Knihy s príbehmi

Knihy s príbehmi

(211 produktov)

Príbehy... S peknými príbehmi sa nám najčastejšie spája čas prázdnin v detstve - čas strávený u star...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Rázcestia
Rázcestia

William Paul Young

Fanúšikovia knihy CHATRČ (predaných viac ako 18 miliónov výtlačkov) od Williama Paula Younga museli čakať tri roky, kým prišiel nový román Rázcestia.Anthony Spencer je egoista, hrdý sa svoj pracovný úspech v biznise, ktorý ho vyšvihol až na vrchol, aj napriek tomu, že daň sa víťazstvo bola bolestne vysoká. Po nečakanej mozgovej príhode upadá do kómy. V nemocnici na JIS sa „prebúdza“ a ocitne sa v neskutočnom svete, „živej“ krajine, ktorá odzrkadľuje rozmery jeho pozemského života od krásy ku skazenosti.Teraz mohol Tony pozorovať skutočnými očami, lebo doteraz bol slepý a nevidel dôsledky svojho konania. Mnohé straty vznikali vplyvom jeho osobnej vojny proti uzdraveniu a dôvere. Stretáva osoby, v ktoré neveril: Ducha Svätého, Ježiša...Bude táto skúsenosť pohonný motorom k tomu, aby si Tony uvedomil, že svoj život vystaval ako domček z karát na otrávených zvyškoch zlomeného srdca?Bude mať odvahu urobiť ťažké rozhodnutie a odvrátiť nespravodlivosť predtým ako upadne do kómy?Kniha Rázcestia realisticky zobrazuje honbu dnešného sveta za matériou, ktorá nikdy nenaplní ľudské srdce. To je totiž väčšie ako všetky bohatstvá sveta a naplniť ho môže jedine Boh.

Vypredané

11,54 €

Omaľovánka: Vianoce - Svetlo vo tmách svieti...
Omaľovánka: Vianoce - Svetlo vo tmách svieti...

Vianoce - Svetlo vo tmách svieti... je peknou vianočnou omaľovankou, v ktorej pod každým obrázkom nájdete aj príslušný text z Matúšovho alebo Lukášovho Evanjelia.

Vypredané

1,75 €

Neobyčajná žena
Neobyčajná žena

Laura Frantz

Historický román Laury Frantzovej s názvom Neobyčajná žena sa odohráva v malebných, no nebezpečných horách západnej Virgínie v roku 1770. Ústrednými postavami sú Tessa Swanová, neobyčajne silná žena a sestra piatich bratov, a Clay Tygart, tichý, no odvážny muž, ktorého vychoval jeden indiánsky kmeň.Clay sa vracia z francúzsko-indiánskej vojny s Tessinou dávno stratenou priateľkou Keturah, ktorá z osady zmizla pred mnohými rokmi. Musí čeliť jednej osobnej a jednej verejnej dileme. Okolnosti ho prinútia konať, a hoci Clay nie je mužom, ktorý by sa len tak zaplietol s hocijakou ženou, pri stretnutí s Tessou sa čosi predsa len dotkne jeho srdca...

Vypredané

14,45 €

Adventný balík: Teba čakáme
Adventný balík: Teba čakáme

Anna Petrášová; Mária Prodajová

Akordy + CD + Príbehy. V obale z tvrdej väzby sa nachádza CD, ktoré obsahuje 13 piesní, ilustrácie k jednotlivým pesničkám, ich texty a akordy, a súčasne vyšla aj brožúrka s príbehmi, ktoré sú inšpirované piesňami z CD.Tieto príbehy ešte viac rozvíjajú myšlienku piesní a ponúkajú ďalšie možnosti adventnej prípravy. Piesne priamo súvisia s Vianocami tak, že každá postava, ktorú nájdeme pod vianočným stromčekom v betleheme, má „svoju pieseň“ o tom, ako sa pripravovala na narodenie Ježiška. Piesne vytvárajú špecifickú atmosféru adventu – radostné očakávanie podnecujúce k aktívnej príprave.

Vypredané

12,60 €

Veru nie tak, ako u zbojníkov...
Veru nie tak, ako u zbojníkov...

Ursula Marc

Štrnásť príbehov pre veľkých i malých. Veru nie tak, ako u zbojníkov... je fascinujúca rozprávka, ktorá sa dotýka a oslovuje ľudí všetkých vekových kategórií – dospelých, detí i dospievajúcich. Tom, zachránené dieťa z rúk lúpežníkov, je privedený na hrad a vychovávaný samotným Kráľom. Na hrade je všetko úplne iné ako v jaskyni medzi lúpežníkmi. Avšak vôbec nie menej vzrušujúce, dokonca priam dobrodružné! S veľkým kráľovým synom prežíva úchvatné a prekvapujúce veci. Dokonca mu môže pomôcť oslobodiť ľudí a priviesť ich späť do kráľovstva. Po prečítaní rozprávkového príbehu Veru nie tak, ako u zbojníkov je zrazu realita a rozprávka bytostne prepojená!

Vypredané

10,57 €

Slepačia polievka pre dušu: Sny a predtuchy
Slepačia polievka pre dušu: Sny a predtuchy

Amy Newmark; Loren Slocum Lahew

101 úžasných príbehov o zázrakoch a zásahoch zhora. Kniha Slepačia polievka pre dušu: Sny a predtuchy z obľúbenej rovnomennej série Slepačia polievka pre dušu nám tentoraz odkrýva obzory našich snov a predtúch. V 101 príbehoch je čitateľovi predložená tajomná, no zároveň lákavá oblasť ľudských snov. Autorky Amy Newmark a Kelly Sullivan Walden nás prevedú skutočnými udalosťami, ktoré v mnohých prípadoch možno označiť priam za paranormálne.

Vypredané

9,69 €

Niekedy stačí preskočiť plot
Niekedy stačí preskočiť plot

Peter Novák

"Snaž sa, aby ľudia po stretnutí s tebou odchádzali vždy trochu šťastnejší." Matka TerezaÚsmev v očiach, nezištná otázka, či len dobrosrdečný záujem... to všetko dokáže vylepšiť všedný deň, ktorý je tak často plný sychravých trápení. Niekedy stačí preskočiť plot, vyjsť za hranicu pohodlnosti, vykročiť do územia, kde sa cítime stratení a práve tam nájdeme slnečné rozžiarenie vo svojej duši.Peter Novák zozbieral príbehy zo života, ktoré preskakujú plot a dodávajú čitateľom nový pohľad na život. Sú to práve maličkosti, ktoré robia ľudské životy veľkými a dodávajú im chuť. Nechajte sa voviesť do príbehov, ktoré napísal sám život a vďaka nim objavte aj ten váš plot a to, čo je za ním.

Vypredané

7,47 €

Šľachtická rošáda
Šľachtická rošáda

Kristi Ann Hunterová

časť prvá. Po svojej štvrtej sezóne sa lady Miranda Hawthorne blíži k staropanenstvu v očiach spoločnosti, navonok pôsobí každým kúskom ako dáma, ale vnútri veľmi túži byť odvážna. Jej obavy zväčšuje aj jej krásna mladšia sestra, okolo ktorej sa začínajú točiť nápadníci, zatiaľ čo ona zostáva prehliadaná. Jedinou rebéliou je písanie nikdy neodoslaných listov bývalému spolužiakovi svojho brata, ktorého pozná len z jeho rozprávania. Všetky svoje emócie a túžby rozpráva prostredníctvom nich nič netušiacemu vojdovi, ktorý je adresátom aj preto, že obdivuje zábavné historky o jeho odvahe z detstva.Zápletka sa začne zamotávať, keď sa chtiac-nechtiac zamiluje do Marlowa, nového komorníka svojho brata. Keď lady Miranda zistí, že Marlow odoslal jeden z jej listov vojdovi, vystrašená premýšľa o dôsledkoch svojho neopatrného správania... Príde však odpoveď, ktorá ju veľmi prekvapí a začnú si dopisovať. Zároveň sa však rozvíja aj vzťah s Marlowom, ktorého správanie je na sluhu veľmi nevšedné! Šľachtická rošáda sa tak môže rozbehnúť! Plný tajomstiev, vtipu, lásky i prekvapení, presne taký je príbeh rodiny Hawthornovcov z pera autorky Kristi Ann Hunterovej.Recenziu na knihu Šľachtická rošáda nájdete na stránke Blog.Zachej.sk

Vypredané

11,54 €

Asi budem lietať
Asi budem lietať

Hana Pinknerová

Zbierka príbehov a zamyslení o rodine a manželstve, o vzťahu s Bohom a o stretnutiach s ľuďmi od obľúbenej autorky poteší a povzbudí nielen čitateľky, ale aj mnohých mužov. Zamyslenia sú popretkávané jemným humorom a múdrym, láskavým nadhľadom.

Vypredané

2,81 €

Kováčov učeň
Kováčov učeň

Laura Frantz

Dedičstvo Ballantynovcov 1. V decembrový deň roku 1785 zaklopal Silas Ballantyne na dvere majstra kováča Liegeho Leea v meste York v Pensylvánii. Už len pár mesiacov chýba mladému učňovi, aby sa sám stal majstrom kováčom. Silas je rozhodnutý dokončiť svoje učenie a vydať sa na západ. No zaujmú ho obe kováčove dcéry: jemná, vierou naplnená Eden aj šikovná, vysoko temperamentná Elspeth. Liege čoskoro zistí, že Silas je šikovný, pracovitý a vo svojom remesle odborník. Vydajom svojej dcéry za Silasa ho chce udržať vo svojom dome. Ktorú si má vybrať za manželku? Nezničí žiarlivosť druhej dcéry ich lásku? Kováčov učeň je prvá kniha zo série Dedičstvo Ballantynovcov, ktorá mapuje príbehy tejto rodiny cez niekoľko generácií. Kresťanské prvky sú spracované s jemnosťou a eleganciou. Príbeh Laury Franz ide do hĺbky a sľubuje veľmi pútavú sériu.

Vypredané

12,13 €

Z Božej kancelárie
Z Božej kancelárie

Lia Cerrito

Prostorekosť, úsmevy a... občas nejaká slza. Každý z nás má nejakú predstavu o Bohu Otcovi. Talianska autorka útlej a nežnej knižky Lia Cerrito pozýva nazrieť do „Božej kancelárie“ očami detí. Ich pohľad je totiž celkom iný ako pohľad dospelých, lebo vo svojej jednoduchosti dokážu zachytiť to podstatné.V krátkych úsmevných epizódach opisuje, ako Pánbožko rieši niektorého situácie zo svojho nebeského nadhľadu. Nad niektorými postrehmi sa možno pousmejeme, zamyslíme, azda zmeníme niečo vo svojom správaní či postojoch. Veď kto nebude ako dieťa, nevojde do nebeského kráľovstva... Knižka v praktickom formáte pohladí srdce a na tvári vyvolá úsmev.

Vypredané

1,84 €

A Boh sa stal človekom
A Boh sa stal človekom

Sandro Mayer; Osvaldo Orlandini

Je to príbeh človeka - prerozprávaný tak ako nikdy predtým ktorý nebol iba človekom, ale ako taký žil, miloval a trpel ako nikto iný pred ním ani po ňom. Je to príbeh, ktorý poznačil celé ľudstvo a dal mu nádej; ktorý toho veľa rozdelil, ale aj veľa spojil - príbeh Ježiša.Evanjeliá nás oboznámili s niektorými etapami jeho života, vysvetlili a rozšírili jeho posolstvo. Ale realita každodenného života muža z Nazareta upadla v priebehu storočí do zabudnutia a je ponechaná už iba na našu predstavivosť a fantáziu.Sandro Mayer a Osvaldo Orlandini sa podujali na ťažkú úlohu prerozprávať formou románu - rešpektujúc pritom pramene - krok za krokom Ježišovu cestu od betlehemských jasličiek až po kríž na Golgote, od tajomstva jeho príchodu na tento svet až po jeho bolestnú smrť. Ale popri všeobecne známych epizódach nám budú priblížené aj zatiaľ nikdy nepoznané scény, stretnutia zahmlené časom, i zdanlivo druhoradé osoby, ktoré sú v skutočnosti taktiež protagonistami tohto príbehu: intrigy Herodiady a Salome, krehká láska Piláta a Klaudie Prokuly, Barabášovo zúfalstvo, jemnosť Márie Magdalény, sila Jána Krstiteľa, láska Lazára a jeho sestier, Kajfášove úklady a pomsta farizejov, krutosť Rímskej ríše, Judášove výčitky svedomia a jeho spasenie.Strhujúce rozprávanie, ktoré oživiac dobu, v ktorej žil Ježiš medzi ľuďmi ako človek, nás nenútenou formou sprevádza pri odhaľovaní jeho výnimočného osudu a vedie nás do srdca tajomstva, ktoré prežaruje tento príbeh.

Vypredané

0,49 €

Niekedy stačí jeden slnečný lúč
Niekedy stačí jeden slnečný lúč

Bruno Ferrero

Malé príbehy pre potešenie duše. Poviedky zakončené krátkou, ale výstižnou myšlienkou ako drobné zrnká duchovnej múdrosti. Starostlivosť o ne nie je náročná. Stačí raz do dňa vložiť do úrodnej pôdy vnímavého srdca to, čo chce Boh povedať prostredníctvom daného príbehu.Pravidelne zalievať modlitbou a nesmie chýbať dostatok slnečného svetla v podobe Božej lásky. Veď predsa Niekedy stačí jeden slnečný lúč, aby rastlinka dostala novú silu rásť smerom k nebu.

Vypredané

3,78 €

Moja vianočná knižka
Moja vianočná knižka

Stanka Preclíková Wűrfl

pre deti od 3 rokov. S veľkým citom vytvorená knižka o Vianociach a o veciach, ktoré k nim neodmysliteľne patria. Je plná prekrásnych obrázkov, príbehov, básničiek i pesničiek a jej hlavnými hrdinami sú zväčša deti. Niektoré sú poslušné, iné menej, ale všetky bez rozdielu sa tešia na Vianoce a, samozrejme, na darčeky. Vianoce však nie sú len o darčekoch. Tento čarovný čas je najmä o rozdávaní lásky a o spoločne prežitých chvíľach s najbližšími, napríklad aj pri knižke, ktorá vyčarí iskierky radosti v detských očkách. Vychádza už v treťom vydaní.

Vypredané

8,68 €

Biblické príbehy
Biblické príbehy

Nádherne pestrofarebná knižka pre najmenších plná biblických príbehov naprieč celým Starým zákonom. Deti sa tu pomocou veselých a pútavých ilustrácií zoznamujú so stvorením sveta, s Adamom a Evou. Vydávajú sa na cestu s Noemovou archou, no taktiež spoznávajú Abraháma, Mojžiša či desať Božích prikázaní. Pomocou jednoduchého a zrozumiteľného textu zisťujú, ako vyhral Dávid nad Goliášom alebo sa dozvedia o Jonášovi a veľrybe. Táto kniha ponúka zábavnú a príťažlivú cestu čítania Biblie a rodičia tak môžu zaujímavým spôsobom predstaviť deťom základy kresťanského sveta. Text je písané veľkými písmenami tak, aby tomu porozumel aj najemnší čitateľ.

Vypredané

6,78 €

Nezvyčajné manželstvo
Nezvyčajné manželstvo

Kristi Ann Hunterová

časť tretia. Hertfordshire, Anglicko, 1814 Vysoká anglická spoločnosť prichádza s mnohými tlakmi, ktorej obeťami sú okrem iného mladí ľudia, nútení uzatvoriť manželstvo nie z lásky, ale z povinnosti. Kniha Nezvyčajné manželstvo zachytáva príbeh Adelaide Bell a Trenta Hawthorna – dvoch mladých ľudí, ktorí napriek svojim predstavám a snom o svojom budúcom partnerovi, museli vstúpiť do manželstva pre nich vtedy s cudzím človekom. Trent a Adelaide napriek nepriazni osudu, rozdielnosti pováh a spoločenského postavenia, sa na začiatku manželstva navzájom zaviazali, že v tomto „dohodnutom“ manželstve zotrvajú. Budú hľadať cestu ako žiť spolu, s nádejou, že sa raz do seba zamilujú a aj ich srdcia budú naplnené láskou. Kniha je treťou časťou - voľným pokračovaní Ságy rodu Hawthornovcov, v ktorej autorka Kristi Ann Hunterová realistickým, no zároveň humorným spôsobom zachytáva život anglickej rodiny na začiatku 19. storočia a vykresľuje budovanie vzťahu medzi dvoma mladými ľuďmi. Naplní sa Trentovi a Adelaide sen a skutočnej láske alebo bude ich manželstvo len splnenou povinnosťou voči spoločnosti?

Vypredané

11,54 €

Slepačia polievka pre dušu: Mysli pozitívne
Slepačia polievka pre dušu: Mysli pozitívne

Jack Canfield et al.

101 skutočných príbehov, ktoré vás povzbudia a dodajú vám pozitívnu energiu. Potrebujete „postrčiť“?Každý potrebuje z času na čas povzbudiť či motivovať. Tieto inšpiratívne príbehy, ktoré sa skutočne stali, vám v tom pomôžu. Nedávne vedecké štúdie dokázali, že vďační, pozitívni ľudia vedú lepší život, aj z najzložitejších situácií sa zotavujú ľahšie, sú zdravší, aktívnejší, produktívnejší, problémy riešia rýchlejšie a správnejšie – a ostatní ich vnímajú s väčšou úctou. Deti s pozitívnymi spomienkami dosahujú v škole lepšie výsledky. Ale ako sa ponoriť do pozitívnych spomienok, keď prežívate niečo skutočne ťažké? Vtedy vám ošúchané rady zvyčajne nepomôžu.Táto kniha však áno. Ponúka 101 inšpiratívnych príbehov, plných skúseností, ktoré skutoční ľudia s reálnymi problémami zažívajú každý deň, a napriek tomu našli vnútornú silu na to, aby sa s výzvami popasovali, prekonali prekážky a našli spôsob, ako prinavrátiť životu zmysel.

Vypredané

9,69 €

Elisabeth Elliotová - Radostná podriadenosť
Elisabeth Elliotová - Radostná podriadenosť

Janet Benge; Geoff Benge

Kresťanskí hrdinovia - kedysi a dnes. Inšpiratívne a pravdivé príbehy mužov a žien, ktorí odpovedali na Božie volanie.Hrdinovia nie sú záležitosťou minulosti. Aj v blízkej minulosti aj v dnešných dňoch by sme ich našli na svete mnoho. Ľudia, ktorí sa rozhodnú obetovať svoje pohodlie pre dobro iných. Možno sú úplne obyčajní a na prvý pohľad nezaujmú, no ich skutky o nich hovoria hlasnejšie ako vonkajšie zdanie.V knihe Elisabeth Elliotová - Radostná podriadenosť čitateľ nájde príbeh odvážnej ženy, ktorá viedla misijný život. Pracovala pre Aukov - indiánov v Južnej Amerike po smrti svojho manžela. Po mnohých rokoch sa vrátila do Spojených štátov ako misionárka a stala sa svetovo známou kresťanskou autorkou a redaktorkou, ktorá sa nebála hovoriť o správnych hodnotách každého kresťana. „Nie je možné byť vždy hrdinom, ale stále sa dá ostať človekom.“ J.W. Goethe

Vypredané

3,88 €

Skutočný človek
Skutočný človek

Štefan Chrappa

Fascinujúci životný príbeh saleziána Karola Nižňanského, misionára v Indii. Keď odchádzal na misie do Indie, pokúsili sa ho zabiť. Jed, ktorý mu na Slovensku podali, ho síce nezabil, no do konca života musel znášať ukrutné bolesti. Keď v roku 1984 zomrel, mal za sebou takmer sto operácií. Operoval sa dokonca aj sám. Jed mu celkom zničil sietnice, no napriek tomu videl. Lekári to nedokázali vysvetliť. Pracoval osemnásť hodín denne a z plodov jeho neúnavného snaženia čerpajú Indovia dodnes. Slovenský kňaz, básnik, prekladateľ, pedagóg a publicista Karol Nižňanský - Skutočný človek.

Vypredané

6,40 €

Múdrosť života vyjadrená príbehom
Múdrosť života vyjadrená príbehom

Jozef Šuppa

Jozef Šuppa spracoval túto knižočku Múdrosť života vyjadrená príbehom na základe svojich životných prameňov a skúsenosti.V tejto útlej publikácii objavíte 40 príbehov. Pod príbehom nájdete múdru myšlienku, Božie slovo a výzvu k osobnému skutku, ktorým môžete uvádzať múdrosť do konkrétnych situácií vo vašom živote.

Vypredané

2,42 €

Odlúčení
Odlúčení

Lynn Austinová

Nenápadná budova Brooklynu, New York. Kniha Odlúčení opisuje tri životy troch rozdielnych ľudí, ktoré sa pretínajú vo vojnovej realite, ktorá teraz ovplyvňuje každý aspekt ich života.Mladá Ester má zlomené srdce po tom, ako jej otec vstúpil do armády krátko po smrti jej matky.Penny Goodrichová milovala Eddieho Shaffera tak dlho, ako jej pamäť siaha. Teraz, keď je Eddieho žena mŕtva, Penny cíti, akoby vo svojej láske k Eddiemu dostala druhú šancu – dobrovoľne sa ponúka, že sa mu bude starať o deti. Jej najväčšou nádejou je možnosť, že teraz si ju Eddie všimne a po návrate s frontu a vojny sa s ňou ožení.A postarší pán Mendel netrpezlivo očakáva koniec vojny, len aby sa dozvedel, čo sa stalo s jeho synom v rozorvanom Maďarsku. Ale víťazstvo neprichádza, čakanie je dlhé a zámorie, kde zúri vojna sa zdá tak ďaleko.Napriek tomu všetci títo ľudia zisťujú, že sa menia a to v takých smeroch, v akých by to nikdy neočakávali. A objavujú pravdu – pravdu o Božej láske, i keď sa im zdá, že Boh sám mlčí.

Vypredané

9,60 €

Heidi
Heidi

Peter Stamm

Podľa knihy Johanny Spyri. Heidi Johanny Spyri je najúspešnejšie dielo švajčiarskej literatúry pre deti a mládež. Okrem nespočetného množstva prekladov, literárnych adaptácií a voľných pokračovaní textu bolo dielo opakovane spracované do podoby komiksu, divadelnej hry, muzikálu, hraného či animovaného filmu alebo seriálu. Tento klasický príbeh 19. storočia, ktorý rozpráva o (detskej) túžbe po domove, harmonických medziľudských vzťahoch a živote v súlade s prírodou, približujú dnešnému čitateľovi neopakovateľným spôsobom dve výnimočné osobnosti švajčiarskej kultúry – výtvarník Hannes Binder a spisovateľ Peter Stamm, ktorý hovorí: "Príbeh o Heidi je večný ako rozprávka, ako hory, v ktorých Heidi žila a ktoré ešte aj dnes vyzerajú tak ako vtedy. Heidinu osamelosť, ale aj jej lásku a dôveru v ľudí môže cítiť ešte aj dnes každé dieťa a každý dospelý.“

Vypredané

8,63 €

Elegantná pretvárka
Elegantná pretvárka

Kristi Ann Hunterová

časť druhá. Kniha Elegantná pretvárka je voľným pokračovaním knihy Šľachtická rošáda od autorky skvelých románov Kristi Ann Hunterovej.Lady Georgína Hawtorneová neúnavne pracovala na tom, aby bol jej debut nezabudnuteľný. Na svojom prvom Londýnskom bále dúfala, že zaujme pozornosť grófa, ktorého si vybrala ako vhodného kandidáta na manžela. Vďaka bohatstvu a obchodným kontaktom, ale bez titulu a dobrého rodokmeňa, je Colin McCrae síce pozývaný do spoločnosti, ale nikde sa necíti byť akceptovaný. Keď sa prvý krát stretne so slečnou Goergínou, je podráždený zo spôsobu správania sa tejto ženy, ktorú zaujíma len spoločenské postavenie a vonkajší vzhľad. Colin McCrae nevie, že Georgínine zúfalé spoločenské ambície sú poháňané nepríjemným tajomstvom, ktoré ukrýva. Colinova spoločnosť nie je súčasťou Georgíninho plánu dobre sa vydať, ale keďže ich cesty sa aj naďalej krížujú, musia sa obaja rozhodnúť, či plnenie ich snov stojí za obete, ktoré musia priniesť.

Vypredané

11,54 €

Variácie na jednu tému
Variácie na jednu tému

Wilhelm Busch

Farár Wilhelm Busch (1897-1966) bol poslom s misiou. V neúnavnom zápase a s otvoreným srdcom bol na cestách pre ľudí a ich problémy a bol známy ako zvestovateľ a evanjelizátor aj ďaleko za hranicami Nemecka. Celé desaťročia viedol ako mládežnícky farár dom Weiglehaus v Essene, kde sa týždenne zhromažďovali stovky mladých ľudí, aby počúvali Božie Slovo. Bol tiež aktívnym členom Vyznávačskej cirkvi v odboji proti zločinom tretej ríše a talentovaným autorom kníh. Humorným a živým spôsobom podal písomne svoje mnohé skúsenosti a stretnutia s rôznymi ľuďmi. Tieto krátke príhody sú spomienkami na jeho zážitky a dôrazne dosvedčujú moc evanjelia.

Vypredané

1,46 €

Príbeh priateľstva
Príbeh priateľstva

Wanda Póltawska

Karola Wojtylu a rodiny Póltawskej. Kým je človek? Autorka knihy, ktorá prežila štyri roky svojej mladosti v koncentračnom tábore v Ravensbrücku, mala dostatočne veľa dôvodov na to, aby si položila rovnakú otázku. Nedokázala si nájsť miesto ani pokoj v povojnovom svete. Rodinný ani profesionálny život jej nestačil, nedokázal utíšiť jej nepokoj a pocit odcudzenosti. Hľadala niekoho, kto by ju pochopil a pomohol jej – a našla spovedníka, kňaza Karola Wojtyłu.Príbeh priateľstva predstavený v knihe a jeho ovocie sú svedectvom, ktoré potvrdzuje pozitívnu odpoveď na otázku: kým je človek? Je to otázka, ktorej dnes ľudstvo čelí dramatickým spôsobom. Nazdávam sa, že toto svedectvo treba vnímať ako dar. Je to dar veľkého pápeža pre hľadajúce ľudstvo.Prečítajte si krátku recenziu tejto knihy, ktorá vyšla v Katolíckych novinách v rubrike Tip na obohatenie.

Vypredané

5,82 €

Rituál
Rituál

Matt Baglio

Skutočné udalosti. Rituál ponúka vzrušujúci, ale aj vážny pohľad na tému exorcizmu a je doplnený fascinujúcimi skutočnými výpoveďami posadnutých osôb. Kniha sa stala tiež inšpiráciou pre film Rituál v hlavnej úlohe s Anthonym Hopkinsom.Otec Gary Thomas pracoval ako kňaz v diecéze San José v Kalifornii, keď ho na žiadosť biskupa vyslali do Ríma, aby na Vatikánskej univerzite absolvoval niekoľkomesačný kurz exorcizmu. Spočiatku bol ovplyvnený jeho tradičným a skresleným chápaním, no práve v Ríme, ako učeník skúseného talianskeho exorcistu, otca Carmineho, spoznal temnejšiu stránku katolíckej viery a na vlastné oči uvidel zápas dobra a zla. Autor knihy, taliansky novinár Matt Baglio, bol v kontakte s otcom Garym po celý čas jeho pobytu v Ríme a prostredníctvom jeho pozoruhodného príbehu ukazuje, že posadnutie démonmi i samotným diablom nie je iba pozostatok starodávnej minulosti, ale aj dnes naháňa hrôzu v živote mnohých ľudí.Obom mužom, otcovi Garymu aj novinárovi Bagliovi, Rituál zmenil život. Otec Gary duchovne ešte viac vyrástol, čo posilnilo jeho túžbu pomáhať svojim veriacim, a Baglio v sebe opäť našiel stratenú vieru.Raz popoludní som šoféroval domov. Práve som dokončil rozhovor so ženou, ktorá v tranze vrieskala na obraz Panny Márie, čo visel na stene. Spomenul som si, ako mi pred exorcizmom otec Bamonte povedal, že žene často prichádzana pomoc Panna Mária, a tak som počas jej výbuchu vyriekol krátku modlitbu s prosbou, aby jej Mária pomohla. Otec Bamonte vykonal exorcizmus a žena skoro hodinu kričala. Odrazu sa mi auto zaplnilo vôňou kvetov. V tom čase som si len hmlisto spomínal na to, že niektorí ľudia uvádzali v spojitosti so zjavením Márie a s inými mystickými zážitkami kvetinovú vôňu. Súvisela záplava kvetinovej vône v mojom aute nejako s tým, čo sa udialo pri exorcizme?Recenzia Rituál na stránke blog.zachej.sk

Vypredané

11,54 €

DVD: Caso mai - Aj takto sa to môže skončiť
DVD: Caso mai - Aj takto sa to môže skončiť

Alessandro D´Alatri

Caso mai – slovný zvrat v taliančine, ktorý v doslovnom preklade znamená iba ak, iba že. Príbeh je postavený na modelovaní skutočnosti. Autor scénara, režisér a celý tím vsadili na predstavenie „klasického“ príbehu snúbencov, ktorí sa chcú zosobášiť na netradičnom mieste. S čím ale nerátajú, je „zvláštny“ kňaz, ktorý má pred uzavretím manželstva niekoľko podmienok.Jednou z nich je spoločná diskusia o ich budúcnosti, ktorá, ako sa neskôr ukáže, vôbec nemusí byť ružová. Dobre prevedené „nástrahy“ manželského života, ktoré dnešná doba ponúka tým, ktorí chcú podľa zásad vydržať byť verní jeden druhému, robia z tohto filmu vhodný materiál pre snúbencov, ale aj pre manželov, ktorí na spoločnú cestu už vykročili a s nástrahami sa už stretávajú.Réžia: Alessandro D´Alatri. Jazyk: slovenský. Celková dĺžka: 114 min. Veková vhodnosť: 12 rokov.

Vypredané

9,70 €

Mimi & Líza: Záhada vianočného svetla
Mimi & Líza: Záhada vianočného svetla

Katarína Kerekesová; Katarína Moláková

Mimi vidí svet rukami a ušami. Je totiž nevidiaca. Spolu so svojou najlepšou kamarátkou Lízou už navštívili veľa fantastických svetov plných zábavy, ale aj záhad. Teraz konečne prišli Vianoce. Mimi a Líza spoločne so susedmi z domu zdobia nádherný, veľkolepý stromček. Ibaže žiarovky na ňom nechcú svietiť.Kam zmizlo to čarovné vianočné svetlo? Utieklo? Alebo ho ktosi ukradol? Možno v tom má prsty podozrivý sused Viliam, ktorý sa s nikým nekamaráti. Odpoveď sa skrýva v minulosti, keď boli susedia ešte malými deťmi. Mimi a Líza sa teda vydajú na dobrodružnú cestu časom, aby vrátili Vianociam ich očarujúce svetlo.

Vypredané

13,53 €

Prekvapila ich pravda
Prekvapila ich pravda

Patrik Madrid

Silné svedectvá evanjelikov, ktorí sa stali katolíkmi. Príbehy obrátení s biblickými, teologickými a historickými dôkazmi katolicizmiu sa stali obľúbenou knižkou svojho druhu. Každý rok sa tisíce ateistov, evanjelikov a mormónov prekvapí základnými katolíckymi pravdami. Tu, v knihe Prekvapila ich pravda sa dozviete prečo.Čo ich nakoniec presvedčilo?Čo bol ten posledný faktor, ktorý ich doviedol ku konvertácii?Príbehy, ktoré vás niekedy rozosmejú, niekedy rozplačú, ale vždy povzbudia na ceste za Cestou, Pravdou a Životom – za Ježišom.

Vypredané

4,83 €

Boh pošepkal mamičkám
Boh pošepkal mamičkám

Hana Pinknerová

V knihe autentických príbehov autorka ponúka náhľad na mnohé situácie vo výchove detí, nabáda k spoľahnutiu sa na intuíciu matky pri tvorbe domova a výchove detí, povzbudzuje všetky matky k tvorivému mysleniu, konaniu a viere, že titul matka Boh uznáva.

Vypredané

5,72 €

Pekár Miško
Pekár Miško

Janko Neri

a jeho dom v horách. Krátke rozprávkové príbehy o pekárovi Miškovi môžeme vnímať ako estetickú výpoveď začínajúceho autora Janka Neriho (píšuceho pod pseudonymom), v ktorej nachádzame žážitkovo-komunikačné modelovanie umeleckého obrazu v duchu kresťanského humanizmu. Autor sa v ňom opiera nielen o emocionalitu zážitkovosti, ale aj o rešpektovanie detského aspektu s cieľom rozvíjať u detského (i dospelého) čitateľa poznávanie životných hodnôt, formovanie vlastných postojov k životu a svetu, čo sa prejavuje kontamináciou detského a dospelého. Umeleckú hodnotu rozprávok umocňuje rozohraná komunikácia autora s detským čitateľom a vhodný výber jazykových prostriedkov v súlade s komunikačnými možnosťami detského príjemcu, čím rozprávková knižočka Pekár Miško môže prispieť k obohateniu fondu súčasnej slovenskej literatúry pre deti a mládež.

Vypredané

0,97 €

Slepačia polievka pre dušu: Naštartuj svoj život
Slepačia polievka pre dušu: Naštartuj svoj život

Amy Newmark; Claire Cook

101 skutočných príbehov o tom, ako znova nájsť v živote radosť a šťastie. Ak máte pocit, že ste sa v živote zasekli, ak plačete nad kartami, ktoré vám rozdal osud, a ukazujete prstom na každého okrem seba, potom je táto kniha práve pre vás. Nielenže prestanete pociťovať osamelosť, hoc ste obklopení ľuďmi, ale nájdete motiváciu, ktorú potrebujete na to, aby ste si začali postupne budovať lepší život.Tak na čo ešte čakáte? Užite si to! V knihe nájdete 101 skutočných príbehov o tom, ako sa prestať vyhovárať a konečne uskutočniť zmenu, ako sa pritom riadiť srdcom, nezabúdať na tých, ktorých milujeme najviac, dať konečne svoje zdravie a kondíciu na prvé miesto, rozumne riskovať, nájsť nový zmysel svojho života, prekonať nepriazeň osudu a zmeniť svoj postoj.

Vypredané

9,69 €

Jezuita a františkán fajčia fajku...
Jezuita a františkán fajčia fajku...

Bernard Peyrous; Marie-Ange Pompignoliová

Publikácia nadväzuje na knižku Stretne jezuita františkána… Obsahuje ďalšie vtipy a humorné historky z kresťanského prostredia. Niektoré sú prevzaté z tradičného rozprávania alebo zo životopisov svätých, a niektoré sú vymyslené. Autori vychádzajú z presvedčenia, že radosť a humor žijú v svornosti. Knihu dopĺňajú ilustrácie Jana Heraleckého.

Vypredané

1,46 €

Chatrč
Chatrč

William Paul Young

V ktorej sa tragédia konfrontuje s večnosťou. Kniha vyšla v novom vydaní: Chatrč (s filmovou obálkou, 2016).Mladšia dcéra Mackenzie Allen Philipsa je unesená počas rodinnej dovolenky a dôkazy o tom, že bola brutálne zavraždená, sa nájdu v chatrči, ktorá stojí hlboko v divočine štátu Oregon. Po štyroch rokoch veľkého smútku, dostane Mack podozrivú obálku s pozvánkou, v ktorej ho zrejme Boh pozýva na víkend späť na miesto činu. Napriek racionálnemu úsudku sa Mack vracia do chatrče predstavujúcej jeho najtemnejšiu nočnú moru. To čo tam objaví, mu navždy zmení jeho svet. Práve dnes, kedy náboženstvo pôsobí v tomto svete stále viac a viac irelevantne, dielo William P. Younga zápasí s nadčasovou otázkou: ,,Kde je boh v tomto svete, plnom neopísateľnej bolesti?“ Odpovede, ktoré Mack získa, ohromia a zároveň pozmenia čitateľov rovnako, ako jeho samotného.

Vypredané

11,16 €

Veľké pravdy v malých príbehoch 2
Veľké pravdy v malých príbehoch 2

Pierre Lefevre; Bruno Perrinet

Úsmevné i poučné príbehy, ktoré napísal život sám. Pútavé príbehy zo života známych i menej známych ľudí nás učia, ako žiť Božie prikázania. Rozprávačský talent autora vyniká o to viac, že hovorí o udalostiach, ktoré sa skutočne odohrali. Každého, kto ich číta, doslova chytia za srdce a pochopí, že Božie prikázania sú akýmsi dopravným značením, ktoré nám Boh zjavuje, aby sme sa vyhli mnohým zraneniam alebo dokonca smrteľným pádom.

Vypredané

2,51 €

Nadpozemská melódia
Nadpozemská melódia

Tamera Alexanderová

Príbehy z Belmontu • 3. Tretia kniha zo série Príbehy z Belmontu Nadpozemská melódia zachytáva krásu klasickej hudby v časoch, keď ženy cez kultúrne otázky menili nielen svetové dejiny, ale aj mužské srdcia.Tamer Alexandrova opäť nádherne vykreslila postavy. Rebeka Carringtonová je husľovou virtuózkou, svoje vzdelanie získala vo Viedni a podarí sa jej dostať na konkurz s dirigentom novovzniknutej Nashvillskej filharmónie. Popredný dirigent Nathaniel Tate Whitcomb však pod tlakom verejnosti a so súhlasom pani Belmontského sídla prekazí Rebekine nádeje. Dirigent Nathaniel má aj veľmi dôležitú úlohu, napísať symfóniu, ktorú má dokončiť pre otvorením novej budovy opery. Zároveň ju chce veľmi dokončiť pred smrťou svojho otca, ktorý ho veľmi inšpiroval. Pre bolesti hlavy a zvláštne bzučanie hlavy sa mu to nedarí. Je presvedčený, že Rebeka mu s tým môže pomôcť. No dokáže získať dôveru ženy, ktorú obral o jej sen?

Vypredané

13,10 €

Tajný vianočný hosť
Tajný vianočný hosť

Annette Amrheinová; Sabine Straubová

Či tomu veríte alebo nie, je tu niekto, kto ešte nikdy neoslavoval Vianoce. Nikdy nezažil radosť z ligotajúceho sa vianočného stromčeka a nepomaškrtil si na chutných dobrotách z vianočého stola. Šlo o obyvateľa lesa - medveďa, ktorý Vianoce stále prespal. Na zimný spánok sa však chystal tak dlho, že nadišiel Štedrý večer. Vyzdobil svoju jaskyňu, prichystal jedlo a všetkých obyvateľov lesa pozval na spoločnú hostinu. No napriek tomu všetkému ostal sám. A vôbec nevedel prečo. Všetko však zmenilo stretnutie s malou, vystrašenou veveričkou...Kniha je vhodná pre deti od 3 rokov.

Vypredané

7,66 €

Medzi ľuďmi
Medzi ľuďmi

Wilhelm Busch

V knihe Medzi ľuďmi nájdete 33 príbehov zo života nemeckého evanjelického farára s otvoreným srdcom menom Wilhem Busch. Žil v rokoch 1897 až 1966 a bol aktívnym členom Vyznávačskej cirkvi v boji proti zločinom tretej ríše. Príbehy sú z rôznych etáp jeho života, nevyhol sa ani vojnovému a povojnovému obdobiu. Tieto zážitky a stretnutia s mnohými ľuďmi, ktoré podáva živým spôsobom a dokonca veľakrát aj humorne, potvrdzujú moc evanjeliá.

Vypredané

1,46 €

Príbehy a bájky
Príbehy a bájky

Jozef Stachovič (ed.)

Po vydaní výberu Rozprávok a príbehov dostáva sa do rúk čitateľa výber Príbehov a bájok, vedený rovnakým duchom: upriamiť myseľ na dobro druhých."Dobré rozprávky a príbehy! Koľko citu, obrazotvornosti, radosti, smútku i sĺz, ale aj veselosti vynútia na tvári i v srdci človeka. Skrývajú v sebe čnosti, múdrosť, túžby a sny ľudí, ktorí ich vytvorili, ba i prežili. Zvlášť dojímavo pôsobia, keď ich deťom rozpráva mama, otec alebo stará mama v pokojnej izbietke uložených v postieľkach. Natrvalo sa vrývajú do pamäti a zanechávajú odozvy v srdciach poslucháčov.Svojím jednaním, odkazom slúžia životu, povzbudzujú konať dobro vždy a všade, kde je na to príležitosť.Mnohí radi obdivujú bájky. Zväčša nás uvádzajú do ríše zvierat, ale i personifikovaných vecí. Z každej plynie poučenie pre náš život. A to je účelom tohto výberu.Všetky tieto vybrané príbehy a bájky majú niečo spoločné. Obsahom a zameraním, duchom a motiváciou nás uspôsobujú milovať pravdu, pomáhať a byť nápomocný iným. Nabádajú nás zamyslieť sa nad sebou, ako je to so mnou a s mojím svedomím. Príklad dobrého života a dobrých skutkov je v dnešnej dobe veľmi aktuálny." Jozef Stachovič

Vypredané

3,40 €

Jeden veľký sen
Jeden veľký sen

Steve Peifer; Gregg Lewis

Po tom, čo stratili jeden život, zachránili tisícky ďalších. Steve a jeho manželka Nancy sa tešili z úspešnej kariéry, keď zistili, že Nancy čaká už svoje tretie dieťa. Je tragické, že doktori toto dieťa charakterizovali ako ,,nezlučiteľné so životom.“ Chlapček strávil so svojimi rodičmi len osem dní predtým, ako zomrel.V snahe utiecť pred spaľujúcou bolesťou, Steve a Nancy začali púť, ktorá ich priviedla až do krajín tretieho sveta. Choroby, horúčava, hlad a smrť. Pôvodne nemali v pláne prísť pre službu druhým, ale okolie prehovorilo k ich srdciam.Kniha Jeden veľký sen je príbehom pôvodne 12 - mesačnej misie manželov, ktorá prerástla v celoživotnú službu tým najbiednejším. Je to príbeh inšpirácie pre nás, lebo Boh volá do služby každého.

Vypredané

11,54 €

7 z 12
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Martina, pred 19 hodinami

Široký sortiment, skvelé ceny a rýchle dodanie.

userAvatar

Gabriela, pred 2 dňami

Vybavenie objednávky bolo rýchle. Komunikácia na profesionálnej úrovni. Perfektne zabalené. Odporúčam !

userAvatar

Julia, pred 5 dňami

Možnosť kúpiť si knihu, ktorú som súrne potrebovala , ako e- knihu vo vydavateľstve Zachej, je pre mňa úžasná skúsenosť. Veľká vďaka ,,Zachej "

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk