modlitbe v obrovskej slobode. Ako keď Dávid tancoval nahý pred archou zmluvy. Páter nás učí ako pristupovať k modlitbe, ako v nej rásť, ako hľadať a nachádzať a ako klopať, aby nám bolo otvorené. Deje sa to v úplnej zlomenosti a odovzdanosti. V pravej bázni pred naším Stvoriteľom. Bez masiek. V intimite. Po prečítaní tejto knihy nás do našej modlitebnej komôrky bude hnať láska a zaľúbenosť k Bohu, nie problém, ktorý už vlastnými silami nedokážeme riešiť.. Odporúčam.

Mária - Dokonalá žena

Mária - Dokonalá žena

Elias Vella

-15%

5,87 €

4,8
D
Dávid (50)

9. marca 2018

Elias Vella je dobre známym autorom, ktorý píše priamo, bez žiadnych okolkov a prikrášlení. Inak tomu nie je ani v tejto knihe, kde sa zahĺbite do podstaty ženskosti a rovnako do jej úloh. Kniha vedie k prijatiu Márie ako našej matky a taktiež prehovára priamo do srdca človeka, vďaka ktorému máme možnosť lepšie pochopiť veľdôležitú rolu ženy a matky v súčasnom svete. Ak žena hľadá svoju hodnotu a identitu, táto kniha výrazne napomáha k pochopeniu i uchopeniu identity matky a ženy ako takej.

Titus Zeman

Titus Zeman

Lodovica Maria Zanet

-15%

11,82 €

5,0
D
Dávid (50)

8. marca 2018

Náš národ sa môže pýšiť viacerými mužmi a ženami viery, ktorí pred celým svetom vydali nádherné svedectvá o živote s Kristom. Výnimkou nie je ani blahoslavený Titus Zeman, ktorého životopis je pútavý a inšpiratívny. Okrem mnoho zaujímavostí a historiek z jeho života si človek uvedomí jednu veľmi dôležitú skutočnosť - aj my sme povolaní k svätosti. Každý jeden z nás. Tak nech je aj život tohto muža pre nás motiváciou na ceste za svätosťou. Lebo ako sám poznamenal počas jednej zo svojich obhajob - všetko, za čo ho obviňovali, robil z lásky k Bohu. Láska. Tá prevyšuje každú chápavosť. Viem si predstaviť, ako si vtedy na Krajskom súde v Bratislave nechápavo a azda aj posmešne ťukali na čelo... No aj tak Titus nikdy nezaprel a "vychádzal s kožou von." Veľmi cenný blahoslavený, ktorého by sme si mali vážiť o to viac, že bol naším krajanom.

4 z 5
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk