Recenzie: Dávid • Zachej.sk
Recenzie: Dávid

Recenzie: Dávid

D
Dávid (50)

28. augusta 2020

overený nákup

Kniha mi poskytla výraznú duchovnú výživu, podnietila k zamysleniu a prehodnoteniu mnohých oblastí v mojom živote a výrazne vedie k tomu, aby sa čitateľ vrátil k svojej prvotnej láske.

Pomohla vám táto recenzia?

D
Dávid (50)

23. apríla 2020

overený nákup

Skvelá kniha, veľmi praktická. Autor - veľmi znalý problematiky - dáva jasne najavo, že ako veriaci už vopred stojíme na víťaznej strane. Len sa potrebujeme naučiť využivať to, čo máme k dispozícii. Oceňujem praktickosť knihy, vďaka ktorej každú jednu kapitolu možno priamo aplikovať do života a čitateľ tak môže pekne postupne vstupovať do uzdravenia v rôznych oblastiach. Super!

Pomohla vám táto recenzia?

Plná Božia výzbroj
Plná Božia výzbroj
5,79 €
skladom
D
Dávid (50)

23. apríla 2020

Táto kniha od kardinála Tagleho je veľkým povzbudením pre Cirkev. Dovolím si tvrdiť, že priam prorocky sa dotýka mnohých oblastí v živote spoločenstva - Cirkvi a spoločenstva - farnosti i menších spoločenstiev. Nebojí sa deliť o svoje vlastné svedectvá, aj svoje poklesky a na základe viacerých skutočných príbehov poukazuje na dôležité body, ktoré by nemali chýbať kresťanom a zvlášť spoločenstvám. Navyše nechýba neustále prepojenie a odkazy na Sväté Písmo - pre mňa osobne veľmi potešujúce, že to napísal kardinál, zväčša som na podobný obsah kníh zvyknutý od našich bratov protestantov. Navonok útla, na myšlienky mimoriadne bohatá kniha, ktorá by sa mala stať povinnou literatúrou pre členov spoločenstva. A teda minimálne do farských spoločenstiev patríme všetci :)

Pomohla vám táto recenzia?

Ľudia Veľkej noci
Ľudia Veľkej noci
4,68 €
skladom
D
Dávid (50)

9. júla 2019

overený nákup

Práve v časoch, kedy médiá doslova poľujú na škandály v Cirkvi, je mimoriadne dôležité upevniť svoju lásku k Cirkvi – k Cirkvi ako Kristovmu telu (ktorého sme mimochodom súčasťou), ktorého je Hlavou, nie k Cirkvi, ktorá je inštitúciou. Kniha Ježišu, ty sa postaraj ma naučila pozerať sa na nedostatky kňazov a Cirkvi optikou Božieho milosrdenstva. Koniec koncov, sila sa dokonale prejavuje v slabosti. Veď keď sme slabí, vtedy sme silní. Azda takto možno zhrnúť jednou vetou ohromujúcu lásku Dolinda k Bohu a svojim blížnym, ktorí sa stali jeho nepriateľmi, no on si pred nich vo veľkej pokore kľakal a prosil ich o odpustenie. Perfektná kniha, od ktorej sa nedá odtrhnúť.

Pomohla vám táto recenzia?

D
Dávid (50)

4. júla 2019

Film ma zaujal, ponúkol množstvo hodnotných myšlienok a línia troch príbehov o láske/manželstve je veľmi poučná a vedie k vzácnej sebareflexii. Vzhľadom k histórii filmu, nemožno očakávať súčasnú filmovú tvorbu, no staré filmy z obdobia II. svetovej vojny mi nevadia. Karol Wojtyla do filmu skryl množstvo skrytých gest a javov, takže predovšetkým zanietení milovníci filmov si prídu na svoje. Ja som príležitostný filmový divák, takže by som radšej uvítal, aby to bolo priamejšie a nemusel som si lámať hlavu nad skrytým významom niektorých scén či replík.

Pomohla vám táto recenzia?

DVD - Klenotníkov obchod
DVD - Klenotníkov obchod
8,50 €
vypredané
D
Dávid (50)

10. apríla 2019

overený nákup

Vynikajúca, priam strhujúca krížová cesta podľa videní nemeckej mystičky, ktorá Vás dostane priamo na Golgotu, duchovne doslova vtiahne na miesto diania a pomôže sa vžiť do pocitov jednotlivých svedkov krutého umučenia i do prežívania krížovej cesty samotného protagonistu - Ježiša Krista. Veľmi hlboké texty, ktoré sú veľkým obohatením modlitebného života, zvlášť v pôstnom/veľkonočnom období.

Pomohla vám táto recenzia?

D
Dávid (50)

8. apríla 2019

overený nákup

Oceňujem, že sa aj tento typ duchovných darov dostal do knižnej podoby a môžu sa s ním oboznámiť ľudia, ktorí s ním možno nemajú toľko skúseností. Mnohé z obrazov a ich výkladov priamo prehovoria k srdcu či poskytnú pekný impulz na rozjímanie v tichu. Svieži titul plný Ducha.

Pomohla vám táto recenzia?

Imaginácie Ducha
Imaginácie Ducha
4,17 €
vypredané
D
Dávid (50)

3. apríla 2019

overený nákup

Skvelý sprievodca vnútrom človeka. Zamyslenia Marge Fenelonovej sú vecné, neplávajú zbytočne po povrchu a idú do hĺbky. Veľkým pozitívom sú pre mňa autentické výroky pápeža Františka pri jednotlivých dňoch, ktorého slová často v našich srdciach padajú do úrodnej pôdy. Veľmi vydarená novéna, no odporúčam si na ňu nájsť dostatok času, pretože ak to s rozväzovaním uzlov myslíme vážne, potrebujeme sa stíšiť a nechať pôsobiť Ducha Svätého, nech na orodovanie Panny Márie koná svoje dielo. Veľmi aktuálne a hodnotné dielo. Odporúčam.

Pomohla vám táto recenzia?

D
Dávid (50)

29. novembra 2018

Vo veľmi cenných zamysleniach ma autor previedol 21 vlastnosťami a 10 túžbami Máriinho srdca. Nešlo pritom len o nejakú „suchú“ podanú informáciu, no mnohokrát zaťal priamo do živého a textami priamo zasahoval moje srdce. Usvedčoval ma či učil, ako sa priblížiť k životu Márie, ktorá neváhala nielen vysloviť, ale v každej situácii žiť to dobre známe zvolanie „Hľa, služobnica Pána, nech sa mi stane podľa tvojho slova.“ Texty sú jednoduché, no zároveň veľmi aktuálne a hlboké. Zamyslenia sú o to výnimočnejšie, že pri každom dni je pripísaná aj krátka modlitba, ktorá ústi do praktického aplikovania v podobe výzvy s podnadpisom „Dnešný krok k zmene svojho srdca podľa Panny Márie.“

Pomohla vám táto recenzia?

Srdce podľa Márie
Srdce podľa Márie
5,87 €
vypredané
D
Dávid (50)

29. júna 2018

overený nákup

Otec Michal Zamkovský opäť nesklamal a rovnako ako aj pri knihe Spovedal som Slovensko dostáva čitateľa do hĺbky. Veľmi jednoducho a jasne nás vovedie do tajomstiev svätej spovede, búra všetky falošné predstavy o spovedi a pozornosť upriamuje na Božie milosrdenstvo. Popritom sa snaží zmeniť náš (častokrát) zákonnícky pohľad a vovádza do slobody, veď kde je Pánov Duch, tam je aj sloboda. Môžeme tak vstúpiť do úprimnej radosti z odpustenia hriechov a zmeniť svoj pohľad na svoju identitu, kedy sa z neustálych hriešnikov stávajú Božie deti, ktorých neurčujú ich hriechy a pády, ale láskavosť a dobrotivosť nebeského Otca.

Pomohla vám táto recenzia?

1 z 5
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Poštovné zadarmo nad 39 €

Zákazníci nám píšu:

Viac hodnotení
user avatar

Vaša ústretovosť ma potešila. Zásielku som prevzala v poriadku. Ďakujem a prajem pekný deň.

Anastázia

99 % zákazníkov <br/> nás odporúča

99 % zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie