Knihy s príbehmi

Knihy s príbehmi

(215 produktov)

Príbehy... S peknými príbehmi sa nám najčastejšie spája čas prázdnin v detstve - čas strávený u star...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Posledné kusy
12 príbehov o hľadaní vnútorného pokoja
12 príbehov o hľadaní vnútorného pokoja

kolektív autorov

Ak radi čítate o príbehoch, ktoré píše sám život, rozhodne siahnite po knihe 12 príbehov o hľadaní vnútorného pokoja. Ako už samotný názov napovedá, nájdeme v nej 12 životných príbehov ľudí, ktorí sa rozhodli podeliť sa o vlastné trápenia. Výnimočnosť tejto knihy je v tom, že nám ukáže, ako nájsť pokoj, po ktorom všetci túžime. V každom príbehu sa dočítame, že napriek ťažkým okolnostiam je tu niekto, kto nás nadovšetko miluje, kto pozná našu bolesť a kto nás vie obdarovať tým pravým Pokojom.

Skladom

6,69 €

Sárin príbeh
Sárin príbeh

Margaret Bateson-Hillová; Karin Littlewoodová

Sárin príbeh je vianočný príbeh o narodení malého Ježiša. Sára je ústrednou postavou, svedkom narodenia Dieťaťa. Prostredníctvom nej, ale aj veľmi autentických ilustrácií vaše deti budú mať možnosť prežiť Ježišovo narodenia, akoby to bolo dnes a v ich tesnej blízkosti. Knižka tak navždy zapíše silu a lásku chvíle narodenia nášho Spasiteľa do detských srdiečok.

Skladom

3,86 €

Choďte do celého sveta
Choďte do celého sveta

Imrich Gazda

Príbehy piatich slovenských biskupov pôsobiacich v zahraničí. Choďte do celého sveta je výzva samotného Ježiša Krista, ktorou svojich apoštolov a ich nasledovníkov posiela hlásať radostnú zvesť evanjelia všetkým ľuďom. Životné príbehy piatich slovenských biskupov pôsobiacich v zahraničí sú úžasnou inšpiráciou pre odhodlaných apoštolov dnešnej doby, ktorí sú ochotní plniť Ježišovo poslanie. Milan Lach (USA)Ladislav Hučko (Česká republika)Vladimír Fekete (Azerbajdžan)Marián Pacák (Kanada)Milan Šášik (Ukrajina)Títo biskupi naplnili Kristovu požiadavku, opustili svoje pohodlie, domovy a išli do celého sveta hlásať evanjelium.

Skladom

4,75 €

Stroskotanec v Cornwalle
Stroskotanec v Cornwalle

Julie Klassenová

Julie Klassenová prináša knihu plnú tajomstiev a napätia. Stroskotanec v Cornwalle neopisuje iba fyzické stroskotanie na pobreží. Hlavná hrdinka príbehu, Laura Callawayová, sa takisto cíti ako stroskotanec v prenesenom význame. Žije v Cornwalle medzi ľuďmi, o ktorých vie, že ju tak ľahko neprijmú a zároveň ju obklopuje veľa nezodpovedaných otázok o jej živote. Veci sa menia, keď Laura začne pomáhať na búrlivom cornwallskom pobreží stroskotancom, ktorých sila vetra často premôže a málokedy sa zachránia. Laura sa tak snaží upovedomiť rodiny, ktorých príbuzní sa ocitli na tomto nemilosrdnom mieste. Príbeh sa stupňuje, keď sa Laura ochotne stará o jedného stroskotanca, ktorý však nie je tým, kým sa zdá byť. Hovorí plynule anglicky, ale predmety, ktoré vyplávajú na pobrežie a ktoré Laura nájde, hovoria proti nemu. Kto je tajomný muž a ako môže pomôcť Laure zodpovedať jej dlho kladené otázky?

Skladom

15,42 €

Most na Belle Island
Most na Belle Island

Julie Klassenová

Historický román s detektívnou zápletkou Most na Belle Island z regenetského obdobia rozpráva príbeh mladého právnika Benjamina Bookera a Isabelle žijúcej na ostrove Belle Island.Benjamin Booker vyšetruje vraždu a pátranie po dôkazoch ho dovedie na malý ostrov na Temži, zahalený hmlou a tajomstvom. Na otrove už desať rokov žije Isabelle, ktorá život na ostrove považuje za bezpečný. Správa o vražde ju preto šokuje. Zároveň si začne spomínať na sen, v ktorom mŕtveho muža videla. No čo ak to nebol sen ale spomienka?Po vražde ďalšieho človeka vedú dôkazy priamo k Isabelle. Tá už nevie, na koho sa môže skutočne spoľahnúť a nakoniec nedôveruje ani vlastnej mysli...

Skladom

15,42 €

Posledné kusy
Heidi a jej priatelia
Heidi a jej priatelia

Johanna Spyriová

Pokračovanie príbehu Johanny Spyriovej o dievčatku Heidi prerozprávala pre dnešné deti Jitka Škápíková. Heidi bola so svojím starým otcom, s kamarátom Petrom a s kozičkami nesmierne šťastná. Teta Deta sa však dohodla s jednou bohatou rodinou v meste, že Heidi bude robiť spoločnosť ich chorej dcére Kláre. Heidi je spočiatku očarená domom, krehkou Klárou i jej otcom a naučí sa aj čítať, ale jej smútok po prírode a po starom otcovi spôsobí, že sa vráti domov. Klára, ktorá k svojej veselej spoločníčke veľmi prilipla, túži vypraviť sa za ňou. Otec nakoniec podľahne jej prosbám a pošle ju do hôr. A príroda má šancu spraviť zázrak…

Skladom

15,42 €

Na druhom brehu
Na druhom brehu

Laura Frantz

Dedičstvo Ballantynovcov 2. Druhý diel série Dedičstvo Ballantynovcov.Ellie Ballantyne, najmladšia dcéra Silasa a Eden, sa po skončení školy vracia späť do svojho rodného domova v Pittsburgu. Po príchode domov zistí, že rodiča sú na dlhej ceste a zdá sa, že jej súrodenci nechcú aby ostala doma. Ellen otvorí dennú školu pre dievčatá. Medzi jej žiačkami je aj neposlušná a nezvládateľná dcéra nepriateľského klanu Trulockovcov. Turlockovia sú otrokári a whiskový magnáti, znepriatelení s rodom Ballantynesovcov, ktorých podozrievajú z ambícií na zrušenie otroctva. Ako sa Ellie čoraz viac zamotáva a stretáva s Turlockovcami, zistí, že sa zamilovala do nereálnej budúcnosti – Jacka Turlocka. Jack sa snaží oslobodiť od násilného dedičstva svojej rodiny. No môže Ellie zradiť svoju krv a žiť po boku rodinného nepriateľa? Vpustí ju niekedy Jack do svojho sveta? Autorka Laura Frantz po knihe Kováčov učeň pokračuje v románe Na druhom brehu v rozprávaní ságy rodiny Ballantynovcov, v tomto majestátnom príbehu lásky, lojality a dedičstva. Myšlienky na ľudí, ktorí sa usadili a civilizovali divokú krajinu, prepojené s detailnými opismi osídľovaného územia, ostávajú v čitateľovi ešte dlho potom, čo v knihe obrátili poslednú stránku.

Skladom

12,13 €

Posledné kusy
Biblické príbehy
Biblické príbehy

Nádherne pestrofarebná knižka pre najmenších plná biblických príbehov naprieč celým Starým zákonom. Deti sa tu pomocou veselých a pútavých ilustrácií zoznamujú so stvorením sveta, s Adamom a Evou. Vydávajú sa na cestu s Noemovou archou, no taktiež spoznávajú Abraháma, Mojžiša či desať Božích prikázaní. Pomocou jednoduchého a zrozumiteľného textu zisťujú, ako vyhral Dávid nad Goliášom alebo sa dozvedia o Jonášovi a veľrybe. Táto kniha ponúka zábavnú a príťažlivú cestu čítania Biblie a rodičia tak môžu zaujímavým spôsobom predstaviť deťom základy kresťanského sveta. Text je písané veľkými písmenami tak, aby tomu porozumel aj najemnší čitateľ.

Skladom

6,78 €

Získaj si jej priazeň
Získaj si jej priazeň

Tamera Alexanderová

Román z veľkostatku Belle Meade, 2.diel. Skúsená a talentovaná jazdkyňa Maggie Lindenová sa snaží zabrániť finančnému krachu svojej rodiny v ťažkom povojnovom období tým, že sa rozhodne vyhovieť otcovej žiadosti a vydať sa cudzinca, ktorý môže zachrániť ich majetok. Cullen McGrath má možno peniaze aj charizmu, ale tiež má aj minulosť. Navyše je to Ír - niekto, koho vysokopostavení nashvillčania medzi seba len tak nevezmú. Maggine odhodlanie súťažiť na dostihoch so svojou kobylou sa stretol s Cullenovou túžbou vyhnúť sa konským pretekom za akúkoľvek cenu. Čo sa skrýva za jeho neochotou a môže mu Maggie zveriť svoje srdce? Ten najnepravdepodobnejší pár musí nájsť v knihe Získaj si jej priazeň spôsob, ako sa postaviť svojim vlastným predsudkom a spojiť svoje srdcia i myseľ a poraziť nenávistné sily z okolia, ktoré neohrozujú len ich majetok, ale aj ich šťastie.

Skladom

11,54 €

Najkrajší dar na svete
Najkrajší dar na svete

Mark Sperring; Lucy Fleming

pre deti od 3 rokov. Ideálnym darčekom (nielen na Vianoce) pre deti od troch rokov je krásne ilustrovaná veľká knižka Najkrajší dar na svete. Rozprávka sa začína ráno po Štedrom dni, keď si Ema a Macko rozbaľujú darčeky a pod stromčekom nájdu i jeden balíček pre neznámeho majiteľa. Rozhodnú sa vydať na cestu a zásielku za každú cenu doručiť. Musia však prekonať rôzne nástrahy - nebezpečný chodník, strašnú víchricu i hlbočizné záveje. Vydajte sa na cestu s nimi a objavte ten najkrajší darček na svete.

Skladom

9,60 €

Záhadná guvernantka
Záhadná guvernantka

Kristi Ann Hunterová

1. diel. Záhadná guvernantka je prvou časťou série Sídlo Haven Manor. Dej románu sa odohráva v regentskom období. Príbeh sa zaoberá citlivými témami triedy šľachty a elity v regentskom Londýne a prináša svieži pohľad na často skrytú stránku tejto éry.Ústrednými postavami sú Graham a Kit. Kristy Ann Hunterovej sa podarilo naozaj unikátne vykresliť ich charakterové vlastnosti. Pobaví vás Grahamov zmysel pre humor ale budete sympatizovať aj s vážnou, ale praktickou a odhodlanou Kit.Vďaka dynamickým, originálnym postavám a živému prostrediu je tento pôvabný príbeh plný lásky, túžby, nádeje i zábavy, no zároveň núti čitateľa neostávať len na povrchu, ale ísť do hĺbky. Nechajte si aj vy ukradnúť srdce týmto pútavým príbehom!

Skladom

14,45 €

Lekárnikova dcéra
Lekárnikova dcéra

Julie Klassenová

Lilly Haswellová je lekárnikova dcéra. Po matkinom náhlom odchode pre mnohými rokmi pomáha otcovi v jeho obchode. Nechtiac sa musela stať paňou domu a strážkyňou svojho mladšieho brata, vo svojom srdci však vždy túžila po niečom viac ako bola práca v lekárni. Keď jedného dňa lekárnikovu rodinu navštívi teta a strýko z Londýna, Lilly sa naskytne šanca na nový život. V Londýne Lilly nachádza stopy a informácie o matkinom záhadnom zmiznutí, no náhle ju zastihne správa o otcovej chorobe, pre ktorú sa musí vrátiť naspäť domov. Julie Klassenová vo svojom románe Lekárnikova dcéra vytvorila pútavý príbeh, počas ktorého si každý zanietený čitateľ kladie otázku: Nájde Lilly spokojnosť v živote, ktorý kedysi chcela opustiť? Alebo bude tajná práca lekárničky jej pádom?

Skladom

19,30 €

Dotyk anjelských krídel
Dotyk anjelských krídel

Karen Kingsburyová

Tretia kniha série Anjelská misia. Ak obľubujete nezabudnuteľné príbehy napríklad o zásahoch zhora, román Karen Kingsburyovej s názvom Dotyk anjelských krídel je určený práve vám.Mary Catherine nevyhnutne potrebuje transplantáciu srdca. Rozhodne sa však odcestovať do Afriky a pracovať tam pre nový sirotinec. Neplánovane sa zamiluje do Marca Dillingera, prvoligového bejzbalistu. On ani jej najbližší priatelia Tyler Ames a Sami Dawsonová o jej vážnom stave nič nevedia, hoci Marcus má dlhý čas tušenie, že Mary Catherine nie je v poriadku. Keď sa Mary Catherine na niekoľko mesiacov odmlčí, Marcus sa rozhodne vydať sa na cestu. Medzitým sa Sami a Tyler pripravujú na svadbu, avšak skupinu priateľov prekvapí nečakaná správa...

Skladom

9,60 €

Odvážna dáma
Odvážna dáma

Kristi Ann Hunterová

2. diel. Román Odvážna dáma je druhou časťou série Sídlo Haven Manor. Kristi Ann Hunterová opäť vytvorila pútavý príbeh s prvkami romantiky.Daphne Blakemoorová pracuje ako gazdiná na panstve. Užíva si svoj domov spoločnosť svojich blízkych. Idylku naruší nový markíz, ktorý panstvo zdedí a ktorý súvisí s jej minulosťou. Všetko, čo doteraz mala, sa zrazu ocitá v ohrození. Markíza Williama teší predstava nového života na pokojnom vidieku. Jeho cieľom v živote je stať sa protipólom svojho otca. Čo sa však stane, keď mu do života vstúpi nová gazdiná?

Skladom

14,45 €

Neželaná príťažlivosť
Neželaná príťažlivosť

Kristi Ann Hunterová

časť štvrtá. Kniha Neželaná príťažlivosť je ďalším titulom, ktorý vychádza ako voľné pokračovanie v sérii Sága rodu Hawthornovcov z pera skvelej autorky Kristi Ann Hunter. Vojvoda z Rivertonu, menom Griffith má rád vo všetkom poriadok, logiku a k tomu všetko pod kontrolou. Tento svoj postoj sa snaží prirodzene uplatniť aj pri hľadaní svojej budúcej manželky. A tak žije v presvedčení, že jeho pravou nevestou je slečna Frederica St. Claireová. Táto žena je pre neho však až podivne nedosiahnuteľná. Namiesto nej sa mu do cesty pripletie krásna sesternica Isabella Breckenridgeová.Isabella, ktorá sa mala tešiť zo svojho spoločenského debutu, musí zabudnúť na svoje romantické sny a pre rodinné problémy pristúpi na hru jej strýka, kde využije svoju krásu. Čím viac spozná Griffitha, tým viac ľutuje túto nepríjemnú povinnosť, ktorá jej bráni v tom, aby s ním snívala o svojej budúcnosti.Dopadne tento príbeh nakoniec šťastne?

Skladom

12,13 €

Čipkárka
Čipkárka

Laura Frantz

Historický ľúbostný román Čipkárka sa odohráva v období koloniálnej Ameriky v roku 1775.Ústrednou postavou románu je Lady Elisabeth „Liberty“ Lawsonová, dcéra britského viceguvernéra Virgínskej kolónie. Vo výhliadke má výhodné manželstvo, no bez lásky. Jej život pôsobí na prvý pohľad usporiadane, avšak koloniálny Williamsburg je ako sud s pušným prachom, čo onedlho vyletí do vzduchu. Bratranec jej snúbenca, Noble Rynallt, má povstalecké sklony. Každý, kto má dočinenia s britskou šľachtou, je podozrivý zo špionáže. Liberty sa čoskoro bude musieť rozhodnúť, či zostane verná svojim anglickým koreňom alebo sa pridá k Nobleovi a radikálnym revolucionárom.Na strane Liberty už nestojí nitko, len patriot Noble Rynallt. Postupne sa medzi nimi rodí vzťah. Avšak neustále nebezpečenstvo a prekvapujúci dej vyvolávajú otázky: Môže sa toto všetko skončiť dobre? A za akú cenu?

Skladom

14,45 €

Večné puto
Večné puto

Laura Frantz

Strhujúci román Večné puto, ktorého autorka Laura Frantz čerpá inšpiráciu z vlastnej rodinnej histórie, je pútavým príbehom dvoch vyhnancov v časoch koloniálnej Ameriky.Magnus MacLeish a Lark MacDougallová vyrastali na pozemkoch bohatého panstva malebného ostrova Kerrera. Zatiaľ čo Magnus sa stal dedičom rodinného zámku, Lark bola v jeho službách iba včelárkou, ktorá sa snažila svojim včelárskym majstrovstvom pomôcť Magnusovej manželke k vyliečeniu neplodnosti. Keď však Magnusovu manželku namiesto uzdravenia a počatia nového potomka postretne nečakaná smrť, Magnus a Lark sa ocitnú na lavici podozrivých. Následkom víru obvinení sú vyhostení z ich milovaného domova a predaní do služby v ďalekej Amerike. V novom svete sú postavení pred neľahkú výzvu začať úplne od začiatku.

Skladom

14,45 €

Posledné kusy
Matka Tereza
Matka Tereza

Mary Kathleen Glavich

Okrem modlitby a dejepisu sa sestra Tereza a jej spoločníčky snažili zvládnuť aj angličtinu. Začali sa učiť aj bengálčinu a trochu hindčinu. Dňa 24. marca 1931 sestra Tereza zložila svoje prvé, čiže dočasné sľuby chudoby, čistoty a poslušnosti. Uplynie šesť rokov, kým zloží svoje večné sľuby. Medzitým ju pošlú do Kalkaty, aby študovala na vysokej škole a získala učiteľské osvedčenie. Nikdy pedtým si ani len nepredstavila, čo tam nájde.

Skladom

4,37 €

Posledné kusy
Jezuliatko medzi nami
Jezuliatko medzi nami

Viliam Judák

Nitriansky biskup Viliam Judák po dvoch úspešných publikáciách Jezuliatko prichádza a Jezuliatko opäť prichádza, ponúka ďalšiu sériu zamyslení a príbehov na potechu srdce i duše v predvianočnom čase. Prvá časť knihy s názvom Kalendárium prináša čitateľovi na každý deň jednu z významných postáv Svätého písma, pri ktorých nám autor ukazuje ich úzku spätosť s týmto obdobím. Druhú časť knihy tvoria krásne a dojemné vianočné príbehy, ktoré v každej rodine navodia pravú vianočnú atmosféru.

Skladom

16,49 €

Posledné kusy
Heidi
Heidi

Peter Stamm

Podľa knihy Johanny Spyri. Heidi Johanny Spyri je najúspešnejšie dielo švajčiarskej literatúry pre deti a mládež. Okrem nespočetného množstva prekladov, literárnych adaptácií a voľných pokračovaní textu bolo dielo opakovane spracované do podoby komiksu, divadelnej hry, muzikálu, hraného či animovaného filmu alebo seriálu. Tento klasický príbeh 19. storočia, ktorý rozpráva o (detskej) túžbe po domove, harmonických medziľudských vzťahoch a živote v súlade s prírodou, približujú dnešnému čitateľovi neopakovateľným spôsobom dve výnimočné osobnosti švajčiarskej kultúry – výtvarník Hannes Binder a spisovateľ Peter Stamm, ktorý hovorí: "Príbeh o Heidi je večný ako rozprávka, ako hory, v ktorých Heidi žila a ktoré ešte aj dnes vyzerajú tak ako vtedy. Heidinu osamelosť, ale aj jej lásku a dôveru v ľudí môže cítiť ešte aj dnes každé dieťa a každý dospelý.“

Skladom

8,63 €

Nebezpečné dedičstvo
Nebezpečné dedičstvo

Elizabeth Camdenová

Historický román Elizabeth Camdenovej Nebezpečné dedičstvo je pútavým príbehom, v ktorom sa stretneme s tajomstvami, intrigami, šiframi a nebude v ňom chýbať ani dávka romantiky. Lucy Drakeová je telegrafistka ovládajúca Morseovu abecedu. Sir Colin Beckwith je nadaný, príťažlivý a neznesiteľne očarujúci muž, ktorého náhly príchod sa stane pre Lucy hrozbou. Ona i Colin pracujú v konkurujúcich si britských agentúrach. Napriek tomu, že sú súpermi, Lucy musí uznať, že Colinove konexie by mohli pomôcť jej rodine v právnej bitke o právoplatné dedičstvo. Medzi oboma postavami nakoniec vznikne spojenectvo, ktoré však pre nich môže byť aj nebezpečenstvom...

Skladom

14,45 €

Posledné kusy
Vianoce s tetou Jozefínou
Vianoce s tetou Jozefínou

Michael Engler

pre čitateľov od 3 rokov. Rodina Myšiakovcov sa pripravuje na slávenie vianočných sviatkov, keď dostane list od tety Jozefíny, slávnej pískačky, ktorá chce svojich príbuzných na Vianoce navštíviť. Myšiakovci s príchodom tety oboznámia aj susedov a známych. Všetci chcú stráviť Vianoce s tetou Jozefínou, a tak ju v deň jej príchodu ju idú čakať do prístavu, kde má loď zakotviť. Tam ich však bude čakať nemilé prekvapenie...Krásny a dojemný rozprávkový príbeh Michaela Englera nás prenesie do čarovného vianočného obdobia minulých čias a pôvabné obrázky na obálke aj vnútri knižky pohladia dušu malým aj veľkým.

Skladom

7,66 €

Výnimočná krása
Výnimočná krása

Tamera Alexanderová

Príbehy z Belmontu • 2. Výnimočná krása je druhou knihou zo série Príbehy z Belmontu od autorky Tamery Alexanderovej.Po tom, čo je brat Eleanor Braddockovej zabitý vo vojne Severu proti Juhu, sa mladá žena rozhodne presťahovať do Belmont Mansion ku svojej tete Adelicie Acklenovej – najbohatšej žene Ameriky. Adelicia je posadnutá rozhodnutím, nájsť vhodného manžela pre svoju neter a trvá na tom, že Eleanor sa vydá v súlade s očakávaniami spoločnosti. Avšak Eleanor, ktorá dobrovoľne pracovala na bojových poliach občianskej vojny má iné ciele. Cíti povolanie založiť domov pre vojnové vdovy a ich siroty.Marcus Geoffrey si v Nashiville vychutnáva oddych od svojich povinností a zaoberá sa šľachtením nových druhov rastlín. Adelicia mu dá povolenie vykonávať svoje pokusy v jej skleníku. Keď sa Elenaor stretne s Marcusom, nemá tušenie, že je arcivojvodom z Habsburského domu, druhý v rade na rakúsky trón, ktorého ťaží príkaz vziať si za manželku barónku Máriu Elizabeth Albrecht von Haas. Eleanor a Marcusa zblíži spoločné úsilie o oslobodenie sa od požiadaviek druhých, ktoré sú na nich kladené. Ich vzájomná príťažlivosť sa vyvíja v lásku aj napriek šokujúcim informáciám, ktoré vychádzajú na povrch. Výnimočná krása je historický príbeh, plný romantiky, ktorá sa zdá byť beznádejná, s detailným pohľadom na následky vojny, ktorá takmer úplne zničila krajinu.

Skladom

13,10 €

Jezuliatko opäť prichádza
Jezuliatko opäť prichádza

Viliam Judák

„Hľa, Panna počne a porodí syna a dá mu meno Emanuel“ (Iz 7, 14), pretože „Bohu nič nie je nemožné“ (Lk 1, 37).Príchodom túžobne očakávaného Mesiáša sa skončil starozákonný Advent. My si ho pripomíname štyrmi liturgickými týždňami, počas ktorých sa pripravujeme na vianočné sviatky. Je to obdobie Adventu, ktoré má dve časti. Prvá časť trvá do 16. decembra a zameriava sa na druhý príchod Krista. Druhá časť sa začína 17. decembra a pripravuje nás na oslavu prvého príchodu Pána, na jeho narodenie. Tradične sa však hovorí o troch príchodoch Pána – tretím príchodom je stretnutie s Kristom v našich srdciach, na ktoré sa počas Adventu pripravujeme.Nitriansky biskup Viliam Judák pripravil na Advent a Vianoce krásnu publikáciu Jezuliatko opäť prichádza. Kniha má dve časti:Prvá časti knihy sa nazýva Putovanie adventným a vianočným časom. Nájdeme v nej čítania z Písma a uvažovanie nad Božím slovom na každý deň od prvého adventného dňa až do 12. januára.Druhá časť knihy s názvom Pri jasličkách prináša prekrásne vianočné príbehy, ktoré prežívali jednotlivci alebo spoločenstvá, a tiež sa v nej nachádzajú zvyklosti, ktoré sú dodnes zaužívané v jednotlivých častiach sveta v súvislosti s Vianocami. Tieto vianočné príbehy sú známe aj menej známe, nájdeme tu však aj príbehy nové, originálne.Publikácia obsahuje farebné celostránkové fotografie so zimným a vianočným motívom.

Skladom

16,49 €

E-kniha
E-kniha: Tichá guvernantka
E-kniha: Tichá guvernantka

Julie Klassenová

Olívia Keeneová sa snaží ujsť pred vlastným tajomstvom a nikdy nemala v úmysle vypočuť si to jeho. Ale teraz, keď už sa stalo, čo s ňou lord Bradley urobí? Nemôže ju nechať len tak ísť, pretože ak pravda vyjde na svetlo sveta, on príde o všetko: o svoju povesť, dedičstvo, ba aj o domov.Nedá preto slečne Keeneovej na výber. Donúti ju prijať miesto v Brightwell Courte, kde môže dohliadnuť, aby nevyzradila, čo začula. Zatiaľ čo mladú ženu sleduje, ako sa stará o deti, začína si uvedomovať, že ho priťahuje. Hoci on sa rastúcej náklonnosti bráni. Bystrá slečna Keeneová však rozhodne voľačo skrýva. Tichá guvernantka je vzrušujúcim, tajomným, romantickým príbehom, ktorý vtiahne čitateľa do devätnásteho storočia a do tajov fascinujúceho života guvernantky v anglickom panskom sídle, kde všetko nie je také, aké sa zdá.

Ihneď na stiahnutie
-30%

8,79 €

Vianoce v Carntone
Vianoce v Carntone

Tamera Alexanderová

novela. Novela Vianoce v Carntone, ktorej autorkou je Tamera Alexanderová, je vianočným príbehom o obnovenej nádeji a znovuzískanej viere. Odohráva sa na pozadí vojny a histórie plantáže Carnton.Čerstvá vdova Aletta sa spolu so svojím synom snaží vysporiadať s náročnými životnými podmienkami. Ich snahu sťažuje banka, ktorá sa im vyhráža vysťahovaním. Aletta sa pokúša nájsť si prácu, no neúspešne. Pri náhodnej príležitosti sa zoznámi s raneným vojakom Jakeom a zakrátko sa medzi nimi nečakane začne vytvárať priateľstvo. Jake je kapitán a významný konfederačný ostrostrelec. Po zranení hlavy a následne po lekárskej diagnóze stráca svoju identitu. Stretnutie s mladou vdovou ho prekvapí, no ešte viac ho prekvapia city, ktoré medzi nimi vznikajú a vzrastajú...

Skladom

14,45 €

E-kniha
E-kniha: Diagnózy neprispôsobivého psychiatra
E-kniha: Diagnózy neprispôsobivého psychiatra

Max Kašparu

a choroby z ulíc, kostolov a ordinácií. Max Kašparů rád provokuje a vyrušuje. No nerobí to samoúčelne, ale chce odovzdať svoje cenné skúsenosti a svoj vzácny pohľad na svet. A cez príbehy vyučovať a naučiť, čo je v živote podstatné..Malá knižočka plná príbehov psychiatra, ktorý sa nechce prispôsobiť tomuto svetu a jeho diagnózy a pomenovanie chorôb z ulíc, kostolov a ordinácií. O tom sú diagnózy neprispôsobivého psychiatra.Odporúčania:Milí čitatelia, verím, že rovnako vy, ako aj ja s radosťou beriete do rúk knihu „majstra pera“ – Maxa Kašparů. Knihu na pohľad takú obyčajnú a útlu, avšak obsahom bohatú na osobnú skúsenosť, zrozumiteľnú vieru a predovšetkým neprehliadnuteľnú radosť zo života.V oblasti vzdelania by som si dovolil prirovnať autora k svätému Augustínovi v malom vydaní alebo Erazmovi Rotterdamskému, v oblasti altruizmu k svätej Matke Tereze, v oblasti humoru k jednovaječnému dvojčaťu svätého Filipa Neriho a mohol by som pokračovať ďalej.V každom prípade sa v publikácii stretnete s renesančným provokatérom, ktorý je nápadne podobný svojmu Majstrovi, ktorý vyrušoval a provokoval svojich súčasníkov. Nie však preto, aby ich „vytočil“, ale dal im priestor pochopiť, čo je dôležité a čo, naopak, možno tak trochu zanedbávať. Jednoducho povedané, nenechať na pokoji nič, čo si žiada pohyb tela, ducha i srdca.Ako ho oslovujem pri každom našom stretnutí: „Pán profesor, píš a ostaň naďalej neprispôsobivým kňazom, lekárom a občanom!“ Skončiť s tým, to by si v jeho prípade vyžadovalo pristúpiť k sviatosti zmierenia! Boh, Cirkev a svet takýchto čudákov potrebujú.Príjemné čítanie!(P. Siard Dušan Sklenka, O. Praem.)

Ihneď na stiahnutie
-29%

4,59 €

Keď príde jar
Keď príde jar

Janette Okeová

Príbehy z kanadského západu II. Autorka Janette Okeová predstavuje v príbehu Keď príde jar hlavnú hrdinku Elizabeth Thatcherovú - učiteľku, ktorá príjme miesto vo vznikajúcej provincii Alberta. Nie je to však z dôvodu budovania učiteľskej kariéry, ale na želanie jej matky, ktorá si praje, aby Elizabeth lepšie spoznala svojho nevlastného brata Johnathana. Po príchode do Alberty si Elizabeth Johnathana a jeho rodinu veľmi obľúbi, a zároveň spozná šarmantného príslušníka Kráľovskej jazdnej provincie Wynna Delaneya. Napriek jej rozhodnutiu, že sa nikdy nevydá, sa po stretnutí s Wynnom zmení jej pohľad na manželstvo, ktoré je v tejto knihe začiatkom dobrodružstva a nie jeho koncom. Ako bude vyzerať život Elizabeth po boku Wynna v kanadskej provincii Alberta?

Skladom

11,54 €

Posledné kusy
V tvojej koži
V tvojej koži

Lynn Austinová

Predstavte si, že ste mladá vdova, ktorá po prvý raz prichádza do domu svojich svokrovcov, ktorí ju nikdy nevideli, a tam zistíte, že u nich už takmer štyri roky žije žena s vaším menom a dieťaťom vo veku vášho synčeka. Presne takto pútavo sa začína román Lynn Austinovej V tvojej koži. „Audrey si sadla vo svojej izbe a so znechutením zistila, že Eve Dawsonovej závidí – tak ako jej závidela celý život... Ochotne by sa vzdala svojho majetku, aby si s ňou mohla vymeniť miesto.“1950: Po skončení vojny opúšťa Audrey Clarksonová rodinné sídlo v Anglicku, aby so svojím synčekom začala nový život v Amerike. Ako ovdovená vojnová nevesta potrebuje finančnú podporu svojich amerických svokrovcov, ktorých nikdy predtým nevidela. Po príchode do Ameriky však zisťuje, že jej dlhoročná priateľka Eve Dawsonová tam už štyri roky vystupuje pod jej menom. Rozmotávaním klbka klamstiev vyplávajú na povrch Audrine aj Evine tajomstvá – a zároveň komplikovaná história ich priateľstva.1940: Eve a Audrey už ani nemohli byť odlišnejšie. Spoznali sa na Wellingford Halle, kde Evina matka slúžila ako komorná Audrinej matky. Ich vzájomné rozdiely spôsobili, že v dospelosti sa ich cesty rozišli, aby sa v čase hrozby nacistickej invázie znovu stretli. Americký vojak umiestnený v Anglicku prináša Audrey šancu na lásku a rozpad triedneho systému predstavuje pre Eve nádej na spoločnú budúcnosť s Audriným bratom. Vojna však zamieša karty a prinúti obe ženy urobiť rozhodnutia, ktoré budú mať nečakané následky.

Skladom

14,45 €

Prísaha
Prísaha

Tamera Alexanderová

1. diel. Tamera Alexanderová napísala tento román tak, aby sa snúbili historické udalosti s podmanivým príbehom. Dej sa odohráva v čase americkej občianskej vojny, keď poslednú novembrovú noc v roku 1864 sa pri Frankline v štáte Tennessee uskutoční krutá bitka a zničí konfederačnú armádu. O život takmer prichádza aj kapitán Roland Ward Jones, ktorému teraz hrozí amputácia nohy. No to si nedokáže predstaviť a tak prinúti Elizabeth „Lizzie“ Cloustonovú – guvernantku u McGavockovcov, majiteľov Carntonu –, aby to chirurgovi nedovolila. V tú noc pri Lizzie zomiera mladík, ktorý ju veľmi prosí, aby odovzdala jeho odkaz istému adresátovi. O chlapcovi však nenachádza žiadne úradne záznamy, pozná len jeho prvé meno. Kapitán Jones jej ponúkne svoju pomoc. Lizzie premýšľa, či má jeho ponuku prijať, aby mohla dodržať svoju prísahu. Počas liečby v nemocnici sa kapitán Jones zaľúbi do Lizzie, no tá je už zasnúbená. Svojho snúbenca však nemiluje.

Skladom

14,45 €

K Jezuliatku so svätožiarou
K Jezuliatku so svätožiarou

Viliam Judák

Kniha K Jezuliatku so svätožiarou od nitrianskeho biskupa Viliama Judáka je ďalšou publikáciou v poradí, ktorá podáva čitateľovi adventné zamyslenia v sérii Jezuliatko prichádza. Tentokrát Viliam Judák ponúka čitateľovi zamyslenia, ktoré sú spojené so svätcami, ktorých rímskokatolícka Cirkev oslavuje v adventnom období.Dočítate sa o neznámej svätici svätej Albíne, o Božom poslovi prorokovi Malachiášovi, ale aj o svätom Šarbelovi, svätom Štefanovi, či svätej Jane Františke de Chantal a mnohých ďalších.Kniha k Jezuliatku so svätožiarou je plná životných príbehov jednotlivých svätých, ktoré nás nútia zamyslieť sa, zastaviť sa a premýšľať nad zmyslom života a to všetko počas adventu.

Skladom

16,49 €

Stav sa o jej srdce
Stav sa o jej srdce

Tamera Alexanderová

Román z veľkostatku Belle Meade, 3.diel. Príbeh, v ktorom sa spája téma rodiny s vysokým a vplyvným postavením, politika a srdcia bijúce pre lásku je späť Tamera Alexanderová prenáša čitateľa do obdobia železníc a vyostreného napätia Éry rekonštrukcie v roku 1870.Alexandra je jedinou dcérou nashvillského právnika, potomka zakladateľov mesta, a ich rod sa považuje za súčasť spoločenskej elity. Alexandra sa snaží vysporiadať so zármutkom zo smrti svojho snúbenca a jej otec svoju dcéru tlačí do svadby so starým vdovcom, čo Alexandra odmieta, pretože túži byť učiteľkou, presne ako jej bývala láska. Rozhodne sa vzdorovať svojej rodine a začne nasledovať svoj sen o výučbe na rodiacej sa slobodnej Fiskovej univerzite. Medzitým sa vlastník coloradskej železnice, Sylas Rutledge, pokúša získať kontrakt na rozšírenie svojej železnice v Nashville. Vďaka tomu si uvedomí, aké silné a prekvapivé puto ho spája s Alexandrou. Alexandra v tejto knihe neúnavne bojuje nielen za svoju budúcnosť, ale aj budúcnosť svojich študentov. Snaží sa vyriešiť zlé podmienky školy a povzbudzovať svojich študentov, aby vytrvali, hoci sa veci zdajú pochmúrne a beznádejné. Život Alexadry a Sylasa sa zvláštne prepojí a čitateľ sleduje príbeh, v ktorom sa obaja snažia dosiahnuť svoje ciele a zároveň sa učia otvárať pre novú lásku. Autorka tu ponúka svet plný odvahy, cti a nádeje. Čitateľ sa tu stretáva s neuveriteľne silnou a inšpirujúcou ženskou postavou, ktorá sa nevzdáva napriek zložitým okolnostiam. Je to príbeh o odhodlaní meniť veci a žiť svoje túžby, príbeh o tvrdej práci, ktorá sa vyplatí.

Skladom

13,10 €

Cesta domov
Cesta domov

Laura Frantz

Dedičstvo Ballantynovcov 3. Laura Frantz prináša ďalší román Cesta domov zo série Dedičstvo Ballantynovcov, ktorý vás prenesie do Pensylvánie päťdesiatych rokov 19. storočia. Čaká na vás živý príbeh o strate, láske a lojalite.Rowena „Wren“ Ballantyneová bola v jej domovskom Kentucky od malička chránená od povesti o svojom starom otcovi. Nevedela o jeho obrovskom bohatstve v Pensylvánii. Jej otec dostáva nečakaný list, v ktorom ho pozýva rodina do jeho rodiska, Wren odchádza s ním. Odrazu sa ocitne v úplne inom svete, stretá tam pribuzných, ktorých predtým nepoznala a zisťuje, že nepoznala aj inú otcovu stránku. Pritom ako sa usilovala zapadnúť medzi novú spoločnosť, nachádza priateľa Jamesa Sacketta. Napriek tomu vie, že medzi miestnu smotánku nedokáže zapadnúť. A tak ide vlastnou cestou ... cestou k nebezpečenstvu.

Skladom

12,13 €

Farby pravdy
Farby pravdy

Tamera Alexanderová

2. diel. Tamera Alexanderová v knihe Farby pravdy prináša príbeh o žene, Írke, ktorá sa vydá na cestu do Ameriky, aby tam začala nový život. Amerika je v povojnovom období a obyvatelia majú bitky severu proti juhu stále v živej pamäti. Nie je to dávno, čo sa v štáte Tennessee odohrala jedna z najhorších bitiek občianskej vojny. Tejto bitky sa pravdepodobne zúčastnil aj Ryan, brat a dvojča Catriony O’Tooleovej, ktorá sa nachádza v Írsku. Catriona od neho dostane peniaze, a tak sa so svojou mladšou, sedemročnou sestrou vydá na cestu do Ameriky. Tam sa stretne s Wadom Cunninghamom, členom tajnej služby, ktorý chce odhaliť falšovateľov peňazí. Šokujúcou správou je, keď zistí, že Catriona vlastní niekoľko falošných bankoviek. Tamera Alexanderová prináša napínavý príbeh o pravde, zrade a láske. Dáva tak najavo, že Boh vyťaží dobro aj zo zlyhaní.

Skladom

15,42 €

Zašepkaj jej meno
Zašepkaj jej meno

Tamera Alexanderová

Román z veľkostatku Belle Meade. Román Zašepkaj jej meno je zasadený do prostredia slávneho nashvillského žrebčína Belle Meade Plantation. Preplietajú sa v ňom zápasy južanskej spoločnosti po skončení vojny Severu proti Juhu s osudmi muža a ženy, ktorých bolestivo poznačila zrada blízkej osoby.Olivia Aberdeenová, vdova po mužovi, ktorý bol za zradu voči Juhu brutálne zavraždený, sa v meste stáva nežiaducou osobou, preto vďačne prijíma pozvanie „tety“ Elizabeth Hardingovej, panej statku Belle Meade, aby sa stala hlavnou gazdinou. Po príchode zažíva veľké sklamanie a dozvedá sa pravý dôvod, prečo generál Konfederácie William Giles Harding súhlasil s jej príchodom. Olivia nenachádza na statku útočisko, aké očakávala, a nečakane podľahne citom voči Ridleymu Adamovi Cooperovi, ktorý ani v najmenšom nepôsobí ako pravý južanský gentleman.Ridley Cooper sa napriek svojmu južanskému pôvodu rozhodne bojovať na strane Únie, čím si od niektorých vyslúži označenie zradcu. Hoci občianska vojna oficiálne skončila, v jeho vnútri pokračuje ďalej. Na statok Belle Meade prichádza s túžbou osvojiť si „dar“, ktorý má Bob Green, hlavný tréner koní a bývalý otrok. Ridleyho tajomstvo ich môže oboch stáť život. Kým Ridley sa potrebuje vyrovnať so „zradou“ milovaného Juhu, Olivia je odhodlaná vyhnúť sa zrade za každú cenu.

Skladom

13,48 €

Jedine s tebou
Jedine s tebou

Ľubica Vološinová

Keď je láska požehnaná. Šimon a Anna sa odhodlane pustili do dobrodružstva, ktoré na nich čaká v ich vzťahu. Zapájajú sa do diania vo farnosti, stretávajú sa s priateľmi v spoločenstve a prežívajú rôzne udalosti vo svojich rodinách. Chvíle pohody ale striedajú situácie, ktoré preveria rodiacu sa vzájomnú dôveru a vytrvalosť v ich citoch. Podarí sa im prekonať všetky prekážky a urobiť ďalší veľký krok na ceste lásky?„Vieš čo, nezabudni, ty moja večná pesimistka, že máš aj dobré vlastnosti a tých je, vďaka Bohu, podstatne viac, takže to nasledujúcich sto rokov s tebou nejako vydržím." „Veď počkaj!" skríkla na neho. „Nejako vydržíš?" Zodvihla ruky k útoku, ale Šimon bol rýchlejší. Zovrel ju v náručí, až nemohla dýchať. „To si myslel vážne?" opýtala sa, aj keď odpoveď poznala. „Prestaň. Len som vtipkoval. Si taká krásna, keď sa hneváš. Nič si neželám viac, ako ísť životom spolu s tebou." „Som rada, že sme tu boli. Silu, ktorú sme tu načerpali, budeme teraz doma potrebovať ako soľ. Beh pár metrov pred cieľom je najťažší." „Tak si šetri nožičky," povedal a schmatol ju do náručia. „Znesiem ťa dolu ako princeznú. Zapamätaj si túto chvíľu, lebo keď ťa takto ponesiem nabudúce, budeš už mojou ženou."

Skladom

7,76 €

Hodina bez výčitiek
Hodina bez výčitiek

Roseanna M. Whiteová

Tiene nad Anglickom 3. Bude na ich snoch ešte záležať, keď im hrozí nebezpečenstvo viac ako kedykoľvek predtým? Kedysi jeden z najšikovnejších londýnskych zlodejov Barclay Pearce dal zbohom zločinu a svoje schopnosti využíva v prospech vlasti zmietanej vojnou. Jednou z jeho úloh je dohliadať na talentovaného konštruktéra, ktorý pracuje ako hodinár. Po tom, ako zachráni jeho dcéru pri prepadnutí, si začne klásť otázky, čo mu môže priniesť budúcnosť. Evelina Manningová neochvejne sníva o nezávislosti a bojuje za ňu. Zaručene však nikdy nemala v pláne, aby kvôli tomu jej snúbenec zrušil zásnuby a narukoval na front. Keď sa záhadný záchranca vráti do vily Manningovcov, aby sa od jej otca naučil opravovať hodiny, nedokáže si pomôcť. Začne sa o neho zaujímať. Čoskoro však pochopí, že s Barclayom Pearceom to nie je také jednoduché. Keď v roku 1915 Anglicko ešte viac zachváti vojna, na poli technického pokroku prebieha boj a vynálezy Evelininho otca sa dostanú do pozornosti mnohých – možno až primnohých. Zdá sa, že nebezpečenstvo číha zo všetkých strán. Možno bude stačiť, keď napravený zlodej ukradne čas, ktorý potrebujú na útek.

Skladom

13,48 €

E-kniha
E-kniha: Dcéra Ríma
E-kniha: Dcéra Ríma

Tessa Afsharová

Žena ukrývajúca zničujúce tajomstvo. Muž, ktorý túži dokázať svoju cenu. A náhodné stretnutie, ktoré tento pár katapultuje do srdca histórie.Keď dcéra významného rímskeho generála spozná chudobného židovského prisťahovalca, títo mladí ľudia netušia, že Boh má v pláne vytvoriť z nich najvplyvnejší pár ranej kresťanskej Cirkvi. A rovnako nemôžu predvídať, aké hory protivenstiev budú prekonávať pri budovaní spoločenstva Ježišových nasledovníkov. Na ich lásku dopadne tieň vraždy a zrady, do života im vstúpi záhadný najdúch a nemilosrdný nepriateľ, ktorý zúfalo prahne po láske. Keď manželia vinou cisárovho rozmaru prídu o strechu nad hlavou, spoja sily s neobyčajným rabim Pavlom a bojujú, aby zradu pretvorili vo vykúpenie.Dcéra Ríma je dojímavý ľúbostný príbeh zasadený do Ríma a Korintu prvého storočia nášho letopočtu. Autorka ho vystavala na dôkladnom štúdiu historických materiálov a vďaka živým detailom aj tento jej román potvrdzuje slová Debbie Macomberovej, ktorá povedala, že „biblickým príbehom nik nevdýchne život tak ako Tessa Afsharová“.

Ihneď na stiahnutie
-8%

10,90 €

Tidewaterská nevesta
Tidewaterská nevesta

Laura Frantz

Podmanivé mestečko vo Virgínskej kolónii, dvaja mladí nezávislí ľudia, a na svete je príbeh Tidewaterská nevesta obľúbenej autorky Laury Frantz.Selah Hopewellová z Jamestownu je jednou z mála žien, ktorá netúži po vydaji. Má dosť starostí s rodinným obchodom, kde pomáha otcovi. Okrem toho ju poveria vítaním tabakových neviest, ktoré si budú vyberať spomedzi nápadníkov. Medzi najžiadanejších tabakových lordov v osade patrí Xander Renick. Ten tiež netúži po ženbe, nakoľko všetok čas venuje podniku a stále smúti nad stratou manželky.Selah i Xander milujú svoju nezávislosť a životné šťastie sa snažia dosiahnuť jedine vlastnými silami. Čo ak napriek tomu zistia, že im predsa len niečo v živote chýba? Je možné, že sa im skrížia cesty viac ako raz a neostane len pri tom?

Skladom

16,39 €

Hľadanie domova
Hľadanie domova

Kristi Ann Hunterová

3. diel. Román Hľadanie domova je treťou časťou série Sídlo Haven Manor. Kristi Ann Hunterová v ňom prepojila romantické prvky s dávkou napätia.Život Jessamine Beaucheneovej je poznačený neustálym sťahovaním sa a skrývaním. Jej snahou je ujsť pred minulosťou, ktorú za sebou zanechala. Náhle sa však ocitne v nebezpečenstve, keď zistí, že jej údajne mŕtva rodina pravdepodobne žije. Zároveň tak vzniká hrozba, že všetky jej tajomstvá budú odhalené...Odborník na históriu a artefakty, Derek Thornbury, si je vedomý, že Jessamine ho príliš neobľubuje, ona ho však napriek tomu požiada o pomoc s rozlúštením starého denníka svojich predkov a on jej svoju pomoc neodmietne.Pátranie po stratenom artefakte spôsobí, že sa títo dvaja nielen že viac spoznajú, ale aj nečakane zblížia. Skončí sa ich spoločná cesta po ukončení pátrania? Alebo je šanca, že ich vzájomné porozumenie by mohlo vyústiť do niečoho viac?

Skladom

14,45 €

2 z 12
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk